Voiko värjätä niin ettei väriä joudu päänahkaan?

apua! :(

Huomasin muutoma päivä sitten olevani allerginen blodille hiusvärille. Sain päähän polttavan tunteen ja haavoja. Lisäksi se aine tuntui vaikuttavan hiukan hengittämiseen. Mitään vakavaa ei tapahtunut, mutta oireet vaikutti sen verran pahaa enteileville, etten uskalla antaa sitä tököttiä enää päänahalleni ajaa. Kävin siis kampaajalla.

Nyt on hiukset blodit, mutta mitä voin tehdä kun juurikasvua alkaa tulla? Onko ainut vaihtoehto ruveta parin vuoden oman värin takaisinkasvatusprosessiin ja olla enää ikinä värjäämättä hiuksia :(? Vai voidaanko väri laittaa niin, että se ei koske päänahkaan? Jos ei niin voidaanko raitoja laittaa niin?
Olen käsittänyt että se voisi olla turvallisempaa - olenko oikeassa?

9

6600

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ajattele vähän

      mene suosista kampaajalle. kampaajiakin on "luonnollisempia" juttuja käyttäviä, sellainen saattaisi osata neuvoa paremmin kuin suomi 24

    • liukuväri
    • allergikko91

      Olen itsekin blondi vaalennusaineallergikko.

      Osta vaalennusaine, missä ei ole hajusteita. Esim. Biozell vaalennusjauhe ja kehite-emulsio ovat ihan ok. Tuo Biozellin väri on myös sen verran paksua, että se on helppo levittää siveltimellä niin ettei valu päänahkaan. Jätän aina vähän juurikasvua kuitenkin ja olen oppinut elämään sen kanssa. Ja toi vaalennusaine ei oikeasti haise miltään mikä on tosi hyvä juttu!

      Värjään silloin tällöin (n. 3-6kk välein) hiukset kokonaan jollain tuhkanvärisellä hiusvärillä joka vaalentaa samalla myös tyven. Hiusväri ei aiheuta mulle reaktiota (vielä, mutten uskalla käyttää sitä jatkuvasti).

    • 9 10

      Raidat laitetaan usein hupulla, kelmulla tai foliolapuilla, jolloin suoraa ihokosketusta ei pitäisi tulla. Allergiatilanteessa riittää kuitenkin se pieni pisara, joka saattaa esim. hupun läpi ihokosketukseen tulla.

      Onko sitten kyseessä allergia, vai herkkä iho, on toinen asia. Herkkä iho reagoi yleensä heti, jo värin vaikuttaessa, allerginen reaktio taas tulee viiveellä, usein vasta 12-24 tunnin päästä.
      Vaalennusaineet sisältävät lähes poikkeuksetta ammoniakkia, joka tuntuu terveenkin hengitykseen, olematta allergiaa.

      Voiko hiuksiasi nyt siis enää vaalentaa, siihen on mahdoton vastata tällaisella palstalla. Menikö oireet ohi, ja hiuspohja parani paivässä parissa, ennen seuraavaa pesua?
      Jos nyt vielä uskaltaudut tyven vaalentamiseen, mene kampaajallesi melko likaisilla hiuksilla. Tali suojaa hiuspohjaa, ja tässä yhteydessä siis "likaisilla" tarkoitan rasvoittuneita hiuksia, en muotoilutuotteita tai muuta ulkoapäin tuotua "likaa". Vaalennus kirvelee lähes kaikilla, jos se laitetaan puhtaisiin hiuksiin (eli puhtaalle iholle) Kerro ongelmasta kampaajallesi ja kysy, onko mahdollista laittaa miedompi vaalennusaine ja venyttää vaikutusaikaa pidemmäksi? (tämä riippuu vähän siitä, kuinka tummat hiuksesi ovat ja millä tuotteella ne vaalennetaan, joten vain kampaajasi voi vastata tähän)

      Hyvää Joulua!

    • vihreä karhu

      Vaalennusaine on eri asia kuin vaalennusväri; kaikissa pigmenttia sisältävissä kesto- ja kevytväreissä on mukana PPD:tä eri paraphenyleenidiamiineja, sen sijaan pelkkä vaalennusaine, värinpoistoaine tai pigmenttiä sisältämättömät raidat eivtäVÄRJÄÄ hiuksia vaan rikkovat hiuksen pintaa jonka seurauksena hiukset vaalenevat.

      Lue hiustenvaalennukseen käytetyn aineen INCI tai pyydä kampaajaa katsomaan että siinä ei ole em PPD:tä, eikä sen tavallisimpia johdannaisia tolueene 2,5- diamiineja tai aminophenoleja - kaikki nämä aiheuttvat allergisia tao myrkytysreaktioita.

      Em. aineita on joskus myös suoraväreissä.

      Ammoniakkia, vaikkakin haisee pahalle, ei ole yleensä mitenkään allergisoiva, joten oireet tuskin johtuvat siitä.

      Taidokas kampaaja voi yrittää vaalentaa hiukset niin ettei aine kosketa päänahkaa, esim folioilla. Jos lopputulos on liian keltainen, kannattaa päälle laittaa suoraväriä, esim elumenin.

      • hysteriaa ...

        allergiaa voi aiheuttaa ihan mikä aine tahansa, muukin, kuin väripigmentin ppd (jota siis on kevytväreissäkin)
        Herkän ihon ärsytystä usein aiheuttaa hapete, siis se vetyperoksidi, joka vaalennuksissa on aina mukana, oli sitten vaalentava väri tai ihan se vaalennusaine (jossa muuten usein on sinistä, punaista eli violettia pigmenttiä)

        Tärkeää on nyt siis erottaa se asia, onko kyseessä herkkä (kuivakin) iho vai allergia. PPD allergian oireet on todella rajut (mutta myöskin todella harvinaiset) ja sellaisten oireiden jälkeen kyllä on kyse muusta, kuin hiuspohjan pikkuhaavoista ja kirvelystä.


    • Aikaherkkä

      Onko siis biozel väreissä ppd:tä?

    • pysykää_hengissä

      Suosittelisin allergiatestejä, jos on saanut jostakin allergisen reaktion. On aika riskipeliä käyttää ko. tuotetta silti - etenkin jollei voi olla oikeasti varma, mille kaikille kemikaaleille on herkistynyt. Joskus allerginen reaktio voi olla niin massiivinen, että tarvitaan ambulanssia. Näitä on tapahtunut hiusten värjäyksissä.

      Väriraidat hiuslisäkkeenä tai liukuvärjätty hiuslisäke tms?

    • Ninnisi

      Blondattu on monta vuotta hiukseni on maantien väriset käytetty 2,5-3%hapetetta mutta aina seuraavana päivänä kutina siihen mulla käytössä Agualan.L ja hydrocortisone.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      192
      3291
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2151
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1925
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe