Vieraantunut hellaritouhuista

kohta ent. hellari

Pitäisköhän erota tosta helluntaiseurakunnasta, johon olen kuulunut vuosikymmeniä, mutta viimeiset 20 vuotta ei touhu oikein ole kiinnostanut kuin ihan ohimennen vaan. Eikös se onnistu ihan sähköpostitse srk-pastorille vai kuinka?

22

233

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jaikal.fi

      Seurakunnasta voi erota vaikka sähköpostiviestin lähettämisellä. Tai vaikka soittamalla pastorille ja pyytämällä eroa srk:sta.Kenenkään ei ole pakko olla seurakunnan jäsen.
      Helluntaiseurakuntien säännöissä on eron myöntäminen pyynnöstä pakollista.
      Ei siinä tarvitse mitään selityksiä eikä käräjiä. Ilmoitus seurakunnalle siitä että eroaa riittää.

    • JoutunutKysymään

      • KysellytJoskus

        Paikallisen RY:n säännöt on hyvä lukea mitä sinne on kirjattu eroamisesta. Tosin ne oliisi ollut annettva jäseneksi liittyvän luettavaksi liityttäessä. Koska jäsenyyttähän tulee anoa,ketään ei tietämätään voi liittää mihinkään ry:n
        Srk. ja ry ovat kaksi eri asiaa.

        Lainaus: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1989/19890503
        "..Yhdistyslaki 26.5.1989/503..."


    • juttututtu

      Helluntaikirkosta eroaminen tapahtuu, joko seurakunnan kautta tahi suoraan kyseisen paikkakunnan maistraattiin, henkilökohtaisesti tai sähköpostitse.

    • * "Kohta ent.helluntailainen", älä eroa, älä anna kiusaajan voittaa sinua. Vaikka seurakunassa ei aina mene niin hyvin, kuin toivoisi, mutta ÄLÄ eroa, tämä on Jumalan tahto jokatapauksessa, ja on hengellistä ja jumallista. Eroaminen, mistä syystä tahansa, on lihallista. Älä eroa, oota vielä vähänaikaa, Jeesus tulee kohta, et voi paljonkaan seurakunnan ulkopuolelsta autta tai ohjata tai opettaa, tai korjata seuakunnan tilaa, et omamsi, etkä kenenkään toisenkaan. Älä jätä paikkaasi, siinä olet omalla paiakllasi, tunuu sitten miltä tuntu, seurakunyhteys ei ole lihalle aina niin mukavaa, mutta ajattele sitä, mitä seurakunnan Pää Jeesus Kristus on tehnyt kärsimysten ja kuoleman kautta ruumiinsa hyväksi, sai vastusta enemmän kuin kukaan meistä syntisten taholta. Älä jätä Jeesusta, kiusaaja voi kuiskia, ei se tarkoita, että jätä Jeesusken, vaikka eroatkin! Kyllä se vaan sitä oikeasti tarkoittaa, siinä jättää ja hylkää Kristuksen ruumiin, ja et sinä yksin siitä kärsi, vaan koko ruumis, jos siitä irrotetaan joku jäsen. * Jeesus rakastaa sinua, ethän voisi hyljätä Häntä, joka maksoi hengellään ja verellään syntisi, että sulla olisi iankaikkinen elämä.

      • 23x

        Kirjoituksesi on laiton.

        Aloittaja kysyy mahd. erota seurakunnasta, eikä hänen omaa ratkaisuaan saa millään tavoin estää, eikä pyrkiä vaikuttamaan hänen vapaaseen tahtoonsa.

        Aloittajan iankaikkinen elämä ja sielunpelastus ei ole kytköksissä siihen, kuuluuko hän helluntaiseurakuntaan, vai ei. Hän ei kirjoita hylkäävänsä Jeesusta, vaan helluntaiseurakunnan. Pelastusta on helluntaiseurakunnan ulkopuolellakin ja varsinkin siellä, teillä ei ole minkäänlaista monopoliasemaa Jeesukseen Kristukseen.

        Kirkkokunnasta ja seurakunnasta eroamiseen riittää ilmoitus siitä, eikä henkilöltä saa edes kysyä, miksi hän eroaa, eikä millään tavoin vaikuttaa hänen vapaaseen päätökseensä. Näin sanoo Suomen laki.


    • MatildaRosa

      Kristuksen ruumis on paljon laajempi käsite kuin yksi paikallishelluntaiseurakunta.

      • Oikein. Se on paljon laajempi käsite, kuin yksi paikallisseurakunta. Kristuksen ruumis on yksinkertaisesti kaikki Jeesuksen omat. Me, sinä ja ninä olemme molemmat yksi Kristuksen ruumiin jäsen. Jäsen ei ole paikallisseurakunta, vaan yksilöuskova ja kaikki nämä muodostavat yhdessä seurakunnan, Kristusruumiin.
        Sitten tämä yksi seurakunta, Kristusruumis kokoontuu yhteen ryhmissä. Esim ruokintaihme antaa ohjeen, kuinka seurakunta kokoontuu. Eli noin 50-100 hengen ryhmiin. Toki pienempiäkin voi olla, mutta ei mielellään yli 100, koska silloin se on liian iso, jotta huolenpito voisi täyspainoisesti toimia. Paimenhan tuntee henkilökohtaisesti lampaansa. Isossa esim satojen jäsenten srk:ssa tämä ei voi toimia. Ja samalla paikkakunnalla voi olla monia ruokakuntia, kuntarajat ei jaa millään tavalla.

        Kristuksen ruumis=uskovat Jeesuksen omat, ei mitään muuta.


      • Herra pelasta SRK:si

        Onkohan kaikki hellarikirkot enää edes uskovia seurakuntia?

        Ainakin kokemukseni mukaan Tampereen Aleksilla oleva "saalem" on ihan pystyyn kuollut ja lakihenkinen pulju, johon nyt vielä huijariliike nokia missiokin itsensä änkesi, joten tuho taitaa olla lopullinen...

        Minä löysin ihmeekseni pienen ev.lut. kirkon, jossa on kaikki ihan oikeita vanhanajan uskovia ja joka kerta paikalla on ollut Suuressa Pyhyydessään myös Herra itse Pyhän Henkensä kautta, josta olen ollut VALTAVAN iloinen ja kiitollinen Jumalalle, sillä TODELLA moneen seurakuntaan olen joutunut pettymään oikein pahasti, kun siellä on vaan ihmiset touhunneet, eikä Jumala ollenkaan.


    • Täti

      Jeesus ei hylkää eikä jätä Sinua, vaikka eroaisit helluntaiseurakunnasta. Kannattaa pyytää erotodistus tai todistus siitä, että on uskovana käynyt kasteella.
      Eroaminen saattaa olla aika rankka kokemus.

      • Täti pelottaa.

        Olet pelottava kun väännät Jumalan Sanaa. Et tässä vaan aikaisemmin.


      • Täti
        Täti pelottaa. kirjoitti:

        Olet pelottava kun väännät Jumalan Sanaa. Et tässä vaan aikaisemmin.

        Ai miten olen vääntänyt Jumalan Sanaa, fariseus?


    • m

      Hyvä olisi jos olisi paikka missä käydä uskovien yhteydessä, jos ei hellarit sitten joku muu.

    • Eloahan se vain on

      Eroaminen on tosiaankin rankka prosessi, vaikkapa nyt seurakunnasta.

      Sitä ei uskoisikaan, että jos jossain yhteisössä on ollut ja toiminut edes jonkin verran, ehkä vuosiakin ja vaikka on sitten kuvioista periaatteessa pois eikä kukaan edes huutele perään eikä sitä tunne oikein mitään kiinnittymiskohtaa koko yhteisöön, niin silti eroaminen on rankkaa. Sitä miettii, että missä mennään, syitä ja seurauksia, miksi ylipäätään on joskus porukoihin mennyt mukaan, mitä sieltä on itse saanut ja ehkä sitäkin, mitä on pystynyt itse antamaan, onko edes osannut tarjota sitä ja onko sitä otettu vastaan tai edes haluttu ottaa vastaan.

      Sitten sitä miettii asiaa prosessina ylipäätään, että mistä tämä kaikki erkaantuminen, vieraantuminen on alkanut ja tämäkö on nyt sitten se päätepiste - ero. Missä vaiheessa "kivi tuli kenkään" ja alkoi hiertämään, ensin vähän, sitten enemmän ja sitten olikin jo jalkapohja vereslihalla, niin että ontuen matkaa piti tehdä, tosi väsyneenä, yksin.

      Funtsii sitä sitäkin, että jääkö sitä kuitenkin jotenkin täysin tuuliajolle, vaikka kuvittelee vahva olevansakin ja useimmat tukipilarit ovat vahvasti kiinni peruskalliossa. Kuitenkin sitä kokee, että ainakin yksi tavoite olisi vähemmän ja mikähän se tavoite nyt sitten olisikaan, kumpa tietäisi sen - olisi ehkä viisaampi.

      Tai että mitä järkeä on liittyä mihinkään muuhunkaan seurakuntaan, onhan tuo nähty, ihmiset on samanlaisia kaikkialla eli erittäin vajavaisia toiminnassaan, teoissaan ja sanoissaan, eihän siitä pääse yli eikä ympäri. Joko sietää tai sitten ei siedä - itseään, muita.

      Onhan se selvä, että ihmisen elämä on lyhyt ja jos siitä kuluu, oli se sitten työpaikka, seurakunta, avioliitto, mikä tahansa "sitova" juttu vaikka epämiellyttäväkin, kymmeniä vuosia lähes samojen ihmisten kanssa, niin kyllähän se jäljen jättää eloon, iloon, elämään ja miksipä ei suruunkin.

      • kumpi olkapäällä

      • miksipä ei suruunkin

      • Get a life, yes.
        kumpi olkapäällä kirjoitti:

        http://www.youtube.com/watch?v=_myBektvtnM

        Omalla tavallaan....hieno biisi.

        Juu, yllätävän kiva biisi, mutta ihan tuntematon tyyppi mulle tämä Kilpeläinen.

        Mitä kylvää, sitä saa niittää...Mä herään eloon, iloon, elämään - Jess, kivat sanat!!!


      • Yllättävä aarre
        kumpi olkapäällä kirjoitti:

        http://www.youtube.com/watch?v=_myBektvtnM

        Omalla tavallaan....hieno biisi.

        http://www.youtube.com/watch?v=ivoHUNuURKU&feature=relmfu

        Jumala puhuttelee erittäin syvästi....olenhan nämä asiat tiennytkin.....mutta yllätyksenä tulee, että profeetalliset sanat tulevat tämän muusikon tämän laulun sanoista koko kansalle. Ymmärtääkö muusikko itse - en tunne häntä - en tiedä. Ymmärtääkö kansa, kun he kuulevat näitä uuden levyn tuotoksia ravintoloissa - en tiedä. Minulle ainakin Jumala puhui näiden kautta.

        Saman muusikon/bändin Yksinäisen miehen puku -biisissä on aivan selvät viittaukset juutalaiseen Klezmer musiikkiin - tietoisesti tai ei, mutta yhteys on selvä.

        Ei voi mitään, mutta tänä päivänä ja tänä hetkenä, kovin valjuksii jää monen ns. hengellisen musiikin artistiksi ilmoittautuvan biisien sanoma näitä kuunnellessa.


      • vaikeneva kyyhkynen
        Yllättävä aarre kirjoitti:

        http://www.youtube.com/watch?v=ivoHUNuURKU&feature=relmfu

        Jumala puhuttelee erittäin syvästi....olenhan nämä asiat tiennytkin.....mutta yllätyksenä tulee, että profeetalliset sanat tulevat tämän muusikon tämän laulun sanoista koko kansalle. Ymmärtääkö muusikko itse - en tunne häntä - en tiedä. Ymmärtääkö kansa, kun he kuulevat näitä uuden levyn tuotoksia ravintoloissa - en tiedä. Minulle ainakin Jumala puhui näiden kautta.

        Saman muusikon/bändin Yksinäisen miehen puku -biisissä on aivan selvät viittaukset juutalaiseen Klezmer musiikkiin - tietoisesti tai ei, mutta yhteys on selvä.

        Ei voi mitään, mutta tänä päivänä ja tänä hetkenä, kovin valjuksii jää monen ns. hengellisen musiikin artistiksi ilmoittautuvan biisien sanoma näitä kuunnellessa.

        Miksi Herra antaa raottaa vain vähän ovea, ikäänkuin kurkistaa ovenraosta ja nähdä välähdyksen filmistä. Tämä on toistunut monta kertaa. Tiedän, että tietoisuus kokonaisena on valtava, ihmeellinen ja osin vaikea käsittää, mutta miksi joudun jäämään tiedonmurusten kanssa useiden kysymysmerkkien kanssa yksin?

        Lisävalaistusta ei tule, sitä ei anneta, ainakaan nyt. Kyllä Jumala tietää rajoitukseni, mutta miksi antaa edes tiedonjyväsiä, miksei koko tietoa. Voisin kuvitella, että jos oppilas on innokas aiheesta ja haluaa tietää lisää ja jos opettaja sanoo, että "Eipäs nyt intoilla, tämä riittää." - valtava pettymyshän siitä tulee.

        Ehkä näin on sitten kuitenkin paras, parempi olla hiljaa, vähin sanoin, paljossa puheessa piilee tyhmyys. Suuri Opettajahan sen päättää, antaako viisautta enempään.

        "Suudi, suudi...."


    • Uusi elämä

      Erosin hell. srk:sta muutama vuosi sitten. Ja aivan syystä. Pieni srk oli niin sisään päin lämpiävä. Armoa riitti vain aivan lähimmälle sisäpiirille. Uskalsin arvostella srk:n epäraamatullisia toimintatapoja.

      Rauhassa olen saanut olla. Ei ole kukaan perään kysellyt. Mutta tyytyväinen olen ratkaisuuni ollut. En ole enää ahdistunut.

    • Eronnut oon

      Itse olen eronnut helluntaiseurakunnasta jo liki kolmekymmentä vuotta sitten. Enkä ole tarvinnut silti uskosta luopua. Päin vastoin. Usko on minulle kirkkampaa jatodellisempaa, kuin silloin kun olin helluntaiseurakunnan jäsenenä. Siellä oli kova kyttäys päällä ja valehdeltiin aivan perättömiä juttuja päälleni. levitettiin myöskin uskomattomien tietoisuuteen näitä valheita. Kyllästyin totaaliseti ja menin seurakunnan johdon puheille, että asiat selvitettäisiin seurakunnassa. Toisin siinä kävi. Minut syyllistettiin silloinkin, vaikka olin syytön. Niinpä sitten ratkaisin asian kohdaltani niin, että erosin siinä paikkassa helluntaiseurakunnasta. Mikä helpotus se olikaan! Tunsin kuinka miljoonakiloa painoa otetiin minulta pois ja pääsin vapaaksi kaikesta inhimillisestä orjuudesta, jossa olin siihen asti ollut. Tästä alkoikin sitten voitookas vaihe uskon elämässäni. en kuulu mihinkään kirkkokuntaan ja tiedän, että minun Herrani ja Vapahtajani elää ja olen Hänen omansa! Ei tule mieleenkään lähteä pois Jeesuksen luota! Eroa sinäkin pois , kun kerran et viihdy siellä, muttaa älä lähde pois Jeesuksesta!

      • tilitehty

        Helluntailaisuudessa näyttää olevan kamala tarve puolustaa toveria. Vaikka kaikki näkisivät valehtelijan tekevän pahaa koko yhteisölle, niin juuri tuota valehtelijaa saatetaan puolustaa joukolla.
        Sellaisesta yhteisöstä, jossa tuollaista ilmenee pitäisi kaikkien lähteä ulos. Oikein teit, kun lähdit. Jääköön joukko pyörimään keskenään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2405
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      38
      1389
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      56
      1327
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1146
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1126
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1113
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      10
      1077
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1063
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1012
    Aihe