Suhteen etenemisestä

-n---

Kuinka kauan odottaisitte, että mies alkaa haluamaan yhteenmuuttoa? Mies viihtyy nykytilanteessa, jossa molemmat asuvat erillään, eikä häntä kiinnosta edes puhua tai suunnitella yhteenmuuttoa. Nyt ollaan seurusteltu miehen kanssa vuoden. Ollaan kohta kolmekymppisiä.

14

512

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rtyuijhgfd

      Kysy suoraan, sitten se selviää.Täältä sitä on turha kysyä, koska joku muuttaa yhteen samantien, joku viikon päästä, joku miettii kuukausia, joku vuosia ja jotkut ei asu koskaa yhdessä, mutta ovat suhteessa.Siksi siis rohkeasti asia puheeksi.

      • ap

        Olen puhunut asiasta jo miehen kanssa ja hän ei halua muuttaa yhteen. Hän pitää mahdollisena sitä, että joskus muutettaisiin yhteen. Itseä häiritsee se, että mies ei halua sitoutua, vaan pitää mahdollisuudet auki kaikkeen muuhunkin. Miten kauan tällaisessa suhteessa kannattaa olla? Missä menee se raja, että odottaminen on turhaa eikä suhde koskaan etene?


    • 9+4

      Me muutettiin puolen vuoden jälkeen virallisesti yhteen, oikeastaan olin jo suurimman ajan miehellä heti suhteen alusta.

      Ja joo, kandee varmaan kysyä ihan suoraan. Ihmisiä on niin erilaisia.

      • maija_lootus

        Tuo tapa on kaikista riskikkäin ja epäviisain. Valitettavan yleinen nykyään.


    • ~css~

      On erittäin todennäköistä, että roikut suhteessa vielä kolmekin vuotta, ellet sitten kertakaikkiaan pääse tunteidesi rouvaksi tahdonvoimalla heti - mikä olisi poikkeuksellista.

      Sitten yhtäkkiä kyllästyt odottamaan tai löydät toisen, ja kun olet jo päättänyt erota, mies haluaakin muuttaa yhteen ja aloittaa kaiken uudelta pohjalta. Mihin et suostu, koska se uusi on niin paljon ihanampi, tai nautit viimein vapaudesta ja yksinolosta aivan uudella tavalla.

    • .....

      Vuosi on aika vähän. Tosi vähän itseasiassa, mun mielestä.

      Ei kaikki ole 12 kk:ssa valmiita muuttamaan toisen ihmisen kanssa yhteen.

      Ja osaan kuvitella, että hän alkaa oikein karttamaan sitä ajatusta, kun sä huohotat niskaan asiasta ja painostat.

      Teidän pitää jutella asiasta. Istutte alas, ja juttelette. Mitä sinä tahdot - mitä hän tahtoo. Yritätte löytää kompromissin, jos aiotte vielä yhdessä jatkaa.

      Mutta jos hän ei tahdo muuttaa kanssasi yhteen KOSKAAN, niin sitten ette varmaan ole hyvä pari. Olette vääriä toisillenne.

      Mutta juttelette siis kunnolla. Sillä se selviää. Kysyt, mitä hän tahtoisi tehdä asian suhteen ja sitten kerrot mitä sinä tahdot. Yritätte löytää kultaisen keskitien, jos kumpikin on motivoitunut siihen.

      Mutta toista ei voi joo pakottaa kyllä kimppaan.

    • Mahtaako teillä ollakaan yhteneväiset tulevaisuuden suunnitelmat? Jos ei ole, niin ei sinun kannata jäädä odottelemaan, että mies muuttaisi mielensä. Jos muutat yhteen, menet kihloihin, naimisiin ja teet lapsia väsytystaktiikalla, niin saat sitten kantaa seurauksetkin yksin.

    • Miksi yhdessä asuminen olisi sinulle tärkeää? Vai onko kyse siitä, että kokisit vasta silloin hänen sitoutuvan suhteeseenne? Haaveiletko lapsista? Jos kyse on perheenperustamistoiveesta niin liian pitkään ei kannata jäädä odottamaan mutta muussa tapauksessa erillään asuminen voi olla parempi pohja suhteelle kuin yhteen muuttaminen. Ei se tiskivuoroista tappeleminen tee suhdetta yhtään kestävämmäksi kuin se jos tavataan vain silloin, kun molemmat oikeasti haluavat viettää aikaa yhdessä.

    • ollayhtäisoaperhettä

      Mikä nopeasti alkaa tuppaa nopeasti myös loppumaan. Vaihtoehtoja on monia, mutta näin vanhempana kannattaisi katsella rauhassa ja olla itsenäinen, ajatella ja elää tulevaisuutta myös ilman toista. olla itsenäinen myös suhteessa, huomioiden kuitenkin toisen tekemisissään ja antaen tilaa toisen tulla elämäänsä, jos on siihen halua ilman minkäänlaista painostusta tai ripustautumista. Lopulta kai sitoutuminen on se toive ja sitoutumisen vakavuus mittautuu haluun yhdessä asumiseen ja yhteisen perheyhteisön perustamiseen:)

    • .............

      Me muutettiin yhteen 11 kuukautta tapaamisesta.:) En suostuisi odottamaan tuon ikäisenä, jos itse haluat vahvasti sitoutua ja jakaa elämäsi.. Mies voi myös lapsista, ym. ajatella "että sitten joskus" ja jos itse niitä haluat, kannattaa nostaa kytkintä.. Oikeasti. Ihan vain sen takia, että ei sinun tarvitse roikkua tuollaisessa ja tuhlata omat unelmasi odotukseen. Ainakin jos haluat lapsia, kannattaa selvittää, koska miehen mielestä olisi aika tälle, kun yhteenmuuttokin on kaukainen ajatus. "Parin vuoden päästä" muuttuu aika helposti ikuisuudeksi..

    • en osaa tietää

      Sanot tuolla jossain että hän pitää kaikki muut ovet auki. Siis te ette seurustele vaan tapailette vai? Ja yhteenmuuttoko sitten teidät muka sitouttaisi. Siis jos te ette osaa sitoutua ja seurustella noin vanhoina ihmisinä asuessanne erillänne, ei teistä aamukakan hajun jakaminen yhtään sitoutuneempia tee, arkisempia ainoastaan.

      Suhteen sinänsä ei tarvitse edetä yhtään minnekään millään määrätyllä tavalla. Jotkut osaa olla uskollisia ja tietää kehen on sitoutuneet jopa pitää perheenä, ilman että asutaan yhdessä. Suhteen eteneminen toisaalta voi olla myös suoritus ja paine eikä aitoa. Suhteen eteneminen johtaa myös siihen, että se tulee maaliin: se voi tarkoittaa myös sitä että se oli sitten siinä.

      Itse en nää mitään syytä asua kenenkään kanssa, jos ei ole lapsia. Osaan silti ihan seurustella ja rakastaa sekä olla uskollinen ja tiedän kuka on kotini.
      En alkaisi vuodessa muuttamaan yhteen vaikka olen jo 35-vuotias.
      Mitään muita ovia minulla ei silti ole, jos seurustelen.

      • ap

        Kyllä seurustelemme, mutta yhteistä tulevaisuutta ei ole suunniteltu. Aikaisemmissa suhteissa tulevaisuutta suunniteltiin yhdessä ja haaveiltiin siitä. Nykyinen mies ei halua ilmeisesti suunnitella pitkälle tulevaisuuteen, mistä itselle tulee sellainen olo, että hän haluaa pitää kaikki ovet auki parisuhdetta ajatellen.

        Mies varmasti on uskollinen - sitä en epäile. Tiedän, että vuosi on lyhyt aika enkä vielä itsekään haluaisi heti muuttaa yhteen, vaan haluaisin keskustella siitä ja suunnitella sitä. Miettiä sitä, millaista se voisi olla jne.


    • Jani78

      Onko teillä sitten eroa siinä mitä odotatte toisiltanne? Itselläni kokemusta ko. tilanteesta. Se pitää vain ottaa puheeksi. Siitä se selviää, tosin siinä voi käydä huonostikin..

    • truulia

      Vuosi on kyllä kovin lyhyt aika. Minne sinulla on kiire? Toki ymmärrän sen, jos esimerkiksi lapsia haluaa tehdä ja niin edespäin, mutta ei kai se nyt vaikka yhdestä lisävuodesta ole kiinni. Moni mies (tai nainenkin) tahtoo ennen isoja päätöksiä varmistua, että suhde on jo vakaalla pohjalla. Suosittelen puhumaan miehen kanssa. Saattaa olla, että mies ei vielä tahdo suunnitella tulevaisuutta juuri sen takia, että olette olleet niin vähän aikaa yhdessä ja tahtoo vielä tutustua paremmin. Kauan tapailitte ennen seurustelun alkua? Ylipäätään toisaalta tulevaisuudesta puhuminen kannattaa teoreettisella tasolla jo tuossa vaiheessa. Jos mies ei vielä osaa sinun kanssasi varsinaisesti suunnitella tulevaisuutta, koita kysyä häneltä, että mitä hän ylipäätään teoriassa tahtoisi tulevaisuudeltaan. Siinä pitäisi viimeistään selvitä, että tahdotteko elämiltänne samoja asioita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1475
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1202
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1092
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1023
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe