Mikä tähtäin hirvenpyyntiin?

325325

Alle 250e saisiko hyvää? Pitäisi olla pieni zoom mahdollisuus. Ym

11

2025

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jepa

      Avotähtäin..?

    • laatuputkiakansalle

      Avotähtäin tohon budjettiin... jos hilloo on 1000e ni zeiss,s&b tai swaro ...

      • ........

        Tekstiili metsästäjien vehkeitä.


    • provoa rosvoille

      Ei mitään herrojen zeissejä tarvii. Leupoldin vx-2 tai meoptaa, sillä pärjää. Siitä hinnastakun ei ole apua, kun saa esitellä toisille. Hifistelijöitä koko sakki. Jos rahalla pyyhit perseen, ni osta leica

    • Latailija...

      Kyllä löytyy kohtuu kiikareita. Kats asekauppojen sivuja.

      • marlinisti1

        Riistamaalla on jotakin halpaa ,samoin Kärkkäisellä,itse kokeilin syksyllä o-zoomin halpista 1,5-4,5 30 mm putkella (sama tehdas tekee joitakon leupoldin halpismalleja) aivan ok testatessa ,ainoa murhe on okulaarin silmäsäätö joka on löysä,no vulkanoivaa kumiteippiä vaan muutama kierros ja pysyy kohdallaan.
        hämärässä toimii punapiste hyväna apuna ja olis viimeinen kaato jääny ilman sitä tekemättä,senverran pimeähköä oli,nyt aion ottaa venäläisiä tähtäimiä testiin (veika oy) niistä on aiemmilta vuosilta hyviä kokemuksia ,variaabelit vaan on aika herkkiä kolhuille ja rekyylille,säädöt saattaa yllättäen muuttua tms.Sotilaskäyttöön tehdään paras kalusto ja ainakinVomz-tuotteet on optisesti kelpo tavaraa
        pilad 3,5*20=110e
        pilad 4*32 valolla 140e
        ja jos monikäyttö/kytiskiikari niin pilad pv 2-10*52 =220 e ja riittää tosi hämärässä Kiinteä 8*56 olis kytikselle paras halpa kiikari ja siitä on omakohtaista kokemusta


    • ammuskelija.

      Alle 250 ei saa hyvää varsinkaan uutena. Kannattaisi ostaa käytetty kiikari esim bussen elite, leopoldi, meopta. Zoomia 1-4 kestaisesti. Käytettyjä kiikareita löytyy silloin tällöin varsin kohtuu hintaa kun halutaan vaihtaa vanha vähän parempaan.

      Kiikarille pitää sitten ostaa myös hyvät jalat ja asentaa kiikari oikein. Huonoja jalkoja ja vääriä asennuksia näkyy yllättävän paljon. Jaloista optilok on hyvä ja siihen kiikarin saa helposti asennettua kunnollisesti.

      Hirven kokoiseen otukseen osuu vähän huonommallakin kiikarilla. Jos säädöt vähän klappaa ja osumapiste vaeltaa, niin on aivan sama heittääkö osuma 10cm sinne tänne. Hieveä ammutaan aika läheltä muutenkin. Kokonaan eri jutta, jos yrittäisi latvalintua. Tällöin tuo 10cm tarkoittaisi ohilaukausta.

      Älä osta ihan halpaa. Siitä tulee vain murhetta. Tähtäinkuva on hämärä ja epätarkka etkä saa sätöjä koskaan pysymään paikoillansa.

      • Punapisteen saat

        Bushnellin punapisteen saa tuolla rahalla. Ammuin 2vasaa ja emän samaan kasaan ko.tähtäimellä ja se on sotilaskiväärin päällä(7,62*53r)Kaadolle kun tuli ensimmäinen ihmettelemään saalistani ,hän kysyi mitä tähtäintä käytät aseessa? Näytin sitten ja esittelin kamppeen ja hän sanoi hankkivansa samanlaisen omaan aseeseen. Punapisteen etu nopeassa tilanteessa nimenomaan nopean tähtäyksen etu. Täplä lavan taakse ja pum.


    • Kiikari on Ok

      Olihan mielenkiintoista lukea erillaisia vastauksia aiheesta. Varmaankin suurin asia on se minkä tähtäimen valitset: avo-. punapiste-, vai kiikaritähtäin. Itse olen kaatanut jokusen hirven etelä-Suomessa ja kun olen päivittänyt tähtäin kalustoa olen miettinyt metsästys alueitamme. Eli meidän aluella on varsin pusikkoista ja hyvät peltopaikat ovat vähissä. Tämän vuoksi olen ampunut puolet avotähtäimillä ja puolet 2,5-6 suurennoksella olevalla kiikarikiväärillä. Rehellisesti pitää sanoa, että ainakin meilläpäin hirvijahti on johdettua toimintaa ja silloin tähtäimeltä ei tarvita kovinkaan hyviä hämäräominaisuuksia. Suosittelisin hirvestykseen halvimpia merkkitähtäimiä esim. Redfield mahdollisimman pienellä suurennoksella. Itse voisin ostaa jopa vielä halvemmankin merkin... Toki jos ostaa kerralla laatua niin sehän on loppuelämän sijoitus, ellei kalustolle käy haavereita. Joo onhan minulla punapistekin, mutta kun sen kanssa en ole niin paljoa operoinut ja se on jäänyt vähän käyttöä vajaa, mutta toimisi varmasti hyvin lyhyillä ja risukkoisilla paikoille. Eli minun loppu kaneetti: kiikari pienellä suurennoksella hirvijahtiin, hyvän saa jo n. 200-250 €.

    • Scoremax1

      yhen hyvän/kohtalaisen merkin jopa saa, japanilainen Sightron SI 2.5-10*44 lifetime takuulla. Käkkäräiseltä sen sai pari v. sitten 220-240 eur., ahtio huvila näytti myyvän 280 eur.Ainakin kirkas kuva ko. putkessa..muitakin malleja löytyy samasta merkistä..

    • makkaranpaistaja1

      Olen pärjännyt kompromissiputkella, 3-10x50 Kahlesin CT:llä kun on vain yksi kivääri. Sain edullisesti ja toimii monessa muussakin hyvin kyttäysjahtiin asti. Tosin valaistu ristikko puttuu.

      3x suurempaa ei liikkuvaan kohteeseen tarvitse. Itse joudun kääntämään suurennoksen tuohon kun ei pienemmälle saa ja hirvijahdissa se on aina 3x:llä. Kerran jouduin vääntämään isommalle kun jouduin ampumaan 200 m kerran jo ammuttua hirveä.

      Alle 250 Euroa ? Putken saa mutta hyvät jalat jäävät saamatta.
      Bushnell Banner/Trophyl, Burris, Leupold VX-I ja II, Meotlta voi saada edullisen, käytettyjä putkia voi löytää aseliikkeistä, mm. HH Sport ilmoittelee niistä netissä. Itse ostan tavaraa Länsi-Suomen alueelta: Sissos rauma, AA-production rauma/pori, Häijää, Kunigasase tampere. Ylöjärven asetarvike, ylöjärven aseseppä, Virtain asetalo. Kaikilla on nettisivut nykyään ja kiikarit kulkevat postissa hyvin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6293
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4036
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2446
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1970
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1433
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1006
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      981
    Aihe