Haluan että isovanhempani kuolevat

karu toive...

Kummatkin heistä ovat dementoituneita ja vievät jatkuvasti äitin ja tämän sisarusten aikaa ja voimia. On kurja katsoa kun oma äitini, joka tekee joka päivä pitkää työpäivää joutuu vielä sen lisäksi huolehtimaan sekopäisiksi käyneistä vanhemmistaan. He ovat jo vanhoja, mikseivät voisi jo poistua tästä maailmasta? Harvoin he enää edes muistavat lapsiaan, saati sitten lapsenlapsiaan... En inhoa heitä, mutta inhoan sitä mitä heistä on tullut! Ei heissä ole enää juuri jäljellä mitään hyviä piirteitä. Sairaus on vaurioittanut aivot. Tiedän että kuulostaa julmalta, mutta kaikkien kannalta olisi parasta jos isovanhempani jo menehtyisivät....

57

2875

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ääliö olet !

      kuvitteles miltä heistä tuntuisi jos tietäisivät mitä heistä ajattelet?? tai mitäs jos itse dementoidut vanhempana ja kukaan ei halua auttaa sinua ja toivovat sinun kuolevan?
      kyllä heidän aikansa tulee sitten kun on sen aika, sinä sen sijaan kasvata selkäranka ja huolehdi isovanhemmistasi!! dementia on sairaus, eivät isovanhempasi sille mitään mahda.

      • öööh?

        ootko ite vähä tyhmä? vaikka ne saisiki tietää nii eihän ne sitä hetken päästä enää muistais, mite se niitten elämää liikuttais, ku on kerta dementia!


      • dementikon lapsi

        Mä toivon, että kuolen kauan ennen dementiaa. Mun mielestä se osoittaa lähimmäisestä välittämistä, että toivoo toisellekin parasta, tässä tapauksessa kuolemaa. Dementikko pahassa vaiheessa on elämänsä jo elänyt. Mitä sitä pitkittämään.


        Meillä moinen sukurasitteena ja toivon tod, että joku vaikka auttais hautaan ennemin kuin ylläpitää moista eläää!!!


      • mummojo*

        Jos joutuisin isovanhempiesi asemaan toivoisin totisesti että kuolema korjaisi nopeasti.
        Olet ihan oikeassa, kun toivoa paranemisesta ei ole, heidän omakaan elämänlaatunsa ei ole enää ihmisarvoinen, miksi ihmisen täytyy elää vielä vaikka elämä tavallaan on jo loppunut. Elämä on meillä aivoissa, ei siinä että ollaan kasveja joita muiden pitää hoitaa.
        Itseni on ollut vaikea toipua pitkäaiakisesta omaishoitajuudesta, eli kahden ihmisen elämä meni yhden sairastuttua.


      • 3 19

        itse 50 vuotiaana, dementoituvaa lähes 90v. isää seuratessa/vahtiessa/ hoitaessa...voin hyvin yhtyä aloittajan toiveeseen. Pidänkin aloittajaa, ilmeisesti nuoresta iästään huolimatta, erittäin kypsänä.
        Voin myös kertoa, että hyvä ystäväni, pitkälti samassa tilanteessa, purskahti itkuun sanoessani; "joskus toivon, että kuolisi pois!" Ystävääni se helpotti, sillä hän ei ollut uskaltanut asiaa sanoa ääneen. Koki olevansa "paha" näin ajatellessaan, ja sai lohtua siitä, ettei ole yksin ajatuksineen. Ajatuksilla ei tapeta ketään, eikä kumpikaan meistä suunnittele murhaa. Väsyneinä vaan ajattelemme joskus näin.

        Nykyihminen elää helposti 100 vuotiaaksi, jopa suht hyväkuntoisena. Tilannehan on ihana, jos jalkojen lisäksi myös pää toimii. Usein vaan näin ei ole. Isä ei olekaan enää se sama ihminen, vaikka liikkuu ja toimii. Ei syö, ei peseydy, ei saa yhteiskunnan apua (koska on niin hyväkuntoinen) Rahat (eläke, säästöt ja omaisuus on jo tuhlattu) ei riitä peruselämään, koska on kiva ostella uusia televisioita joskus useamman kerran vuodessa, autokin (koska edelleen ajaa, toivottavasti sinä "ääliö olet"-nimimerkki et osu kohdalle...) älypuhelimia, joita ei opi käyttämään...
        Arkitilanteisiin ei ehdi toiselle paikkakunnalle, työ ja oma elämä on keski-ikäisten lastenkin hoidettava. Listaa ongelmista voisi jatkaa loputtomiin.


    • juupaniin

      eutanasia on tosi hyvä juttu. mä ainakin haluaisin (nyt kaksvitosena ainakin ajattelen niin) mieluummin aika terveenä. saa nähdä miltä tuntuu kuuskymppisenä.

      • 9 2

        ja ihan pikkujuttu, ne on usein ne 60 vuotiaat, jotka hoitaa niitä dementoneituneita vanhempiaan, jotka siis ovat 80-100 vuotiaita.


      • KUNNIOITA

        Kaikki ihmiset ovat elämnhaluisia jopa dementikot. Joten ne jotka toivovat toiselle kuolemaa, tulevat kuolemaan itse nuorena ilman dementiaa. Elämä vaan kostaa väärät ajatukset. Hoidin dementoitunutta äitiäni ja nut veljeäni. Vaikka heidän sairaus ajan myötä vaikeutuu, niin olen huomannut kuitenkin, että heilläkin on kuolemanpelko.Sitten kun he ovat jo aivan vuoteen omana, eivätkä enää paljoakaan ymmärrä, silloin he eivät ehkä enää kuolemaakaan ajattele. Nykyihmiset ovat vaan niin mukavuudenhaluisia, etteivät he ylipäätään haluaisi tehdä mitään, vaan odottaa rahaa SOSSUSTA . Muissa maissa monta polvea asuu samassa talossa ja kaikki ovat avuksi toisilleen. kaikki hoitavat kaikkia. SUOMI AINUT MAA, JOSSA EI VANHEMPIA KUNNIOITETA. TERVEISIÄ VAAN MONISTA ASUMISTANI MAISTA.


    • Aurora

      Tiedän, että dementikkojen hoitaminen on hirveän raskasta, mutta minkäs sille teet? Minusta jokin hyvä hoitolaitos olisi heille omiaan, mutta kun sellaisia ei ole, ainakaan hinnoiltaan tavallisen perheen ulottuvilla.

      Ymmärrän, että kannat huolta äitisi jaksamisesta. Elämässä tulee tilanteita, joissa sairaan kuolema olisi kaikkien kannalta paras ratkaisu, mutta kuolemaa ei voi nopeuttaa, koska nopeuttaminen olisi rikos, josta seuraa rangaistus.

      On esimerkiksi syntymästään hyvin sairaita lapsia, joilla on kuitenkin niin vahva sydän että he saattavat elää liki vanhuuteen ja joka hetki täysin riippuvaisina toisten hoidosta. Sellainen oli velipuolenikin.

      Isovanhempiesi ja suvun kärsimys heistä ei varmasti kestä enää kovin kauan. Ilmeisesti he ovat melko iäkkäitä. Yritä vain hyväksyä tilanne, vaikka se vaikeaa onkin.
      .

    • 3598

      Kasva aikuiseksi!!

      • LällällääSulleVaan

        Pysy lapsena:)


    • Kuolemaa ei ole

      Ymmärrän sua paremmin kuin arvaatkaan. Minäkin toivoin, että olisin voinut / saanut päästä oman isäni makaamasta laitoksen petistä kattoa vahtimasta pois. Hän ei itse missään tapauksessa olisi tahtonut sellaista kohtaloa.

      Mutta nyky-yhteiskunnassa pidennetään sitäkin elämää, joka on jo eletty ja ohi, kun mitään muuta ei ole enää jäljellä kuin kuoleman odottelu. Eikä kukaan hourupää, joka vastustaa eutanasiaa, tule ikinä ajatelleeksi asiaa loppuun asti, ei osaa asettua sellaiseen asemaan, kun aivot ja sydän, empatiakyky uupuu.

    • porox

      Salamille-kebab. Mielestäni se oli tahdon ja toivon rehellinen ilmaisu Ehkä tilaa jää myös seuraaville muslimi-sukupolvelle. Nekin ymmärtää mistä on kyse aikoinaan:) Hope ne kuolee nopeammin ja lisääntyy hitaammin (se oli toivotus vain :).

      • mummi.

        Elä ja anna toistenkin elää


    • j k

      vai niiin

      • j k

        Anteeksi taas tämä lapsellinen kommentoiminen. Olen yrittänyt saada tähän apua monelta taholta, ja pyytänyt spämmilistalle. Mikään ei vaan auta, sormet menevät itsestään ja kaikki nauraa mulle kun oon niiin tyhmä. Arvostan teitä muita niin suuresti kun osaatte kirjoittaa asioista mielipiteitä, minulla niitä ei paljoa ole.
        Toivottavasti en taas saa pakko-oire liikkeitä ja kysy: ..vai niin?


    • Dementoituneita, ymmärtääkseni silloin ovat hoivakodissa ja muut huolehtivat. Äitiäsi ja sisaruksia tuskin kukaan pakottaa käymään heidän luonaan.
      Mene itseesi, jos äidistäsi tulee dementikko ei sinun rakkaus häneen siihen lopu.
      Normaali ihminen kantaa huolta läheisistään.

      • 25

        Joskus ei vaan rakkaus kestä kun vuosikymmenet katsot vanhempiesi huonoja tapoja, jotka tuovat väistämättä sairauksia; heidän oma valinta ja sitten vielä vaativat omilta lapsiltaan apua siihen ja taas läsnäoloa tähän. Yleinen harhaluulo on että se ja se asia kuuluu vanhenemiseen, helppoahan se asia noin ajatella, ettei tarvitse itsään syyllistää. Syytetään maailmaa ja kauppiata siitä että mitä on tullut kaupasta ostettua, tai pidetään kaikkea oikeana mikä on laillista, eikä ymmärretä että kohtuutta ei joissain asioissa ole lainkaan.

        Suurin nujertaja tässä on harhauskoisuus lääkkeitä/lääkäreitä kohtaan.

        Tuli nyt tähän kohtaan tää värssy, älä rva_auervaara välitä, ehkä ei ollut sinulle mitään uutta..


    • poppana

      Dementoituneen isovanhemman kanssa ei ole helppoa. Mummillani, äitini äidillä oli Alzheimerin tauti ja nyt isän äidillä on muistissa tapahtunut heikentymää. Lisäksi opiskelen lähihoitajaksi ja olen työskennellyt vanhusten parissa. Tietyllä tapaa heitä käy sääliksi, kun he eivät muista, mutta sitä täytyy vain ajatella, että sellaista se on kun tulee vanhaksi. Sairaudesta huolimattaan he ovat kumminkin isovanhempasi ovat isovanhempiasi ja vaikkeivat he muista sinua, silti he rakastavat sinua varmasti tai ainakin terveen rakastivat. He ovat vielä elossa heidän kanssaa viettää paljon aikaa, kun he ovat vielä hengissä. Eivät ikuisia ja jos jälkeenpäin huomaa, ettei viettänyt tarpeeksi aikaa heidän kanssaan, silloin on myöhäistä. Kannattaa muistella niitä vanhoja aikoja ja pitää arvossa ennen sairauttaa. Sairastunut ihminen on kuitenkin sama ihminen vaikkei muistaisi. Isovanhempasi olisivat varmasti iloisia seurastasi jos pystyisivät näkemään. He ovat kerran pitäneet sinusta hyvää huolta, eikö nyt olisi sinun vuorosi?

    • sureshot 3.2

      SKANDAALIN KÄRYISTÄ!

    • Piki

      Perintöä odotellessa...

      • Yöäk !

        Ajatus on ruma. Millainen silloin on ihminen?


    • olisiko jo aika päättää omat päiväsi myös?

      • 32

        Ei vaan zombieiden, vaikkakin en tiedä aloittajan omista suunnitelmistä. Niin ethän sinäkään, kun kysyit.


      • Näkemys / kokemus

        Toivottavasti sulla on vasta vähän ikää. Jos on paljon, niin mitä on jäänyt väliin?


    • 7+10

      Miksi et auta äitiäsi isovanhempiesi hoidossa? Tulee vielä päivä jolloin saatat olla itse samassa tilanteessa, kuka silloin sinua auttaa/hoitaa?

    • häpeä

      Mietihän miten sinua on hoivattu vauvana. Olit silloin täysin riippuvainen muista,et varmasti oasnnut sanoa mitä tahdot ja mitä tunnet.Silti sinua rakastettiin.Miltä tuntuisi jos kuulisit äidiltäsi että kun olit vauva hän olisi toivonut sinun kuolemaa kun ei aina jaksanut ja oli paineita?Mitä ajattelisit silloin?Et varmaan itse oo kykenevä äidiksi miten jaksaisit sitoutua pieneen parkuvaan vauvaan joka valvottaa?Älä tee koskaan lapsia.Isovanhemmillasi on oikeus elää siihen asti kun se on tarkoitettu,niinkuin meillä kaikilla.Jokaisen aika tulee joskus.

      • Häpeäisit itse

        Pidätkö ihan totta näitä asioita samoina, verrattavissa olevina? Vauvalla on elämä edessään, kaikkineen. Dementikolla ei ole enää mitään muuta kuin kuoleman odottelu riippuen tietysti siitä, missä vaiheessa dementiaa aiheuttava sairaus on.

        Loppuvaiheessa, kun omaehtoista elämää ei ole enää olemassakaan, ihminen ei syö itse eikä kävele muusta puhumattakaan, niin mitä järkeä on pidentää elämistä keinotekoisesti lääkkeillä yms. hoitotoimenpiteillä. Perustarpeethan ihmiseltä on jonkun huolehdittava, kun ruokaa annetaan, se tulee uloskin.


      • tuituli1
        Häpeäisit itse kirjoitti:

        Pidätkö ihan totta näitä asioita samoina, verrattavissa olevina? Vauvalla on elämä edessään, kaikkineen. Dementikolla ei ole enää mitään muuta kuin kuoleman odottelu riippuen tietysti siitä, missä vaiheessa dementiaa aiheuttava sairaus on.

        Loppuvaiheessa, kun omaehtoista elämää ei ole enää olemassakaan, ihminen ei syö itse eikä kävele muusta puhumattakaan, niin mitä järkeä on pidentää elämistä keinotekoisesti lääkkeillä yms. hoitotoimenpiteillä. Perustarpeethan ihmiseltä on jonkun huolehdittava, kun ruokaa annetaan, se tulee uloskin.

        Kannattaisko harkita ryhtymistä omaishoitajaksi ? Jos vanhemmat ovat hoitolaitoksessa heiltä menee koko eläke siihen hoitoon joten se raha voisi jäädä sinulle palkaksi. Ja nykyisin saa vielä ns.vapaapäiviä jolloin hoitaja tulee kotiin,
        ettei käy liian raskaaksi. Ja ainahan voi sisarusten kanssa sopia paremmastakin korvauksesta , jos kerran omatunto vaivaa ...


    • Ajattelematonko?

      Aloittaja, toivon hartaasti että joudut pahaan onnettomuuteen ja siten joudut loppuelämäksesi rullatuoliin ja saat pahan elinikäisen sairauden, ja ettei ketään jaksa hoivaa sua samasta syystä mstä et hoida isovanhempias! Mee nurkkaan häpeemään, hyi!

      • Yöäk !

        Sinä olet ajattelemattomampi.


    • www.brandsokay.com

    • 8+3

      Itse menetin oman isoisäni pari kk sitten.. Tuntuu todella pahalta lukea aloittajan tekstiä, koska itse olen edelleen niin surullinen menetyksestä. Yritän ajatella että parempi näin, mutta silti... joskus ihmiset voisivat miettiä muutaman kerran ennenkuin tuollaista tulevat nettiin laukomaan.

    • annatoistenelää

      Älä toivo , vaan odota näin tulee tapahtumaan jokatapauksessa !

    • Orkkisimo

      Ryhdy itse toimiin

    • Totuus.

      Olen 54-vuotias mies. Isäni kuoli sairaalan sängyssä halvaantuneena. Minulla on varattuna ase, 9 mm burana ohimoon. En kiusaa hoitajia. Minua ei paskavaipoissa käännellä.

      Tule riemuun, sano kuolema vanhalle!

      • Otan miikan pois

        Saamasi miinus on silleen nolo, että itse olen kuullut kokeneen sairaanhoitajan sanovan melkein samoin sanoin. Kun näkee tarpeeksi niitä p-vaipoissa käänneltäviä (eikä se ole edes surullisinta laitoksissa) yms., niin kyllä järkipäisellä rupeaa jotain korvain väliss' raksuttamaan.


    • arka asia

      Niin, harva meistä hyväksyy itsemurhaa ja lähimmäiset yleensä tuntevat syyllisyyttä ja ovat täynnä kysymyksiä miksi, kun sellainen itsemurhatapaus osuu lähelle sydänystävää, omaista tms.
      Mutta yllättävän moni hyväksyy kun sen tekee joku ulkopuolinen tuon murhan.
      Miksi näin on sitä ihmettelen, lopputulos aivan sama.

      Äkkiä sitä ajattelee että kyllä tästä maailmasta irti pääsee jos tosissaan haluaa.
      Tietysti tälläinen dementikko jos tahtoo kuolla niin voi olla ettei edes muista miten voisi itsensä murhata, eri asia jos ainoa murhaa hautova onkin se läheinen joka kokee siitä toisen elämästä raskasta taakkaa. Tähän inhottavaan vanhuksen maailmaan astut sinäkin jonain päivänä ellet kuole ennen sitä.
      Miten itse ratkaiset oman kohtalosi silloin?

      Ymmärrän että kärsivää nähdessään toivoo että kuolisi jo pois ettei tarvitsisi noin kitua mutta mitä se kuoleva itse siitä ajattelee, se on sen elämä.

    • hyvä olla

      Anna Sinä hänelle Heille aikaasi. Saat takuuvarmasti Kiitoksen antamastasi ajasta Isovanhemmillesi.

    • ihan vaan tiedoksi aiheen alottajalle että ihminen ei voi päättää tai vaikuttaa siihen mitä hänestä vanhana tulee ja miten hän sairastuu. Oot kyllä harvinaisen julma jo pelkästään ku aiheen alotit ja vieläpä kirjotit sen noinkin tylysti...

      mistäs itse voit tietää, oletko kenties vanhana samanlainen?

      kannattaisko vaikka järkätä nämä dementoituneet isovanhemmat vanhainkotiin (jos näin ei vielä ole tehty) ???

      itse opiskelen viimestä vuotta alalla ja oon erikoistumassa dementia- ja alzheimer-potilaiden hoitoon. Mie todellakin olen saatana nähny, mitä kyseinen sairaus saa ihmisessä aikaan ja millanen hän on luonteeltaan. Ei se kivaa ole katsoa vierestä kun ihminen kärsii viimesinä viikkoina/kuukausina/vuosina... Olen itse toivonut työharjotteuissa ollessani monienkin tapausten kohdalla että he saisivat edes nukkua rauhallisesti pois ja niin että edes hoitaja olisi vieressä.

      opi tietämään se tosiasia että kun ihminen vanhana dementoituu, ei asialle yksinkertasesti mitään voi, tuntu se kuinka pahalta tai vittumaiselta tahtojaa.

    • jhdusgyfdfe

      Itse aion vanha käyttää Sveitsin eutanasiapalveluja, jos ilmenee parantumaton ja kivulias sairaus. En halua olla niin dementoitunut että annan turpaan läheisille ja hoitajille.

    • mirotic

      Toisaalta ymmärrän tuon pointtisi että haluat että he menehtyisivät mutta toisaalta taas en. Ymmärrän sen että sua tottakai huolestuttaa sekin että äitisi joutuu rehkimään oman työnsäkin lisäksi. Mutta huomioi se, että eihän äitisi olisi välttämättä pakko heitä hoitaa? Voihan vanhukset jo pistää jonkinlaiseen hoitokotiinkin mutta selvästi äitisi haluaa pitää isovanhemmistasi huolta.

    • Tosiasia / tosikko

      Minä ainakin haluan tehdä itsestäni lopun jos sairastun niin vakavasti että olen vihanneksen asteella, tai sokeudun täysin. Toivottavasti ymmärrän tehdä sen ennenkuin olen siinä kunnossa että en enää ymmärä mitään. Ei siinä ole mitään hyvää kenellekään jos ihminen on täysi zombie ja täysin toisten hoidettavana. Ennen sellaiset on kuolleet / annettu kuolla. Tietenkää ei ole ollut hoitovalmiuksia / metodeja lääkkeineen niinkuin nyt mutta silti.Turha siihen on mitään uskontoakaan sekoittaa

    • 13 per

      Ne kuolevat toivomattakin, samin Sinä itse. Ei mene kauan, jos luonto on voimissaan. Kyllä se on.

    • hdvjb

      ookko vähä tollo vitun ääliö

      • sdbkhcbn

        oot vähä itekki ku puhut noita paskoja sanoja homo


      • OlenVähänVammainen

        Sä oot ihan tyhmä. Ääääääääääääääää!!!!!


    • kukkokakka

      No ei susta varmaan tunnu kivalta, ja mä en kyllä varmaan toivois tollasta mutta se on sun oma mielipide.

    • En pidä paskoista!

      Täällä Suomi24 keskusteluissa on paljon hyviä ilmaisuja,vaikka harvemmin jonkun viinan ja huumeen polttavista aivonjäänteistä voi tulla täysin ala-arvoista.Ymmärtäen kuitenkin että koska he eivät ole saanneet elämässään muuta kuin sossun tietokoneen,täytyy tämän tyypin silläkin leikkiä kieroutunutta jonka hän kyllä taitaa.Tulee mieleen kuin koiran kakka joka roikkuu ruohoista kakkahelmiäisinä kesällä luonnossa.Ellei ihminen mitään ymmärrä mistään pitäisi ennen suunsa kiinni eikä ruikuta kuin vanha sellainen.

    • älä suutu

      es tuo jumalten juoma, enkelten meille suoma, se äidilles energiaa antaa kantaa mummos lantaa

    • pete_871

      Maailma on julma.Ajattelisin samaa mutta perinnön takia.

    • Eikö ne vois mennä vanhustenhoitokotiin

    • ÄLKÄÄKANNUSTAKO

      oot sairas...

    • sparkrider

      Itsekin alalla työskennelleenä tiedän ettei monen laitostuneen vanhuksen elämä kauhean ihmisarvoista ole. Nykyään ihmiset vain elävät joskus liian pitkään, muutenkin ollaan vieraannuttu kuolemasta.

    • 25v lapsenlapsi

      Ihmettelen tätä moralisoinnin määrää tällä palstalla... Kyse on kuitenkin rippituolista, eli sellaisista asioista, joita ei ehkä muuten saa sanotuksi, ja tekee mieli tunnustaa.

      Itselläni on samankaltaisia ajatuksia isoäidistäni. Hän ei edes ole dementoitunut, vaan aika hyvässä kunnossa oleva 90-vuotias rouva. Sen jälkeen, kun isoisäni kuoli 10 vuotta sitten, on isoäidistä tullut katkera ja piikittelevä. Minua surettaa isoäitini yksinäisyys, ja haluaisin että hän voisi olla onnellinen. Kuitenkin hän hakee sääliä hokemalla asioita "Ensi jouluna en enää ole sitten teidän vaivoina, kun pääsen taivaan isän luokse." Piikittelee läheisiään kaikista asioista, joita ei hyväksy. Mitään positiivista en ole hänen kuullut sanovan äidilleni koskaan. Äitini kuitenkin raskaan hoitotyönsä lisäksi hoitaa myös isoäitiä, hakee hänet satojen kilometrien päästä viettämään aikaa perheen kanssa, ja minkäänlaista kiitosta ei kuulu. Kun isoäiti tulee kylään, hän vain kritisoi kodin siisteyttä (joka on minun silmääni täydellinen, kun äitini jynssää ja siivoaa koko päivän ennen kuin hakee isoäidin...).

      Minun on vaikea hyväksyä sitä, että en pidä isoäidistäni. Olen tietenkin kohtelias ja tervehdin ja halaan nähdessäni hänet. Sisälläni kuitenkin painaa se, etten pidä hänestä, ehkä juuri sen vuoksi, ettei hän tunnu arvostavan mitään, mitä äitini hänen vuokseen tekee. Tiedän, että tunnen syyllisyyttä hänen kuoltuaan, mutta en voi muuttaa sitä, mitä itse tunnen. En tahdo toivoa mitään pahaa hänelle, enkä sitä suurta surua äidilleni, kun hänen viimeinen vanhempansa kuolee, mutta ainakin voin itse olla tukena omalle äidilleni.

    • Luonto ei enää toimi

      Jos ihmiset eläis luonnonmukaisesti, ei olisi mitään vanhuksia ja dementikkoja, vaan kaikki kuolisivat luonnollisesti suhteellisen terveinä luonnon järjestämin tavoin. Nykyään on kaiken maailman vempaimet ja keinot, joilla saadaan elvytettyä henkilöt, jotka luonto on määrännyt jo poistumaan. Sitten nämä henkilöt keikkuvat toisten vaivoina ja itsekin kärsien, esim halvaantuneina.

      Ihmisen perusvaisto on suojella ensin pienimmät ja nuorimmat. Vanhukset jätetään tarvittaessa, jos ei ole resursseja heidän hoitoonsa.

    • riittam1

      Hyvät ihmiset. Ellette itse halua elää dementoituneina tai vain "olla olemassa", miksi ette tekisi hyvissä ajoin hoitotestamenttia? Esim. Muistiliiton sivuilla on siihen hyvät ohjeet.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      411
      4169
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      231
      2060
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1530
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      157
      1357
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1015
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      62
      1011
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      128
      969
    8. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      228
      932
    9. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      923
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      888
    Aihe