Raskauskiloista kysymys?

Mami suomen turusta

Täällä yksi raskausdiabeetikko( la.syyskuussa,) pohtii omia raskauskiloja....Elikkäs mulla ONNEKSI ei VIELÄ ole kertynyt yhtään kiloa raskauden aikana. VIelä ollaan parikiloa lähtöpainosta ja sitä oli kuitenkin yli 80kg..

-Elikkäs mitä teillä muilla on jäänyt sairaalaan?
Olishan se kiva jos sais uuden spurtin laihtumiselle jos ois vaiks vähän enemmän kun vauvelin paino lähtenyt :)
Vielä tässä kerkee painoo tulemaan,mutta toivottavasti ei enään mitään suuria.
- Paljonko teillä on tullut viimisen kuukauden aikana painoa?

...Tällassii mä täällä mietiskelen...

9

298

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toukka

      Minä painoin ennen raskautta 65kg ja juuri ennen synnytystä reilu 80kg, sairaalaan jäi noin 9kg (josta vauva painoi n,4kg) ja nyt vauva on 2kk ja minä 70kg eli vielä ois muutama kilo pudotettavana, mut ehtiihän tuon...

    • sera27

      Sä olet kyllä ollut tosi tarkkana syömistesi kanssa siis, vautsi! Oot suorastaan laihduttanut raskausaikana. Ehkä on jotenkin helpompi syödä terveellisemmin kun syö toisenkin puolesta :) Mulla myös lähtöpainoa toi 80kg ja nyt (laskettu aika syyskuun alussa) on tullut 8 kg. Toivon myös, että muutama kilo jää sinne laitokselle ;)

    • Sirena--

      Itse olen puolessa välissä raskautta ja paino on vielä -4kg lähdöstä. Täälläkin yli 80 kg mennään, mutta raskausdiabetestä ei olla (ainakaan vielä) huomattu.

      Itselläni on tarkoitus pitää painon nousu maltillisena. Tavoitteena olis max 5 kg lähtöpainosta lisää (eli max. 9 kg 20 viikossa. Se ois sen neuvolan 500g viikossa tahti). Eipä tuolle mitään mahda, jos tulee enemmän, mutta juuri noilla herkkujen poisjättämisillä ja oikeasti terveellisellä ruokavaliolla olisi tarkoitus pitää kilot aisoissa. Tarkoituksena ois synnärille jättää muutama ylimääräinenkin kilo ja loput pudottaa imetyksen ja vaunulenkkeilyn avulla ;)

      Salikortin hankin tällä viikolla ja tänään kävin ostamassa vähän sisäliikuntaan paremmin sopivat vermeet. Kevyillä painoilla mennään ja suht pienellä sykkeellä. Ryhmäliikuntaankin on tarkoitus omalla tahdilla osallistua. Osasyynä salikortin hankkimiselle oli reistaileva selkä. Kunnon lämmittelyllä ja venyttelyllä oon huomannu saavani selänkin kestämään paremmin raskautta :) Kerta elämä tässä muuttuu, niin miksei muuttais sitten elintavatkin samalla, varsinkin kun nyt treenauksenkin -joutuu- oikeasti aloittamaan maltilla. Ei tule parin kerran jälkeen loppuun palamista :)

    • Mami suomen turusta

      Toukka, Sera27 ja Sirena, olipas mukavaa saada vastauksia ja huomata että teilläkin kaikilla kilot kohdallaan :)

      Kyllä tää toisaalta vaatii aika kovaa itsekuria,kun nyt varsinkin loppumetreillä on ruvennut tekemään mieli ihan kaikkea, maan ja taivaan väliltä. Monesti huomaankin että ne ovat vain ohimeneviä "ilmiöitä" ja kun niistä pääsee ohi, onkin taas loistava fiilis.

      En tietenkään täysin minäkään ilman herkkuja ole elellyt, mutta jos jotain olen syönyt, en sitten enää loppupäivän aikana ole ahdannut muuta epäterveellistä.
      Mulla on auttanut painonhallintaan 2-3tunnin välein syöminen ja vähän kerrallaan.
      Mä olen sit herkutellut pepsi maxilla ja olen mä muutamat sipsitkin suuhuni laittanut. Suklaa on tummaa ja jogurtit makeutettuja.

      Toivottavasti olis sitten vauvelin synnyttyäkin voimia jatkaa samalla linjalla. Lisäten tosiaankin vaunulenkkejä jne.
      Väsyneenä voi taas valitettavasti tehdä huonoja valintoja.

      -Kaikkea hyvää teille ja odotuksen iloa

      • bon't worries

        Mulle tuli raskausaikana aika paljon lisää, enkä kyl yhtään kontrolloinut syömisiäni, päin vastoin nautin ku sain syyä mitä teki mieli! ..paitsi kiellettyjä tietysti. Lähtöpaino viikolla 12 oli 57kg ja loppu paino oli 78kg. Nyt 2vk synnytyksestä joka meni sektiolla, eli en oo hirveesti kuntoillu :D pelkällä vauvan hoidolla ja imetyksellä paino nyt 65kg. Äkkiä ne kilot tippuu!


    • La 18.9

      Onpas kiva kuulla, et tippuu paino. Mulla alkupaino oli 55 ja nyt paino 78! Pituus on 167cm. Aika hurjaa mut olen kyllä syönyt! Nyt loppuraskaudesta olen jättänyt pois makean, koska olo on jotensakin täynnä muutenkin ;) Kysyisin vielä edelliseltä vastaajalta, että putoaako paino itsestään vai oletko kiinnittänyt huomion herkkuihin eli syötkö makeaa. Olen liikkunut neljästä kuuteen kertaan viikossa kolmisen vuotta. Tämä liikunta on raskasta eli ei mitään kävelyä. Nyt laskin, et tulee neljän kuukauden tauko kaikkeen liikuntaan. Mitä nyt hiljaa kävelen koiran kanssa. Siksi mielenkiinnosta kysyn, että miten ihmeessä te jaksatte salilla?! Mulla on tosi kova ikävä liikuntaa. Laskettuun aikaan viisi viikkoa.

    • nou hätä

      La 18.9:lle:

      Minulla tuli raskaudenaikana 24 kg painoa, josta 18 jäi synnärille. 16 kg jäi siis roikkumaan ja ai helvetti, kun oli paha mieli.

      En kuitenkaan lähtenyt laihduttamaan vaan pidin pääni kylmänä. Jokainen gramma on ollut tarpeen. Imetys on sujunut loistavasti. Täysimetyksellä mentiin 5 ja puoli kuukautta jonka jälkeen alettiin maistelemaan kiinteitä. N. 12 kg meni täysimetykseen. Pari ekaa kuukautta painonpudotus oli suht vähäistä ja alkoi paniikki iskemään. Mutta sitten alko tapahtumaan. Nyt osittainimetykseen on vain rippeet jäljellä, kun vauva on 8 kk ja pitäisin kyllä mielelläni itsekin ne kilot, ettei mene multa posket lommolle :D Katsotaan, miten käy.

      Oli siis tarkoituksensa lihomisella. Etenkin kun olin tosi hoikka ennen raskautta. Luonto varaa vaikka väkisin ne rasvavarastot mitä tarttee.

      Näytti siltä että olin topattu möykkysellä selluliitilla päästä varpaisiin. Nyt ei ole sitäkään sen enempää kuin ennen raskautta. Mahanahka se vaan roikkuu, mut mulla olikin tosi valtava maha ja tosi edessä. Kokoajan se mahakin vetäytyy.

      Kyl sitä kerkee sit imetyksen jälkeenkin laihduttaan jos ei ole tyytyväinen. Kannattaa katsoa ensin, kuin paljon imetyksellä tippuu kiloja.

      • edellinen

        ei kun siis 8 jäi synnärille ... sori. kirjoitan vauva tississä kiinni :)


    • Kiitos nouhätä:)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6183
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3966
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2349
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1920
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1383
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1306
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1040
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      986
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      951
    Aihe