Dieettini - laihduin tällä 30 kg

sannielisabet

Ideana on, että mitään ei saa jättää välistä, eikä mitään ylimääräistä syödä.

Aamupala klo 7:
1 pala Oululainen täysjyväruisleipä, johon ohuesti kevytlevitettä tai 0.5 dl raakoja kaurahiutaleita, joista keitetään puuro
ja
150 g maitorahkaa ja 100 g sokeroimattomia pakastemarjoja

Välipala klo 10:
1 kpl kananmuna

Lounas klo 12:
100 g broilerisuikaleita tai 100g jauhelihaa tai 1 prk tonnikalaa tai 100 g muuta kalaa
ja
1 dl määrä täysjyväpastaa tai riisiä (mitattu siis keitettynä, ei raakana) tai 1 siivu kovaa ruisleipää (esim. oululainen).
Kurkkua, jäävuorisalaattia yht puoli lautasta, 3 kpl kirsikkatomaatteja tai 2 siivua paprikaa
ja
salaatin päälle 1 tl oliiviöljyä

Välipala klo 15:
250g maitorahkaa ja 0.5 dl marjoja tai 100g raejuustoa ja 0.5 dl marjoja

Päivällinen klo 18:
Sama koostumus kuin lounaassa.

Iltapala klo 21:
Maitorahka 250g.
Oliiviöljy 1 tl suuhun lusikasta nautittuna.

Tällä laihtuu aivan varmasti, eikä nälkää tarvitse nähdä. Voi tuntua tylsältä, jos on tottunut mässäilemään, mutta terveellistä ainakin. Mitään ei saa jättää välistä, eikä mitään ylimääräistä turhaa lisätä, muuten homma kusee. Jos on todella ylipainoinen, niin annoskokoa voi kasvattaa lisäämällä vihreän salaatin määrä ja pienin annoksin pastaa tai riisiä. On kuitenkin oltava tarkkana, että kalorivaje (500 kcal) tulee täyteen. Pieni nälkä ennen seuraavaa ateriaa kuuluu asiaan. Se ei ole vaarallista. Sen sijaan kaikki ateriat on pakko syödä, vaikkei olisi nälkäkään.

24

4717

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tattara vm69

      Miten paljon liikuit tämän ruokailun aikana?. Jos liikkuminen jää minimiin niin pienennänkö annoksia?

      • löllerö123

        sannielisabet, oletko laskenut paljon on kalorimäärä näillä vuorokaudessa?


    • sannielisabet...

      En ole itseasiassa koskaan laskenut kaloreita, mutta veikkaisin niitä kertyvän 1300-1500. En ole mikään himoliikkuja. Käyn salilla kerran viikossa ja kerran viikossa teen noin 45 min kävelylenkin. Ruokavalio jo itsessään laihduttaa, koska se alittaa energiantarpeeni noin 50 kcal. Tai silloin lihavana siis alitti. Nythän tarve onm paljon alhaisempi, ja paino on vakiintunut noin BMI 21:een. Nyt tuolla ruokavaliolla paino pysyy vakiona eli laihtumisen jälkeen se kattaa energiantarpeeni.

      • terveellistä?

        Voisin kertoa vielä paremman dieetin;
        Sairastuin masennukseen, ruoka ei maistunut, olin päiviä syömättä, illalla ehkä voileipä, kun muistin, etten ole syönyt mitään koko päivänä.
        Lääkityksen aloittamisen jälkeen alkoi pahoinvointi, ei tehnyt mieli yhtään mitään.
        Laihduin 6kg kolmessa viikossa, painoindeksi nyt varmaan erittäin alhainen.
        Mutta yritän opetella syömään, en suosittele tätä kenellekään...


    • VeryGood

      Tällainen ehdotus voisi toimia kohdallani, kuulostaa erittäin järkevältä. Tuo aamiainen on aika iso, paljon syötävää! Ei mitään kaikkailua ravintopatukoilla tai korvaavilla pussijutuilla.

    • 13+2

      Tälleen pikaisesti laskiessa kaloreita tuolla tulisi sellaiset vajaa 1300.

      Itse sanoisin, että tuohon kyllä kannattaisi lisätä ainakin kasvisten määrää (täyttävät kuitu) ja hyvien rasvojen määrää, koska jäävät vähän alhaisiksi. Jos jo lounaan ja päivällisen lihapuolen valmistuksessa lorauttaisi 1-2 tl esim. rypsiöljyä mukaan niin rasvan tarpeellinen määrä täyttyisi. Sitäkin kun kuitenkin tarvitaan. Lisäksi omilla asetuksillani (minulla on ylipainoa vielä sellaiset 35 kiloa) tuosta kyllä saisi pikkaisen liikaa proteiinia etenkin silloin kun ei harrasta voimakasta salitreeniä (kuten en harrasta). Jos laihduttajana on vähän vähemmän kiloja tiputtava niin silloin tuota proteiinia tulisi varmasti vielä enemmän yli tarpeen (liika proteiinin saanti rasittaa etenkin munuaisia).
      Itse kyllä korvaisin ainakin välipalan maitorahkan mielummin pienellä salaatilla johon päälle esim. pähkinöitä ja tilkka öljyä tai muilla vihanneksilla (& ne marjat).

      Huomioitavaa olisi myös se, että kaloreita tuosta tulee suht vähän. Jos painoa on paljon, on kehon kulutuskin suht suuri. Itselläni, jos noin tarkalleen söisin, tulisi jo pelkästä ruokavaliosta 1100 kalorin vaje. Siihen kun lyötäisiin vielä liikuntakin niin vajehan kohoaisi ihan tajuttomiin määriin = keho menee herkästi hälyytystilaan ja paino jämähtää.
      Toisin sanoen jos painoa on paljon, pitää myös syödä!


      Mutta pohjimmiltaan tuossa on jo hyvä runko joka omaan makuuni kyllä kaipaa vähän lisää energiaa (kasviksia & hyviä öljyjä) ja aavistuksen proteiinin vähentämistä ellei satu harrastamaan paljon raskasta liikuntaa ja kehonrakennus siintää mielessä.
      Tuolla kyllä varmasti laihtuu, mutta maltillisempaa olisi pitää se energiansaanti 1500-1800 kalorin välissä riippuen omasta lähtöpainosta ja energiantarpeesta.

    • 19+1

      Niin, en sitten tiedä, miten todella lihavilla tämä toimisi. Runko on hyvä, mutta varmaan energiaa pitäisi olla vähän enemmän, jos kiloja on paljon. Se onnistuu lisäämällä maltillisesti hiilihydraattien määrää. Jos kiloja on paljon, niin tällainen terveellinen runko on varmasti avuksi. Voihan siihen salaattiin lorauttaa vaikka ruokalusikallisen sitä ölyä. Tässä pointtina on, että vihreää salaatia ja kurkkua pitää ollakin reilusti lautasella.

      Omat ongelmani ennen olivat nimenomaan, etten syönyt aamupalaa, koska se ei maistunut. Lounaalla sitten hotkin ylen määrin ruokaa, paljon leipää, tolkuttomasti pastaa. Iltaruokailu myös venyi, ja sitten tuli tietysti taas hotkittua. Eihän siitä hyvä seuraa. Varsinkin aamiainen oli sellainen, johon oli tottuminen, mutta kun asennoituu siihen, että kun syö aamulla hyvin ja saa aineenvaihdunnan käyntiin, jaksaa lounaalla paljon pienemmällä ruokamäärällä. Aamiainen on todella tärkeä. Jos sen unohtaa, niin voi sanoa hyvästit pysyvälle elämäntaparemontille. Itselläni tämä muutos on ottanut noin puolitoista vuotta.

      Proteiinia tässä tietysti on, mutta nämä määrät eivät rasita munuaisia, jos niissä ei ole mitään vikaa tai sokeritautia olemassa. Proteiini pitää paljon paremmin nälkää kuin hiilihydraatit.

      • sannielisabeth...

        Edellinen viesti oli siis minulta. Rasvaa tule myös kananmunan keltuaisen mudossa. Toki siinä on kolesterolia, mutta kananmuna on kätevä välipala samoin kuin rahka. Pääasia, että syö kunnolla ja tasaisin väliajoin.


      • cuba libre

        Yleisesti ottaen alle 1500kcal dieetit eivät sinällään ole terveellisiä. Vain poikkeustapauksissa. Mutta saahan tuosta tuunaamalla 1500kcal dieetin esimerkiksi lisäämällä hyviä rasvoja ( vaikkap rypsiöljyä ) sekä kasviksia, joista ihminen saa elintärkeää ravintoa.

        Proteiinin määrä taasen riippuu vähän siitä, mitä tekee sekä mihin tähtää. Taitaapi olla tuo 35% kokonaisravinnosta sellainen raja, minkä ylitys alkaa tekemään ruokavaliosta tarpeettoman yksipuolisen sekä ravinnonsaannista tasapainottoman, jolloin siitä proteiinistakaan ei niin hyötyä enään ole.


    • löllerö123

      Mä olen 166 cm pitkä ja painoa tällä hetkellä 116 kg (tänä aamuna punnittu) eli taidan kyllä lähteä kokeilemaan tuollaista millä sannielisabeth on laihtunut, jos sannielisabeth haluat olla yhteydessä niin laittele sähköpostia [email protected] niin voitais vaihtaa ajatuksia ja josko saisikin kunnon tsempin. Olen myös vuorotyössä niin se syöminen on sitten vähän epäsäännöllistä

    • mie vaan

      Minä laihduin 20 kiloa, olen 164 cm ja nyt olen jo melkein normaalipainoinen.
      Päivittäinen ruokani oli:
      aamupala: 1 banaani, 1 ruispala, lasi rasvatonta maitoa, hyvin pieni siivu juustoa, kurkkua ja tomaattia
      lounas: 150 g kalaa tai rasvatonta lihaa paistettuna tai keitettynä, 1 keitetty peruna, vihanneksia, lasi rasvatonta maitoa (kalasta tai lihasta voi tehdä keiton, kun lisää joukkoon keittojuureksia)
      välipala: 2 dl jogurttia ja marjoja
      päivällinen: 1 lasi kevytmaitoa ja lautasellinen marjapuuroa, joka valmistettu ilman sokeria
      Jos välillä ehtii tulla nälkä, niin hedelmiä ja marjoja voi syödä, myös porkkanoista tehdyt siivut ovat mukavaa raksuteltavaa ja vievät pois makeannnälän.
      Tällä ruokavaliolla ei tarvinnut nähdä nälkää ja silti laitui hitaasti mutta varmasti.

    • Laihduttaja

      Laskin kalorilaskurilla ja tulokseksi sain tuon, 1400kcal ja 1500kcal jos siis syöt lounaalla ja päivällisellä 1dl:n täysjyväpastaa ja leivän margariinilla sen kanssa lihat ja salaatit 1tl öljyä. Itse en kyllä saisi menemään 650g rahkaa päivittäin, lounaan jälkeisenä välipalana 1prk rahkaa tuntuu paljolta. Söisin itse hieman enemmän lounaalla ja päivällisellä ja jättäisin lounaan jälkeisn välipalan pois, tietysti hyvä jos olet laihtunut, toisille sopii toisenlainen, varmasti tuolla laihtuu, jos kuntoilee, tosin joillakin jo peruskulutus on alheisempi kuin 1300-1400kcal, joten silloin pitäisi hieman vähentää syömisiä. Lisäisin myös esim keitettyä porkkanaa tai parsakaalia/kukkakaalia lounaalle ja päivälliselle.

      http://kalorilaskuri.fi/ravintosisalto

    • Älä kiduta itseäsi

      Voi ystävät!

      Vähähiilihydraattinen, terveellinen ruokavalio laihduttaa luonnollisest ilman kauheata kyttäämistä syömisissä.

      Siis: pois viljat, sokerituotteet ja peruna. Suuri osa suomalaisista ei siedä viljojen gluteenia, jonka määrä on jalostuksen myötä suorastaan monikymmenkertaisstunut. Vaikkemme sairastaisi keliakiaa, sairastumme viljoista.
      Alkuperäisiä vehnä- ja ruis- sekä ohralaatuja on enää hyvin vaikeata, lähes mahdotnta löytää.
      ruokavalioita. Katsokaa reseptejä viljattoman ruokavalion sivuilta. Luettavaksi kirja: Vaaralliset viljat, kannattaa kaukolainata omasta kirjastosta.

      Olemme koko perhe
      viljattomalla, vähähiilihydraattisella ruoavaliolla, ja terveys on kovasti kohentunut, mieliala ja jaksaminen nousseet. Syömme pajon juureksia, lihaa, munaa, kanaa ja kalaa. Emme pihistele rasvassa, ja käytämme kylmäpuristettua oliiviöljyä sekä voita (tiesittekö, että ns. kevytrasvat, jotka on keinotekisesti kovetettu, ovat terveydelle todella vaarallisia?). Toistaiseksi ainakin harrastamme myös kreikkalaista, kymmenprosenttista jogurttia, johon lisäämme marjoja. Herkutteluun valmistamme itse stevialla makeutettua suklaata, ja leivomme leivän mantelijauho-kookosjauho-systeemeillä, reseptejä löytyy netistä. Myös kirjalla Pellingin joulu (Antti Heikkilä) pääsee hyvin alkuun.

      Meillä syödään herkullisesti ja hyvin. Tutustukaa tähän ruokavalioon. Kannattaa!

      • Älä kiduta itseäsi

        No voi, ilmaisin vähän huonosti asiani: syömisen määrien kyttäämisen sijasta kannattaa kiinnittää huomiota siihen, mitä syö. Kun ruokavalion oppii, koko ruoanlaitto on huoletonta ja uskokaa pois, siitä nauttii, kun tietää ja tuntee syövänsä terveellisesti ja täysipainoisesti. Tässä ruokavaliossa ei tarvitse olla nälässä.

        Seurailkaapa Antti Heikkilää Studio 55:ssä, ymmärtääkseni hän on siellä noin kerran kuussa.


    • KESÄKSI TRIMMISSÄ

      KIITOS SANNIELISABETH.NÄISTÄ HYVISTÄ OHJEISTA MEINAAN KYLLÄ KOKEILLA JA NOUDATTAA TRIKULLEEN NÄIN NIIN, EIKÖHÄN LÄSÄT LÄHDE JA PÄIVITTÄIN VIELLÄ VATSALIHAS LIIKKEITÄ !!!

    • jjjjjjaaaaajjjjjaaaa

      Voi kiesus, sillä mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle.
      Muutenkin sellaiset listatut ruuat päivässä/viikossa on ihan höpön
      löpöä, paitsi jos noudattaa loppuelämän tuota kaavaa.

      Kaikki tälläiset siivu sitä, muru tätä jutut johtaa pikkuhiljaa kohtaan A.
      Hermoilukaan ei tee hyvää laihduttajalle ja tuollainen nostaa v-käyrää,
      kun pitää mitata ja punnita annoksia.

      Ei pidä uhohtaa hyviä rasvoja ja voi on aina voita, ellei sitä laita nyrkillistä.
      Kevyt tuotteiden nimikkeellä olevat ruuat pitäisi lailla kieltää.

      Painon pysyminen laihdutuksen jälkeen on suurin haaste.

    • näin on

      Itse olen pudottanut painoani laskemalla aina päivän kalorit. On periaatteessa sama mitä syöt, kunhan et ylitä haluamaasi kalorimäärää. Tietenkin terveellinen syöminen on paras tapa. Itselläni päivän kalorimäärä oli n. 1200-1400 kcal. Kokeilin laihduttaa tuolla määrällä ilman minkäänlaista liikuntaa, ja paino putosi tasaista tahtia. Pidin välillä myös herkuttelupäiviä noin kerran viikossa. Sitten kokeilin samalla kalorimäärällä saman ajan polkemalla kuntopyörällä noin 1-2 tuntia päivässä ja 5-6 kertaa viikossa. Hämmästyksekseni huomasin että paino ei pudonnut yhtään enempää eikä nopeampaa kuin laiskottelemalla pudottamalla. Täytyy kuitenkin todeta että liikunnallahan on ehdottomasti terveellinen vaikutus moneen asiaan ja sitä kannattaa harrastaa. Itsekkin olin jotenkin pirteämpi laihduttaessani pyörää polkemalla. Että tälleen! : )

    • ikkermimin

      Jos syö vain silloin kun on nälkä ja noin puolet annoksesta, mitä tekee mieli, laihtuu varmasti. Täytyy kuunnella itseään, jättää pieni elämännälkä seuraavaan ruoka-aikaan eikä syödä ähkyä, niin elämänlaatu paranee. :)

    • paljon sidukkaa

      niin johan kurvit pysyy kuosissa....

    • pringer

      x-x
      -
      ----

    • Kikka500

      Jos on huono itsekuri, kannattaa hankkia kuume vaikkapa vilustumalla tai hakeutumalla flunssaisten ihmisten läheisyyteen. Eipä juuri ruoka maistu kunnes parantuu.

    • hölmötystä

      Sanot että diettisi on ainakin terveellinen. Kuka on määrittellyt terveellisyyden? Pekka Puskako?
      Älä hyvä ihminen usko mitään sen äijän jutuista!

    • kuakana

      suattaa toemia joellae muttei meikän kropassa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1841
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1759
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      115
      1705
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1551
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1528
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      23
      1426
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1415
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1222
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    Aihe