Taideteos kuvaa abortin jälkeistä traumaa ja anteeksiantoa

http://abortti.files.wordpress.com/2012/04/sculpture2-580x423.jpg

"Slovakialainen taideopiskelija Martin Hudáček on herättänyt kansainvälistä huomiota veistoksellaan, joka kuvaa abortin aiheuttamaa traumaa. Kehuttu taideteos esittää itkevää naista, jota enkelin kaltainen lapsihahmo lohduttaa.
Psykiatri Martha Shuping, joka on työskennellyt yli 20 vuotta abortista kärsivien naisten parissa, toteaa veistoksesta: “Uskon, että tämä kaunis kuva koskettaa syvästi monia naisia, jotka ovat tehneet abortin. Se kuvaa voimallisesti heidän kokemustaan.”

** Vaikkakin kunnioitan ja tuen abortin tehneitä naisia, tämä kuva pysäytti hetkeksi. En ole ennen lukenutkaan näitäsivuja. ( http://www.abortti.fi/ ) Ihmeteltäväksi jää, miksi nämäkin sivut ollaan vedetty yli?
Sivuista pystyy näkemään sen kiihkon ja sepitykseinpöpertämiset, vaikka lähtökohtainen idea olisikin hyvä. Esimerkkinä "22 kelvotonta väitettä abortin puolesta, Jasu Markkanen"

Argumentit mitä hänenkin suustaan tulee, on joissain kohtaa jopa herättäviä, mutta silti liian yksiselitteisiä, lapsellisia, kliseitä tai sitten vastauksensa herättä vaan lisä kysymyksiä, joihin loppujenlopuksi ei saada koskaan vastauksia.

Mielestäni ne -ainoat- hyvät otteet linkistä:

(Väite) : 12. SIKIÖ EI OLE IHMINEN

"- Kahden ihmisen jälkeläinen ei voi olla mikään muu kuin ihminen. Se, että sikiö ei vielä ole aikuinen ihminen, ei tee siitä ei-ihmistä. Lapsi ja nuori ovat myös ihmisiä, vaikka eivät olekaan aikuisia. Ihmisen ulkomuoto ja kehitysaste eivät muuta sitä, mikä hän on: ihmisolento.

“Milloin sikiöstä (tai alkiosta) tulee ihminen?” on sisäisesti järjetön kysymys. ‘Alkio’ ja ‘sikiö’ eivät ole olennon nimiä, vaan olennon ikävaiheiden nimiä. Muuten ei voisi puhua kengurun, koiran ja ihmisen alkioista. ‘Alkio’ on nimitys olennon sille ikävaiheelle, jossa kaikki elimet eivät vielä ole rakentuneet. Olento on iältään ‘sikiö’, kun se on jättänyt alkiovaiheen, muttei ole vielä syntynyt. Tämän jälkeen olento käy läpi muita ikävaiheita, kuten lapsuuden, esipuberteetin, puberteetin, varhaisaikuisuuden, keski-iän ja vanhuuden. Mikään ikävaihe ei muuta olennon ihmisyyttä tai ei-ihmisyyttä miksikään. Olento on olemukseltaan sama niin kauan kuin se elää.

Missään kehitysvaiheessa olennosta ei voi “tulla” ihmistä, ellei se jo ole sitä. Milloin lapsesta tulee ihminen? Ei koskaan. Se joko on ihminen, ihmislapsi, tai sitten jokin muu olento. Milloin alkiosta tulee ihminen? Ei koskaan. Se joko on ihminen, ihmisalkio, tai sitten jokin muu olento."


16. ABORTTI ON LAILLINEN TOIMENPIDE, JA NAISELLA ON SIIHEN OIKEUS.

" - Se, että jokin on laillista, ei tarkoita, että se olisi moraalista tai oikein. Neekeriorjuus oli laillista valtameren toisella puolella vielä 200 vuotta sitten. Ihmisillä oli siihen lain suoma oikeus. Oliko oikeus myös moraalinen? Olivatko orjuuden vastustajat roistoja, jotka halusivat riistää orjanomistajilta heidän oikeutensa, vai sankareita?

Naisilla on “oikeus” murhata viaton ja puolustuskyvytön ihminen vain, koska laki antaa siihen luvan. Mutta tämä laki on ihmisten säätämä. Laki voi olla moraaliton (kuten tässä tapauksessa), ja ihmiset voivat yhtä lailla kumota säätämänsä lain koska tahansa. Abortin puolustajat käyttäytyvät ikään kuin lain muuttaminen olisi moraalitonta. “Ei sitä saa muuttaa, koska naisilla on oikeus aborttiin.” Mistä tämmöinen transsendenttinen “oikeus” olisi tullut?"

** Aloitukseni tarkoitus tällä kertaa on herättää kysymyksiä ja mielipiteitä (enemmän abortin suosioiden keskuudessa) kyseisen vastustajan puolustusmenetlemistä/näkemyksistä. (esim. edellämainitut otteet)

Lisäksi kiinnostaa tietää, herättääkö kyseinen veistos teissä muissa abortinpuolesta puhujissa minkälaisia fiiliksiä, vai herättääkö mitään? Täytyy myöntää, että minut se sai pysähtymään hetkeksi.

http://www.abortti.fi/

17

245

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mitä tarkoitat?

      "mutta silti liian yksiselitteisiä, lapsellisia, kliseitä tai sitten vastauksensa herättä vaan lisä kysymyksiä, joihin loppujenlopuksi ei saada koskaan vastauksia."
      "kiihkon ja sepitykseinpöpertämiset" -??

      Miltä osin ne on lapsellisia? Jasun perusteethan on tosiaan kaikessa yksinkertaisessa selkiydessään hyvinkin loogisen tyhjentäviä.
      Ja mitä kiihkoa siinä on? Tietyt tosiasiathan siinä vaan on todettu.

      "herättääkö kyseinen veistos teissä muissa abortinpuolesta puhujissa minkälaisia fiiliksiä, vai herättääkö mitään?"

      Kuva on melkeinpä itkettävä. Tosin en kuulukaan siihen ryhmään keltä kysyttiin.
      Kyllä aika paatunu ja parkkiintunu nahka pitää olla että (muka) mitään ei tuntis..

      • Ja kas ^^^^

        JJÄLLEEN on täysin asiallinen ja ketään haukkumaton vastaus kiljastu???!!!


      • kaunis veistos

        "Kyllä aika paatunu ja parkkiintunu nahka pitää olla että (muka) mitään ei tuntis.."

        Perustatko tän johonkin vai oliko tämä vain sinun mielipiteesi?

        Minussa ei kyllä herättänyt niinkään mitään varsinaisia tuntemuksia. Kaunishan tuo on, ei siinä, mutta sieluni ei täyttynyt surulla, toivolla, ei alkanut itkettämään... Yksikertaisesti kaunis veistos, ei muuta.


      • kerronpa minäkin

        "Herättääkö kyseinen veistos teissä muissa abortinpuolesta puhujissa minkälaisia fiiliksiä, vai herättääkö mitään?"

        Ei herätä mitään fiiliksiä, ei hyviä eikä pahoja.


      • Vasta sen jälkeen

        kun täysin asiallinen vastustajan vastaus oli rääkästy. Mitään ei oltu ilmotettu sitä ennen.


      • jaaaaa
        kerronpa minäkin kirjoitti:

        "Herättääkö kyseinen veistos teissä muissa abortinpuolesta puhujissa minkälaisia fiiliksiä, vai herättääkö mitään?"

        Ei herätä mitään fiiliksiä, ei hyviä eikä pahoja.

        Surumielteinen teos.. ehkä hieman ylidramatisoitu


      • Tai jospa sun

        ns. "vasta-argumentit" ei edes kumonnu ainuttakaan. Kuten ei ne henkilö X:nkään.


    • Dara

      "herättääkö kyseinen veistos teissä muissa abortinpuolesta puhujissa minkälaisia fiiliksiä, vai herättääkö mitään?"

      Kyllä se minussa ajatuksia herätti. Kaunis veistos ja minua miellytti siitä välittyvä ymmärrys, tietynlainen hyväntahtoisuus. Sellainen suhtautuminen abortin tehneitä kohtaan kun tuntuu joillain abortin vastustajilla jäävän valitettavan paljon taka-alalle, ainakin tällä palstalla. Veistoksen tekijän vilpitön tarkoitus näyttäisi olevan lähimmäisenrakkaus ja armo. Sellaista toivoisin näkeväni enemmän abortin vastustajien taholta, vaikka en samaa uskontoa tunnustakaan kuin Martin Hudáček...

    • pupu tupuna

      "Lisäksi kiinnostaa tietää, herättääkö kyseinen veistos teissä muissa abortinpuolesta puhujissa minkälaisia fiiliksiä, vai herättääkö mitään?"
      -- Eipä se minussa herättänyt minkäänlaisia tunteita suuntaan taikka toiseen. En vain osaa nähdä tuollaista veistosta surullisena taikka iloisena tai yhtään minään.

    • Merkitys...

      Koskettava taideteos.

    • No jaa

      80-senttisiä lapsiahan harvoin taidetaan abortoida?

      Eli en näe veistoksessa minkäänlaisia yhtymäkohtia aborttiin. Abortissahan tuon kokoista lasta ei ole edes muodostunut eli ollut olemassa. Ihan yhtä hyvin tuo nainen voisi surra saamatta jääneitä lapsiaan, koska käytti ehkäisyä ja myöhemmin muutti mieltään eli siinä mielessä löytyy yhteys syntymättömiin lapsiin.

      Syntymätön lapsihan on abstrakti ilmaus, koska lasta ei vielä ole olemassa lapsena, vaan sellainen on vasta muodostumassa tai ajatuksissa. Konkreettisena käsitteenä syntymätön lapsi voi olla olemassa vasta raskauden alkuvaiheen jälkeen.

      • Tais olla

        liiankin tunteisiin vetoava kun et kykene käsitteleen sen aiheuttamia sietämättömiä mielentiloja ilman lapsellisia saivarteluja ja pitää ruveta hädissään viisasteleen tollasia järkeistyksiä.


    Ketjusta on poistettu 30 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2804
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      520
      2642
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1845
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1767
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1723
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1659
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1272
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      87
      1106
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1082
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      54
      1067
    Aihe