Ateistin ja uskovan avioliitto

Heenokki

Uskovan ja ateistin avioliitosta tulee kaoottinen sotatanner, koska he elävät täysin erilaisissa hengen maailmoissa, jotka eivät voi koskaan kohdata toisiaan. Ongelmat ovat yliluonnollisia, eivätkä ne ole neuvoteltavissa. Siksi uskovan ei pidä valita puolisoa ei-uskovista.
Tämä ei ole halveksuntaa ateistia kohtaan, vaan uskova Jumalan sanalle uskollisena haluaa säästää itsensä ja toisen ihmisen katastrofilta, joka satavarmasti jossain vaiheessa tulee tuhoamaan avioliiton ja lastenkin elämän.
Jos toinen on tullut avioliiton aikana uskoon, uskovan pitäisi pysyä silti siinä avioliitossa, jos se vain hänestä riippuu.
Hankalia ovat ihmissuhdeasiat kaikille, saati sitten toistensa vastakohdille. Siunausta kaikille avioliittoasioissa.

44

1526

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1000sanaa1totuus

      Sori nyt vaan, mutta kuka helvetti sä luulet olevasi määräämään toisten parisuhteista tai avioliitoista?

    • Kokemus-K

      Meillä takana 15 vuotta ateistin ja uskovan avioliittoa. Eikä tuo nyt ole kauheita ristiriitoja aiheuttanut. Molemmat elävät tavallaan.
      Ainoa yllätys on ollut se että jatkuvasti käy ilmi että minä ateistina tiedän paremmin mitä Raamattu oikeasti sanoo monista asioista. Uskovat tuntuvat niin kovin usein rakentavan omassa päässään uskosta sellaisen minkälaisen he siitä itse haluavat. Mutta en viitsi enää vaimoa faktoista valistaa. Uskokoon miten haluaa kun siitä onnelliseksi tulee.

      • Peili2

        Meillä sama juttu. Uskova tuntuu uskovan juuri niin kuin häntä sillähetkellä huvittaa. Monesti raamattu sanoo ihan toista tai kirkon linjaukset. Uskova puolisoni harvemmin niistä tietää, ja yllätykseksi hän ei tunnu niistä edes välttävän, vaikka joskus häntä niistä valistan.

        Uskovan maailma ja ajatus on pelkkää uskomista. Siihen ei pädeä mitkään säännöt eikä logiikka, ei edes raamattu.

        Olen ajatellut, että kaikilla meillä on ongelmamme. Hnä sietää minun loputonta himoa oppia lisää ja selvittää asioita, joten minäkin siedän hänen uskomistaan hänen omiin vaihteleviin ajatuksiinsa.


      • Teeparannus

        Valehtelet et tiedä kadotuksesta mitään ,koska et olisi ateisti jos tietäisit että joudut ikuiseen tuleen huom ikuiseen.


      • Kokemus-KK
        Teeparannus kirjoitti:

        Valehtelet et tiedä kadotuksesta mitään ,koska et olisi ateisti jos tietäisit että joudut ikuiseen tuleen huom ikuiseen.

        "Valehtelet et tiedä kadotuksesta mitään ,koska et olisi ateisti jos tietäisit että joudut ikuiseen tuleen huom ikuiseen."

        Sinulle ikävänä faktana voin kertoa että ateistit ovat varsin hyvin perillä kaikista hömpötyksistä joita te yritätte ihmisille syöttää, myös kadotuksesta ja helvetistä. Järkevän ihmisen korvissa ne vain kuullostavat varsin lapselliselta pelottelulta. Ihan kuin "jos et ole kiltti niin mörkö vie sinut".


    • +-+-+-

      Toki olet oikeassa siinä, että tuollaisesta liitosta voi tulla sotatanner. Mutta yleensä sen takia, että liiton uskovainen osapuoli sen sellaiseksi tekee. On nimittäin kokemusta. Hörhölahko vei vaimon mukanaan niin, että mikään muu ei enää merkinnyt yhtään mitään. Omat lapsensakin hylkäsi kun eivät alkaneetkaan kanssaan kulkemaan kaatuilu- ja kielilläpuhumiskokouksissa.

      Eli olen henkilökohtaisen kokemukseni myötä kanssasi ihan samaa mieltä, (ääri-)uskovan kanssa ei voi olla liitossa. Se on täysin mahdotonta.

      • Kokemus-K

        "(ääri-)uskovan kanssa ei voi olla liitossa."

        Tämä koskee kyllä kaikenlaisia ääri-ihmisiä ihan ilmiösta riippumatta. Harva tavallinen lihansyöjä tuskin voisi elää "kettutytön" kanssa jne.


      • Peili2

        Juuri näin. Uskovainen tai uskomaton ihminen on ihan ok, kunnes homma menee äärimmäisyyksiin.

        ääri-ihmiset on vaikeita kaikille, etenkin itselleen.


      • Taikauskonnoton
        Peili2 kirjoitti:

        Juuri näin. Uskovainen tai uskomaton ihminen on ihan ok, kunnes homma menee äärimmäisyyksiin.

        ääri-ihmiset on vaikeita kaikille, etenkin itselleen.

        Uskovainen tosin voi pahimmillaan olla ääriuskonnollinen, uskonnoton ei voi olla ääriuskonnoton.


    • kivi kiveä hioo

      ihan kaikissa avioliitoissa, olet oikeassa että parempi on uskossa molempien olla.

    • eivät mene yhteen

      Tuskin moista usein pääsee tapahtumaan, jos toinen on aktiivi tunnustava ateisti ja toinen vakumuksellinen uskovianen. Lienee niin että molemmat tai ainkin se uskovaiseksi tunnustava on vain tapakristitty ja usko ei näyttele arjessa koninkaan suurta merkitystä.

    • fifi

      Onko teillä kokemuksia siitä, voiko tapauskovaisen ja ateistin suhde ja avioliitto onnistua? Vai kaatuko se esimerkiksi siihen, että häitä ei voi järjestää kirkkoon kuuluvan haluamalla tavalla, aiheuttaako lasten kastaminen ongelmia, entä sukulaisten hautajaiset? Voiko suvun suhtautumisen yleensäkään antaa vaikuttaa? Kuinka lapsille opetetaan uskontoa, jos heidät kastetaan toisen puolison toiveesta, kun toinen vastustaa uskontoa?

    • tietysti riippuu

      kuinka kunnioitetaan toisten näkemystä ja näin rakastetaan toista, toki rukousaiheeksi uskovalle tulee toisen uskoon tuleminen ja paljon taivaallista viisautta tarvitaan tällaisessa tilanteessa, sillä taitamaton uskova voi toimia tyhmästikin vaikka rakastaisikin "omalla tavallaan" mutta ei Jumalan antaman viisauden mukaan.

      Paavali opetti tästä selvästi, että toinen tulee uskoon avioliitossa, kuinka suhtautua silloin avioliiton jatkumiseen ja pysymiseen. Paavali opetti tilanteen rehellistä arviointia sen mukaan kuinka suhtautuvat nämä ihmiset toistensa suhteeseen Jeesusta kohtaan.

      Selvä opetus on uskovalle naimattomalle naida uskova eikä pyrkiä ikäänkuin toivon varaan tällaisessa tilanteessa uskottoman kanssa yhteistä perhettä rakentamaan.

      Voidaanko erokirjakäytäntöä Jeesuksen seurakunnassa noudattaa, kun Jeesus tiukensi pyhitysopetusta sydämen tasolle lihallelta haureudessakin eikä vihatakaan saa ketään ihmistä eikä edes vihollista vaan rakastaa ja tehdä pelkästään hyvää hänelle myös? Mielestäni ei, mutta parannuksen tekeminen tilanteessa, jossa on lapsia on mielenkiintoinen kysymys.

    • "Tämä ei ole halveksuntaa ateistia kohtaan, vaan uskova Jumalan sanalle uskollisena haluaa säästää itsensä ja toisen ihmisen katastrofilta, joka satavarmasti jossain vaiheessa tulee tuhoamaan avioliiton ja lastenkin elämän."

      Mikäs kohta siinä Jumalan sanassa kertoo että uskovan on pakko yrittää viimeiseen asti käännyttää muita ihmisiä, mukaanlukien oma puolisonsa? Kyllä se vaan niin minun tietääkseni on että kunnon kristityn tulee myös kunnioittaa sitä että joku ei halua ottaa Jumalan sanaa vastaan. Toisen ihmisen vapaata tahtoa ja valinnanvapauttaa pitää kunnioittaa.

      Ja sitten mennäänkin puhtaasti jokaisen ihmisen henkilökohtaisiin piirteisiin jotka määräävät sen että miten kyseisessä tilanteessa uskova osapuoli suhtautuu kumppaninsa ateismiin.

      Joillekin se että oma kumppani ei todennäköisimmin tule kuolemanjälkeisessä olemaan mukana voi olla suuri ongelma, joillekin taas ei. Jos totta puhutaan, asia taitaa olla niin että itseasiassa kykenemättömyys oman kumppanin rakastamiseen tämän uskon puutteen takia on itseasiassa syntiä, aivan kuten on myös jatkuva pyrkimys käännyttää kyseinen henkilö.

      Uskova puoliso joka ei kykene kunnioittamaan puolisonsa ateismia syyllistyy itsekkyyden syntiin. Kyllä, se on itsekästä ja väärin haluta joku paratiisissa rinnalleen. Ja kuten vihittäessä luvataan, avioliitto on voimassa vain "kunnes kuolema heidät erottaa".

      "Hankalia ovat ihmissuhdeasiat kaikille, saati sitten toistensa vastakohdille. "

      Ateismilla ja teismillä on parisuhteessa niin vähän oikeasti vaikutusta että harvoin se oikeasti toimivaa parisuhdetta rikkoo. Jos ateistin ja teistin liitto ei kestä, kyllä siellä pohjalla on useimmiten paljon suuremmat ongelmat kuin se että toinen on teisti ja toinen ei.

    • toimii kohtuu hyvin

      Useimmat ateistit eivät yritä mustasukkaisesti varjella itseään ja lapsiaan kaikelta uskontoon viittaavalta, ja useimmat uskovaiset eivät yritä väkisin käännyttää aviopuolisoaan. Toki muunlaisiakin ihmisiä on, mutta heillä on ongelmia, jotka eivät liity heidän ateismiinsa tai uskovaisuuteensa, vaan silkkaan urpouteen.

      Normaali sivistynyt täysjärkinen ihminen kykenee elämään sovussa toisella tavalla ajattelevan kanssa. Sellaisesta avioliitosta puuttuu toki syvyyttä, joka samanhenkisten liitossa on, mutta sellainen syvyys puuttuu valitettavan usein myös uskovaisten avioliitoista. Hämmästyttävän moni uskovainen pariskunta ei esim. rukoile yhdessä säännöllisesti arjen keskellä, vaikka seurakunnassa olisivat koviakin rukoilijoita.

      Uskon siis että useimmat ateistin ja uskovan avioliitot toimivat yhtä hyvin kuin avioliitot keskimäärin - eli aika huonosti, mutta senvverrran hyvin kuitenkin että sukua saadaan jatkettua ja lapset kasvatettua kutakuinkin täysjärkisiksi. Ja se kai on avioliiton pääasiallinen tarkoitus. Raamattukaan ei väitä, että uskovaiset vanhemmat voisivat uskovaisuudellaan pelastaa lapsensa taivaaseen, vaan jokainen tekee omat valintansa. Eikä avioliitto jatku taivaassa, vaan "kunnes kuolema erottaa", se on siis tavallaan maallinen instituutio.

    • Tytti.

      Ateisti mies voi olla uskovaisen naisen kanssa yhdessä mutta yleensä se ei toimi toisinpäin sillä uskovainen mies yleensä on väkivaltainen ja ryypiskelee liikaa.

    • Papit varastavat kirkon kolehtirahat ja ostavat niillä kaljapäkin.

    • Yleistystä

      Turhaa yleistämistä, eivät kaikki ateistit ja kaikki uskovaiset ole samanlaisia.

      Tosin mikäli toinen tai molemmat ovat fanaattisia asian suhteen tai ovat sitä mieltä että kaikkien tulisi jakaa heidän mielipiteensä suhde ei voi onnistua.

    • Suuri juopa on

      uskovan ja ateistin välillä, ei tietysti yhdynnässä lihan puolesta vaan hengellisesti Jeesuksen suhteen ja Jeesus on totuus. Tietysti myös ateisti voi uskoon tulla ja samoin uskova voi uskonsa menettää, joten ei näitä asioita ole kiveen kirjoitettu ja jos menisivät naimisiin, niin voisi myöhemmin osansa jopa vaihtua Jeesusken suhteen.

      • drgrdg

        Jeesus on yhtä todellinen kun Ukko,Thor ja Mikki hiiri.


    • MasterZeromus

      Olen ehdottomasti sitä mieltä ettei uskovan tule ottaa uskotonta puolisokseen oli hän sitten ateisti tai monijumalinen sillä molemmat uskovat vaan siihen mitä voi nähdä. Totta on että niitä juoruujia löytyy joka lähtöön mitä minä "kiellettyjen" suhteitten kannattajana inhon. Että tässä erään fundamentalistin näkemys asiasta ettei tule ikuisuuden nähden uhrata elämää uskottoman kanssa vaan mennä naimisiin uskovan henkilön kanssa ikuisesti.

      • ...

        En ikinä uskaltaisi ottaa uskovaista vaimoa sillä kristityt kannattavat lasten tappamista surutta jos vain syitä löytyy.

        "II Kings 2:23-24

        23 From there Elisha went up to Bethel. As he was walking along the road, some boys came out of the town and jeered at him. “Get out of here, baldy!” they said. “Get out of here, baldy!” 24 He turned around, looked at them and called down a curse on them in the name of the LORD. Then two bears came out of the woods and mauled forty-two of the boys."


    • mal-lis

      Kyllä se näin on. Ja suru, jota uskova kantaa pelastuksen ulkopuolella olevista läheisistä ei voi tulla ymmärretyksi ateistin sydämessä. Nuoruudessa menin avioliittoon (kaksi seurakuntanuorta ystävyyspohjalta) vasta häiden jälkeen toisiimme tutustuen seksuaalisesti. Mies ei kuitenkaan kantanut perheenpään rooliaan, ei yhteistä rukouselämää tai läheisyyttä. Ero tuli vaikka srk:ssa molemmat. Ei siis takuita koskaan kestävälle siunaukselle. Mutta totta että taistelu on henkivalloissa, ei lihassa.

    • ihmisen poika

      Minä olen aivan uskomaton mies, mutta vaimo uskoo minua kaikessa ja hyvin on mennyt, ainaki sillon tällön.

    • Entäs seksi:

      Toinen tahtoo palavassa halussa nautintoa ja toinen viileän pyhästi olla sukupuoliyhteydessä. Toinen tulee raskaaksi ja toinen näkee Jumalan ihmeteot vaimonsa kohdussa, mitä siitä tulee? Tietysti vauva ajallaan kun Jumalan siunaus on kaikessa mukana. Näin se menee, mutta juopa on hengellisesti välissään, jos ei toinen uudestisynny Jeesukseen, näinhän se menee, ei hyvä.

    • peikkotrolli

      Ei ongelmata jos aviopuolisot on järkeviä. Esimerkiksi sunnuntaita aamupalan jälkeen, uskovainen pukeutuu ja lähtee autolla kirkkoon. Puolison kirkossa olessa ateisti pesee astiat ja katsoo lasten kanssa piirrettyjä. Uskonnolliset juhlatkaan ei ole ongelma, kun otetaan huomioon että kirkkoon kuuluvatkin ovat melko pitkälti maallistuneita. Kun jouluna tunketaan kinkkua kurkusta alas, monikaan kristitty ei taita muistaa että joulua vietetään jeesuksen kunniaksi. Jos avioparille tulee kutsu häihin, niin niihin voi kumpainenkin mennä ihan kohteliaisuudesta kutsujaa kohtaan. Ongelmia tulee ainoastaan jos toinen on vähäjärkinen ääriuskovainen tai ääriateisti joka ei voi hyväksyä mitään uskontoon liittyvää.

      • habakukk

        vastaus peikkotrollille:

        "Ongelmia tulee ainoastaan jos toinen on vähäjärkinen ääriuskovainen tai ääriateisti joka ei voi hyväksyä mitään uskontoon liittyvää."
        tuo oli loukkaavaa uskovaa kohtaan.

        ja mikä on "ääriuskova" ?
        Uskova, joka uskoo 100% raamattuun ja elää sen mukaan ei ole mikään ääriuskova vaan uskova.

        Uskova, joka on "tapakristitty" tai uskoo osaan, mutta ei usko osaan ei ole välttämättä edes uskossa tai korkeintaan on penseä eli "viileä kristitty."

        Samoin kuin ei "äärimuslimit" ole mitään ääriporukkaan vaan muslimeja, jotka tulkitsevat koraania kirjaimellisesti. Ja "maltilliset" muslimit ovat muslimeja, jotka eivät kokonaan noudata koraania vaan yhdistelevät maailmaa eli maailmassa olevaa kulttuuria ja omia uskomuksiaan.

        Joko olet 100% uskossa ja haluat elää kuten Jeesus eli ja seurata häntä tai et ole ollenkaan. Mikään ei ole surullisempaa kuin uskovainen, joka uskoo, mutta ei evankelioi eli kerro muille uskostaan ja ei vie taivaaseen ketään. itsekästä sanon minä. noh ehkä uskova joka ei ole edes uskossa kunnolla, esim uskoo Jeesukseen, mutta ei usko syntiin tai enkeleihin esim...

        btw yleensä ateistit määräävät näissä liitoissa mikä on ookoo, jos liian pitkälle mennään uskossa niin ateisti ei ymmärrä ja jättää/pettää jne. Ei uskovalla ei ole Jumalan henkeä ja elävät täysin syntisen luonnon mukaan eli heiltä voi odottaa mitä vaan...


      • TotuusSattuu
        habakukk kirjoitti:

        vastaus peikkotrollille:

        "Ongelmia tulee ainoastaan jos toinen on vähäjärkinen ääriuskovainen tai ääriateisti joka ei voi hyväksyä mitään uskontoon liittyvää."
        tuo oli loukkaavaa uskovaa kohtaan.

        ja mikä on "ääriuskova" ?
        Uskova, joka uskoo 100% raamattuun ja elää sen mukaan ei ole mikään ääriuskova vaan uskova.

        Uskova, joka on "tapakristitty" tai uskoo osaan, mutta ei usko osaan ei ole välttämättä edes uskossa tai korkeintaan on penseä eli "viileä kristitty."

        Samoin kuin ei "äärimuslimit" ole mitään ääriporukkaan vaan muslimeja, jotka tulkitsevat koraania kirjaimellisesti. Ja "maltilliset" muslimit ovat muslimeja, jotka eivät kokonaan noudata koraania vaan yhdistelevät maailmaa eli maailmassa olevaa kulttuuria ja omia uskomuksiaan.

        Joko olet 100% uskossa ja haluat elää kuten Jeesus eli ja seurata häntä tai et ole ollenkaan. Mikään ei ole surullisempaa kuin uskovainen, joka uskoo, mutta ei evankelioi eli kerro muille uskostaan ja ei vie taivaaseen ketään. itsekästä sanon minä. noh ehkä uskova joka ei ole edes uskossa kunnolla, esim uskoo Jeesukseen, mutta ei usko syntiin tai enkeleihin esim...

        btw yleensä ateistit määräävät näissä liitoissa mikä on ookoo, jos liian pitkälle mennään uskossa niin ateisti ei ymmärrä ja jättää/pettää jne. Ei uskovalla ei ole Jumalan henkeä ja elävät täysin syntisen luonnon mukaan eli heiltä voi odottaa mitä vaan...

        "ja mikä on "ääriuskova" ?Uskova, joka uskoo 100% raamattuun ja elää sen mukaan ei ole mikään ääriuskova vaan uskova. "

        Jos olet itsellesi rehellinen niin myönnät että kukaan uskova ei elä 100% Raamatun mukaan.

        "Uskova, joka on "tapakristitty" tai uskoo osaan, mutta ei usko osaan ei ole välttämättä edes uskossa tai korkeintaan on penseä eli "viileä kristitty.""

        Äärisukova on juuri kaltaisesi "minä olen oikeassa ja minä uskon 100% Raamattuun" tyyppinen henkilö jonka kuva kokonaisuudesta on vääristynyt. "Tavallinen" kristitty myöntää vajavaisuutensa ja sen että ei voi olla varma siitä mitn jokaista Raamatun kohtaa pitäisi tulkita.

        "Samoin kuin ei "äärimuslimit" ole mitään ääriporukkaan vaan muslimeja, jotka tulkitsevat koraania kirjaimellisesti."

        Se kirjaimellinen tulkinta vain juuri johtaa äärikäyttäytymiseen kun ei osata soveltaa asioita käytäntöön vaan otetaan yksittäisiä lauseita kirjaimellisesti luettuna. Juuri tulkinta ja kokonaisuuteen liittyminen on sitä normaalia uskomista.

        "Ja "maltilliset" muslimit ovat muslimeja, jotka eivät kokonaan noudata koraania vaan yhdistelevät maailmaa eli maailmassa olevaa kulttuuria ja omia uskomuksiaan."

        He näkevät Koraanin, kuten kaikki muutkin pyhät teokset, aikansa kuvina joista osa ei sovi nykypäivään koska se johtaa kohtuuttomuuksiin ja nimenomaan sen uskonnon perussanoman vastaisiin asioihin.

        "Joko olet 100% uskossa ja haluat elää kuten Jeesus eli ja seurata häntä tai et ole ollenkaan."

        Oliko sinusta Jeesus pääasiassa pilkuntarkka tekstin noudattaja vai tietyn yleisen rakkauden sanoman levittäjä?

        "btw yleensä ateistit määräävät näissä liitoissa mikä on ookoo, jos liian pitkälle mennään uskossa niin ateisti ei ymmärrä ja jättää/pettää jne. "

        Sinun uskoasi ei paranna ollenkaan se että yrität uskotella muiden olevan moraalittomia tai pettäjiä. Itse asiassa sellainen on syntiä, niin ylpeyden syntiä kuin väärän todistuksen antamista lähimmäisestäsi.


    • samaa mieltä

      Tahdon eroon hihhulista!!!!! Mikään järkipuhe ei tehoa!!! Koen olevani lapsen tasolle jääneen ihmisen kanssa.......... ongelma näillä hihhueilla on vieläpä suunnaton aggressiivisuus ja typeryys päästää IRTI!!!!

    • Krrr

      Omasta mielestäni ateistin ja Jumalaan uskovan liitto voi hyvinkin onnistua, jos kumpikaan ei ole fanaattinen. Täytyy muistaa, että ateisteja ja uskovaisia on moneen veneeseen kuten ihan mitä tahansa ihmisiä. Yleistykset siis pois!

      Itse olen uskossa. En käy kirkossa enkä näe mitenkään tärkeänä kuulua siihen, koska kirkon listoilla oleminen ei pelasta vaan usko. Luen Raamattua ja teen siitä omia tulkintojani (monet tuntuvat unohtavan, että Raamatun tulkintaan ei ole yhtä oikeaa). Toki haluaisin mielummin uskovaisen miehen, koska meillä olisi varmasti enemmän yhteistä. Minusta olisi hienoa pohtia uskon asioita hänen kannssaan. Mikään ei kuitenkaan ole kiveen hakattua. En näe ongelmana, että mieheni olisi ateisti.

    • Kriteeritlienevätmuut

      Riippunee kylläkin ihan ateistista ja uskovasta. Jos kumpikaan ei ole huru, niin liitto voi olla paree kuin kenenkään muun. Jos nyt mikään iänikuinen kulahtanut systeemi voi ylipäätään olla hyvä.

    • sdfghsdfghsdf

      Voisin lyödä pääni vetoa, että avauksen tekstin kirjoittaja on myöhäiskeski-ikäinen mies, jolla ei ole koskaan ollut vaimoa, saatika nähnyt naista kovin läheltä äitinsä jälkeen.

    • kumpiparempi

      Olimme molemmat kristityistä kodeista, uskoimme Jumalaan, mutta kumpikin oli omalla tavallaan maallistunut. Toinen panteismin ja new agen suuntaan, toiselle käsitys Jumalasta oli taantunut joksikin epämääräiseksi, jota kyllä kunnioitettiin, mutta silti kiroiltiin, kuunneltiin saatanallista musiikkia ja katsottiin pornoa. Eli olimme aika samanlaisia siinä, että olimme menettäneet lapsena omaksumaamme uskoa.

      Sitten tulin uskoon. En ole vielä ottanut kastetta. Etsin seurakuntaa, joka noudattaisi Raamattua täysin. En halua kastetta käytettävän seurakuntaan liittämisen merkkinä, kuin lapsikastetta valtiokirkossa. En halua kastetta videoitavan. En halua siitä tehtävän jotain kuvaelmaa, jota seurakunta toisella silmällä seuraa samalla veisaten virttä. Haluaisin hartaan kristityn kastavan minut jossain järven rannalla (voi kesä, miten kaukana oletkaan), kohtelevan tapahtumaa pyhänä toimituksena.

      Usko on antanut minulle hiukan enemmän kärsivällisyyttä (siis hiukan), mutta toisen kiroilu särähtää nyt korvaan pahasti; tuntuu kuin sillä kutsuttaisiin demoneja kotiimme. Se, että toinen istuu yöllä netissä ja katsoo pornoa, surettaa kovasti. Se, että hän käyttää turhaan Jumalan nimeä, on kauhistus, ja se, kun hän joskus puhuu Jeesuksesta vähättelevään sävyyn, todella on synti. Silti inhimillisellä tasolla hän on paljon parempi ihminen kuin minä: ystävällisempi, seurallisempi, huolehtivaisempi, kärsivällisempi, hauskempi. Hänellä on paljon ystäviä ja tuskin yhtään vihamiestä, minulla päinvastoin. Hän sanoo tuntevansa huolta mielenterveydestäni, kun nyt valmistaudun tulevaan kristittyjen vainoon. Minä tunnen huolta hänen sielustaan.

      Isäni tuli uskoon jo nuorena aviomiehenä. Äiti oli itsekäs narsisti tapaluterilainen koko ikänsä. Vanhuksina isästä hohti ikeensä kantaneen kristityn valoisuus, äidin kasvot vääristyivät yhä ilkeämpään virneeseen. Kumpikin kärsi. Isä kärsi, kun joutui kantamaan yhteistä iettä yksin. Äiti kärsi, kun ei rakastanut miestään, mutta ei uskaltanut lähteäkään, kun toinen elätti kotiin. Oliko heidän liittonsa heille ja maailmalle siunaus vai kirous? Ehkä se hioi isääni tehokkaasti. Minulle se antoi ristiriitaisen suhteen Jeesukseen. Mutta kuka me olemme sanomaan, että heidän ei olisi pitänyt mennä naimisiin? Kuka tietää Jumalan aivoitukset. Kärsimyksellä voi olla oma tarkoituksensa. Rukoilen silti, että minunkin liitossani vielä voitaisiin vilpittömästi rukoilla yhdessä.

      • TotuusSattuu

        "Etsin seurakuntaa, joka noudattaisi Raamattua täysin."

        Ikävä kertoa sinulle mutta sellaista ei ole. Jos Raamatusta olisi löydettävissä yksi kaikkia tyydyttävä tulkinta, meillä ei olisi satoja hieman eri tavoilla uskovia kristillisiä kirkkoja tai lahkoja.


    • Siirryhyvään

      Karseata ajatella että maallinen vaellus yhdessä ja sitten lopullinen ero.Toinen joutuu
      ikuisesti kärsimään valinnastaan grillissä.Toivottavasti paha ei vie mukanaan lapsia ,koska pahuudella ei ole identiteettiä eikä vastuuta tulevaisuudesta.

      • TotuusSattuu

        "Karseata ajatella että maallinen vaellus yhdessä ja sitten lopullinen ero.Toinen joutuu
        ikuisesti kärsimään valinnastaan grillissä."

        Kyllä. Tuossa vaihessa jokainen vähänkään järjellä varustettu henkilö alkaa pohtia, onko uskonnossa mitään järkeä. Kaksi suunnilleen samanalaista tavallista ihmiselämää, toinen palkitaan ikuisella autuudella ja toinen joutuu ikuiseen kidutukseen. Jep, todella "armollista ja rakastavaa".


      • Ylimaallinenaihe

        Jos on olemassa taivas, niin sinä rakastat siellä kaikkia samalla lailla, sekä miehiä että naisia eikä sillä kuka oli aviosi täällä maanpäällisessä helwetissä ole enää mitään merkitystä.

        Ehkä siksi pitäisi rakastamisasiat selvittää kunnolla jo täällä maan päällä, ei tarvitsisi ahdistua noin naurettavista aiheista eikä pelätä "grilliä" eikä "pahuutta" jota ei ole kuin sinussa jos annat olla.


    • Katsokaa elokuva "Theory of Everything". Stephen ja Jane Hawking ovat ateisti ja uskovainen, ja siltikin he onnistuivat tekemään kolme lasta ja olemaan yhdessä pitkään uskojen eroavaisuuksista huolimatta.

    • onnellinenyksinkin

      Oma kommenttini... En nimittele ateisteja enkä uskovaisia, vaan asioita täytyy tarkastella tapauskohtaisesti. Päälinjaus raamatun sanan mukaisesti on kuitenkin se, ettei uskovaisen tule rakentaa pitkäaikaista elämää sellaisen kanssa joka ei usko oli sitten ateisti tai muotojumalinen koska on paljon suurepi riski uskovan menettää uskonsa kun ateistin tulla uskoon vaikka sekin on mahdollista... Uskova ja ateisti voi olla ystäviä jne. , mutta pitkäaikaisen suhteen rakentaminen noinkin vastakkaisilla arvoilla voi olla tuhoisaa. Eikä kyse mielestäni ole pelkästään siitä mihin kumpikin uskoo vaan se että kunnioittaa toista ja itseään niin paljon ettei tieten tahtoen lähde tulella leikkimään. Itse uskon Jeesukseen enkä lähtis rakentamaan elämää kenenkään kanssa ylipäätään ellen tiedä varmasti että suhteella on jotain muutakin pohjaa kun pelkkä hetken mielijohde. Yksinkin ihminen voi olla onnellinen ja kukaan toinen ihminen ei voi toimia toisen ihmisen onnen lähteenä vaan onnen täytyy löytyä ihan sen ihmisen omasta elämästä. Aviopuoliso voi jakaa kanssasi tätä taivalta iloineen ja suruineen mutta ei voi elää elämää puolestasi. Avioliitto ei ole mikä tahansa instituutio vaan Jumala on antanut selkeät ohjeet olla saastuttamatta aviovuodetta eli liittoa.

      • asdfgasdfgasdfg

        Kivikautisten mielipiteidesi vuoksi lienee parempi kaikille että elät yksin. Te saastetta joka puolella näkevät huru-uskovaiset olette säälittäviä.


    • Uskovan on hyvä avioitua toisen uskovan kanssa. Näinhän ohjeistetaan Raamatussakin.

      Yksilöiden temperamenteista ja yhdessäolon laadusta (esim. keskusteluaiheista) riippuen uskovan ja ateistin avioliitto ei välttämättä ole sotatanner, vaan molemmat voivat olla hyvin maltillisia ja keskustella ainoastaan pinnallisista asioista, jolloin ristiriitoja harvemmin tulee esiin.

      Itse en välttämättä pystyisi jakamaan elämääni ateistin kanssa, koska tykkään keskustella arvoihin ja vakaumukseen liittyvistä aiheista.

      Olen kristitty ja naimaton.

    • Fofom

      Tietynlaiset vainohullut tyypillisesti keksivät muille ihmisille kaikenlaista elämää ja sitten uskovat kuvitelmansa tosiksi.

    • Pakananoita

      Vaikka toisella olisikin toinen käsi vielä puussa, niin se on vain yksi puoli ihmisestä.
      Ottaa vaan iisisti, toista kunnioittaen, niin ei homma mihinkään yhteen asiaan kaadu.
      Vuosien mittaan tulee ihan oikeitakin yhteentörmäyksiä.

    • "Uskovan ja ateistin avioliitosta tulee kaoottinen sotatanner, koska he elävät täysin erilaisissa hengen maailmoissa, jotka eivät voi koskaan kohdata toisiaan."

      Hölpöti pölpöti.

      Suurin osa aviopareista ei omaa parinsa uskonnollis-ideologista ajatusmaailmaa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      357
      4086
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1769
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1530
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1507
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1338
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1315
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1312
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      200
      1287
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1187
    Aihe