Laina varoitus ............

Justus liptus

Jos nykyisen matalan korkotason vertailukohdaksi otetaan stressitesteissä käytetty kuuden prosentin lainakorko, paljastuu karu totuus. Asuntovelallinen tarvitsisi siinä tapauksessa nyt ottamansa 20 vuoden lainan takaisinmaksuun yli 50 lisävuotta riippumatta siitä, missä tuloluokassa hän on.

Lainan takaisinmaksuun käytetty kokonaisaika nousee siis korkeammilla koroilla jopa yli 70 vuoteen. Lainaan voikin koronnousun myötä olla aluksi ajatellun parinkymmenen vuoden sijaan sidottuna koko loppuelämänsä ajaksi

10

188

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Luki.

      Tämä ei mitään,mutta ajatelkaa nyt niitä tulevia lainan ottajia onhan niitä,jotka ostaa vieväkin huoneistoja ja ensikoteja.

      Minua säälittää kun he juoksevat nyt vaikeuksiin,heille lasketaan ehkä 6% korko ,kertomatta että kun nousukausi sitten alkaa joskus niin se on menoa tämän hetkisen koron kanssa.

      Tätä ei pankki tietenkään laita ottajaa miettimään, ei sehän on selvää.

      Kannattaa laskea 12% sekään kun ei välttämättä nyt riitä,mitenkäs kerrot kun korot on pomppinut ylemmäs ja asunto pitäisi saada myytyä,ei sitä noina aikoina osta kukaan ja laina ei ole lyhentynyt 10 vuodessa miksikään.


      Yhtälö on niin hurja ,nyt puhutaan ikivelasta,tuoloin olisi pitänyt muutamaan kertaan jo remontoida talo,seinät kaattuu niille jotka eivät tajua,momet tämänkin palstan ikilainan ottajista vielä hetki sitten kertoili näin.

      On se hyvä kun me olemme eurossa ja eu:ssa ja lärpyn lärpyn jne.. ei voi korot nousta millään,on niin ihanaa taljalla makoilla ja juoda xo.putelista kaksin käsin.

      Nyt ei ole kuulunut tästä halaistua sanaa kun tajusivat siis kuulivat korkojen mahdollisen nousun ja juuri kun nousukausi joskus alkaa.

      Jos on suuret lainat heidän etunsa mukaista olisi nyt toivoa piitkää taantumaa,jokainen käsittää mitä on 10%-20% korko kuitenkin mahdollinen toistakymmentä.

      Näin voi käydä,taantumastahan tulee pirun pitkä ja suomi on siinä maksaja hemmetin kauan jos ei se peräännyt eurosta todella nopeasti,tätä ei ole tiedossa urpilainen ja katainen pitävät tätä illuusiota ja kansaa hermoraunion partaalla viimeiseen asti eivätkä myönnä euron olevan virhe.

      Se on selvää nyt tulevaisuudessa lainanottajilla koittaa kovat ajat myös verotuksessa.Tuolloin nähdään kun suomessa asuntojen hinnat eivät nousekkaan niin kuin eräät luuli,tässä tulossa niin pitkä ajan ajakso ettei todellista nousua ole vuosi kymmeniin näkyvissä ainakaan 20 vuoteen ja pitemmällekkin.

      Joten ostoksille ei ole kiirettä.tämä siis jos on jo oma.Ja pakko ei ole toista ostaa.

    • 77888955555522222222

      Ei se niin paha asia ole miltä se ehkä joidenkin mielestä tai propakantamielessä näyttää.
      Niin kauan kuin vaan koroista selviää suht. hyvin niin että ei tarvitse huonoon aikaan lähteä asuntoaan myymään niin hyvin menee. Ei tällaiset 70v pelottelut paljon mitään merkitse. Jos tosiaankin korot nousevat niin kyllä ne sitten taas joskus laskevatkin jo paljon ennen kuin 50v on kulunut. Ja sekin vielä tässä on kun koroilla dumpataan inflaatiota niin myös inflaatio uhkaa kiihtyä silloin kun korkoja nosteaan. Ja ei sitä inflaation kiihtymistä kokonaan voida dumpata, vähän hillitään vaan. Eli korkojen noustua luvassa on myös korkeampaa inflaatiota.

    • Luki.

      Palstan lainamiehet on kokoajan kertoileet lainojen olevan pieniä,eihän tämä ole suhteessa 1990 luvun lamaan nähden mitenkään verrattavissa,nyt on ne summat kannanneet käsistä avaruuteen,kansa sokaistui noukaudella.

      Kuka haluaa ottaa ison lainan kun pelkona on ettei korko pysähdy 6% vaan tuplaa sen.

      Jos vielä velkainen väittää siis sellainen joka äskettäin otti lainan ettei kiirettä ole maksamissa,niin on väärässä,mitä pitempään maksaa ja mitä enemmän on korkoa sitä enemmän maksaa ilmaa asunnosta.

      yritä siinä siten saada edes omasi pois.

      • Juhannus siidereissä

        Itse näen, että bkt hilaa vuosikymmenen matalalla nousulla. Siinä mielessä korot ovat matalalla. Toinen asia on, jos Euro menettää uskottavuutensa, ei ole enää muuta kuin riskisijoittajia rahoittamassa tätä hulbaloota. Korot ovat silloin ja korkeat, rahasta on pulaa ja se on kallista. Bkt miinusmerkkinen ja korot kovat, Työttömyyttä, konkurssia ja raha arvossaan. Täydellinen Myrsky, Perfect Storm.


      • 77888895555222222222
        Juhannus siidereissä kirjoitti:

        Itse näen, että bkt hilaa vuosikymmenen matalalla nousulla. Siinä mielessä korot ovat matalalla. Toinen asia on, jos Euro menettää uskottavuutensa, ei ole enää muuta kuin riskisijoittajia rahoittamassa tätä hulbaloota. Korot ovat silloin ja korkeat, rahasta on pulaa ja se on kallista. Bkt miinusmerkkinen ja korot kovat, Työttömyyttä, konkurssia ja raha arvossaan. Täydellinen Myrsky, Perfect Storm.

        En usko että euro tulee menettämään uskottavuuttaan tykkänään. Euron arvo kyllä tulee vielä paljonkin alas ennenkuin nykyisistä velkaongelmista päästään.Tämä taasen tietää hintojen nousua, mukaan lukien asuntojen hinnat.


      • Juhannus siidereissä
        77888895555222222222 kirjoitti:

        En usko että euro tulee menettämään uskottavuuttaan tykkänään. Euron arvo kyllä tulee vielä paljonkin alas ennenkuin nykyisistä velkaongelmista päästään.Tämä taasen tietää hintojen nousua, mukaan lukien asuntojen hinnat.

        Mutta kuka lainaa ja millä korolla? Tätä konkurssi pesää? Euron arvo laskee, se on selviö. Inflaatio kiihtyy. Kaikki maksaa enemmän. Suomi, tämä mallimaakin on täysin velkakellon varassa. Ei hyvää päivää, tämä ei pääty hyvin.

        Miten käy sossupummien näinä aikoina, kun rahat loppuu? Maksajaa ei löydy?


      • suutarinjalat

        "Kuka haluaa ottaa ison lainan kun pelkona on ettei korko pysähdy 6% vaan tuplaa sen."

        Kuka nyt uskaltaa mitään tehdä jos pelkää että taivas putoaa niskaan?


    • Tässäkö tämä?

      Ei helvetti jos tämä kauppalehden foorumin pelle alkaa kirjoittelemaan täällä useamminkin. Toisaalta siinä on Lukille kyllä sopivan sekopää kaveri.

    • Stressitohtori

      Minkä takia tarvitsisi? Ottaa tasalyhenteisen lainan, niin aika on 20 vuotta muuttuipa korko mihin tahansa. Joillakin velallisilla on jopa varaa tehdä lisälyhennyksiä, jolloin laina voi tulla maksetuksi lyhemmässäkin ajassa.

      Eikä annuiteettilainakaan ole kaikkien osalta mitoitettu viemään viimeistä ylimääräistä senttiä.

    • Lainaa voi muuttaa

      Jos laina-aika pitenee noin paljon, voi aina maksaa silloin tällöin ylimääräisiä lyhennyksiä. Nimittäin lyhyisiin korkoihin sidottuja lainoja saa maksaa etuajassa ilman euronkaan ylimääräisiä kuluja, eikä pankki mitenkään voi estää lyhentämistä etuajassa. Oikeastaan voi vaikka lottovoiton sattuessa maksaa koko lainan kerralla pois vaikka kuukauden laina-ajan jälkeen ja pankki saa lainasta vain kuukauden korot ja lainan perustamiskulut. Itse taas aikanaan nostin lainaerää, kun korot aikanaan 2006-2007 nousivat, jolloin laina-aika pysyi samana (korkojen laskiessa en kuitenkaan lainaerää laskenut, joten nyt laina hupenee nopeasti). Ja onhan olemassa aina mahdollisuus valita tasalyhenteinen laina, jolloin mikään ei muuta laina-aikaa...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6729
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4360
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2783
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2090
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1643
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1437
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1141
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1127
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1114
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1081
    Aihe