Palmian taso laskee edelleen -Oppilaat jäivät ilman ruokaa

omru

Aluksi kerrottiin, että toimitus on myöhässä. Yllätys.. Palmia oli unohtanut toimittaa ruokaa kahteenkymmeneenviiteen eri kouluun Helsingissä. Yksi niistä oli meidän koulu. Tarjolla tänään oli pelkästään salaattia, juotavaa, salaattia sekä levitettä sen päälle. Tämmöisellä aterialla pitäisi pärjätä koko koulupäivän ajan? Palmia on luvannut korvausta, mutta luulisin, että sekin on vain joku pieni jälkiruoka.

Yleisesti.
Kouluruoan taso on laskenut huimasti viime vuosien aikana. On siitä ehkä melkein yli neljä vuotta, kun sain syödä kunnolla koulussa. Nykyään meille syötetään kovia perunoita ja vesikastikkeita, missä lilluu läskin paloja. Ruoka ei maistu miltään. Mössöä, johon on tungetta ties mitä. Vankilassakin saa parempaa ruokaa kuin koulussa. Helsingin kaupungin täytyisi tehdä asialle jotain.

Tässä teille muutamia näytteitä. Kuvia ei olla muokattu millään lailla. Meillä on koulussa remontti, minkä johdosta syömme pahvilautasista.

http://aijaa.com/tvjYFN
http://aijaa.com/4Gvur9
http://aijaa.com/uIPttJ
http://aijaa.com/4Oa2pC
http://aijaa.com/ULvxMl
http://aijaa.com/hC5Un0

32

1703

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • omru

      Oikeastaan otsikoksi sopisi paremmin "Kouluruoan laatu laskenut."

    • 25v

      Ihan tavalliselta ruualta tuo näyttää, ei siellä koulussa ennenkään mitään gourmeeruokaa ole tarjottu. Mausteita saattaa kaivata toki kuten silloin kun itsekin olin vielä kouluikäinen, mutta niitä voit varmasti ottaa mukaan kotoakin? Nälkä varmasti lähtee, kun koostat ateriat oikein. Puolet salaattia, perunaa enemmän kuin tuollainen yksi pieni, ja kastiketta yms riittävä määrä. Sitten siivu leipää/näkkäriä ja pari lasillista juotavaa.

      • En syö kouluss enään

        Nyt alan myöhään vastaamaan mutta silti. Itse asiassa ei saa ottaa mausteita mukaan itse otin joskus ja minulle alkoivat opettajat valittamaan ja kielsivät jatkossa omien mausteiden tuomisen.


    • omru

      Ei tietenkään gourmeeruokaa, mutta paljon parempaa ja maistuvampaa. Tietenkin silloin tulee otettua enemmän, kun on jotain hyvää tarjolla. Tuskin kukaan meistä haluaa syödä tämmöisiä http://aijaa.com/Zi4e1Y kovia perunoita..

    • ootko ollu vankilass

      Pöh, eikä ollut unohtanut toimittaa vaan kaupungille tuli vuoden vaihteessa uusi kuljetusyhtiö eikä ne löytäneet ajoissa kaikille kouluille. Sen siitä saa, kun pitää aina kilpailuttaa ja valita halvinta. Lue lehtiä.

      Ihan tavallista ja hyvän näköistä ruokaa tuo oli, tosin annokseen voisi ottaa enemmän salaattia, varsinkin kun se näytti aika raikkaalta. Vai jätitkö tahallaan salaatin vähemmälle, ettei näytä liian hyvältä?

      Jos meillä olisi Vantaalla edes joskus noin hyvän näköistä ruokaa niin me oltais tosi onnellisia. Vankilasta en tiiä ...

      • omru

        Kirjoitin viestin, ennen kuin syystä oli kerrottu..

        Salaattiin olen ihan tyytyväinen (koulu tekee salaatit), mutta pääruokaan en niinkään, jota tässä olen yrittänyt korostaa kuvissa.

        Vankilasta tiedän, kun olen netistä lukenut.


      • sillä tavalla

        Niinpä ja kuljetusyhtiö on Itella, eli posti. Sen taas näkee, mitä seuraa kun kyseinen firma alkaa kuljettamaan jotain, mihin ei rahkeet riitä. Ei ole ensimmäinen, eikä viimeinen kerta........


    • Opettaja, Vantaa
      • omru

        Asia tiedossa.

        Njoo.. Eihän ketään kiinnosta nykynuorten mielipiteet. Ei ainakaan täällä suomi24, joka täynnä kaikenlaisia nipottajia.

        Sanotaan vaan, että ihan normaalin näköistä ruokaa.. mutta eiköhän me jotka syömme tätä ruokaa (en nyt tarkoita sinua, jos opettaja olet) tiedetä paremmin. Ulkonäkö voi pettää.. Usein nuo ruoat maistuvat paljon pahemmilta, miltä näyttävät. (Mutta edelleenkään en puhu kaikista ruuista)


      • Paskaaruokaa

        Meilläkin koulussa oli spagettia joka oli, yllätys yllätys KYLMÄÄ! Sitten tuli keittiön tädit ja sanoivat että ruoka on hyvää ja sitä voi syödä. Opetaajat oli eri mieltä, samoin oppilaat. Rehtorillekkin väittivät että ruoka on hyvää. Ei silti itse uskaltanut maistaa...


    • Just joo

      ... ja jos arvaukseni osuu oikeaan, niin tosi fiksua tämän remonttikoulun rehtorilta aka ketjun aloittajalta soittaa mediaan ja itkeä sinne tilanteesta, joka oli kyllä valitettava, mutta ei arkipäivää.

      Eikö teidänkin virasto (Opetusvirasto) ole ohjeistanut teitä, että suhteet mediaan hoitaa virasto itse, eikä kukaan lähde sooloilemaan itse? Ainakin meidän koululla on näin.

      Nuo valokuvat ovat niin LAVASTETUN näköisiä. Säälittävin on tuo yksinäinen kananpalanen kastikkeessa riisikeon vieressä. Oksennuksen näköiseksi sotkettu ohrapuuro/mehukeitto myös.
      Jos jotain palautetta haluat antaa ota yhteyttä suoraan tiedät kyllä kehen.

      Jos et ole Palmiaan tyytyväinen, niin olisitko sitten Blue Serviceen tai Fazer Amicaan? Tuskin ...

    • omru

      Lavastettu? Ensinnäkin, siinä kastikkeessa ei hirveesti niitä kanaviipaleita ole. Eikä tuota puuroa olla edes sotkettu. Mahd. normaaleja kuvia on yritetty ottaa.

      Ja ei tietenkään ole palmian vika, että koulussamme on remontti. Kerroin vain, että remontin takia syödään pahvilautasista, ettei tarvitsisi erikseen vastailla..

      • omru

        Tämmöistä tänään: http://aijaa.com/7aJ83T. Ei ole sitten mitenkään erikseen yritetty poimia sitä huonointa porkaanaa, vaan tämmöisiä oli niistä suurinosa. Saatte sanoa mitä sanotte, mutta nämä kuvat ovat ihan todellisia. Jos tämä on normaalia ruokaa, mikä sitten on huonoa?


      • 25v
        omru kirjoitti:

        Tämmöistä tänään: http://aijaa.com/7aJ83T. Ei ole sitten mitenkään erikseen yritetty poimia sitä huonointa porkaanaa, vaan tämmöisiä oli niistä suurinosa. Saatte sanoa mitä sanotte, mutta nämä kuvat ovat ihan todellisia. Jos tämä on normaalia ruokaa, mikä sitten on huonoa?

