Mopopoika menehtyi Kuhmossa

Viimeinen Taival

On tapahtunut hyvin ikävä onnettomuus. Mopopoika törmäsi eilen pysäköidyn tukkirekan perävaunuun ja menehtyi paikalla vammoihinsa. Tämä oli hyvin ikävä tapaus, joten miten voisimme jatkossa opastaa lapsiamme, jotta välttyisimme näiltä traagisilta nuorten murhenäytelmiltä?

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012100616167864_uu.shtml

88

4487

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toinen nuori

      miksi rekka pysököity vaarallisesti ilman mitään varoituskolmioita? joku vastuuseen!

      • voimia omaisille

        Varoituskolmiota kun ei tarvita, silloin kun auto pysäköidään kadun reunaan. Maantie on taas eri asia.

        "Poliisi arvioi, että rekan perävaunu oli tämänhetkisten tietojen mukaan pysäköity asianmukaisesti.

        -Perävaunu oli pysäköity ihan tien laitaan ja kyseessä oli tien suora osuus, joten siinä ei pitäisi olla näköestettä, Korpivuoma kertoo."

        Voimia omaisille ja ystäville! Aivan kamalaa, että tällaista tapahtuu. Ystävä menehtyi 20 vuotta sitten moottoripyörällä samalla kadulla:(


      • Syyllisen hakua?

        Miksi syyllisen pitäisi olla aina joku muu kuin kuljettaja itse, tässä tapauksessa rekan omistaja?

        Jos kyseiseen paikkaan olisi pysäköity vaikkapa henkilöauto niin luultavasti ihan samoin olisi käynyt. Luulisi perävaunut näkyvän paljon paremmin kuin vaikkapa tumman auton.

        Joskus takavuosina joku ajoi kääntyvän rekan perään yhtiön suoralla, silloinkin ruvettiin syyttämään rekkakuskia ja tämän sukua vaikka syynä taisi olla kylläkin perään ajajan reilu ylinopeus yms.

        Havaintivirhe, ylinopeus jne..luultavasti ylinopeus, huonot keliolosuhteet ja mopojen muutoinkin surkeat valot aiheuttivat yhdessä tämänkin onnettomuuden. Näin se vain on. Ikävä tapaus..


    • millä urakoitsijalla

      niin aika taulutetut ajo ajat että ei kerkee viedä kärryä parkki paikalla tai asiaan kuuluvalle paikalle.luulis kuhmosta niitäkin löytyvän,

      • Lentua7

        kärryn vika .kuhmolaisten äly hoiiiiiiiiiiiiiii


      • itsepalvelu

        Ota itse selvää. Mene kysymään urakoitsijoilta jo tänään.


      • Kontiokatu
        Lentua7 kirjoitti:

        kärryn vika .kuhmolaisten äly hoiiiiiiiiiiiiiii

        Ketjun aloittaja vastasi itse asiassa.Tottakai valitettava tapaus mutta syntipukkien etsiminen muualta on Kuhmolainen tapa joka-asiassa.


    • M.R

      Niinpä,autoilijan vikahan se on aina jos kolaroidaan mopon tai polkupyörän ynnä jalankulkijoiden kanssa.
      On se kumma että aina syyllistetään raskaampaa osapuolta ja tässäkin tapauksessa tie oli valaistu ja kärryssä kuorma päällä,niin luulisi tuon heijastimineen näkyvän kauaksikin jos mopossa on valot kunnossa.
      Surullisia tapahtumia joka tapauksessa ja syvä osanotto vanhempien ja muiden omaisten sekä ystävien tuskaan.

    • bullet

      ei pienet heijastimet riitä välttämättä. Varoituskolmio, joku muu valo tms pitäisi olla. Kaikenlaista. Nuoren ihmisen elämä päättynyt turhaan. Tuntuu niin turhalta tallaiset.

    • Tauon'paikka

      Tapaus pysäyttää ajattelemaan, että minkä ihmeen takia pitää ajella sateella ja pimeässä mopolla kaupungin alueella. Tuskin oli mikään työstä paluu kysymyksessä. Perukassa joutuu toisinaan ajamaan kun käy naapureissa kylässä, mutta harvoin sateella tulee lähdettyä.

    • kiinostunu

      kyllä ammatti autoilian pitäis älytä että vaunu on liikenteen haittona ja risteyksetkin taitaa olla liian lähellä vaunua mutta kuskin koti lähellä taisi olla

      • no niin

        haloo...


    • MikäMikä

      Mikä uutinen tämä on? Ensin ne mopotytöt ja nyt tämä, odotettavissa oli. Tollaisen kärryn kyllä sokeakin näkisi jos ei ole päässä vikaa, miten se voi olla tuon onnettomuuden aiheuttaja? Tutkikaa oliko poijalla alkoholia veressä, oliko mopo viritetty tai ylipäätään asianmukaisessa kunnossa ja tieto julkiseksi. Toivottavsti muut mopoilijat ottaa nyt opikseen ja vanhemmat kattoo vähän noiden kamikaze kaahareiden perään..

      • itsekin isä

        Tuskin tässä kannattaa etsiä syyllistä ja haukkua kumpaakin osapuolta vuoronperään.
        Ajatelkaa miten kauheaa on menettää oma lapsi näin turhaan,itsekin kolmen alle 18 vuoden lapsen isänä voin kuvitella millainen tuska vanhemmilla on tässä tilanteessa,eikä puutavara-auton kuljettajakaan ole tahallaan tätä tehnyt.
        Antakaa rauha omaisille,heistä on kauheaa lukea miten omaa,juuri kuollutta lastaan syyllistetään tällä palstalla.


      • ähäkutti

        Saa tulla kokeilemaan ajaa mopon valoilla!!!


    • minäkin itse?

      MikäMikä, olet aika aivoton.

      Ajo-olosuhteet olleet hyvin vaativat.

      On paljon asioita, mitä ei laki erikseen kiellä, mutta se ei tee automaattisesti asiaa lailliseksi.
      Kuorma-autoilijalla näkyy jääneet jostain syystä aivot narikkaan.

      Niin se on Kuhmokin kaupunkilaistunut, että terveen maalaisjärjen käyttö normaali elämäntilanteissa historiaa.

      MINÄ ITSE -mentaliteetti on mennyt liian pitkälle!

    • Polkupyörämies

      Elämän voi hankkia muutenkin kuin turhaa rallia mopolla ajelemalla.
      Mopo-onnettomuuksia on sattunut paljon kuluvana kesänä, joten olisi aika ottaa oppia niistä!

    • kolari

      Ajonopeus ajokelien ja olosuhteiden mukaan niin olisi aikaa huomioida pysähdyksissä olevat kärryt ym esteet. Teiden varsilla aina näkyy jokapuolella pysäköityjä autoja, ei edelleenkään ole mitenkään tuon joka kärryn tienvarteen jättänyt, sen vika! Ja katsokaa jatkossa, miten nuo oikeasti aivottomat suhailee noilla mopoilla, ymmärrätte mistä se onnettomuuden syy löytyy! Mielestäni tuo mopokortti samanlaiseksi kun ajokortti ja samanlaiset pätevyyskoulutukset päälle kun ammattiautoilijoille! Rkele

      • muutosta kehiin!

        Näille nykyajan mopokaahareille välttäisi rollaattori ja vanhuksille viritetty mopo,joka menisi 200km/sekunnissa.


      • ähäkutti2

        Ainnoa aivoton tässä on nimimerkki "kolari" .. mahtaako olla itselläsikään ihan puhtaat jauhot pussissa.. meillä siihen on sentään jonkinasteinen perehdytys.. mahtoiko teidän aikaan olla???!!!


    • järki hoi

      Haloo, miksi te riitelette täällä? Myötäeläkää omaisten ja ystävien surussa! Vahinko ei tule koskaan kello kaulassa :(

    • evp m..

      Liikenne on sellaista ei ennakolta tiedä mitä sattuu.
      Omaisille kestämistä niin se elämä kulkee.

    • isoisoisä

      Kun luen noita kommentteja ja katson peukutuksia tunnen suurta häpeää siitä että olen tuosta kylmien ja tunteettomien ihmisten pitäjästä kotoisin. Kauheita ovat kirjoituksenne tuossa tilanteessa. Ikävä nuoren elämän turhan aikaisen loppumisen, lohtua heille jotka hänestä pitivät.

    • -myy-

      On täällä kyllä kaikennäköistä porukkaa. Miettikää vähä sanojanne, vai ajatteletteko ollenkaan! Lämpimät osanotot omaisille!

    • LintuKala

      Kesällä oli torilla paljon nuoria äitejä lapsineen. Mopopojat ajoivat ralliaan torilla aivan lasten lähettyvillä - kuin tarkoituksella. Moni äiti oli hädissään lastensa puolesta...

      • öhömm

        "LintuKala" Pirun laillako tuo tähän liittyy??????!!!!!!!!!!!!


    • Suomussalmelainen.

      Osan otto suruunne. Tämä koskettaa meitä kaikkia joilla on sydän paikallan.

    • voimia

      Kun nuoren elämä päättyy, se ei voi olla koskettamatta. Voimia ja syvä osanotto pojan perheelle ja läheisille.

    • kimet

      Osan otto! Autolla liikkuvana näkee kun ajelee rajoitusten mukaan,monesti mopot menee lujenpaa kuin sallittu nopeus. Poliisit ratsaamaan koulun parkkiin ym, mopoja.

      • LP

        Joillakin on vielä tapana pitää auto ja joskus useampaakin autoa jatkuvasti tiellä parkissa yötä päivää, ei muka saada omaan pihaan autoja sopimaan.

        Osanottoni pojan lähiomaisille.


      • rupi

        Pitääkö ne autot/kärryt saada aina oven eteen parkkiin. Rivareiden pihassa aina henkilöautot oven edessä parkissa ja omakotitaloissa sitten rekat tien varressa tai lähimmällä bussipysäkillä, kun ei pihaan mahdu. Eräänkin kerran tullut autolla vaaratilanteita teiden varteen pysäköityjen isompien autojen kanssa, kuin myös rivarin pihaan kurvaavan auton takia.


    • Surija

      Voimia omaisille! Poikani löisi parhaansa kaverinsa moottorikelkka onnettomuudessa kuoleenna.toivon jaksamista eteenpäin.

    • Iisakki Kuhmonpää

      Menkääppä ihte yks, jos kukin ajamaan mopolla tuota kujaa kaatosateessa ja pilkkopimeessä niin tiätte mitä sieltä kypärän visiirin läpi näkee,, ei yhtään mitään ja visiirin puuttuessa ei nää ees meneekö etupyörän eessä tie vai lepikko niin sillon sitä vaan ajaa, että pääsis äkkiä kotiin lämpimään mutta se hiivatin tukkirekka,, kuka osais myrskyssä ja myllerryksessä kuvitella, että semmonen siinä seisoo,, ei kukaan. Yläkerran isäntä sais peruuttaa tämän keikan sen verran se nyt surettaa :(

      • lopettakaa

        ensinnäkin osanotot perheelle :( mutta haluaisin katkaista nyt syyttelyt jotta kuka on tehnyt väärin ja mitä.mopopoika on varmasti ajanut päivittäin kyseistä katua koska asuu sen läheisyydessä ja peräkärry on ollut jo useita päiviä kyseisessä paikassa niin on varmasti poika ollut tietoinen sen sijainnista.mutta pimeä ja vesisade,mahdollinen keskittymisen herpaantuminen,mopon vauhti yms on varmasti ollut kyseessä tässä onnettomuudessa :( ei näitä voi ymmärtää,mutta ei näistä voi ruveta ketään syyttämään.kärry ollut laillisessa paikassa ja niinkuin mainitsin ja poika on varmasti ollut siitä tietoinen.auttakaa nuoret toisianne surussa ja kaikkitietävät voisi ajatella mitä kirjoittelee ja antaisi perheen surra rauhassa.


      • .......
        lopettakaa kirjoitti:

        ensinnäkin osanotot perheelle :( mutta haluaisin katkaista nyt syyttelyt jotta kuka on tehnyt väärin ja mitä.mopopoika on varmasti ajanut päivittäin kyseistä katua koska asuu sen läheisyydessä ja peräkärry on ollut jo useita päiviä kyseisessä paikassa niin on varmasti poika ollut tietoinen sen sijainnista.mutta pimeä ja vesisade,mahdollinen keskittymisen herpaantuminen,mopon vauhti yms on varmasti ollut kyseessä tässä onnettomuudessa :( ei näitä voi ymmärtää,mutta ei näistä voi ruveta ketään syyttämään.kärry ollut laillisessa paikassa ja niinkuin mainitsin ja poika on varmasti ollut siitä tietoinen.auttakaa nuoret toisianne surussa ja kaikkitietävät voisi ajatella mitä kirjoittelee ja antaisi perheen surra rauhassa.

        tuli muutama kirjoitusvirhe mutta kyllä varmasti kaikki teksin tarkoituksen ymmärtää.


    • JOS ja JOS

      Voimia perheelle, ystäville ja sukulaisille!

      Kyllä kaupunkinopeuksilla ennättää esteet väistellä JOS ne havaitsee. Ja kyllä mopollakin pääsee lujaa JOS sen virittää. Ja JOS te ihmiset ajattelisitte nokkaanne pidemmälle, te tajuaisitte, ettei kenenkään tai minkään syyn kaivaminen tuo poikaa takaisin. MUTTA... Ottakaa ihmiset opiksenne. Rakastakaa läheisiänne, kun teillä vielä on heidät. Antakaa surevien surra jos ette voi tulla rinnalle. Ja valistakaa lapsianne liikenteessä. Kyllä valitettavasti moni kaksipyöräisen nuori kuljettaja ajaa, kuin ei liikennesäännöistä olisi kuullutkaan. Toivotaan, että tästä tragediasta tulee edes se hyvä, että nuoret tulevat varovaisemmiksi liikenteessä.

    • mdjdl

      pitäkää idiootit ne turpanne kiinni se on ihan vitun sama kumpi on syyllinen jne... Ihmis henki on kuitenkin kaikista kallein! On se nyt kumma kun aina pitää ryhtyä etsimään syyllistä!!

      • kjuhtyddg

        Kyllä ja muistakaa se myös silloin jos rekkakuski on syyllinen joskus!


    • mäntyvaaralainen

      ollaanko ihan hiljaa ja itketään?tämä on sen paikka

    • tutkimaton juttu

      Tuliko joku ajoneuvo tilanteessa vastaan ?

    • Villalristi

      Ei kertakaikkisesti sureta luonnon tekemät valinnat.Mopokaahrit saavat mitä tilaavat.
      On se ihme ja kumma etteivä vanhemmat kannsuta saamatonta ja laiskan velttoa nuorisoa liikkumaan omin neuvoin jaloin tai polkupyörin!

      • Musta_sydän

        Sulle pitäs hankkia uusi sydän joistain ja mieluiten semmonen, joka hylkii sua!!!!


      • villiatristi66

        perustele miiulle juuri nyt. miiten korjaat luonnovalinnan?Kerro ikä?elämäntavat?kerro ikäsi?


    • Sulle*Mulle

      Ikävä tapaus!
      Kävin paikka katsomassa. Jos nykyinen laki sallii ko. paikassa parkkeerata, niin asia on ok. - vaikkakin tie menee kapeaksi.
      Mutta sanon kullä senkin, että mopokuskin ajatukset ovat olleet toisaalla kuin tiellä...

    • r.i.p rakas ystävä♥

    • Eräs isä vaan..

      ..joka on menettänyt poikansa 11 vuotta sitten. Ensinnäkin valitettava tapaus, mutta uutisista ei käy selville, oliko mopo edes kunnossa, kun tukkirekan heijastimet eivät ole näkyneet ja mikä on ollut nopeus?? Oliko kuljettaja kunnossa ja kypärä asianmukaisesti käytössä?

      En ota kantaa siihen oliko juuri TUOSSA tapauksessa mopoa viritetty, mutta on aivan uskomatonta, miten vanhemmat suhtautuvat jälkikasvunsa mopojen virittämiseen välinpitämättömästi ajattelematta seurauksia. Mopo muuttuu täysin lainsuojattomaksi ajoneuvoksi virityksen jälkeen ja vakuutusyhtiön rooli muuttuu myös, koska viritetyllä mopolla aiheutettu vahinko on itse aiheutettu. Harva vanhempi tulee lukeneeksi ne pienellä kirjoitetut osiot vakuutusehdoista!

      Eli mitä jatkossa, että näitä ikäviä tapauksia ei sattuisi? Varmaan valistusta myös vanhemmille mopojen virittämisen vaarallisuudesta ja nuorille lisää valistusta, sekä liikenneopetusta kouluissa. Kuntapäättäjille, että muutaman liikenneympyrän sijaan voisi rakentaa myös pysäköintilaa isommillekin ajoneuvoille.

    • 1+8

      Syyllisen etsiminen ei helpota kenenkään oloa, aika näyttää sen. Eikö kannattaisi käyttää ne voimat nyt suremiseen, eikä syyllistämiseen ja vihaamiseen. Itse en kovinkaan pitkää kerennyt tuntea häntä mutta voin sanoa että ei hän tätä ansainnut. Voimia kaikille.

    • Jantero

      En tiedä miksi Niko ajoi kärryyn, mutta kun helvetin tärkeä ystävä oli ollaan kavereiden kanssa mietitty että onhan joku voinut ajaa vastaan vaikka humalassa ja Nikon on ollut väistettävä ja sillon pasahti, autoilia jättänyt Nikon makaamaan niinku nallinkalliolle ja paennut paikalta. MIstä ikinä tietää mitä siinä on tapahtunut mutta se on varma että Rakas ystävä on poissa! osanotot läheisille ja ystäville! sitten vielä poliisit kehtaa tulla aukomaanpäätä kun nuoret on suremassa ja hyvästelemässä ystävää kolaripaikalla. Minusta uskomatonta että edes kehtaavat tulla tuollaisessa tilanteessa pomottamaan! Lepää rauhassa rakas ystävä!

      • ei pidä suuttua

        tuskin on poliiseilla ollu tarkotus pomottaa...ite ajoin ohi kolaripaikasta niin olitte kyllä aika hyvin tien tukkona, enkä sano tuota nyt pahalla. teidän turvallisuuden takia teille on sanottu siitä, poliisien toimesta.


      • No toki surra saa.

        Tosin Kuhmolaisen kuvan perusteella joukko on just pahimmoilleen perävaunut takana ja jos vastakkaisesta suunnasta sattuu joku auto kaahaamaan niin onhan tuossa melkoinen vaaran paikka.

        http://www.kuhmolainen.fi/Uutiset/1194770521100/artikkeli/menehtynytta mopoilijaa voi muistella lauantai-iltana seurakuntakeskuksella.html

        Tuskimpa ne poliisit muuta on meinanneet kuin estää mahdolliset auton alle jäämiset.

        Ehkäpä kannattaisi mennä joukon vähän enempi sinne metsikön puolelle tai jalkakäytävälle muistelemaan sitten kun on saatu kynttilät laitetuksi.


      • järki hoi

        Ei kai poliisi tullut "aukomaan päätään"? Ystäväni kuoli Vienantiellä 20 vuotta sitten moottoripyörällä, mutta silloin tapana ei ollut käydä onnettomuuspaikalla. Itkettiin sitten kotona, mutta maailma on onneksi muuttunut avoimemmaksi.


    • njaa

      en ollu ite sillon paikalla mutta minusta silti aika asiatonta poliiseilta..

    • Osanottoni

      Miksi te ette antaneet nuorten tehdä Rakkaan ystävän pois lähdön johdosta Suru työtään rauhaussa .!
      Poliisitkin menivät häiritsemään heitä.
      Sen paikan olisi pystynyt autoilijat kiertämään sillä hetkellä.

      • Pakko kysyä..

        että mistä ne autoilijat olisivat voineet tietää millä hetkellä kyseistä kadun pätkää olisi pitänyt vältellä?


    • RIP

      Lepää rauhassa Niko, tullaan aina muistamaan siut iloisena ja kaikkie kaverina !

    • Psykologin näkökulma

      Löysin tänne sivulle ihan vahingossa ja näitä uutisia ja viestejä lukiessa tulee ihan ammattini puolesta (psykologi) eräs ajatus mieleen: voisiko tapahtumassa ollut kyse itsemurhasta?

      Nään päivittäin iloisia ja eläväisiä nuoria jotka ovat aina mukavia kaikille. Silti, kun he tulevat juttelemaan minulle, saan tietää asioita joita muut eivät nää. Läheisen kuolema, avioero tms. saattaa johtaa monen nuoren ajattelemaan itsemurhaa ja on tutkittu, että useimmat juuri niistä iloisimmista ja pirteimmistä ihmisistä (ja varsinkin nuorista) kantavat sisällään suuria, suuria murheita kertomatta niitä kellekkään. Faktahan on se, että jossain vaiheessa kipu käy ylivoimaiseksi jos sitä ei pääse purkamaan.

      Tämä nyt on turhaa spekulointia, ja toivottavasti tuo kyseinen onnettumuus oli vain tapaturma, eikä poika vain kyennyt havaitsemaan perävaunua. Minusta silti olisi hyvä juuri tällaisten tapausten jälkeen myös miettiä tätä yhtä kauheimmista vaihtoehdoista.

      Muutenkin, tämä terveydenhuolto nuorten osalta suoraan sanoen vähän kusee omasta mielestäni: keskitymme vain niihin "rakkeihin" ja jotkut, jotka ovat iloisia, mutta eivät vain kerro ongelmistaan, jäävät täysin huomiotta. Surullista.

      Paljon voimia pojan perheelle, ystäville, läheisille, koulukavereille ja kaikille, jotka tuntevat surua sydämmessään.

      • hyvää päivää sentään

        Jos olet psykologi, niin osaat olla myös surun keskellä hiljaa!! Vahinko ei tule kello kaulassa.


      • rinna19666

        mielenkiintoista?otapppa yhteyttä kainuun kesksusairaalaan/os 13/kilponen


    • vain tämä hetki

      Tuskin tässä tapauksessa on kysymys itsemurhasta. Tiedän jonkin verran taustoja. Ei syyllistetä omaisia ainakaan tässä tapauksessa. Kuolema on selvä onnettomuus ja uhri ei huomannut ajoissa tiellä estettä. Tämän nuoren päivät olivat vain näin päätetyt.
      Ei sittenkään sattuma.

      • 2+1=3

        Mistäpä sen tietää kun ex tyttöystävän kanssa oli hyvä kamu ja tytttö asuu toisen pojan kotona


    • Mopot pois kaikilta

      Mopopojat terrorisoi niin paljon ymäri suomea että ei paljo haittaa jos yks heittää veivit, sitä saa mitä tilaa. Kannattais opetella ajamaa ja käyttäytymään.

      • jarkko 5

        35 vuotta sitten oon ajanu autonperään. oma vika


      • Nuoruudenaika

        Antaa poikien ja tyttöjen ajella. Mitä muuta pahaa ne olisi senkin aikaa tekemässä. Tietty, että vanhemmat vois valvoa ja opettaa. Kouluissa voisi olla poliisien taholta opetusta seuraamuksista mitä sanktioita tulee mistäkin mopoon ja ajamiseen liittyen. Itse mopoilin 35 v. sitten ja mikä mukavinta hullutusta nuorelle kun mennossa aina eteenpäin normien mukaan.


    • Uutis*guru

      Kainuuntiellä ja Koulukadulla näkee joka päivä kun mopoilijat roikkuu (ajaa) aivan auton takapuskurissa kiinni! On aivan Taivaan lahja, ettei vahinkoja ole sattunut enemmän...

      • sauvajuoksija

        Mopot pois äkkinäisiltä pennuilta ja rollaattorit tilalle!


    • Lisää näkyvyyttä

      Minä olen ajatellut sellaista asiaa kun aikoinaan olin jonkunaikaa rekkahommissa, niin miksei peräkärryn valmistajat laita jo tehtaalla akkukoteloa ja akkua kärryn alapuolisiin osiin? Ja hankalaan paikkaan joka on hankala varastaa! Siitä voisi erillisen katkaisijan kautta jättää kärryn parkkivalot palamaan? led tekniikalla virta riittäisi varmasti vuorokaudeksi ainakin? Kyllähän sitä kärryä vuorokausittain tarvitaan tai sitten sen paikka on jossain muualla kuin ajoradan varrella jos ei tarvita? Voisi olla kärryn joka kulmassa parkkivalo? Ja peräkärryn akku latautuisi normaalisti ajon aikana taas seuraavaa kertaa varten?
      Myös kärryn perässä voisi olla esim. kirkkaista led valoista tehty kolmio, kokoluokkaa niinkuin on hitaanajoneuvon merkkikolmio? Sellainen näkyisi jo 100m päähän! Nykyään nuo saataisiin toimimaan ihan mitättömän pienellä virralla ja jos se pelastaisi ihmishenkiä niin kannattaisi jonkun kehitellä asiaa eteenpäin!
      Tuskin nuo kärryn hintaan toisi kummoista korotusta?
      Voimia ja jaksamista onnettomuudessa menehtyneen omaisille ja ystäville.

      • ammattiautoilija 2

        Kyllähän semmoiset saa, pitäisi määrätä pakolliseksi, jotta kaikki autoilijat raaskis sellaiset laittaa. Kolmioon en ota mitään kantaa, äärivalot kyllä näkyy.


    • Aatellut

      Näille ei voi mitään. Mutta asiani koskee Facebookkia,kun näkyy nuoret pitävän sitä raamattuna. Siellä menyhtyneen pojan kaverit kirjoittelevat vaikka mitä Eikö surun valittelut olisi parempi antaa henkilökohtaisesti pojan omaisille eikä facebookin kautta. Itse kyllä käytän facebookkia,mutta en tällaisissa asioissa. Olen henkilökohtaisesti pojan omaisille esittänyt osanoton ja minusta se omasta mielestä kaunista ja herkistävää. Voidaan asiasta keskustella kasvotusten ja itkeä yhdessä,eikä koneen ääressä.

    • surukanavat

      Jokaisella on omanlaisensa tapa surra ja muistella. Sinä haluat sen tehdä kasvotusten omaisten kanssa. Monet eivät pysty kohtaamaan omaisia kasvotusten eivätkä välttämättä edes kovin hyvin tunne omaisia. Voivat olla vain menehtyneen pojan ystäviä ja kavereita.
      On hyvä, että on erilaisia "surukanavia". Facebook on kanava, jossa nuoret monesti jakavat ilot ja surut. Tärkeintä lienee se, että kaikille löytyy omanlainen tapa ottaa osaa surunsa jakamiseen. Pitääkö sitäkin nyt täällä alkaa arvostelemaan.

      • niin se vaan on

        Se on nyt silleen että mopoilijan oma vikahan se oli jos on siihen kärryyn ajanut sitä on ihan turha laittaa sen syyksi joka sen kärryn oli siihen jättänyt koska kyllä sen kärryn oisi siinä vesi sateessa nähnyt koska se ei edes ollut kovin kova sade itse olen ajanut paljon kovemassa sateessa ja ihan hyvin olen nähnyt


      • Niin se vaan on!
        niin se vaan on kirjoitti:

        Se on nyt silleen että mopoilijan oma vikahan se oli jos on siihen kärryyn ajanut sitä on ihan turha laittaa sen syyksi joka sen kärryn oli siihen jättänyt koska kyllä sen kärryn oisi siinä vesi sateessa nähnyt koska se ei edes ollut kovin kova sade itse olen ajanut paljon kovemassa sateessa ja ihan hyvin olen nähnyt

        ettei mopon valoilla mahdottomia..


    • Lintu*Kala

      Olisi jo aika tuoda esille se, että oliko alkoholilla asiaa...

      • Silti....

        Pahasti epäilen että kyseessä oli viritetty mopo ja alkoholilla oli osuutta asiaan. En kyllä haluaisi että tuo olisi totta mutta....


      • nimboi

        selitäppä äläkä pakoile nim.merk taakse raukka


    • mävaan.

      Turha tässä kenenkään ruveta syyttelee ketää. Niko ei varmasti huomannut sitä perävaunua,sillä silloin oli niin pimeää. Itsekin kävin silloin illalla katsomassa onnettomuuspaikkaa,enkä edes huomannu sitä perävaunua. Nikokin varmaan ajatuksissaan ajellut ja sittempä posahtanutkin päin rekkaa. Niko ei varmasti todellakaan mitään itsemurhaa yrittänyt,sillä hän oli todella mukava poika,joka oli elämäniloa täynnä

      lepäää rauhassa niko :C!

    • olkj

      miksi aina syyllistetään uhri. alkoholilla ei ole ollut osuutta asiaan. Miettikää miltä omaisista ystävistä tuntuu lukea tälläista paskaa. Se joka haukkuu mopo poikia tyttöjä mitä itse olet tehnyt kun olet ollut nuori.Eihän Kuhmossa ole mitään nuorisolle, antaa heidän ajella mopolla tavaTA YSTÄVIÄÄN.Samalla lailla ne ajokortin saaneetki ajeleee pillurinkiä miks ette heistä valita

    • eräs äiti-ihminen

      Annetaan poliisien tutkia ennen kuin kukaan alkaa hutkimaan, alkoholin osuuskin varmasti tutkitaan joten spekulointi asian suhteen lienee täysin turhaa. Aikanaan tulee ilmi faktat joihin ei liene kenelläkään mitään sanomista, annetaan omaisille rauha surra poismennyttä ja sama rauha myös rekkakuskille, ei tehdä hänestä(kään) syyllistä ennen aikojaan

      • vesala66

        Tajuaakohan osakaan,millainen shokki tämä on perheelle.(minä en, aika läheisenä)annetaan rauha laskea vainaja lepoon.juuso


    • ei enää

      pyydän teitä hyvät ihmiset olemaan vaikka hiljaa jos teillä ei ole muuta ulostuloa sieltä suusta kuin syytteleminen ja paskan jauhaminen. kyseinen henkilö oli todella monelle rakas ja minulle myös. tämä on näköjään taas kuhmon luonne että tullaan jauhamaan kaiken näköistä jonnekin suomi24 ja sydäntä ei näytä tosiaankaan olevan joillakin täällä? kyseinen henkilö ei itsemurhaa ole tehnyt. olkaa kilttejä ja ihan läheisten takia edes pitäkää suunne kiinni.. nämä tekstit satuttavat meitä.

    • !

      Miten te AIKUISET IHMISET kehtaatte tulla spekuloimaa tätä asiaa tänne ja vedätte omia johtopäätöksiä mitkä eivät ole edes totta ? Kaikki te tiedätte hyvin, että monet Nikon kaverit ja ehkä vanhemmatkin lukevat nämä kirjoitukset. Jos jotain tahdotte sanoa, niin tulkaa sanomaan Nikon läheisille päin naamaa. Aina meille nuorille saarnataan kuinka netissä pitäisi kirjoittaa vain asioita mitä omalla nimellä ja naamalla kehtaisi sanoa, mutta ette tekään sitä yhtään paremmin näköjään osaa .. Kiitos vain teille jotka saivat raivoni kiehumaan tämän kaiken surun keskellä ! Miettikää ensi kerralla mitä sanotte, ennen kuin sanotte.

    • voi hyvä ihme

      Jos kirjoutukset pahoittaa teidän mielen ni ei kukaan pakota lukemaan niitä.

    • !

      Joopajoo, pokkaa näyttää olevan. Tekisi mieli raivota tässä teille kaikille jollai ei näytä olevan sydäntä. Muttei pysty, niin sanattomaksi vetää miten puhutte .. Auttaa todella paljon tämän kaiken surun ja tuskan keskellä kun osaatte tukea kaikkia joita Nikon kuolema koskettaa ! Lopettakaa jo tässä viestiketjussa asian puiminen, ei koske näköjää teidän elämää ni puuttukaa vain omiin asioihin !

      Sanat satuttaa eniten, kuvittelisi teidän 'viisaiden' tietävän sen ..

    • stiiiii

      Rauhoittukaahan jo.mopon valot ei ole kehittynyt 30 vuoteen juuri ollenkaa.samat katuvalot kuin 26vuotta sitten.silloinkin oli lähellä kun kaveri veti dexi gorollan perään sateella iltamyöhään.ei niitä pysäköitynä vehkeitä kerkee huomata jos huonolla kelillä ajelee.luulempa että tämäkin kaveri on koettanut vaan kotia mennä sateesta pois ja kärry on vaan tullu liian nopeasti eteen huonoissa katuvaloissa.voimia perheelle...

    • Anonymous Andy

      Sen siitä saapi ku humalassa mopoilee!

    • jok4

      Ihan naurettavaa kuinka täällä syytellään Mopopoikaa joka kuoli onnettomuudessa tiedän itsekkin kokemuksesta nuorudessani mopolla ajamisesta että ei vesisade kelillä pysty ajamaan visiiri auki se on vähän sama asia kun heitettäisiin hiekkaa silmiin ja kun ajelet, visiiri kiinni niin hahmotat mustan tien ja katkoviivan himmeästi pysäköity auto tai kärry niin ei ne heijastimet heijastakkaan huuruisen rapaisen ja märän visiirin läpi ollenkaan ja ei niissä mopoissa kovin paljon kynttilän lyhtyä paremmat valot ole ja ei tumma ja märkä tukkikuorma pimeässä näy kovin hyvin muutenkaan ja fillaristi nimimerkillä kommentoinut laita pakastepussi pimeällä pyöräkaistalla ajaessasi päähän ja sano sitten miten voit syytellä täällä nuin vain kuollutta poikaa ja eihän se nyt varmaan sen rekkakuskinkaan vika ole että onsen autonsa siihen jättänyt sääolosuhteet ja muut tekijät ynnättynä eihän ole vain nähnyt sitä rekkaa turhaan täällä syytellään kun ei asiasta tiedä vältämättä paskankaan vertaa.

    • läskimopoilija

      80cc naukaisee kivasti!

    • En_tiiä_muuta

      Kyllähän se ajonopeus pitää kelin mukaan valita.
      Oliko että pitää tien näkyvällä osalla saada vielä pysäytettyäkin, ja jos ei näe pitää ajaa hitaasti.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      156
      2722
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1806
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1550
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe