Huijaustako?

hämmentynyt...

Etsin sopivaa pukua omiin yo-juhliini. Mieluisen, kauniin ja suht. edullisen puvun bongasin jennyjoseph.com:n sivuilta, mutta paikka vaikuttaa hyvin hämärältä.
Nimittäin täysin samanlaiset sivut ovat myös

jjshouse.com
jenjenhouse.com
amormoda.com

NELJÄ sivustoa, samat tuotteet, hieman erityyppiset hinnoittelut? esim. jennyjosephista saa olevinaan 70% kuljetusalen, amormodassa ilmainen kuljetus mutta mekkojen hintaa nostettu.
Maksaminenkin mietityttää. En omista PayPalia, mutta väittävät pankkikorttimaksamisenkin onnistuvan. Tullimaksukin pitäisi luultavasti maksaa, mutta tästä ei sivustoilla mainita? Entä jos en ole kotona jos/kun paketti saapuu?

Suomi24:stakin olen lukenut onnistuneita tilauksia mm. jenjenhouselta. Myös varoituksia ja epämääräisyyksiä löytyy. Tämä ikuinen probleema siis: edullisuus ja suoranainen unelma-asu (alennuksilla) houkuttelee. Epämääräisyys ja huijatuksi tuleminen eivät niinkään.

Kokemuksia, ajatuksia??

71

42290

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hämmentynyt...

      Löysimpä vielä VIIDENNENKIN samanlaisen sivuston!

      dressdepot.com

      Tuntuu jo aika läpinäkyvältä, miten tällainen nyt voi olla mahdollista??

    • tammy23
    • TYhmä

      Hei! Tilasin noin kuukausi sitten Amor moda sivuilta itselleni juhlamekon. En löytänyt oikeanlaista kokoa, joten menin ottamaan räätälöidyn mekon omilla mitoillani. Räätälöity mekko oli muutaman kympin arvokkaampi vain ja mekkohan muuten oli todella edullinen noin 112e räätälöitynä 130e. Sivuilla vielä hehkutetaan, että jos ottaa räätälöitynä saa varmasti istuvan puvun. Puku, kun oli saapumassa oli tulliin maksettava arvolisävero 24 % ja, jos et osaa itse tullata tuotetta, velottaa kuljetusfirma siitä 15e. Yritin itse tullata tullin sivuilla, mutta se oli todella hankalaa ja ohjeetkin olivat todella huonot, joten annoin kuljetusfirman tehdä sen puolestani. Eli mekolle tuli arvolisäveron ja tullauksen kanssa lisäkustannuksia noin 50e. Eli yhteensä mekko tuli minulle maksamaan 180e ja lähtöhintahan oli tarjouksessa 112e. Pääsin sovittamaan mekkoa. Mekon väri oli ehkä aavistuksen tummempi, kuin mitä netissä anto ymmärtää, sekään minua ei haitannut. Tilasin mekon omilla mitoillani ja otin vielä mitat tuttavani ompelijan kanssa amormodan sivujen tarkkojen ohjeiden mukaisesti. Silti mekko on 5cm pitempi kenkien kanssa ja laahaa maata. Eikä mekko ollut laahustavaa mallia. Istuvuus rintojen kohdilta on todella huono, ylimääräistä 2,5cm ja jättää ikävät pussit reunoille. Mekon palautusehtoja seurailen, on mekkoa vaikea enää palauttaa saati saada siitä hyvitys. Palautustiedoissa vasta lukee, että oikeanlaisen istuvuuden takaamiseksi räätälit lisäävät helmaan 2.5cm ylimääräistä ja mekko voi olla 2.5cm isompi, kun antamat oikeat mitat. 2.5cm on todella paljon istuvuudessa ja helmassa. Lisälaskua tulee nyt mekolle, viedä se vielä räätälille helman lyhennykseen ja ja jos istuvuudelle nyt voi jotain tehdä.Laitoin kyllä palautetta Amormodaan mekosta, mutta epäilen etten saa mitään hyvitystä, eikä mekkoa voi palauttaa.Mekko, kun ei istu, niin sehän ei n äytä hyvältä edes päällä.

      Olin tyhmä ja menin ostamaan sikaa säkissä. Amormodalla on hienot sivut. Antavat ymmärtää, että mekon saa halvalla, mutta kaikkineen kuluineen ja jos mekko ei istukkaan on vielä räätälin kulut päälle, niin mekkohan ei enään ole halpa. Tämä 2.5cm tieto lukee vasta palautusehdoissa eikä räätälinohjeissa. Kannattaa kaksi kertaa miettiä, jos on aikomus tilata kyseisetä firmasta jotain. Amormodahan on välittäjä ja mekothan valmistetaan kiinassa jossain ompelimossa. Kieltämättä tämä kaikki suututtaa ja raivostuttaa, kun menin halpaan.

    • toukokuussa häät

      Kerrompa nyt oman kokemukseni jjshouse.comista.

      Laitoin häämekon tilaukseen 1.2. Maksoin pankkikortilla. Sähköpostiini tuli sieltä tilausvahvistus ja linkki, josta voin seurata tilaukseni etenemistä. No, tämä linkkipä lakkasi toimimasta muutaman viikon jälkeen. Oli kamalan kaivelun takana etsiä joku sähköpostiosoite, johon lähettää palautetta, koska heidän sivustonsa väitti myös, ettei minun sähköpostiani ole rekisteröity heidän järjestelmäänsä. Myöskään Facebookin kautta ei päässyt kirjautumaan, kuten ennen.

      Löysin kuitenkin jonkun osoitteen, lähetin suomen kielellä palautetta ja kyselyä tilausnumeron kera että missä se puku nyt on... Laitoimpa vielä englannin kielisen lauseen siihen alkuun, että jos siellä kukaan ei osaa suomea niin pliiis pyytäkää minun kirjoittamaan sama viesti uudelleen englanniksi. Ei vastausta.

      Parin viikon päästä sain helpotuksekseni sähköpostin, jossa kerrottiin, että puku on lähtenyt eteenpäin ja sitä voi seurata DHL:n sivuilla numerolla se ja se. Pian tulikin sitten tullimaksu, josta ei ollut mitään mainintaa tilausvaiheessa. Uskalsin sen kuitenkin maksaa, vaikutti jo ihan siltä että suomalainen ja asiallinen virkailija asialla, eikä se lasku ollut kuin jotain vajaat 40e. Seuraavana päivänä (15.3.) oli hääpuku oveni takana! DHL:stä joku soitti vielä ennen sitä ja kyseli milloin sopisi tulla tuomaan pakettia.

      Ja puku oli vielä kauniimpi kuin kuvassa! Pari pikku nappia puuttui ja pari lankaa sojotti vähän mutta äkkiäkös ne itse fixailee. Puku oli myös täydellisen sopiva, olin laittanut tarkat mittani tilausvaiheessa.

      Muutamia sydämen tykytyksiä aiheuttanutta juonenkäännettä lukuunottamatta olen siis ihan tyytyväinen siihen nähden, ettei tässä yhteensä mennyt kuin 200 euroa. 1½kk siis meni tilauksesta siihen päivään, että sain puvun ja vielä jäi 2 viikkoa siihenkin päivään aikaan, jolloin olin laittanut viimeisen toimituspäivän (mutta 3 viikkoa meni yli sen mitä he itse lupasivat).

    • Ostan kaupasta

      Aina näitä lukiessa ihmettelen miksi ihmiset tilaavat vaatteita netistä. Ei kuvasta voi päätellä miten vaate istuu. Jos asuu jossain syrjäkylillä niin ei muuta kuin järjestämään vapaapäivää ja juna Helsinkiin. Peilistä näkee onko vaate ok. Ja yleensä kaupaan käy kaikki kortit kuin käteinenkin!
      Pienissä kaupoissa voi joskus jopa neuvotella hinnastakin!

      Ei tarvitse tullimaksuja, kauppa on jo niistä huolehtinut. Ja tavaran saa kotiin heti!

      PayPal.sta voin lisätä että, ei sitä tarvitse itsellen hankkia. Kortit yleensä käy!

      • Irvikisu

        Ei tarvitse, mutta kannattaa. Paypal nimittäin palauttaa rahasi, jos jostain syystä et saa tuotetta, tai se ei ole luvatun kaltainen. Lisäksi kukaan ei voi napata korttitietojasi. Paypal myös hoitaa myyjän kanssa kommunikoinnin puolestasi jos jotain menee vikaan, eli sinun ei tarvitse kuin istua ja odottaa.
        Ja kuka ei muka tiedä, että tuotteisiin tulee tullimaksut päälle? Se on sinun vastuullasi selvittää, ei myyjän.
        Nimim. Paypalilla jo 8 vuotta nettiostoksia


      • yeni1

        Mä oon aina ihmetelly miks ihmiset jaksaa tänne tulla kirjottaa paskaa eikä vastaamaan kysymykseen!


      • yeni2

        Mä oon aina ihmetelly miks ihmiset jaksaa tänne tulla kirjottaa ****** eikä vastaamaan kysymykseen!...jos haluaa tilata netistä niin miksipä ei...kyseli mielipiteitä sivustoista eikä sun mielipidettäs netistä ostamisesta. ja ymmärrän jos ei suomesta haluu ostaa kun eihän täältä perähikijältä SAA mitään!


    • toukokuussa häät

      raha ratkaisee. junat helsinkiin maksaa (asun kyllä tampereella mutta ei mistään suomesta saa noin halvalla kuin esim jjshouse.com). talvella tulee hiki ja ahdistus jos joutuu johki sovituskoppiin. ja mun kokemus oli siis loppujen lopuksi hyvä. ja oli tosi halpaa. viestiketjun alkup. idea oli kertoa kokemuksista noista sivustoista mitä ekassa viestissä näkyy, mut vielä suomalaisistakin sivuista sen verran, että joskus netistä tilaaminen nyt vaan on kaikin puolin helpompaa. useimmiten palautus on ilmainen.

    • Lskuu

      Sinänsä jjshousella eivät puvut maksa paljoakaan mutta edullisemmaksi tulee kun menee johonkin liikkeeseen ja ostaa koska kun tuolta nettisivulta tilaa niin vaivaksi tulee kaikki postitusmaksut ja tullimaksut :)

    • tyytyväinen

      Tilasin yo-pukuni JJ's Housesta huhtikuun lopulla. Tänään paketti saapui, noin kahden viikon päästä tilauksestani. Ja täytyy sanoa, että rakastan pukuani! Juuri sellainen se on kun kuvassakin. Laatu on aivan mahtava, aivan eri kuin tilaisit normaaleista jostain Nelly.com:ista tai Bubbleroomista. Oli rahan arvoinen mekko (yhteensä: 145 e), ja otin vielä omilla mitoilla. Tarkistin mekkoni saumat ja hyvältä näyttää. Mutta koska mekko on yksiolkaiminen, joutuu olkainta vähän lyhentää kun aika pitkäksi jäi, helppoa onneksi itse on se tehdä. Pointsit JJ's Houselle!

      • tyytyväinen

        Lisään vielä tuohon, että viime keväänäkin tilaisin JJ's Houselta mekon, johon olin silloin tilatessani hyvin tyytyväinen, sen takia päädyin tänäkin keväänä tilaamaan sieltä!


    • iines1231

      tilaan mekon tuolta JJ`S Houselta ja tilinumero sinne on 400-701074-838 ja mulla on op ja se ei hyväksy sitä eli mikä se tilinumero sinne oikein on että voin maksaa sen? ja kannattaa sieltä tilata?

    • kopiopuvut

      jjshouse.com näkyy olevan suljettavien sivujen listalla. Eli varaudu siihen että et tule saamaan mekkoa ja menetät rahat. Käypä lukemassa naimisiin.infon artikkeli. Kaikki kopiopukuja myyvät sivut tullaan sulkemaan.

      • naimisiin.ko

        vuosi 2016, eikä kyseistä sivua ole vieläkään suljettu, ja kommenttisi on vuodelta 2013. Kaikki tuttavani jotka ovat tuolta tilanneet ovat mekon saaneet. Itsekin harkitsen.


    • iloinen4

      Tilasin itselleni juhlamekon omilla mitoilla jjshouse.comista 7.6 ja tänään 19.6 puku tuli kotiovelle DHL:n toimittamana. Lasku tullimaksuista tuli s-postiin kaksi päivää ennen ja maksoin ne heti.
      Puku istuu hienosti ja on oikean mittainen. Voin suositella sivustoa kaikille, jotka haluavat tyylikkään istuvan juhlapuvun edukkaasti.
      Itse ajattelin tilata myös hääpukuni ensi keväänä kyseiseltä sivustolta, koska itsellä ei yksinkertaisesti ole kiinnostusta maksaa 1000 euroa tai yli puvusta, jota käyttää yhden päivän.

    • trixie2

      Mietin uskaltaako kaason puvun tilata tuolta.. :P jotkut saaneet tosi korkeita tulli maksuja.. :P

      • Irvikisu

        Ei ne tullimaksut mitenkään randomilla tule, vaan ovat suhteessa puvun hintaan. Mitä kalliimpi puku, sitä suurempi summa. Loogista.


    • Kuvia?

      Laittakaapa kuvia tilaamistanne puvuista. Etsin arvosteluita englanninkielisiltä sivuilta JenJenHousesta ja päädyin nopeasti weddingwire.comiin:

      http://www.weddingwire.com/wedding-forums/cautiongot-my-dress-and-veil-from-china-pic-heavy/cb9af5c919adbb6e.html

      Useissa linkeissä on kuvia eroavaisuuksista ja tilauspaikat vaihtelevat. Pointtina kuitenkin että nettisivujen kuvat ovat kuvakaappauksia designereiden sivuilta ja halvat puvut ovat kopiota, jotka tulevat kiinasta ovat täysin erinäiköisiä ja huonosti tehtyjä eivätkä edes samasta materiaalista. Oli siellä joku ollut tyytyväinenkin kun tarkasteli hinta-laatu-suhdetta, mutta itseäni ainakin alkoi edulliset hinnat ja laatukysymykset kaivelemaan niin paljon että taitaa jäädä puku tilaamatta. Kopiopuvuista on myös ollut erittäin vaikeaa/mahdotonta saada rahojaan takaisin eikä itsellä ainakaan ole satoja euroja ylimääräistä laitettavaksi roskapukuun ja sen jälkeen vielä kunnon liikkeestä ostettuun laatupukuun.

    • Augusta1

      Minä tilasin mekon uniikkipuku.comista (http://uniikkipuku.com/). Niiltä voi tilata mekon omalla valokuvalla. Löysin verkosta kivat lyhyen juhlapuvun ja tein hiukan vielä muutoksia. Mekko tuli pari viikkoa sitten ja se on melkein kauniimpi kuin mekkokuva, jonka lähetin. Lisäksi sain 30€ lahjakortin, jonka käytin kenkiinb. Kengät ovat vielä tulossa. Toivottavasti ehtivät... Juhlat ovat elokuun alussa. Kaverini tilasi mekkonsa juuri tuolta ulkomaisesta verkkokaupasta. Hänellä kävi huonompi tuuri. Hän sai tullista kirjeen, ja meni tullaamaan sen mekon. Tullista oli kysytty pitääkö paketin päällä oleva kauppa lasku paikkansa. Siinä luki 15 USD. Ja hän ei miettinyt asiaa sen tarkemmin vaan oli sanonut "pitää". No sitten tulli oli avannut paketin (niillä on oikeus tehdä se tarvittaessa) ja löysi sieltä tilausvahvistuksen, jossa hinta olikin 135USD. Siitä tuli sotku. Hän sai maksettavakseen sakon, joka oli melkein yhtä suuri kuin tuo mekon hinta ja tullit ja alvit tietysti päälle. En lähtisi itse tilaamaan mistään ulkomailta mekkoa.

    • hanna844

      Pitää nyt jakaa oma kokemukseni;

      Tilasin juhlamekon jjshouse-sivustoilta omilla mitoillani. Mekko maksoi räätälöitynä satasen verran toimituskuluineen, yllätyksenä päälle reilu parinkympin tullivero. Mekon tilasin kaksi viikkoa sitten ja tänään kuljetusfirma toi paketin kotiovelle asti.

      Kyllä hirvitti, että minkälainen mekko lopen on, näihin keskustelupalstoihin törmäsin vasta mekon tilattuani. Mutta lopputulos oli kyllä ihan pelkkää positiivista, mekko on täydellinen, väri on täydellinen. En voi haukkua!! :)

    • mii3

      Täytyypä ottaa osaa keskusteluun, kun pitkän arpomisen jälkeen päädyin tilaamaan hääpukuni Jjshouselta.
      Tilasin räätälöitynä puvun viikko sitten sunnuntaina, ja maksoin ostokseni luottokortilta. Tilauskuluineen, puku oli räätälöitynä tasan 200 euroa.
      Mielestäni sivustolla kerrottiin hyvin etukäteen, miten puvun mittaan lisätään aina 5cm ja liikkumavaraa, vaikka puku tilataan mittatilauksena. Löysin kaikkiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin vastauksen nettisivuilta ennen tilausta.

      Mielestäni on silkkaa omaa tyhmyyttä, jos ei ymmärrä, että Kiinasta tilattaessa puku kulkee väistämättä tullin kautta, ja tästä koituu lisäkustannuksia. Ei ole nettikaupan tehtävä ilmoittaa tilaajan maan tullimaksuista; mistäpä kiinalainen niistä voisi tietää. Siispä kuljetusfirma DHL:n lähettämä sähköposti ei minua päässyt yllättämään: tullimaksu 20 euroa ja verot noin 40 euroa. DHL:n maksuohjeet olivat selkeät, ja ilmeisesti he tullaavat pakettini puolestani. En siis ole tullin kanssa itse ollut tekemisissä lainkaan.
      Paketin seuranta oli kätevää, joskaan en sitä ehtinyt missään vaiheessa tehdä - niin nopeasti näyttää paketti kulkeutuvan Kiinasta Suomeen. Vasta tänä aamuna maksaessani katsoin rahtikirjan numerolla DHL:n omilta sivuilta, missä pakettini on menossa. Se on tällä hetkellä Helsingin tullissa, josta se maksuni näkyessä matkaa minun kotiovelleni. Sivulta olisi siis pystynyt seuraamaan koko ajan, missä pakettini matkaa. Myös JJshouse oli lähettänyt minulle sähköpostin, että pukuni on lähtenyt matkaan. Myös Jjshousen sähköpostissa oli ohjeet seurantaan.

      Pukuani en siis ole vielä saanut, mutta kokemukseni itse tilaamisesta on hyvinkin positiivinen.
      Laittelenpa sitten kommenttia tänne, kun olen puvun saanut. Jännittää IHAN HULLUNA!

    • morsian2013

      Itse tilasin mekkoni 13.7.2013 ja tänä aamun DHL toi sen kotiovelleni. Tilaus oli helppo ja otin taulukon koolla puvun itselleni ja se oli hyvä juuri sellaisenaan. Tietysti tarkkana silmänä huomasin jotain pienen pieniä virheitä, mutta ymmärtäähän sen että jos puvussa on siimaa helmassa niin se voi pieneltä matkalta revetä (eipäs muut sitä ole huomanneet :) ). Mutta näppärästi sen korjaa. Tilasin samalla myös tyttärelleni puvun ja koko taulukosta sekin. Tyttö 4v ja puku myös hänelle sopiva, olkaimet pari milliä liian pitkät mutta ei vaikea fiksata. Oli helppo tilaus ja kun näki koko ajan missä puku kulkee. Toki oli pieni pelko saapuuko koskaan ku lukenu tätä palstaa, mutta tuli ja sillä aikataululla minkä antoivat. Jännitin myös tullimaksuja että mistä tiedän paljon maksaa ja milloin mutta DHL hoiti kaiken puolestani ja heihin sai tarvittaessa puhelimella yhteyden. Suosittelen kaikille! :)

    • 1234554321

      Tilasin puvun 18.7 ja se saapui 30.7, josta tullauksessa 2 päivää.
      Ihan taulukon mittojen mukaan otettu. Puku oli sopiva, laadukasta työtä.
      Ainoastaan helma oli huomattavasti pidempi kuin kuvassa, piti olla polvipituinen, nyt ylettää nilkkojen yläpuolelle. Ei haittaa, saa suomalainen ompelija työtä, helman lyhennys on helppoa .Hinta lyhennyksineen jää alle 300€. Tässä vielä linkki tilaamaani pukuun http://www.jjshouse.com/fi/A-Linjainen-Prinsessa-Kullanmuru-Tea-Pituus-Satiini-Tylli-Morsiuspuvut-Jossa-Pitsi-Helmikuvoinnit-Kukka-T-002024082-g24082

      • Elonwyn

        Millaista pitsi oli? Eniten epäilyttää ihanan puvun pistin laatu; lähinnä jotta kuinka "muovista" se mahtaa olla...


    • mii3

      Puku saapui heti seuraavana päivänä, DHL:n kuski soitti ja kysyi, milloin on sopiva ajankohta tuoda.
      Puku oli pakattu niin pieneen pakettiin, että ehdin jo sekunnin ennen laatikon avaamista pelätä pahinta. Kiinalaiset ovat ilmeisen hyviä pakkaamaan, sillä puku oli täydellinen!
      Se vastasi juuri kuvaa pitseineen, koristeluineen ja väreineen. Istuvuus oli täydellinen, olin tilannut puvun omilla mitoilla sivuston ohjeiden mukaan. Pukuun automaattisesti laitettu 5cm lisäpituutta on minulle liikaa, sillä en muutenkin pitkänä ihmisenä aikonut laittaa korkeita korkoja hääpäivänä. Siispä lyhentelen pukua itsekseni. Mutta voin siis todeta, että Jjshouse toimi kohdallani loistavasti, ja sain mitä tilasin.

    • Syyskuun Morsian

      Minäkin tilasin hääpukuni jjs housesta. Tilauksen tein 31.7.2013 ja puku oli kotiovella 16.8! Tästä ajasta puku pyöri suomen tullissa pari päivää, välittömästi tullimaksun maksettua tilaus lähti etenemään. Puvun hinta oli n. 180 euroa ja suomen puolelle saavuttuaan piti maksaa vielä n.80 euroa tullimaksuja. Ja mitä tulee itse pukuun..puku oli tismalleen samanlainen kuin kuvat antoi ymmärtää, kauniisti käsin kirjaillut paljetit ja koristeet, täysin virheetön. Värikin täsmäsi, kuin myös koko (vaikka en kuulukkaan perinteiseen 38 muottiin ;)). Voin lämmöllä suositella tilaamista ko. firmasta, hinta ja laatu todellakin täsmäävät :)

    • morsian 2014

      hei! nyt kyseisin tähän perään teiltä puvun jjs housesta tilanneilta, kuuluuko puvun hintaan mukaan vannehame/alushame mikäli puku sellaisen vaatii, vai tuleeko tilata erikseen? :) kiitos jo etukäteen vastauksista!

      • Syyskuun Morsian

        vannehame tulee tilata erikseen,kannattaa huomioida että vannehame on yhden koon...toki vyötärö osa venyy,mutta isommalle ihmiselle se ei valitettavasti sovi, mekossa itsessään oli kyllä tylliä paljon, mutta mekosta riippuen vannehameen vaatinee. Omani sen vaati ja onnekseni sen myös tilasin. Pukuni laskeutuu kauniimmin vannehameen kanssa ja ilman vannetta olisi helma jäänyt liian pitkäksi.


    • morsian 2014

      suuri kiitos tästä, itse kun haluan oikein valtavan helman niin on hyvä tietää että hame kannattaa tilata siihen lisäksi :)

    • yks tämmönen vaan

      Hei paljonko tullimaksu on teillä yleensä ollut kun olette tilanneet mekkoa JJS Housesta? Olisin tilaamassa itselleni sieltä wanhojen mekkoa ja minua mietityttää tullimaksu kun mekko painaa 2000g. Koitin tullin sivuiltakin etsiä tietoa mutta en hoksannut tai ymmärtänyt...

    • sinitinttis

      Enpä tuohon jj's houseenkaan niin luottaisi. Tilasin mekon täysin oikeoppisesti otetuilla mitoilla. Puvun tultua ei mahtunutkaan päälle, ainakin 5 cm liian pieni yläosasta. Reklamoituani väittivät vaan tehneensä puvun antamillani mitoilla. Hyvityksenä naurettavan pieni palautus hinnasta, jolla voisin osittain maksaa puvun suurentamisen paikallisella ompelijalla. Never again!

    • morsian 2014

      toivon että itse pääsen helpommalta kun kerrankin löydän oman kokoni standardi mitoista niin ei tarvitse itse mittailla. luulis että omilla mitoillansa kykenisivät onnistumaan tuon koon puolesta :)

    • Kaunotar

      Ei kannata nähdä vaivaa, itse tilasin jjshouselta hääpuvun ja se oli laadultaan huono, ommeltu koristeet miten sattuu, väärää kokoa, (en edes tilannut omin mittoineni, vaan standardikoon), sävy oli eri kuin kuvassa/luvattu, eikä sitä pystynyt palauttamaan.
      Veromaksujen jälkeen, jos olisin 100€ laittanut lisää, olisin saanut suomalaisesta verkkokaupasta tilauspuvun. Ja näin teinkin, myin jjshouse puvun pois (jäin tietenkin tappiolle) ja tilasin suomalaisesta hääverkkokaupasta eurooppalaisen puvun, toimitusaika oli 4-6vkoa, tuli 4ssä viikossa, ja oli laadukas puku, materiaalit aivan erilaiset. Ja hinta oli luvattu hinta ja vielä palautusoikeus. En yhtään ihmettele, jos jjshouse on jossain mustalla listalla.

      Eihän sitä laatua välttämättä ymmärrä katsoa, jos ei käy sovittamassa "oikeita" pukuja jossain liikkeessä. Mutta itse ainakin näkee (nyt viisastuneena) sen laadun eron.

      • morsian2014

        haluaisitko vinkata tuon verkkokaupan nimeä tai osoitetta? :) jos ero ei ole satasta suurempi, olisi mielenkiintoista katsella sieltäkin pukuja :)


      • Elonwyn

        Voisitko kertoa tuon suomalaisen verkkokaupan, sillä toistaiseksi ei ole noin edullista tullut vastaan...


    • marie11

      Te ketkä olette tilanneet standardikokoisen niin oletteko sopineet jokaisella alueella (rinnanympärys, vyötärö, lantio) yhteen kokoon? itse olen yleensä kokoa 36 ja mittauksien mukaan minun pitäisi tilata koko 10 ja siinä liian monta senttiä muissa paitsi vyötärössä liian vähän...:D apuja?

    • Morsian2013

      Kyllähän sen nyt kuka vain ymmärtää että tilaat "kiinasta laadukkaan" puvun hintaan 150e niin se ei todellakaan ole mitään huippulaatua. hinta laatu suhde kyseisessä putiikissa on paikkansapitävää.ei ole liian kallista ja tekevät hyvää työtä.

      Ja Marie11 itse olen pieni mutta käytän kokoa 36 ja tilasin taulukon mukaan koko 2... (olen siis 156cm, 49kg.)

      Ja lukekaahan ne ohjeet ja jutut siellä. Siellä sanotaan että jos otat omilla mitoillasi puvun, sitä ei voi palauttaa. Jos tilaat taulukon mukaan puvun, sen voi perua vielä kun puku on siellä. Sen jälkeen kun puku lähtee liikkeelle ne hyvittävät vain osan rahoista jos halaut palauttaa.

    • Halvalla Kiinasta

      Näitä "huijauksia" on verkko täynnä. Toimitus luvataan muutamassa päivässä ja palautus/vaihto on tottakai mahdollisia. Todellisuudessa niissä puhelimissa joihin palautuksesta pitää sopia tai emaileista ei kukaan vastaa. Lisäksi nuo maksuvaihtoehdot ovat salaamattomia eli http ei muutu https osoitteeksi.
      Yksi tällainen on dinobridals.com joka oli aiemmin dinobridal.com ja sitä ennen jotain muuta. Taustalla on Shenzhenissä toimiva porukka joka hankkii puvut eri tehtaista ja kotisivut on jenkeissä veppihotellissa.

      • näbä

        Eikö dinobridal siis ole luotettava sivusto? Olin ajatellut tilata mekon sieltä.


      • tobin

        Itse tilasin ylioppilasjuhliini mekon dinobridalsilta. Mekko tuli n. kolmen viikon jälkeen tilauksesta ja on juuri samanlainen kuin kuvissa ja tuntuu laadukkaalta. Mekko maksoi 102e plus postitus- ja tullimaksu 40e. Kaverini osti wanhojentanssimekon kyseiseltä sivustolta, eikä hänenkään tilauksessa ollut moittimista. Itse ainakaan en nää syytä, miksei dinobridalsilta kannattaisi tilata :)


    • ziffy84

      Täytyypä sanoa tänne, että tilasin noin kuukausi sitten hääpuvun JJ's Houselta ja olen erittäin tyytyväinen. Kaikki, jotka parjaavat sivuston ohjeita jne. voivat mennä itseensä ja miettiä lukivatko ohjeita oikeasti ajatuksella. Kaikki mitta-asiat, lähetysajat jne on hyvin selitetty sivustolla, paketti saapui kotiin itseasiassa viikkoa aiemmin kuin osasin edes odottaa.
      Laatuun täytyy todeta, että ainakin hääpukujen kohdalla voin vain suositella sivustoa kaikille enkä ymmärrä kuka vielä menee ostamaan pukunsa liikkeestä. Itse olen 180cm pitkä ja liikkeissä lähes kaikki puvut olivat liian lyhyitä, ainoa mikä lähestulkoon olisi ollut ok (lue: tyydyttävä), maksoi alennuksella 679€. Toki jos 1000e haluaa yhden päivän pukuun sijoittaa, varmasti liikkeet ovat sitten oikea vaihtoehto. Tämäkin "alennusmekko" olisi tarvinnut ompelijan palveluita, todennäköisesti noin 100e edestä.
      JJ's Houselta lähes samankaltainen mekko maksoi lähetyskulujen sekä tullimaksujen jälkeen noin 190€. Toki tämänkin vien hieman muokattavaksi ompelijalle (yläosaan lisätään pitsiä ja helmaan ehkä hitusen lisää tylliä) mutta sepä onkin ihan sama, ompelija saisi maksaa vaikka satoja vielä ja silti saisin juuri haluamani puvun alle liikkeen lähtöhinnan. Puvun laatu on hintaan nähden kiitettävä, muistetaan kumminkin että hääpukua käytetään vain kerran, joten mielestäni on turhaa miettiä lähtevätkö jalokivet pesussa herkemmin tässä kiinalaispuvussa. Aika harva yleensä saa hääpukuaan myytyä käytettynä eteenpäin.

      • huhhuh1

        hahaha joku on vissiin töissä kyseisessä yrityksessä. Olen kuullut JJ's housesta pelkkää huonoa. meneppä itseesi nyt.


    • Morsian 2014

      JJs toimi erittäin hyvin! Puku oli erittäin hyvin tehty ja toimitusaika 9 päivää vaikka en tilannut nopeampaa toimitusta! Parempaa pukua en olisi voinut saada!! Uskaltaa tilata, suosittelen!

    • tyytyväinen

      Hei!
      Tilasin 27.12.13 JJ`s Houselta itselleni mittojen mukaan tehdyn mekon veljeni häihin. DHL-kuljetusfirma soitti 4.1.14, että tilaus tullut Suomeen ja kysyivät haluanko tehdä itse tullauksen, joka netin kautta ilmaista. Heidän kauttaan tehtynä maksaa 13€ tein tullauksen itse tulli.fi sivuilla ja toimitin heille luovutuspäätöksen sähköpostilla. Paketti tuli seuraavana päivänä kotiin. Mekko juuri kuvia vastaavan värinen ja näköinen. Laadultaankin ihan hyvä. Kokokin juuri sopiva. Lisäksi tilasin 4 kengät ja puvun päälle turkisboleron. Kaikkiin olin tyytyväinen. Hintoihin lisätään aina alv.24% ja tullimaksut riippuvat tuotteesta. Mekoista ja vaatteista se on 12%, kengistä maksu riippuu materiaalista. Tekonahkasta ja tekstiilistä mm. satiinista muistaakseni 17% ja nahkasta 7%. tulli.fi sivuilta näkee selkeästi mitä tullimaksu on. Mielestäni sivuilta näkyy hinnat ja maksut hyvin, jos vaan malttaa lukea kaikki. Lopulliset hinnat postimaksuineen ja veroineen ja tulleineen eivät ole halvimmasta päästä, muttei myöskään Suomen liikkeiden tasoa korkeammatkaan ja lisäksi saa vähän erilaisemman mekon. Suosittelen!

    • Tyytyväinen

      Olen tilannut kyseiseltä jj sivustolta ja olin kyllä suht tyytyväinen. Emme tilannet minun mitoilleni tehtyä mekkoa mutta minun kokoseni kyllä. Minua kyllä pelotti ensiksi mekon pituus koska mekko näytti hyvin lyhyeltä, HInnasta tuli kaiken kaikkiaan about 100 euroa ja laadultaan mekko on hyvä. Jouduin kuitenkin lähteä ompelijalle _lyhentämään_ mekkoa koska se tuli reilusti polven alle. MYös olkaimia lyhennettiin yms. Itse olen ollut tyytyväinen sivustoon vaikka kylläkin riskillä lähdettiin tilaamaan. Toivottavasti löydät mekon :)

    • nyt voi jo nauraa..

      Tilasin omien mittojeni mukaan JJ`s Houselta mekon ja sain pettyä. Tottakai työn laatu riippuu myös siitä, minkalaisesta mekosta on kyse. Itse tilasin mekon, jossa pitsinen yläosa. Pitsikangas ei ole helpointa kangasta ommeltavaksi ja kiireessä kaunista jälkeä on näköjään mahdotonta saada. Pitsissä siis reikiä ja varsinaisen pitsikankaan (musta) ja vuorikankaan välissä erilaisia värikkäitä langanpätkiä jumissa. Ompeleet olivat viimeistelemättä ja mekko tuli myöhässä. Myös "omien mittojen mukaan" jutuissa kannattaa olla tarkkana, jos epäilee kankaan joustavuutta. Itsehän en mekossa pysty liikuttamaan käsiäni, jos edes saan tungettua kättäni omin voimin hienoihin pitsihihoihini. Ainiin, ja hihat ovat eri kokoiset ja pituiset, vaikka mitat oli lähetetty ihan oikein. Harmi, ettei tänne saa lisättyä kuvia.. Ei mekko paljoa tullut maksamaan, mutta eipä sitä voi käyttääkkään :D Eli miettikää tarkkaan MINKÄLAISTA mekkoa olette tilaamassa ja onko sitä mahdollista korjauttaa jos pieniä virheitä sattuu olemaan. Noita pitsihihoja kun ei kauheasti voi lähteä purkamaan ja isontamaan..

    • Antsku voittoon

      Mie sain kyllä kans hienot, hyvät hääkengät jj´s houselta, Me like!!

    • niij

      Itse tilasin Jj's Houselta tanssikengät alkusyksyllä. Jäin sitten odottelemaan lappua, että ne voi hakea postista. Oli mennyt jo reilusti yli 30 päivää, joka piti olla enimmäis aika paketin saapumiseen, joten laitoin viestiä ja kysyin, että missähän kengät mahtaa viipyä. Myöhemmin kerrottiin, että kengät on lähetetty takaisin, kun niitä ei kuulemma oltu haettu ajoissa. Sanoivat, että palaavat asiaan, kunhan ovat vastaanottaneet kengät. Aikaa kului taas, kunnes laitoin jälleen viestiä. Nyt he ehdottavat, että antaisivat kenkien hinnan takaisin, sillä he eivät ole varmoja, koska kengät saapuvat. Syynä ilmeisesti, että toimituksen hinta on halvin luokka. Eli varmaankin kannattaa maksaa enemmän siitä toimituksesta...

    • velkakello

      Ei ihmekkään kun suomella menee rahallisesti niin päin helvettiä, kun teinipissikset ja morsian prinsessat tilailee huijaussivulta halpatyövoimalla paskalaatuisia asioita. Suosikaa nyt suomalaista?

      ''Aivan ihana mekko sulla, repsottaa ja ihan ruman värinenkin!''

      ''Eikös, joku kiinalainen muksu tän tehny, varmaan kuoli nälkään tän jälkeen, hahahahahaha!''

    • Sinikki

      Hei haloo! Tietenkin ulkomailta tuoduista tuotteista pitää maksaa tulli ja alv!
      Googlettamalla "ostaminen nettikaupasta" saa hyviä ohjeita.

    • hmmm12389

      Velkakello, ihan vaan tiedoksi että monet suomessa liiketilan omistavat hääpukuliikeet teettävät pukunsa kiinassa tai muualla maailmalla oli sitten kyseessä desingn puku tai halpis malli. Että ei hääpuvuista puhuttaessa niin hirveän paljon suomeen rahaa tule vaikka ostaisit ihan suomesta.

    • kaunis1987

      voit kokeilla www.lavina.fi Turussa.
      Minä en tilannut sen verkkokauppa, mutta osti iltapuku sen myymälä.
      Mekot ovat kauniita ja hyvin halpaa. Mielestäni sen hintataso on alhaisin Turussa ja hyvä laatu.
      Ystäväni mittatilaus vanhojentanssipuvut Lavina Bridalsta. Toimitusaika oli vain kaksi viikko ja kaikki meni ihan nappiin : puku oli vielä kauniimpi kuin kuvissa, laatu oli erinomainen, asiakaspalvelu oli nopea.

    • tuleva hääpukuostaja

      Jjshouse.comin morsiuspuvuista

      olen osatamassa tältä sivustolta n.200 euron hintaista hääpukua, ja olen miettinyt että tuleekohan se varmasti perille? onko hyviä vai huonoja kokemuksia teillä lukijoilla,jotka olette tilanneet kyseiseltä sivustolta. tuleeko hääpuvun maksaa välittömästi nettisivulla, kun siellä pitää valita erikseen pankki/luottokortit ja antaa korttien numerot,turvakoodit yms. vai voiko erikseen sitten saada sen laskulle, joka tulee puvun yhteydessä. onko luotettavaa tilata?

    • Pettynyt ja vihainen

      Ei ikinä enää!
      Tilasin kaksi mekko Jjshouselta. Mekot maksoivat toimituskulujen kanssa 260 euroa. Toinen puku oli tehty mittojen mukaan, mutta se ei silti mahtunut päälle. Olkapäistä kiristi ja muutenkin oli ihan erilainen kuin kuvassa. Kaikista suurin ylläri oli, että tulli- ja alv-maksut tuolle summalle olivat 97 euroa. Nyt minulla on 260 euroa maksava puku, joka ei mahdu päälle. Jjshouselta tarjosivat 15 euron hyvitystä!!
      Tuntuupa mukavalta!
      Hintaa tulee reilusti lisää, jos maksun loppusumma oli yli 150 euroa. Alvin osuus on 24 %, joka lisätään päälle.

    • happy1235

      Tilasin häämekon jjshouse:lta ja oli juuri samanlainen kun kuvassa ja olin todella tuytyväinen, siskoni tilasi itselleen häämekon ja on aivan samanlainen kuin kuvassa!

    • pekko124125

      "Pettynyt ja vihainen" - opettele mittaamaan kokosi, sekä lukemaan tulliohjeistus. Ollaan tilailtu vuosien saatossa n. 30 pukua tuolta, ja aina kaikki mennyt täydellisesti. Yhtään valitusta ei ole asiakkailta tullut. :)

    • huijattu3

      Ostin kengät jjshousesta. Kokotaulukko oli liian pieni, joten kenkäni olivat liian pienet. Jouduin maksamaan tullin ja kuljetuksen. Palautusvaihtoehtoina olivat alennus kengästä ja saan pitää kengät tai lähetän ne takaisin ja maksan taas kuljetuskustannukset! Olen todellakin kokenut itseni huijatuksi pahemman kerran....

      • minä

        Ostettiin mulle rippimekko jj's housesta. Tilauksesta 3 viikon päästä mekko tuli kotiovelle (siitä ajasta mekko oli pari päivää tullissa ja välissä oli vielä juhannuksen pyhätkin). Mekko oli kokotaulukon mukainen ja sopivan kokoinen, muutenkin siisti ja hyvänlaatuinen. Jopa nätimpi kuin netin kuvissa! :)


    • lisbet1

      En voi suositella millään tavalla. Kauheaa sekundakamaa ja mittojen mukaan tehty puku on kaikkea muuta, kuin mittojen mukaan (ja todellakin mitattiin oikein). Kuvat nettisivuilla eivät vastaa siihen pukuun, joka kotiin saapuu, rintaosa lähes järestään liian iso. Siskoni tilasi mekon täältä mittojen mukaan tehtynä ja tuote oli aivan hirveä. Väittäävät, että mitat pitävät paikkansa, vaikka puvusta saisi poistaa jopa 10 cm että se istuisi päälle! Halkion piti olla ylös asti, hädin tuskin ylettyy polveen ja sisäkangas pursuaa sieltä halkiosta ulos! Älkää ikinä tilatko täältä mitään, eivät myönnä mittausvirheitään, eivät suostu korvaamaan, kuin muutamia prosentteja ja palauttaminen mahdotonta. Ihan kusetusta kaikki. Minä tilasin häämekon, jonka takaosa oli aivan liian pitkä ja yläosa löysä. Edelleen mitat oli täysin oikein annettu. Värikään ei vastannut kuvan väriä, piti olla ivory, mutta kangas on todella kirkasta valkoista, ei ole luonnonvalkoista nähnytkään.

    • Marikaisa

      JJ:sta olen kuullut niin hyvää kuin huonoakin, varmaan vähän tuurista kiinni. Tilasin 2015 juhliin jo keväällä mekon :) kun en halunnut arpoa ja jännittää. Tilasin Espoolaisesta Minnalisa kaupasta ja hain mekon paikan päältä. Ihme kyllä ei MITÄÄN korjattavaa. Tietty helppo käydä, kun tuo on tossa lähellä kun lukiokin on. Mut kyllä tän perusteella voin suositella ton saman firman nettikauppaakin http://www.minnalisa.fi/vanhojentanssipuvut/vanhojentanssipuvut-netista. Asusteet ja kengät piti kuitenkin hakee muualta, täällä ei ollut kauheen suuri valikoima niistä. Maksoin puvustani keväällä 249e. Onko se sitten kallis, en tiedä.

    • huijattu;c

      Käy ostox.com sivustolla, edullisia hyviä mekkoja
      Tuo kuulostaa ja näyttää aika hämärältä, ei kannata luottaa

    • SonnePonne

      Olen ehkä ostamassa noin. 90€ (Jopa satasen tarjous!) tuolta JJHousta, ja nyt kun olen lukenut näitä viestejä, niin mietin, kannattaako? Taisiis siitä on paljon hyvää ja huonoa (enemmän kyllä hyvää :-3), ja mekon tilaisin mittatilauksena, eli kannataako pituus laittaa hieman lyhyemmäksi?

    • annikki4

      JJsHouse on kiinalainen bulkkifirma. Kopioi kuvat muilta sivuilta ja toimittakaa asiakkailleen mekkoja, jotka ovat sinnepäin. Värit, kankaat ja koot ovat erilaisia kuin kuvissa. Englanninkielisillä sivuilla on paljon pettyneiden asiakkaiden kirjoituksia. Kannattaa lukea niitä ennen tilaamista ja jättää sitten kokonaan tilaamatta.

      Tilatut tavarat tulevat kyllä, siinä kohtaa firma pitää sanansa. Mutta sitten alkavat ongelmat: tuote ole toivotun kaltainen ja rahoja et saa takaisin. Rahojen saaminen on vaikeaa myös silloin, kun perut kaupan 24 tunnin sisällä.

      Kuljetusmaksun joudut maksamaan kaksi kertaa: ensin tilatessasi tuotetta, toisen kerran UPS:n kuljettajalle. Firma ei maksa UPS:lle vaikka niin lupaa.

      Tulli on 50 eurosta ylöspäin per mekko.

      Firma seuraa aktiivisesti SiteJabber -sivustoa, joka on englanninkielinen sivusto. SiteJabberiin voi kirjoittaa kokemuksistaan ao. firmasta julkisesti jopa niin, että laittaa tilausnumeron mukaan. JJsHouse ottaa silloin asian hoitaakseen: kiinasta tulee puheluita ja sähköpostia. Siinä kohtaa palvelu paranee, sillä mainettaan he eivät halua menettää julkisesti. Kirjoita siis sinne oma tarinasi, jos olet saanut huonoa palvelua tai olet pettynyt. Muuten firma ei anna palauttaa tai rahoja takaisin!

      Se mikä tässä firmassa toimii, on ns. asiakasapalvelu. Firmalla on armeijallinen työntekijöitä, joiden päätyönä on vastailla asiakkaille valmiilla englanninkielisissä viesteillä ja soitella perään, jos joku Site Jabberilla heistä valittaa. Älä hämäänny näistä nopeista vastauksista. Niiden tarkoitus on vain vaientaa valittavat asiakkaat!

      Jos kuitenkin tilaat, tilaa luottokortilla. Silloin voit saada rahasi takaisin pankin kautta peruuttaessasi tilauksen 24 tunnin sisällä.



      Kivijalkakaupat Helsingissä (Mecco, Zazabella ym) ovat saman hintaisia, palvelu pelaa ja saat juuri sopivan mekon.

    • Omppu99

      Olen itse ajatellut tilata vanhojentanssimekon Jjshouselta. Toivotaan, että se olisi sellainen, mikä kuvassakin!! Mietityttää vähän vain, kun täälläkin on niin ristiriitaisia kokemuksia mekon laadusta.

    • EIJJshousea

      Ei kannata tilata JJSHouselta. Tulee tullimaksut vielä laskun päälle, tullaus oli turhan työlästä ja ikävä maksaa enemmän mitä on ajatellut.

    • Anonyymi

      Miten palautus tapahtuu?? Tuntuu etten saa kunnin vastausta heiltä asiasta. Tuli siis väärä mekko ei se minkä tilasin😔

    • Anonyymi

      Ensimmäisen kerran tilasin Jjs houselta, kun tilasin kengät. Usean kuukauden ajan viestittelin heidän kanssaan, kun kenkiä ei kuulunut. Olivat kuulemma jääneet johonkin matkalle, mutta sain onneksi rahat takaisin.

      Toisella kerralla tilasin useamman mekon mittatilauksena. Saapuivat, laatu hyvä, paketti tuli suoraan ovelle, tullimaksu 90€.

      Kolmannella kerralla tilasin 48h sisällä lähetettävän valmiin koon mekon. Mekko saapui vajaan viikon myöhemmin kuin maksimiajaksi luvattiin, joten siihen kannattaa varautua, jos on kiire saada mekko. Tai se nyt koskee varmaan kaikkea netistä tilattavaa, Jjs kuitenkin postitti sen ajoissa. Hain paketin matkahuollon pisteestä eikä tarvinnut maksaa mitään ylimääräistä, tullimaksuja, vaan vaan sen, mitä tilatessa maksoin.

      Luottokortilla olen maksanut ja hyvin on sujunut. Ainakin kaksi mekkoa ovat olleet aika tiukkoja ja venymättömiä yläosasta, niin että ei saa keuhkoja vedettyä ihan täyteen. Mutta ihan siedettävästi olen selvinnyt koko päivän mekko päällä.

    Ketjusta on poistettu 38 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      377
      3628
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      202
      1746
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      66
      1347
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      148
      1234
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      164
      875
    6. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      873
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      117
      840
    8. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      56
      833
    9. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      819
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      792
    Aihe