Kuinkahan moni kuntomaratoonari douppaa?

sokka kiinni

Tota Epoa on suhteellisen helppo saada käsiinsä, jos tietää jonkun oikein hyvän lääkäritutun. Olen nimittäin sataprosenttisen varma, että useat kuntokilpajuoksijat käyttävät juurikin tuota Epoa. Mitään dopingtestejähän ei esim. näissä kansallisissa maratonpiirikunnallisissa ole, joten ihan vapaasti saa härveltää minkä tahansa aineen vaikutuksen alaisena.

Tuolla hemoglobiiniarvollahan, jota myös Epolla nostetaan, on valtava merkitys kestävyyssuorituksessa. Sen merkityksen huomaa parhaiten silloin, kun on joutunut huilaamaan kovan harjoitusjakson jälkeen vaikkapa flunssan takia. Viikon parin huili ei välttämättä tunnu missään, koska hemoglobiiniarvot nousevat levätessä! Kovan harjoittelun aikanahan ne putoavat jonkin verran, varsinkin jos ei syö riittävästi rautapitoisia ruokia.

Eräs opiskeluaikainen kämppäkaverini oli kova poika kuntoilemaan. Harrasti voimailua ja sen päälle juoksua. Massaa oli kertynyt salilla sen verran, että kaveri ryyditti juoksulenkkejänsä efedriinitabuilla. Kuulemma viistoista kilometriä oli kevyttä kauraa, kun efeä nakkas huiviin ennen lähtöä. Kerran kaveri tuli efedriiniä nauttineena kovalta vauhtikestävyyslenkiltä. Se huohotti ja läähätti niinkuin kuolemaa tekevä konsanaan. Katsoin touhua päätäni pyöritellen ja kysyin, että onko tuossa enää mitään järkeä. Kuulemma oli, koska ilman tabuja ei bodari jaksaisi juosta. Kyllähän se piristeiden käyttö hänellä myös näkyi, kun olivat terveystarkastuksessa mittailleet verenpainetta. Kaverilla oli reilusti alle kakskymppisenä jo alapaineetkin koholla. Kyseli vielä, että johtuiskohan se mömmöistä :)

Juu, ittellä tuo douppaus on jääny kokeilematta. Suvussa on jo ilman aineitakin tapahtunut ennenaikaisia sydänkuolemia. Yläverenpaine on taipuvainen korkeahkoihin arvoihin jo nuorena. Liikun kyllä ilman rajoituksia, ja mitä kovempaa liikun, sitä enemmän paineet laskevat treenin jälkeen. Hyvä lääke se liikunta on verenpaineeseen.

Tunnustakaahan itse, oletteko syyllistyneet dopingiin urheilu-urallanne, oli se sitten kuntourheilua, tai kilpaurheilua? Kofeiinia ei enää luokitella doping-aineisiin...

138

3127

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Niinpä joo

      Mielialalääkkeillä saa kai parannettua fyysistä suorituskykyä. Yhteen aikaan oli vaikeaa, ja lääkärini tyrkytti niitä lääkkeitä. Lenkkeilin silloinkin melko ahkerasti, ja muistan kun intouduin yhdellä lenkillä. Tämä tuttu reitti tuli juostua selvästi nopeammin kuin koskaan aikaisemmin.

    • Dr. NO

      Jos jollekin lähiomaiselle tai kaverille on määrätty lääkkeeksi sairaudenhoitoon epoa, niin siitähän sitä voi kokeeksi maistella.
      Ainoa doping, mitä olen käyttänyt on nuhalääke Duakt mutta ei kai se niin vaarallista ole jos kuntoilija avaa pahasti tukossa olevan klyyvarinsa, että pystyy ylipäätään juoksemaan sen maransa.

      Jos taviksille tehtäisi doping-testejä niin kärähtäneitä olisi tukuttain. Ei kuntohölkkääjä ole edes tutustunut antidopinvihkoseen, johon nuo kielletyt aineet on kirjattu.

    • ´hyvätlääkkeet

      Kuinkahan moni ultraaja käyttää kiellettyjä aineita. Voiko oikeasti ihmiset murtunein jaloin jatkaa matkaa ilman lisäaineita kymmeniä kilometrejä.

      • joka ketjussa

        Kuinka monessa ketjussa tästä ultraajien douppauksesta kysytään. Aika harva varmaan vetää murtunein jaloin. Ei ne lätkäjätkätkään pelaa murtumien kanssa vaikka kuinka paikkoja puudutetaan.


    • kumpiparempi

      Lukeehan noissa blogeissa ja raporteissa jatkuvasti, kuinka oli karmea kipu ja otettiin ihmepillereitä ja taas jatkettiin. Ja pohkeessa oli rasitusmurtuma, mutta sai tabun sedältä niin matka jatkui jne.
      Ei kai näitä muuten ihmettelisi, mutta itsehän he mainostavat, kuinka polvet on tekoniveliä vailla ja portaita ei pääse alas, mutta ultria pystyy juoksemaan. Hyvät lääkkeet vai liioitellaan vammoja.

      • no huh huh

        Tämän ketjun kirjoittajat ovat täysin pihalla douppausasioista :) Vai kuntomaratoonarit douppaa, ei ole nyt kavereilla ymmärrystä!


    • jassaaaa

      eipä taida kauhean yleistä olla kuntomaratoonareiden joukossa

      • hepohessu

        Mitenkä selität tämän: vuosikausia jauhetaan keskinkertaisia tuloksia ja lopulta keski-ikäistyessä alkavat tulokset kohenemaan ja naama näyttämään hevonperseeltä? Mystisesti lihakset vahvistuvat ja kroppa alkaa ottamaan vastaan kovaa harjoittelua. Esimerkkejä tästä lukemattomia. Sori mutta ei mene läpi. Nautitaanko siellä testokorvaushoitoa yliannoksina?


    • Antti Dobin

      ¨Tuskin monikaan hölkkääjä on tutustunut kiellettyjen aineiden luetteloon. Kaikenlaiset särky, nuha,yskän, allergia ym. lääkkeet voivat sisältää hyvinkin kiellettyjä aineita, jotka luetaan dööpingin piiriin.
      Väitän, että jokaisella hölkkämaralla olisi tukuttain kiinnijääneitä, jos taviksia testattaisiin.

    • -

      No sittenhän voisi ottaa testit käyttöön kuntomaratoneille ja -hiihtoihin, ja saataisiin huijarit ja narkkarit kiinni. Kyllä jokaisen kilpailevan tulisi kilpailla 100% puhtaasti. Se on jokaisen omalla vastuulla! Jokaisen kiinnijääneen nimi lehdistön tietoon.

      Noh, vitsi vitsi.

    • Klaus von Döbing

      Kuka ne testit maksaa?

      • -

        Sanomalehdet voisivat sponsoroida ne testit. Lehdistö voisi näin esiintyä puhtaan urheilun esitaistelijana. Sivutuotteena saisivat hyviä otsikoita kärynneistä kansalaisista.


    • Ville Vilppinen

      Samalla pitäis käryttää pusikoissa lymyilevät oikaisijat ja ne, ketkä juoksee jonkun toisen chipillä.

      • -

        Joo. Ja sille, joka ilmiantaa kaverinsa vilpistä, pitäisi maksaa vihjepalkkio.

        Näin jokainen kyttäisi toista vielä enemmän ja maailma olisi entistäkin parempi paikka elää.


      • Anonyymi
        - kirjoitti:

        Joo. Ja sille, joka ilmiantaa kaverinsa vilpistä, pitäisi maksaa vihjepalkkio.

        Näin jokainen kyttäisi toista vielä enemmän ja maailma olisi entistäkin parempi paikka elää.

        Ddr oli pätevä valtio kun valvonta toimi loppuun asti.1989


    • Huhupuheita

      Joo. Ei vilppiä saa tehä. Törkeetä on jos ei itte pysty juokseen esim. 3.30 ni sopii jonkun parempikuntosen kaverin kaa, joka juosee sun puolesta ja maksaa vaikka jonkun summan tai pistää ryyppyillan palkkioks.

    • Body-Building Man

      Onko foolihappo doupingia? Näin väitti eräs mulle?

    • Von Döyping

      Kaikenlaisia piristeitä käytetään. Harva jaksaa lukea doping-luetteloa. Justiinsa nuha ym. lääkkeitä käytetään. Osa käyttää ihan tietäen, että vilpin puolella ollaan.

      • Anonyymi

        Söin kerran mustikkasoppaa munalla, mutta jäin kiinnet vaikka yritin peittää homejuustolla


    • Kiinnostaa.....

      Olisi hienoa, jos antidoping tekisi joskus yllätystestejä esim. HCM -tyyppisten tapahtumien osallistujiin. Esim sattumanvaraisesti M40 sarjan tai M50 sarjan sijoilta 1-6 poimittaisiin. M45/M50 nyt tuli vaan ekana mieleen. En väitä, että noissa sarjoissa olisi douppaajia.

    • testolla iloa

      itte käytän ainakin, testoa 1ml/250mg injektiona kerran viikkoon ja lisäksi 1ml/125mg nandrolonia.
      Testo nostaa epoakin tehokkaammin hemoa ja nano pitää vammat kurissa. Ei tietty pikku voiman lisäyksestäkään mäkijuoksussa ole ollut haittaa.

      Nyt vuoden käyttänyt, hemo ennen kuuria 135, nyt 165. Määrää saa nakuttaa ihan eri tyyliin. Olokin pitrteämpi, jne elämän laatu parempi.

      Suosittelen kaikille, koska viinanjuonti se vasta epäterveellistä on

      • Luomu787483

        Tarpeeksi pitkään kun jatkat niin tulevat haittavaikutukset esiin. Aivojesi välitysjärjestelmät sekoavat ja sinusta tulee agressiivinen eläin. Tai jos olet jo sellainen, niin vaikutus vain tehostuu.


    • Totuus ei palaa

      Hyvä kun edes joku kuntomaratoonaaja tunnustaa, vaikka vain nimettömänäkin. Kyllähän se melko selvää on, että kuntoilijat käyttävät aineita. Tullin raportit kertovat sen, että niin suuret takavarikot eivät mene kilpaurheilijoille, joilla on kuitenkin kiinnijäämisen riski. Tavallinen kuntomaratoonari harvoin joutuu testeihin.

      Tuli tähänkin asiaan vihdoin valaistusta. Kiitokset "testolla iloa" -nimimerkille.

    • testolla iloa

      Eipä kestä, tunnen ainakin 3 muuta suht saman tasoista kuntourheilijaa jotka roinaa. Annostelu suht pientä, mutta näin 50v ukkona olen huomannut kyllä että olo on muuttunut kuin 18 kesäsellä.
      En lopeta käyttöä, koska jaksan enemmän, töissä, siviilissä, nukun paremmin, ja mikä parasta, rakastelu on jälleen intohimo

    • on meitä muitankin

      Täällä myös teston käyttäjä. Alotin 35 vuotiaana ja nyt siis noin 10v takana. Kärsin masennuksesta, ja kaverin yllyttämänä aloin käyttää. 3kk meni ja elämänilo tuli takaisin. Lenkkeilyn vuoksi en sitä käytä, sillä hölkkään vain omaksi ilokseni, toki sekin sujuu nyt helpommin.
      Coopperin ennätys parani 2935m --> 3452m :)

    • Cunning Stunt

      Mulla myös yksi tuttu tyyppi. Haki ikääntymisen ja mieskunnon heikkenemisen vuoksi testoa. Ei nyt mikään ihmeellinen maratoonari mutta 60v sarjassa menee tuollainen 4.15.
      Hieman arka aihe näyttää olevan hänelle. Ei kauheasti asiasta puhu.

    • Ruispuikuloilla

      Kun näitä maratoneja nykyään voitetaan n.3 tunnin ajoilla ei siihen kyllä mitään douppauksia tarvita. Lähes jokainen terve sinnikäs kaveri pystyy kolmeen tuntiin juoksemaan jos viitsii harjoitella.

    • kundi12

      Ei niitä minkään 3h pelleilyn vuoksi käytetä.

      • 2.30

        Niin mutta 2.30 tasolla eri juttu


    • Sune Blomqvist

      Nimenomaan 3h pelleilyn vuoksi, joka aika on muodostunut tavisten taivaan portiksi. Siinä leikissä ovat kaikki keinot käytössä.

    • Ärzy

      Lievemmästä "douppauksesta" löytyy tunnustuksia ihan ontrailin treenikirjauksista. Esim. ensin yksi hölkkätason maratonkeräilijä selostaa avaavien lääkkeiden käyttöään, johon ystävättärensä vastaa itsekin katsoneensa lastensa hengitystielääkkeitä sillä silmällä... Ekaks mainitulla voi olla ihan resepti vaivaansa, mutta kyllä tuo asenteesta kertoo. Kyllä suht hyvään kondikseen pääsee suht vähällä vaivalla, mutta kun epämukavuus ja vaivannäkö ei kiinnosta ja kumminkin pitää päästä pätemään.

    • kuupuussukka

      Kuka siellä douppaa. Maratonkeräilijöitähän on useampiakin. Ainoa, mitä tiedän, että oman ajan otolla on usein ajat paremmat, kuin virallisella ajanotolla. Mutta ei kai kukaan doupingia sentään käytä. Kovia tyyppejä ovat. Kuka tahansa ei pysty joka viikonloppu maratoneja juoksemaan. Kateellista panettelua taas, kun läskipossut ei itse kykene.

    • Marathon32vvv

      Miks doupata.? Viides maraton tulossa ja kovaa ois tarkoitus mennä ;) ja ei todellakaan siihen douppausta tarvii, voin sanoa että mulla on tavoitteena päästä joskus 2-3v sisällä maraton alle 3h ja jos ei se mene se ei ole maailman loppu mutta jotenkin oon niin koukussa tohon lajiin ja ns, et mun on pakko saada tietää pystynkö siihen :) seuraava vuorossa Tukholma ;)

      • natural born runner

        Joo hengityksen ja verenkierron saa auki nappaamalla pari valkosipulinkynttä ennen juoksua. Ei siihen dopingia tarvita. Tyhmiltä vaan rahat pois niillä aineilla.


    • Manitalks

      Epo maksaa tuhansia euroja.

    • AlöjärvenShelli

      Epäilen vahvasti, että alle 38.10 kympin juoksevat douppaavat

    • intokuntoilu

      Houkutteleeko koettaa, tulisiko puuttuvat 5min sub3h:sta analbogisella huulirasvalla? Taittuisiko loppumaratonin väsymys? Montako kuntomaratoonaria on suomessa testattu ja jääkö säännöllisellä mikrodouppauksella edes kiinni kilpailunjälkeisessä virtsatestissä? Harjoittelukaudella ei tarvitse kilpailla ja omaksi ilokseen harjoittelevia ei testata. Kisaan vasta sitten kun kunto riittää.

    • Kalevansiwa

      Onko tatuoidut dopattu?

    • JunnuKaihomieli

      Joo yöjuoksuissa on tullut doupattua Viagralla...

    • sekakäyttäjät

      Aika moni joka paikassa äänessä oleva menestyksekäs kuntomaratoonari on hys hys Johaugin kärystä ja aiheesta. Mitä johtopäätöksiä asiasta pitäisi vetää? Vertailla leukaperiä tai muita yksityiskohtia ennen ja jälkeen nousukiidon? Vaikea aihe. Saako käyttää jos ei jää kiinni? Parhaan lääkesekoituksen käyttäjät ovat kiven kovia ammattilaisia.

      • SemiTeppälä

        Punttipiireissä harrastelijadouppaus on melko yleistä kuten luultavasti tiedätte. Uskon se olevan jos nyt ei yleistä niin ainakin olemassaolevaa myös harrastelijakestävyysurheilussa. Onhan se kynnys melko matala ja meitä on moneen junaan. Teston nyt näkee naamasta. EPOja sun muita ei toki mistään kuin ehkä tuloksista ja saavutuksista.


    • epoajatestoa

      Epotan kerta kuurin vuoteen, tämä tekee sen että 2.55 maratoonarista tulee 3kk ajaksi (8vkon kuuri) 2.40-2.35 taoinen. Ihan ok kyläkisoissa ja vähän isommissakin käydä garminit nappaamassa pöydältä. Ja kun hemo tippuu 4-5kk jälkeen normiksi testotan loppuajan. Hb kuurin kovimmalla vaikuttavalla hetkellä noin 220 ja lopussa 155. Testolla pidän lukemat 165-175.
      Ei mitään kallista enää tuo epo, noin 500-600e/ 8vkoa. Testo 100e/kk eli noin 1000e vuodessa. Teen tätä niin pitkään kuin elän, jos kuolen tähän ihan sama. Minulla ei perhettä ja lähin sukulainen on joku hinkuintiaani serkku ruotsissa. Nyt ensi kaudella on tarkotus siirtyä ultriin ja 7.10 - 6.50 aika luultavimmin joensuun suomijuoksussa, siinäpähän ultraväki spekuloi pitkällä treenihistorialla ja jne.. paskalla, kun totuus on se että roinaan ja sillä teen sen kunnon tuloksen. Olen 55v eli 2.35 on ihan ok aika =)

      • skiros

        Ukko imitoi niin selvästi kreikan Kourosta tolla, hyvin sekin veti epon ja teston voimalla. Ihan kuten 70-80 luvun alle 2.45 maratoonareista tai alle 6.45 100km juoksijoista.


      • skiros

        Tarina kertoo että yön hiljaisina tunteina Kourokselle on pistetty vielä insuliinia kehoon, jotta hiilihydraattien imeytyminen yölläkin maksimaalista.


      • jodikaljakoti

        oliko tämä oikeasti jollekkin uusi juttu??? Dean K on yksi tähän lisää moni muu


    • Kirjaimellisesti

      Selvä. Haluatko ostaa vokaalin?

    • Dopingrules

      Ei Dopingi ole tämän vuosikymmen keksintö ! Sanoisin että aineita on käytetty niin pitkkän kuin on urheiltu ! koska aineita alettiin käyttää ? en tiedä ? Suomen mestaruus juoksuja on voitettu -- ja aineita on käytetty ..tiedän vuoden ja nimen ..mutta se ei ole tärkeää... Norjan hiiht'jien käry on ehkä jossain mielessä hyväksi ..mutta en sanoisi että sekään puhdistaisi koko urheilua aineista ... koska raha puhuu niin isoa osaa varsinkin maailman huippu nimien keskuudessa,,,, jos joku vielä uskoo että "" joku "" maailman "" kärki "" kolmikko tai edes 20 parasta reenaa ilman aineita... elätte jossain uni maailmassa... ? kun ette tiedä ...jos tietäisitte... ette olisi niin sinisilmäisiä .... Toivon että käryjä tulee lisää ..epäilen sitäkin ... koska isoja nimijä suojellaan ..ja rahaa testaukseen käytetään tosi vähän .. koska ei haluta tehdä testejä... vime tapaus Norja ?? jos ei testata ei jäädä kiinni ? eikö ? jos niitä tehtäisiin ... monet ..elleivät jopa kaikki käryäisivät.... Herätkää hölmöt ...puhdasta urheiluaei maailman huipulla ole ollut enää pitkkän aikaan ... ??

    • viikinkijuoksee

      Ei ole ylikuntoa on vain alisyömistä. Muuten joutuu keventään treeniä vuosi toisensa perään tai käyttään ammattilaisten tyyliin steroideja.

    • Hihhhiihii

      Hyvät naurut saa tästä ketjusta. Kateellisten laiskojen sohvaperunoitten panettelua....

      • Jgt

        Kukas sinä olet?


    • kulliotsa

      jtg poistattaa kommentteja, epottaa varmasti

      • Voipiollataieiolla

        ei voi tietää, mutta aika kova meno on äijällä taas päällä. Viittaa kyllä vahvasti synnynnäiseen hulluuteen tai aineiden käyttöön.


    • asiaakinpoistettu

      Lahjakas keski-ikäinen perusterve: naturaalina 3h30 - kuuritellen 2h50 - ammattimaisesti kuuritellen 2h30
      Lahjaton keski-ikäinen perusterve: naturaalina 4h30 - kuuritellen 3h30 - ammattimaisesti kuuritellen 3h
      Lahjaton keski-ikäinen perussairas: naturaalina 5h30 - kuuritellen 4h10 - ammattimaisesti kuuritellen 3h30

    • doupdoup

      vihaseen hävis taas viestiä. noh, päivänselväähän tuo on. Juu kovaa on reenattu mut mittään en oo ottanu :-D Muuten vaan kulukee hyvin vielä vanhanakin. onhan tuota reenihistoriaakin jo pari vuotta.

    • täysinpuhas

      Mistähän nyt tosiaan tulee kun HÄn noin vihaisena taas???

      • Soiris

        Soiro?


      • sorottaja

        JTG suolen kuningas. Mikä nyt niin painaa että jatkuvasti ylläpidät täällä jotain mölinää? Etkö saa rauhaa?


      • ForG

        Lue tuosta: Lahjaton keski-ikäinen perusterve: naturaalina 4h30 - kuuritellen 3h30

        3.5 haussa forresgruurilla. Testoa menee.


      • Msönkkeri

        JTG poistelee kavereista ja laittelee estoon sitä mukaan kun totuuksia paljastuu. On sillä taas sotkut menossa ja pinna piukalla. Mutta hei eipä ole minun menetys. Nolo jätkä!!!!


      • Jirim

        Keneltä käyttö pois jos on varaa ostaa? Soiro ei pääse koskaan 3.30 ilman roinaa.
        Hällä paljon varaa ostaa guuri.
        Minäkin douppaisin, jos olisi varaa.
        Pienellä palkalla elelen.


      • Parasläppä

        Kuka putosi kavereista? Soiroko? Laita suu pienemmälle, kaverit ei jätä


      • Estoon

        Estoon vaan paska jätkä!


      • sitäsaa.mitätilaa

        Jätkä heittää kateellista paskaa kaikista, vapauttava tunne varmaan, ja sitten ruikuttaa kun ei saa rentoa seuraa ihmisiltä.


      • Eihakatanaisia

        Keskuudessamme on Itä-Helsinkiläinen veteraanimenijä. Joka arvostelee ihan kaikkia. Kaikkien tekemiset on hänelle paskaa. Lisäksi tää säälittävä nilkki sortaa naisiaan, hakkaa heikonpia. Mietin tässä miten tuollaisen jätkän saisi muuttumaan?
        Ehdotuksia?


      • Eimuutu

        Ei aikuiset muutu, jos eivät itse tahdo!


      • hus.poispois

        Sarjamölisijä helvettiin siitä.


      • Nalmak
        Eimuutu kirjoitti:

        Ei aikuiset muutu, jos eivät itse tahdo!

        Miksi samin pitää muuttua. Hölkkä maistuu.


      • Naistenpuolesta

        Minä en kyllä yhtään arvosta tuollaisia naisia huonosti kohtelevia paskoja. Joo kyllä sä kovaa juokset ja me muut ei mutta sä et osaa saatana yhtään elää ihmisiksi. Se on helvetin moinen ongelma tässä yhteiskunnassa et on sun kaltaisia jätkiä. Tässä katsos hyvätkin voi saada paskaa sen takia osakseen et joku sunkaltainen sössii jatkuvasti jotain. Koita nut rauhoittua vaan!!!!


      • Soironen

        Ja mie en yhtään arvosta akkoija jotka ottaa ukoiltansa turpiisa.


      • Juurukinnoin

        Ja jotkut ei vaan pääse siitä antavat tehdä sitä useasti. Luulisi ekalla kerralla tajuavan mikä tyyppi on.


      • Hhmmaratonlupi

        Millasta rento seura? Yhteislauluako?


      • Puutettaseurasta
        Hhmmaratonlupi kirjoitti:

        Millasta rento seura? Yhteislauluako?

        Eikös siulla ollutkaan seuraa???


    • Sambesteri

      Jani laitahan pesät kuntoon , äläkä jatkuvasti auvo sitä piätäsi täällä!!!!!

      • sikaisback

        Ölinä jatkuu.


      • Sambesteri

        Eikö uusi rouva saa sua rauhoittuun kun niin mesot. On se kumma. Mikään ei muutu.


    • sontaa.sieppo

      Sontasirkku koittaa ulista muut jämätasolleen, kun ei ite viitti nähä vaivaa kuntoiluun.

      • Mätkiäsieppo

        MITÄ sie mätkijäsieppo oikein livertelet? En mie ymmärrä mittään?


    • JTGepottajapaska

      JTG douppaa ja vetää toisellä kädellä sinisii tabuja et pysyy eukko tyytyväisenä. Onneton jätkä.

    • Kalevankisat2017

      Kun kerran olet niin vitun kova äijä niin juokse itses Kalevankisoihin niin ME katsotaan ja ihaillaan sua sitten telkkarista. Tsemii treeneihin!

      • Sontaloppuu

        Juokse ihte homopetteri


      • sonta.sieppo

        Menepä siitä muualle sontaa nakkelemaan.


      • Pintakaasulla

        Ei sinne katsos pääse pintakaasulla ja miulla ei muuta ole. Sulla tuntuu tota höökii riittävän joka suuntaan. Menehän Sie. Tsempii, tsemii!


    • guuri
    • JokaisenOikeus

      Hei, Minun mielestäni douppaaminenon ihan ok. Itse douppaan ja uskon pystyväni nostamaan maratonin enkkaa ajasta 4.43 jopa alle 4.20.
      Treenaaminen ei ole mun juttu, enkä sinänsä pidä lenkkeilystä.
      Olis aika hienoa kertoa töissä, että juoksen maran alle 4 tuntia

      Nähdään

    • MarttiMyllymetsä

      Ensinnäkin, dopingtestiin ei tarvitse vaivautua jos ei ole lisenssiurheilija, eli ei ole sitoutunut mihinkään säännöksiin. Toisekseen, maratoneilla tms ei tarvitse olla lisenssiä...
      ...Testoa ja kasvua kovilla harjoitusjaksoilla aina kerrallaan 3 viikkoa nousujohteiseti ja 1 palauttavalla viikolla ilman. Epoa vasta kilpailukaudella. Maraton 2.3X.XX ja maantiekymppi 33.XX. Ihan hyvin kahden vuoden juoksuharrastuksella?

      • Kekkosenpuoti

        Forrestguuriko roinan avula?


      • hepoheponhepottaja
        Kekkosenpuoti kirjoitti:

        Forrestguuriko roinan avula?

        Tarpeeksi voeta leivän piäle ja menöö ammattimieheltä tunnin pualentoista peekoot rennosti rallatellen 4.40. Kilpakauvella pitäs päästä kevyesti 4.05 vauhilla nottei tuo kovin tiukkaa hölökkää pitäs olla. Mutta emmehän myö tiiä miten helposti nuo hölkät tulevat. Nimittäin onnistuvat myös paskalta 39min kympin ja 3.10 maratonin jätkältä. Vauhit eivät siis ehkä ole kusetusta tai epotusta. Joka tapauksessa on äärimmäisen jännittävää, onko tulos alle 2.55 vai yli 3.10, tai jotain siltä väliltä.


    • Liikuntamylly

      JTG käyttänyt, nyt kun ehkä taukoo käytöstä ei näy äijää eikä kulje juoksu. Äkkipikaisuus ja hermoheikkous näkyy kyllä edelleen näilä palstoilla päivittäin. Hyvin on perehtynyt testoihin.

    • Anonyymi

      Kehonrakennuksessa douppaa joka ainoa ukko. Kunnon liha-apinaksi ei pääse muuten. Onko sama ilmiö hölkässä? Sub 3h vaatiiko dopingia?

      • Anonyymi

        Liiviukot douppaa. Liivijahdissa kaikki keinot käytössä. Paitsi itkosella. Itkonen naturaali.


    • Anonyymi

      onko neljän tunnin maratonille apua dopingista?

      • Anonyymi

        Sama kun kysyisi onko bodarille, joka ei treenaa, apua testosta. Kyllä myöhäisherännäinen naturaali pääsee ainakin kolmen tunnin pintaan, mutta alitukseen se ei riitä.


      • Anonyymi

        Neljän tunnin tavoittelussa on kaikki keinot käytössä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Neljän tunnin tavoittelussa on kaikki keinot käytössä.

        Minulla ei neljän tunnin maratoonarina ole mitään hajua, mistä urheilijat dopinginsa hankkivat. Ovatko urheiluseurat olemassa tätä toimintaa varten?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Neljän tunnin tavoittelussa on kaikki keinot käytössä.

        Minulla ei neljän tunnin maratoonarina ole hajuakaan, mistä urheilijat dopingia hankkivat. Ovatko urheiluseurat olemassa tätä toimintaa varten?


    • Anonyymi

      Mitä tekemistä doupingilla on kunnon kanssa, jos ne pudottavat kunnon sellaiseksi ettei se kestä edes normaalia elämää?

    • Anonyymi

      Onko kuntomaratoonilla sama kuin kehonrakennuksessa? Ilman aineita et saa ihmeempiä tuloksia aikaiseksi, vaikka treenaisit miten kovaa? Sitten kun piikittää testoa, riittää tehdä kevyttä satujumppaa ja kunto kehittyy siltikin.

      • Anonyymi

        Juu. Vuodessa liivin hankkineet ukot douppaa. Liika nopeaa kehitystä.


    • Anonyymi

      Montako jäsentä guurissa?

      • Anonyymi

        Guurissa kehitys oli niin nopeaa, että douppasivat varmasti. Liian nopeasta kehittymisestä seurasi vammoja, ei paikat kestäneet kilometrejä niinkuin kokeneilla naturaaleilla.


    • Anonyymi

      Ei kukaan tavishölkkääjä taatusti douppaa. Eihän siinä olisi mitään järkeä ellei ihan tosissaan kisaa sijoituksista. Punttiharrastajissa paljon yleisempää.

      • Anonyymi

        Vaikea näin naturaalina sanoa, mikä hyöty douppaamisesta olisi. Itsellä jalkojen lihakset kasvavat riittävästi ilman testoakin. Ehkäpä se, että voisi olla tiukemmassa kunnossa. Vähemmällä ravinnolla saisi riittävän kondiksen, ja olisi kevyempi.


    • Anonyymi

      Hesari tekee juttua kuntodopingista. Sinne vaan kaikki sikspäkki sub 3h juoksijat vastauksia.

    • Anonyymi

      Tuskinpa kovin moni. Mistä ne aineita muka saisivat?

      • Anonyymi

        Kyllä ainakin testoa saa helposti. Valitat lääkärille vetämätöntä oloa, niin pääset korvaushoidon piiriin. Ja kas, sitten maraton menee viisikymppisenä alle kolmen tunnin. Ja on sitä dopingia tiskin altakin saatavissa. Jokainen kehonrakentaja käyttää testoa tai steroideja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä ainakin testoa saa helposti. Valitat lääkärille vetämätöntä oloa, niin pääset korvaushoidon piiriin. Ja kas, sitten maraton menee viisikymppisenä alle kolmen tunnin. Ja on sitä dopingia tiskin altakin saatavissa. Jokainen kehonrakentaja käyttää testoa tai steroideja.

        Testosteronia on reseptillä saatavissa, jos tietyt edellytykset täyttyvät ja monilla kestävyysurheilua aktiivisesti harrastavilla vähän ikääntyneemmillä miehillä täyttyy. Testosteroni on reseptillä halpaa ostaa.
        Sensijaan keskusteluketjun aloittajan väitteet EPOn helposta saatavuudesta reseptillä ovat aivan täyttää tuubaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Testosteronia on reseptillä saatavissa, jos tietyt edellytykset täyttyvät ja monilla kestävyysurheilua aktiivisesti harrastavilla vähän ikääntyneemmillä miehillä täyttyy. Testosteroni on reseptillä halpaa ostaa.
        Sensijaan keskusteluketjun aloittajan väitteet EPOn helposta saatavuudesta reseptillä ovat aivan täyttää tuubaa.

        Jep. EPO-valmisteita ei voi kuka tahansa lääkäri edes määrätä ja indikaatiot joihin EPO-hoitoa annetaan ovat sellaisia että vaikea on löytää lääkäriä joka EPO-reseptin kirjoittaisi muuhun kuin aidon sairauden hoitoon. Ja niistä sairauksista kärsivällä ei kyllä kuntohölkät numero rinnassa ole kyllä ihan heti mielessä.

        Testosteronin kanssa tilanne on toki toinen. Kuten edellä todettiin, monella ikääntyvällä, aktiivisesti kilpa- tai kilpakuntotason kestävyysurheilua harrastavalla miehellä korvaushoidon perusteet saattavat hyvinkin täyttyä ja siten korvaushoito on mahdollinen.


    • Anonyymi

      Onko testosta hyötyä juoksussa? Hapenkuljetusta se ei kai lisää, mutta auttaako painon pudotuksessa?

      • Anonyymi

        No, lisäähän se kuormituskestävyyttä/ nopeuttaa palautumista - eli mahdollistaa sekä suuremman treenimäärän että kovemmat tehot. Sitä kautta siitä on kiistatonta hyötyä myös kestävyysurheilussa. Toki sillä on pieni vaikutus myös veriarvoihin ja kehon rasvamäärään, mutta selvästi merkittävin hyöty on määrällisesti ja tehollisesti kovemman harjoittelun mahdollistaminen.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Rasvanpolttoon on rasvanpolttodopingia. Sitä ja steroideja niin sub3 toteutuu.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Eiköhän kannattaisi nuo douppijutut säästää jonnekin pakkotoistopalstalle. Ei kukaan juoksun HARRASTAJA roinaa. Eri asia on kun puhutaan jostain 2h10min maratoonareista tai sub30min kympeistä.

      • Anonyymi

        Enpä nyt tiiä. Musta tuntuu, että liivijengi ja sub 3h ukot douppaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Enpä nyt tiiä. Musta tuntuu, että liivijengi ja sub 3h ukot douppaa.

        musta tuntuu että sä et vaan harjoittele riittävästi :-) Liivin ny varmaan saa jos ei ihan heti ole keskeyttämässä pienen vastoinkäymisen jälkeen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        musta tuntuu että sä et vaan harjoittele riittävästi :-) Liivin ny varmaan saa jos ei ihan heti ole keskeyttämässä pienen vastoinkäymisen jälkeen

        Kyllä sen näkee naamasta kuka on "korvaushoidolla" :-)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä sen näkee naamasta kuka on "korvaushoidolla" :-)

        näkee juu mutta ei niitä turvonneita tai jykeiviä naamoja paljoa juoksupiireissä näe, ehkä miehet jotka kätkevät leukansa parran alle...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        näkee juu mutta ei niitä turvonneita tai jykeiviä naamoja paljoa juoksupiireissä näe, ehkä miehet jotka kätkevät leukansa parran alle...

        Ei vaan kulmikkaita ja super hoikkia hevosnaamoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei vaan kulmikkaita ja super hoikkia hevosnaamoja.

        Liivijahdissa kaikki keinot sallittu. Samoin myös 200km tavoissa. Ei siellä laiskanpulskeat ukot pärjää.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Juu. Testolla rasva palaa. Ilman testoa olet tavisläski. Käypä testauttamassa lääkärillä testoarvot, ja liity sinäkin hoikkien korvaushoitojuoksijoiden iloiseen joukkoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu. Testolla rasva palaa. Ilman testoa olet tavisläski. Käypä testauttamassa lääkärillä testoarvot, ja liity sinäkin hoikkien korvaushoitojuoksijoiden iloiseen joukkoon.

        Nykyään pitää saada korvaushoitoa että voi viisikymppisenä olla kaksikymppisen vedossa. Ei voi vanhentua normaalisti.


    • Anonyymi

      Moni keski-ikäinen kuntojuoksija douppaa korvaushoidolla.

      • Anonyymi

        Onko tietoa vai kateellisuutta toisten tuloksista?


    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1926
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1640
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe