Onko turvallista asua Helsingin Kalliossa?

Epäröivä.

Millainen Kustaankadun ja Hakaniemen ympäristö ovat? Luin juuri paikallislehdestä, että veräjähissit ovat vaarallisia. Useampikin lapsi on loukkaantunut niissä. Entäs jos hissiä ei ole ollenkaan tai hissi on niin pieni, että siihen ei lastenvaunut sovi, saako naapureista apua lastenrattaiden kuljettamisessa, sillä kivempi on asua yläkerroksissa kuin alakerroksissa? Lastenrattaitahan ei uskalla alas jättää, sillä olen kuullut, että kantakaupungissa niitä on portaikossa sytytetty tuleen tai niihin on piilotettu huumeneuloja.

Kuuluuko Kallion vanhoissa taloissa lasten itku naapuriin? Hakaniemnenkujalla 80-v. tuttua tätiä uhkasi naapuri poliisilla, jos kuuntelee vielä radiota, vaikka hänellä oli radio hyvin pienellä, niin että juuri ja juuri sai sanoista selvää. Askelten kopina kuului tuossa talossa kuminana, siis tosi kovaa.

Onko puistoissa turvallista liikkua lasten kanssa, kun ne näyttävät olevan täynnä humalaisia? Missä Kalliossa lapset voivat ulkona leikkiä? Kuulemma pyssymiehiä liikkuu kaupoissakin. Pitääkö mennä kauppaan aina kauemmas kauppakeskukseen, sillä pyssymiehethän paukuttelevat aina pikkupuoteissa ja niitähän Kalliossa riittää. Onko Kalliossa mitään ulkoilureittejä, vai joutuuko aina ulkoilemaan kaduilla, jossa on aina niin kova liikennemelu ja -pöly?

Mm. näihin kysymyksiin haluaisin asiallisia vastauksia ja todellisita tietoa elämästä Kalliossa.

26

5514

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokemuksesta tiedän.

      En suosittele Kalliota ja sen vanhoja asuntoja kenellekään asuttavaksi. Nimittäin jos ei halua huolia ja murheenkryynejä elämäänsä.

    • nammari-hei

      Muistat pahasti väärin, täällähän lastenvaunut palavat:

      http://www.hs.fi/kaupunki/Lastenvaunujen palo rappukäytävässä täytti kerrostalon savulla Vuosaaressa/a1305632362417

      Kauheaa on Vuosaari, täynnä ongelmaa ja tuskaa, miksei paikan nimi voisi olla vaikkapa "Pelon Ja Vihan Peräreikä"?

    • kalliostatapois

      http://metro.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/miesta_puukotettiin_hengenvaarallisesti/

      Miestä ammuttiin jalkajousella kalliossa, lyötiin kirveellä sörnäisissä, puukotettiin, ammuskeltiin, lähikauppa ryöstettiin, puistossa ja rapuissa huumeneuloja, kalliossa.. Tynkä, joka riehuu
      palstalla ja vaihtaa sukupuoltaan, kalliosta...

      Kallio o n täynnä ongelmia, miksei paikan nimi voisi olla Pelon ja Vihan Peräreikä?

    • Sherif Vauv

      Kallio paha paikka, nuoriso puhuu, että hakaniemen silta pitää katkaista, näin sanoivat kun heitä haastattelin, kalliossa se pappakin, joka esintyy naisena, joku Rane vai Hilda, mikä se oli..

      • Kyllä nuo kiusaajat

        ovat se Kallion ongelma, ei tuo onneton "pappa".


    • Veepassi.

      Jatkuvasti näitä kallio, sitä, sun tätä, ei se mikään mukava paikka ole, mutta moni nuori saa, sieltä pienen vuokrayksiön ja oman elämän alun ja alkoholistien asuntolat, ne ovat näille miehille, askel parempaan elämän, samon kuin narkomaanien tukipisteet, ne ovat, jollekin, jopa porras, kuntotua ja palata yhteiskuntaan., siksi kallio on tärkeä paikka monelle.

    • mamesp

      Hulvatonta on meno kalliossa, rappuun paskannellaan ja virtsataan, huumeneuoloja rappu täynnä, viereisten asuntoloiden ukot, käy porttikongissa tarpeillaan, joka päivä, joku ryöstetään kadulla ja lähikaupassa saa kurkiia, koska narkomaani tulee puukon tai tuliaseen kanssa, vaatimaan kassalta rahaa..

      Tämä on oikein trendikäs kaupunginosa, ei vaan tavallisen tallustajan makuun, joten muutto, taas edessä.

    • saefsdfsdfsdfsdf

      On se jännä miten tällä naapuripalstalla "keskustellaan" jatkuvasti vain kalliosta ja vuosaaresta. Eikö muualla ole naapureita ollenkaan???

    • Kfkfiirjrjr

      Tiedät jo siis itsekin millainen paikka on Kallio. Ja olet lasta sinne viemässä, mietipä nyt rauhassa mitä olet tekemässä.

    • Dfaaffaddaf

      Turvallista ei ole, alue on narkomaanien ja deekujen kansoittama, narkomaanit kyttää koko ajan, vievät taksikuskeilta kännyköitä, koirat kaupan edestä ja parturintuolikin kelpaa. Siwa on ryöstetty monta kertaa, kauppapalveluita ei alueella paljon olekaan,Sokoskin lopettaa, näitä Thaikkuhierontoloita kyllä löytyy. Asuin siellä ennen, muutin pois, rauhallisemmalle alueelle ja parempiin taloihin, kun kallion talotkin ovat vanhoja ja niissä heikko äänieristys.

    • jimi p.

      Näin se on, mutta Helsingin keskustaan on kävellen 20 minuutin matka ja ratikalla 10 minuuttia, että pääsee sieltä pois. Kallio alueena on näivettynyt, palveluita ei ole ja valtavasti asuntoloita ja narkomaaneja, mutta bilettämistähän tämä nuoren elämä on, joten kallio on YES.

    • viikii.

      Kallio elää yöt, kova meno Wau!

    • Gervered

      Työssä käyvälle ihmiselle ei kallio sovi, mutta näille ituhipeille ja muille aineiden käyttäjille vallan verratonta asumista

      • yli 20 v Kalliossa

        Oiva mielipide. Kiva että kerroit mullekin tuon tiedon, enhän olekaan kuin > 60 000 e/v ansaitseva, ison asunnon Kalliossa omistava perheellinen it-ammattilainen.


    • Hohohoo
    • napsteri.

      Heippa, neiti L!

      Harmi että lipsautit nimesi asuntojen hinnat -palstalle. Voi voi, sellaista se on. Voi voi. Nyt saattaa joutua miettimään mitä sitä kirjoittaa.

      Voi voi.

      Se on voi voi.

    • yliannostus

      Erään julkkisen poikakin teki huumeilla itsarin!

    • marjasisko

      Hakaniemi on hyvä mesta.Tyttäreni asuu siellä.

      • Setä_jo_ovella

        Antaako myös?


    • polle44

      Kallio just jees ja piri

    • beethooven

      Mikä vika Kalliossa kun ja jos kerran täällä Rööperissäkin vielä hyvin pärjää kävelykadulla vielä tietenkin.

    • pipipäät

      http://www.city.fi/opas/vangit piritorilla kohti parempaa elamaa vapaudessa/9777

      Jo muutaman viikon sisään oli sellainekin uutinen, että siellä hilluneesta, selkeästi mielenterveysongelmista kärsineestä naisesta, tehtii neljä ilmoitusta poliisille, mutta tämä ei johtanut yhtään mihinkään. Tai, no, johtihan se. Ao. uutisessa viranomaiset kovasti selittelivät, ettei ilmoituksiin jätetty reagoimatta kohteen sijainnin vuoksi.

      Kalliossa mielenterveyspotilaat, kuten Kallion Asukas a.k.a. MultiHildaRane a.k.a. Moga a.k.a. jne. savat hillua vapaana ja siellä moinen käytös on normi. Joten satunnaisten turistien huoleen ei ole tarpeen reagoida.

    • tautinen88

      Tässä muutama fakta, ei suomessa ole sellaista paikkaa jossako ei olisi turvallista asua tavallisen tukarin. sörnäinen/kallio on `turvallista` asuinaluetta ja siellä voi kulkea kellonajasta huolimatta milloinka vaan ilman että tarvitsee olan taakse katsella (ellet ole sitten vasikka tai muuten vaan ongelmissa) ja ylipäätään helsinki on mainiota seutua asua jos siis tykkää asua pk-seudulla tai harkitset muuttamista sieltä perähikiältä.ärsyttävää kun ihmiset vatvovat tällaisia älyttömiä ongelmia senkus vaan tänne olit sitten tukari tai mikä hyvänsä.

    • sörkan.sälli

      Tällä hetkellä seudun suurin ongelma on Kurvin kulmilla huumeita kauppaavat romanialaiset. Siinä sivussa romaniakat kääntävät vanhuksia.

    • toinenlinja

      kamalia ja mistään tietämättöiä vastauksia, ensin aloittajalle sanon että kustaankatu ei edes kuulu kallioon, ja nämä muut muualla Suomessa vastaavat eivät tiedä kallion elämästä näköjään mitään, kirjoitellaan vaan jotain jostain kuullun perusteella, kallio on helsingissä hyvin arvostettua sekä myös kallista asuin aluetta , jos esim neliö hintaa vertaa ,kalliossa asuu hyvin paljon hyvin koulutettuja ja menestyviä ihmisiä, itse siellä syntyneenä kauan sitten pidän sitä helsingin pyhänä paikkana, toivon että jostain ulkopuolelta missä ei mistään mitään tiedetä saatika ymmärretä voisivat arvioida oman kylän tori elämää tai kylän ainoata KEPU bubia

    • KallioBoende

      Kalliossa jalankulkija lahdataan kadulle jopa keskellä päivää, duunataan kannikkaan ennenkun jäähtyy, ja sitte syödään krillillä iltapuhteella siinä kirkon vieressä. Omin korvin oon nähny tapauksen, ja näitä on monta päivässä. Melko vaarallista, Vaasankatu vielä pahenpi. Pysykää maalaiset navettanne lämmössä ja paskanhajussa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5790
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3667
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      227
      1921
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1772
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1222
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1177
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      290
      955
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      50
      948
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe