Saksanpaimenkoira narttu kaipailee urosta. Etelä-Karjala

Urosta etsimässä

Paperiton sakunarttu etsii urosta astutukseen Etelä-Karjalan alueelta. Juoksut on juuri menossa. Meillä ei mahdollista liikkua minnekkään päin, kun emme omista autoa. Asumme Lappeenrannan Korvenkylässä. EI ruokolahdelta haettua urosta joka on otettu juopolta.

Essi Murtonen Puh: 046-9007163

13

344

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Urosta etsimässä

      Piti vielä lisätä,että koira on harmaa väritykseltään,jos sillä on nyt jotain merkitystä ja enemmän käyttölinjaisen näköinen. hyvä luonteinen eikä ole haukkuherkkä.
      Astumis palkkiona pentu tai pennun hinta, kunhan pennut ovat syntyneet.

    • ?????????????????

      miksi kyselet täältä??????koirasi on paperiton eli seropi..........

      • Seropin omistaja

        seropiyhdistykset eivät hyväksy rekkaamattomia puhdasrotuisten jälkeläisiä seropeiksi... tuo on kennelliiton määritelmä, seropiyhdistyksien mukaan pitää olla vähintään kahta rotua, jotta on seropi.


      • frabo
        Seropin omistaja kirjoitti:

        seropiyhdistykset eivät hyväksy rekkaamattomia puhdasrotuisten jälkeläisiä seropeiksi... tuo on kennelliiton määritelmä, seropiyhdistyksien mukaan pitää olla vähintään kahta rotua, jotta on seropi.

        Mikä on yhdistelmän tarkoitus? Onko narttu tutkittu terveeksi? Millä saatte koiran sitten eläinlääkäriin, jos tulee esim. synnytyksessä komplikaatioita?
        Millaisen takuun annat pennuille?


      • juopoll pentui
        frabo kirjoitti:

        Mikä on yhdistelmän tarkoitus? Onko narttu tutkittu terveeksi? Millä saatte koiran sitten eläinlääkäriin, jos tulee esim. synnytyksessä komplikaatioita?
        Millaisen takuun annat pennuille?

        Pitäis saada vähän rahaa kun ukko äitynnyt juopoks.....


      • ferrytail
        Seropin omistaja kirjoitti:

        seropiyhdistykset eivät hyväksy rekkaamattomia puhdasrotuisten jälkeläisiä seropeiksi... tuo on kennelliiton määritelmä, seropiyhdistyksien mukaan pitää olla vähintään kahta rotua, jotta on seropi.

        Mikäs sellanen seropiyhdistys on??Entä mistä ne tietää et koiran molemmat vanhemmat on rotukoiria?


    • Urosta etsimässä

      Haluan nartustani yhden pennun itselleni, muuta tarkoitusta ei yhdistelmällä olekkaan. On käynyt eläinlääkärissä tutkittavana, mutta kuvia ei ole otettu. Jos jotain komplikaatioita tulee niin tuttava kyllä vie eläinlääkäriin, jos on tarve. Pennuille en voi antaa minkäänlaista takuuta, koska en ole kasvattaja kennelnimellä. Enkä muutenkaan halua, kuin yhdet penut ja sen jälkeen narttulta lähtee kohtu poistoon.

      • Mietihän nyt vielä

        Vaikka sinulla ei ole kennelnimeä, sinä olet kasvattaja kun pennut teetät - pennun myyjänä olet vastuussa piilevistä vioista ja sairauksista mitä pennussa ilmenee. Tämä vastuu ei katoa sillä että myyt pennut paperittomana, lain silmissä koira on tavara ja näin ollen sinulla on tavaran myyjänä vastuusi myymästäsi tavarasta.

        Saksanpaimenkoiran kyseessä ollessa olisi erittäin tärkeää että nartun kyynärät, lonkat ja ristiselkä on kuvattu ennen pentujen teettämistä - sama pätee myös käytettävään urokseen. Se on sinun vastuusi tulevia pentuja kohtaan että varmistat ettei niillä ole korostunutta riskiä saada luustovikoja jotka rampauttavat koiran nuorena. Luuston tilaa ei myöskään voi arvioida käsikopelolla, eli nartun ollessa tiineenä, sen paino nousee ja siinä suhteessa nivelien rasitus kasvaa. Piilossa olleet luustoviat voivat siis alkaa oirehtimaan.


      • Pistääniinvihaksi

        Urosta etsimässä : Just.Voi v*ttu ku tollasia idiootteja on olemassa!Sunlaises idiootit ei koiria tartte!


      • enla star
        Pistääniinvihaksi kirjoitti:

        Urosta etsimässä : Just.Voi v*ttu ku tollasia idiootteja on olemassa!Sunlaises idiootit ei koiria tartte!

        Pistäävihaksi: Hyvä että kantamme ja mielipiteemme on sama rodun puolesta. Omaa / omia uroksia en koskaan paperittomille lainaisi vaikka maksaisivat yli pyytämäni hyppyhinnan. Vastaus on EI jos en lupaavaa tulevaisuutta tuleville pennuille nää, (toivottomien rekisteröityjen narttujen kanssa sama!) Mutta kuitenkinkin sinua neuvvoisin pitämään keskustelut ja mielipiteet aina asiallisina, koska sitten ne ainakin ihan vain provosoimalla tekekevät väärät jalostus valinnat. Paperiton koira on aina riski. Muutenkin jo luuston osalta rekkaamattomissa pennuissa et näe suvun terveyttä tai luonnetta! Laitattaako pari sataa enemmän osto hintaan että saa edes jonkinlaisen tiedon suvusta ja terveydestä on vähän kokonaisuuteen verrattuna.


      • vedä ittes jojoon

        Niin, ja sitten tuleekin 9 pentuu joista 5 jää roikkumaan sulle, kun sakunpentuja on hyvilläkin kasvattajilla myymättä.Ja kun ne pennut on tarpeeks kauan siinä roikkunu, niin on ihan sama sulle mihin ne myyt, kunhan pääset siitä pirajalaumasta eroon.

        Mutta onhan se tärkeetä että SINÄ saat yhden pennun, hittooko niistä mahdollisesta KAHDEKSASTA muusta!!!Vittu mä vihaan tollasia idiootti narsisteja yli kaiken.Olet eläinrääkkäjä pahimmasta päästä!!!


    • älytöntä

      Ylläoleva tarkoittaa aloittajalle toisinsanoen sitä, että mikäli pennuissa esiintyy synnynnäisiä vikoja, kuten esim kivesvikaa, olet korvausvelvollinen lain edessä. Laki määrää että myyjällä on vastuu myydystä tavarasta, täsä tapauksessa pennusta, ett' se vastaa sitä kuntoa missä ostajan on realistista odottaa sen olevan.

      Toisekseen, kuvitteleppa jos tulee vain vaikka 3 pentua, nartun kantamisen ja synnytyksen jälkeinen hoito vaatii poissaoloa työstä mahdollisesti, joka tarkoittaa ansiotulon menetystä. Pennut syövät eri penturuokaa ja ne tulee madottaa useamman kerran. Seropeista ei irtoa 400€ enempää ja jos kerta yksi pentu menee uroksen omistajalle, ja yksi jää itselle, tuo 400€ joka tulee yhdestä pennusta ja ehkä juuri ja juuri kattaa pennutusprosessin kulut. Ei ole myöskään mitenkään taattua että narttu selviää pennutuksesta kunnialla, entäs jos sillä on surkee selkä ja lonkat ja pennutuksen myötä lopullisesti romuna koko koira?

      Ja mitä kaikille 3 pennunomistajalle jää käteen? Pentu jonka terveys on vanhempien tutkimattomuuden vuoksi suht epävarma, paperittomia koiria joita ei voi käyttää näyttelyssä tai kisoissa saadakseen tuloksia koiralle, ja ennen kaikkea pentujen teettäjälle riski siitä ettei tavara täytäkkään kahden muun pennunottajan odotuksia ja aloittaja joutuu täten maksumieheksi.

      Tai entäs jos pentuja tuleekin vaikka 9 ja osa jää käsiin pyörimään pedemmäksikin aikaa. Tulee a) kalliiksi b) työlääksi vahtia esim 5ttä 4kk ikäistä sakunpentua...

      Kysymys siis kuuluukin, eikö olis kaikkein helpointa ja ennen kaikkea RISKITTÖMINTÄ aloittajalle ottaa se himoittu seuraava koira tarkastetuista vanhemmista joltain kasvattajalta joka pystyy antamaan takuun myös sille teidän pennulle???

      • nevele pride

        Totta, hypoteettisesti ajatellen että joku lainaa urosta joka on kuvattu E/E 3/3 ja allerginen kaikille mahdolliselle ympäröivälle ja periyttää kaiken tuleville jälkeläisilleen saman. PEVISA rodussa kuitenkin yrittää vaikuttaa rodun tulevaisuuteen ja samalla luo turvaa tulevien pentujen omistajille terveyden puolesta. Jos se riski koiranomistajalle parisataa ostohinnasta enemmän maksaa, ni ota se rekattu, tue terveyttä, samalla saat itsellesi jonkinlaisen takuun...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4643
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      95
      4522
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      614
      4130
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3077
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2651
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2193
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      346
      2144
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      209
      2121
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1745
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1482
    Aihe