Kuolinpesän kavallus

Tiedonjanoinen

Mikä tai mitkä teot katsotaan tarkalleen lain mukaan kuolinpesän kavallukseksi?

24

4577

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mauno

      Tavallisimmin joku perillisistä on mulkannut perikunnan omaisuutta itselleen, esim kaatanut metsää ja sahannut puista lautoja joista on rakentanut liiterin ja myynyt loput laudat naapurin Reinolle ja rahoilla ostanut perämoottorin.

    • lsdhjfölökä

      tuollainen lienee korkeintaan näpistys, jos edes sitä. saunavastoja saatetaan myös käydä tekemässä.

    • Tiedonjanoinen

      Entä jos ottaa irtaimistoa itselleen vaikka ei ole testamentin osakas, vain pesänilmoittaja? Ja myy sitä irtaimistoa?

    • elän rauhassa.

      onhan multakin "kavallettu", oma vanhuudenhöperö isä touhuaa kaikenlaista. Perinnöistä en piittaa, viekööt mennessään. Tulen toimeen omillani, niinkuin jokaisen aikuisen pitäisikin.
      Tapelkoot tyhmemmät sisarukset.
      Alasti tulin ja alasti lähren.

    • Tiedonjanoinen

      Katsotko "elän rauhassa" tyhmyydeksi sitä jos vaatii lakia kunnioitettavan ja noudatettavan? Testamentit ja perukirjat on virallisia asiakirjoja joista lakipykälät. Omillaan jokainen toimeen tulee mutta täältä lähtevät läheiset mielellään haluaisivat jättää maallisen mammonansa omilleen eikä ventovieraille tai valtiolle. Vainajan tahtoa tulisi kunnioittaa.Eihän kenenkään kotiinkaan mennä rosvoamaan tavaroita, vainajan jäämistöä tulisi kunnioittaa ja käsitellä samalla tavalla, kuten hän on viimeisenä tahtonaan määrännyt. Ikävä kyllä on niitä jotka viis välittää lakipykälistä.

      Tyhmä on se joka antaa laittomuuksien tapahtua tekemättä asialle mitään!

      • jokkine

        ????


    • tosi on

      pesän hoitajilla ei mitään vastuuta eikä velvotteita .jos jotain aijot pesästä saada sinä maksat itse. pesänhoitaja senkun porskuttaa. näin on totuus. terv. toinen osakas perinnöstä josta olen jo veron maksanut mitään saamatta. kun toinen saaja on pesänhoitaja. joka vaan porskuttaa. kun ei laki määrää jakoa jos en sitä maksa.

      • ValtuusPois

        Peruuta pesänhoitajan valtakirja! Ei väliä vaikka olisi pesänhoitaja testamentin määräyksellä, kosks jos ei hoida asioita kunnolla, menettää asemansa - vaadi pesänhoitajalta selvitystä tehtävänhoidostaan ja sitten perinnönjakoa, jakokulut menevät yhteisestä pesästä.


    • Tiedonjanoinen

      Pesästä ei voi" aikoa" saada, testamentti määrää pesän osakkaat. Kenenkään aikomuksilla ei ole väliä. Pesänilmoittajalla on lain mukaan velvollisuus ilmoittaa tiedot oikeina ja jos ne ei ole paikkansapitäviä, tämä vastaa siitä valalla oikeudessa jos tarvis! Pesästä ei osteta mitään joten kukaan ei maksakaan saataviaan.

      Olet nyt sotkenut jonkun muun asian tähän millä ei ole kuolinpesän kavalluksen kanssa tekemistä.

    • Nopeus on valttia

      Jos joku pesän osakas ehtii viedä pesästä arvokkaammat esineet niin se on pieni näpistys jota poliisikaan ei ota tutkittavaakseen. Hyenat heti saaliinjaolle eikä perunkirjoituksen jälkeen.

      • Tiedonjanoinen

        Kyllä poliisi ottaa tutkittavaksi! :) Pieni näpistys kun voi olla kymmenien tuhansien arvoinen esine, koru, antiikkiset huonekalut ym...Ne kun ei sitten ole perukirjassa, menee asia verottajalle jne...Pitäisi aina ajatella loppuun asti ettei joudu hankaluuksiin vähättelemällä niitä pikkunäpistyksiä.


    • ihme touhua.

      kuinkas sitten, kun yksi pesän osakas luopuu osuudestaan minimisummalla ja toinen maksaa sen pimeästi? Moraalisesti tuollainen on väärin, mutta kuinka muut osakkaat voivat toteennäyttää pesän käyvän arvon? Kaiketi kiinteistövälittäjä palkkioineen?

      • 0+raehio

        Miten asia olisi muiden pesänosakkeiden murhe?


    • plumpsis1455

      Meillä leski, joka on äitimme uusi puoliso, tyhjensi talon toisten kuolinpesän osakkaiden tietämättä ja jakoi tavarat ihan uusiin ja vieraisiin osoitteisiin. Hän on käynyt penkomassa meidän varastoja, kun ei olla oltu kotona ja hoidellut asioita ominpäin virastoihin. Yrittänyt jopa myydä kuolinpesän metsiä ja maita. Olen aina ajatellut että hän ei vain ymmärrä mitä tekee.

      • Heihoihei

        Olet ollut koko ajan väärässä. Hän on ymmärtänyt täysin mitä tekee. Neuvon siis laittamaan pelin poikki.


    • oma mokako?

      Lienee hänellä on pesän hallintaoikeus valtakirjoineen. Eihän voisi muuten myydä mitään?

      • Tiedonjanoinen

        Kyllä voi myydä ja viedä! Omakohtainen kokemus siitä ja ihan ilman valtakirjoja. Jos on tarpeeksi kylmäverisyyttä ja röyhkeyttä niin kaikki lähtee käsistä omaan pussiin!!


    • plumpsis1455

      Ei hänellä mitään ollut ja milläpä hallintaoikeudella hän olisi meidän varastoihin päässyt penkomaan. Asutaankin ihan toisaalla. Kunhan kävi penkomassa, että mitä vielä voisi viedä. Hän vei kaikki kuolinpesän paperit, nekin jotka oli äidillä isän kuoleman jälkeen kauan ennen häntä. Liekö meidän moka, eihän me siellä voitu vartiossakaan seisoa. Hänellä ei ollut taloon asumisoikeutta, kun hän oli asunut siinä äidin asumisoikeuden nojalla.

    • Oikeutta

      Meidän tapauksessa edesmenneen poikamme ex-tyttöystävä, joka lähti toisen miehen matkaan ja oli asunut toisella paikkakunnalla jo kahdeksan kuukautta, kävi omavaltaisesti puhaltamassa irtainta omaisuutta kuolinpesästä ennen perunkirjoitusta. Oli hankkinut vieläpä ostajat paikalle hakemaan tavaraa. Oli kyllä pesän osakas, mutta vainaja oli testamentannut omaisuutensa äidilleen. Kysyimme poliisilta neuvoa, mitä voisimme tehdä? Vastaukseksi saimme, että tapaus on verrattavissa myymälävarkauteen ja tekijä olisi saatava rysän päältä kiinni. Kun sitten menimme paikanpäälle ja exä oli jälleen tyhjentämässä kämppää, pyysimme polisiisia tulemaan paikalle. Eipä tullut! Nyt on sitten poliisistakin tehty tutkintapyyntö. Ja pesän autokin on vielä exän käytössä ilman osakkaiden suostumusta. On senkin jo kolaroinut. Ihmeteltiin, kun edesmenneelle pojallemme lähetettiin ylinopeussakko. Rikoslain 28. luvun (Varkaudesta, kavalluksesta ja luvattomasta käytöstä) mukaan kyseessä on kuolinpesän kavallus. Virallinen syyttäjä ei voi nostaa syytettä, ellei asianomistaja ilmoita rikosta syytteeseen pantavaaksi.

      • Oikeuttako

        Todettakoon edelliseen tapaukseen liittyen vielä, että tämä ex-tyttöystävä oli jopa manipuloinut jakamattoman kuolinpesän valvontakamerajärjestelmää ja vienyt edesmenneen poikani tietokoneen ulkoisen kiintolevyn ilmeisenä tarkoituksenaan peittää jälkensä. Ja paljon muutakin laitonta oli mennyt tekemään. Tällaisessa tilanteessa pesän muiden osakkaiden on mahdotonta valvoa lain kirjaimen noudattamista ilman viranomaisen apua, kun asuvat satojen kilometrien päässä tapahtumapaikalta.


      • Oikeutta

        Viimekädessä olennaisinta tällaisissa tapauksissa ei ole suinkaan anastetun irtaimiston rahallinen arvo; ts. onko kyseessä esim. törkeä vai lievä kavallus. Pointti on teossa sinänsä. Niinpä kysymys kuuluu: onko teko oikein vai väärin?
        Yhteiskunnan tasolla lainsäädäntö, kuten Suomen rikoslaki pyrkii vastaamaan kysymykseen. Mutta minä -tasolla olemme tekemisissä ns. 'oman tunnon kysymyksen' kanssa. Liikumme siten puhtaasti henkis-moraalisella alueella!


    • suojakilpivarkaalle

      Meillä kaikki ilmoittivat etteivät halua mitään. Joku sitten kuitenkin alkoi heti kuljettaa tavaraa muille puhumatta. Lopulta tuli käräjäoikeuden määräämä asianajaja.
      Hän anto avaimen tälle ahneelle, joka sanoi, ettei halua mitään, taas. Lopputuloksena tää kaveri kantoi pesästä mitä halusi, pesänselvittäjä ja -jakaja ei edes käynyt paikalla . Kun hän lupasi, ettei mitään hajoteta tai mitään oteta lman hänen lupaansa, mitäs teet. Mistäs tiedät mitä vietiin ja milloin, kun ei ollut enää avaintakaan. AA niuhotti, että mistäs tietää, mitä siellä oli. Kukaan ei halunnut mitään, joten mitään ei inventoitu. Sillai vaan tavarat katosivat.

      • paistinosa

        No huh huh.Oliko arvokasta tavaraa? Olisit pitänyt puolesi ajoissa.Nyt on turha vollottaa.Tällaista elämä on nopeat syövät hitaan.Mistä olet varma että määrätty henkilö vei tavaraa,onko todistetta sinulla.Älä syytä jos ei ole.


    • Pössö

      Kavaltaa "hallussaan "olevia varoja tai muuta irtainta omaisuutta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1821
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1734
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1642
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1541
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1518
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      20
      1409
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1405
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1212
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    Aihe