Miten pelastaa "erokesä"?

Eikai kesä vaan mene hukkaan? Miten mikään ei tunnu miltään. Aurinkokaan ei oikein ota oikein piristääkseen. Ja tekemiset jäävät puolitiehen. Onko vinkkejä miten viettää pääkaupungissa kivaa kesää, kun ei oikein saa tehtyä mitään kovin paljon ponnistusta vaativaa? En siis jaksa mennä retkellä johonkin saareen yms.
(Ja älkää heti ehdottako terapiaa, jos ei kahden viikon päästä lopullisen eropäätöksen toiselta kuulleessan vähän murehdi, ei kyllä ole rakastanutkaan.)

15

504

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kesä kotona :(

      vaikea antaa mitään vinkkiä, sama tilanne viimekesänä itselläni ja sama kenkku yksinäisyys jatkuu edelleen.
      Helsinki on kylmä paikka yksinäisen viettää kesä.

    • Monta kesää kotona

      Suokaa itselenne aikaa asian käsittelyyn, sillä tuo tunne tuntuu kovin tutulta.
      Mikään ei kiinnosta, mitään ei saa aikaan. Ei halua ole avata edes ulkoovea, saatikka mennä minnekään. Kaupastakin haki vain kaikkein välttämättömimmän.
      Aikaa kuluu se täytyy myöntää, ei riitä yksi kesä, eikä riitä kaksi kesää. Lopullisesti ilmeisesti jää tunne, että en enää tarvitse kovinkaan paljoa, sillä ei ole vielä tullut tunnetta ja tarvettta uusista vaatteista, eikä kovin paljon muustakaan.

      Nyt kahven vuoden päästä olen sentään jo osannut nukkua kokonaisia öitä ainkain silloin tällöin, rukous on mukana jokaisessa illassa, että uni tulisis ja suojelisi rakkaitani, jotka vielä ovat pitäneet yhteyttä.

      Pelko on jäänyt pysyväksi, sillä nyt pelkää kaiken menetystä, enää ei oikein uskalla elää, kun pelkää että kaikki on minulle liikaa. Menetykset ovat olleet rankkoja, tuskin kukaan tätä ajattelee erotessaan, miten paljon muuttuu ja miten raastavasti muuttuu.
      Tuntuu kuin jokainen iloinen hetki kostautuu aina jollakin pahalla.
      Kaikesta voi nousta, mutta uudenlaisena ihmisenä, enää ei ole maallinen mammona tärkeää, riittää kun on terveyttä ja läheisiä ihmisiä edes jokin.

    • Kuulostaa pahalta, eikö kukaan ole onnistunut pelastamaan kesää? Hyväksihän se kaikki arvojen miettiminen on. Ja on tietenkin tärkeää, että voi muuttua ihmisenä. Silti olisin sen verran pinnallinen, että ajattelisin sen olevan hyvä että Suomen kesästä ja vähäisestä auringosta tulisi otettua jotain irti. Vinkkejä edelleen kaivataan.

      • 8+6

        Mitäs tuota kyselemään, teet niinkuin haluat, nythän olet vapaa olemaan ja menemään.
        Sen kummempia neuvoja tuskin on antaa.
        Kaikki on nyt kiinni omasta itsestäsi. Ponnistele vaan itsesi liikkeelle. Mutta noin kun sanoit ettei ponnistelua vaativia vinkkejä niin se on sitten oltava istuen tai maaten.
        Eli sittenkin terapiaa......


    • milla

      Mieheni jätti minut keväällä kylmästi, mutta minä olen yrittänyt jatkaa elämääni. Olen kyllä itkeskellyt joka pv ja puhunut puhelimessa tuntikausia ystävien kanssa

      Kesäloman olen rakentanut ystävien kanssa niin, että olen mökillä aina jonkun kanssa, en kestä yksinäisyyttä yhtään, se ahdistaa hirveästi, tuntuu välillä, että pakahdun tuskaan. Mutta silti joka pv olen ollut menossa, en jää suremaan kohtaloani, olenhan vielä nainen, joka haluaa elää, tulla rakastetuksi.
      Pidän itsestäni huolta, käyn kampaajalla, ostanut kauniita vaatteita. Olen tapaillut muutamaa miestäkin tämän saitin kautta, mutta vielä en pysty sitoutumaan, vanha pitkä liitto niin mielessä.
      Olen tyytyväinen, että en ole jäänyt kotiin suremaan, en halua menettää kesää, aurinkoa, valoa.Haluan jatkaa elämääni, vaikka se melkein minulta riistettiin, miehiä menee, mutta ystävät jää ja minä itse pystyn vaikuttamaan elämääni.

    • essi*

      Ole turisti :). Kierrä kahviloita, terasseja, käy museoissa (niitä stadi on pullollaan), toreilla, antikvariaateissa, kirpputoreilla. Joku oikein erikoinen päivä lähde Vantaalle :O. Käy Heurekassa, Flamingossa kylpemässä ja siinä moniulotteisessa leffateatterissa...

      Kahviloissa/baareissa yms. kuuntele tarkkaan mitä ihmiset lähelläsi puhuvat. Se käy terapiasta, kun kuulee, että muutkin ovat eronneet/vaikeassa parisuhteessa/tai muuten vaan on vaikeaa :D.

      Kyllä se siitä.

    • Irtirevitty

      Samaa kuin pari viimeistä. Mene ja koe ja näe. En ole pääkaupungista, mutta toisesta kaupungista ja käyn kaikenmaailman ilmaisjutskissa missä ihmisiä vaan liikkuu. Toinen erokesä meneillään. Oli vaan pakko mennä ja liikkua ihmisten ilmoilla. Vaihda rohkeasti muutama sana ventovieraitten kanssa, se antaa uskoa, että olet olemassa ja sinua kuunnellaan.
      Kotona oli ahdistavaa ja yksinäistä. Nyt paraikaa uskallan jo olla yksin mökillä. Pari miestäkin tullut tavattua ja huomenna lähden viettämään omaa lomapäivää yhden kaa hänen työpäiväänsä tutustuen ajellen pitkin poikin Suomea. Pakko vaan ottaa elämästä kiinni. Meillä on niin karmea avioero, mistä on ollut pakko irrotautua, en halua muistaa exää enää vaikka häntä olen rakastanutkin.
      Ja on se vaan kiva tunne, kun huomaa, että jonkun ihmisen kanssa synkkaa jutut yhteen vaikkei siitä lopullista tulisikaan.

    • kerraneronnutmies

      menee noin vuosi ja joskus enemmänkin ennen kuin pääset eroon siitä tuskasta. Se tietysti riippuu siitä että miten paljon on toista rakastanut ja miten paljon on menettänyt. Mutta n. vuosi menee sumussa. Voit siis unohtaa kesän tältä vuodelta. Nauti sitten ensi vuonna kesästä. Rauhoittavat lääkkeet voivat auttaa ja unilääkkeet jos ei saa unta. Mutta...kaikesta tuskasta huolimatta tulee se päivä sieltä jolloin pystyt taas nauttimaan elämästä. Se tulee aivan varmasti.

    • Kiitos vinkeistä. Helsinki turistina kuulostaa hyvältä. Varmaan joka toinen päivä murehdin ja joka toinen päivä yritän nousta. Olisin minäkin halunnut mökille, kun se peruuntui miehen kanssa, mutta valitettavasti siellä ei kyllä uskalla olla ykin ja minulla ei ole niin paljon sinkkuystävättäriä että olisin päässyt heidän kanssaan. Kaikilla ystävilläni oli jo omat menonsa, enkä ole yleensäkään raaskinut monen kesää pilata kertomalla. Sitten vain murehtisivat hekin. Mutta tänään otan itseäni niskasta kiinni ja menen keskustaan. (Kun saan vain tuon turkaleen asumistukihakemuksen tehtyä. Harmillista tässä on myös tuo paperisota kauniina päivinä.)

    • huihai..

      Uusi suhde on paras lääke vaikka ei kestäskään kauan!
      Niin minä yli eron ja siinä ei ollu mitään suremistä.

    • nimi on

      Uusi suhde auttaa antamaan uskoa, että pystyy vielä nauttimaan elämästä. Mutta lyhyen uuden suhteen jälkeen se erosuru on yhä siellä. Ei sitä näköjään saa simsalabim pois. Itsellä toinen erokesä menossa eikä olo ole vallan hilpeä. Ilman laastarisuhdetta olisin vielä huonommassa jamassa. Ja laastarisuhdekin on nyt loppu.

    • Moniamahdollisuuksia

      "Tästä kesä voi alkaa
      Nosta tanssija jalkaa
      Kohta pääsee rytmiin
      Hypnoosiin ja transsiin
      Päättymättömät illat
      Polttamattomat sillat
      Aamuhetken taikaa
      Keskikesän aikaa

      Hietaniemen rantaan
      Hiekka kohtaa varpaat
      Lokkikin jo nauraa
      Nyt on huvi halpaa
      On syksy vielä kaukana
      Ei syytä huoleen
      Tunnen, olen nuorempi kuin moneen vuoteen

      Must tuntuu mitä vaan voi tapahtuu
      Eikä siihen mitenkään voi varautuu
      Kun koko luomakunta laittaa parastaan
      Nyt on valvottava kunnes aamu koittaa

      Kun mökkimakkaraa maistaa
      Ja ilta-aurinko paistaa
      Niin setä hetken luulee
      Löytäneensä taivaan
      Leirinuotio kuumaa
      Kun katselen liekkien huumaa
      Tähän tahdon jäädä
      Kunnes aamu koittaa

      Kun syksyn sateet alkaa
      Aitan kumpparit jalkaan
      Mut vielä viljaa
      Vihreänä kasvaa
      Ja lounastuuli
      Lämmittää mun huulii
      On vielä aikaa
      Lantsareihin vaihtaa

      Must tuntuu mitä vaan voi tapahtuu
      Eikä siihen mitenkään voi varautuu
      Kun koko luomakunta laittaa parastaan
      Nyt on valvottava kunnes aamu koittaa

      Ja kalliolla kun makaat
      Luulet että oot vapaa
      Kun metsätuulet vastaa
      Niinkuin sinne huudat
      Ja peukalolla taas pääsee
      Uimapaikkojen ääreen
      Katso ihmisten silmiin
      Näätkö katseen villin?

      Hei siksi lintunen laulaa
      Riemu kuuleman kautta
      Ihmiseenkin tarttuu
      Tietynlainen kaipuu
      Kaikki juhlat päättyvät
      Sen kaikki tietää
      Oot odotusta täynnä
      Kunnes juhla puhkeaa

      Hei kuka jää kotiin odottamaan
      Ja kuka tulee sieltä hakemaan
      Mene ulos katsomaan mikä sää
      Mikä kesä! "

    • Hei Moniamahdollisuuksia, siinä oli hyviä neuvoja. Olen joitain toteuttanutkin. Meistä moni saattaa kuitenkin olla niin masentunut, ettei pysty mihinkään. Käytännön asiat myös sotkevat päiviä. Tänään oli kaunista ulkona, mutta istuttiin ja tehtiin (riidellen) ositusta. Sellaista se on. mutta kyllä niitä hiekkarantapäiviäkin tulee, kun sää vain suo. Villit katseetkin ehkä jo huomaa. (Ihmisen täytyy kyllä olla silloin avoin eikä enää ihan vereslihalla.

    • Näin on

      Se uusi suhde on silloin kaikkein huonoin jos sinulla on pieniä lapsia, kulje lasten kanssa yleisäpaikoissa ja jos mahdollista sukulaisissa, lapsillekin hyväksi kuten itsellesikin ja juttele eri ikäisten ihmisten kanssa.

      Se bilettämään meno on aina huono valinta eron jälkeen, silloin törmäät varmasit niihin luusereihin, jotka osaavat antaa balsamia haavoihisi, mutta elämä heidän kanssaan ei onnistu, sillä ovat onnenonkijoita, hyväksikäyttäjiä.
      Pysyttele kaukana toisesta sukupuolesta pitemmän aikaa, että et joudu ojasta allikkoon.

    • Kiitos kaikille vinkeistä. Minusta kesäni on ollut kaikesta huolimatta onnistunut. Olen tapaillut vertaisryhmää tämän palstan kautta. Olen myös ollut aktiivisesti liikkeellä ja toteuttanut monia tämän ketjun vinkkejä. Hauskoja retkiä on ollut ja kesä vielä jatkuu. Kiitos vihjeistä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5510
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3527
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1652
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      205
      1624
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      77
      1087
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1078
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      808
    Aihe