ETEVA

omppupomppu60

Kenen oikeuksia ETEVA ajaa? Ei ainakaan kehitysvammaisten asiakkaittensa, koska heillä eikä heidän omaisillaan ole mitään sananvaltaa, kun ETEVA:n viranomaiset esim. päättää että rauhallinen asiakas onkin aggressiivinen ja tarvitsee psyyken lääkkeen, että olisi vielä rauhallisempi eli zombie. Minä olen taistellut kehitysvammaisen lapseni turhaa ja turmiollista psyyken lääkitystä vastaan ja turhaan.

10

1667

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TiiteliTaatelin

      Olet oikeassa. Puhua ja kirjoittaa saa mitä haluaa, käytäntö onkin sitten eri asia. :(

    • Isoäiti

      Samaa mieltä. Lopen kehitysvammaislaitoksessa hoitajia ei tunnu erottavan kehitysvammaisista. 250 kiloinen, tatuoitu elefantti yrittää laahustaa asukkaiden perässä ulkona. Mistä ihmeestä näitä luusereita aina löytyykin?? Eipä tunnu olevan omaisilla sanavaltaa siihenkään, jos asukas pelkää tällaista hoitajaa, joka taitaa itse pelätä omaa peilikuvaansa.

    • Ylpeä hoitsukka

      Ei se aina ole noin mustavalkoista. Toki hoitajia/ohjaajia on moneen eri sorttiin.Itse entisenä ohjaajana Etevalla työskennelleenä voin kommentoida ,että osalla omaiset eivät olleet katkaisseet napanuoraa joka vaikutti valitettavasti suoraan asuntolan tomintaan .Vaadittiin erikoiskohtelua omalle lapselleen ja jos niin ei tapahtunut saapuivat vanhemmat samantien oven taakse räyhäämään,milloin haukuttiin ja huudettiin jne....Usein kehitysvammaiset kävelevät käsikädessä mielenterveysongelman kanssa ja usein myös psyykelääke on hyvä vaihtoehto MUTTA valitettavan usein omaiset eivät pystyneet hyväksymään "sanaa mielenterveys" omalle lapselleen!

      Välillä tuntui,että asukkaiden kanssa tulee ihan hyvin juttuun mutta ne vaativat omaiset jotka tekivät välillä työstämme erittäin haastavaa!

      Aina kolikolla on toinenkin puoli....

      • Ei_paras_paikka

        Aika outo asenne oli sinulla vanhempia kohtaan jotka ovat huolissaan lapsestaan.


      • Anonyymi

        Täysin samaa mieltä. Siksi vaihdoin kokonaan asiakas kuntaa. Kyse ei ole asenteesta todellakaan tai välipitönättömyydestä . Ammatillisesti asiat näkee eri perspektiivistä kuin omainen.


    • Ressi

      Eteva työnantajana on aika kehno ainakin meille miehille. Itse olin määräaikaisena työntekijänä puolitoista vuotta siellä. Kyselin oppisopimuksen perään useita kertoja, puhetta oli esimiehen kanssa ja sähköpostia pääkonttorille. Ei tulosta. Vastaavasti naispuolella jopa 64-vuotiaalle on tarjottu oppisopimusta työnantajan suunnalta. Itse olen 48-vuotias mies ja todellakin tein työni. Aamuvuorossa tein siivoushommiakin antaumuksella, en tehnyt niin kuin naiset, eli en odottanut, että iltavuoro näkee mitä teen. Jotain kulttuurista kertoo myös se, että kun päätin lopettaa määräaikaisen sopparini ennen aikojaan minua uhkailtiin sanktioilla vaikka olin ennen viimeisimmän sopimukseni (n.8.) allekirjoitusta sopinut sähköpostitse esimieheni kanssa että irtisanomisaikani on normaali. Ja yhtäkään naista ei vastaavassa tilanteessa ole niillä uhattu. Minut saatiin puhuttua jäämään, mutta lopetin sitten lopullisesti kun työtoveri oli puhunut minusta sontaa esimiehelle. Sain sitten kolmen kuukauden karenssit, joita en olisi saanut jos olisin ollut nainen vastaavassa tilanteessa miesympäristössä.
      Ja nyt kun yritän saada viimeinkin päivärahoja se on tyssännyt siihen, kun Etevan palkanlaskenta ei saa toimitettua minulle palkkatodistusta. Ilmeisesti kyse on taas naisten sairaasta pätemisen tarpeesta miestä kohtaan. Mitään muuta selitystä en tuommoiselle toiminnalle löydä. Kyseessä kun on kuitenkin korkeintaan vartin työsuoritus ammattitaitoiselle. Tosin saattaahan se palkanlaskija olla entinen asiakaskin.

    • Rattaanpyörittäjä

      Kyseessä on suojatyöpaikka näennäistyötä tekeville eläteille. Hyödytön ja turha
      Valtion rahat loppu.

      • Marketti

        Olipas tässä tosi hyvä kommentti pitkään aikaan!!!


    • eugeniikkalääkäri

      Jos debiili häiritsee naapureita se lopetetaan.

    • ohjaajaohjus

      Vanhemmat eivät päätä asiakkaan asioista jos asiakas on aikuinen ( 18 v). Suomen lakien mukaan ihminen päättää itse omista asioistaan täytettyään 18 ja jos ei kykene niin sillloin päättää kehitysvammalain mukaisesti yhteiskunta. Eteva on hyvä työnantaja ja pitää asiakkaista sekä työntekijöistä hyvää huolta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      164
      2783
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2011
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      88
      1816
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      68
      1557
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe