Nightwishissä on ollut liikaa draamaa

Etääntynyt?

Siis bändin sisäisissä asioissa. Luulen, että meikäläisen se on ainakin vähän etäännyttänyt bändin fanittamisesta ja on saanut etsimään uusia artisteja, vaikka en ketään tiettyä (ex-) jäsentä varsinaisena piruna pidäkään.

Haluan, että bändi josta pidän, pysyy aidosti koossa ja toimii aitona ryhmänä, eikä sitä tarvitse siis koko ajan rakentaa uudestaan.

40

2640

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rock & Roll"

      "Haluan, että bändi josta pidän, pysyy aidosti koossa ja toimii aitona ryhmänä, eikä sitä tarvitse siis koko ajan rakentaa uudestaan"

      Bill Haley & His Comets oli vuonna 1952 perustettu bändi joka pysyi alusta loppuun aina samana.
      http://www.youtube.com/watch?v=F5fsqYctXgM

      Rollarit on perustettu 1962, yksi on kuollut ja basisti jäi eläkkeelle, niin ja 70 luvulla vaihdettiin lauteille juopompi kitaristi
      http://www.youtube.com/watch?v=FtBmX79aFYs

      Tästä vaan fanittamaan

    • Tahtoo fantasiaa

      Jos aloitus ei ole vain provo paremman tekemisen puutteessa, niin tässä tapauksessa voisi kyllä jo ihan vakavasti suositella kliseetä "Hanki elämä"! Artistit tuottavat meille faneille MUSIIKKIA, sen pitäisi kyllä riittää. Heidän sisäisten asioittensa ja henkilökohtaisen elämänsä syynääminen ja niistä kirjoittaminen provokatiiviseen tyyliin valitettavasti on juorumedian myötä kasvanut jo sietämättömiin mittoihin.

      Etpä ihan helpolla taida löytää porukkaa, jolle ei vuosien mittaan tulisi erimielisyyksiä eikä mitään muutoksia tapahtuisi, mutta onnea etsintään... Nightwishin olemassaolon aikana 1990-luvun loppupuolelta alkaen on vaihdoksia ollut kolme eli Sami, Tarja ja Anette ovat vaihtuneet uuteen jäseneen. Kukin ehti olla aika pitkään mukana, naiset varsinkin, ei voi sanoa että ryhmää olisi tarvinnut "koko ajan rakentaa uudestaan". Sitäpaitsi perusmiehitys Tuomas-Emppu-Jukka-Marco on pysynyt kasassa jo yli 10 vuotta, etkö pane sille mitään painoa, eivätkö he ole aito ryhmä? Nämä pois lähteneet eivät ole pitäneet Nightwishin musiikkia aidosti ykkössijalla vaan kullakin on joku muu genre lähempänä sydäntä (blues, klassinen, pop/rock).Hyvä yhteishenki, yhteistyön toimivuus ja fanit ovat hyvin tärkeitä NWlle, se on tullut heidän haastatteluistaan selväksi.

      Floorin mukanaolon pysyvyydestä ei vielä tiedetä, mutta vasta hän tuntuisi nyt olevan sellainen persoona, joka henkisestikin sopisi tähän ryhmään. Hänelläkin varmasti kuitenkin on omiakin musiikillisia näkemyksiä, tosin hän voi toteuttaa niitä ReVampin kanssa eikä hänen tarvitse NWn "selän takana" hautoa suunnitelmia omasta urasta.

      Eli jos musiikki ei ole sinulle ihan se pääasia, niin lykkyä tykö valitsemallasi tiellä. Mutta kunhan elämänkokemusta tulee lisää, niin mielesi saattaa muuttua... Siperia opettaa.

      • Etääntynyt?

        Ai sen vuoksi että minulla on tässä mielipide että mikä saa minut arvostamaan bändiä ryhmänä, minun pitäisi "hankkia elämä"?

        Kiitti vain hirveästi ja hyvää elämää itsellesikin!


      • Tulkintasi
        Etääntynyt? kirjoitti:

        Ai sen vuoksi että minulla on tässä mielipide että mikä saa minut arvostamaan bändiä ryhmänä, minun pitäisi "hankkia elämä"?

        Kiitti vain hirveästi ja hyvää elämää itsellesikin!

        oli ihan toinen kuin mitä ajoin takaa, ja vedit hernepussin nenääsi pienestä provosoinnista... Anteeksi kuitenkin sanavalintani! Mutta, elämä nyt vaan ei ole pelkkää kohteliaisuuksien vaihtoa ja harmonista yhdessä hymistelyä.

        Puhuin siitä, että nykyään seurataan kuin hyeenat bändin jäsenten elämää ja tekemisiä sen sijaan, että keskityttäisiin siihen OLENNAISEEN eli MUSIIKKIIN.

        Miten siis vastaat näihin:

        Perusmiehitys Tuomas-Emppu-Jukka-Marco on pysynyt kasassa jo yli 10 vuotta, etkö pane sille mitään painoa, EIVÄTKÖ HE OLE AITO RYHMÄ? Sama managementtikin on pysynyt menossa mukana pitkään.

        Onko kolme vaihdosta noin 15 vuoden olemassaolon aikana ryhmän jatkuvaa uudelleen rakentamista? Melkoisen monessa bändissä on ollut enemmän vaihtoja.

        Eikö ole tärkeää löytää bändiin ihmiset, jotka ovat aidosti sydämellään mukana? Vai onko parempi roikuttaa mukana jotakuta vain siksi, että fanit ovat tottuneet häneen?

        Mietihän vastauksia näihin.


      • VaakaPoika1

        Joskus..toisinaan,en sano että välttämättä tässä tapauksessa,niin persoonat bändissä voivat olla liian "isoja" toimimaan keskenään.Kemiat on tärkeitä ja kaikille ei aina todellakaan ole selvää mitä on tiimityö...esimerkiksi yhtyeessä.Toiset on niitä joo miehiä tai naisia,ja toiset taas pomoja.Ongelmia useimmiten syntyykin jos koko joukko on juu juu tyypistä porukkaa jota ei kukaan osaa tai kykene johtamaan,tai vastaavasti ryhmä joka on täynnä johtajia.Silloin tulee myös ongelmia...kun niitähän harvoin montaa samalle tontille mahtuu... meinaan "pomoja".Jälkimmäisen uskon henk.koht. käyneen Nightwishissa akselilla Turunen Holopainen. Tarja on valtavan valovoimainen,maailmanluokan tähti,joka vie jo pelkällä olemuksellan huomion mutta mutta,yhtye ja sen linjaukset,niistähän päättää yksinoikeudella johtaja ja perustaja Tuomas Holopainen,täysin oikeutetusti.Ja sittenhän tuli vielä Marcelo...mutta niitä kuvioita en lähde tietämättömänä kommentoimaan vaan toteankin vain,on miljoona erillaista syytä johon hommat voi kariutua.Niin pirun hankalaa meidän ihmisten yhteiselo/olo on.. = )


    • Uudestaan lähestynyt

      Meikäläinen on aivan päinvastoin tuntenut bändin taas tulevan läheisemmäksi viime syksyn solistivaihdoksen myötä, jeeee!!!

    • todella järkevää

      Kai valitset myös oman työpaikkasi sillä perusteella että siellä kaikki työntekijät ovat pysyneet vaihtumatta koko uransa ajan?

    • evoluutio jne

      Elämä on muutosta, kehitystä jne. älä jämähdä paikoillesi, muuten kärsit.
      Vointeja

    • Evoluutio ok, but...

      Elämä on muutosta, tosi on, ja siihen pitää sopeutua. Itseäni vaivaa eniten se, että ko. bändistä on viskattu jokseenkin epämääräisissä olosuhteissa kolme henkilöä. En itse kaipaisi tuollaisen "työpaikan" ilmapiiriä. : )

      • Olosuhteet

        ovat henkilöitten osalta ainakin sillä tavalla selkeät, että kaikki ovat olleet enemmän kiinnostuneita muunlaisesta musiikista kuin mitä Nightwish esittää. Samin tapauksessa tilanne oli jo niin vakava, että bändin toiminta oiisi tyystin loppunut ilman hänen erottamistaan. Hän liittyi myöhemmin blues-bändiin, mutta ei viihtynyt siinäkään kovin hyvin ja erosi muutaman vuoden jälkeen. Kyseisen bändin keulamies kommentoi myöhemmin uuden basistin tultua Vänskän tilalle, että nyt löytyi sellainen, joka on innostunut työstään. Samista näki kyllä jo Nightwishin aikana, ettei kyseinen työ kovasti kiinnostanut, enimmäkseen suupielet alaspäin taka-alalla eikä osallistunut haastatteluihin.

        Tarjahan oli alunperinkin klassinen laulaja, jatkoi opiskeluja NWssa ollessaan ja haaveili aina vaan enemmän omasta soolourasta, lopulta ruveten kertomaan siitä jo haastatteluissa aiheuttaen aikamoista epävarmuutta bändissä. Miehensä avulla hän järjesteli omia keikkoja kesken NWn kiertueitten, niin että NW joutui perumaan tai siirtämään jo sovittuja keikkoja. Henkilökohtainen yhteydenpito bändiin loppui ja jäi aviomiehen hoidettavaksi pelkän sähköpostin varaan. Toki erottaminen sillä ns. avoimella kirjeellä silti oli ihan epäonnistunut teko, luulisi äijien pystyneen kertomaan "vakavasta neuvottelutarpeesta" sen sähköpostin kautta tai vaikka sitten naamatusten viimeisen konsertin jälkeen. Vaan olivat jo päässeet kettuuntumaan liikaa pariskunnan käytökseen.

        Anetten tapaus on hieman vaikeampi tulkita, koska molemmat osapuolet päätyivät neuvottelujen jälkeen yksimielisesti pitämään lärvinsä kiinni. Tuskin Anette olisi tähän suostunut, ellei hänellä olisi ollut jonkinlainen "oma lehmä ojassa". Yksi iso syy salailuun oli tietysti raskaus, josta hän kertoi vasta viime kuussa julkisesti. Eiköhän ajan myötä tule jonkinmoisia "avautumisia" ... Perhe-elämä ainakin selkeästi vaati enemmän aikaa. Anettella oli kovia onnistumisen paineita koko Nightwishissa olonsa aikana, stressi ja jatkuva bändin Tarja-faneilta tullut kritiikki varmasti nakersivat motivaatiota. Hän tuli bändiin kevyemmän musiikin ja rokin parista, oma sooloalbumi oli jo vuosia sitten suunnitteilla ja saikin taas viime vuonna tuulta purjeisiin. Anette esitti joitain omia kappaleitaan Helsingborgin Arenan avajaisissa NWsta lähtemisen jälkeen.

        Eli eivät entiset jäsenet ole olleet ihan "viattomia", ilmapiiri kärsii väkisinkin kun joku ei ole enää motivoitunut työhönsä vaan pitää sitä välivaiheena matkalla omien tavoitteidensa saavuttamiseen.


      • ja taustalla soi NW

        Uskon, että kaikki osapuolet ovat loppujen lopuksi tyytyväisiä niihin muutoksiin, joita on tehty.

        Minua ilahduttaa suuresti se, että ainakin kaikissa niistä videoissa, joita olen nähnyt Floorin aikana, Nightwishin työpaikkailmapiiri on ollut suorastaan loistava.


      • Erox3
        Olosuhteet kirjoitti:

        ovat henkilöitten osalta ainakin sillä tavalla selkeät, että kaikki ovat olleet enemmän kiinnostuneita muunlaisesta musiikista kuin mitä Nightwish esittää. Samin tapauksessa tilanne oli jo niin vakava, että bändin toiminta oiisi tyystin loppunut ilman hänen erottamistaan. Hän liittyi myöhemmin blues-bändiin, mutta ei viihtynyt siinäkään kovin hyvin ja erosi muutaman vuoden jälkeen. Kyseisen bändin keulamies kommentoi myöhemmin uuden basistin tultua Vänskän tilalle, että nyt löytyi sellainen, joka on innostunut työstään. Samista näki kyllä jo Nightwishin aikana, ettei kyseinen työ kovasti kiinnostanut, enimmäkseen suupielet alaspäin taka-alalla eikä osallistunut haastatteluihin.

        Tarjahan oli alunperinkin klassinen laulaja, jatkoi opiskeluja NWssa ollessaan ja haaveili aina vaan enemmän omasta soolourasta, lopulta ruveten kertomaan siitä jo haastatteluissa aiheuttaen aikamoista epävarmuutta bändissä. Miehensä avulla hän järjesteli omia keikkoja kesken NWn kiertueitten, niin että NW joutui perumaan tai siirtämään jo sovittuja keikkoja. Henkilökohtainen yhteydenpito bändiin loppui ja jäi aviomiehen hoidettavaksi pelkän sähköpostin varaan. Toki erottaminen sillä ns. avoimella kirjeellä silti oli ihan epäonnistunut teko, luulisi äijien pystyneen kertomaan "vakavasta neuvottelutarpeesta" sen sähköpostin kautta tai vaikka sitten naamatusten viimeisen konsertin jälkeen. Vaan olivat jo päässeet kettuuntumaan liikaa pariskunnan käytökseen.

        Anetten tapaus on hieman vaikeampi tulkita, koska molemmat osapuolet päätyivät neuvottelujen jälkeen yksimielisesti pitämään lärvinsä kiinni. Tuskin Anette olisi tähän suostunut, ellei hänellä olisi ollut jonkinlainen "oma lehmä ojassa". Yksi iso syy salailuun oli tietysti raskaus, josta hän kertoi vasta viime kuussa julkisesti. Eiköhän ajan myötä tule jonkinmoisia "avautumisia" ... Perhe-elämä ainakin selkeästi vaati enemmän aikaa. Anettella oli kovia onnistumisen paineita koko Nightwishissa olonsa aikana, stressi ja jatkuva bändin Tarja-faneilta tullut kritiikki varmasti nakersivat motivaatiota. Hän tuli bändiin kevyemmän musiikin ja rokin parista, oma sooloalbumi oli jo vuosia sitten suunnitteilla ja saikin taas viime vuonna tuulta purjeisiin. Anette esitti joitain omia kappaleitaan Helsingborgin Arenan avajaisissa NWsta lähtemisen jälkeen.

        Eli eivät entiset jäsenet ole olleet ihan "viattomia", ilmapiiri kärsii väkisinkin kun joku ei ole enää motivoitunut työhönsä vaan pitää sitä välivaiheena matkalla omien tavoitteidensa saavuttamiseen.

        Olosuhteet-nimimerkille.
        Kerrotko, minkä nimiseen blues-bändiin Sami siirtyi Nightwishista.
        En ole tietoinen siitä, että Tarjan omien keikkojen vuoksi olisi peruttu Nightwishin keikkoja. Milloinka sellaista olisi tapahtunut? Sen sijaan Tarja ja Marcelo eivät halunneet P-Amerikan kiertueelle keväällä 2005 eivätkä syksylläkään 2005, jolloin NW joutui peruuttamaan suunnitellun kiertueen kahdesti.
        Tässäpä on 8.3.2005 tehty City-lehden haastattelu Tarjasta. Haastattelussa Tarja kertoo/haastattelija tutkitsee, että klassinen musiikki on Tarjan oma juttu eikä metallimusa, Tarja on bändissä vain vierailijana ja lähtee jossain vaiheessa omille teilleen. Haastattelun perusteella ei tule käsitystä, että Tarja arvostaisi Nightwishia tai sen genreä yleensäkään.
        Huvittaa tämä Tarjan kommentti, että Marcelo selvittää heti syntyneet epäselvyydet. Tarja antaa myös virheellistä tietoa haastattelijalle. Hän antaa ymmärtää, että on tulossa (reilun) kuukauden loma, jonka hän käyttää lepoon. Tarjan vaatimuksesta oli tulossa kahden kuukauden tauko Oncen kiertueeseen, jotta hän tuottaisi Timo-veljeänsä albumin ja laulaisi taustat, ehkä siinä jokunen lomapäiväkin hänelle jäi, mutta pääosin oli töitä tiedossa. Vuodenvaihteessa 2004-5 bändi oli vasta pitänyt melkein kuuden viikon lepotauon.
        Anette ja Nightwish eivät ole sopineet, että pitävät suunsa kiinni eron syistä. Bändi ei halunnut kertoa, että Anette on raskaana ja sairaaana, ja sijaisjärjestelyistä ei päästy yksimielisyyteen. Anettekaan ei halunnut ilmoittaa raskaudestaan ennen kuin se rupesi selvästi näkymään. Todennäköisin syy siihen, ettei Anette ole kertonut suoraan eronsa syitä, on se, että bändi saisi enemmän ymmärrystä osakseen kuin Anette. Bändihän pyrki viimeiseen asti turvaamaan sen, ettei keikkoja peruta ja aiheuteta pettymystä faneille.
        http://www.city.fi/artikkeli/tarja turunen/1527/


      • Olosuhteet
        Erox3 kirjoitti:

        Olosuhteet-nimimerkille.
        Kerrotko, minkä nimiseen blues-bändiin Sami siirtyi Nightwishista.
        En ole tietoinen siitä, että Tarjan omien keikkojen vuoksi olisi peruttu Nightwishin keikkoja. Milloinka sellaista olisi tapahtunut? Sen sijaan Tarja ja Marcelo eivät halunneet P-Amerikan kiertueelle keväällä 2005 eivätkä syksylläkään 2005, jolloin NW joutui peruuttamaan suunnitellun kiertueen kahdesti.
        Tässäpä on 8.3.2005 tehty City-lehden haastattelu Tarjasta. Haastattelussa Tarja kertoo/haastattelija tutkitsee, että klassinen musiikki on Tarjan oma juttu eikä metallimusa, Tarja on bändissä vain vierailijana ja lähtee jossain vaiheessa omille teilleen. Haastattelun perusteella ei tule käsitystä, että Tarja arvostaisi Nightwishia tai sen genreä yleensäkään.
        Huvittaa tämä Tarjan kommentti, että Marcelo selvittää heti syntyneet epäselvyydet. Tarja antaa myös virheellistä tietoa haastattelijalle. Hän antaa ymmärtää, että on tulossa (reilun) kuukauden loma, jonka hän käyttää lepoon. Tarjan vaatimuksesta oli tulossa kahden kuukauden tauko Oncen kiertueeseen, jotta hän tuottaisi Timo-veljeänsä albumin ja laulaisi taustat, ehkä siinä jokunen lomapäiväkin hänelle jäi, mutta pääosin oli töitä tiedossa. Vuodenvaihteessa 2004-5 bändi oli vasta pitänyt melkein kuuden viikon lepotauon.
        Anette ja Nightwish eivät ole sopineet, että pitävät suunsa kiinni eron syistä. Bändi ei halunnut kertoa, että Anette on raskaana ja sairaaana, ja sijaisjärjestelyistä ei päästy yksimielisyyteen. Anettekaan ei halunnut ilmoittaa raskaudestaan ennen kuin se rupesi selvästi näkymään. Todennäköisin syy siihen, ettei Anette ole kertonut suoraan eronsa syitä, on se, että bändi saisi enemmän ymmärrystä osakseen kuin Anette. Bändihän pyrki viimeiseen asti turvaamaan sen, ettei keikkoja peruta ja aiheuteta pettymystä faneille.
        http://www.city.fi/artikkeli/tarja turunen/1527/

        Jaahas... Sami "The Man" Vänskä soitteli bassoa bändissä nimeltä Root Remedy, juurevaa, kriitikkojen kehumaa bluesia Pohjois-Karjalasta. Samista on aika vähän tietoa netissä, enklanniksi vähän enemmän Wikipediassa kuin suomeksi:

        http://en.wikipedia.org/wiki/Sami_Vänskä

        Root Remedyn kotisivu, media-osiosta pääsee mm. sellaiseen Karjalainen-lehden juttuun v. 2009, jossa eka ja vika kappaleessa pienet maininnat basisteista. Ei nyt varsinaisesti nimellä moittimista, mutta rivien välissä...

        http://www.rootremedy.com/front11.htm

        Googlailun tuloksena vielä toiminimi Sami Vänskä Kiteeltä, eli näyttäisi siirtyneen Root Remedystä yksityisyrittäjäksi, toimiala kuuluu kategoriaan "Äänentoistopalvelualan palvelut, mediatukipalvelut sekä ohjelmatoimistopalvelut".

        Mitä tulee tuohon Tarjaan, niin luotin näköjään liikaa muistiini, lähteenä avoin kirje, Mape Ollilan kirja ja vanhat foorumikeskustelut. NWn keikkoja peruttu/siirretty todennäköisesti vain muista Tarjaan/Marceloon liittyvistä syistä kuin tilan tekemiseksi Tarjan omille konserteille. Yksi "läheltä piti" kuitenkin taisi olla se useassa yhteydessä (mm. avoin kirje) mainittu loppuunmyyty Oslon konsertti, joka sattui samoihin tietämiin Tarjan joulukonsertin ja muitten menojen kanssa, Marcelon sähköpostiviestin mukaan.

        Mulla ei ole suoraa linkkiä Anette-osaankaan, mutta hän vastasi bloginsa yksityisviestiosiossa jollekin kyselijälle tyyliin, että on sopinut poikien kanssa, ettei vastaile lähtöön liittyviin kysymyksiin tms. Yritän kyllä kaivella kyseisen kohdan esiin, mutta se vie aikaa... Anette kun on lähetellyt kovin runsaasti sekalaista sälää blogiinsa eikä päivän aiheesta voi arvata mitä kaikkea kommenttipuolelta löytyy. Mutta palaan asiaan myöhemmin ja pahoittelen, jos olen höpissyt omiani, ei ollut tarkoitus... Hyvä tietysti yleensä olla joku maininta lähteestä.


      • Samin potkut

        Sami ja Tarja on erotettu Nightwishista, mutta Anettea ei erotettu. Sekä Anette että bändi että päätyivät siihen, että osapuolten on paras lähteä omille teilleen, ja purkivat sopimuksensa yhteisymmärryksessä.
        Sami Vänskä ansaitsi erottamisensa. Nightwishin musiiikki ei kiinnostanut häntä, ja hän käyttäytyi aikuiseksi ihmiseksi erikoisella tavalla bänditovereitaan kohtaan. Tuomas, Emppu ja Jukka kaikki kertovat samansuuntaisesti Samista. Sami oli krooninen myöhästelijä. Hän tuli jatkuvasti myöhässä harjoituksiin ja soundtsekkeihin, aamuisin hänet piti mennä herättämään hotellihuoneesta, jotta bussi olisi päässyt ajoissa matkaan. Koskaan hän ei pyytänyt käytöstään anteeksi. Lavalla hän soitti yhdessä kohti, soitossa ei sinällään ollut mitään vikaa. Samilla oli asenneongelma bändiä kohtaan.
        Nightwishin jälkeen Sami soitti Root Remedyssä. Sielläkään häneen ei oltu tyytyväisiä. Karjalaisen artikkelin 15.5.2009 mukaan Root Remedyn nokkamies Cane Vuorjoki sanoo mm.seuraavaa. Bändillä on ollut vaikeuksia basistien kanssa. (Basisteina ovat olleet aiemmin Timo Pekonen ja hänen jälkeensä Sami Vänskä. Sami Vänskän poislähdän jälkeen basistiksi tuli Sami Salminen.) Salmisesta Vuorjoki sanoo, että bändiin on nyt löytynyt innokas basisti, ei ole koskaan sattunut aiemmin, että basisti saapuisi treeneihin ensimmäisenä.


      • Oslon keikka
        Olosuhteet kirjoitti:

        Jaahas... Sami "The Man" Vänskä soitteli bassoa bändissä nimeltä Root Remedy, juurevaa, kriitikkojen kehumaa bluesia Pohjois-Karjalasta. Samista on aika vähän tietoa netissä, enklanniksi vähän enemmän Wikipediassa kuin suomeksi:

        http://en.wikipedia.org/wiki/Sami_Vänskä

        Root Remedyn kotisivu, media-osiosta pääsee mm. sellaiseen Karjalainen-lehden juttuun v. 2009, jossa eka ja vika kappaleessa pienet maininnat basisteista. Ei nyt varsinaisesti nimellä moittimista, mutta rivien välissä...

        http://www.rootremedy.com/front11.htm

        Googlailun tuloksena vielä toiminimi Sami Vänskä Kiteeltä, eli näyttäisi siirtyneen Root Remedystä yksityisyrittäjäksi, toimiala kuuluu kategoriaan "Äänentoistopalvelualan palvelut, mediatukipalvelut sekä ohjelmatoimistopalvelut".

        Mitä tulee tuohon Tarjaan, niin luotin näköjään liikaa muistiini, lähteenä avoin kirje, Mape Ollilan kirja ja vanhat foorumikeskustelut. NWn keikkoja peruttu/siirretty todennäköisesti vain muista Tarjaan/Marceloon liittyvistä syistä kuin tilan tekemiseksi Tarjan omille konserteille. Yksi "läheltä piti" kuitenkin taisi olla se useassa yhteydessä (mm. avoin kirje) mainittu loppuunmyyty Oslon konsertti, joka sattui samoihin tietämiin Tarjan joulukonsertin ja muitten menojen kanssa, Marcelon sähköpostiviestin mukaan.

        Mulla ei ole suoraa linkkiä Anette-osaankaan, mutta hän vastasi bloginsa yksityisviestiosiossa jollekin kyselijälle tyyliin, että on sopinut poikien kanssa, ettei vastaile lähtöön liittyviin kysymyksiin tms. Yritän kyllä kaivella kyseisen kohdan esiin, mutta se vie aikaa... Anette kun on lähetellyt kovin runsaasti sekalaista sälää blogiinsa eikä päivän aiheesta voi arvata mitä kaikkea kommenttipuolelta löytyy. Mutta palaan asiaan myöhemmin ja pahoittelen, jos olen höpissyt omiani, ei ollut tarkoitus... Hyvä tietysti yleensä olla joku maininta lähteestä.

        Se Olson konsertti oli syyskuun alussa 2005. Jonkun kommunikaatiokatkoksen ja sekaannuksen seurauksena Marcelon ja Nightwishin managereiden välillä Oslon konsertti oli myyty loppuun, vaikka Tarja ja Marcelo eivät olleet hyväksyneet koko keikkaa. Paikka nääs oli liian pieni pariskunnalle, kun siellä oli vain n. 1500 ihmistä, ja lisäksi Tarjan oli tärkeämpää harjoitella tulevaa joulukonserttikiertuetta varten, nähdä ystäviä ja mennä heidän kanssaan elokuviin. Pitkän vääntämisen jälkeen, kun Tarjalle luvattiin piano Oslon majapaikkaan joululaulujen harjoittelua varten,Tarja ja Marcelo antoivat kuitenkin periksi ja suostuivat Oslon konserttiin.


    • Kyynelten kannel

      Miksi Nightwishiä on aina pakko haukkua jostain? Eikö riitä, että he julkaisevat aina muutaman vuoden välein (loppujen lopuksi) hienon levyn? Onko Nightwish sitten liian raskasta kuunneltavaa, kun tyylilaji menee metallin puolelle? Vai onko Nightwishissä liian vähän metallia kun laittavat levyillensä orkesterisovituksia? Joka tapauksessa, monet kyllä kritisoivat Nightwishiä, mutta tosiasiassa harvat pystyvät samaan kuin he, eli bändin jäsenet, eli Tuomas, Jukka, Floor, Emppu, (Troy), Marco [ja Anette ja Tarja, mahdollisesti vielä Sami Vänskä]. Minusta Nightwishin musiikki ei ole ollenkaan niin huonoa että sitä tarvitsisi haukkua niin kovin sanoin kuin moni tälläkin keskustelupalstalla tekee. Vai onko onglema käytännön asioiden hoitamisessa? Ehkäpä, mutta kyseistä keskustelupalstaa on erittäin ikävä tulla lukemaan, kun joutuu lukemaan aina aika ajoin niin epämiellyttäviä (haukkuvia ja kritisoivia) kommentteja. Voisitte vaikka itse perustaa bändin (ja levy-yhtiönkin siinä samalla) ja pyörittää koko karusellia 15 vuotta. Keneltähän tuo sitten onnistuu? Vastatkaapa nyt kaikki kritisoijat, milläs perusteella te olette niin paljon äänessä tällä kyseisellä keskustelupalstalla? Kaikilla olisi paljon mukavampaa, jos monet asiat ilmaistaisiin asiallisesti.

    • Mykleom

      Asiallisuutta voisi pyytää niin kritisoijilta kuin fanittajiltakin. Ei ole kumpikaan osapuoli kovin loistanut asialinjalla.

      Itsekin olen etääntynyt bändistä. Olen yrittänyt innostua vielä kerran, mutta ei oikein lähde. Vaikka Floor onkin todella hienosti laulanut esim. youtubeen klippejä, ei vaan jaksa innostua. Välillä käyn vaklaamassa olisiko jotain josta jaksaisi kiinnostua, mutta ei. Ja kyllä tähän on syynä tämä käsittämätön henkilöstöpolitiikka. Henkilönvaihdoksia bändissä on ollut vähän, totta. Mutta se tapa miten niitä on hoidettu ja fanit... on todella vaikeaa enää pitää Nightwishista. No, ehkä se seuraava levy sitten räjäyttää pankin... mutta festarit saa jäädä käymättä. Pitäköön tunkkinsa.

      • Pitäköön...

        Samaa mieltå, pitäköön tunkkinsa. : )


      • No eipä teitä
        Pitäköön... kirjoitti:

        Samaa mieltå, pitäköön tunkkinsa. : )

        kukaan kaipaa, tervemenoa vaan! Tilalle tulijoita kyllä riittää.


      • wsop
        No eipä teitä kirjoitti:

        kukaan kaipaa, tervemenoa vaan! Tilalle tulijoita kyllä riittää.

        No etääntykää ihan rauhassa, elämässä on muutakin kun vatvoa Nightwishin musikkin kannalta epäolennaisia asioita. Mutta mitä niitä sitten jänkäätte. Joku kuitenkin kaivertaa. Pitäkää sitten meteliä siitä, mistä tykkäätte.


      • pidävaantavjasi

        Pysy vaan pois täältä ja katsele Turusen vollotusta....kukaan sitä ei juuri katselekaan.

        NW tänään loppuunmyydyllä Wembleyllä. Revi siitä luuseri...


      • ooohhaa
        Pitäköön... kirjoitti:

        Samaa mieltå, pitäköön tunkkinsa. : )

        samaa mieltä


      • noitaakkanen
        No eipä teitä kirjoitti:

        kukaan kaipaa, tervemenoa vaan! Tilalle tulijoita kyllä riittää.

        ja sanoisin ennustajana,että joku riita tulee taas ja Floor häippäsee onhan sillä fyrkkaa tullut jo omaksi ja miehensä tarpeisiin tilille


      • kynsiäjahabaa
        noitaakkanen kirjoitti:

        ja sanoisin ennustajana,että joku riita tulee taas ja Floor häippäsee onhan sillä fyrkkaa tullut jo omaksi ja miehensä tarpeisiin tilille

        Ilmassa on aimo annos työmaaromantiikkaa.:)
        NIGHTWISH - Romanticide (OFFICIAL LIVE VIDEO)
        https://www.youtube.com/watch?v=zz_7OCCQlXs


    • EroVirkistää

      Frank Zapan bändissä Mothers Of Invation oli bändin alkuaikoina 1964-1975 yhteensä 37 eri muusikkoa, että siitä vähän vertailupohjaa. Nykyajan maailmassa ystävyyssuhteet muuttuvat, työpaikat ja työtehtävät vaihtuvat, ihmissuhteet kestävät minkä kestävä jne. ja sitten jonkun metallibändin pitäisi edustaa jotain ihme pysyvyyttä jossa mikään ei saisi muuttua. Raamattukin käännetään aika ajoin uusiksi, samoin virsikirja, mikään ei ole pysyvää tässä maailmassa.
      En tiedä miten Floorin kanssa sujuu mutta jos ero tulee niin saadaanhan taas foorumit tulikuumiksi, oikeastaan toivon sitä. Mikään ei voita kunnon hässäkkää.

    • järkyttynyt

      Nyt tulee kaikkien aikojen salaliittoteoria koskien Nightwishia. Yhtyeen ura draamoineen ja kolmine naissolisteineen on etukäteen suunniteltu. Tästä todisteena seuraava kuva https://pp.vk.me/c7003/v7003659/17f30/AwfwIE4TXqA.jpg
      joka ilmentää Tuomaksen fantasiaa kaikista bändin naissolisteista (Anette on oikeasti blondi) yhdessä. Pankaapa merkille että heitä on nimenomaan kolme, eli lisää ei ole enää tulossa.
      Aina on tiedetty Tuomaksen Disney-fanitus mutta että se on mennyt näin pitkälle, huh huh!

      • Flooronparassilti

        Vaikka kova nightwish fani olenkin niin olihan tuo aika hauska.. :D


      • odotaninnolla

        Oi joi, tuohan enteilee, että jäähyväisiä vietetään suurkonsertissa. Kaikki kolme samassa julkkarissa. Olen epäillyt tätäkin. :)


    • kynsiäjahabaa

      Eikö Anette oikein hakemalla hakien päätynyt Nightwishiin? Sain jostakin käsityksen, että häntä ei oltu ensin haluttu valita, mutta mimmi ei antanut periksi.

      • NW-fani

        Kaikkien salaliittoteorioiden äiti on se, että Tarja Turusen dramaattinen erottaminen julkisella kirjeellä oli molemminpuolin sovittu juttu. Näin saatiin kummallekkin osapuolelle niin paljon julkisuutta kuin yleensä on mahdollista saavuttaa. Näin saatiin Tarjan soolouralle mahdollisimman paljon julkisuutta samoin kuin Nighwishin uuden solistin metsästämiselle ja lopulta julkistamiselle.


      • kynsiäjahabaa
        NW-fani kirjoitti:

        Kaikkien salaliittoteorioiden äiti on se, että Tarja Turusen dramaattinen erottaminen julkisella kirjeellä oli molemminpuolin sovittu juttu. Näin saatiin kummallekkin osapuolelle niin paljon julkisuutta kuin yleensä on mahdollista saavuttaa. Näin saatiin Tarjan soolouralle mahdollisimman paljon julkisuutta samoin kuin Nighwishin uuden solistin metsästämiselle ja lopulta julkistamiselle.

        Nostetta tuli. Epäilemättä ero käytettiin hyväksi puolin ja toisin. Uskon DPP:n myyneen osittain Oncen jälkimainingeissa ostajien mielissä pyörittyä Tarjamaisen soundin jatkumisen. Imaginaerium ei käynyt kaupaksi enää vanhalla maineella.
        Nyt ovat asiat mallillaan. Floorin Huge motivationia ja Dream come true -ilmettä voi vain ihastella. Hyppy Nightwishin keulakuvaksi oli uskomaton.


      • hölynpölyjatkuu
        kynsiäjahabaa kirjoitti:

        Nostetta tuli. Epäilemättä ero käytettiin hyväksi puolin ja toisin. Uskon DPP:n myyneen osittain Oncen jälkimainingeissa ostajien mielissä pyörittyä Tarjamaisen soundin jatkumisen. Imaginaerium ei käynyt kaupaksi enää vanhalla maineella.
        Nyt ovat asiat mallillaan. Floorin Huge motivationia ja Dream come true -ilmettä voi vain ihastella. Hyppy Nightwishin keulakuvaksi oli uskomaton.

        Älä yritä kynsiäjahabaa, DPP myi koska se oli ja on edelleen Nightwishin paras albumi ja Imaginaerum ei päässyt samoihin myyntilukuihin koska Nightwish hylkäsi metallin ja väänsi rokki/elokuvamusa-albumin. Tuo sinun epätoivoinen jatkuva yritys selittää Nightwishin menestys solisteista johtuvaksi on suoraan sanottuna säälittävää. Ota laput silmiltä ja linkitä tänne vaikka Curitiba Alpenglow jos et mitään järkevää tekstiä saa aikaiseksi.


      • hölynpölyjatkuu

      • hölynpölyjatkuu

      • kynsiäjahabaa

        En muista syntyneeni katkeraksi menneiden murehtijaksi.:) Paras albumi on EFMB ja paras live-albumi on Wacken 2013. Tätä katson aina Curitiban lisäksi, kun virka antaa myöten and NOW it's back!
        Nightwish - Stargazers (Bonus DVD) EFMB Tour Edition
        https://www.youtube.com/watch?v=4CFInBM3wHM


      • Jorky2
        hölynpölyjatkuu kirjoitti:

        Älä yritä kynsiäjahabaa, DPP myi koska se oli ja on edelleen Nightwishin paras albumi ja Imaginaerum ei päässyt samoihin myyntilukuihin koska Nightwish hylkäsi metallin ja väänsi rokki/elokuvamusa-albumin. Tuo sinun epätoivoinen jatkuva yritys selittää Nightwishin menestys solisteista johtuvaksi on suoraan sanottuna säälittävää. Ota laput silmiltä ja linkitä tänne vaikka Curitiba Alpenglow jos et mitään järkevää tekstiä saa aikaiseksi.

        Voisiko maailmalla tapahtunut jopa 40% lasku äänitteiden myynnissä olla oikea syy? Vuonna 2007 maailman 50:nneksi myydyin albumi myi 1 240 000, vuonna 2011
        858 000 ja viime vuonna enää 24 albumia koko maailmassa ylitti miljoonan.
        Itse diggaan molempia levyjä hulluna joten olen asian suhteen puolueeton.


      • kynsiäjahabaa
        Jorky2 kirjoitti:

        Voisiko maailmalla tapahtunut jopa 40% lasku äänitteiden myynnissä olla oikea syy? Vuonna 2007 maailman 50:nneksi myydyin albumi myi 1 240 000, vuonna 2011
        858 000 ja viime vuonna enää 24 albumia koko maailmassa ylitti miljoonan.
        Itse diggaan molempia levyjä hulluna joten olen asian suhteen puolueeton.

        Kelpuutan tuon yhdeksi syyksi monien syiden joukkoon. Meikäläisen Nightwish-polku on niin pirstaleinen, että vuodetkin ovat hämän peitossa. Varmaan Tarjan lähtökohun siivittämänä kuulin ensimmäisen kokopitkän Wishmaster, minkä kuittasin parilla kuuntelulla orkesteri-iskuiksi ja välihoilotuksiksi. Ei iskenyt siis.
        DPP:ltä kuulin Anetten ilmestymisen aikoihin varmaan Evan ja jonkun toisen radiohumpan. Imaginaeriumin kuuntelin läpi vasta viime vuonna. Ei iske vieläkään Anette-kausi.
        Oncen ostin viime vuonna kirpparilta eurolla Wackenin höyryvasaran osuttua suoraan otsalohkoon 2014 kesällä? Mukava herätemuisto levyhyllyssä.:)
        Wackenin konsertin kuultuani tiesin heti, että sen ryhmän ja Floorin voittanutta ei ole. Hetkeäkään ei tarvinnut miettiä, kuka lauloi alkuperäisen Dark chest on wondersin jne.:) The one and only Floor with magical Go-mode!
        Nightwish Live at Wacken Open Air 2013 HD Full Concert
        https://www.youtube.com/watch?v=7IkfgWwTzVc


      • jne__
        kynsiäjahabaa kirjoitti:

        Kelpuutan tuon yhdeksi syyksi monien syiden joukkoon. Meikäläisen Nightwish-polku on niin pirstaleinen, että vuodetkin ovat hämän peitossa. Varmaan Tarjan lähtökohun siivittämänä kuulin ensimmäisen kokopitkän Wishmaster, minkä kuittasin parilla kuuntelulla orkesteri-iskuiksi ja välihoilotuksiksi. Ei iskenyt siis.
        DPP:ltä kuulin Anetten ilmestymisen aikoihin varmaan Evan ja jonkun toisen radiohumpan. Imaginaeriumin kuuntelin läpi vasta viime vuonna. Ei iske vieläkään Anette-kausi.
        Oncen ostin viime vuonna kirpparilta eurolla Wackenin höyryvasaran osuttua suoraan otsalohkoon 2014 kesällä? Mukava herätemuisto levyhyllyssä.:)
        Wackenin konsertin kuultuani tiesin heti, että sen ryhmän ja Floorin voittanutta ei ole. Hetkeäkään ei tarvinnut miettiä, kuka lauloi alkuperäisen Dark chest on wondersin jne.:) The one and only Floor with magical Go-mode!
        Nightwish Live at Wacken Open Air 2013 HD Full Concert
        https://www.youtube.com/watch?v=7IkfgWwTzVc

        "Mukava herätemuisto levyhyllyssä.:)"
        Olipa kauniisti ilmaistu. Et sitten ole ehtinyt vielä tutustua bändin instrumentaali tuotantoon, toki ei niin tulista, mutta kannattaa kokeilla. ;)


      • HittoKoHyväBändi
        kynsiäjahabaa kirjoitti:

        Kelpuutan tuon yhdeksi syyksi monien syiden joukkoon. Meikäläisen Nightwish-polku on niin pirstaleinen, että vuodetkin ovat hämän peitossa. Varmaan Tarjan lähtökohun siivittämänä kuulin ensimmäisen kokopitkän Wishmaster, minkä kuittasin parilla kuuntelulla orkesteri-iskuiksi ja välihoilotuksiksi. Ei iskenyt siis.
        DPP:ltä kuulin Anetten ilmestymisen aikoihin varmaan Evan ja jonkun toisen radiohumpan. Imaginaeriumin kuuntelin läpi vasta viime vuonna. Ei iske vieläkään Anette-kausi.
        Oncen ostin viime vuonna kirpparilta eurolla Wackenin höyryvasaran osuttua suoraan otsalohkoon 2014 kesällä? Mukava herätemuisto levyhyllyssä.:)
        Wackenin konsertin kuultuani tiesin heti, että sen ryhmän ja Floorin voittanutta ei ole. Hetkeäkään ei tarvinnut miettiä, kuka lauloi alkuperäisen Dark chest on wondersin jne.:) The one and only Floor with magical Go-mode!
        Nightwish Live at Wacken Open Air 2013 HD Full Concert
        https://www.youtube.com/watch?v=7IkfgWwTzVc

        No hyvä että teit selväksi Nightwish-fanituksen historiasi, eli käytännössä et ole löytänyt bändin varsinaista sydäntä. Hyvä puoli on se että jos kiinnostusta riittää niin opettelepa kuuntelemaan Nightwishia ilman solistia, tai peräti ilman bändiä pelkkinä orkestraatioina niin sinulle avautuu täysin uusi maailma. Koko Nightwish katalooki on pelkkää juhlaa jo pelkästään sävellysten pohjalta. Harva bändi tai solisti on saanut kasaan koko urallaan niin paljon hienoja biisejä kuin Nightwish ja tässä ei ole vielä kaikki, bändi on elämänsä vedossa ja homma jatkuu. Jo pelkästään tuo kaupallisesti pikkufloppiksi mainittu Imaginaerum albumi tarjoaa mahtavan kokoelman hienoja biisejä jotka kaikki toimivat niin solistin kanssa kuin instrumentaalina ja omasta mielestäni erittäin hyvin myös pelkkinä orkestraatioina. Kannattaa ottaa koko ilo irti eikä keskittyä pelkästään laulusolistin suoritukseen.


      • kynsiäjahabaa

        Olen ehtinyt kuunnella NW-levyt läpi viime vuonna. Orkesterilätyissä oikaisin kuuntelemalla EFMB:n karaokepohjan suurin piirtein kerran.
        Joulukuussa 2012 olin vielä onnettoman tietämätön tästäkin hyvästä, minkä maa päällään kantoi. Orkesteriosuuden aikana haen bändistä mallia ottaneena aika usein kahvit tai teen muutaman niska-hartialiikkeen.:) It's all my fault.:)
        NIGHTWISH - Ghost Love Score (OFFICIAL LIVE)
        https://www.youtube.com/watch?v=4V_eoR6r1Tw


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1957
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      10
      1691
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      15
      1638
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1527
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      151
      1485
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      107
      1400
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1377
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      650
      1271
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      17
      1213
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      10
      1168
    Aihe