Liköörin valmistus marjoista

Kuinka voi valmistaa likööriä esim. mansikoista käyttämällä alkon kirkasta viinaa?
Ilmianna
Jaa

33 Vastausta



Viina kaadetaan marjojen päälle ja sokerit sekaan.Täytyy myöntää että mansikoista en ole koskaan edes yrittänyt.Mustaherukka-pihlajanmarja sekoitus oli mielestäni tosi hyvä.(pihlajanmarjoja vain pieni osa).

Mahtavimman liköörin olen kumminkin omasta mielestäni saanut oratuomen marjoista.Jotka taitavat olla aika harvinaisia Suomessa.Asun Ruotsissa ja täällä niitä on kaikki peltojen reunukset täynnä.

Yleensäkin ensi ajatus on että viina menee vähän hukkaan,kun sitä jää vähän marjoihinkin mutta mielestäni ainoa varma keino korkealaatuisen liköörin valmistukseen kumminkin on tuo viinan kaato marjojen päälle.Ja odotus muutaman viikon,välillä sekoittaen.
Ilmianna
Jaa
Puoli kiloa marjoja, puoli kiloa sokeria ja puoli litraa kirkasta viinaa tiiviiseen lasipurkkiin. (itselläni on isohko umpiotölkki, jonka kannessa on kumitiiviste) Käännä purkki päivittäin ylösalaisin ja anna muhia useita viikkoja. Jossain oli kolme viikkoa, mutta mielestäni se on liian lyhyt muhimisaika eli ainakin viisi viikkoa.Mansikkaa en ole kokeillut, mutta uskoisin siitä tulevan herkullista. Karpaloista ainakin saa oikein aromikasta likööriä.
Ilmianna
Jaa
Mustikkalikööri.. nam =)

Isotöistä, mutta hitsin hyvää. Kannattaa kokeilla joskus!
Ilmianna
Jaa
1 pullo Koskenkorvaa
0,5 litraa sokeria
ja saman verran marjoja ( mitkä tahansa marjat käy, herukat, kirsikat, luumut ja muut)

* laita kaikki sopivan kokoiseen esim lasipurkkiin jonka suljet tiiviisti.
* jätä astia näkyville ja kääntele purkkia päivittäin kunnes näet sokerin sulaneen.
* nosta purkki kaappiin ja anna " valmistua"
vaikka Jouluun asti. Mitä kauemmin säilyy sen parempaa.
* kaada pikareihin siivilöiden marjat pois
* marjat ovat imeneet prosentteja joten nauti nekin.

Hyviä hetkiä oman liköörisi nauttimiseen.
Käytin kriikunat kivineen ja sain ihanaa mantelille maistuvaa = puolet mansikoita- puolet kriikunoita tai kirsikoita.

Tee ja nauti!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
6 VASTAUSTA:
Kossukin jäätyy, kun sen laittaa pakkaseen, joten viinassa lilluneet marjat voi hyvin jäädyttää ja laittaa jääpaloiksi drinksuihin. Ovat näyttäviä, alkoholipitoisia ja maukkaita.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Annetaanko liköörin valmistua huonelämmössä ?
Kuinkahan kauan likööri on juomakelpoista pullotuksen jälkeen jos aatellaan esim. että valmistusaika ois 5 viikkoa ?
Minulla on nyt mustaherukkalikööri valmisteilla täällä saaduilla ohjeilla, saas nähä kuin maistuu....
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Pipsa kirjoitti:
Annetaanko liköörin valmistua huonelämmössä ?
Kuinkahan kauan likööri on juomakelpoista pullotuksen jälkeen jos aatellaan esim. että valmistusaika ois 5 viikkoa ?
Minulla on nyt mustaherukkalikööri valmisteilla täällä saaduilla ohjeilla, saas nähä kuin maistuu....
Minulla on valmistumassa likööri mansikoista.Olen pitänyt sitä jääkaapissa koko ajan.Pulloja olen käännellyt välillä,kun olen muistanut.Jouluna ajattelin maistaa.Alkoholissahan kaikki säilyy vaikka kuinka kauan. Paitsi jos ehtii juoda kaiken. Jouluisin Terveisin Louna
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Louna kirjoitti:
Minulla on valmistumassa likööri mansikoista.Olen pitänyt sitä jääkaapissa koko ajan.Pulloja olen käännellyt välillä,kun olen muistanut.Jouluna ajattelin maistaa.Alkoholissahan kaikki säilyy vaikka kuinka kauan. Paitsi jos ehtii juoda kaiken. Jouluisin Terveisin Louna
Voiko (onnistuneesti)tehdä "kirkkaasta"myös kermalikööriä? Jos voi, lienee se nopeampi prosessi kuin marjoista valmistettuna.Vastatkaa joku joka tietää,myös ohjeen muodossa. Vaari taas myöhässä,ehtiikö jouluksi ?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Tein kirsikoista muutama vuosi sitten likööriä tällä reseptillä.Makeaa, mutta taivaallisen hyvää esim.jäätelön tai hiukan kohmeisten marjojen kanssa.Joulun jälkiruuan maustajana ihana muisto kesästä ja oman puutarhan sadosta.Ei juotavaksi, vaan huippuhienoksi aromiksi.Eli 0,5kg sokeria,0,5 kg kirsikoita ja 0,5 l koskenorvaa lasipurkkiin.Sekoitellaan pävittäin ja sokerin sulettua siivilöidään , pullotetaan ja odotellaan makujen tasoittumista.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Vaarix kirjoitti:
Voiko (onnistuneesti)tehdä "kirkkaasta"myös kermalikööriä? Jos voi, lienee se nopeampi prosessi kuin marjoista valmistettuna.Vastatkaa joku joka tietää,myös ohjeen muodossa. Vaari taas myöhässä,ehtiikö jouluksi ?
en tiedä oikeaoppisesta kermalikööristä, mutta ihan Alkon likööreistä, mistä milloinkin, teen pikakermaliköörin tarjottaessa, ravistamalla joukkoon puolet, tai vähän vähemmän kermaa. Prosentit tietysti vähenee, mutta eihän moista makeaa lientä kukaan humaltuakseen juo muutenkaan, otetaan känni sitten tiukemmasta tavarasta :)

Tähän päädyin juuri siksi, että kermalikööri ei avattuna kovin hyvin säily, ja useinmiten kuitenkin tarjoilisin sitä kahvin kera vieraalle. Parin lasillisen takia ei viitsisi likööripulloa avata... Muut liköörit taas säilyvät avattunakin kauemmin, joten varmistaa vain, että jääkaapissa on pieni tuore kermapurkki.

Tämä meni nyt vähän aloituksen ohi, eli kiitos liköörinteko-ohjeistakin! Huikeana vadelmakesänä on villivattuja tullut keräiltyä niin paljon, että taidampa itsekin kokeilla omatekemää. Josko sinne vaikka vähän pihlajanmarjoja sekaan, antamaan kirpeyttä ja karvautta?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Hei.
Onko kukaan tehnyt likööriä pakastetuista pihlajanmarjoista? Kannattaako kokeilla vai meneekö viina hukkaan?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Kyllä pihlajanmarjoista onnistuu.
Itse pakastin marjat ennnen valmistusta.
Annoin olla 3 kk 60% viinassa jonka jälkeen
siivilöin ja suodatin liköörin.
Sen jälkeen lisäsin sokeria kuumaan vesitilkkaan liuotettuna. Sokerin lisäyksen jälkeen pitää
vielä odottaa 2 viikkoa ja likööri on valmista.
Sopii kaikkiin marjoihin. Tosin muita marjoja ei tarvitse pakastaa.

Olen tehnyt: tyrnistä, mustikoista, vadelmista, variksenmarjasta, pihlajanmarjasta, karpalosta, puolukasta, mustaherukasta, tyrni-lakkasekoituksesta ja japaninruusukvittenistä. Parhaita olivat mielestäni mustikka, karpalo, variksenmarja ja puolukka.

Nyt laitoin mansikasta ja mustikasta satsit tulemaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Jani kirjoitti:
Kyllä pihlajanmarjoista onnistuu.
Itse pakastin marjat ennnen valmistusta.
Annoin olla 3 kk 60% viinassa jonka jälkeen
siivilöin ja suodatin liköörin.
Sen jälkeen lisäsin sokeria kuumaan vesitilkkaan liuotettuna. Sokerin lisäyksen jälkeen pitää
vielä odottaa 2 viikkoa ja likööri on valmista.
Sopii kaikkiin marjoihin. Tosin muita marjoja ei tarvitse pakastaa.

Olen tehnyt: tyrnistä, mustikoista, vadelmista, variksenmarjasta, pihlajanmarjasta, karpalosta, puolukasta, mustaherukasta, tyrni-lakkasekoituksesta ja japaninruusukvittenistä. Parhaita olivat mielestäni mustikka, karpalo, variksenmarja ja puolukka.

Nyt laitoin mansikasta ja mustikasta satsit tulemaan.
ensin marjat kirkkaaseen ja huoneenlämpöön 1-2 kk. Sitten vasta kiehautettu vesi sokeriliemi tai hunaja. Liemi jäähdytetään ennen lisäämistä. Liöörin laimennus makealla liemellä. Tai huom booliin tai jouliglögiin. Nyt on jo muhimssa musta marja -aronia. http://www.yrttitarha.com/tietopankki/kansanperinne/viinaohj.html#koiruoho
http://ponu.toimii.net/#vaarallista
http://drinkkiklubi.com/valmistus/booliopas/
http://www.iwn.fi/~tume/keitto.htm#ihmelaake
http://www.maaturism.ee/new/index.php?pg=db&tp=pakett&keelID=fin&pakettID=241
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=104&conference=4500000000000936&posting=22000000019476757
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
tapa valmistaa , kirjoitti:
ensin marjat kirkkaaseen ja huoneenlämpöön 1-2 kk. Sitten vasta kiehautettu vesi sokeriliemi tai hunaja. Liemi jäähdytetään ennen lisäämistä. Liöörin laimennus makealla liemellä. Tai huom booliin tai jouliglögiin. Nyt on jo muhimssa musta marja -aronia. http://www.yrttitarha.com/tietopankki/kansanperinne/viinaohj.html#koiruoho
http://ponu.toimii.net/#vaarallista
http://drinkkiklubi.com/valmistus/booliopas/
http://www.iwn.fi/~tume/keitto.htm#ihmelaake
http://www.maaturism.ee/new/index.php?pg=db&tp=pakett&keelID=fin&pakettID=241
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=104&conference=4500000000000936&posting=22000000019476757
http://www.finfood.fi/finfood/ff2.nsf/kasviksetreseptihaku/C7D979688F1656A0C2256AA20026D92F?opendocument
Onnistuu kirkkaalla rommiesanssilla
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Olen valmistanut likööriä mansikoista ja vadelmista, miten saan sakan pois pullon pohjalta?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
läpi. Aikaaviepää puuhaa. Minun tekeleeni menenevät kuuman teen plöröksi eli vain pullonravistus ja eikun teehen.
Löysin aika kivat ohjeet http://www.aulabaari.net/modules.php?name=AulabaariFoorumit&op=showthread&id=10&rid=150027
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Onko kukaan kokeillut tehdä likööriä karviaisista?
Minä kokeilisin ielelläni, kunvaan tietäisin oikeat mittasuhteet koskenkorvankanssa.
kerro ihmeessä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Karviaisia kannattaa laittaa hiukan enemmän, kuin muita marjoja laitetaan. Kokemuksesta kerron. Siis muuten sama ohje, kuten joku jo kirjoitti: "Puoli kiloa (jos karviaisista tekee, niin n.1-1½kg) marjoja, puoli kiloa sokeria (sokeriakin voi laittaa hitusen enemmän, ei paljoa kuitenkaan) ja puoli litraa kirkasta viinaa tiiviiseen lasipurkkiin."
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Karviaisista... kirjoitti:
Karviaisia kannattaa laittaa hiukan enemmän, kuin muita marjoja laitetaan. Kokemuksesta kerron. Siis muuten sama ohje, kuten joku jo kirjoitti: "Puoli kiloa (jos karviaisista tekee, niin n.1-1½kg) marjoja, puoli kiloa sokeria (sokeriakin voi laittaa hitusen enemmän, ei paljoa kuitenkaan) ja puoli litraa kirkasta viinaa tiiviiseen lasipurkkiin."
http://www.dansukker.com/default.aspx?ID=247&ProductPage=2&ProductID=16581&GroupID=509

Tulee TOSI hyvää! =)
Kannattaa antaa muhia kuitenkin astiassa se 5-6päivää ja mustaherukoita kannattaa laittaa sen 2½-3litraa. Mitä enemmän marjoja, sen parempaa tulee. Ja normaalilla siirapillakin onnistuu, olen yhteen satsiin lisännyt 3 ruokosokeripalaa. Toisessa ei ole kuin normaali siirappi. Molemmat yhtä hyviä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kerran kokeeksi laitoin pulloon sokeroitua marjamehua ja sekaan pienen kipenen hiivaa ja pullon suulle samalainen vesilukko, kuin mitä käytetään viinin valmistuksessa käymisvaiheessa.
Huoneen lämmössä annoin olla muistaakseni muutaman viikon ja kyllä se lähti käymään ja
tuli siitä ihan viinin makuista.
Ilmianna
Jaa
En ole vielä saanut selville itse tehtyjen liköörien säilytystä ja säilyvyyttä.

Kun likööri on tekeytynyt kaapissa useamman kuukauden ja pullotetaan, pitääkö ne säilyttää kylmässä vai riittääkö huoneenlämpö? Kuinka kauan ne ovat juotavia (kylmä/huoneenlämpösäilytys)?

Tehtynä on liköörit punaisista marjoista, sitruunasta, ja sekoitus omenasitruunavaniljatanko. Tuli melko suuret määrät, joten ei heti saa kaikkea juotua...
Ilmianna
Jaa
Jos noissa on prosentteja riittävästi, eikä seassa ole liikoja sakkoja, niin eiköhän ne säily ihan huoneenlämmössäkin jopa vuosia (jos ei tule juotua).
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Mitenkäs päärynä? Onko kukaan kokeillut oman päärynäpuun hedelmiä likööriin?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Vitusti sokeria kaikissa ohjeissa... Kai sitä voi laittaa vähemmän??
Ilmianna
Jaa
1 l pakastettuja vadelmia
1 lperattuina pakastettuja mustaherukoita
1 kg sokeria
1 l kirkasta viinaa
Valmistusohje 3 l
•Valmistusaika 10 minuuttia
•Maustumisaika 6 kk

1. Lado jäiset marjat ja sokeri kerroksittain tiiviskantiseen lasitölkkiin. Anna sulaa jääkaapissa seuraavaan päivään. Kääntele tölkkiä muutaman kerran ja kaada päälle alkoholi. Anna liköörin valmistua jääkaapissa jouluun. Kääntele tölkkiä silloin tällöin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Mitenkähän on - jos teen, tuon edellisen ohjeen mukaan - niin vieläkö se ehtii joululuksi?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
ioululikööri kirjoitti:
Mitenkähän on - jos teen, tuon edellisen ohjeen mukaan - niin vieläkö se ehtii joululuksi?
Samaa pohdein, kuin edellinen kirjoittaja - vieläkö likööri ehtii jouluksi, vai onko aika jo auttamattomasti lyhyt? - Joululahjoiksi kun ajattelimme likööriä valmistaa - kokemuksia, otetaan mielellään vastaan. KIITOS! P.s. kun pääsemme ainetta pullottamaan, miten sen säilyvyys - onko huoneen lämpö säilytys vai jääkääppi parempi ja kuinka kauvan likööri valmistuttuaan ylipäätään säilyy.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Onko kukaan kokeillut marjojen tuoresoseuttamista (siemenien poisto) ennen kuin tekee sekoituksen viinan ja sokerin kanssa? Soseutan kaikki viinimarjat tuoreena semmoisella käsiveivattavalla sosemyllyllä ja siivilöin vielä ennen pakastamista tai sokeriin säilöntää. Tuoremehulinkoakin olen kokeillut, mutta ei toimi marjoilla. Etenkin punaherukka soseutuu myllyllä helposti, vaikka on se vähän työlästä puuhaa, mutta kerran tehtyäni en ole enää muuta tapaa kelpuuttanut. Nyt on niin hyvä mustikkavuosi, että mustaherukat uhkaa jäädä käyttämättä, joten jos kokeilisi laittaa niistä likööriä.
Ilmianna
Jaa
1 kg marja-aroniaa, 1 kg sokeria ja 1 l maustamatonta viinaa. Marjat ja sokerit kulhoon ja sekoittelet päivittäin viikon ajan (pidä kulho kylmässä) ja siten seos lasipurkkiin, viina päälle ja kansi kiinni. Kääntele lasipurkkia muutaman kerran viikossa noin 3 kk ajan (ei tarvi kylmäsäilytystä). Siivilöi marjat pois karekalla sihdillä ja sit vielä suodattimesta ja sit pikkupulloihin joululahjaks, jos jotain omien hörppyjen jälkeen jää :)
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Täälä herukkalikööri-ohjeita.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Mitä käyttöä luumuliköörin teosta jääneille luumuille. Luumut lilluneet monta kuukautta 60% viinassa ilman sokeria.
Ilmianna
Jaa
Ei tule Kossusta kunnon likööriä.
Alkoholin tulee olla vähintään 80 %.
Täyty 1-3 litran umpiotölkki tuoreilla marjoilla (karpalo, mustikka, mesimarja, oratuomi tms.)
Kaada alkoholia (pirtu, viruvalkea, hyvä pontikka tms.) marjojen päälle. Sulje kansi ja ravistele. Täytä tölkki uudelleen piripintaan. Laita kaappiin huonelämpöön. Ravistele tölkkiä parinviikon jälkeen ja täytä tölkkiä tarpeen mukaan alkoholilla. Anna seistä kaapissa noin 3-4 kk.
Valuta marjat siivilässä johon laitat sideharson. "Neitsyt likööri" tulee siitä kun ei
ole siivilässä olevia marjoja vielä ole puristettu. 2lk. on sitten sitä puristeltua.
Kiehuta vesi ja lisää 260 gr sokeria litraakohti ( siis marjalientä ja vettä yhteensä). Jäähdytä vesi noin 40 asteeseen ja sekoita marjaliemeen. Tölkitä ja odota 3kk.
Hyvää tulee!
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Liköörin valmistus marjoista

Kuinka voi valmistaa likööriä esim. mansikoista käyttämällä alkon kirkasta viinaa?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta