Espoo, Leppävaara, Komentajankatu 5, Sosiaalitoimisto

mitenvoi25

Hienoa palvelua! Mulla on 8 senttiä tilillä ja toisel tilillä 0€. Puhelin on lyöty jo säppiin, netti jostain syystä toistaiseksi auki. Kävin sossussa ilmoittamassa seuraavat asiat:
-ei rahaa ruokaan
-puhelin kiinni
- himas ei enää safkaa

Sanoivat, että mee johonki mestaan mis aamupala maksaa 50 senttiä. Sanoin, että mulla on tilillä 8 senttiä ja näytin kaikki tiliotteet ym. "Ei voi mitään". Kysyin, että koska rahaa tulee niin vastaus 7 päivän sisällä. No mistä saan ruokaa siihen asti? "En voi tässä auttaa sen asian kanssa". No mitä mä nyt teen? "Tuu keskiviikkona käymään" Silloin siis joku minun oma sosiaaliohjaja "Ville" hoitelee mun asioita. Kysyin, että millä tuun niin tuu kävellen. Sanoin, että 25km matkaa yhteen suuntaan, että se on sitte 50km kävelymatka edestakas. "Mee bussilla" Edelleen ei o rahaa edes bussiin... "Onks sul frendejä tääl alueel" No ei nyt oo ketää keltä sais kyytii ja just muuttanu jne. "Vähän ikäväähän tämä nyt on, mutta en voi auttaa mitenkään tästä luukulta käsin".

Eli keskiviikkonahan urheillaan sitten 50km pitää kävellä. Työkkäristä tuli lappu, että ilmoittauduhan johonkin työnhakukursseille ja tuu viikon päästä käymään. Jos en ole silloin vielä kuollut nälkään niin pitää taas 50km kävellä. Tai no ei nyt liioitella. Google mapsin mukaan matka on vaan 24km eli 48km total. Hyvinhän tää homma toimii. 7 päivää ilman safkaa ja 48km kävelylenkkejä!

28

6516

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hfhgfhgdgfgf

      *tuuks olet ollut niin typerä, että olet päästänyt viimeisetkin bussilippurahasi menemään. Elämässä pitää osata vähän priorisoida.

      Etsi pulloja, liftaa. hiihdä.Kuulostat vielä sen verran nuorelta, että ihan rollattorilla ei tarvitse lähteä liikkeelle.

    • mitenvoi25

      Vittu eka käskettiin käyttää omat rahat loppuun ennenku saa apuja ja sit käskettiin ottaa lainaks niin paljon ku saa. Tässä on tulos.

      • hfhgfhgdgfgf

        Ja sinä uusavuton olit niin tyhmä, että luulit että viimeinenkin penni on heti haaskattava mässyihin ennenkuin yhteiskunna yhteinen kukkaro aukeaa? No voi voi, elämä opetttaa jos mamma ja pappa eivät ole opettaneet tai ole pelastamassa sinua lihapatojen äärelle.


    • meizi83

      Niinpä. Sitä voi välillä miettiä, mikä on oma vastuusi asiassa?

      Vai eikö vastuun ottaminen omasta itsestä kiinnosta?

      Lainat vedetty tappiin, eikä töissäkään käyty ilmeisen pitkään aikaan.

    • oliko tuo todellista

      Olisi mielestäni ilman muuta pitänyt auttaa tuossa tilanteessa.
      Sitä varten tuo instanssi on olemassa, että viimesijaisesti sieltä kansalainen saa apua.

      Virkailijoiden tulee olla koulutettuja auttamaan tilanteessa kuin tilanteessa (myös luukulla päivystävät virkailijat) , vastaus "ei voi mitään" ei kyllä kelpaa virkailijan vastaukseksi (hän on sinne palkattu auttamaan = saa palkan työstään että paneutuu kunnolla ihmisen tilanteeseen ja auttaa).

      Tuo kuvattu tilanne ei kyllä mennyt hyvin. Mikäli tuollaista on oikeasti tapahtunut, niin tilannetta ei hoidettu missään nimessä asiallisesti.

    • pienen lapsen yh

      Espoossa jaetaan ilmaista ruokaa jokaisena viikonpäivänä. Eli ns.leipäjono toimii kyllä. Sieltä saa kattavat satsit kaikenlaista ruokaa. On enää itsestä kiinni kehtaako mennä. Itse olen vaikeassa elämäntilanteessa käynyt. Toisen roska on todellakin toisen aarre. Siinä on säästetty monta kymppiä rahaa ja jaloilleen pääseminen on ollut helpompaa.

    • onn2

      kaikki on niin fiksuja, kyllä ymmärrän sinua täysin MITENVOI25, toivon että sinulle kuuluu hyvin.

    • onn2

      Tunnen yhtä ihmistä Helsingista, jotka istuu 17 vuotta kotona, ja saivat jatkuvasti tilille raha kun palkka tilille, mene Helsinkin, TÄÄ Leppävaaran toimisto kaikesta pahin, huomasin ne vaan kiusaa ihmisia, vaikka raha ei kuuluu heille, vaan valtiolle

      • kdksjdfksdfjhksdfsdf

        Eiköhän kaveri ole nimenomaan Helsingin puolelta ollutkin. Tuo hänen mainitsemansa 24km matka kun ei mitenkään mahdu Espoon sisälle, jos päämääränä on Leppävaara.

        Jos hän taasen oli espoolaisia, niin tarinalta meni uskottavuus tuon matkan liioittelun vuoksi. Loppujaarittelukin on varmasti yhtä tiukkaa faktaa, vailla mitään liioittelua.

        Ja miksiköhän hän sai tuollaista kohtelua? Ja miksiköhän hän ei kertonut koko tarinaa siitä, miten oli tuollaiseen tilanteeseen joutunut...

        Asiat voi esittää niin monella tavalla... mutta usein sitä saa, mitä tilaakin.


    • Myy tietokoneesi

      niin saat rahaa.

    • onn2

      hei kdksjdfksdfjhksdfsdf,

      Asiat voi esittää niin monella tavalla... mutta usein sitä saa, mitä tilaakin.

      miksi pitää toivoo ihmiselle sitä saa mitä tilaakin, ei kukaan voi tietää hänen tilanne, Toivon kaikkea parasta sinulle mitenvoi25

      • kdksjdfksdfjhksdfsdf

        Hei mitenvoi25

        Minä en ainakaan sinulle mitään toivonut. Näin vain kertomuksesi, jossa oli selkeitä aukkoja ja ehkäpä jopa muunneltua totuutta.

        Siksi olisinkin mielelläni kuullut koko tarinan, jotta olisin voinut tietää mikä on oikeasti ihmisen tilanne. Nyt tuo kertomus kertoi jotakin, jossa ei kaikki ollut ihan totuutta, ja täydeksi arvoitukseksi jäi se, miten tähän tilanteeseen on päädytty.

        Olen elänyt jo sen verran kauan, että olen huomannut että elämän pienet "lainalaisuudet" pätevät. Ensivaikutelma on usein se mitä ihminen on ja edustaa, sen lisäksi kun itselleen kerjää toimillaan ongelmia, niin sitä saa mitä tilaa.

        Toki, voi olla että olet hyvinvointi-Suomessa joutunut merkilliseen elämäntilanteeseen, jossa olet pudonnut yhteiskunnan ulkopuolelle ja jostakin aivan käsittämättömästä syystä, asiallista ja hyvinkäyttäytyvää ihmistä käsitellään aivan ala-arvoisesti sosiaalitoimistossa.

        Toinen vaihtoehto on sitten se ensimmäinen mielikuva, joka tarinastasi tulee mieleen. Jätetään se mielikuva jokaisen lukijan oman mielikuvituksen varaan.

        Kumpi näistä vaihtoehdoista on todennäköisempi? Tai kumpi on oikea? Oliko sosiaalitoimistossa pahoja ihmisiä, vai toimivatko he asiakkaansa toiminnan ja ehkäpä aiempien kokemusten mukaan?

        Kysymyksiä, joihin vain mitenvoi25 tietää vastauksen, mutta ei todennäköisesti halua kertoa niihin vastauksia.


    • ei voi olla

      Siis onko Suomessa oikeasti näin nuijia ihmisiä olemassa?

      Ei voi kun kansakunnan kannalta toivoa että on provoilu mielessä kirjoitettua hupia...

    • rtfisdfjdshf

      Onhan tuo tuttua. Ite en koskaan odota sossusta mitään.
      Kerran sen 10 vuotta sitten opin. Ei ollut varaa ruokaa ja menin sossuun, kommentti oli: Ei oo mun ongelma.
      Onneks oli diakoni pelastamassa.

      Mitähän tuolla sossussakin hommaa. Täytynee ruvata vetään huumeita tai viinaa niin rahaa tippuu tilille. Tai jos maalaa ittensä tarpeeks ruskeaks niin eiköhän se siitä.

    • pätkätyöläine

      Ite oon saanut aina kiitettävästi apua sossusta kun siitä on todella ollut tarve.

    • koitetaan jaksaa

      Toimeentulotuki, Asumistuki on lakisääteinen ja kaililla on oikeus siihen mikäli tulot on romahtanut kuukausittan tiliotteet ym asia paperit liitteenä, jos ei saa tukea tulot on liian isot, jos lopputili on 2-6000e ei saa muutamaan kk mitään sosiaalitukea, toimeentulo laskuri löytyy sossun sivuilta

      toimeentulotuki ja asumistuki, riittää elämiseen, mutta tarkkana pitää olla silti, rahojen kanssa

      ryyppäämiseen ja rälläämiseen tuet ei riitä

      itse elän tukien varassa en polta enkä juo
      osa-aikaeläkkeellä olen sairauksien takia

    • Tiedoksi Vaan

      Espoo, Leppävaara, Komentajankatu 5, Sosiaalitoimisto

      Tekevät arvokasta työtä ja asiat ovat hoitaneet 100%

      olen asiakas kyseisessä tsto:ssa

      niin metsä vastaa, kuin sinne huudetaan

      älkää parjatko sosiaalitoimistoa, kyllä ne asiat hoitaa 100%
      se on toinen asia mitenkä kukin asiat hoitaa kyseisessä toimistossa ja käyttäytyy
      jokaisella on oikeus sosiaaliapuun, jos huonosti menee, eikä rahat riitä,
      laskuri on sossun sivuilla tuloista ja menoista, siitä selviää, kun sitä käyttää
      onko oikeutettu sosiaali apuun vai ei.

    • refff

      Hae maksusetomusta ruolle ja matkakortille jos sulla on koulutus sulla on oikeus saada niitä

    • minna55

      En ole ikinä käynyt sossussun luukulla, mutta nyt olisi pakko. Olen sairas ja kaiken omaisuuteni olen käyttänyt jo lääkkeisiin, sairaaloihin ja ruokaan, asumiskustannuksiin. Sairaus ei ole itseaiheutettu, ettei siitäkään voi syyttää. Kattokin pitäisi myydä pään päältä ennenkuin saa apua. Minne sairaana muuttaisi ja millä rahalla kaikki muuttokustannukset maksaisi. Toipua pitäisi ensin ja se ei niin nopeasti käy. Tilanne on aivan mahdoton.

    • entinenveronmaksaja

      Kyllähän sossusta saa jos vaan on tarpeeksi musta naama ja osaa valehdella suut silmät täyteen mutta rehellinen avun tarvitsija sieltä ei saa mitään se on tullut koettua todella monesti ite maksanu yli 40 vuotta veroja tähän yhteiskuntaan mutta nyt kun apua pitäs saada se on kyllä mahdoton saada . Mätä valtio koko suomi .miksi maksaa verot kun joskus kun apua tarvii ite mitään ei saa vaikka on ihan toivoton tilanne.

    • a_pu_va

      Tämä on vanha aloitus, missä lie aloittaja onkaan. Mutta tutun tuntuista on, sossusta ei ennenkään ole apua herunut.
      Tänä päivänä se taitaakin olla kela, josta pitäisi saada tarvittaessa apua, mutta kun sattuu olemaan uusia avunhakijoita (vaikkei olisi edes tarvetta) niin aloittajan tapainen henkilö on vielä ahtaammalla.
      Apua ei taatusti tule, ihomaali voisi auttaa, tai se pullo taskussa.

    • käyttääjärkeäää

      Käyttää järkeä niin rahat riittää ettei tarvi olla ruinaamassa joka paikassa. Se on kun asettuu asetelmaan syö ja paskantaa niin ei hyvä.

    • olenkantasuomalainen

      Aloittajassa on vain yksi vika: Hän ei ole muslimi eikä maahantunkeutuja.

    • Isällinen

      En ole rasisti, mutta olen samaa mieltä kuin edellinen kommentoija: pitäisi olla maahanmuuttaja tms. Espoon sosiaalitoimi pelkää, että joutuisivat mahdollisen rasismin syytösten kohteeksi ja siksi näillä henkilöille järjestetään kaikki mahdollinen tuki. Heillä on omat avustajat, jotka pitävät huolen, että kaikki mahdollinen tuki haetaan ja perustellaan oikein.
      Suomalainen nuori mies, joka ajautunut vastaavaan tilanteeseen ohjataan ulos ja sanotaan, että koita tulla toimeen. Ja tule sitten uudestaan. No, sitten henkilö menee äidin luo ja nyhtää eläkeläiseltä kaiken minkä irti saa. Isä lopetti tukemisen jo aikaa sitten, mutta homma jatkuu.
      Uusimpien tietojen mukaan Suomessa , tässä maailman onnellisimmassa maassa on 65000 syrjäytynyttä nuorta ( 18-29 v ) Luku oli pienentynyt muutamalla tuhannella ja kas, siitä saatiin uutinen.
      Joka vuosi kirjoitetaan eläkepaperit yli 3000 : lle 35 vuotiaalle !!!
      Haloo !! Miksi ei tästä puhuta, monen taustana on syrjäytyminen ja erilaisten huumeiden ongelmakäyttö.
      Eteenpäin ei ole menty !! Hallitus puuhailee sähköautojen ja sähköpolkupyörätukien kanssa, ja antaa näiden nuorten tehdä hidasta itsemurhaa.

    • tietäjätätinen

      Sun pitää oppia ennakoimaan asioita. Pidä kirjanpitoa tuloista ja menoista, se ei ole vaikeaa. Jaa kaan ja laita tt hakemus ajoissa, ei silloin kun ei ole enää rahaa. Jaa jäljellä oleva raha jälj. olevien päivien muaan. Tiedät varmaan että tt tulkea ei saa samanapäivänä, vaan käsittelyaika on n viikko.

    • oppikaa.oikeat.tavat

      Vanha aloitus!!! vastaan silti, että eikö toopet tajua, että se on se tili missä ei pidä näkyä yhtään rahaa. Nostaa rahat pois sieltä, ja pistää patjan alle sen hätävaran, sen jälkeen voi mennä ruinaamaan sossusta tai nykyään kelalta.
      Sitäpaitsi tosiaankaan ei pidä paikkansa se etäisyys lepuskin sossuun, jos noinkin kaukana asuu, kuuluu jo varmaan toiseen piiriin.
      Toivotaan että aloittaja on löytänyt järkensä ja alkanut tajuamaan miten asiansa hoitaa.

    • vääräosoite

      Ongelma se, että kuka tahansa vois käyttää rahansas johonkin tililtänsä ja hakea lisää Kelasta jos homma noin toimis jotta valittamalla saa lisää..

      Siellä tietyt säännöt jonka puitteissa rahaa jaetaan, ne pitää vaan lukea ja omaksua. Kriisiavulle on joku ihan eri osoite kuin Kela jossa asiat etenee byrokratian kautta.

    • Yksivähäosane

      En juo. Poltan 3€ punaisia pall mall sikareita ja näitäkin niukasti eli aski tai kaksi per viikko. Mulla on aina kuivaelintarvikkeita,ketsuppia,maitoa. En ymmärrä tuollaista,ettei muka olisi mitään. En todella ymmärrä,koska itse elän työmarkkinatuella ja siitä olen aina pysynyt ruuassa. Toimeentulotukea en saa. Tokikaan mulla ei ole tv.tä eikä hienouksia. Kahvinkeitin on:D Kahvina xtra ja k menu.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1916
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe