Niiralan kulma

stef1

Mitä mieltä olette niiralan kulma oy:n toiminnasta? asuntojen kunto ym..?

135

11084

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mölinää rapussa

      Kuopion kerma asuu kyseisessä yhtiössä ja talot ovat paraatipaikalla vieläpä. Hommahan menee niin että ensin tehdään kadunvarteen kovanrahan kerrostalo ja sitten kun asunnot on myyty, niin putkahtaa lopuksi Niiralan kulman talo saman kadun varteen viihdyttämää töissä käyvää velallista.
      Tuurillaan voit saada rauhallisen rapun, mutta koita etsiä joku parempi vaihtoehto.

    • hanna2005

      Niiralan kulman asunnot ovat todella huonoja. asun itse Niiralan asunnossa. Täällä on ollut edellisellä asukkaalla vesi vahinko ja sen myötä talo on täynnä ötököitä ja hometta. Pihalla asuu paljon lapsia. Lapset ovat todella järkyttyneitä lähes joka päivä, sillä pihalla hölmöilee paljon juoppoja. Juoppojen takia on soitettava ambulanssia ja poliisia paikalle. Niiralan asunnon pihassa oli tapahtuma milloin Romani ampui toista ihmistä mahaan. Ollaan suunnittelemassa muuttoa mutta meidän pitäisi muuttaa taas Niiralan kulman asuntoon. Yöllä täällä liikuskelee tuhatjalkaisia ja todella moni on jo muuttoa tekemässä.

      • Anonyymi

        Pihalla asuu lapsia??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pihalla asuu lapsia??

        Katulapsia? Suomessa?
        Ei siis talon lapsia, vieraita?


    • hgdgfsfdfhgfhgjhjhj

      Häirikkö naapureita, juoppoja, narkkeja riittää, poliist tuttu näky pihoissa. Niiralan kulma ei puutu hevin häiriöihin, kun sosku huoltaa vuokrat ajallaan. Niistä varoituksista ei ole mitään hyötyä, kun Niku kierättää häirikköjä kohteesta toiseen aina ne on jonkun riesana.

      Kovat vuokrat asumisrauhaan nähden Nikun kohteissa, alkaa yksyiseltä saada halvempia vuokra-asuntoja. Nikun asukkaat sietävät vähän liikaa juoppo-narkki-rumbaa, eivät lähde (lue uskalla) lähteä vaituksia tekemään "hulluista" naapureista, saattaa pian joutua itse uhkailujen kohteeksi.

      • Anonyymi

        Niin..häiriköt saa jäädä
        ""Valittajat"" joutuu lähtee
        No ei varmaan ainakaan nikulle enää muuta


    • EnOleHupiUkko

      Asuin palokalliossa 2004-2007 ja olin itse ihan töissäkäyvä ihminen.

      Poismuuttaessani kaikki piti olla ok mutta jälkikäteen tuli melkein 600euron vaatimus rikotusta pesuhuoneen lattiamatosta.

      Tätä sitten aika pitkään väännettiin ja tottakai kiistin rikkoneeni mitään niin jossakin vaiheessa asian sitten vain annettiin yhtä-äkkiä olla.

      Jäi hiukan sellainen maku että kokeiltiin kepillä jäätä josko entinen vuokralainen olisi ollut herkkä ja maksanut suosiolla?

    • Anthx

      No onhan heillä vähän haastavampi kenttä asiakkaittensa kanssa. Niku ei valikoi asukkaitaan: sinne pääsee asumaan vaikka olisi merirosvo. Asukkaat ovat sitä lajia. Toki normaalejakin asukkaita on, mutta nämä häiriköt tekevät niiralan kulmalle halvan ja paskan maineen. Kävin eräässä niiralan kulman talossa linnannpellolla ja kun kävelin portaita pitkin ylös huomasin jo hajusta millaisia asukkaita oli missäkin kerroksessa. Liekö vuokralaiset olleet kaikki kuolleita ja mädäntymistilassa, haju oli ainakin senverta kuvottava.

      • Anonyymi

        Muistakaa kun muutatte Nikun asuntoon kuvata koko asunto vikoineen ja paskoineen kaikkineen. Tein tänään loppusiivouksen "Nikun listan" mukaan. Ja pesin paskat varmasti useamman asukkaan jäljiltä. No, koiruli järsi muutaman pystylistan ja olisin ollut valmis itse ne uusimaan ja entraamaan, olisi mennyt töineen n. 80 ekua, plus metrin pala muovimattoa. Ei käy... kaik menee takuuvuokrasta, varmaan koko asunnon muovimatot menee siis uusiksi ;) Sanosin että ryöstöä. Yksityisen vuokranantajan kanssa asioista voi sopia mutta ei Niiralan Kulman kanssa. Hyvä että meillä on Niku, mutta älkää luottako sokeasti.


      • Anonyymi

        Ei kannata luottaa ollenkaan
        Nyhtävät rahat kaikesta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kannata luottaa ollenkaan
        Nyhtävät rahat kaikesta

        Heti huomataan jos geishapaketin pahvia on muussatarkoituksessa vahingossa käytetty eikä suussa.


    • nkmo

      Nikulla voi asua kuin PELLOSSA kun saat varoituksia , annat vastiineen niin omat häiriköinnit kaatuvat rauhallisten naapureitten niskaan ja voit sen jälkeen terrorisoidaa naapureta ihan miten haluat kokemusta on terroristi on naapurissa kaikki muut pelätää ei voi liikua rappu käytävässä yksin , ainoa kuka ymmärtää meitä on POLISI sieltä saa ainakin myötätuntoa kun tuntevat kyseisen ihmisen

    • erty6u67yuhjm

      Nikun pitäisi kieltää tupakointi sisätiloissa kaikissa asunnoissa. Nytkin joku paskapää polttaa täällä sisällä tupakkaa ja myrkkysavu leviää muihin asuntoihin ahdistamaan astmaatikkojen hengitystä. Jätän sanomatta sen tarkemmin tupakoijista, ettei mene vihapuheen puolelle mitä niille pitäisi tehdä.

      • Anonyymi

        Kyllä ne kuolee niihin sätkiinsä, ei niitä tarvitse tappaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä ne kuolee niihin sätkiinsä, ei niitä tarvitse tappaa.

        Joo, kuolee varmasti,
        mutta koko ajan syntyy uusia sätkän polttajia.


    • kelläonviimeisintieto

      Niiralan kulma jatkaa asuntojen myyntiä, kohteet?

      Mitkä talot nyt myydään?

    • toivottavastitämäauttaa

      Niiralankulman asunnoissa saa asua pääsääntöisesti miten lystää. Yöllä ja päivällä saa pitää varsin ronskisti meteliä ja kaikki menee elämän äänien piikkiin. Kaikki häiriövalitukset voi kumota omilla vastineilla. Siitä lähtien, kun kaukolämmön hinnat nousivat, niiralankulma pudotti asuntojen lämpöjä radikaalisti. Virallinen lämpötila on 21 astetta mutta todellisuudessa asuntojen lämpö keikkuu siinä 15-19 asteen välillä, riippuen asunnon koosta.
      En muista enää minä vuonna tämä tapahtui mutta kuitenkin: ennen niiralankulmalla oli politiikka, että mm. asuntojen muovimatot vaihdettiin muistaakseen aina jos asukas oli asunut siinä kauemmin kun 3 vuotta. Samalla asuntoja rempattiin, tosin ei mitenkään erityisen suuresti mutta rempattiin kuitenkin. Jossain vaiheessa tästä luovuttiin ja samalla otettiin käyttöön politiikka, että asunnot syynätään _todella_ ,todella tarkkaan tarkoittaen sitä, että asukkaan maksettavaksi pyritään laittamaan yhä enemmän asioita asunnossa. Lainaus erään tarkastan lausunnosta: "..katsoin lattiaa ja taskulampun heijastuksesta huomasin (muovi)matossa jälkiä.." Tämä kaikki siksi, koska vuokrat nousevat jatkuvasti ja niiralankulman asuntokanta on pääosin aika vanhaa, remonttitarve on suuri. Asuntojen remppaaminen maksa rahaa ja remontoitujen asuntojen vuokrat nousevat mikä kaventaa NiKun 'etumatkaa' muihin vuokrayhtiöihin.(Kyllä tiedän, että niku ei tavoittele voittoja) Nyt kun asuntoja syynätään kohtuuttoman tarkasti, saadaan remonttimaksut kaadettua asukkaiden niskaan eli NiKu saa periaatteessa remontit ilmaiseksi. Ikävä vaan, että ne vuokrat nousevat NiKullakin jatkuvasti tästä huolimatta.
      Niiralankulmalla on omat tarkastajat, omat putkimiehet, omat sähkömiehet, yms, yms. Myös tästä syystä asuntojen tarkastukset on heidän kannaltaan edullisempaa tehdä erityisellä tarkkuudella, koska kaikki työ tulee kotiinpäin. Muilla vuokrayhtiöillä nämä työn on ulkoistettu joten tälläistä vääristymää ei pääse mitenkään syntymään. Myös tästä syystä NiKulla vaihdetaan aina uutta rikkoutuneen tilalle, ei koskaan korjata vanhaa. Tämä varmaan vaikuttanee kustannuksiin, mutta edelleen: asukkaat maksavat.
      Niiralankulmalle on pitkät jonot. Asuinalueesta riippuen voit joutua jonottamaan asuntoa pitkäänkin. Petoselle pääsee varsin lyhyellä aikavälillä, johtuen alueen ongelmista(ja tästä johtuvasta poismuutosta).
      NiKulle kaikki vuokralaiset on vain numeroita, joiden palvelemiseen ei panosteta todellisuudessa kovinkaan paljon. Kyllä puhutaan hyviä asioita ja sanotaan niitä asioita mitä pitää sanoa, että saadaan asia näyttämään hyvältä mutta todellisuudessa asukkaiden oikeudet ovat NiKulla hyvin pienet ja rajalliset. On hyvä myös muistaa, että NiKu pitää tarkkaa kirjaa siitä, mitä asukkaat tekevät ja mitä heidän naapurinsa ovat heistä yhtiölle ilmoittaneet. Jos esim valitat naapuristasi mutta vuokrayhtiö ei voi asiaan puuttua, asia kuitenkin kirjataan kyseisen asukkaan tietoihin ja tämä vaikuttaa siihen, millaisiin asuntoihin kyseinen henkilö/henkilöt tulevaisuudessa pääsevät. Heille itselleen asiasta ei kerrota.
      NiKun talot tehdään halvoille tonteille halvimman mahdollisen kaavan mukaan. Tämä tarkoittaa sitä, että se mitä laki ei velvoita sitä ei Nikun taloista löydy. Asunnot Nikulla on pääasiallisesti laadullisesti keskitason alapuolella ja ne sijaitsevat yleensä paikoilla missä tontit on saatu halvimmalla. Mitä asukkaisiin tulee, voitaisiin todeta että 'NiKu on avoinna niillekkin henkilöille jotka eivät muilta vuokrayhtiöiltä asuntoja ole saaneet'.
      Ja vielä lopuksi: johtuen em. syistä, NiKulla on tarkka politiikka mihin osoitteisiin millaisia asukkaita päästetään/sijoitetaan. Johtuen tietynlaisten ihmisten sijoittamisesta NiKun asuntoihin, NiKu on sopinut sosiaalitoimiston ja poliisin kanssa, että tietynlaiset henkilöt sijoitetaan tiettyihin osoitteisiin(ainakin petosella). Tällä on varsin hyvät perusteet: kukapa haluaisi vankilasta vapautunutta murhamiestä tuliterään asuntoon asumaan, missä on lapsiperheitä? Lisäksi tiettyjen asuinalueiden hallitseminen helpottuu, kun ongelmat ovat tietyillä alueilla. Ainakin jossain vaiheessa näitä 'erityiskohteita' olivat petosella ne palo- ja pelastusopiston laitamilla sijaitsevat luhtitaloyhtiöt. Muitakin ehkä on mutta nämä tiedän varmuudella. Yhtiöltä tätä on turha kysellä, mutta todettakoon, että lähteitä on muitakin.

      Toivottavasti tästä oli apua. Pahoittelut pitästä viestistä.

      • Anonyymi

        Suuret kiitokset viestistäsi. Alan alusta miettimisen Kuopioon muuttomahdollisuudesta.


      • Anonyymi

        Totta....totta
        Ihan just näin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suuret kiitokset viestistäsi. Alan alusta miettimisen Kuopioon muuttomahdollisuudesta.

        Elä muuta tänne Kuopioon, en millään muotoa suosittele.


    • Syksynneito

      Itse asun Niiralan kulman asunnossa. Asunto on vain välttävässä kunnossa. Kun muutin asuntoon reilut 14 vuotta sitten, niin seinät oli jo silloin täysin kellastuneet. Eli Niiralan Kulma ei tehny Mitään remonttia ennen mun tähän muuttoa. Olohuoneen seinät jaksoin itse maalata mutta sitten meni mielenkiinto. Keittiön seinät on maalattu varmaan 80-luvulla. Kylpyhuoneessa vilistää aina silloin tällöin jotain pienen pieniä toukkia, ei kuitenkaan roppakaupalla. Olohuoneen ja eteisen muovimatot on myös 80-luvulta tai ihan 90-luvun alusta. Viime aikoina oon pistäny merkille että siivoojatkaan ei siivoa enää kunnolla. Tää talo on rakennettu 1945 eli esim. kellaritilat on mitä on mutta hämähäkin seittejä on kellarissa ja jopa sinne johtavissa rappusissa, on ollut nyt jotain 5 kk.

      No, on näissä taloissa hyvää se että nää on halpoja. Ei mee paljon rahaa asumiseen. :D

      • Syksynneito

        Nuo kaksi viimeistä lausetta on sarkasmia...


      • Talventöpöttäjä

        Ei se ole sarkasmia jos se pitää jälkeenpäin selittää.


      • K.M.V

        Kyllä tuo ihan sarkasmilta kuulostaa. Oli jälkikäteen tai ei.


      • Anonyymi

        Hämähäkit tekevät nopeasti uudet seitit
        Kellariin kuuluu hämähäkit. Se siitä


      • Anonyymi
        Syksynneito kirjoitti:

        Nuo kaksi viimeistä lausetta on sarkasmia...

        AHA


      • Anonyymi
        Talventöpöttäjä kirjoitti:

        Ei se ole sarkasmia jos se pitää jälkeenpäin selittää.

        Entäs se rekka joka oli sillanalla sementtiin nahistellu.


    • yxäxjne

      Niku on harvinaisen välinpitämätön asukkaiden tarpeista. Nikun ainoa tavoite on rahastaa asukkaita ja olla välittämättä kiinteistöjen kunnosta. Henkilökunnasta osa on erittäin ylimielisiä ja töykeitä asukasta kohtaan. Palvelu joidenkin nikun työntekijöiden taholta on ala-arvoista ja joskus jopa halveksivaa. Todellisuudessa asukaat maksavat nikun työntekijöiden palkat mutta palvelemattomuus ja käytös asukkaita kohtaan ei missään tapauksessa täytä asukaslähtöisen palvelun tunnusmerkkejä. En suosittele.

    • Muistan-aina

      Papinkuja 2 asukasvalinnat ja perutuista sopimuksista tiedottaminen.

      Nevör forget.

      • riitariitta

        Kukas tämä ylileveä nainen on joka itseään ilmaiseksi kuljetuttaa pitkin maakuntaa ja jos joku kotiinsa hänet kuljettaa niin peiton alla lemuaa niinkuin takapuoli olisi jäänyt pesemättä pariksi vuodeksi.


    • Jugupätcä

      Äitini muutti Niiralan kulma oy:n asunnosta ja teki loppusiivouksenerittäin hyvin, ja olin siis mukana siivoamassa ja pesemässä. No vähän ajan kuluttua tuli yli 200euron siivouslasku, koska lopputarkastuksessa oli löytynyt keittiön patterin välistä pölyä. Täysin käsittämätöntä. Äitini teki valituksen, mutta sosiaalitoimisto oli maksanut tuon maksun ennen kuin se eteni oikeuteen. No hyvä näin. Mutta sairasta tuo asuntoyhtiöiden ahneus.

      • ihmettelijäX

        Kylläpä on muutaman pölypalleron poistaminen maksanut..
        Olisi mielenkiintoista tietää, että mistä lasku koostui?
        Tuohon hommaan menisi tavallisella pulliaisella korkeintaan 5 minuuttia.


      • ihmettelijäX

        Jos kaupungin sosiaalitoimi maksanut, niin hyvin toimii rahastus Kuopion veronmaksajilta.


    • Näinkinkäy

      Hain asuntoa monesta paikkaa ja NiKultakin tuli tarjous tulla katsomaan. Meiningillä "käydään nyt joku murju katsomassa" asunnolle lähdin, mutta heti kun huoltomies ko. asunnon oven avasi, huomasin, että lattiat, katto, seinät - kaikki on rempattu. Keittiön kaapit vanhat, mutta muuten tosi siisti kämppä hienot näköalat. 38 m2 kilometri torilta, vesi kuuluu hintaan vapaa pyykinpesukoneiden käyttö = alle 400 e / kk. Otin kämpän...

      • Anonyymi

        Mekin saatiin rempattu asunto,keskustaan pari kilsaa,palvelut lähellä. Vuokra kohtuullinen. Ei valittamista.


    • vantasiaa

      Vaikuttaa Nikun omalta mainokselta.

    • myösnäinkäy

      Koska vuokra noin alhainen niin talo on menossa peruskorjaukseen tai sitten sijoittajille myytäväksi. Mahtoivatko Nikulla informoida asiasta?

    • ukiN

      Voi kauheata jos vaikka möisivätkin. Menikö tämäkin päivä piloille... Piristyhän huomenna ja viisastelee lisää Kulman toiminnasta!!

    • Niku-arkea

      Tuossa aikaisemmin naapurissa tapettiin joku. Kuulin laukaukaen ja näin kun ruumista vietiin pois. Suihkuhuone homeessa, talkkari iski maalia peitteeksi. Yläkerran juoppo hakkaa pattereita yöllä. Naapurin narkomaanit pitävät karaoke huumeorgioita.

    • köyhätkyykkyyn

      Onkohan Nikun ahneudella enää mitään rajaa. Neulamäentie 20 peruskorjauksen jälkeen vuokrat ovat asunnoista täysin markkinahintaiset. Pieni palkkaisella ei ole mitään mahdollisuutta maksaa tuollaisia vuokria. Onko Nikun asunnot jatkossa vain hyvä tuloisille?

    • nahnyt_pettynyt

      Oman kokemuksen mukaan ahnein ja välinpitämättömin vuokranantaja NiKU on ainakin.
      Vuokrat nousevat jatkuvalla tahdilla vaikka asuntoja ei huolleta / korjata millään tavoin.

      En suosittele muuttamaan Nikun asuntoihin ellei pakko ole, lyhyesti.

    • ettsilleen

      Niiralan Kulma lähetti laskun
      Laskun peruste: pölyjen pyyhintä
      Maksettavaa: 500,00 €
      Ei muita perusteita.

      Kuluttajariitalautakunta ratkaisee asian aikanaan.

    • sdfjslkksdlklflkkfkl

      Siinä on laadukas nikun kerrostalo kuvassa, kyllä tuo välttää vielä tuommoisenaan ainakin 20 vuotta:
      https://www.straitstimes.com/sites/default/files/styles/article_pictrure_780x520_/public/articles/2018/02/07/wl_third_070218.jpg?itok=XCqCJRWN&timestamp=1518003603

    • Muuttohavukka

      Hei,
      onko ketään linnanpellolta Kuopiosta? Millainen on osoitteessa linnanpellonkatu 32 oleva vähän vanehmpi kerrostalo? Millaista porukkaa sen talon asukkaat ja millainen alue on asua?

      Ykä

      • Muutasinne

        On hyvä.Ikkunat löytyy, samoin ovi.
        Asukkaat rauhallisia, keski- ikä 89-99 v. Saattavat toki ajaa sinut kumoon rollaattoreillaan.


      • Väinl

        Ehkä siihen taloon on asutettu niistä viereisistä puutaloista, jotka siitä on purettu niiden aukkaita. Saattaa tapahtua mitä tahansa tuollaisessa taloissa. Pyri uudempaan taloon tuossakin talossa, jota kyselet, varastokopit kellarissa ryöstetty useampaan kertaan. Syyllinen oli viimeksi joku talon asukas todennäköisesti. Sellaisia veijareita ne siihen taloon ottaa. Itse en muuttaisi tuollaiseen vaikka saisin ilmaiseksi asunnon.


      • Erkkif

        Huomasin kerran että sen talon portaikon eteen kurvasi paku kovalla vauhdilla, sivuovi aukesi ja pari kaveria potki ulos ruokaa, leipäpussukoita ja pullapusseja. Iso kasa keskelle likaista pihaa. Varmaankin jostakin tähteelle jääneitä. Kohta talosta kömpii ulos asukkaita ja alkavat kahlata siinä kasassa haalien itselleen parhaimpia päältä ;) Jotenkin tuli touhusta mieleen etten haluaisi ainakaan siinä talossa asua että mitä ihme porukkaa siinä asuu. Ilmeisti todella aika vähäosaisia täytyy olla, kun ruuatkin kelpaa ihan pihamaalta kerätä.


      • Anonyymi
        Erkkif kirjoitti:

        Huomasin kerran että sen talon portaikon eteen kurvasi paku kovalla vauhdilla, sivuovi aukesi ja pari kaveria potki ulos ruokaa, leipäpussukoita ja pullapusseja. Iso kasa keskelle likaista pihaa. Varmaankin jostakin tähteelle jääneitä. Kohta talosta kömpii ulos asukkaita ja alkavat kahlata siinä kasassa haalien itselleen parhaimpia päältä ;) Jotenkin tuli touhusta mieleen etten haluaisi ainakaan siinä talossa asua että mitä ihme porukkaa siinä asuu. Ilmeisti todella aika vähäosaisia täytyy olla, kun ruuatkin kelpaa ihan pihamaalta kerätä.

        Eipä taida ihan kaikki kirjoittamasi olla totta. Suurin osa talon asukkaista on aivan tavallisia kunnon ihmisiä, tottakai kaikissa taloissa on erilaisia asujia. Ei niistä puretuista taloista ainakaan niitä pahimpia moniongelmaisia ole otettu kyseiseen taloon asumaan. Tiedoksi, että myös niissä uusissa Nikun kerrostaloissa myös vuokralaisina jos jonkin sortinsakkia.


      • Anonyymi
        Väinl kirjoitti:

        Ehkä siihen taloon on asutettu niistä viereisistä puutaloista, jotka siitä on purettu niiden aukkaita. Saattaa tapahtua mitä tahansa tuollaisessa taloissa. Pyri uudempaan taloon tuossakin talossa, jota kyselet, varastokopit kellarissa ryöstetty useampaan kertaan. Syyllinen oli viimeksi joku talon asukas todennäköisesti. Sellaisia veijareita ne siihen taloon ottaa. Itse en muuttaisi tuollaiseen vaikka saisin ilmaiseksi asunnon.

        Niku on saanut häädettyä pahimmat hörhöt ja rosvot asunnoista. Suurin osa talossa asuvista ovat aivan rehellisiä kunnon ihmisiä jotka myös itse maksavat vuokransa.


      • Anonyymi
        Muutasinne kirjoitti:

        On hyvä.Ikkunat löytyy, samoin ovi.
        Asukkaat rauhallisia, keski- ikä 89-99 v. Saattavat toki ajaa sinut kumoon rollaattoreillaan.

        Oletpa ilkeä!


    • eiikinäenäänikua

      Reilut puolivuotta asuin ja sitten riitti. Niku ei välittänyt yhtään mistään. Talossa asui näitä yhteiskunnan elättejä jotka hallitsivat taloa. Kannabis haisi ja viinaa juotiin yötä päivää,kämpässä jatkuvasti hirveästi porukkaa. Häiriöt kiistivät tietysti ja sehän Nikulle kelpasi. Olen asunut muuallakin kaupungin vuokra-asunnoissa eikä missään ole ollut näin välipitämätöntä toimintaa vuokratalo yhtiön puolelta. Sitten vinkki kun teette muuttaessanne asunnon tarkastuksen niin ottakaa ihmessä siitä kopio itsellenne. Näin vältytte maksamasta sellaista mikä on ollut jo rikki muuttaessanne. Minulta yritettiin periä yhtä ovea jota eivät asumis aikanani saaneet korjattua ja joka oli rikki jo muuttaessani. Palstalla on myös ihmetelty näitä jälkisiivous laskutusten hirveitä hintoja. Nehän perustuu siihen että Niku ei tee niitä omana työnään vaan käyttää ulkopuolisia tahoja. Talo jossa asuin käytiin yhdestä kämpästä hakemassa sohva kuusiakselisella kuorma-autolla joten kyllä taatusti tuli sohvan noudolle iso lasku. En suosittele Nikua kenellekään.

    • Herculessi

      No niiralan kulman kerrostalo asunnosta linnanapellolla siinä puutalojen vierestä löytyi mies mädäntyneenä asuntoonsa ja vasta kun haju oli tullut kestämämättömäksi olivat ruvenneet epäilemään että jotain on tapahtunut. Levätköön rauhassa kyseinen henkilö, eihän hän itse ole sille mitään mahtanut. Se talo haisee muutenkin niin pahalle että siellä saa kyllä rauhassa vainajakin tuoksua jonkin aikaa, eikä kukaan erota varmaan mitää erikoista...Liekö talon asukkailla hajuaistia lainkaan. Olen käynyt siellä ja siellä todella haisee. Oikea Suomi talo..

      • Anonyymi

        Jospa sillä vainajalla ei ole ollut ketään ystävää joka olisi pitänyt jonkinlaista yhteyttä häneen. Näitä ikäviä asioita tapahtuu kyllä ihan osaketaloissakin. Eikä siellä käytävissä haise mikään, ainakaan tällähetkellä.


      • Anonyymi

        Oletko käynyt pelkästään haistelemassa?


    • Seurannut

      Niiralan kulmalla on oma maineensa Kuopiossa. Yhtiön asiakkaat ovat laidasta laitaan. Tiettyihin taloihin otetaan ketä vain asumaan, vanhempiin ainakin, ettei ole pelkoa jos asukas rikkoo asunnon niin ei mene hyvä pilalle. Saavat siten tietysti yhteiskunnan vielä maksamaan remontin. Narkkarit, pulkkarit, hörhöt ja pulsut kaikki tervetulleita.

    • NikuEiHome

      Asukkaat noissa taitavat olla sellaisia, ettei hajut varmaan paljoa haittaa, yleensä noihin muuttavat ongelmaiset, jotka elävät hälläväliä -tyylisesti. Ei kai tuollaisiin kukaan normaali-ihminen muuta. Ehkä korkeintaan vahingossa tietämättään mutta hekin lähtevät aika äkkiä pois, kun huomaavat millaisia muut asukkaat ovat. Ainoastaan ne jäävät asumaan, jotka eivät välitä ja joilla siis itsellä on jokin oma ongelma, niin sitten muodostuu se ongelma yhteisö tiettyyn taloon.

    • Anonyymi

      Erittäin hyvä kirjoitus eilisessä Savon Sanomissa siitä että kuinka Niiralan kulma toteuttaa energian säästöä. Nikun periaatehan on se että ne mitä asukas itse maksaa esim. sähkö ei firma piittaa siitä pätkääkään. Ainoastaan ne asiat jotka tuottavat Nikulle itselleen kuluja kiinnostaa. Niinkuin tämä nim. kitaristi mainitsi kodinkoneet ovat varsinkin taloissa joita ei ole peruskorjattu todella vanhoja ja hirveitä sähkörosvoja. Tosin sitten nämä uudetkin joita Niku ostaa kontillisen halvalla eivät säästä sähköä nekään. Turkin poikien paukuttelemat liedet kuumuu ulkopuolelta enemmän kuin sisäpuolelta ja levyt ovat jo valmiiksi vinossa ja vievät paljon sähköä, mutta niinkuin mainitsin eipä väliä koska artisti maksaa. Komppaan myös sauna asiassa, saunoja on aivan turha värkätä kerrostaloihin, mutta Niku haluaa niitä rakentaa koska niistä saa periä lisähintaa vaikka niitä ei käyttäisikään. Vedenkulutukseen olisi myös helppoa puuttua jo sillä että Niku kiinnostaisi se että ketä asunnoissa yleensä asuu, koska onhan selvää että asunnoissa oleilee jatkuvina asujina henkilöitä jotka eivät sinne vuokrasopimuksen mukaan kuulu, mutta tämäkään ei Nikua kiinnosta koska heidän keinonsa on nostaa sitten seuraavan vuoden alussa vuokraa. Kommenttini ei ole niinkään ilmasto- vaan asukaslähtöinen ja lausuma siitä että Niiralan Kulma halutessaan voisi varsin pienillä asioilla tehdä ilmastotekoja ja vähentää asukkaiden asumiskuluja.

    • Anonyymi

      Toiminta olematon
      Mennyt huonompaan ; Liekkö liikaa töitä ei keretä

      • Anonyymi

        Keretä ja keretä
        Tupakalla porukalla tien laidoilla keretään olla
        Siinä on toimintaa kerrakseen


      • Anonyymi

        Hartaasti maistuu rööki..yritetään mennä välillä piiloon ulos polttaa
        Pihojen yli työntekijä loikii oikaisten matkaa varmaan
        Ostoksilla törmätty työaikana ja kännykkä usein korvalla
        Tälleen nykyään töitä tehdään.. Nikul


      • Anonyymi

        Rööki hampaiden välissä, hymysuin tervehditään ja mennään kioskille ostaa ostoksia
        Siellä lorvitaan aikaa, toiset tekee työnsä


    • Anonyymi

      On laiskat siivoojat kun muutaman kohteen siivoamiseen on kulutettu 10 tuntia johonka normi ihmisellä ei mene kuin korkeintaan puolet tuosta ajasta ja ammattilaisilta parisen tuntia. Kuvattu on asunto muuton jälkeen mutta pitäisikö myös siivoajien toiminta videoida?

      • Anonyymi

        Miten niin 10 tuntia? Silloinhan he ylitöitä paisivat
        Ovat ahkeria


      • Anonyymi

        Heillä voi olla asunto siivoukseen lisäksi paljon muutakin tekemistä
        1 0 tuntia on liikaa
        O kohan tullut tuntimäärään virhe?


      • Anonyymi

        Hammasharjalla kuuraavat tarkkaan
        Toinen kierros tehdään normaalisti
        Silloin tuntimäärä kasvaa tuplaten


      • Anonyymi

        Tuntipalkka 8 euroa niin venyttävät siivousta kahdella tunnilla pidemmäksi
        Saavat hiukan enemmän rahaa
        Työpäivät ovat yleen8 tuntia ei 10


      • Anonyymi

        Ei ole hyvä tuntipalkka
        Töitä on varmasti ja liikaakin kun joutuvat asuntojakin siivoamaan muun työn lisäksi


    • Anonyymi

      Niiralan kulmalla on ihme tapa ottaa viereisestä Lumon talosta asukkaita vaikka jonossa on ihmisiä jotka haluaisi vaihtaa esim Petoselta keskustaan ihan omassa yhtiössä asuvia. Jos kilpailevalta yhtiöltä haluaa saada asukkaita niin eikö heitä voisi sijoittaa sinne Petoselle ja vaihtoa haluavat pääsisivät haluamaansa.

    • Anonyymi

      Nikun kiinteistöhoito ja siivous pitäisi kilpailuttaa ja ostaa joltain firmalta ne työt, olisi paljon tehokkaampaa. Kuopas tekikin näin ja homma pelaa, ei tuhaa lorvimista, suvun kuskaamista työajalla.

      • Anonyymi

        Ahaa...
        Kyllä varmaan jotkut Aasian maata tekevät työt halvallla mutta tuleeko muita ongelmia eteen
        No ainakin vuokraa nostetaan entistä enemmän
        Ja silti on asukkaitakin meillä jotka sotkevat tahallaan kiinteistöjä
        Tarviiko niiden kiiltää aina kin joku palatsi
        Itse olen ollut tyytyväinen


      • Anonyymi

        Asukkaat siivoavat vuorollaan
        Huomioon vuokrassa
        Eli noin 30 euroa per kuukausi pienempi vuokra


      • Anonyymi

        Käytävillä on kakkaa, oksennuksia, verta ja kaikkea mahdollista ja mahdotonta


      • Anonyymi

        Ei niitä käytäviä varmaan ne työntekijät oo paskonut???


      • Anonyymi

        Eiköhän ne jotkut tietyt asukkaat pitävät käytäviä käymälöinä
        Siivooja raukat saavat kestää kaikkea ikävää
        Ei millään väliä eikä käytöstapoja


      • Anonyymi

        Kilpailu... Savox kilpailut käyntiin
        Siitä se lähtee


      • Anonyymi

        Siis kilipailut🐑🍾🎉😁


    • Anonyymi

      Ähhh

    • Anonyymi

      Ei taida olla aurausjutut niiralan kulmalla ihan hallussa, mitä oon kuullut, valituksia ollut paljon. Miten itse näette asian?

      • Anonyymi

        Hyvin tehdään meillä
        Ei valittamista
        Sunshine laatu


      • Anonyymi

        Kuulopuheet....??
        Nähty on.,loisto työt aurauksesta .


    • Anonyymi

      Älkää muuttako koskaan nikulle täällä joillain asukkaila on ihan omalaki, saavat tehdä ihan mitä vaan, vaikka kuinka valitat nikulle ei tapahdu yhtään mitään heille riittää että saavat vaan vuokran näiltä juopoilta kun löytyy sopiva asunto yksityiseltä lähden heti pois ja asun vaikka teltassa ennemmin kun muutan nikulle uudelleen

      • Anonyymi

        Missäpäin / alue joka pahin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missäpäin / alue joka pahin?

        Ihan kun et tiätäs, olet varmasti joku nikun työntekijä!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihan kun et tiätäs, olet varmasti joku nikun työntekijä!!!

        Ketään ei pakoteta asumaan nikulla.
        Ketään ei pakoteta asumaan huonolla alueella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ketään ei pakoteta asumaan nikulla.
        Ketään ei pakoteta asumaan huonolla alueella.

        Ei niin luojan kiitos. Kertoo kyllä aikapaljon kyseisestä yhtiöstä miten asiat hoidetaan, mut onneksi on vaihtoehtoja


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei niin luojan kiitos. Kertoo kyllä aikapaljon kyseisestä yhtiöstä miten asiat hoidetaan, mut onneksi on vaihtoehtoja

        Todella paljon


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todella paljon

        No ei kai siinä. Ehkä kaiken tuon vuoksi en saanut sieltä asuntoa. Aina vaan sanottiin että jonossa on oltava ja 3kk:n kuluttua tippuu jonosta ja uusi hakemus. Kumma jono? Ehkäpä onni etten saanut, jos tuo kaikki onkin totta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ei kai siinä. Ehkä kaiken tuon vuoksi en saanut sieltä asuntoa. Aina vaan sanottiin että jonossa on oltava ja 3kk:n kuluttua tippuu jonosta ja uusi hakemus. Kumma jono? Ehkäpä onni etten saanut, jos tuo kaikki onkin totta.

        Onhan siihen syy pitänyt olla jokin, miksi ei asuntoa anneta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missäpäin / alue joka pahin?

        Petonen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onhan siihen syy pitänyt olla jokin, miksi ei asuntoa anneta.

        Kyllä ne tutkii asiat, ennenkun asunnon antavat


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihan kun et tiätäs, olet varmasti joku nikun työntekijä!!!

        Vaikea tietää, kun en ole paikkakuntalainen
        Asun Vaasassa. Muuttamassa Kuopioon.
        Eikö tässä saa kysyä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihan kun et tiätäs, olet varmasti joku nikun työntekijä!!!

        Kysyvä ei tieltä eksy!
        Haluan asua rauhallisessa pihapiirissä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ei kai siinä. Ehkä kaiken tuon vuoksi en saanut sieltä asuntoa. Aina vaan sanottiin että jonossa on oltava ja 3kk:n kuluttua tippuu jonosta ja uusi hakemus. Kumma jono? Ehkäpä onni etten saanut, jos tuo kaikki onkin totta.

        Taustat tutkitaan ja miten aikaisemmin asuttu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ketään ei pakoteta asumaan nikulla.
        Ketään ei pakoteta asumaan huonolla alueella.

        ???


    • Anonyymi

      Teitä ee aarata talvela

      • Anonyymi

        Aarataan aena kun on vua tarve


    • Anonyymi

      Voiko nuo olla tosia juttuja? En tuu Kuopioon.

      • Anonyymi

        Totta joka sana


    • Anonyymi

      Auramiestä ei ole näkynyt moneen kuukauteen ja minä kun olisin keittänyt päiväkahvit hälle.
      Tosi isolla auralla varustettua ukkomiestä jos niätte niin käskekee käymään Itkonniemellä Aunen luona.

      • Anonyymi

        Yhdyssanat
        Yoda oppi
        Ryhmittely
        Tunnistaa kirjoituksesta


    • Anonyymi

      Super kallista!

      Toimistolla uudet hienot tilat
      Millähän nekin rahoitettu, vuokratuloilla?!
      Toimiston porukka saamatonta, huono palvelu
      Ylimielisiä,lisäksi toimiston väki
      tupakalla juoksevat ja puhelimeen kälättävät
      Kuka maksaa heidän palkan?
      Hyvää palkkaa... Huono palvelu

      • Anonyymi

        Nähty on jo asia...luojantähden paetkaa🤔


      • Anonyymi

        Olen saanut toimistolta huonoa palvelua.
        Pidetään varmaan hakijoita ihan paskana . Vaikka itse työssä käyvä ja kaikki asiat hyvin. Ihan kun heitä ei kiinnosta mikään .SIKSIPÄ PÄÄTÖS OLIKIN...
        Yksityiseltä ja heti asunto.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen saanut toimistolta huonoa palvelua.
        Pidetään varmaan hakijoita ihan paskana . Vaikka itse työssä käyvä ja kaikki asiat hyvin. Ihan kun heitä ei kiinnosta mikään .SIKSIPÄ PÄÄTÖS OLIKIN...
        Yksityiseltä ja heti asunto.

        Huomattu ollaan.... Toimiston surkea käytös!!!;;


    • Anonyymi

      Juopot saa istua aamusta iltaan pihalla ja häiriköidä

      • Anonyymi

        Ei heille tule mitään sanomista
        Toimistonväki ei tee asialle mitään, tietoisia ovat

        Häiriköt saa asua miten haluaa
        Toisilta menee rauha ja yöunet
        Moni lähtenyt pois, tuskin enää niiralan kulman
        Asuntoihin muuttavat enää koskaan


      • Anonyymi

        Parhaillaan istuvat, möykkäävät.. Ulisevat
        Heittelevät roskia pihalle.
        Käytäviin pissitään, sen voisi tehdä ennemmin pusikkoon, joita pihassa on.
        Villinä mennään Nepalin illassa.
        Mitähän aamu tuo tullessaan?
        Itse lähden täältä, enkä palaa nikulle.
        Onnea vapaalle menolle, jota täällä sallitaan.


    • Anonyymi

      No niin, täällä on tosi yksinäistä väkeä, vastauksista sen huomaa. Säälittää, mutta kaikki rääväsuut, voisitte sopia kohtaamisen jossain keskustassa ja pitää hauskaa.. Ainiin tehän vaan laitatte tänne jotain hauskaa, ovelan herjaavaa tästä viestistä ja olette edelleen ihan yksin.

    • Anonyymi

      Millainen paikka Rosokuja on asuntoa etsiskelen Kuopiosta?

    • Anonyymi

      HAARAKASTIE 2

      Millaista porukkaa asuu edm.osoitteessa? Muuttaakko vai ei?

    • Anonyymi

      Vuokrat asumisen tasoon nähden korkeita, eikä ihme, kun Nikulla on vain johtajia ja päälliköitä. Kukaan ei tiedä toistensa asioden hoidosta mitään. Asukas ei saa palvelua ja kun pihalla näkee huoltomiehen, juoksee hän karkuun, ettei vaan tarvitsisi tehdä mitään. Poismuuton jälkeen keksimällä keksitään mitä erilaisin verukkein keinoja, joilla pois muuttavalle asukkaalle voitaisiin lähettää lasku loppusiivouksesta. Kun loppusiivouksen onkin hoitanut siivousfirma, lankeaa lasku tietenkin työn tehneelle siivousfirmalle jolle poismuuttava asukas on maksanut muuttosiivouksen tekemisestä. Muutama tällainen asia on ollut kuluttajariitalautakunnassakin ratkaistavana, ja aina asiakas on voittanut, ja Niku jäänyt nuolemaan näppejään. Palvelu on töykeää ja asiakasta aliarvioivaa, joskus jopa halventavaa. Kun asukas muistuttaa, että se on laki, joka asioista määrää, sanotaan asiakkaalle, että "sinä se jaksat kaikesta väkyttää ja pitikö ihan lakia lukea, että asiat voitaisiin hoitaa oikein". Tällainenkin käytös Nikun puolelta kertoo jo paljon asiakaspalvelun laadusta ja tasosta. Taso on erittäin heikko ja suhtautuminen asiakkaaseen ja asiakkaan esittämiin perusteisiin ala-arvoista. En suosittele kenellekään asunnon hakemista Niiralan Kulmalta. "Meillä olet kotona" -slogan on naurettava, eikä sillä ole mitään todellista vastinetta. Välttäkää Nikun asuntoja kun muualta saa edullisenpia ja laadultaan parempia asuntoja, ja lisäksi asiakaslähtöistä ja parempaa palvelua.
      Niiralan Kulma on sisäänpäin lämpiävä, brezneviläistä politiikkaa harjoittava kaupungin omistama vuokrayhtiö.

      • Anonyymi

        Oikeaa asiaa. Totta.


      • Anonyymi

        Juurikin näin. Kiinteistö-Kys:n asunto jossa asumme siirtyi Nikulle ja mikään ei toimi. (Ei kyllä toiminut aiemminkaan). Nikulta ei saa minkäänlaista palvelua. Asunnonvaihtohakemus jossa perustellut syyt vaihtoon seisoo eikä Nikulla ole mitään aikomustakaan tarjota elämäntilanteeseeen sopivampaa asuntoa. Asuntoja on jonkin verran tarjolla/vapaaana. Kun niistä kysyt on kaikkia aina tarjottu jollekin. Miksihän sitten samat asunnot on esim. Vuokraovella vaikka kuinka kauan esillä??
        Asiakaspalvelu töykeää, ylimielistä. Ainoa mikä kiinnostaa on oma palkka mahdollisimman helpolla! En suosittele yhtiötä ja meillä ainakin on kova asunnon etsintä päällä jotta pääsemme ylihintaisesta homeläävästä eroon.


    • Anonyymi

      Kiva remontoitu asunto.

    • Anonyymi

      Pohjolankatu 34 kellään kokemusta tästä talosta?

    • Anonyymi

      Nyt kun Kiinteistö-Kys yhdistyi Nikuun asiakaspalvelu vain heilentyi. (Joss e edes on enää mahdollista). Asunnot menee sosiaalipummeille joilta NIku saa "varman" vuokran.
      En ikinä itse enää lähtisi ko. firman asuntoihin.
      Aikoinaan tuli vähän aikaa asuttua ja hampun kasvattajoista sain tarpeekseni.

      • Anonyymi

        Hampun kasvattajat erinomaisia naapureita koska eivät metelöi poliisien pelossa.
        Kukka muutenkin rauhoittaa ihmisen kaikelta väkivaltaiselta toiminnalta ja kasvatus on myös erinomainen harrastus kun näkee kasvun ihmeen.
        Niiralankulman pyörävajat pitäisi pyhittää hampun kot'tarveviljelylle.


    • Anonyymi

      Onko kokemuksia puijonsarventie 57? Minkälainen on?

      • Anonyymi

        Ei varmaankaan kuulu nikulle se osoite 🤔


    • Anonyymi

      Me saatiin vasta remontoitu asunto. Ollaan tyytyväisiä. Läheltä palveluita:)

    • Anonyymi

      Niiralan kulma malminkatu 12 itkonniemi.

      Onko miten rauhallinen talo että kannattaako käydä edes asuntonäytössä?

    • Anonyymi

      Suurin osa Nikulla asumisen ongelmista johtuu yhtiön sijaan suoraan asukkaista. Nikulla on paljon normiporukan lisäksi keskimääräistä heikkoälyisempiä tapauksia, jotka keksivät kaikenlaista omaan pesään kusemista. Monen vähänkään älyissään olevan on esimerkiksi aika vaikea tajuta miten vielä 2020-luvulla voi olla sisätiloissa tupakoijia. Nikun munattomuutta on tietysti se, etteivät ne laita kerralla totaalikieltoa tällaisellekaan toiminnalle.

    • Anonyymi

      Asun uudessa talossa keskustassa. Rauhallista on, ei valittamista.

    • Anonyymi

      Täällä myös mietin muuttoa kerrostaloon, rauhalliseen onko sellaisia, vai rivari kauempaa.

    • Anonyymi

      Täysin remontoitu kiva asunto saatiin. Kivalta alueelta. Eli ei valittamista:)

    • Anonyymi

      Nykyään noissa ei ole juurikaan eroa vapaiden markkinoiden asuntoihin. Kuopiossa on muutenkin umpisurkea asuntotarjonta, vanhempi rakennuskanta pääosin käyttöikänsä päässä olevia nuhjuisia lääviä ja uudemmat mahdollisimman halvalla rakennettua ja epäkäytännöllistä skeidaa.

    • Anonyymi

      Millaista on asua Papinkujan asunnoissa? Eivät taida olla NiKun?

    • Anonyymi

      Jep!

    • Anonyymi

      Vuokrasin kolmion pahamaineisesta Nikun asunnosta (huonoa olin lukenut osoitteesta juuri täältä). Oikein mukavaa on ollut asua, kaikki tarvittavat huollot onnistuneet hyvin. Ei kannata uskoa kaikkea, mitä täällä kirjoitetaan.

    • Anonyymi

      Miten Niku valvoo Asukastoimikunnan käyttämiä toimintarahoja. Onko luvallista ostella kaikenlaista syötävää ja juomista roppakaupalla joita ei kuitenkaan asukkaille tarjota, missään yhteisissä tapahtumissa. Asukkaat ovat huomanneet tällaisen vilpin jo pitemmän aikaa.

      • Anonyymi

        Kannattaa ottaa yhteys suoraan Niiralan Kulmaan ja pyytää sitä kautta selvitystä asukastoimikunnan määrärahoista sekä niiden käytöstä. Asukastoimikunta on velvollinen antamaan tiedot. Valitettava tosiasia on, että Suomi24:n keskustelupalstalta et tule vastausta määrärahojen käytöstä saamaan, kylvät ainoastaan negatiivista ja juoruilevaa ilmapiiriä.


    • Anonyymi

      Miten Niiralan Kulmalla valvotaan asukkaille tarkoitettuja toimintarahoja, asukastoimikunta ostelee itselleen ja ystävilleen kaikenlaisia herkkuja ja mehuja,limppareita ja kahvia ym.pitävät niitä lukkojen takana piilossa ja sieltä sitten otetaan omaan käyttöön, kyseessä ei ole Asukastoimikunnan kokoukset.

      • Anonyymi

        Ja täältäkö ajattelit saavasi vastauksen?

        Jos nyt menisit muualle trollaamaan.


    • Anonyymi

      Olen todella tyytyväinen 16 vuoden asukas Niiralan Kulmalla,kahdessa heidän kiinteistöissään olen asunut.Kaikki toimii moiteettomasti.

    • Anonyymi

      Tietääkö kukaan paljonko vuokrat nousevat ensi vuonna Nikulla? Mihin pitää varautua?

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      377
      3628
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      202
      1746
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      66
      1347
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      148
      1234
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      164
      875
    6. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      873
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      117
      840
    8. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      56
      833
    9. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      819
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      792
    Aihe