Miten auttaa alkoholisti vanhempaa?

isästään huolestunut

Isäni on ollut alkoholisti lähes koko ikäni. Hän on tätä funktionaalista tyyppiä, eli käy siis silti töissä jne. mutta viikonloppuisin usein kun korkki aukeaa perjantaina se ei sitten mene kiinni ennen sunnuntaita. Välillä tilanne oli parempi, oli useampiakin selviä kuukausia, mutta nyt tilanne on taas päässyt karkaamaan käsistä.

Tänään (tai siis eilen) hän sitten lähti ryyppyreissulle kaupungille, kun oli viina päässyt loppumaan ja Alkokaan ei ole auki sunnutaisin. Siinä sitten vietettiin ilta soitellen perään ja jouduin itse lähtemään autollakin herraa etsimään. Lopulta tuli kotiin taksilla nenä verillä, kun oli kaatunut kadulla. Itselleni tuli jotenkin järkytyksenä se, miten pahaksi tilanne on päässyt. Äitini on aina vähätellyt tätä ongelmaa, joten luulin tilanteen rajoittuvan tähän kotona tissutteluun. Ilmeisesti tämä ei kuitenkaan ole ensimmäinen kerta, kun näin on käynyt.

Koska äitini on jo monet kerrat hänen kanssaan asiasta puhunut - ilman pysyvää tulosta, olen alkanut miettiä onko mitään mitä minä voisin tehdä. AA:han hän ei kuulemma suostu menemään, eikä edes puhumaan asiasta lääkärin kanssa...

Onko täällä ihmisillä kokemusta vastaavasta tilanteesta? Onko mitään toimivaksi todettuja keinoja ottaa asia puheeksi ja kannustaa hakemaan apua? Syyllistämään en halua ryhtyä, sillä en usko sen toimivan. Tuntuu vaan pahalta katsoa, kun toinen juo itsensä hengiltä ja aiheuttaa samalla paljon huolta ja murhetta vaimolleen, ja tietysti myös välillä tyttärelleen (minulle). Arvostaisin rakentavaa keskustelua aiheesta ja luulen, että täällä on muitakin, joilla on samanlaisia kokemuksia. Varmasti joku muukin voisi hyötyä hyvistä vinkeistä asian suhteen.

59

1871

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lääkäri myös

      minun analyysi on tähän tilanteeseen että se viina ei pyöri mihen ympärillä vaan kakka vessanpöntössä se pyörii sillai kivasti ja sit kun ei kakkaa niin kannattaa mennä hoitoo ja lääkärit tekee sille jotai.

      • lääkäriin vain

        joo olen samaa mieltä herra kakkalääkärin kanssa


    • ====

      Täällä ei käydä rakentavaa keskustelua.
      Tämä on vain muutaman päivystävän kieroutuneen juopon herja- ja ilkeilypalsta.
      Asiallisiakin sivustoja on:
      http://www.paihdelinkki.fi/keskustelu/

    • päihde terapeutti

      Ripulit housuissa vapauttaa tajuamaan sen, että kalja on hyvää. Mielestäni kannattaa juoda lisää!

    • PASKAJAAKKO

      SUOSITTELEN hyväksymään sen tosiseikan, että: kännissä on kivaa!!

    • JormaValtemari

      Juoppo rupeaa miettimään raitistumista varteenotettavana vaihtoehtona vasta sitten kun hänelle tule juopottelusta riittävästi kaikenlaista harmia. Eli toimi sen mukaan. Läheiset usein tasoittaa tietä juopottelulle tahattomasti.

    • kakkajeesus

      munkin mielestä on kiva riehua kännissä

      • pinkki poni

        jos minullakin olisi kaljaa niin oisin lentävä porsas joka hyppää kerrostalon katolta pilviin lentävän es ponin kanssa!!!


      • pinkki es
        pinkki poni kirjoitti:

        jos minullakin olisi kaljaa niin oisin lentävä porsas joka hyppää kerrostalon katolta pilviin lentävän es ponin kanssa!!!

        es on tunnetusti paljon voimakkaampaa kuin kalja koska se on lääkäreitten suosima


      • skyrimveee
        pinkki es kirjoitti:

        es on tunnetusti paljon voimakkaampaa kuin kalja koska se on lääkäreitten suosima

        skyrimi on hyvä peli varsinkin kun juo kaljaa 5/5 koska maistuu salami


    • Elena 59

      Moro. Ei saarnaaminen ja pakkopulla auta.
      Raitistuminen lähtee omasta aivotoiminnasta,

      ihan kuin tupakan polton lopettaminen.Tsemppiä.

    • RiittaHHH

      Onpa surullista, että et ole saanut asiallisia vastauksia.

      Minun neuvoni on se, että lopeta hoitaminen ja hyysääminen. Kerro isällesi suorin sanoin, mitä ajattelet tilanteesta ja sano, että olet valmis auttamaan, jos hän apua tarvitsee. Siihen asti pysy kauempana ja elä omaa elämääsi. Auta äitiäsi. Parasta olisi jos äitisikin jättäisi miehen yksin juomaan ja miettimään elämäänsä. (Tiedän, että se on monelle puolisolle melkein mahdoton ajatus.) Alkoholisti juo niin pitkään, kunnes tulee joku stoppi. Yleensä se stoppi ei tule, jos joku auttaa siinä vieressä, siivoaa oksennukset, hakee kaupungilta pois ja hoitaa krapulaa. Tiedän, että haluatte vain hyvää ja kärsimyksen katsominen tekee kipeää. Sinä et pysty lopettamaan isäsi juomista. Äitisi ei pysty lopettamaan isäsi juomista. Ette vaikka rakastaisitte häntä kuinka.

      Nämä ovat vain minun neuvojani ja tiedän, että et niitä noudata, niin kauheita ne ovat.

      Minä lopetin seitsemän ja puoli vuotta sitten juomisen ja narkkaamisen, kun tajusin, miten hemmetin yksin olin ongelmani kanssa. Minulla ei onneksi ollut silloin perhettä.

    • päihde terapeutti

      Ojeeni on, lisää viinaa!

    • Se on vaikeaa. Jopa mahdotonta.

      Kokemuksen SYVÄLLÄ rintaäänellä.

      Äitini joi itsensä hengiltä. Yritin 20 vuotta auttaa. Hain kaiken mahdollisen avun läheisiltäkin, sukulaisiltakin, vierailtakin, sairaalastakin, alkoholiklinikoiltakin. Mikään ei auttanut hänen kohdallaan. Hänen kuolemastaan on kohta kulunut vuosi. En koe minkäänlaisia syyllisyydentunteita, koska tein KAIKKENI Äitiäni auttaakseni.Se ei riittänyt silti.

      Toivottavasti sinun Isäsi kohdalla se riittää.

      Mutta teet mitä tahansa, kenen avulla tahansa, älä unohda Isääsi, hän on sen arvoinen. Äitini oli minulle ainut Äiti. Vaikka joi koko ajan. Nyt katuisin syvästi jos olisin hänet vaikeuksien keskellä hylännyt.

      T: T

    • paskapönttö

      Nämä paskanjauhajat vois työntää päänsä wc-pönttöön,potkasta ittensä perseelle
      ja sit vetästä

      • kakkaaaaaa

        kakka vessassa


    • holisti

      Ei Millään,kunnes oma halu löytyy ja vertaistuki kelpaa.

      • pla.pio

        Alkoholismi on synnynnäinen ja parantumaton sairaus.

        Siihen auttaa usko korkeimpaan voimaan, jumalaan. Sekä käynti kerholla toipumassa, koko loppuikänsä, päivä kerrallaan.

        Mikä parasta, kerholta onkin sitten erikiva lähteä kokouksen jälkeen virkistävälle ohrapirtelölle, esson paariin, samanhenkisessä kerholais-seurassa!

        http://www.youtube.com/watch?v=RdEZLfueE5k


      • JahRastafaraih!
        pla.pio kirjoitti:

        Alkoholismi on synnynnäinen ja parantumaton sairaus.

        Siihen auttaa usko korkeimpaan voimaan, jumalaan. Sekä käynti kerholla toipumassa, koko loppuikänsä, päivä kerrallaan.

        Mikä parasta, kerholta onkin sitten erikiva lähteä kokouksen jälkeen virkistävälle ohrapirtelölle, esson paariin, samanhenkisessä kerholais-seurassa!

        http://www.youtube.com/watch?v=RdEZLfueE5k

        Ja jumala julisti:
        "Loin viina... *kröh* viinin juotavaksi ihmisten kesken, nautittavaksi "
        "Juokaatten juomisen ilosta, älkäätten estäkö sitä joka juoda tahtoo."
        "Juokaa juokaa, viina se miehen tiellä pitää, ja naisen hiljentää."

        http://www.equalrights4all.org/religious/bible.htm

        "The hemp plant (scientific name: cannabis, slang: marijuana) is one of the many useful herbs "yielding seed after its kind" created and blessed by God on the third day of creation, "and God saw that it was good." (Genesis 1:12) He gave hemp for people to use with our free will.

        God said, "Behold, I have given you every herb bearing seed which is upon the face of all the earth.…To you it will be for meat." … And God saw everything that he had made, and, behold, it was very good. (Genesis 1:29-31) The Bible predicts some herb's prohibition. "Now the Spirit speaketh expressly, that in the latter times, some shall … speak lies in hypocrisy … commanding to abstain from meats which God hath created to be received with thanksgiving of them which believe and know the truth. (Paul: 1 Timothy 4:1-3)

        The Bible speaks of a special plant. "I will raise up for them a plant of renown, and they shall be no more consumed with hunger in the land, neither bear the shame of the heathen any more." (Ezekiel 34:29) A healing plant. On either side of the river, was there the tree of life, which bare 12 manner of fruits, and yielding her fruit every month; and the leaves of the tree were for the healing of the nations. (Revelations 22:1-2) A gift from God."


    • duubadiiba

      joo,minun isäni oli myös viikonloppu alkoholisti.Vähintään joka toinen viikonloppu oli viinaa saattava ja kunnolla.Tästä sitten seurasi usein riidan haastamista yön pikku tunneilla.Joskus vappuna,uusinavuosina jne. minä hain isän naapurista kotia koska ei pysynyt omilla tolpillaan.Äitini oli puhunut asiasta jo yli 20 vuotta jonka jälkeen riitti ja tuli avioero.
      Ei se tästäkään ottanut opikseen vaan jatkoi juomistaan kunnes 2 vuotta sitten syksyllä meni uimaan yksin joka jäikin viimeiseksi reissuksi.Alkoa veressä liki 3 promillea.

      Joten,tältä pohjalta voin vain todeta että ihminen joka ei itse tajua että ensinnäkään että sillä ongelma,vaan kieltää sen ja toisekseen ei tajua että myös muita ihmisiä sattuu kyseinen juominen,niin tälläistä ei voi vaan auttaa,vaikka kuinka haluaisi.Alkoholismista parantuminen kun tarvitsee henkilön aidon ymmäryksen asiasta,siitä mitä on tekee itselleen ja muille.Sen jälkeen sinä voit auttaa ja tukea.
      Asia on valitettavasti näin.

      • dibbadubba

        What is the Word of God on the Cannabis plant?

        The hemp plant (scientific name: cannabis, slang: marijuana) is one of the many useful herbs "yielding seed after its kind" created and blessed by God on the third day of creation, "and God saw that it was good." (Genesis 1:12) He gave hemp for people to use with our free will.

        God said, "Behold, I have given you every herb bearing seed which is upon the face of all the earth.…To you it will be for meat." … And God saw everything that he had made, and, behold, it was very good. (Genesis 1:29-31) The Bible predicts some herb's prohibition. "Now the Spirit speaketh expressly, that in the latter times, some shall … speak lies in hypocrisy … commanding to abstain from meats which God hath created to be received with thanksgiving of them which believe and know the truth. (Paul: 1 Timothy 4:1-3)

        The Bible speaks of a special plant. "I will raise up for them a plant of renown, and they shall be no more consumed with hunger in the land, neither bear the shame of the heathen any more." (Ezekiel 34:29) A healing plant. On either side of the river, was there the tree of life, which bare 12 manner of fruits, and yielding her fruit every month; and the leaves of the tree were for the healing of the nations. (Revelations 22:1-2) A gift from God.
        How was cannabis used in Biblical times and lands?

        Cannabis was used 12 ways: clothing, paper, cord, sails, fishnet, oil, sealant, incense, food, and in ceremony, relaxation and medicine. For so the Lord said unto me, "I will take my rest and I will consider in my dwelling place like a clear heat upon herbs. For afore harvest, when the bud is perfect and the sour grape is ripening in the flower, he shall cut off the sprigs with pruning hooks and take away and cut down the branches." (Isaiah 18:4-5)
        What about cannabis today?

        Hemp today has thousands of uses. Modern technology has devised many new uses for the hemp plant&emdash;like biomass energy, building materials, fuel, plastic and so on. Hemp is ecological and its seed is among the best food crops on Earth. Selected varieties produce flowers that provide an herbal relaxant and a spiritual tool. Its herb is used globally as medicine.


      • siideripylly

        Meillä kans Iskä on umpi juoppo. Hän juo joka kuukausi kerran kuussa umpikännit. Onneksi äiti ei tuollaista jaksa katsoa vaan jättää tuollaisen kuukausi känniläisen, joka on ihan täys JUOPPO!!!


      • pullokossuanormaalia
        siideripylly kirjoitti:

        Meillä kans Iskä on umpi juoppo. Hän juo joka kuukausi kerran kuussa umpikännit. Onneksi äiti ei tuollaista jaksa katsoa vaan jättää tuollaisen kuukausi känniläisen, joka on ihan täys JUOPPO!!!

        sidukkapylly on kyllä aivan hakoteillä. Suomessa jokaikinen vauvasta vaariin juo keskimäärin pullon kossua viikossa. Mietippä sitä, että täysin raittiita on joukossamme kuitenkin hyvin suuri joukko. Kun lopulle joukolle, jotka alkoholia käyttävät jaetaan määrä niin jokainen suomalainen on käytännössä juoppo.


    • 20+14

      Kyllä se juomisen lopettaminen lähtee asianomaisesta itsestään. Kukaan muu ei kaada viinaa kurkkuun kuin asianomainen itse, myöskin juomisen lopettamispäätös lähtee omasta halusta. Jos läheiset ihmiset ovat vieressä saarnaamassa ja moraalisoimassa juomista niin se vain yllyke kaataa lisää viinaa koneeseen... elikkä eipä siinä oikein ole mitään tehtävissä jos Jeppe haluaapi juoda. Juomisen lopettaminen ja raitistuminen on vaikea suoritus, kun maksa huutaa: "mitä onko kurkku poikki kun viinaa ei tule koneeseen"... ja sitten kun vielä kaveripiiri ryyppää joka viikonloppu niin selitä siinä että oot katkolla ja sinä oot oman osasi jo juonut alkon antimista...

    • PeresPrado

      Olen yrittänyt auttaa kahta veljeä, sisarta, puolisoa, veljenpoikaa ... Voin vain sanoa, että minun apuni teki heidän elämästään helpomman. Viinasta irtipääsyyn sillä ei ole ollut minkäänlaista vaikutusta. Olen hyvin sitkeä ja kekseliäs joten voin sanoa, että olen koittanut kaikki mahdolliset auttamistavat. Minun mielestäni alkoholismista parantuminen vaatii ihmeen ja ihmeisiin minä en pysty. Sinua voin neuvoa vain ottamaan etäisyyttä isän sairauteen. Älä piilottele sairautta, suhtaudu siihen kuin, jos hän hänellä olisi jalka poikki. Hienoa, että rakastat ja välität isästäsi. Rakasta ja välitä myös itsestäsi. Pidä huoli ettei isän sairaus imaise sinua sisäänsä ja täytä elämääsi. AA-kerho on varmaan hyvä, entiset alkoholistit ovat kehuneet, siellä on myös ryhmiä omaisille. Virallinen alkoholismin hoito on peestä. Lääkäri ja hoitohenkilökunta on täysin kuutamolla sairauden suhteen. He vain pahentavat tilannetta. Tämä on minun kokemukseni. Rakasta ja rukoile ihmettä - muuta en osaa neuvoa.

      • HÄNEN TÄYTYY JUODA NIIN KAUAN KUN VIINA MAITTAA,jos ihminen haluaa raitistua sen täytyy tulla häneltä itseltään.Lopettakaa hyysäminen sillä holistia ei saa hyysätä milläänlailla,hän lopettaa jos haluaa ?ei siihen auta lääkärit eikä katkot eikä mitkään antabukset omasta halusta ihminen voi raitistua ja AA on siihen hyvä jos itse juoppo on siihen valmis ja on valmis nöyrtymään ja myöntämään että on holisti jos nää jutut ei mene jakeluun hän juo niin kauan kunnes henki lähtee TAI SITTEN TÄYTYY TODELLA RYÖMIÄ POHJAMUTIA MYÖTEN ENNENKUIN TAJUAA TILANTEENSA.


    • PASKAJAAKKO

      www.youtube.com/watch?v=XT1u6LF8Mao&feature=endscreen&NR=1

      • haukaa

        paskaa vesassa


    • Kypsä!

      mun ex mies on ollut melkein koko ikänsä alkoholisti,se vaan paheni eromme myötä.....2 ratti juopumista ja ym.ollut aa kerhossa ja vieroitus hoidossa useaan kertaan,se on vain harmikseni sinulle kerrottava että kerran alkoholisti aina alkoholisti jos se itse ei haqlua tunnustaa,parantua,tulla uskoon.
      iste olen kahden lapsemme yh-äiti ja todella kypsä koko juttuun en enää jaksa sääliä,vihaan mieluimmin ja sitä parempi mitä vähemmän kuulemme hänestä.2-3 viikkoa aina kateissa ,eikä lapsetkaan merkitse hänelle mitään koska hän ei edes vastaa puhelimeen kun he yrittävät soittaa......surullista mutta tottam,olisihan se ollut ihana asia että lapsillamme olisi ollut OIKEA ISÄ ,eikä tälläistä säälittäävää pask.....
      Todellakin ihan kypsä olen tähän leikkii ja pian lasten anteeksi antaminenkin loppuu..........

    • Veljeni Jussi

      Juopot sen kun porskuttaa... ja terveet sairastuu. Se on tosi. Ymmärrän hätäsi kokemuksesta ja otan osaa suruusi. Veljeni aloitti juomisen hyvin nuorena ja kun tajusin tilanteen toivottomuuden, olin todella masentunut. Onneksi hän ei kuollut tuolloin, mutta nyt sisuskalut ovat jo vähän "hengettömät". Juo välillä vieläkin, mutta on jo alkanut miettimään, että haluaisikin elää vielä vähän pidemmälle.

    • 24v kundi..

      Ihan normaalia tuo viikonloppu juopottelu. Ite tehnyt sitä iät ajat. Ketään ei ole haitannut eikä minuakaan.

    • AlkoholismiEiSairaus

      Isäsi pitää itse tiedostaa tilanteensa ja sen seuraamukset.
      Sinun kannattaa tukea häntä, mikäli hän alkaa käyttää järkeään tunteiden sijaan.

      • EX ALC

        Moikka!

        Kirjoita Googleen avominne ja sieltä saat apua. Toimi Hki, Tre, Oulu ja Rovaniemi, muistaakseni ainakin
        Olen itse 40 v alkoholisti, tosin raitistunut sellainen.
        Itse sain juuri tuolta avun silloin kun kukaan muu ei enää jaksanut eikä ollut tekemisistäni enää kiinnostunut. Eli kaikki läheiset olivat jo kohdallani luovuttaneet.


    • maksakirroosi123

      Tilaa isällesi lääkäri-aika maksa kokeisiin. Luulen että voi olla aika hälyyttävät arvot.
      Lääkäri kun sanoo isälles, että sulla on niin ja niin kauan elinaikaa ni luulis sen tulevan järkiinsä..

      • näin on asiat..

        Vittu että ihmiset on tyhmiä. Viikonloppu juopottelusta ei tule sairauksia. Sitä viinaa pitää ryystää 7 päivää viikossa kuukausia putkeen ja vuosien ajan. Enokin teki tota 20 vuotta kunnes lähti henki. Siitä ei ollut työhön vuosikausiin.

        Toinen kaveri vetänyt tota linjaa 15 vuotta ja täysin terve. Nämä kaverit juo 7 päivää viikossa eikä montaa selvää päivää vuodessa.

        Eli jos nyt työkykyinen on ja ottaa viikonloppusin putkeen. Ei ole mikään ongelma.


    • been there done that

      On kokemusta, todellakin. Tuo teksti voisi tulla suoraan omasta näppäimistöstäni, tosin n. 10 vuotta aikaisemmin. Nykyisin tuo herra isäni on jo kuollut, terveys petti ja kohtaus vei. Eli nyt on jo korkea aika sinun toimia.
      Tuo vähättely ja silmien sulkeminen ongelmalta on todella paha asia, samoin se että yritätte auttaa sillä alkoholistia ei MIKÄÄN muu saa EHKÄ yrittämään parantumista kuin se, että tulee raakojen tosiasioiden eteen ja saa vain kaksi vaihtoehtua, raitistua lopullisesti tai kokonaan romahdus. Tissuttelu ei onnistu enää koskaan, se on vain parasta hyväksyä jos meinaa parantua.

      Nyt kun katson vuosien takaista tilannetta meillä perheessäni, niin kyllä se alkoholi oli meitä kaikkia hyväätarkoittavia ja huolestuneita lähiomaisia paljon tärkeämpi. Sinne meni rahat, onni, maine, ystävät ja työ, alkoholi voitti kaiken mitä olisi voinut olla. Kasvavista lapsista ei ollut mitään väliä, rakkautemme sai palkakseen piittaamattomuuden. Sillan alle olisi joutanut, sen sijaan että äiti hoiti ja ymmärsi miehensä entistäkin vastuuntunnottomampaan tilaan ja siivosi ongelmat maton alle kun ei kehdannut ja uskaltanut ruveta taistelemaan tuota sairautta vastaan. Eikä tätä kaikkea edes ymmärrä kuin vasta myöhemmin.
      En ole katkera vaikka viha oli ensimmäinen tunne isän lähdettyä, vain tyhjyys jäi ja kysymys joka ei saa koskaan vastaustaan.

    • Been there,done that

      Hei isästään huolestunut,

      tekstisi oli kuin minun kynästäni, paitsi että perheessämme oli tuo tilanne viime kesänä. Olen itsekin aikuinen tytär. Tilanne meni niin pahaksi, että isäni sekoili kotona ja noilla ryyppyreissuilla niin, että äitini muutti meille hetkeksi. Heti äitini tultua meille soitin isälleni seuraavana aamuna, että päihdeklinikalla olisi vastaanotto nyt avoinna ja hänen olisi syytä lähteä sinne. Tiesin, että isäni olisi umpihumalassa vielä aamulla ja ehkä sen vuoksi hän suostuikin ensimmäisen kerran lähtemään. Klinikalla sitten istuttiin ja piti sanoa maagiset sanat "olen alkoholisti". Kerran alussa tuli takapakkia, mutta ryyppäämään ei isäni ole tietääkseni ryhtynyt noiden alun vaikeuksien jälkeen nyt koko vuoteen. En muista elämästäni koskaan näin pitkää jaksoa, kun hän olisi ollut selvin päin.

      Suosittelen toimimaan aamuna jolloin tiedät isäsi olevan vielä humalassa / krapulassa. Silloin morkkis on jo valmiiksi, mutta ihminen tajuaa itsekin sekoilevansa ja aiheuttavansa haittaa itselleen ja muille.

      Haluan vielä sanoa, että voi olla, että et voi tehdä mitään. Äitisikin on aikuinen ihminen ja tekee omat valintansa. Juoppo ei raitistu ellei itse niin päätä.

      • minimii

        Oho, valitisin äskeiseen kirjoitukseen tajuamattani saman nimimerkin kuin tuo toinen, joka kertoi kokemuksistaan 10v. sitten. Kirjoituksetkin alkaa lähes samoilla sanoilla. Pahoittelut, kyseessä ei ole sama kirjoittaja. Kirjoitin itse 11.7. 23:32 tekstin.


      • edell.
        minimii kirjoitti:

        Oho, valitisin äskeiseen kirjoitukseen tajuamattani saman nimimerkin kuin tuo toinen, joka kertoi kokemuksistaan 10v. sitten. Kirjoituksetkin alkaa lähes samoilla sanoilla. Pahoittelut, kyseessä ei ole sama kirjoittaja. Kirjoitin itse 11.7. 23:32 tekstin.

        Hassu juttu :) en syytä plagioinnista.. jutun juonihan on kuitenkin sinulla vähän eri, mutta aikamoinen sattuma että tässä ollaan vakavan asian äärellä koko letka niin samanmielisiä ja -kielisiä. Jokainen meistä on painottanut sitä, ettei juomaan ryhtynyt parane kuin ihmeen kautta ja etenkin ei ilman tiettyjä ehtoja. Toivottavasti meistä on apua AP:lle joka on todennäköisesti tuskallisten asioiden keskellä - ja ilmeisesti pahempaakin löytyy edestä. Voimia teille muille tyttärille.


    • sama ongelma

      minulla ollut sama ongelma, mutta ei noin pahana mutta kuitenki sama kaava : arjet töissä ja perjantaista sunnuntaihin korkki auki :( AA:stahan ei ole hyötyä ellei hän itse halua mennä sinne. meillä tehosi jotenkin kun otettiin sellainen kahden keskeinen juttu tuokio tuosta korkin avaamisen paljoudesta. ei se korkki kokonaan ole kiinni vieläkään mennyt mutta huomattavasti on tullut vähennyttyä. kokeile sinäkin ottaa sellainen isä tytär keskustelu ja puhua siitä alkoholin määrästä ja kerro että olet huolissasi hänestä niin se antaa varmana pienen piston hänen sydämmeensä kun rupeaa miettimään sitä mutta pidä tämä keskustelu hänelle kun hän on selvänä, päissään ollessaan hän ei varmana muista sitä seuraavana aamuna. tsemppiä sinne

    • armahdettu.

      Me olemme tehneet kaikkemme! Varmaan tekin olette yrittäneet kaiken hänen vuokseen. Me emme voi enään häntä auttaa!!!!!! Ellei hän tee itse jotain asialle....
      -Tämä lääkärin lause soi vieläkin korvissani kohta 20-vuoden jälkeen!!
      Tämän ymmärryksen jälkeen jotka tohtori lausui ja jonka olin haukkunutkin. (vuoden jälkeen menin kädestä kiitäen ja anteeksi pyytäen haukkumisiani) .
      Sain uuden mahdollisuuden, jota en enään tähänpäivään ole alkontuotteilla pilannut. Kiitos!

    • ..................

      Soita paikalliseen sosiaalisairaalaan. Laakarille aikaa ensin omasta terveyskeskuksesta.

    • >>>>!!!!!!!!!!!!!!!!

      NO kuules se lopettaa sillon kun se on melkein kuollut Ok ! ei sitä voi kamalasti auttaa se kuitenki jatkaa juomista

    • roll light and smoke

      What is the Word of God on the Cannabis plant?

      The hemp plant (scientific name: cannabis, slang: marijuana) is one of the many useful herbs "yielding seed after its kind" created and blessed by God on the third day of creation, "and God saw that it was good." (Genesis 1:12) He gave hemp for people to use with our free will.

      God said, "Behold, I have given you every herb bearing seed which is upon the face of all the earth.…To you it will be for meat." … And God saw everything that he had made, and, behold, it was very good. (Genesis 1:29-31) The Bible predicts some herb's prohibition. "Now the Spirit speaketh expressly, that in the latter times, some shall … speak lies in hypocrisy … commanding to abstain from meats which God hath created to be received with thanksgiving of them which believe and know the truth. (Paul: 1 Timothy 4:1-3)

      The Bible speaks of a special plant. "I will raise up for them a plant of renown, and they shall be no more consumed with hunger in the land, neither bear the shame of the heathen any more." (Ezekiel 34:29) A healing plant. On either side of the river, was there the tree of life, which bare 12 manner of fruits, and yielding her fruit every month; and the leaves of the tree were for the healing of the nations. (Revelations 22:1-2) A gift from God.
      How was cannabis used in Biblical times and lands?

      Cannabis was used 12 ways: clothing, paper, cord, sails, fishnet, oil, sealant, incense, food, and in ceremony, relaxation and medicine. For so the Lord said unto me, "I will take my rest and I will consider in my dwelling place like a clear heat upon herbs. For afore harvest, when the bud is perfect and the sour grape is ripening in the flower, he shall cut off the sprigs with pruning hooks and take away and cut down the branches." (Isaiah 18:4-5)
      What about cannabis today?

      Hemp today has thousands of uses. Modern technology has devised many new uses for the hemp plant&emdash;like biomass energy, building materials, fuel, plastic and so on. Hemp is ecological and its seed is among the best food crops on Earth. Selected varieties produce flowers that provide an herbal relaxant and a spiritual tool. Its herb is used globally as medicine.

    • mk

      Lopeta se huoltapitäminen ja anna isäsi vajota niin alas kun menee niin vo i itse huomata tilansa taisitten ei. Eikö äitisi hae eroa jos homma ei pelitä tai sitten ei välitä mitä isasi tekee ja missä.

    • yx tuurijuoppo vaan.

      aa.ym päideklinikat saavat ehkä katkon kaverille juomisesta mutta yleensä kun kunto paranee niin yleensä dokaaminen jatkuu.kaikille ei edes sairaudet lopeta vaan sekin voi olla syy jatkaa juomista.monesti esim vaimo,läheiset kuskaavat juomista ja näin pitävät otteessa kaveria,syitä on monia.juoppoja hyysätään ja esim katkolle on niin helppo pääsy.vain oma tahto tekee stopin juomiselle,ja kukaan ei opi "järkevää alkoholin nauttimistä jos on ollu humalahakuinen juomatapa hepulla.parisuhteissa missä molemmat juovat ovatkin tosi rajuja "perheyhteisöjä",ja sillon lapset ,läheiset kärsii paljon ja ei ihme jois lapset syrjäytyy samoille urille nuorina esimerkkiä vanhemmista kun otetaan.

    • Absolut 3

      Yritä saada isäsi tutkimaan Minnesota hoitoa tai tutki äitisi kanssa ensiksi ja otatte sitten puheeksi isälle ! Sieltä saattaa saada apua alkoholismiin jos avain on valmis ottamaan apua vastaan!

      • pla.pio

        Alkoholismi on synnynnäinen ja parantumaton sairaus.

        Siihen auttaa usko korkeimpaan voimaan, jumalaan. Sekä käynti kerholla toipumassa, koko loppuikänsä, päivä kerrallaan.

        Mikä parasta, kerholta onkin sitten erikiva lähteä kokouksen jälkeen virkistävälle ohrapirtelölle, esson paariin, samanhenkisessä kerholais-seurassa!

        http://www.youtube.com/watch?v=RdEZLfueE5k


    • Julkkisjuappoo

      Juopoksi on niin helppo kutsua ja se juopoksi kutsumisen raja vaihtelee huomattavasti eri ihmisten välillä ja mielestäni erityisesti naiset kutsuvat muita ihmisiä todella helposti juopoiksi, juo se toinen sitten muutaman kaljan viikossa tai juo kännit jokatoinen viikonloppu tai vaikka kerran kuussa, heille se henkilö on kuitenkin juoppo. Omaa siiderin tissuttelua tai punkkupullojen tyhjentämistä he eivät kuitenkaan missään nimessä laske juopotteluksi :D

      Väitän sen johtuvan monille naisille tyypillisestä heikosta itsetunnosta, johon liittyvät mm. liikalihavuus ja syömishäiriöt tai vain muuten epäonnistumiset henkilökohtaisessa elämässään.

      OIKEA JUOPPO juo 7 päivää viikossa 365 päivää vuodessa ja hän ei välitä mistään muusta. Se että kutsuu toista ihmistä kohtuuttomasti juopoksi alentaa sen toisen ihmisen itsetuntoa ja seuraukset voivat olla mitä vaan, mutta tähän monesti se juopoksi kutsuva pyrkiikin ja samalla pönkittää omaa itsetuntoaan :/

      • väitännäin

        Ei kaikki juopot oo alkoholisteja, ja kaikki alkoholistit ei oo mitään jokapäivä juoppoja


    • Yualle

      Minusta vähän sama juttu kuin naiset, jotka tyhjentävät joka ilta kokonaisen perhepaketin jäätelöä naamaansa.

      Pahalta, todella pahalta tuntuu katsoa tuota vierestä...

    • Holistin lapsi

      Isästään huolestuneelle:
      Et voi tehdä mitään. Ainoastaan huolehtia itsestäsi. Vanhempien tehtävä on huolehtia lapsistaan. Lasten tehtävä ei ole huolehtia vanhemmistaan. Sinulla on lapsuus ja nuoruus elettävänä vain kerran ja siinä on omat tehtävänsä. Äitisi velvollisuus on ottaa ero isästäsi, jotta isäsi voi joutua kriisiin. Se on ainoa keino hänelle nousta ylös.

    • Juopon ex

      Ne ihmiset, jotka hyväuskoisesti hyysäävät juopon ympärillä, ylläpitävät juomista. Juopolle on annettava kaksi vaihtoehtoa: joko juominen tai läheiset. Siinä on oltava mukana kaikki, myös lapset. Yksikin hyysääjä ylläpitää juomista. Koko juopon ympäristö voi pahoin, joten jokaisen velvollisuus itseään kohtaan on huolehtia omasta henkisestä hyvinvoinnistaan. Joten jättäkää se juoppo mies: hän joko kuolee tai tekee muutoksen. Niin se ikävä kyllä vaan menee. Mikään ei ole pahempi ympäristön hyväksikäyttäjä, kuin juoppo. Se on ainoa sairaus, josta ihminen ei halua parantua. Jeppe juo siksi, kun hän haluaa olla humalassa ja millään eikä kellään muulla ei ole mitään väliä.

    • ikävää :(

      "isästään huolestunut"
      Tosi kurja tilanne teidän läheisten kannalta, mutta, luulen että te ette voi tehdä asialle yhtään mitään. Alkoholismi kun on siellä isänne omien korvienvälissä ja se motivaatio hoitoon ja lopettamiseen täytyy lähteä hänestä itsestään :( Pakko hoitokaan siis ei ole mahdollista suomessa...koska isäsi täytyy olla suostuvainen itse.
      En tiedä miten hänet saisi itse haluamaan lopettamista...ei kai mitenkään.

      Itselläni on aikuinen poika joka on alkoholisti. Voi olla viikkojankin juomatta, mutta sitten kun alkaa juomaan niin siinä voi mennä päivä, tai viikko poikineenn sitten. Mikään ei ole auttanut tähän mennessä asiaan. Perhe häneltä jo meni juomisen takia, joten edes se ei pysäyttänyt. Se loppuu sitten kun omassa päässä tapahtuu jokin naksahdus että se loppuu nyt.

      Toivon sydämestäni voimia teille läheisille

    • 15.v tyttö

      Oma isä oppi asian kantapään kautta, oli myös alkoholisti, joka päivä otti jopa salaa, kunnes sitten kerran kännissä joulukuun 17.pv putosi asuntomme rappuset alas, ja seurasi kolme kuukautta sairaalahoitoa, sai aivoverenvuodon ja kallomurtuman, eipähän ole sen jälkeen enään korkki tai tölkki auennut, että pilkka osui omaan nilkkaan, jos niinkin voi sanoa...

    • Alkoholistia.

      Ei raittiiksi saa, jos henkilö ei itse sitä halua,näin se vaan menee.

    • vaihtoehtokirjoittaj

      nii et sinä varmaa pysty auttamaa isääsi, parasta vain keskittyä oman elämän elämiseen mahdollisimman hyvällä tavalla. ja rukoilla parasta.

    • 12+9

      harva alkoholisti raitistuu ja se ei lähde omaisten eikä muiden tahdosta.
      ellei alkoholisti halua itse raitistua tai löydä voimia raitistumisiin ,hän tappaa pikkuhiljaa itsensä viinalla.
      omaiset siinä sivussa joutuvat kärsimään ellei avoipuoliso halua erota alkoholistista.
      alkoholistin hyysääminen ja etsiminen kannattaa jättää,muuta et joudakkaan,kuin holhoamaan häntä.
      eikä maksaa hänen tekemiään velkoja ,eikä antaa velkaa heille.
      he oppivat siihen,että kyllä muut huolehtivat hänen töppäyksensä.
      eivätkä hoida asioitaan eivåtkå ota vastuuta mistään.kuten jo mainitsit,että hän ei halua aa-kerhoon eikä lääkärin juttusille niin kauan hän ei ole valmis muuttamaan jomistapojaan.alkoholisti on vastuuntunnoton ei pidä lupauksiaan jne.ikävää,että joudut kärsimään isäsi juomisesta.mut toivon sinulle,että elät omaa elämääsi,etkä jätä sitä elämättä isääsi hyyssäämällä,kun se on humalassa.ilmeisesti se ei ole tarpeeksi töppäillyt ja joutunut miettimään kannattaako,muuttaa tapojaan ja mitä perhe merkitsee ja entä jos sen menettäisi.valitseeko perheen vai pullon. sanotaan,että alkoholismi on sairaus mene tiedä.voimia sinulle.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5289
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3417
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1562
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      191
      1449
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      978
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      778
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      769
    Aihe