Isännöitsijää vaihtamassa

Vaikea valita

Olemme vaihtamassa isännöintitoimistoa ja keskusteluissa on vilahdellut Talohallinta ja Verkkoisännöinti. Onko kokemuksia, suosituksia?

90

7379

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • valinnan tehnyt

      Kannattaa tutkailla naapuri taloyhtiöiden ilmoitustauluilta isännöitsijöiden yhteystietoja ja kysyä naapuri halltuksilta kokemuksia.

    • 11+3

      Naapuritalon hallitus ei välttämättä kerro kokemuksistaan rehellisesti vaan antavat vahingon kiertää.

      Naapuritalon osakkaat ovat joutuneet maksamaan kukkarostaan hukkaan menneitä eurojaan. Miksi toiset saisivat ratsastaa ilmaisella tiedolla.

      • lsmfd

        Ikäviä naapureita teillä...meillä päin ainakin pyritään jakamaan tietoa taloyhtiöiden kesken ja pyritään tekemään isot remontit yhdessä suunnittelusta lähtien.


      • neponen2
        lsmfd kirjoitti:

        Ikäviä naapureita teillä...meillä päin ainakin pyritään jakamaan tietoa taloyhtiöiden kesken ja pyritään tekemään isot remontit yhdessä suunnittelusta lähtien.

        Niinpä, naapureita ei voi valita.
        Onnitteluni ja menestystä jatkoon taloyhtiöllenne.


      • lsmfd
        neponen2 kirjoitti:

        Niinpä, naapureita ei voi valita.
        Onnitteluni ja menestystä jatkoon taloyhtiöllenne.

        Porin Sampolassa yhtiespeli on pisimmällä Suomessa.


    • 3+17

      Eiköhän paras tapa ole tutkailla ympäristöä ja jutella ihmisten kanssa, itse pitää sitten suodattaa sieltä olennainen ja jättää epäolennainen omaan arvoonsa.

      Googlaamalla löytää toimistoja jotka eivät välttämättä tule Isännöintiliiton jäsenlistoilta esille, jäsenyys kun ei tuo teille mitään lisäarvoa. Sitten vaan kyselyä ihan soittamalla ja tarjouspyyntö perään jos siltä tuntuu. Soitto kertoo heti miten toimistossa asiat sujuvat ja onko isännöitsijät edes puhelimen päähän saatavissa?

    • neponen2

      Kannattaa muistaa vielä sellainenkin asia, että samassa isännöitsijätoimistossa voi olla useita ammatti-isännöitsijöitä, joilla on erilaisia ominaisuuksia.

    • Jyri V

      Jos taloyhtiönne on vaihtamassa isännöitsijää, suosittelen, että hallituksenne tekee kunnollisen tarjouspyyntökierroksen, eikä ainoastaan kuuntele naapureita periaatteella "mistähän löytyisi" Itse tein tällaisen kymmenen yrityksen tarjouspyyntökierroksen (tutkin firmoja ja paperikirjeenä ihan lähetin), vastaukset karsittiin,haastateltiin. Ei ole tarvinnut katua, koska 8 vuotta on isännöinti pelannut hyvin. Joten rahaa talo on säästänyt roimat määrät, koska huono isännöinti aiheuttaa joskus hirveät kulut (esim. vesivahingot) Jos kiinnostaa tarkemmin, soittele vaikka 050 352 3635.

      • Inssimamma

        Hyvä isännöinti harvoin säästää rahaa, jos ylläpitoa on aiemmin laiminlyöty. Talohallinta ja Lauttasaaren toimipiste on surkeinta mitä olen Verkkoisännöinnin (Ovenian) rinnalla nähnyt. Talo on 10 vuoden sisällä mittavien korjausten edessä, kun hyvä-veli kerho pääsee remppaamaan.


    • Asukasisännöinti

      Isännöitsjijä, eli taloyhtiön renki, joka rahastaa lähes tyhjästä! Joku taloyhtiöstä aloittaa asukasisännöinnin on helppoa ja tilitoimisto hoitaa laskut jne.. Hallitus tekee hommia, eli Isännöinti on sukupuuttoonkuoleva tarpeeton yksilö!

      Taloyhtiömme vuosia hoitanut isännöinnin asukasisännöinnillä ja toimii!

      • Inssimamma

        Juuri näin!


    • ITS...

      Meiltä edelleen puuttuu se näkyvä oikeustapaus jossa vihdoin laitettaisiin joku asukas- tai OTO-isännöitsijä vastuuseen tekemisistään. Kuukausittain törmään taloyhtiöihin joiden asiat on saatu täysin solmuun omatoimisella isännöinnillä, ja syylliset ovat muuttaneet pois talosta jättäen sotkun muiden asukkaiden maksettavaksi. Sitten huudellaan täällä S24:ssa kuinka edulliseksi tuli ja kuinka kallis uusi isännöitsijä on. Varmasti maksaa kun tehdään viisi vuotta kirjanpitoa uusiksi, suunnitellaan kymmenen vuoden rästiremontit ja rukoillaan että pankki antaisi lainaa vaikka panttaukset ylittää kiinteistön käypän arvon.

      Ei siellä isännöitsijäntodistuksessa turhaan ole kohta johon merkitään isännöitsijän koulutukset ja tutkinnot.

      • 18+20

        En ole koskaan nähnyt missään ammatti-isännöitsijän isännöitsijäntodistuksessa kohtaa, johon olisi merkitty isännöitsijän koulutus tai tutkinnot.
        OTO-isännöitsijöillä se useimmin on mainittu (DI/KTM/ tai pelkkä insinööri).


      • MinäVaan544954

        https://museokatu.com/

        Ei "ammatti-isännöitsijät" tuo onnea talon, jos hyvä-veli-verkosto pyörii.

        Joku voisi perustaa yrityksen "tavallinen isännöintitoimisto". Tehdään perustyötä asiakasta kuunnellen.


    • Asukasisännöinti

      ITS...

      Isännöitsi ei mitään päätä, eli yhtikokous ja sen osakkaat, eli älkää nyt ihan puppua puhu! Hallituksella on myös "valtaa" hoitaa taloyhtiönasioita, mutta ISÄNNÖITSIJÄ EI PÄÄTÄ ELI ON PELKKÄ RAHASTAVA RENKI"

      Paras tapa on kokeilla j akuten täällä itse hoidetan, koska ylensä kallis isännöitsijä "ammattitunari" ei ole edes koko taloyhtiön asioissa perillä tai kuten täälä huomattiin
      on palavereisa ym.. ei ne mitään oikeesti juuri tee.. "ammattitunareilla" on omat sihteerit
      jotka tekee kirjanpidon.

      Kun asukasisännöitsijä olemassa hän on jatkuvasti ns ajantasalla omassa taloyhtiössään ja hommat toimivat taatusti hyvin. Asukasisännöintiinkään ei kannata ottaa henkilöä, joka
      ei ole sitoutunut tekemään nuo vähäisemmätkin hommat esm. kokouskutsujen lähetys.. eipä isännöitsijällä niin paljon ole hommia ettei joku asukas pysty hoitaa.

      Kannattaa kokeilla, eli irtisanokaa kallis isännöinti ja hommatkaa tilitoimisto, joka
      samoin hoitaa asiat halvemmalla. Suurin syy on pelko vaihtaa isännöintiä, eli siitä vain eroilmoitus vireille ja joillakin kuten meillä meni 1v ennen kun pääsi eroon ja takaisin
      ei koskaan mennä, kun itsekkin pärjätään!

    • Entinen OTO-isänn.

      Mitä tuohon edelliseen sepustukseen nyt sanoisi,ainakin huutamisesta ja kirjoitusvirheistä päätellen se on aika kiihdyksissä kirjoitettu.

      ”Isännöitsi ei mitään päätä, eli yhtikokous ja sen osakkaat, eli älkää nyt ihan puppua puhu! Hallituksella on myös "valtaa" hoitaa taloyhtiönasioita, mutta ISÄNNÖITSIJÄ EI PÄÄTÄ ELI ON PELKKÄ RAHASTAVA RENKI"
      -Tähän sanon kokemuksella, että Uudellamaalla oli eräs as-osakeyhtiö, jossa oli hallitus tuollaisella asenteella liikkeellä ja kävi sitten niin, etteivät halutessaan saaneetkaan ammatti-isännöitsijää, pienehköllä paikkakunnalla kun tuppaa tuo tieto kulkemaan ammattilaisten piirissä.

      ”Paras tapa on kokeilla j akuten täällä itse hoidetan, koska ylensä kallis isännöitsijä "ammattitunari" ei ole edes koko taloyhtiön asioissa perillä tai kuten täälä huomattiin
      on palavereisa ym.. ei ne mitään oikeesti juuri tee.. "ammattitunareilla" on omat sihteerit
      jotka tekee kirjanpidon.”
      -Näinhän sen pitääkin olla, osaaja hoitaa hommansa, eihän osakeyhtiössäkään toimitusjohtaja yleensä kirjanpitoa hoida, vaan omat tehtävänsä ammattitaidolla. Hallitus on perillä yhtiön asioista.

      ”Kun asukasisännöitsijä olemassa hän on jatkuvasti ns ajantasalla omassa taloyhtiössään ja hommat toimivat taatusti hyvin. Asukasisännöintiinkään ei kannata ottaa henkilöä, joka
      ei ole sitoutunut tekemään nuo vähäisemmätkin hommat esm. kokouskutsujen lähetys.. eipä isännöitsijällä niin paljon ole hommia ettei joku asukas pysty hoitaa”
      -Kyllä asukasisännöitsijä aika hyvin on perillä oman yhtiön asioista, mutta kymmenen vuoden kokemuksella hommasta voin sanoa, että työelämän muuttuessa jatkuvasti kiireisemmäksi ei aika enää riittänyt siihen, että olisi hyvällä omallatunnolla voinut sanoa osakkaille, että pysyn kärryillä muuttuvista laeista, viranomaismääräyksistä yms.
      Kun sitten ilmoitin lopettavani, tarjottiin ensin isompaa korvausta, mutta päädyimme ammatti-isännöitsijään ja jatkoin hallituksen puheenjohtajana seuraavat neljätoista vuotta, jotka asunto-oy:ssä asuin, tehden hyvää yhteistyötä isännöitsijän kanssa.
      Silloin huokaisin helpotuksesta, kun tuli ensimmäinen huoneiston otto yhtiön hallintaan maksamattomien vastikkeiden vuoksi.

      ”Kannattaa kokeilla, eli irtisanokaa kallis isännöinti ja hommatkaa tilitoimisto, joka
      samoin hoitaa asiat halvemmalla. Suurin syy on pelko vaihtaa isännöintiä, eli siitä vain eroilmoitus vireille ja joillakin kuten meillä meni 1v ennen kun pääsi eroon ja takaisin
      ei koskaan mennä, kun itsekkin pärjätään!”
      -Kokeilkaa, mutta muistakaa, että ammattilaisilla on verkostoissa esimerkiksi kaikenlaisia remontteja tekeviä firmoja, jolloin apu on aina tiedossa, kun sitä äkkiä tarvitaan. Ja kyllähän niitä muitakin hommia on kuin kokouskutsujen lähettäminen.

      • Inssimamma

        Verkosto, josta isännöitsijä saa nettona? Kuules nyt olen itse rakennusalalla toimiva RAPS pätevyyden omaava kolmen lapsen äiti ja minulla riittää aikaa perehtyä muutamaan hassuun lakimuutokseen. Koko isännöitsijäkoulutus on vitsi ja tämön koulutuksen omaava henkilö on toisin ajateltuna taloyhtiön ylläpidosta vastaava henkilö ja rakennuttajan edustaja. Tähän tarvitaan ammattikorkeakoulu tutkinto eikä mitään kirjekursseja ja verkostoja, vaan rehtiä kilpailutusta!


      • stellar1123

        Itse olen parhailla arvosanoilla valmistunut insinööri ja 9 vuotta toiminut ammatti-isännöitsijänä. Isännöitsijäkoulutus ei ole vitsi, olen saanut erittäin vahvan talous-teknillisen osaamisen juuri noilla kursseilla. Insinöörikoulutus oli vitsi, pääsin huippuarvosanoilla homman läpi, ilman sen kummempaa työntekoa.

        Isännöitsijäkoulutus taas antaa paljon, jos siitä osaa ottaa paljon ja minähän otin, halusin olla suomen ammattitaitoisin isännöitsijä ja otin kaiken irti mitä koulutuksesta sai ja edelleen 9 vuoden jälkeen luen alan ammattikirjallisuutta päivittäin ja tutkin alan muutoksia niin teknisessä. hallinnollisessa, juridisessa, kuin talousmielessäkin. Insinöörihommia tehneenä, ne oli helppoja hommia isännöitsijähommiin verrattuna. Mulla on n 12 tuntiset työpäivät, sähköposteja tulee n 70 päivässä ja puheluja n 25, sitten pitää urakat , kokoukset, laskutukset ym hoidella.

        Isännöitsijälle tärkein työkalu on ajanhallinta, sillä tässä ammatissa on aina kiire.


    • ITS....

      En tiedä kannattaako paljon perustella jos viha auktoriteetteja kohtaan vaikuttaa olevan noinkin syvällä?

    • oooppp

      Hyvä ITS, maasta löytyy varmasti myös lukuisia tapauksia, joissa "holtiton" ammatti-isännöitsijä on pistänyt taloyhtiön asiat sekaisin.
      Äitini talossa Raisiossa isännöitsijän poika-isännöitsijä sekoitti melkoiseen jamaan yhtiön talouden. Meni pari vuotta niin, että tilintarkastusten allekirjoituksetkin olivat tekaistuja. Tarkastaja kuuli jälkikäteen tehneensä nuo tarkastukset.
      Vielä tänäkin vuonna on maksamattomien laskijen karu arki häirinnyt elämää. Pari vuotta isännöitsijän vaihdon jälkeen. Alkuvuodesta oli mennä talon lämmöt rästien vuoksi!!!

      • Sekaisin menee

        Olet aivan oikeassa oooppp. Ei ole toimistoissa kuin niukalti ammatti-isännöitsijöitä. Paljon on harjottelijoita. Yhdestä tässäkin ketjussa mainitusta toimistosta löytyy kirjoitus osoitteessa http://museokatu.wordpress.com/talon-johto/690-2/. Sitten löytyy tarnoita myös otsikolla isännöitsijä Töölössä.


    • mieti ite

      Verkkoisännöintiä en tunne, mutta tuo toinen on hieman tutumpi. Normaalit toimistorutiinit ja kirjanpito sujuu mallikkaasti.

      Isännöitsijöissä on sitten enemmän valitettavaa.

    • keskinappi

      Verkkoisännöinti on kallis. Sillä on sama konsepti kuin useimmilla muillakin toimistolla, eli kuukausiveloitukseen ei sisälly juuri mitään. Lisäveloituksia tulee jatkuvasti, ja niistähän kertyy kun hinnoittelu on aina alkavalta tunnilta. Eli jos isännöitsijä tekee 10 minuutin työn, siitä tulee tunnin lasku. Lisäksi laskuja tulee sellaisistakin asioista jatkuvasti, mistä ei ole hallituksessa edes keskusteltu. Esimerkiksi Verkkoisännöinti kilpailuttaa oma-aloitteisesti lumenpudotusfirmat (lasku: 350 euroa kilpailutuksesta ja 90e (=1 alkava tunti) tarjousvertailusta. Ihan sama, vaikka teillä olisi jo ollut vanha toimittaja, jota ei olla aikeissa vaihtaa. Meillä on nyt säännönmukaisesti ollut niin, että kuukausiveloituksen lisäksi on joka kuukausi tullut lasku lisätöistä, joka on ollut summaltaan 1-2x kuukausiveloitus. Eli joka kuukausi isännöitsijälle on maksettu 2-3 kertaa enemmän kuin periaattessa sopimuksen mukaan voisi olettaa. Kopioita, joiden hintaan en ole aiemmin kiinnittänyt mitään huomiota, menee myös aika lailla. Esimerkiksi yhdessä laskussa oli yli 300 kopiota, vaikka oli lähetetty vain 1 kirjekuori. En tiedä mitä nämä kopiot ovat, ilmeisesti isännöitsijän omaan työkäyttöön, mutta yli 150e lasku niistä tuli.

      Laadusta en osaa vielä sanoa, koska olemme olleet melko vähän aikaa asiakkaina. Ihan sataprosenttisen vakuuttunut en ole tästäkään puolesta.

      • rehtiä toimintaa

        Verkkoisännöinnistä samoja kokemuksia kuin nim.merkki keskinapilla. Yritys on , kuten mainostaa, hyvin oma-aloitteinen -varsinkin laskutuksen suhteen. Yllättäen lasku tipahtaa taloyhtiölle jopa isännöinnin väärin maksaman laskun tarkistuksesta, puhumattakaan sitten muusta. Joka kuukausi taloyhtiö sai raottaa kukkaroaan reippaille "erillisveloituksille". Hallituksen kanssa ei keskusteltu tarpeellisista toimista tai kilpailutuksesta vaan toimittiin omin päin. Kopioitakin yhtiöllemme tuli maksuun reippaasti, n. 75 kpl/osakas/v - ja. lisäksi skannausmaksut . Totesimme erillisveloitusperusteet osin kohtuuttomiksi sekä osin kyseenalaisiksi, ja katsoimme yrityksen tulevan taloyhtiölle kalliiksi kun tuohon hintaan emme saaneet toivomaamme vastinetta , joten irtisanomisajan jälkeen vaihdoimme isännöitsijää.


      • Olisiko huijareita?
        rehtiä toimintaa kirjoitti:

        Verkkoisännöinnistä samoja kokemuksia kuin nim.merkki keskinapilla. Yritys on , kuten mainostaa, hyvin oma-aloitteinen -varsinkin laskutuksen suhteen. Yllättäen lasku tipahtaa taloyhtiölle jopa isännöinnin väärin maksaman laskun tarkistuksesta, puhumattakaan sitten muusta. Joka kuukausi taloyhtiö sai raottaa kukkaroaan reippaille "erillisveloituksille". Hallituksen kanssa ei keskusteltu tarpeellisista toimista tai kilpailutuksesta vaan toimittiin omin päin. Kopioitakin yhtiöllemme tuli maksuun reippaasti, n. 75 kpl/osakas/v - ja. lisäksi skannausmaksut . Totesimme erillisveloitusperusteet osin kohtuuttomiksi sekä osin kyseenalaisiksi, ja katsoimme yrityksen tulevan taloyhtiölle kalliiksi kun tuohon hintaan emme saaneet toivomaamme vastinetta , joten irtisanomisajan jälkeen vaihdoimme isännöitsijää.

        Olemme kuulleet samaa ja jopa täysin tekaistuja toimenpidelaskuja. Tuo kopiolaskutus oli tiedossamme ja se, etteivät kykene selvittämään, mitä on kopioitu. Silti eivät hyvitä. Tuttava yhtiön hallitus oli laskenut kopiomäärää ja verrannut kuukausittain veloitetun ja taloon tulleen todeten ison eron. Kaikenlaisia painotuotteita oli samaan aikaan tullut kokouskutsun mukana ja ilmeisesti laskutettu kopioina. Meilläkin tämä toimisto oli aikoinaan harkinnassa, mutta kun kuulimme tuon edellä olevan hylkäsimme tarjouksen.Nykyinen toimistomme liittää kopio ja postituslaskuun yksilöidyn listan mitä kopioitu gtai kenelle postitettu.


      • hui1

        verkkoisännöinnistä samat ja vielä törkeämmät kokemukset. asioita ei hoideta, valehdellaan ja laskuja muka toimenpiteistä sataa. huonoin ja kallein mitä meillä on ollut.


      • Varokaa verkkoisännö
        hui1 kirjoitti:

        verkkoisännöinnistä samat ja vielä törkeämmät kokemukset. asioita ei hoideta, valehdellaan ja laskuja muka toimenpiteistä sataa. huonoin ja kallein mitä meillä on ollut.

        Niiden yrityskulttuuriin kuuluu tuo valehtelu. Kaikki keinot näyttää olevan sallittuja. Nytkin valehtelevat julkisesti nettisivuillaan syyn Museokadun konttorin sulkemiselle. Konttori on yli metrin kadun pinnasta ja sen alla on kellari. Pintavesi kuulemma valunut konttoritiloihin aiheuttaen vesivahingon. Onpa selitys, eikö sen olisi pitänyt mennä kellariin?

        Juu ja laskuja sataa jopa sellaisista toimenpiteistä joita ei ole tehty. Olen myös kuullut laskuihin lisättävän todellisten tuntien päälle lumetunteja johdon toimesta ei siis työntekijöiden toimesta. Ja henkilökunnassa ei ole juurikaan ammattitaitoisia henkilöitä. Ne on lähteneet! Nettisivulla oleva kuva on parin vuoden takaa, suurin osa siinä kuvassa olevista on jo lähtenyt! Vaihtuvuus kertoo aika paljon asioiden oikeasta laidasta.


      • Liikaa vaihtuu
        Varokaa verkkoisännö kirjoitti:

        Niiden yrityskulttuuriin kuuluu tuo valehtelu. Kaikki keinot näyttää olevan sallittuja. Nytkin valehtelevat julkisesti nettisivuillaan syyn Museokadun konttorin sulkemiselle. Konttori on yli metrin kadun pinnasta ja sen alla on kellari. Pintavesi kuulemma valunut konttoritiloihin aiheuttaen vesivahingon. Onpa selitys, eikö sen olisi pitänyt mennä kellariin?

        Juu ja laskuja sataa jopa sellaisista toimenpiteistä joita ei ole tehty. Olen myös kuullut laskuihin lisättävän todellisten tuntien päälle lumetunteja johdon toimesta ei siis työntekijöiden toimesta. Ja henkilökunnassa ei ole juurikaan ammattitaitoisia henkilöitä. Ne on lähteneet! Nettisivulla oleva kuva on parin vuoden takaa, suurin osa siinä kuvassa olevista on jo lähtenyt! Vaihtuvuus kertoo aika paljon asioiden oikeasta laidasta.

        Kävin katsomassa sen nettisivun eikä siellä ole enää henkilökunnasta kuvia. On vain mainos vuoden isännöintiyrityksestä. Taisi kolahtaa.

        Kuulin myös tarinan, että se Museokadun konttori lopetettiin sen vuoksi, ettei siellä ollut kuin yksi henkilö, joka hänkin on nyt irtisanoutunut. Kertoo yrityksestä paljon, jos lähes koko henkilökunta on kahden vuoden aikana vaihtunut. Minun tietojeni mukaan isännöintiyritysten henkilökunta on varsin paikallaan pysyvää jos kaiakki asiat on kunnossa ja työssään tai työpaikallaan viihtyy.


    • ITS...

      En edelleenkään ota kantaa mainittuihin yrityksiin.

      Jokaisella ammatti-isännöitsijällä on ollut joskus asiakas joka vie yhtä paljon aikaa yksinään kuin kolme muuta asiakasta yhteensä. Jos annat kiinteän kuukausihinnan sisältäen ihan kaiken joudut irtisanomaan ns. hankalia tai käsiin hajoavia kiinteistöjä kun työmäärä menee yli sen mitä olet tarjouksessa budjetoinut. Onko tämä sitten taloyhtiön edun mukaista?

      Jospa kuitenkin sellaiset asiat jotka ovat helposti määriteltävissä kuten kirjanpito ja perustehtävät hoidetaan kiinteällä hinnalla ja vaikka tekninen isännöinti tunti- tai toimenpideperusteisesti. Kun katsoo asioita pitkässä juoksussa niin tuskin se ollenaisesti kalliimmaksi tulee. Ja tähän ei pidä sotkea isojen toimistojen teknisten isännöitsijöiden pakkosyöttämistä ihan jokaiseen ongelmaan jotta saadaan palkkakulut katettua, sitä en hyväksy.

    • Jaska Fakta

      Meidän taloyhtiässä meinataan lopettaa koko isännöinti, eli hallitus hoitaa kuten nyt
      ja isännöinnin osuus on niin pieni että ei ole tarvetta. Taloyhtiöt kun hoksaa itse hoitaa hommat on isännöitsijän virka lopetettu. Isännöinti virkana loppuu kohta kokonaan!

      Tilitoimisto riittää siihen hallituksen kaveriksi ja hommat hoituuu, jopa paremmin..

      • ITS...

        Vaikka en usko alan kuolevan muutaman taloyhtiön päätöksellä on selvästi nähtävissä pienten taloyhtiöiden osalta halukkuutta sellaisiin palveluihin joita ei itse yleensä voi tehdä. Kirjanpito ja tilinpäätöksen laatiminen sekä konsultointi erillishinnoin alkaa olla kysytty palvelu ja siihen pitäisi alan pystyä vastaamaan.

        Samalla pitää asiakkaan ja ennen kaikkea asukkaiden ymmärtää että kevyt palvelu on edullinen eikä se sisällä samaa kuin naapurissa, eli jos ostetaan kirjanpito niin ei kukaan puhelimessa neuvo muissa asioissa. Tämä on vielä iso ongelma.


    • hallitusjäsen

      Tätä jälkimmäistä kokeilimme vuoden ja senjälkeen vaihdoimme.

      • Epätietoinen aidosti

        Miksi vaihdoitte? Ei osanneet vai oliko kallis?


    • hallitusjäsen

      ""Miksi vaihdoitte? Ei osanneet vai oliko kallis? ""

      Kun kirjanpitäjä oli juoppo ja hallitukseenkin valittiin juoppoja, niin päätimme sitten palkata juopon isännöitsijän.
      Onpahan joku sitten ihan palkattuna kännissä.

      • hip hei

        Asutaankohan me samassa taloyhtiössä? :D


    • putsvex

      ei kannata Talohallintaa valita

      • Huonoja kokemuksia

        Ihme ja kumma, että täällä vielä verkkoisännöitsijästä keskustellaan. Viimeksi kun tällaista keskustelua on verkkosiännöitsijästä ollut niin nopeasti se on poistettu vaikka keskustelu on ollut ihan asiallista. Verkkoisännöinnin liikestrategia onkin satsata julkiseen markkinointiin ja samalla sitten poistaa kaikki kriittiset kommentit koska todellisuudessa yhtiö ei oikein ole hommien tasalla muuten kuin laskutuksessa omaan etuunsa. Luin tuolta sivustolta http://museokatu.com/talon-johto/690-2/ että on jopa uhannut osakkaita herjaussyytöklillä jos heidän toimintaansa arvostellaan julkisesti. Ihan käsittämätön asenne isännöitsijältä. Ei taida puljun imago kestää todellista päivänvaloa. En kyllä suosittelisi kenellekään.


    • Välttäkää Talohallintaa

      Erittäin huonoja kokemuksia Talohallinta-nimisestä isännöitsijäfirmasta. Meidän taloyhtiö on n. 10 vuotta vanha yhtiö. Talohallinta on toiminut koko tuon ajan isännöitsijäfirmana. Ko. firmasta on ollut yhteensä kolme eri isännöitsijää yhtiössämme. Kaksi kertaa isännöitsijä on vaihdettu toimimattoman yhteistyön takia. Nyt ei enää vaihdeta pelkkää isännöitsijää vaan nyt vaihdetaan koko firma.

      Viimeisin isännöitsijä on luvannut tehdä kaikenlaisia hommia mutta hän ei ole tehnyt mitään sovittua. Hänen kanssaan on sovittu monet kerrat hallituksen kokoukset mutta joka kerta tänäkin vuonna hän on perunut ne kokouspäivänä. Syitä on esim. että papereita ei ole ehditty tekemään valmiiksi tai että esim. jonkin toisen henkilön kalenterissa ei ole tälle päivälle merkintää vaan se on vasta kahden viikon päästä. Meillä on nyt menossa tärkeät hetket rakennuttajan takuukorjauksista ja nyt tämä isännöitsijä tahalleen pitkittää prosessia.

      Virhe on ollut aiemmin siinä että koko isännöintifirmaa ei ole vaihdettu. Yleisesti kun uusi taloyhtiö valmistuu niin siihen valitaan rakennuttajan toimesta isännöitsijä. Rakennuttajilla ja isännöitsijöillä on siis selkeä kytkökset toisiinsa. Jos tämä alkuperäinen isännöitsijä saa olla riittävän kauan uudessa taloyhtiössä niin monet rakennuttajalle kuuluvat takuukorjaukset saattavat jäädä tekemättä. Näin on käymässä myös meidän taloyhtiössä. Itselläni on vastaavaa kokemusta nyt kahdesta eri taloyhtiöstä.

      Ensimmäinen neuvo: ÄLKÄÄ valitko TALOHALLINTA-nimistä isännöitsijää.

      Toinen neuvo: jos teillä jo on ko. isännöitsijä niin kilpailuttakaa nopeasti tuo isännöitsijä toiseen. Vaihtamalla todellakin paranee.

      Kolmas neuvo: Jos teillä on uusi taloyhtiö niin sama homma, kilpailuttakaa nopeasti tuo isännöitsijä toiseen. Se ei aja teidän eduksi asioita. Vaihtamalla todellakin paranee.

    • välttäkää

      talohallintaa

    • On kokemusta

      Erittäin huonoja kokemuksia Talohallinta-nimisestä isännöitsijäfirmasta. Meidän taloyhtiö on n. 10 vuotta vanha yhtiö. Talohallinta on toiminut koko tuon ajan isännöitsijäfirmana. Ko. firmasta on ollut yhteensä kolme eri isännöitsijää yhtiössämme. Kaksi kertaa isännöitsijä on vaihdettu toimimattoman yhteistyön takia. Nyt ei enää vaihdeta pelkkää isännöitsijää vaan nyt vaihdetaan koko firma.

      Viimeisin isännöitsijä on luvannut tehdä kaikenlaisia hommia mutta hän ei ole tehnyt mitään sovittua. Hänen kanssaan on sovittu monet kerrat hallituksen kokoukset mutta joka kerta tänäkin vuonna hän on perunut ne kokouspäivänä. Syitä on esim. että papereita ei ole ehditty tekemään valmiiksi tai että esim. jonkin toisen henkilön kalenterissa ei ole tälle päivälle merkintää vaan se on vasta kahden viikon päästä. Meillä on nyt menossa tärkeät hetket rakennuttajan takuukorjauksista ja nyt tämä isännöitsijä tahalleen pitkittää prosessia.

      Virhe on ollut aiemmin siinä että koko isännöintifirmaa ei ole vaihdettu. Yleisesti kun uusi taloyhtiö valmistuu niin siihen valitaan rakennuttajan toimesta isännöitsijä. Rakennuttajilla ja isännöitsijöillä on siis selkeä kytkökset toisiinsa. Jos tämä alkuperäinen isännöitsijä saa olla riittävän kauan uudessa taloyhtiössä niin monet rakennuttajalle kuuluvat takuukorjaukset saattavat jäädä tekemättä. Näin on käymässä myös meidän taloyhtiössä. Itselläni on vastaavaa kokemusta nyt kahdesta eri taloyhtiöstä.

      Ensimmäinen neuvo: ÄLKÄÄ valitko TALOHALLINTA-nimistä isännöitsijää.

      Toinen neuvo: jos teillä jo on ko. isännöitsijä niin kilpailuttakaa nopeasti tuo isännöitsijä toiseen. Vaihtamalla todellakin paranee.

      Kolmas neuvo: Jos teillä on uusi taloyhtiö niin sama homma, kilpailuttakaa nopeasti tuo isännöitsijä toiseen. Se ei aja teidän eduksi asioita. Vaihtamalla todellakin paranee.

    • Realia fani

      Välttäkää Realiaa

    • ottijatuota

      Jaa. Siinä tuli kaikki vaihtoehdot lueteltua. Ja jokainen on .... Missä on sitten hyvä ?

    • VÄLTÄ REALIAA

      Omakohtainen kokemus on että sellainen valtakunnallinen firma kuin Realia on sellainen jota kannattaa välttää kuin ruttoa. Realialla on tapana itse jonkin sukulaisen kautta ostaa kerrostalo osakkeita, pistää omat kaverit hallitukseen, tilata Realialta palveluja jotka eivät toimi tai ovat jopa vahingollisia 2-4 kertaiseen hintaan. Sitten haluat huoltofirman kiinni, sähköpostiin ei vastata, puhelin palvelunumerossa on 5 kuukauden jono ja paljastuu lopulta vääräksi numeroksi, homma on sellainen kusetus että mitään mistä on sovittu ei tehdä ja jos tehdään se myös asiakkaalle maksaa, ketään ei saa kiinni ja taloyhtiön rahat katoaa. Kehottaisin välttämään isoja firmoja ne eivät todennäköisesti toimi hirveän hyvin tai jos toimivat niin samat palvelut saa muualta paljon halvemmalla.

      • VÄLTÄ REALIAA

        Niin ja jos haluat peruuttaa palvelun niin isännöitsijä kertoo valheellisesti että peruutusaika on 6 kuukautta vaikka se voi olla maksimissaan 3 näin niinkuin lain mukaan. suora kusetus.


    • Kokemusta on

      Kannattaa kilpailuttaa isännöinti ja kysyä referenssejä. Sekä kuinka paljon taloja vastuuisännöitsijäksi ajatellulla henkilöllä on hoidossa. Suurilta toimistoilta ei tarjouksia kannata pyytää, niissä lähes poikkeuksetta isännöinnin laatu on heikkoa
      ja työntekijät vaihtuvat usein. Kannattaa pyytää tarjouksia ennemmin pienemmiltä isännöitsijätoimistoilta, joissa asiakaspalvelun taso on parempaa ja isännöitsijä on paremmin tavoitettavissa.

    • Vihdoin eroon

      Netti on hyvä paikka tehdä vertailuja. Täällä törmäsimme keskusteluissa itsekin siihen, että olimme koko ajan olleet oikeassa isännöitsijän (PB) suhteen ja onneksi lopulta pääsimme eroon, mutta menee vuosia ennen kuin talous saadaan kuntoon ja hänen jälkeensä jättämät sotkut eivä enää vaikuta yhtiössä.

    • pieni toimisto on in

      EI IKiNÄ VERKKOISÄNNÖINTIÄ ENÄÄN!

      Vuoden 2013 isännöintiyritys, just joo. KAIKKEA muuta! Taloyhtiömme sai täysin ammattitaidottoman naisen hoitamaan taloyhtiömme asioita. Ja vähän aikaa sitten siirryimme jollekkin miehelle, josta ei ollut ilmoitettu taloyhtiölle ollenkaan. Kukaan ei siis hoitanut asioitamme varmaan 2 kk siellä...Asiakaspalvelussa ei koskaan päässyt puhelimella läpi toimitusjohtajalle eikä kenellekkään isännöitsijälle tai asiantuntijalle. Aina kaikki muka jossain, useita soittopyyntöjä jätettiin. Siltikään kukaan ei niihin vastannut. Asiakaspalvelusta sanottiin että ovat välittäneet tiedot eteenpäin, mutta eivät tiedä miksi eivät soita. Kyseinen isännöitsijätoimisto on todella kallis. Joka ikisestä asiasta laskutettiin; summia esim. laskujen skannaukset , kopiokulut jne. myös taloyhtiölle tulleet laskut oli maksettu useita kuukausia myöhässä, ja taloyhtiö joutui maksamaan kaikki viivästys-ja perintäkulut. Meillä on ollut koko ajan rahaa tilillä, joten siitä ei ole ollut kyse. Myös saimme laskun jostain käsittämättömästä selvitystyöstä, jossa ei ollut mitään lisäselvityksiä mistä kyseiset tuntimäärä olivat koostuneet. TJ:n vastausta ei edelleenkään olla saatu. Kyseisessä yrityksessä vaihtuvat työntekijät koko ajan, osa sanotaan irti ja toiset ne kunnolliset lähtevät itse. Muutama on työntekijä on ollut yli 2v. yrityksessä, muut siis alle sen. Kokoaikainen rekry on päällä, kannattaa seurata työntekijöiden vaihtuvuutta heidän nettisivustoltaan.
      Kannattaa lukea mitä Tj.stä Timo Metsälästä on aiemmin kirjoitettu nettiin isännöitsijänä. Niin tietää mihin kädet on upottamassa, jos kyseistä firmaa meinaa valita.
      Verkkoisännöinnin omien sivujen mukaan ovat saaneet hyvää asiakaspalautetta, eivät ainakaan meidän taloyhtiöstä eikä monesta muustakaan. Taloyhtiömme hallituksen jäsenenä en voi suositella kenellekkään Verkkoisännöintiä!
      Nyt meillä uusi pieni ja hyvä isännöintitoimisto, jossa asiat pelaavat. Kannattaa siis selvittää taustat hyvin ennenkuin valitsee toimiston, Kaikki ei siis ole sitä miltä se saadaan näyttämään...vuoden 2013 isännöitsijätoimisto, ei ainakaan asiakkaan kannalta.

    • Varis1

      Molemmat yhtiöt outuja nimiä.Kannattaa pysyä erossa REALIASSATA JA REIMISTÄ,kallista ja eivät hoida asioita,ovat niin kiireisiä.

      • kokokaksi

        Helppo homma hoitaa hallituksen toimesta, kokouskutsut vaan jakoon, voi kopioda..


    • Otsaan

      Kokemusta on Verkkoisännöinnistä, Pääovesta, Realiasta, Ammattitaidotonta ja vastuutonta isännöintiä. Ainoa mikä toimii on laskutus.
      Asunto-osakeyhtiön hallituksessa on yleensä yksi innokas, joka pelaa idiootti-isännöitsijän kanssa yhteen. Muut ovat kumileimasimella varustettuja hyväuskoisia hölmöjä.

      Etsikää yhtiön lähiseudulla toimiva yksityinen isännöitsijä, joka saa oikeasti elantonsa tekemällä asiaan kuuluvat työt. Moni kuvittelee olevansa tj, joka lähes omistaa yhtiön. Osakkaat ovat välttämätön paha, joita pitää yrittää vältellä.
      Tuttaville ja kavereille isännöitsijät junailee urakat ja valvonnat. Laskujen oikeellisuutta ei tarvitse tarkastaa. Varsinkin kilometriveloitukset usein tuplataan.

      Onneksi taas tulee yhtiökokous, jossa me lampaat kuunnellaan ja hymyillään typerästi. Sitten kokouksen jälkeen taas suputetaan, miksi NE ei taaskaan osanneet avata suutaan ja vaatia parannusta.

      Kiesus, vain nappi auttaa.

    • Tee koko bashka itse

      Tehkää koko homma itse niin ei tarvitse päätä vaivata ja säästää paljon rahaa (meidän taloyhtiössä melkein neljänneksen vastikkeista).
      Tarvitsee yhden tai muutaman vastuullisen jota kiinnostaa ja jolle ohjataan asukkaat soittamaan ongelmista ilmoitustaululla.

      Hankkikaa lumikone (tai olemassa oleva neliveto jossa aura) jolla ajelette autopaikat ja tiet, ei mene kauaa tai montaa tuntia viikossa, pistäkää se kellariin tai roskakatokseen isoilla tarroilla ettei ole pois vietävää roskaa.

      Muut jutut sähkö, pikkukorjaukset, putkitukokset kannattaa ottaa yksittäisenä huoltona joltain hyvämaineiselta lähi korjaajalta kun niitä miettii ja laittaa listaan sekä soittelee näin tehdäkseen suhteita etukäteen että voiko tarvittaessa soittaa.
      Ovien avaamiset yleisavaimella kannattaa pistää jollekin/muutamalle luotettavalle rakennuksessa asujalle. On varmaan muutakin mutta ei nyt tule mieleen. Ei kuitenkaan hirveästi. Ja jos tulee jotain niin googlettaa niin perkeleesti ja johan löytyy.

      Pakollisten vakuutusten hankkiminen. Pyydä Fenniasta tai muualta esite taloyhtiöiden vakuutuksista, pyysin sellaisen itse joten tässä tarvittavat.
      vakuutukset jotta voi toimia ilman isännöitsijää.
      1.Kiinteistövakuutus
      2. Rakennuksen omaisuusvakuutus
      3. Kiinteistön vastuuvakuutus (eli korvaus jos joku vaikka liukastuu yhtiön alueella yms)
      4. puheenjohtajan ja hallituksen tekemien mokien yhtiötä vastaan vakuuttaminen.


      1. tarvitsee sekä kirjanpitäjän pyytää tarjouksia kirjanpidosta per vienti. Sekä sopii että tekee myös 'kertomukset' mitä niitä nyt onkaan.
      2. kirjanpidon tarkastajan allekirjoituksen vuosittain, mikä kht allekirjoitus se nyt onkaan
      3. joku asukas jolle delegoidaan yhtiön netti pankki tiliotteesta joka kuukausittainen vastikkeenmaksu ja kun asuu samassa talossa niin heittää muistutus kirjekuoren postiluukusta.

      Siinä ne tais olla. Ei ne huoltoyhtiöt täyspalvelulla suurin piirtein enempää tee, eikä korjaa mitään isompaa joka maksaa ellei ole lupia etukäteen hallitukselta.
      Ei oikeasti ole hirveästi hommaa, vituttaa vain maksaa sellaisesta mihin ei mene kuin ehkä tunti viikossa. Saa häiriköille paljon nopeammin häädön yms muita tärkeitä asioita hoidettua kun pistää vaikka kuukausittaisen piha kokoontumisen kehotuksen seinälle ja palautelaatikon.

      • Tee koko bashka its2

        Eli tossa oli ne isännöitsijän hommat jotka on nykyään puhtaasti konttori hommia ja yllämainitut erittäin iisit vakuutuksen otot ja kirjanpidon välittäminen, tietokoneella hallituksen kokousten kirjaaminen sekä talonkirjan pito (tehdyt huollut yms), talon nettisivujen ylläpito, huoltojen muilta tilaaminen. Nää saa helpommin ja nopeammin itse tehtyä. Huoltoon on erikseen huoltomiehet ja niidenkin suurin duuni on ajaa sitä lumi traktoria ja hiekoittaa silloin tällöin, tyhjentää tuhkikset, leikata nurtsit kerran pari vuodessa (ruohonleikkurin saa ostettua). Muunhan isännöitijät/huoltoyhtiöt delegoi kaiken vaikean tai luvanvaraisen muille muutenkin, eikä tee itse (koska eivät osaa eivätkä saa vakuutusten ja riskien, lupien takia esim sähkömuutokset, takia), eikä todennäköisesti tarkasta vaikka niin lukee jossain sopimusvihkon sivulla 89 lukee pienellä printillä.

        Ai niin siivooja, jostain lähistöltä ja jos on pieni yhtiö, moppaa itse, oikealla mopilla vartissa per 5 kerrosta kun kastelee valmiiksi muutaman pyyhkeen. Lumihommia ehdottelee jos näkyy trukkeja lähitienoilla.

        Ja sitähän saa ehdottaa yhtiön kokouksessa että näistä maksetaan jotain miten nyt itsensä hinnoittelee tai että saa vapautuksen vastikkeista tehtyä työmäärää vastaan.

        Ja turha pelätä että joutuisi vastuuseen, sisällyttää niitä vakuutuksiin jos ottaa tehdäkseen, pihakokouksissa kyselee ja hankkii luvat, miettii niitä vakuutuksia etukäteen mikä on järkevää.

        Siinä se koko homma olikin. Ja tosta pitäis maksaa pari tonnia kuukaudessa, satanen arkipäivässä, kun se on ehkä 600e/kk arvoinen.


      • :D :D :D :D
        Tee koko bashka its2 kirjoitti:

        Eli tossa oli ne isännöitsijän hommat jotka on nykyään puhtaasti konttori hommia ja yllämainitut erittäin iisit vakuutuksen otot ja kirjanpidon välittäminen, tietokoneella hallituksen kokousten kirjaaminen sekä talonkirjan pito (tehdyt huollut yms), talon nettisivujen ylläpito, huoltojen muilta tilaaminen. Nää saa helpommin ja nopeammin itse tehtyä. Huoltoon on erikseen huoltomiehet ja niidenkin suurin duuni on ajaa sitä lumi traktoria ja hiekoittaa silloin tällöin, tyhjentää tuhkikset, leikata nurtsit kerran pari vuodessa (ruohonleikkurin saa ostettua). Muunhan isännöitijät/huoltoyhtiöt delegoi kaiken vaikean tai luvanvaraisen muille muutenkin, eikä tee itse (koska eivät osaa eivätkä saa vakuutusten ja riskien, lupien takia esim sähkömuutokset, takia), eikä todennäköisesti tarkasta vaikka niin lukee jossain sopimusvihkon sivulla 89 lukee pienellä printillä.

        Ai niin siivooja, jostain lähistöltä ja jos on pieni yhtiö, moppaa itse, oikealla mopilla vartissa per 5 kerrosta kun kastelee valmiiksi muutaman pyyhkeen. Lumihommia ehdottelee jos näkyy trukkeja lähitienoilla.

        Ja sitähän saa ehdottaa yhtiön kokouksessa että näistä maksetaan jotain miten nyt itsensä hinnoittelee tai että saa vapautuksen vastikkeista tehtyä työmäärää vastaan.

        Ja turha pelätä että joutuisi vastuuseen, sisällyttää niitä vakuutuksiin jos ottaa tehdäkseen, pihakokouksissa kyselee ja hankkii luvat, miettii niitä vakuutuksia etukäteen mikä on järkevää.

        Siinä se koko homma olikin. Ja tosta pitäis maksaa pari tonnia kuukaudessa, satanen arkipäivässä, kun se on ehkä 600e/kk arvoinen.

        Sinulle "Tee koko bashka its2"

        Olet varmaan mies, koska noin tyhmiä höpiset :D


      • Pitäis ensin tietää
        :D :D :D :D kirjoitti:

        Sinulle "Tee koko bashka its2"

        Olet varmaan mies, koska noin tyhmiä höpiset :D

        Pari edellistä kirjoittaa eivät taida tietää, mitä isännöitsijän tehtäviin kuuluu, kun puhuvat talonkirjan pitämisestä ja lumitöistä!


    • Tee koko bashka itse

      :D :D :D :D ja
      Pitäis ensin tietää

      No kertokaa mitä puuttui.
      5 vuoden PTS kuntosuunnitelma vai mikäselyhennenyoli.
      Veikkaan että ette itse tiedä.
      Tiedän että se on käytännössä tietokoneella istumista ja autolla paikkoja tsiigaamaan matkustamista, asiakkaiden nettiin tehtyjen huoltotehtävien kuittaamista ja delegoimista kännykällä huoltomiehille ja sähköposti neuvomista. Siis itse isännöijän 'työ'. Niin ja varmaan huoltomiesten palkkaaminen ja muutenkin sen firman pyörittäminen, asiakastaloyhtiöiden maksuliikenteen hoito, tilien avaamiset, pankin kanssa kännyllä/email lainaneuvottelujen käynti mutta nää viimeset meni kirjanpitoon.
      Huoltomiehet ne lumiauraamiset ajaa sekä katsovat sähköhuonetta kerran kuukaudessa sekä avaavat ovet, leikkaavat nurtsin, vaihtavat palaneen lampun kuukauden päästä ilmoituksesta ja varmaan saavat kaikki haukut koska isännöitijä on matkoilla jne. Siis näin niinkuin käytännössä.
      Tohon on kyllä typerää palkata ketään.

    • ei lestatahkolaa

      EI LESTATAHKOLAA - AINOA TYÖHÖNOTTOKRITEERI LESTATIOLAISUUS.

    • kokemusta on

      Verkkoisännöinnin toiminta on alaarvoista !

      • Onneksi eroon

        Samanlaisia kokemuksia Verkkoisännöinnistä. Eihän siellä ole edes ammattitaitoisia isännöitsijöitä vaan kaikki on opettelemassa. Muutaman ajan seuranneena olen huomannut, että koko henkilökunta on vaihtunut runsaassa vuodessa. Laskua kyllä tulee sopimukseen kuuluvistakin asioista ja jos lupaavat hyvittää eivät hyvitä ellet itse vahdi. Siis sanojen helinää eikä tietoakaan isännöinnistä! Iahn paska puoti pysykää erossa!


    • fre

      Verkkoisännöinti kuuluu nykyisin Oveniaan ja kun isot sijoittajat ovat takana, ainut ratkaiseva asia on raha. Erillisveloituksia on siis luvassa näissä firmoissa jatkossakin..

      • Väsynyt isännöitsijä

        Tämä on valitettavasti suunta, pienet isännöitsijätoimistot myydään ja palvelun hinta ei ainakaan laske. Ehkä pienten toimistojen tulisi nostaa hintoja (?) pysyäkseen paremmin hengissä, ja menettää asiakkaita, jotka tulevaisuudessa maksavat isoille toimistoille enemmän?


    • tpr

      Kyllä markkinat ja asiakkaat viime kädessä tuon suunnan määräävät. Vaikka isännöintiliittokin ajaa kovaan ääneen isojen toimijoiden etua, tulevat Ovenia, Realia, Tahkola ja Reim tippumaan vielä takaisin lähtöpisteeseen. Yrittäjävetoiset toimistot ovat asiakkaiden mielestä parempia ja usein myös halvempia, koska rahaa ei mene paljon suurten organisaatioiden pyörittämiseen. Uskon, että tällä asiakaspalvelualalla tulevaisuus on kuitenkin pienemmissä palvelevissa yksiköissä. Isoilla vain raha ratkaisee. Realialla lomautukset viime vuonna ja Ovenialla tulossa tänä vuonna. Eiköhän henkilökunta ymmärrä äänestää jaloillaan, kun tilanne menee mahdottomaksi..

    • asukas_x

      SKH vasta mielenkiintoinen onkin. Kaikissa tiedotteissakin allekirjoituksena on "Terveisin SKH Asiakaspalvelu" Kuka on kohteen isännöisijä, ei käy selville mistään. Yritin soittaa isännöitsijälle, niin ei onnistu vaan puhelinpalvelu hoitaa, jos hoitaa.

      Lienee niin, että isännöisijä onkin sähköpostilaatikko [email protected] !!

      • Osakas#Z

        GOOGLE= ISÄNNÖITSIJÄTOIMISTOJA = SKH- Isännöitsijä on MARKKU KULOMÄKI.Aivan oikein hän on SHKÖPOSTILAATIKKO.Ei viitsi vastata puhelu eikä sähköpostiviesteihin.En suosittele isännöitsijätoimisoa taloyhtiöille.Juuri niin isännöitsijä onkin [email protected]


    • koiji

      Joo isot yhtiöt pyrkivät tekemään isännöinnistä kasvotonta, jolloin asiat voidaan hoitaa mahdollisimman halvalla työvoimalla ja asiakas ei edes välttämättä tiedä, jos henkilöisännöitsijä vaihtuu. Pyritään ns. toimistoisännöintiin, jossa kaikki tehdään massana ja mahdollisimman halvalla.

      Kukaan ei vaan tunne taloa tai paikan päällä katsomassa missä kunnossa paikat ovat. Korjauksetkin suunnitellaan suoraan jostain käyttöikätaulukosta ja siitäkin tietysti laitetaan iso lasku.

      Oikeassa elämässä kaikki taloyhtiöt ovat erilaisia ja on tärkeää, että ammattitaitoinen isännöitsijä tuntee taloyhtiön ja sen tarpeet.

    • Liikaa hommia

      Isommissa (miksei pienemmissäkin) is-toimistoissa isännöitsijällä on kuulemani mukaan jopa yli 20 taloyhtiötä hoidettavanaan. Se ei onnistu ihan keneltä vaan. Vaarana on, että asiat ja yhtiöt menevät sekaisin ja sovittuja hommia jää hoitamatta tai ne hoidetaan isolla viiveellä. Tämän tyyppinen työ ei yksinkertaisesti sovi kaikille. Henkilöltä edellytetään järjestelmällisyyttä, systematiaa ja kykyä priorisoida ja aikatauluttaa tehtävää työtä. Täytyy olla myös kyky elää tekemättömien ja viivästyvien töiden kanssa.

      Meillä oli tilanne jossa valtaosa sovituista töistä alkoi jäädä hoitamatta, eikä lopulta edes patistelu auttanut. Myös kokouksissa paperit ja asiat olivat hukassa. Onneksi tillanne on nyt aavistuksen parempi.

    • tyrmistynyt pj

      Verkkoisännöinti on hyvin kallis. Isännöinnin peruskuukausiveloitus näyttää saadussa tarjouksessa normaalilta, mutta käytännössä isännöintikulu kaksinkertaisuu peruspalkkioon kuulumattomien lisäveloitusten johdosta. Lisäveloituksia tulee vaikka mistä ja paljon. Meillä ne tuplasi isännöinnin kulut.
      Olisikohan käynyt niin, että Verkkoisännöintiä laitettiin muutama vuosi myyntikuntoon, ja Ovenia ostajana ei huomannut tuota laskutuksen rakennetta. Se rakenne johtaa siihen, että asiakkaat äänestää jaloillaan ja Ovenia huomaa ostaneensa ilmaa.

    • Talomagister

      Verkkoisännöinti on tunnetusti huono isännöitsijätoimisto, laskuttaa kyllä osaavat, mutta hommat eivät toimi, henkilökunta vaihtuu jatkuvasti, joka jo kielii yhtiön ongelmista. Tuskin tilanne siitä parantuu, kun Ovenia siirtyi omistajaksi. Oveniakin hoitaa isännöintiä huonosti. Ylipäätänsä suuria isännöitsijätoimistoja kannnattaa välttää, hoitavat huonosti isännöinnin. SKV, Ovenia, Isännöintiverkko ja Kiinteistö-Tahkola ovat suuria toimistoja, joista ei kannata isännöintitarjousta pyytää ellei ongelmia halua. Rahastaa kyllä osaavat mutta töitä eivät hoida.

      • tyrmistynyt pj

        Pidätkö Talomagister uskottavana esim. sitä, että Verkkoisännöinnin tekniset henkilöt talvella yöaikaan ovat kierrelleet tarkkailemassa kattolumia ja tilanneet samantien pudotukset niin, että ne on ennen aamua hoidettu pois, niin että kukaan ei ole edes nähnyt. Tällaisestakin toiminnasta on laskutettu ja vieläpä närkästytty kun sitä on kyseenalaistettu. On vedottu siihen, että niuho hallitus ei välitä ihmishengistä ja esimerkkinä on käytetty kuolemantapauksia, jotka on johtuneet jäiden tai lumien putoamisesta. Mutta kun viime talvena ei ollut edes lunta tai jäätä??


    • Talomagister

      En pidä tuo on suoranaista huijausta. Yrityksen teknisen asiantunnin kuten koko isännöinnin taso on kauttaaltaan heikkoa. Eivät tekniset asiantuntijat kierrä kyllä missäkään muussakaan toimistossa yöaikaan tarkkailemassa kattolumia.

      • Huijareitako?

        Lumentarkkailuhan oli puhdas huijaus. Ei sellaista tehty missään.Niin ja nyt kun on ollut huono talvi eikä ole ollut "tarkkailtavaa" tulee uusi asumisen opas!!! Tämä opas muka toimitetaan taloyhtiöille, mutta totuus on se, että siitä laskutetaan erikseen. Laskutus piilotetaan joko kopio- tai painatuskuluihin. Näin menettelivät mm. 2012 kun toimittivat asumisen oppaan. Se maksoi todellisuudessa noin 30-40 euroa kappaleelta per taloyhtiön osakas. Tuntuu pieneltä,mutta kun kerrot tuon summan asiakaskannalla pääset summaan yli 200000 euroa, ja painatus maksoi noin 10000. Tyhmiä ovat osakkaat, kun eivät huomaa. Eivätkä hoksaa sitäkään, ettei tällaista tarvitse maksaa, jos ei ole tilannut.


      • Tietoista huijausta
        Huijareitako? kirjoitti:

        Lumentarkkailuhan oli puhdas huijaus. Ei sellaista tehty missään.Niin ja nyt kun on ollut huono talvi eikä ole ollut "tarkkailtavaa" tulee uusi asumisen opas!!! Tämä opas muka toimitetaan taloyhtiöille, mutta totuus on se, että siitä laskutetaan erikseen. Laskutus piilotetaan joko kopio- tai painatuskuluihin. Näin menettelivät mm. 2012 kun toimittivat asumisen oppaan. Se maksoi todellisuudessa noin 30-40 euroa kappaleelta per taloyhtiön osakas. Tuntuu pieneltä,mutta kun kerrot tuon summan asiakaskannalla pääset summaan yli 200000 euroa, ja painatus maksoi noin 10000. Tyhmiä ovat osakkaat, kun eivät huomaa. Eivätkä hoksaa sitäkään, ettei tällaista tarvitse maksaa, jos ei ole tilannut.

        Verkkoisännöinnissä on koko henkilökunta lukuunottamatta ns. johjtoa vaihtunut parin viime vuoden aikana. Ja yhtiö on noin 6-7 vuotta vanha!!! Sivuilla roikkuu henkilöluettelossa edelleen henkilöitä, jotka ovat olleet jo pitkään muussa toimistossa. Mm. tämä Eveliina Nurro, joka kaiketi oli pääluottamusmies. Nimeä ei ole poistettu ja syykin on ihan selvä, huomataan heti, kun joku poistuu listoilta, tulee tyhjä lokero. Ja koko ajan on rekry…. kertoo aika paljon koko yrityksestä. Ja ilmeisesti Ovenia ei hoksannut, mutta hoksaa sitten aikanaan.


    • Kyllä on huonoa

      Eivät ne Oveniassa mitään hoksaa, ovi käy tiuhaan sielläkin. Ylipäätänsä suurissa isännöitsijätoimistoissa on huono johtamisen taso, joka on se suurin ongelma. Aika kuvaavaa siihen littyen on, että verkkoisännöinnin tj valittiin myös ovenian johtoryhmään ja pääkaupunkiseudun aluejohtajaksi. Todella tyhmää toimintaa.

      • Tyrmistynyt pj

        Tuo tilinpäätös eli tasekirjakin, jonka verkkoisännöinti tekee taloille, sisältää kaikenmaailman tyhjänpäiväisiä sivuja, mukamas tiedon jakamiseksi tai opastukseksi. Tosiasiassa siihen on saatu noin 10 ylimääräistä sivua ja sitä kautta asiakaskannalle noin 120 000-150 000 ylimääräistä kopiota. Euron kappale. Ja asiakkaat ei monestikaan huomaa mitään.


      • Kopiohuijaus
        Tyrmistynyt pj kirjoitti:

        Tuo tilinpäätös eli tasekirjakin, jonka verkkoisännöinti tekee taloille, sisältää kaikenmaailman tyhjänpäiväisiä sivuja, mukamas tiedon jakamiseksi tai opastukseksi. Tosiasiassa siihen on saatu noin 10 ylimääräistä sivua ja sitä kautta asiakaskannalle noin 120 000-150 000 ylimääräistä kopiota. Euron kappale. Ja asiakkaat ei monestikaan huomaa mitään.

        Meillä ihmeteltiin kopioiden valtavaa lukumäärää. Laskettiin takaperin kirjanpidosta veloitettu kopiosumma ja jaettiin yksikköhinnalla. Tuli hirveä määrä ja kun sitä kyseltiin saatiin vastaukseksi, että kopiokoneen laskuri oli heinäkuussa reistaillut. Varmaankin se reistaili kaikissa kohteissa ei vain meillä. Sattumoisin samaan aikaan kun tämä reistailu oli oli toimitettu terrvetuloa VIP-taloon painotuote. Kun laski sen sivut yhteen ja kertoi huoneistojen lukumäärällä sekä kopion yksikköhinnalla tuli juuri täsmälleen tuo kopiokoneen reistailun aiheuttama kopiomäärä. No me emme enää ole tuon yrityksen asikas.


      • Tyrmistynyt pj
        Kopiohuijaus kirjoitti:

        Meillä ihmeteltiin kopioiden valtavaa lukumäärää. Laskettiin takaperin kirjanpidosta veloitettu kopiosumma ja jaettiin yksikköhinnalla. Tuli hirveä määrä ja kun sitä kyseltiin saatiin vastaukseksi, että kopiokoneen laskuri oli heinäkuussa reistaillut. Varmaankin se reistaili kaikissa kohteissa ei vain meillä. Sattumoisin samaan aikaan kun tämä reistailu oli oli toimitettu terrvetuloa VIP-taloon painotuote. Kun laski sen sivut yhteen ja kertoi huoneistojen lukumäärällä sekä kopion yksikköhinnalla tuli juuri täsmälleen tuo kopiokoneen reistailun aiheuttama kopiomäärä. No me emme enää ole tuon yrityksen asikas.

        Kerroppas mitkä oli ne argumentit miksi alunperin lähditte tuohon firmaan, ja miten ne toteutui, ja miksi lähditte pois, ja kauanko olitte?


      • kopiokalle
        Kopiohuijaus kirjoitti:

        Meillä ihmeteltiin kopioiden valtavaa lukumäärää. Laskettiin takaperin kirjanpidosta veloitettu kopiosumma ja jaettiin yksikköhinnalla. Tuli hirveä määrä ja kun sitä kyseltiin saatiin vastaukseksi, että kopiokoneen laskuri oli heinäkuussa reistaillut. Varmaankin se reistaili kaikissa kohteissa ei vain meillä. Sattumoisin samaan aikaan kun tämä reistailu oli oli toimitettu terrvetuloa VIP-taloon painotuote. Kun laski sen sivut yhteen ja kertoi huoneistojen lukumäärällä sekä kopion yksikköhinnalla tuli juuri täsmälleen tuo kopiokoneen reistailun aiheuttama kopiomäärä. No me emme enää ole tuon yrityksen asikas.

        Meiltä Verkkoisännöinti yritti laskuttaa 1500 euroa ylimääräisiä kopiokuluja papereista, joita ei talossa koskaan näkynyt. Kun saatiin rahat takaisin irtisanottiin sopimus.


    • Hyi helvetti….

      Uskomaton puoti tämä Verkkoisännöinti tai nykyään Ovenia Verkkoisännöinti. Kovin mainostettu tiedottaminen on loppunut. Ei tule enää torstai-tiedotetta. Viimeisin on vapulta eli 3 kuukautta sitten. Henkilökunta on täysin vaihtunut, mutta sivuila edellen vanhojen tekijöiden nimet. Soittakaapa ja kysykääpä vaikka Eveliina Nurroa, ei ole ollut firmassa useampaan kuukauteen, on Tahkolassa. Kertoo paljon yrityksen toimintatavoista ja moraalista, muusta en vielä viitsi edes kertoa se on poliisiasia.

    • ReiluKerho

      Verkkoisännöinti on tässäkin Kauppalehden artikkelissa se isännöintiyhtiö, jonka perimä pääomavastike ei vastannut lainkaan lainan lyhennystä sen ilmoittamalla lainan korolla.

      Lainan nostohetkellä kokonaiskorko oli ollut 1,149 prosenttia, mutta osakkailta ryhdyttiin perimään kaksinkertaista korkoa. Kannattaa siis tarkistaa onko maksamasi korko ilmoitetun mukainen mikäli käytät Verkkoisännöinnin palveluja. http://www.kauppalehti.fi/omaraha/ala maksa liikaa asuntoremontista/201310527843

      Lisäksi kaikki tässä ketjussa mainitut Verkkoisännöinnin ylimääräisen laskutuksen tavat (kopiot, kilpailutus ym.) ovat tapahtuneet myös meidän taloyhtiössämme. Käsittämätöntä, että kyseinen yritys valitaan Kiinteistöliiton toimesta Vuoden Isännoitsijäksi varsinkin kun olen kuullut monen taloyhtiön jopa valittaneet liittoon kyseisen yrityksen toimintatavoista. Älä missään tapauksessa valitse tätä yritystä hoitamaan talosi isännöintiä.

      • Olen selaillut jokseenkin kaikki Verkkoisännöintiin (ja Realiaankin) liittyneet kertomukset näillä sivuilla. Siksi, että omat kokemukset ovat samanlaisia. Ensin Realiassa ja sitten Verkkoisännöinnissä - ja laskutus tuli vaan hurjemmaksi.

        Oli kattolumien tarkkailulasku, vaikka meillä on oma talonmies tarkkailemassa. Viimeisin käsittämätön rahastusyritys oli sähköisen kirjanpidon kuukausiveloituksen korotus yli 600%! Se, ja aika monet muutkin seikat johtivat sopimuksen irtisanomiseen. Mutta huolimatta siitä, ettei hallituksemme hyväksynyt uutta hinnastoa, Verkkoisännöinti otti sen käyttöön myös 3 kk:n irtisanomisajaksi. Yksi vuoden 2013 veloituksiin liittynyt vääryys luvattiin hyvittää jo huhtikuussa, mutta kun en sitä vieläkään nähnyt tilillepanona meillä, niin huomautin asiasta. Nyt se luvattiin maksaa tilille. Katsotaan tuleeko...

        Muuten Verkkoisännöinnin valitsi vuoden 2013 isännöntiyritykseksi Isännöintiliitto - ei Kiinteistöliitto. Todella järkyttävää!
        Nyt merkit viittaavat siihen, että lehdistö ottaa asian esiin. Ainakin itse "alan miehenä" (vaikka eläkeläisenä') olen yrittänyt vaikuttaa siihen. Koko isännöintiala olisi syytä tonkia ja puhdistaa sieltä "saastaiset liikemiehet".


    • Harmistunut

      Ihmettelen Verkkoisännöinti -nimisen isännöitsijäyrityksen toimintaa. Koskaan sieltä ei kukaan vastaa puhelimeen, sähköposteihin tulee, jos tulee, vastaus tyyliin "älkää häiritkö meitä, keskeytätte meidän työn viesteillänne". Olemme kohta neljä kuukautta kyselleet yhden laskun perään; ei mitään selvyyttä eikä täsmällisiä vastauksia.
      Outoa palvelua!

    • pahasti pettynyt

      Hakunilassa toimiva js audit on edullinen ,mutta hintaan ei sisälly mitään.Kaikista laskutetaan erikseen jopa mielivaltaisesti.Hallitusta ei informoida vaan teetetään tarpeettomia töitä ulkopuolisilla yrityksillä .Kannatta varoa ko yritystä.

      • pettynyt 50

        JS-Audit todella mielivaltainen yritys, niillä juuri tämä laskujen teko oli parasta osaamista. Firmojen reklamaatiosta laskutettiin taloyhtiötä ja heillä joulun toivotuksesta laskutettiin taloyhtiötä.


    • XLL

      VERKKOISÄNNÖINTI JA JS-AUDIT SAMANLAISIA ROSVOYRITYKSIÄ.LASKUJA TULEE MITÄ IHMEELLISISTÄ ASIOISTA.HENKILÖKUNTA VAIHTUUJA OSA TÄYSIN AMMATTITAIDOTONTA

    • Naapuritalossaehkä

      Onko isännöitsijäpalvelu myös rakennusliikkeiden juksupoika ?

    • Harmillista

      No Talohallinta ainakin Haagassa oli lievästi sanottuna outoa. Ns palvelu oli töykeetä eikä hommat ihan perusasiat oikein toimineet.

    • KirjanpitäjäX

      "Verkkoisännöinti on tässäkin Kauppalehden artikkelissa se isännöintiyhtiö, jonka perimä pääomavastike ei vastannut lainkaan lainan lyhennystä sen ilmoittamalla lainan korolla.

      Lainan nostohetkellä kokonaiskorko oli ollut 1,149 prosenttia, mutta osakkailta ryhdyttiin perimään kaksinkertaista korkoa. Kannattaa siis tarkistaa onko maksamasi korko ilmoitetun mukainen mikäli käytät Verkkoisännöinnin palveluja."

      Ei kokemusta Verkkoisännöinnistä.

      Isännöitsijä tekee vuosittain budjetin, jonka pyrkii tekemään kattamaan taloyhtiön rahoitustarpeen. Näin myös pääomavastikkeissa. Siksi yleensä käytetään korkeampaa korkoa kuin nostohetken korko. Kyseessä on koronnostoon varautuminen. Lainaosuuslaskennassa tulee ilmi mahdollinen yli- tai alijäämä, joka ammattitaitoisen isännöitsijän toimesta otetaan rahoitusvastikkeita budjetoitaessa huomioon seuraavana tilikautena. Näin ollen ei ole vaarallista vaikka rahoitusvastike olisi liian iso tai pieni kunhan näin ei ole vuosikausia. Tämän takia taloyhtiössä, jossa on sekä hoitovastiketta että rahoitusvastikkeita tulee tehdä tilinpäätöksen yhteydessä jälkilaskelma.

      • klomju

        Juurikin noin. Lisäksi vielä jos joku osakas haluaa maksaa kesken tilikauden lainaosuutensa pois, niin hänelle tehdään siihen hetkeen lainaosuuslaskelma, jossa huomioidaan mahdollinen ylijäämä tai alijäämä lainaosuutta vähentävänä tai lisäävänä tekijänä.


    • pettyneet

      Jos valitsette JS-Audit isännöintitoimistoksi, varautukaa siihen että kuukausiveloitus kertaa kaksi on todellinen kk-veloitus. Lisälaskuja tulee kaikesta mahdollisesta ja mahdottomasta. En voi suositella, oli valtava pettymys. Isännöitsijä kokematon, vaihtui usein.

    • inout

      Jos on ollut kiinteistö Tahkolassa isännöitsijänä yli puoli vuotta ja sitten perustaa oman pikku yrityksen isännöitsijänä, niin empä lähtisi palkkaamaan sellaistakaan isännöitsijäyritystä, jos ei ole toiminut siellä hyvin niin kuinka toimisi uutena yrittäjänäkään hyvin. Eli tunnetut vanhat isännöitsijätoimistot tuntuvat pitävän pintansa myös tänä päivänä kun luottoa on ollut vuosikymmeniä ainakin Helsingin keskustassa. Muutenkaan ei kovin pitkälle omalta alueeltaan isännöitsijää kannata hakea, välimatka etäisyys ja alueen tuntemattomuus ovat aina ongelma talon asioiden hoidossa. Kun tulee maaseudulta ison kaupungin "vanhojen" rakennusten isännöintiin niin tarvitaan myös näkemystä ja kokemusta asioista.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3050
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2091
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1573
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1232
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe