Psori kasvoissa

Hävettäääää!

Minulla on psoria ympäri kehoa ja lääkityksenä daivobettia, daivonexia ja päänahkaan bementson liuosta.

Ei meinaa lääkitys eikä aurinko tehota kunnolla, iho tulee kyllä paremmaksi mutta punoittaa aikalailla.

Ikävin on tuo kasvoissa silmien lähellä oleva ihottuma josta hilseily on lähtenyt pois, mutta punoitus on ja pysyy. Tämä on todella näkyvä vaiva ja en kohta kehtaa mennä juuri minnekään. Punoitusta olen yrittänyt saada vähenemään sinkkivoiteella ( zinkisal) mutta siitäkään ei ole ollut juuri apua.

Mikä neuvoksi, että punoitus lähtisi tai mieluummin koko ihottuma?

8

2023

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokeiles tätä..

      Itsellä oli myös samoja ongelmia. Kasvot ja herkemmät ihoalueet eivät kestäneet Daivobettia, eikä muitakaan rankkoja salvoja, alkoi iho punoittamaan.

      Kokeilin kerran apteekista ilman reseptiä saatavaa Hydrocortisonia, se auttoi ja todella nopeesti. Sitä on ainakin 1- ja 2½ -prosenttisina. Itse käytän 2½ % :n kortisonia. Iho ei punoita voitelun jälkeen ja auttaa todella. Kannattaa kokeilla myös 1%:sta, sekin auttaa.

      Kokeile, ei maksa paljon ja ainakin minä sain siitä apua.

    • Psorisilmä

      Minulla oli alkukesästä aivan toisen silmän alla psoriasisläikkä joka kutisi, punoitti ja hilseili ja oli vähän turvonnut. Oli tosi hankala hoidettava kun kortisonin kanssa pitää olla niin varovainen kun sitä ei saa mennä yhtään silmään niin ostin apteekista Avenen silmänympärysvoidetta ja voitelin säännöllisesti sillä tuota läiskää. Se on erityisesti ärtyneelle silmänympärykselle. Aika hyvin on parantunut eikä hilseile enää, mutta toista kuukautta sen hoidossa meni. Jos olisin aktiivisemmin voidellut niin olisi ehkä parantunut nopeammin, mutta laitoin vain 2 kertaa päivässä.

      http://www.avene.fi/tuotteet/herkka_iho/soothing_eye_contour_cream

      Yksi kasvoissa käytetty on reseptillä saatava lääkevoide on Protopic. En ole koskaan käyttänyt sitä mutta lukenut että moni on saanut avun kasvoihinsa. Se ei ohenna ihoa kuten kortisonivoiteet.

      http://www.laakeinfo.fi/Medicine.aspx?m=8517&d=18460&i=ASTELLAS

    • VeeeeM

      Mullakin oli kasvoissa aiemmin punoittavia läikkiä, nuorempana olin vuosia kortisoniorja, alkoi lopulta olemaan nenänkin iho sika ohut eikä nuo vuosia kortisonia saaneet kasvo läiskät parantuneet oikein etelän auringossakaan, oli kait pigmentti kadonnut jonnekkin, paloivat aina välittömästi vaikka kuinka suojasi..
      Oisko noin 10v sitten siirryin käyttämään kasvoilla protopic 0,1%, hyvin on pitänyt punoituksen kurissa, alkuvuosina muistan käyttäneeni useiden päivien kuureja ja muutama hullu vapaa päivä välissä kun alkoi vähän uudestaan jo punoittaa. Nykyisin kasvoihin riittää kerran viikossa tuota voidetta, sekä rusketus tarttuu etelässä. Tosiaan oli kahta vahvuutta protopiciä ja vain tuo vahvempi 0,1% oli se jolla jotain vaikutusta edes oli, miedommalla ei tehnyt mitään.
      Loppukaneettina: Ei ole kahta samanlaista psoriaatikkoa.

    • psori...

      Kasvojen psori on inhottava hoidettava! Mäkään en uskalla siihen näitä kroppaan tai päähän laitettavia voiteita laittaa. Rasvaan kasvoja perusvoiteella, ja peitän mineraalimeikillä punoituksen. Hilseilyä ei saa kuriin :(

      • Hilseilyn saa kuriin

        reseptilääkkellä nimeltä PROTOPIC! Se on kortisonivapaa lääkevoide joka todella toimii kasvojen iholle ja taipeisiin! Psoria esiintyy kasvoissa siinä missä muuallakin itsellä oli yli kymmenen vuotta sitä vaivaa ennenkuin kokeilin Protopicia.


    • 2221887.ppp.

      Psoriasis ei tule kasvojen alueelle.

      • Vai ei muka tule

        kaannattiko vastata tuommoista paskaa?


    • kokeile tätä:

      Itselle auttaa kasvoihin ilman reseptiä saatava 1 tai 2%:n kortisonisalva. Heti kun oireita on, niin kyseistä salvaa. samoin auttaa myös intiimeihin alueisiin. Kannattaa kokeilla oikeesti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      860
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe