Koiran purema!

jeejeejee1

Menin kahden tappelevan koiran väliin ja toinen puri ranteeseen, "selkäpuolelle," siis ei kämmenen puolelle. Ei tullut mitään haavaa, vaan hampaista sellaiset "painaumat".

Nyt ranne on turvonnut, kämmenselkä hieman tunnoton. Kädellä ei voi oikeen tehdä mitään kun tuntuu sormissa samalta kun löisi kyynärpään hermon johonkin. Sama kun koskee jälkeen mikä hampaasta tuli niin sekin tuntuu, kyynärpään koukistaminen. Sormet tuntuu voimattomilta, ei pysty puristamaan nyrkkiin kättä yhtä voimakkaasti kuin toisessa kädessä.

Tarviikohan mennä lääkäriin, vai paraneeko itsestään? Yrittänyt googletella vastauksia mut kun ei tiedä miksä tätä nyt sanoisi niin vähä hankalaa :D

4

3806

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • petelius phirkka

      apuvaaaa!

    • Hekudidi

      Mulla kävi just samoin jouluaattona ja käsi vieläkin tunnoton / lähtee tunto kun pitää vähän aikaa kättä ylöspäin:( en tiiä mitä tehä.

    • kateye

      Tässä pientä vinkkiä kaikille samassa tilanteessa oleville.

      Jos koira tai kissa puree ja tulee haava niin välittömästi huolellinen puhdistus vedellä ja saippualla ja desinfiointiaineella. Myös tapahtuman jälkeen huolellinen puhdistus on tärkeää. Kannattaa olla tarkkana ja jos haava on yhtään isompi tai ei lähde paranemaan niin lääkärille. Koiran ja kissan puremahaavat tulehtuvat todella herkästi, eli tarvii antibioottiläkitystä.

      Ja jos ei tule haavaa, niin sitten huolellinen puhdistus myös. Voi tilanteesta riippuen muutaman päivän seurailla mitä tapahtuu. Mutta jos on kovin kipeä tms ei muutosta muutamassa päivässä tai vain pahenee, niin sitten lääkärille.

      Itseäni puri kissa ranteeseen (tuli myös pieni haava). Hoidin haavaa hyvin ja söin tulehduskipulääkettä. Käsivarteen nousi nopeasti laaja turvotus, punotus, kuumotus. Alue oli kohtuu tunnoton. Kipua ei ollut kovinkaan paljon, lähinnä kutinaa. Päätin seurata tilannetta vähän aikaa ja noin vuorokauden kuluttua tilanne alkoi parantua. Onnekseni ei tarvinnut lähteä lääkäriin, vaan tilanne parani kotihoidolla. Olin kuitenkin tarkkana ja valmiina lähtemään lääkäriin, jos tilanne ei nopeasti paranisi tai jos se pahenisi.

      Käsi saattaa tietysti myös venähtää tms. tuossa tilanteessa. Silloin hoito vaatinee lääkärikäyntiä ja pitempää toipumisaikaa.

      Tässä siis neuvoni: huolellinen puhdistus. Viileällä vedenllä suihkuttelu useita kertoja päivässä (vaikka haavaa ei olisikaan, helpottaa turvotusta), tulehduskipulääke (vaikka ei olisi kovin kipeä, vähentänee tulehdusreaktioita ja turvotusta?), lepo. Jos tilanne ei ala helpottamaan parissa kolmessa päivässä niin lääkärille (varsinkin jos on tullut haava!) tai jos se pahenee, tai jos käsi on selvästi kovin kipeä.

      Lisäksi muistuttaisin vielä: pitäkää jäykkäkouristusrokotus voimassa. Mikäli se ei ole voimassa, niin eläimen purressa(aiheuttaessa haavan) täytynee mennä ottamaan tehosterokotus. Jos olet ulkomailla ja vieras eläin puree sinua, niin välittömästi lääkäriin (ulkomailla saattaa olla hengenvaarallisen raivotautitartunnan vaara, suomessa vaara on käytännössä olematon).

    • 15+152

      Joo ei muuta kun pika pikaan lääkäriin, se voi olla jopa murtunut jos kyseessä vähän vahvemman puremavoiman omaava koira... Koirien väliin ei koskaan tulisi mennä ainakaan yksin. Koirat selvittävät välinsä luonnollisesti... Ymmärrän tietysti jos joku koira kävi koirasi kimppuun yms. yms. mutta HETI LÄÄKÄRIIN ! ! !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6649
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4300
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2730
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1603
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1094
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1051
    Aihe