        Näyttää kuules ihan tavalliselta esikäsitellyltä porkkanalta, joka tulee keittiölle valmiiksi pestynä ja kuorittuna muoviin pakattuna. Pinta ehtii vähän kuivahtaa kuljetuksen aikana. Normaalisti nämä kyllä pitäis huuhtaista kylmällä vedellä, jotain on tainnut jäädä keittäjältä tekemättä. Tosin vähän kyllä ihmettelen, että eikös koululle tulisi edullisemmaksi ostaa ihan tavallisia porkkanoita ja heittää ne pesumyllyn läpi ja sen jälkeen tarjolle. Ei voi esikäsitelty raaka-aine olla halvempi, eikä tuosta pesemisestä nyt niin kamalasti tule niitä kulujakaan kun ei niitä käsin todellakaan pestä.

        By the way, 10v sitten koulussa harvemmin edes tarjottiin tuoreita juureksia palatavarana. Oli kastike/muu proteiininlähde, peruna/riisi/pasta, salaatti, näkkileipä ja juotavaa. Tai sitten keittoa ja sen kanssa salaatti, näkkäri ja juotavaa. Tai laatikkoruoka/kiusaus jne. Puuropäivinä pehmeä leipäpala ja leikkelesiivu/juustoa. Ruuat joo näytti joskus vähän omituisilta, mutta ihan syötävää perusruokaa ne silti oli. Aina ei voi olla suosikkiruokapäivä, ja pitää oppia sietämään erilaisia makuja. Eri asia on, jos ruoka on ihan selvästi pilaantunutta miltä tuo ei kyllä alkuunsakaan näytä. Jos joku ruoka ei ole mieleinen, niin ota sit vähän reilumpi annos salaattia ja maista edes pikkuisen sitä "oudompaa". Maistaminen on ainoa tapa oppia syömään uusia ruokia.

        Jos laatu nyt ihan oikeasti on huono, niin anna palautetta sinne keittiölle. Ja muista antaa palautetta myös niistä hyvistä ruuista, eihän ne köksät muuten voi tietää, mikä teille maistuu ja mikä on ollut "huonoa". Sieltä teidänkin ruokalasta varmaan löytyy palautelaatikko, ja eiköhän tämän päivän nuori kykene sähköpostiakin lähettämään? ;)

        Kouluruokaa on paha lähteä voimakkaasti maustamaan, kun sen pitää sopia kaikille koulun oppilaille.
        Mausteita voi varmasti lisätä itse, niinkuin jo aiemmin sanoin. Vaikuttaa kummasti ruuan makuun kun lisäät siihen vähän yrttejä tai pippuria tai vaikkapas valkosipulia. Suolaakin sopii lisätä, jos ruoka on ihan totaallisen suolatonta kunhan et koko paketillista sinne sekaan lusikoi. Vähän omatoimisuutta se vaatii, mutta ei uskoisi olevan liian vaikea sinun toteutettavaksi kun kuviakin jaksat napsia annoksista.

        Nipottamista ehkä sinun mielestäsi, mutta kun sinulle on useampi ihminen kertonut ihan puhdasta faktaa mikä ei selkeästi sinua miellytä ollenkaan.


    • Seiska

      Taidan olla samassa koulussa kuin sinäkin, sillä tämäkin on remontissa. Voin vakuuttaa, että aika moni noista ruoista maistuu pahalta. Riisistä on tehty outoa mössöä ja kastikkeet maistuu ja näyttää kissanruoalle. Salaatit on ihan hyviä mut siihen se jääkin. Toivottavasti kouluruoan taso paranisi!

      • omru

        Edes joku on samaa mieltä.. en ymmärrä, miten joku voi sanoa tuota ruokaa normaaliksi? Jos olet Vuosaaressa, niin kyllä. :)


      • Kissanruoka on hyvää

        Ootkos maistanut kissanruokaa kun tiedät miltä se maistuu?

        Olen kyllä kuullut, että jotkut köyhät eläkeläiset syövät eläimille tarkoitettuja halpoja ruokia, mutta syödäänkö niitä nykyään jo köyhissä lapsiperheissäkin?


      • omru
        Kissanruoka on hyvää kirjoitti:

        Ootkos maistanut kissanruokaa kun tiedät miltä se maistuu?

        Olen kyllä kuullut, että jotkut köyhät eläkeläiset syövät eläimille tarkoitettuja halpoja ruokia, mutta syödäänkö niitä nykyään jo köyhissä lapsiperheissäkin?

        Sehän oli vain vertaus. Ja kyseessähän on kouluruoka, ei eläkeläiset tai köyhät lapsiperheet...


      • lukiolainen18
        omru kirjoitti:

        Sehän oli vain vertaus. Ja kyseessähän on kouluruoka, ei eläkeläiset tai köyhät lapsiperheet...

        Ai jaa, kyseessähän on siis vain kouluruoka .... Oot kyllä omru uskomattoman lapsellinen.

        Maailmalta käydään katsomassa suomalaista kouluruokaa ja pidetään sitä aivan esimerkillisenä. Helsingin kouluruoka on vielä Suomen mittakaavassakin tosi hyvää. Mutta ilmeisesti sellaista ei osaa arvostaa, mitä saa ilmaiseksi.

        Oot muutenkin pörrännyt täällä jo niin kauan, että taidat olla koululla töissä etkä oppilaana. Oppilaat ne pääsee joskus poiskin kulusta, mutta opettajat jää vuodesta toiseen. Tiesitkö, että kouluruoka on alun perin tarkoitettukin lapsille eikä opettajille.


      • kuumassa keittiössä..
        lukiolainen18 kirjoitti:

        Ai jaa, kyseessähän on siis vain kouluruoka .... Oot kyllä omru uskomattoman lapsellinen.

        Maailmalta käydään katsomassa suomalaista kouluruokaa ja pidetään sitä aivan esimerkillisenä. Helsingin kouluruoka on vielä Suomen mittakaavassakin tosi hyvää. Mutta ilmeisesti sellaista ei osaa arvostaa, mitä saa ilmaiseksi.

        Oot muutenkin pörrännyt täällä jo niin kauan, että taidat olla koululla töissä etkä oppilaana. Oppilaat ne pääsee joskus poiskin kulusta, mutta opettajat jää vuodesta toiseen. Tiesitkö, että kouluruoka on alun perin tarkoitettukin lapsille eikä opettajille.

        Omru kiitoksia että näytit miten palmiassa mennää. Ihmettelen kokkina suuresti miten jotkut kehtaa tehdä tuollaista .... Ruokaa lapsille. Aina voi viedä omia eväitä :-)


    • bib8dyudx

      Mikä on annokseen käytetty rahasumma? Miettikää.

    • äläpä viitsi

      Montako kertaa oot jäänyt luokalles kun on mennyt yli neljä vuotta siitä että sait kunnon ruokaa. Ala -aste kestää 6 v ja yläaste 3v. Sen jälkeen mennään omavalintaiseen oppilaitokseen. Jos se on lukio niin kolmessa vuodessa pitäs klaarata sekin läpi.
      Palmia ei UNOHDA toimittaa ruokaa kouluun. Typerä väite.
      Mitä on vesikastike ? Kaikki kastikkeet tehdään muuten veteen. Ihan vaan tiedoksi. Suurustetaan vehnäjauhoilla tai suurusteella.
      Mitä on mössö, johon on TUNGETTU ties mitä ? perustele.

      Kehtaat vielä narista salaatista, voi luoja. Yläastepissiksen nirsoilun pääruoka on salaati.
      Perunat on kovia, no muussia saat sitten aikanaan vanhainkodissa.
      Vanlikaruoka tulee pääsääsntöisesti samasta paikasta kun kouluruokakin.

      • omru

        En ole jäänyt kertaakaan luokalle. Peruskoulu sattuu kestämään sen 9v.
        Palmia ei välttämättä unohtanut mutta jätti kuitenkin ruoan toimittamatta.
        Vesikastikkeella tarkoitan juuri tuota ja se on maustettu niin ettei se maistu melkein miltään. Olet oikeassa että kaikki kastikkeet tehdään veteen, mutta joskus satunnaisesti saattaa olla kermaakin seassa.
        Mössöllä tarkoitan esim. Vaikka kasvislihapullia, jotka hajoavat heti ensimmäisellä kosketuksella ja maistuvat pahoille, koska niihin on laitettu kaikkia sekalaisia kasviksia. Onneksi kuitenkin nuo pahimmat on jätetty pois.
        Lue koko ketju uudelleen ja tule sitten väittämään että narisen salaatista.
        Ja mielummin minä syön muussia kuin kovia perunoita.


    • lukiolainen nn

      Hohhoijaa, ei Palmia toimita ruokia kouluille. Palmia vain valmistaa ne ja Itella hoitaa toimitukset kouluille. Itella jätti ne Palmian valmistamat ruuat toimittamatta.

      Mitä kaupunki voi tehdä asian korjaamiseksi? Lisää rahaa ei ole vaihtoehto, koska sitä ei ole. Kuljetukset annetaan tehtäväksi sille, joka ne hoitaa halvimmalla, tässä tapauksessa Itella.

      Onneksi kohta on kesäloma ja voi syödä leikkipuistossa keittoruokaa.

      • ...

        Eiköhän tämä ole tullut jo selväksi..


    • Kokkiopiskelijaotus

      Ite oon ollu hetken aikaa suurkeittiöllä töissä ja voin sanoa että eipä niitä kokkeja kiinnosta mitä ne tekee. Niillä ei oo mitään intohimoa sitä safkaa kohtaan mitä ne tekee, maustamista ei hallita, siisteys on pinnallista eikä niitä vaan oikeasti kiinnosta että mitä ne lapset syö. Ohjeet tuli aina joltain ylemmältä taholta ja jos niitä kyseenalaisti yhtään niin sai vaan kuulla kunniansa. Isot firmat on perseestä, niitä ei kiinnosta kenenkään hyvinvointi ja siksi lopetin hommat. Suurtalouskeittiöpuoli on niille ketkä haluaa tehdä helppoa ruokaa suuria määriä välittämättä laadusta kauheasti ja silti saa palkkaa.

    • Onneksi lopetit

      Niin se on, suurkeittiössä kokit ei voi päättää niin kuin pienessä ja maustaminenkin pitää tehdä tarkasti reseptin mukaan. Omasta päästä ei saa ruokaan lisätä mitään. Ruoka pitää olla tasan tarkkaan sitä, mitä tuoteselostessa lukee ja sen pitää sisältää juuri ne aineet mitä kuuluu ja jokaista ainetta niin paljon kuin kuuluu.

      • hyvää on

        ei kouluruoan kuulu olla gourmeeta! sen pitää olla vain ravitsevaa ja nälän pois vievää :) meillä on koulussa tosi hyvät ruoat, enkä valehtele :D ei mitään valittamista mistään! Ajatteles kun esim. Afrikassa tai muissa kehitysmaissa ei ole edes kouluja saati sitten kouluruokaa :c me suomalaiset olemme edelläkävijöitä näissä jutuissa -usko pois!


    • koulunruokaonulostetta

      Huh. Luulin et meidän koulus paskinta ruokaa mutta asia ei näin olekaan. Meijä kouluu kai ainaki siihe yhen oppilaan ruokaa menee kai alle 1e tehä se

    • hjbgvhd56789h

      Meijä kouluu kai ainaki siihe yhen oppilaan ruokaa menee kai alle 1e tehä se
      ^
      Tein ite just lihapullia ja perunamuussia. Aineisiin meni n.3,5e ja siitä syö 4-5 kertaa :))))))) samalla hinnalla kotona mennään ku kouluissakin

    • mietippä tätä

      Kyllä kallein ja maukkain ravintola-annoskin saadaan näyttämään p******a jos se tolleen kuvataan. Otappa oppia lautasmallista, niin johan alkaa paremmalta näyttämään. Olisit kiitollinen että suomessa sentään saa kouluruokaa ja vielä ilmaista!

      • no mietippä niin

        Tuo "ole kiitollinen ilmaisesta" on kyllä väsyneintä sönkötystä ikinä. Älä edes kehtaa. Jos murran nenäsi ilmaiseksi niin onko se muka ok?


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5118
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3347
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1482
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1317
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1026
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      928
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe