Ketipinor

Jänskättää.

Juu, elikkäs lääkäri määräsi mulle tänään ketipinor 25 mg iltaisin unettomuuteen ja jos vähän tasaisi mieltäkin, minulla todettu kaksisuuntainen. Pitäisi nostaa annosta muutaman päivän päästä mutta kokeilen josko pärjäisi tolla määrällä. Onko muilla kokemuksia tosta lääkkeestä. Tuleeko siitä seuraavana päivänä pöhnä ja tasaako mieltä, lihottaako,yms?? Toivottavasti jollakin olisi edes jotain hyvää sanottavaa ketipinorista! Kiva jos joku jaksais vastata! :)

22

6890

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • otan osaa

      Et oo sit yhtään näköjään lukenu kyseisestä lääkkeestä käytyjä keskusteluja.......... Noh, ehkä parempi niin, koska muuten olisit saattanut sanoa lääkärille, että syö ite Ketipinoris!!! ;D

    • höpön pöpön

      Keti on hyvä lääke ja ainakin itselle niin täydelllinen etten ikinä luopuisi :D

      Ei kannata uskoa kaikkien kirjoituksia, osalla mielipiteet perustuu vaan ennakkoluuloihin, eikä välttämättä lainkaan omiin kokemuksiin...
      Myöskään pakkaus-selosteen haittavaikutuksia ei kannata liikaa lueskella,
      suuri osa haitoista kuitenkin verrattain harvinaisia.

      Toki ei kaikki lääkkeet kaikille sovi ja aina voi tulla jotain haittoja joista kannattaa lääkärille kertoa. Noin pieni annos tuskin alkaa lihottamaan, aamuista tokkuraa voi muutamana päivänä olla, mutta sekin menee ohi yleensä parin päivän jälkeen.

      Itsellä nykyään annos aamulla 75mg ja illalla 150mg, voinnin mukaan annosta on nosteltu ja taas välillä laskettu. Paino ei ole noussut vaikka lääke on mennyt reilun pari vuotta.
      Itsellä auttaa juuri nukkumiseen eli väsyttää illalla juuri sopivasti ja aamu annos taas tasaa oloja päivällä.

    • ihan ok!

      Mulla Ketipinor on ollut hyvä lääke. 25 mg auttaa tuomaan unen. Mulle on määrätty 2-4 25 mg:n tablettia, mutta syön yleensä vain yhden, koska sekin tosiaan jo nukuttaa (ilman tuota pientä määrää en saa lainkaan unta). Aamulla ei onneksi tule pöhnää, kun tuota määrää syön. Joten jos sulla on joku muu mielialantasaaja/manian estäjä käytössä, niin ei kannata syödä turhaan isompaa määrää Ketipinoria, jos pienemmälläkin pärjää. Itselläni on lisäksi Abilify psykoosin ja manian estoon ja Lamictal masennuksen estoon/mielialaa tasaamaan.

    • otan osaa

      "Ei kannata uskoa kaikkien kirjoituksia, osalla mielipiteet perustuu vaan ennakkoluuloihin, eikä välttämättä lainkaan omiin kokemuksiin..."

      Itel kyllä kokemusta...

      Juu, mut jokainen ihminen reagoi omalla tavallaan lääkkeisiin.... Pitkäaikaiseen käyttöön ei kyl tuotakaan lääkettä suositella, se sanottiin mulle jopa lääkärissä. Jokainen ite päättää miten kauan syö lääkettä ja riippuu varmaan lääkäristäkin, joku uusii reseptin helposti, joku toinen ei.

    • Ronkadonk

      Olen itse syönyt tähän mennessä noin 3 kuukauden ajan 200mg ketipinoria päivässä, joten voin kertoa jotain omia kokemuksiani.

      Ensinäkin painoni ei ole noussut tänä aikana, vaan olen paremmassa kunnossa kuin ennen. Tämä tietenkin onvarmaan lähinnä sen ansiota, että nyt lääkittynä pystyn ja jaksan urheilla vakituisesti. En ole mikään sporttihirmu (BMI kuitenkin normaali), joten en osaa sanoa aiheuttaako lääke pientä nestepöhöä,

      Lääkkeen aloittamisen jälkeen muistan olleeni ensimmäisen päivän jotenkin kohmelossa, mutta se tietysti saattoi olla osittain kuviteltua, olinhan lukenut paljon näistä huonoista kokemuksista. Nyt kun olen tottunut lääkkeeseen tunnen oloni normaaliksi, kunhan nukun kunnon unet, mistä pääseekin hyvin siihen yhteen huonoon puoleen mikä tällä lääkkeellä omalla kohdallani on.

      Ainakin tällä annoksella tuntuu, että tarvitsen väkisin sen 10 tuntia unta yössä, sitä ilman herääminen ja nouseminen on todella vaikeata.

      Kokonaisuudessa kokemukseni lääkkeestä on kuitenkin ollut todella positiivinen, kunhan muistan ottaa lääkkeeni, niin pystyn toimimaan huomattavasti paremmin kuin ennen.

      Keskustelupalstoilta löytyviä kokemuksia lukiessa kannattaa aina pitää mielessä se, että kokemuksia postaavat ymmärrettävästi eniten ne, kenellä on ollut negatiivisia kokemuksia lääkkeestä.

    • Aika yksilöllistä. Minulla pari vuotta sitten aloitettiin 25mg 3 krt/vrk. Ei ollut mitään vaikutusta. Nyt on ketipinor 300mg iltaisin ja aamulla on ekat 15 min aika pöhnässä, sitten ihan ok olo. Mieltä tasaa ainakin minulla jossakin määrin. Painoon ei ainakaan minulla ole ollut vaikutusta.
      25mg on hyvin pieni annos, mutta yksilöllisiä nuo vaikutukset on.

    • Kannusaarinen

      Moro

      Mullakin on I-tyypi bipo ja yhtenä lääkkeenä lääkearsenaaliini kuuluu Ketipinor iltaisin annoksell 50-100 mg nukkumiseen. H-vetin hyvä lääke. Ei mitään tokuraista oloa seuraavana päivänä tms.

      -Kannusaarinen

    • :D

      Todella hyvä ja toimiva lääke ainakin itsellä. I-tyypin bipo ja epävakaa persoonallisuus on diagnooseina ja tasaa kumpaakin huomattavasti,
      tällä hetkellä 25 25 125mg annoksella.
      Hiukan tietty mielialat vieläkin vaihtelee, mutta huomattava apu on keti ollut
      ja toimii paljon paremmin kuin aiemmat lääkekokeilut.
      Illasta pääsee ajoissa nukkumaan ja aamulla ihan virkeä olo,
      yöunien pituus tosin tahtoo olla tuo 9-10 tuntia :)

      • pulataiteilija

        Minulla oli sekä hyötyä että haittaa. Hyvä puoli oli että pystyin nukkumaan paremmin ja se toi toimintakykyä. Huono puoli että jos otin hiukankin liian myöhään seuraava päivä oli tokkurainen. Lisäksi minusta tuntui että se latisti luovuuttani. En oikein pystynyt piirtämään tai maalaamaan niinkuin ilman lääkitystä. Nyt olen ollut ilman lääkitystä 1,5 vuotta. Välillä on vaikeaa mutta onneksi ei ole tullut maniajaksoa vielä. Masennus kyllä tosin oli paha keväällä. En tiedä sitten tuosta sekajaksosta kun oli viitteitä siihen suuntaan ja likellä joutua menemään sairaalaan. Mutta nyt olen raskaana ja on ne luonnon omat lääkkeet rauhoittamassa. Onko kukaan täällä saanut maniaa raskausaikana? Minulla ei vielä ole diagnoosia biposta, mutta on epäilty jo muutaman vuoden ajan. Nyt tämänhetkinen Dg epävakaa, mutta se ei selitä kaikkea problematiikkaa. Sitä paitsi mieliala pysyy usein melko samanlaisena useita päiviä joskus. Tuosta lääkkeestä vielä että kyllä se parempi minulla oli kuin esim remeron. Mutta itsellä toive olla ilman lääkkeitä. Jos toteavat sen pipon niin sit voi olla hiukan vaikeaa. Mutta varmasti on muita vaihtoehtoja myös ainakin kokeillakseen. Toivottavasti saat apua lääkkeestä ap.


    • vbvbvbb

      "Lisäksi minusta tuntui että se latisti luovuuttani."

      Sama fiilis oli itellä ku kyseistä lääkettä käytin. Pää jumitti muutenkin oudosti. Luovuuteni olen saanut takaisin eikä se ole rönsyillyt mitenkään yli niinkuin joskus maniassa. ;D

      No toivottavasti raskausaikasi sujuu hyvin ja syntymän jälkeenkin kaikki menisi hyvin. Itse en ole synnyttänyt, mut mietin onkohan biboilla vielä suurempi riski sairastua synnytyksen jälkeiseen masennukseen? Kai se voi tietysti manianki iskeä, en tiiä. Itselle on tosi tärkeetä, et saan nukuttua joka yö tarpeeksi ja voi olla ettei oma pää vielä kestäis vauvan aiheuttamia unettomia öitä, jos sattuis hyvin itkuinen vauveli. Mut eipä sun tartte ruveta etukäteen murehtimaan mitenköhän pärjäät. Toivottavasti kaikki menee hyvin ja jaksat nauttia sitten äitiydestä!! :)

    • yksi hulluista

      200mg iltaisin,hyvin tuo tuntuu pelittävän.

      • Pulataiteija

        No olen lukenut paljon raskaudesta ja biposta. Riski saada mania tai masennus on suurempi kuin se ettei saa. Kuulostaa kurjalta tosiaan, mutta onneksi jo osaa noita oireita seurata. Pelottaa tulevaisuus tosin ja mahdollinen sairaus.


    • minämyös

      200mg iltasin. toimii kyllä mutta ikäviä sivuoireita. Maitoa rinnoista, näköhäiriöitä aamuisin, sydämmen muljahtelua, käsien väsymistä.... toivotaan että löytyy joku minulle sopivampi lääke!

    • otan osaa

      Pelottavinta oli, et itel lakkas osa varpaista liikkumasta, kun söin Ketipinoria... Kysyin lääkkeen käytön lopetettuani ja oireitteni hävitessä neurologiltani mahtoiko kyseinen lääke aiheuttaa lihasjäykkyyden ym. ja vastaus oli, et kyllä. Neurologit eivät mielellään kirjoita potilaalle dopamiininestäjiä, joihin Ketipinori kuluu...
      No osa tuntee hyötyvänsä, mut ite en koskaan suostu nielaisemaan yhtäkään Ketipinori-tablettia!!!!

    • Skitsoo

      Miul ketii 600 mg yöks. Mul skitsofrenia, uskon näet Jeesukseen.

    • tyttövain_

      Mä olen syönyt Ketipinoria mieltä tasaavana lääkkeenä ja ahdistukseen ajoittain. Tasaa mielialaa jonkin verran, muttei kuitenkaan väsytä aamulla. Ei tee pienellä annoksella olosta mitenkään pöhnäistä. Ahdistukseen ei kuitenkaan ole mikään erityisen tehokas lääke, vaan esim. Opamoxit toimii huomattavasti paremmin.

    • hyvälääkeon

      Määrään Ketipinoria kaksisuuntaisille. Hyvä lääke ja annos täytyy olla vähintään tuo 500-600 mg vuorokaudessa. Muuten ei juurikaan auta kaksisuuntaiseen mielisairauteen.

      • anonyymi-x

        Hauska vitsi. Masennukseen, sekä maniaan ympärivuotisesti siis tuollainen satsi? Kun tuollainen 100mg vähän vakiintuneemmassakin käytössä saa pään jumiin, ainakin itsellä.


      • Pihal

        Mulle lääkäri määrännyt 300mg kaksisuuntaseen.vuoden oon käyttäny.


    • Bipopsia

      Oon syönyt sekä unensaantiin 50-100mg iltaisin, että 400-600mg mielialalääkkeenä. Pienellä annoksella vaikutus mielialaan puhdas nolla, isommalla taas vei kaikki voimat ja tunnon. Teki minut zombieksi. Nukahtamislääkkeenä ihan paras pienellä annoksella, mut kylkeen tarvii sit muutakin.

      Sivuoireista en osaa sanoa, koska syön toistakin lääkettä, enkä oikein muista tuolta isomman annoksen ajalta mitään.

      Älä kuitenkaan anna keskustelupalstan määrittää lääkitystäsi. Kaikista lääkkeistä on kauhutarinoita ja harvalle osuu oikea lääke heti ensiheittämällä. Sinun on itse löydettävä se.

    • hyvinsemenee

      Parhaiten selviää lääkkeen sopivuus, kun kokeilet sitä. 25 mg on tosi pieni annos.

    • tennari

      Mulla menee 100 tai 200mg illalla nopeasti imeytyvää, takaa unet mutta melkein pitäisi nukkua 10h ettei olisi aamulla tokkurassa. Voi myös olla että pitäis ottaa iltalääkkeet aikaisemmin, mutta silloin vaarana että nukahtamisvaikutus menisi ohi.

      Lisäksi menee hitaasti imeytyvää depot tablettia omamääritteinen määrä 50-200mg ahdistuksia ja mieltä tasaamaan tarpeen mukaan. Toimii hyvin!

      Olen ollut ketiin tyytyväisempi kuin aiempaan olantsapiiniin. Olantsapiini aiheutti pahemman tokkuran lisäksi pahaa lihomista, ja usein outoa paineen tunnetta jossain kylkiluiden alareunan tienoilla. Unelmana olisi päästä näistä zombi-neurolepteistä joskus kokonaan eroon.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1829
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1828
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1610
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1138
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1138
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe