CBB:ssä käryjä

-KÖK-

Positiivinen doping-näyte

Viime keväänä tulokkaiden CBB-kilpailussa kilpaillut Juuso Jokinen on saanut urheilijakiellon syynä anabolis-androogeeniset steroidit. Tässä Suomen Anti-Dopingtoimikunnan lausunto tapauksesta:

Urheilijakielto Juuso Jokiselle

Juuso Jokiselle (s. 9.5.1985) on tehty dopingtesti 7.6.2012 Uudessakaupungissa. Dopingtesti on ollut kilpailun ulkopuolinen. Dopingtestin analysoinut laboratorio on ilmoittanut, että näytteen tulos on positiivinen ja näyte on sisältänyt norandrosteronia ja noretiokolanolonia, jotka ovat muun muassa metandienonin aineenvaihduntatuote. Lisäksi hiilen isotooppitutkimus on osoittanut testosteronin tai sen esiasteiden käyttöä. Nandroloni ja metandienoni kuuluvat WADA:n kiellettyjen aineiden luettelon kohtaan S1..1.a ja testotseroni kuuluu kohtaan S1..1.b (Anabolis-androgeeniset steroidit)

IFBB Finland ry. on antanut Juuso Jokiselle 24 kk urheilijakiellon alkaen 24.7. 2012 ja päättyen 23.7. 2014, jona aikana Kauppinen ei saa kilpailla, toimia huoltajana tai valmentajana tai toimitsijana urheilukilpailuissa.

Jo toinen positiivinen näyte keväältä

Aiemmin keväällä positiivisen näytteen antoi CBB-kilpailija Teemu Kauppinen, joka niin ikään sai kahden vuoden urheilijakiellon. IFBB Finland ry. on huolestunut asian johdosta ja toivoo urheilijoiden ymmärtävän asian vakavuuden. "Ei ne kuitenkaan testaa" tai "Ei se aine näy testeissä" ovat typerimpiä syitä aloittaa dopingin käyttö.

http://www.bodylehti.fi/?cid=6230

27

4922

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yksinkertaista matik

      Kyllähän se näkyy jos on niin pönttö, että ei osaa vetää oikein.

    • ...mies

      Nuo ne on itten oikeasti koko lajin alinta kastia. Koko sarjan ideahan on siinä, että ne jotka eivät halua käyttää, voivat myös kilpailla. Sitten on tuollaisia parasiitteja, jotka tuhoaa koko lajin idean.

      Hyvä puolihan tässä on se, että noita testejä tosiaan tehdään kisojen ulkopuolellakin ja ne tuottavat tulosta. On siinä mahtanu jätkillä kirvota hikipisara ohimolle, kun testaajat on tullu ja tienny et tulee ihan varma käry. =D

      Ja ei, en ole tosiaan niin naivi, että luulen CBB:n olevan täysin puhdas sarja. Pistää vaan vituttamaan tuollaiset parasiitit.

      Mutta varmasti kavereita muistetaan pitkään isolla kiitoksella. Tässä nimittäin oli sitten lopputulos näiden käryjen vuoksi:

      http://www.bodylehti.fi/?cid=6231

    • -KÖK-

      Doping-rangaistukset

      Urheilija: Juuso Jokinen
      Rangaistuksen syy: norandrosteroni, noretiokolanoloni
      Urheilun toimintakieltoaika: 24.7.2012 - 23.7.2014

      Urheilija: Teemu Kauppinen
      Rangaistuksen syy: 16-beta-OH-stanotsolia, 3’OH-stanotsolia
      Urheilun toimintakieltoaika: 11.7.2012 - 10.7.2014

      Urheilija: Juha Huhtala, Helsinki
      Rangaistuksen syy: dopingtestin vältteleminen
      Urheilun toimintakieltoaika: 10.2.2011 - 09.2.2013

      http://www.ifbb.fi/fitness/tiedotteet?cid=148

      • ...mies

        "Urheilija: Juha Huhtala, Helsinki
        Rangaistuksen syy: dopingtestin vältteleminen
        Urheilun toimintakieltoaika: 10.2.2011 - 09.2.2013"

        Viimeisin blogipäivitys 29.8.2012: "Kisakausi on starttaamassa ja oma kisakipinäkin on saanut uutta nostetta."

        Lähe 21.9.2012:
        http://www.go4fit.com/wordpress/?p=11134


    • -KÖK-

      Vuoden 2011 CBB MM-kisojen tulokset (kärynneet merkitty punaisella):

      http://www.ifbb.com/pdf/2011_tallinn/WM-CBB WC-SEMI-FINAL FINAL-RESULTS-LISTS.pdf

      • 23 sami

        Mitä hiton järkee noita on testata, lajihan perustuu dopingille. Järetöntä puuhaa kehonrakennus ilman steroideja, kuntoilumuotona ja kehon kaunistamisena 100% järkevä laji.


      • Natu4eva
        23 sami kirjoitti:

        Mitä hiton järkee noita on testata, lajihan perustuu dopingille. Järetöntä puuhaa kehonrakennus ilman steroideja, kuntoilumuotona ja kehon kaunistamisena 100% järkevä laji.

        Koko laji pitäisi laittaa kontrollin alle ja kunnon sanktiot! Vittu, sellanen et kärystä hakataan kirveellä jalka irti lantiosta ni loppus se pelleily niiden aineiden kanssa. Ja läpi koko lajin, aina piirinmestaruuksista ammattilaistasolle, voimamieslajeista kehonrakennukseen asti. Ja sama koskemaan kilpailemattomia amatöörejä. Kun ostaa salikortin, niin samalla sitoutuu dopingtestattavaksi koska vaan ja missä vaan. Ja kärystä 10 vuotta linnaa, joka toinen kuukausi vedellä ja leivällä.

        Jos minä käyttäisin ylintä päätösvaltaa dopingtestauksessa ja sanktioiden asettelussa, niin doping kitkettäisi muutamassa kuukaudessa koko voimailulajisektorilta pois.


      • TestoMadMan
        Natu4eva kirjoitti:

        Koko laji pitäisi laittaa kontrollin alle ja kunnon sanktiot! Vittu, sellanen et kärystä hakataan kirveellä jalka irti lantiosta ni loppus se pelleily niiden aineiden kanssa. Ja läpi koko lajin, aina piirinmestaruuksista ammattilaistasolle, voimamieslajeista kehonrakennukseen asti. Ja sama koskemaan kilpailemattomia amatöörejä. Kun ostaa salikortin, niin samalla sitoutuu dopingtestattavaksi koska vaan ja missä vaan. Ja kärystä 10 vuotta linnaa, joka toinen kuukausi vedellä ja leivällä.

        Jos minä käyttäisin ylintä päätösvaltaa dopingtestauksessa ja sanktioiden asettelussa, niin doping kitkettäisi muutamassa kuukaudessa koko voimailulajisektorilta pois.

        LOL! Taitaa pojan testotasot olla vähän matalalla kun tuollaisen itkupotkuraivarin sait.

        Miten se sulta on pois jos joku haluu ottaa lihan hankinnan tosissaan ja käyttää siihen soveltuvia aineita? Jatka sä vaan sitä turhaa hinkkausta salilla ilman aineita jos et kerran haluu tuloksia.


    • etyj

      Säälittävän näkösiä spedejä noi jotka ei oo doupannu tarpeeks. Pitäis lailla kieltää koko sarja.

      • TestoMadMan

        Ihan samaa mieltä. Lavalle ei mun mielestä ole miehellä asiaa jos ei ole lihaa ja sitä nyt vain tulee pelkästään horkkaamalla. Säälittäviä kukkakeppejä koko CBB täynnä.


    • -DFAHAHAH-

      Lisää käryjä:

      IFBB Finland ry. on vahvistanut kaksi positiivista dopingtestiä ja antanut asiankuuluvat kilpailu- ja toimitsijakiellot Jani Tuulakselle ja Ville Mikkolalle.

      Jani Tuulas, CBB. Testistä kieltäytyminen 10.8.2013. IFBB Finland ry:n antoi kilpailijalle 24 kk kilpailu- ja toimitsijakiellon ajalle 15.8.2013-14.8.2015.

      Ville Mikkola (CBB), kilpailun ulkopuolinen testi 18.6.2013. Näytteessä 17a-trenbolonia, joka on WADA:n kiellettyjen aineiden ja menetelmien listalla. IFBB Finland ry:n antoi kilpailijalle 24 kk kilpailu- ja toimitsijakiellon ajalle 19.7.2013-18.7.2015

      Aikaisempia positiivisia dopingnäytteitä ovat antaneet kaksi kilpailijaa, Teemu Kauppinen ja Juuso Jokinen, joiden kilpailu- ja toimitsijakiellot päättyvät ensi vuoden kesällä.

      Teemu Kauppinen (CBB), kilpailun ulkopuolinen testi 9.6.2012. Näytteessä 16-beta-OH-stanotsololia ja 3’OH- stanotsololia. IFBB Finland ry:n antoi kilpailijalle 24 kk kilpailu- ja toimitsijakiellon ajalle 27.6.2012-26.6.2014.

      Juuso Jokinen (CBB), kilpailun ulkopuolinen testi 7.6.2012. Näytteessä norandosteronia ja noretiokolanolonia (nandrolonin aineenvaihduntatuotteita), 17b-methyl-5b-androst-1-ene-3a, 17a-diolia (epimeteniol) ja lisäksi hiilen isotooppitutkimus on osoittanut testosteronin ja sen esiasteiden käyttöä.

      IFBB Finland ry:n antoi kilpailijalle 24 kk kilpailu- ja toimitsijakiellon ajalle 20.7.2012-19.7.2014.

      http://www.bodylehti.fi/?cid=6802

      • -DFAHADFHAH-

        Ville Mikkola, Classic Bodybuilding. IFBB Finland ry:n antoi Ville Mikkolalle (classic bodybuilding) kahdeksan (8) vuoden urheilun toimintakiellon, syynä dopingtestistä kieltäytyminen 17.12.2013.

        http://www.ifbb.fi/ifbb/tiedotteet


    • Kiiiitos iso

      Aika harva jää kiinni, vaikka kaikki vetää noin 99% varmuudella.

    • Minä olen natu

      Nyt on sitten 1,5 vuotta aikaa vetää kunnolla roinaa ja venyttää lihaskalvoja. Sitten taas maltillisemmin kun kilpailukielto loppuu. Kyllä tuossa ajassa pitäisi jo kehitystä tapahtua.

      • VTUN NOLOA.

        Muten joku voi olla niin naurettava vässykkä että menee Classikkiin roippeilla? Ei lihat kasva roinallakaan ja mennään muotipoikasarjaan?

        NOLOA.

        Kärynneiden nimet joka salin seinälle.


    • fksjögjaökgjöalkjglö

      mielenkiintoista

    • seeväse

      Mutta mulle onkin kerrottu että CBB on sarjas jonne tulee hemmot, jotka ensin roinaa ja kasvattaa isot lihakset, jonka jälkeen ne lopettaa ja menee CBB-kisoihin. Muissa kisoissa kaverit taas roinaa koko ajan, paitsi juri ennen kisoja, että saadaan näytteet puhataiksi. Molemmat siis hankkivat massan roinaamalla.

    • JASKA.

      "Ihan samaa mieltä. Lavalle ei mun mielestä ole miehellä asiaa jos ei ole lihaa ja sitä nyt vain tulee pelkästään horkkaamalla. Säälittäviä kukkakeppejä koko CBB täynnä. "


      Ai sitä nyt vaan tulee pelkästään horkkaamalla? V*ttu mikä talipallo olet!
      Sitä nyt ei pelkällä horkalla tosiaankaan tule! vai ajattelitko kasvaa syömällä testoa ja dianabolia ja jätät puntit nurkkaan? etkä syö mitään? Ei lisäravinteita ei mitään?
      Just joo... mikä spede..
      Kukkakeppejä ne on nää muutkin kuin classicit.... samanlaisia on ollut iät ja ajat lavoilla alta 100kg sarjoissa, kuivia ukkoja ja livenä monen näkijän mielestä aika pieniä mitä antaa taas kuvista ymmärtää eri tavalla..

    • -ADFHADFHH-

      Juho Passilalle classic bodybuilding merkitsee työntäyteistä ja kurinalaista elämää. Passila voitti classic bodybuildingin yli nelikymppisten Masters-sarjan Suomen mestaruuden viime vuonna.

      - Tavoite on tälle vuodelle sama. Toivoisin itse kovasti lisää kilpailijoita nimenomaan Mastersiin, viime vuosina meitä on ollut vain muutama.

      Passila on voittanut Masters-sarjassa myös hopeaa sekä yleisessä sarjassa sekä hopeaa että pronssia. Classic bodybuildingissä vippauskonstit ovat suuri riski, koska doping-testi voidaan tehdä käytännössä kilpailijalle milloin tahansa hänen treenikaudellaan.

      - Kerran testaajat ovat tehneet yllätysiskun kotiin ja kerran minut on testattu SM-kisan jälkeen.
      Valitettavasti vippauskonsteja lajissa harrastetaan, mistä osoituksena ovat viimeisen puolentoista vuoden aikana ilmenneet useat käryt. Kilpailijoille on langetettu kahden vuoden kilpailukieltoja, mutta kielto on muuttumassa nelivuotiseksi. Minun puolestani kilpailukielto saisi olla vaikka elinikäinen, puuskahtaa Passila.

      http://www.hameensanomat.fi/uutiset/paikallisurheilu/257802-juho-passila-hakee-classic-bodybuildingin-mestaruutta

    • -DASGDASGAG-

      Dopingtestitilastot

      http://www.antidoping.fi/dopingtestitilastot

      Dopingrikkomukset Fitness-lajeissa vuonna 2013:

      anaboliset aineet (seuraamus: 2 vuotta)
      kieltäytyminen (seuraamus: 2 vuotta)
      kieltäytyminen (seuraamus 8 vuotta)

    • -FGJFDJDFJ-
    • ArskaKokkolasta

      Aina tulee näitä kuurilla kuntoon poikia.Joo, haetaan voitto sieltä, toinen on treenannu natuna vaikka 5 vuotta.Ei mitään kunniaa tuossa.

    • erkkol

      Sitä en käsitä kun pitää käyttää niin menisivät sitten kehonrakennuskisoihin.
      Vai onko nuo cbb roinaajat niin paskoja että pysyvät naturaalin tasolla vaikka kuinka käyttäisivät?

      • MarjikselleBanaania

        Ne on paskoista paskimpia, koska ne leikkii nattya ja silti roinaa. Ne on niitä kilpailijoiden pohjasakkaa. Joutuu roinaamaan, että voivat kilpailla edes naturaaleja vastaan.


    • kaikkimukaanvaan

      Jos on matalat testo tasot niin kyllä korvaushoidossa olevankin pitää saada kisailla.
      Ja ei ne hyödyt niin merkittäviä ole. Ne ketkä ei tiedä haukkuu.
      Luontaistuotteetkin pitäisi sitten kieltää ccb kisoista, niistäkin voi ehkä saada hyötyä.
      Jos pysyy pituus/paino suhteessa niin ei muuta kun kisoihin vaan.

    • hojojojjo

      No onhan noi aika paskoja jos jo ennen roinaa ukot oli 10-15 kiloa painavempia kisakunnossa kuin nykyajan cbb roinaajat.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2854
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      531
      2696
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1875
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1857
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1758
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1689
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1342
    8. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      61
      1149
    9. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      89
      1135
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1112
    Aihe