50-luvun talo ulkovuoraus..

korjaajaaaaa

Mietin tuossa, että mitähän ulkovuorausta kannattaisi laittaa, että laittaako samanlaisen eli 120-140mm leveä lauta ja tautojen saumaan päälle ohut ripa ja tietysti tuuletus rako. Vai vaihtaisiko nyky aikaisen ulkopaneloinnin vai vinyyli verhouksen. Tosin vanhat paneelit täytyy poistaa ja tarkistaa rakenteet ja luultavasti korjata vaurioita...Mutta mikähän on edullisin vuoraus? jos vaikka ajattelee neliö hintaa?? ja mikä sopisi hyvin tälläiseen vanhaanrintamamiestaloon (9x9)???

20

4789

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minävaantaas

      et sitten lisäeristystä samalla tee, eli uutta tuulensuojausta?
      rintsikkaan mielestäni käy sekä pystyrimat ja vaakapaneeli, onhan niitä kumpaakin ollut uudesta saakka...

      • korjaajaaa

        Niin 25 runkoleijona(.tuulensuoja) Tukisi vähän runkookin?
        Ajattelin alkuperäistä laudoitusta"mukaista” vähän niin kuin raakalaudasta, tai nämä muut vaihto ehdot.


      • minävaantaas
        korjaajaaa kirjoitti:

        Niin 25 runkoleijona(.tuulensuoja) Tukisi vähän runkookin?
        Ajattelin alkuperäistä laudoitusta"mukaista” vähän niin kuin raakalaudasta, tai nämä muut vaihto ehdot.

        isover rlk31 tai runkoleijona, rlk31 esim.30mm eristää puolet paremmin kuin runkoleijona ja on tarkoitettu 'hengittävän' eristeen päälle (ps. fasade ei ole).
        maksanee 5-6e neliö ja siihenpäälle mitä ikinä haluatkaan...23mm minimi ilmarako.


    • vanha henki

      jos et halua lisäeritystä, niin sitten vanhaan tapaan.

    • ippaQ

      Miksi yleensäkin pitäisi laittaa ...onko vanhassa jokin vika? Mieti riittääkö vanhan maalin rapsuttelu ja uudelleen maalaus. Laianus: "luultavasti korjata vaurioita" -mitä vaurioita... jos vain luultavasti niin mitä luultavimmin vaurioita ei edes ole!
      Taidat olla liikaa lukenut kaikenmaailman oppaita, joisa vanhan talon asukkia huijataan investoimaan kymmeniä tuhansia euroja aivan turhaan ja jonninjoutavaan remonttiin. Jos talosi on 1950-luvulla tehty niin ei se voi olla kovin huonosti tehty kun on vielä asuttavissa. Omani on 1940-50 lukujen vaihteesta ja toimii täysin moitteettomasti alkuperäisellä ulkoverhouksella (no..myönnettäköön että pari lautaa pitäisi vaihtaa..olisi pitänyt vaihtaa jo 15 vuotta sitten mutta vielä toimii..). Olen itsekin lueskellut noita oppaita (lisäeristys ym ym) mutta oma laskukoneeni ei vieläkään ole antanut sellaista lukemaa että investoinnit saisi kuoletettua energian tms. nykyhinnoilla ainakaan oman elinaikaolettaman puitteissa.
      Kyllä on paras että haet lähikaupasta pari koppaa keppanaa ja pohdit uudelleen mitä oikein olet tekemässä!!
      No..et kuitenkaan tätä tosissasi ota joten laita sitten ainakin samaa materiaalia kuin on ollut aiemminkin !

    • alkuperäinen paras

      Oma talomme on valmistunut 1948 ja alkuperäinen lauta ulkoseinässä. Verhoilu on yhä kovaa tavaraa.

      Laudan alla on insuliittilevy ilman tuuletusrakoa. Talon ulkoseinän hengitys hoituu kätevästi siten, että pontit eivät ole kauttaaltaan tiiviit, sillä lauta on kutistunut aikojen kuluessa. Läheltä katsoen insuliittilevy jopa paistaa verhoilulaudan raoista.

      Seinä oli maalattu edellisen kerran vuonna 1994 lateksilla ilmeisesti puhtaaksi raavitulle pinnalle. Tänä vuonna vedin uuden lateksikerroksen raappimalla sitä ennen pois vain helposti irtoavan maalin. Seuraava maalaus ehkä vuonna 2030....

      Minulle on tullut naapurien toimenpiteitä seuraamalla käsitys, ettei öljymaali pysy kunnolla paljaksi siklatulla vanhalla puupinnalla. Maali kesii jo parin vuoden kuluttua. Sen sijaan nykylateksit ovat vanhojenkin verhoilujen maalaukseen päteviä, kunhan maalikerros ei ole liian paksu.

      Kattojakin uusitaan turhan tähden. Suomalaisiin on iskostunut käitys, että kaikki uusi on vanhaa parempaa. Meidän talossamme alkuperäinen kate on päre, jonka päälle on 50-luvun puolivälissä ladottu betonikattotiili. Se sai muutama vuosi sitten päälleen Tikkurilan Kilpi -käsittelyn. Värisävynä tiilenpunainen alkuperäistyyliin. Maalaustyössä ei yksikään laatta haljennut, katto yhä täysin ehjä!

      Kaikenmaailman remonttifirmat pommittavat puutaloaluettamme seinä- ja kattoremonttiehdotuksillaan. Korjausrakentaminen on tekijöilleen epäilemättä hyvä bisnes. Talonomistajalle ne saattavat jopa tietää talon eliniän lyhentymistä luvatun säästön ja arvonnousun sijaan. Ulkoseinien lisäverhoilu saattaa johtaa kosteusvaurioihin, kun talon luontainen hengittävyys häviää...

      Vielä yksi vinkki: jos verhoilutatte talonne uudelleen, valitkaa mahdollisimman alkuperäistyylinen ratkaisu. Rintamamiestalossa on alunperin joko vaaka- tai pystylaudoitus, ei niiden sekoitus. Kovin moni onnistuu talon ulkonäköä "parantaessaan" turmelemaan alkuperäisen vaikutelman.

    • kysymysss

      Mitä on tullut ulkovuori maksaa tuollaiseen rmtaloon? siis itse laitettuna..

      • lautapää

        Et sitten ole nähnyt paikallisen puutavaraliikkeen mainoksia/hinnastoja ulkoverhouslaudoista .. niin mitähän mahtaa maksaa / metri? Vaikuttaa siltä että Sinun kannattaisi kaiketi kuitenkin teettää moinen homma jollain urakoitsijalla?


      • meren.
        lautapää kirjoitti:

        Et sitten ole nähnyt paikallisen puutavaraliikkeen mainoksia/hinnastoja ulkoverhouslaudoista .. niin mitähän mahtaa maksaa / metri? Vaikuttaa siltä että Sinun kannattaisi kaiketi kuitenkin teettää moinen homma jollain urakoitsijalla?

        heh.. Ei taida lautojen hinnalla selvitä..
        Onhan siinä pellityksetkin ja tuulensuojat


    • yksvaaaaaa

      Vinyylivuoraus?
      Ooteko verranut vinyylivuorasta ja puuvuorauksen hintoja? Vinyylihän olisi hyvä sen
      valmiuuden vuoksi toisaalta pellitykset siinäkin täytyy tehdä...

    • dftggdetet

      Vinyyliä kannatan. Se on siinä sitten ja loppu ne maalihommat.

    • vsrs

      Älkää ostelko vinyylejä puutaloihin, vinuuli sopii halpa-autojen kojelaudaksi, ei puutalon materiaaliksi!

      Ei kannate muutoinkaan olla ensimmäinen testaaja näille tuotteille, katsotaan uudestaan kahden-kolmenkymmenen vuodenn kuluttua, kun maalaan puuseinäni seuraavaksi.

      (kunnolla tehty maalaustyökokonaisuus, välillä puhtaaksi liasta ja ilman epäpuhtauksista pesty puuseinä menee hyvinkin sen ajan, sitten se maalataan uudelleen. Ja taas mennään se 20-30 vuotta)

      Vinyyliseiniä ei maalaille, hieno kun haalistunut?

      • kaamiii

        Onhan tuota vinyyliä käytetty monissa maissa jo vuosikymmeniä, mutta kun suomeen tulee mukamas uutuustuote niin se pitää aina tyrmätä.
        Hankkikaa tietoa ja tyrmätkää vasta sitten jos löydätte vinyylistä jotain mikä aiheuttaisi ongelmia seinässä.
        Takuutkin 40-50 vuotta riippuen keneltä ostaa, joten miettikää sitä.


    • ihmeteee

      Tuosta vinyylistä haluaisin kokemuksia niiltä joilla on vinyyli vuoraus...
      Omassa ajatusmaamilmassa hyvin tuuletuttu vinyylihän ei kastele seinää?

    • rvrfewvdfevws

      > Tuosta vinyylistä haluaisin kokemuksia niiltä joilla on vinyyli vuoraus..
      >.Omassa ajatusmaamilmassa hyvin tuuletuttu vinyylihän ei kastele seinää?

      Vinyyli(muovi) ei hengitä. Rintamamiestalossa sellainen on ainakin täydellinen homepommi jos sillä korvaa vanhat laudat eikä lisää tuuletusrakoja.

      • meren.

        Mikäs maali olisi parasta tuollaiseen alkuperäis ulkoseinään siis siinä missä ei ole tuuletusta??

        Joo vinyyliä ei saa laittaa ilman tuuletusta tai ei mitään muutakaan


    • vinyylivuori

      Vinyyliverhous haalistuu auringossa parissa vuodessa, eikä takuu korvaa mitään.

    • KOSTEUS-hengittävyys

      Maalikalvo, vinyyliverhous, jne KATKAISEE kosteus-hengittävyyden silloin kun verhouksen alla ei ole toimivaa ilmanvaihtoa!

      ...........jatkuu.
      4. Huomautus:
      - >>>>>>>>>>>>Kosteus-hengittävyys ja diffuusiosuojaamaton(=kaasua läpäisevä) ovat kaksi eri asiaa! Kosteus-hengittävänä voidaan pitää pinnoitetta jonka kaasun läpäisevyys on vähintään 50%(kaasun/nesteen läpäisevyys=50%………100%)!
      Lateksimaalien………Keittomaalien kaasunläpäisevyys on 5%……….40%(ei pysty läpäisemään nestettä)!
      - Kosteus-hengittävää maalia ei ole olemassa! Joten esimerkiksi puupaneeli-verhous voidaan pinnoittaa vain ulkopuolelta ja pinnoitettavan paneelin alle on järjestettävä toimiva ilmanvaihto. Näin toteutettuna maalipinta kestää noin 50-vuotta, kun ilman toimivaa ilmatilaa paneelin maalipinta kestää noin 5-vuotta!
      5. Huomautus:
      - >>>>>>>>>>>>>Vesihöyry on kaasumaisessa muodossa oleva vesi, joka pystyy läpäisemään diffuusiosuojaamattoman(=kaasua läpäisevä) materiaalin: -diffuusiosuojaamaton-vesieriste, -maali, -jne.
      Kaasua läpäisevä pinta ei estä pinnan alla olevan materiaalin hidasta kostumista, mutta kaasua läpäisevä pinta estää pinnan alla olevan materiaalin kuivumisen!
      Jatkuu..........
      http://pappasmurffi.nettisivu.org/kv-kosteusvauriot-mista-johtuu/

    • jyyri vinyyli

      Jos tykkää muovisista ikkunapuitteista, muovisista olohuoneen hyllyistä, pöydistä ja tuoleista ja muovisista keittiön kalusteista niin vinyyli on paikallaan. Muuten ei.

    • Anonyymi

      Vanha ketju mutta kommentoinpa silti..

      Eli ostettiin rintamamiestalo jossa juurikin tuo vinyyliverhous..ihmettelin että kylläpä on hämähäkkejä valtavasti meillä, no lähemmin ulkoverhousta tutkiessa huomasin että se koko verhoilu oli päältä hämähäkinseittiä täynnä! Ja pieniä hämähäkkejä. Yksi seinä kasvoi jäkälää ja sammalta alaosasta. Ilmeisesti entinen omistaja ei ollut tehnyt mitään vaan antanut sammaloitua. Kovalla tuulella seinistä kuului jos mitä läpätystä ja kopinaa. Päädyimme poistamaan tuon muoviverhoilun ja kunnostamaan puuverhoilun joka löytyi tuon muovikuoren alta.
      Täytyy mainita että tuon muovin alla oli oikein hautova lämmin kosteus kun irrotettiin sitä, sekä ihan täynnä seinät hämähäkinseittiä myös sieltä alapuolelta sekä kärpäsiä ☹️ en tiedä oliko tuo jotenkin väärin asennettu mutta miettikää ihmiset kahdesti ennen kuin tuon kuoren taloonne laitatte. Nyt tuntuu että tämä talo taas hengittää, eikä ole hämähäkki/ kärpäs ongelmaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2161
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1938
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1888
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe