Azuro matkat

pippi 18

Onko kokemuksia Azuron kiertomatkoista Italiassa? En tunne ko matkatoimistoa laisinkaan. Onko luotettava vai jäänkö jo lentokentälle, jos ovat menneet konkurssiin.
Tekisi mieli lähteä huhtikuussa. Matkat ovat halpoja ja sekin vähän ihmetyttää!

39

2037

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sulttis1

      Ei ole kokemusta Azuron (ennen ETU - Travel) Italian kiertomatkoista. Sen sijaan olimme marras - joulukuun vaihteessa ko firman Turkin matkalla. Corendon operoi lennon eikä tuon suhteen ollut mitään valittamista. Tai no kuulemma loppui ruuat kärryistä kesken, mutta hällä väliä tuollaisilla seikoilla noin lyhyillä lennoilla.

      Bussikuljetukset hoituivat moitteettomasti, hotellitkin olivat ihan ok. Oppaat hieman erikoisia tapauksia, jotkut pitivät heidän tyylistään, toiset eivät. Kokonaisuutena oikein onnistunut matka. Olihan tuo tosiaan niin halpa, että lähdimme matkaan ilman sen kummempia ennakko - odotuksia.

      Ehkä turhauttavin kokemus oli matkaan kuuluneet käynnit mm nahka-, koru- ja mattoliikkeissä. Noista kun ei voinut oikein liueta koska nuo oli ympätty hotellista toiseen siirtymisten yhteyteen. Aika hassua oli, että oppaat eivät suostuneet kertomaan etukäteen mitkä tulevat olemaan ne hotellit, joissa tulemme yöpymään. Olisin nimittäin harkinnut auton vuokraamista vaihtoehtona bussikuljetukselle ja olisimme vain siirtyneet omia reittejämme hotelleihin. Selittivät, että eivät mukamas tiedä noita kuin vasta viime tingassa. Ja hölynpölyt päälle.

      Toisaalta olivathan nuo rojujen tuputustilaisuudet kokemus sinänsä eikä noissa nyt kauhean kauaa onneksi viivytty.

      Kokonaisuutena ihan positiivinen kokemus Azuro - matkoista jäi ja ainakin tuon matkan perusteella kaikki tuntui pelaavan lupausten mukaisesti. Itse asiassa varasin piruuttani juuri äsken matkan Italiaan ajalle 11.4 - 18.4.

      • Ietla2

        Hei,
        olipa kiva lukea viestisi Azuro-matkoista. Ilmoittauduin nimittäin 11.4. matkalle Italiaan ja minuakin hieman epäilytti, kun ihan outo matkatoimisto! Ehkäpä nähdään matkalla! Eila


      • marja3
        Ietla2 kirjoitti:

        Hei,
        olipa kiva lukea viestisi Azuro-matkoista. Ilmoittauduin nimittäin 11.4. matkalle Italiaan ja minuakin hieman epäilytti, kun ihan outo matkatoimisto! Ehkäpä nähdään matkalla! Eila

        Hei Eila,
        miten matka Italiaan sujui? Oliko onnistunut?
        Millainen lentoaikataulu oli ja mikä lentoyhtiö?
        Suunnittelen samaa matkaa mieheni kanssa syksyllä.


    • eila-maija

      Hei pippi18!
      Tulimme juuri (4.3.2013) Azuromatkojen Turkin matkalta. Matka maksoi 199€ alle kahden kympin polttoainelisän. Mitä saimme: Retket neljänä päivänä (jopa turkkilainen hamam hoitoineen), yöpymiset kahdessa viiden tähden hotellissa (3 3 yötä) aamiaisineen, yksi yö Pamukkalessa, sekin kelpo hotelli, kaikissa hyvät aamiaispöydät. Lisäksi otimme 149€:n lisäpaketin, johon kuului 6 illallista, 4 lounasta ja sisäänpääsymaksut kaikkiin kohteisiin. Hyvää ruokaa, vyötä kiristää :)
      Kannattaa lukea Azuromatkijen sivuilta lisää. Hieno kokemus, täytyy kytätä muita AZURO-matkoja!
      Oli Mahtava hinta-laatusuhde!

      • kaarin3

        Olemme lähdössä nyt 20.3 AZUROn Turkin matkalle. Olemme miettineet kannattaisiko ottaa 149 euron lisäpaketti vai onko kätevämpää ostaa yksittäisiä matkoja perillä. Olemme aina tykänneet kierrellä keskenämme ja ottaneet vain viikkoon yhden kiertomatkan kohteeseen. En haluaisi olla lomalla liian sidottu johonkin ohjelmaan, mutta kuitenkin.....


    • Muuttolintu555

      Tosi kivaa että joku on tykännyt ETU-Travel/OSKA-Travel/Azuro-matkat -firmojen tarjoamista matkoista! Miksi ihmeessä näin monta nimeä samalla firmalla? Hmm...

    • Vit...nut matkailija

      Vit...nut matkailija!
      Matkatoimisto AZURON Italian matkalta 11.-18.4.2013 on tultu takaisin Suomeen. Retken kulusta voisi kirjoittaa vaikka romaanin, mutta jos kuitenkin tällä erää hieman lyhyemmin.
      Peruspaketin hinta 399 € oli ihan OK!. Matkan infotilaisuudessa myytiin ilman suurempia selvittelyitä lisäpalvelupakettia 249 € VIP-paketti n. 100 €.
      Nämä lisäpalvelut VIP- paketti olivat kuitenkin täysin turhia maksuja ja niihin sortuminen pilasivat meidän matkamme täysin. Matkaoppaamme Mustafa ja
      Peli (matkan vastuulliset henkilöt) eivät olleet ollenkaan valmistelleet matkaa etukäteen. Heidän keskinäistet riitansa koko matkan ajan vaikuttivat myös lomalaisten fiiliksiin. On ihmeellistä, että jollakin matkatoimistolla on omat syynsä palkata näin ammattitaidottomia oppaita tai syy on palkata tosi "härskejä" myyjiä Turkin mafian tyyliin. Alex, kolmas oppaistamme sentään oli sympaattisin koko porukusta ja yritti pelastaa mitä pastettavissa oli.
      Nämä lisäpalveluiden kustannuikset n. 350 €/hlö olivat täysin turhia maksuja. Matkalaisista monet osallistuivat näihin lisäpalveluiden etuuksin maksamatta mitään, koska nämä ammattitaidottomat matkaopasraukat eivät olleet edes tietoisia, kuka on maksanut mitäkin. Siis maksakaa vain peruspaketti ja röyhkeästi mukaan kaikille lisäpalveluiden matkoille. Me maksaneet vaadimme loppuvaiheessa maksetuista lisämaksuista palautusta, mutta oppaat (Musti Peli) kadottivat siinä vaiheessa täysin ymmärryksensä mitä tarkoitimme.
      SIIS NÄIN LYHYESTI: Erittäin hyvä matka peruspaketin hinnalla, mutta älkää ostako lispalveluita. Italian taksit ja bussiliikenne ovat Suomen hintoihin verrattunma edullisia, joten omatoiminen matkailu kohteella oman aikataulun mukaan on paras vaihtoehto.

      • Tiedosta kiitollinen

        Kuinka lentomatka sujui? Oliko Azuro-matkojen lentoaikataulu hyvin suunniteltu vaiko yölento? Esitteessähän ei ollut lentoaikataulua ollenkaan!
        Tv. Nimimerkki Tiedosta kiitollinen


      • BellaItalia
        Tiedosta kiitollinen kirjoitti:

        Kuinka lentomatka sujui? Oliko Azuro-matkojen lentoaikataulu hyvin suunniteltu vaiko yölento? Esitteessähän ei ollut lentoaikataulua ollenkaan!
        Tv. Nimimerkki Tiedosta kiitollinen

        Lennot sujuivat hyvin, ihan aikatauluissaan - jopa etuajassa. Menolento lähti H:gistä puolen päivän aikaan, paluulento Riministä lähti klo 7, aikainen herätys siis, kentällä pitää olla klo 5. Itse asiassa nuo lennot olivatkin lähes ainoat asiat, jotka toimivat niin kuin piti...mutta se onkin jo toinen juttu!


      • Teuska T
        BellaItalia kirjoitti:

        Lennot sujuivat hyvin, ihan aikatauluissaan - jopa etuajassa. Menolento lähti H:gistä puolen päivän aikaan, paluulento Riministä lähti klo 7, aikainen herätys siis, kentällä pitää olla klo 5. Itse asiassa nuo lennot olivatkin lähes ainoat asiat, jotka toimivat niin kuin piti...mutta se onkin jo toinen juttu!

        Ilmoitus lentoajasta vain tuli edellisillan nukkumaanmenon jälkeen ja herätystä ei tullut hotellin puolesta. Aamupalalle jäi vain vajaa puoli tuntia aikaa ja mestari-Mustafaa ei näkynyt missään varmistelemassa, että kaikki olisivat olleet mukana.


    • Leena13

      Saitko Azuron kiertomatkasta Italiaan matkakokemuksia mukana olleilta? Ensimmäisellä viikon matkalla mukana olleethan ovat jo palanneet kotimaahan.
      Hinta on niin edullinen että tosiaan epäilyttää matkan toteutuminen esitteen mukaisena. Olisi kiva kuulla kokemuksia ja arvioita hinta/laatusuhteesta.
      Sähköpostina laittamaani kyselyyn lentoaikataulusta yms. ei tullut vastausta Azuro-matkoilta.

      • Terkut Riminiltä

        Parhaillaan Riminillä Azuron matkalla. Vasta täällä selvisi, että perushintaan ei esim kuulu opastettuja retkiä vaan kuljetus linja-autolla ns check pointiin eli kaupunkimaksun rajalle. Tästä eteepäin omatoimisesti. Noh, meille ei ongelma, totuttu liikkumaan omin nokin mutta epäilemättä monelle hankala tilanne.

        Peruspaketti 399 e sisältää siis lennot, hotellit ja bussikuljetukset Venetsiaa, Firenzeen ja Roomaan. Peruspaketti ei sisällä lainkaan opastuksia. Ja kuljetuksetkin vain "kaupungin rajalle".
        Comfort-paketti sisältää Venetsian, Firenzen ja Rooman opastetut retket illalliset hotellissa.

        VIP-paketti ed lisäksi San Marinon ja ns viinikylät -retket ja italialaisen illan matkan viimeisenä iltana Riminillä. Noin :)

        Kokemusta hotelleista tähän mennessä vain Riminiltä. Tämä Marabello sijaitsee Riminin halpisalueella 5km keskustasta. Hyvät bussiyhteydet keskustaan, onneksi. Rantaan ei ole pitkästi, ehkä 200 m.

        Tänään siis comfort ja vip-ryhmät San Marinossa, perusjengi omatoimisesti kuka missäkin. Me olimme Riminin keskustassa, ihan mukavasti päiväksi nähtävää.


      • RT Firenze

        Azuron kaikki jutut todella ok. erinomaiset. Kenba Tours ja oppaat pilasivat lähes kaikkien fiilikset. Tervetuliais tilaisuudesta lähtien,(Mustafa), ei edes mehuja tarjottu, uhkailu tyyliin 249€ ja Vip jutusta 349€,tai voi jäädä kaupungin rajalle, ei infoa,ei kuittia... Tyyli vaan tiukkeni lähtöhetkiin asti,haukkumisineen, hotelli varaukset sekoiltu, osa heikompi hermoisista itki kohtelua. Lähtöhetkillä ei laskettu paikalla olioita, ja lähtö kelloajat suusta suuhun menetelmällä välillä kolmenlaista tietoa...Italiaiselta illalliselta jäi puolet pois,sekoilun takia. Yksi henkilö joutui tulemaan Roomaan omin neuvoin, mustafa huomasi kaksituntia lähdön jälkeen yhden puuttuvan, oli myöhästynyt muutaman minuutin kun ei herätystä hotellissa. Miehen reklamoidessa asiaa vastaus oli "emme ole lasten vahteja ja haukkumiset päälle"
        Minun ja Firenzessä kihlattuni matka ristiriitaisin ajatuksin, olisin nippa nappa kestänyt tilanteet mutta Mustafa haukkui minut ja kihlattuni keskellä bussia todella törkeästi,kymmenien matkalaisten kuullen, josta tarkka erittely reklamaatiossa ja korvausvaatimuksessa. Kihloihin menneet Timo ja Riitta.


      • Terkut Riminiltä
        Terkut Riminiltä kirjoitti:

        Parhaillaan Riminillä Azuron matkalla. Vasta täällä selvisi, että perushintaan ei esim kuulu opastettuja retkiä vaan kuljetus linja-autolla ns check pointiin eli kaupunkimaksun rajalle. Tästä eteepäin omatoimisesti. Noh, meille ei ongelma, totuttu liikkumaan omin nokin mutta epäilemättä monelle hankala tilanne.

        Peruspaketti 399 e sisältää siis lennot, hotellit ja bussikuljetukset Venetsiaa, Firenzeen ja Roomaan. Peruspaketti ei sisällä lainkaan opastuksia. Ja kuljetuksetkin vain "kaupungin rajalle".
        Comfort-paketti sisältää Venetsian, Firenzen ja Rooman opastetut retket illalliset hotellissa.

        VIP-paketti ed lisäksi San Marinon ja ns viinikylät -retket ja italialaisen illan matkan viimeisenä iltana Riminillä. Noin :)

        Kokemusta hotelleista tähän mennessä vain Riminiltä. Tämä Marabello sijaitsee Riminin halpisalueella 5km keskustasta. Hyvät bussiyhteydet keskustaan, onneksi. Rantaan ei ole pitkästi, ehkä 200 m.

        Tänään siis comfort ja vip-ryhmät San Marinossa, perusjengi omatoimisesti kuka missäkin. Me olimme Riminin keskustassa, ihan mukavasti päiväksi nähtävää.

        Mainittakoon vielä, että Riminin keskustasta olisi päässyt bussilla omatoimisesti San Marinoon, hinta edestakaisin 9 e/hlö. Lähtö rautatieaseman läheltä.
        Mainittakoon vielä sekin, että ohjelmaan kuuluvia retkiä ei voi ostaa yksi kerrallaan erikseen.


      • Tapsa ja Rinuli
        RT Firenze kirjoitti:

        Azuron kaikki jutut todella ok. erinomaiset. Kenba Tours ja oppaat pilasivat lähes kaikkien fiilikset. Tervetuliais tilaisuudesta lähtien,(Mustafa), ei edes mehuja tarjottu, uhkailu tyyliin 249€ ja Vip jutusta 349€,tai voi jäädä kaupungin rajalle, ei infoa,ei kuittia... Tyyli vaan tiukkeni lähtöhetkiin asti,haukkumisineen, hotelli varaukset sekoiltu, osa heikompi hermoisista itki kohtelua. Lähtöhetkillä ei laskettu paikalla olioita, ja lähtö kelloajat suusta suuhun menetelmällä välillä kolmenlaista tietoa...Italiaiselta illalliselta jäi puolet pois,sekoilun takia. Yksi henkilö joutui tulemaan Roomaan omin neuvoin, mustafa huomasi kaksituntia lähdön jälkeen yhden puuttuvan, oli myöhästynyt muutaman minuutin kun ei herätystä hotellissa. Miehen reklamoidessa asiaa vastaus oli "emme ole lasten vahteja ja haukkumiset päälle"
        Minun ja Firenzessä kihlattuni matka ristiriitaisin ajatuksin, olisin nippa nappa kestänyt tilanteet mutta Mustafa haukkui minut ja kihlattuni keskellä bussia todella törkeästi,kymmenien matkalaisten kuullen, josta tarkka erittely reklamaatiossa ja korvausvaatimuksessa. Kihloihin menneet Timo ja Riitta.

        Hei, "TERKUT RIMINILTÄ" ja "RT Firenze" ym. AZURON matkalaiset. Palasimme 25.04 Italian kierrokselta, järkyttävin ajatuksin. KENBA opaspalvelun oppaat keskittyivät törkeään uhkailuun että saivat myytyä 249€ tai 349€ paketit, melkein kaikille saivatkin myytyä, MARABELLON "infotilaisuudessa" ilman kuittia. Meidän ryhmäläisiä n. 114 henk. . Liikevaihtoa tilaisuudessa n.30 000 EUROA!!! Rahaa kirjekuoriin, myös sellaisiin mitä ei "rekisteröidä" listoihin (ehkäpä50%) . Tehdään siis kahdenlaisia listoja. Tilaisuuden jälkeen seurueestamme eräs mies huomasi pöydän allakin kirjekuoren täynnä rahaa, siis täynnä jopa 500 euron seteleitä. Palautti respaan ja opas Mustafa nouti ja lupasi viinipullon löytöpalkkiota.
        Hotelli buukkaus sekoilut johtui siitä että Mustafa antoi vääriä listoja, eli mukana ei aina ollut "pimeän rahan nimet" . Oppaiden aika meni siihen kuinka sumplia listoja esimiehille, verottajalle, Kenba tourssille, AZUROLLE....
        Viimeisenä iltana "Italian Night" illasta, arvo 35€ jäi puolet pois koska bussi ei noutanut naapurihotellin matkalaisia, todella harmi kun odottelivat 1-2 tuntia juhlakuteissa... Syy mokaan oli päivänselvä, listat seurueesta oli todella sekaisin, vai oliko niitä hukkunut?. Valtavan raha summan jakamiseen ilmeisesti meni koko oppaiden aika! Oppaiden mokista ja törkeästä käytöksestä riittäisi vaikka sivun juttu lehteen...
        Vielä lopuksi, älkää kukaan maksako yhtään mitään lisäpaketti maksuja. Vatikaanin kirkkoon ei pääsymaksua, Colosseumille maksaa 12 € ja samalla lipulla pääsee muihinkin nähtävyyksiin. Venetsiassa myöskin pärjäätte hyvin, vitosen- kympin pitsalla pärjää hyvin eli ei periaattesta 20 eurosia oppaan järjestämään ruokalaan! Firensessä samoin!
        Ai niin Mustafa ilmoitti aluksi "hotelli verosta" vaihteli eri hotelleissa, passit kun haki pois piti maksaa. Arvioni mukaan meidän parista bussillisesta tuli 4000€, harmaaseen talouteen. Eurookaan ei kukaan antanut läksiäis kiitos kirjekuoriin, kuskille kylläkin. Huh, huh. Toiste lisää.


      • naata3
        Terkut Riminiltä kirjoitti:

        Mainittakoon vielä, että Riminin keskustasta olisi päässyt bussilla omatoimisesti San Marinoon, hinta edestakaisin 9 e/hlö. Lähtö rautatieaseman läheltä.
        Mainittakoon vielä sekin, että ohjelmaan kuuluvia retkiä ei voi ostaa yksi kerrallaan erikseen.

        Ohjelmaan kuuluvia retkiä voi ostaa erikseen joko 1, 2 tai 3, jos ostat kaikki 3, saat 20,- alennusta!


      • Terkut Riminiltä
        naata3 kirjoitti:

        Ohjelmaan kuuluvia retkiä voi ostaa erikseen joko 1, 2 tai 3, jos ostat kaikki 3, saat 20,- alennusta!

        No meille sanottiin että pakettina, ei erikseen.


      • naata3
        Terkut Riminiltä kirjoitti:

        No meille sanottiin että pakettina, ei erikseen.

        Minä ostin vain italialaisen illan, hinta 35€ ja oli hyvä ilta, erinomaista ruokaa ja loistava esiityjä, sitä ainakin voin suositella.


      • Terkut Riminiltä

        Tänään Venetsiassa, mukava päivä. . Selvisi samalla se kaupungin raja, jonne perusmatkalaiset kuljettiin. Iso parkkialue Tronchetto, josta pääsi vesibussilla eli vaporetolla nätisti San Marcolle. Reitti n:o 2.

        Ei valittamista järjestelyistä. Ehkä Peli ja Mustafa ovat päässeet kiinni rytmiin.


      • Terkut Riminiltä
        naata3 kirjoitti:

        Minä ostin vain italialaisen illan, hinta 35€ ja oli hyvä ilta, erinomaista ruokaa ja loistava esiityjä, sitä ainakin voin suositella.

        Täytyypä tsekata vielä uudelleen, olisko mahdollista erikseen.


      • Teuska T
        RT Firenze kirjoitti:

        Azuron kaikki jutut todella ok. erinomaiset. Kenba Tours ja oppaat pilasivat lähes kaikkien fiilikset. Tervetuliais tilaisuudesta lähtien,(Mustafa), ei edes mehuja tarjottu, uhkailu tyyliin 249€ ja Vip jutusta 349€,tai voi jäädä kaupungin rajalle, ei infoa,ei kuittia... Tyyli vaan tiukkeni lähtöhetkiin asti,haukkumisineen, hotelli varaukset sekoiltu, osa heikompi hermoisista itki kohtelua. Lähtöhetkillä ei laskettu paikalla olioita, ja lähtö kelloajat suusta suuhun menetelmällä välillä kolmenlaista tietoa...Italiaiselta illalliselta jäi puolet pois,sekoilun takia. Yksi henkilö joutui tulemaan Roomaan omin neuvoin, mustafa huomasi kaksituntia lähdön jälkeen yhden puuttuvan, oli myöhästynyt muutaman minuutin kun ei herätystä hotellissa. Miehen reklamoidessa asiaa vastaus oli "emme ole lasten vahteja ja haukkumiset päälle"
        Minun ja Firenzessä kihlattuni matka ristiriitaisin ajatuksin, olisin nippa nappa kestänyt tilanteet mutta Mustafa haukkui minut ja kihlattuni keskellä bussia todella törkeästi,kymmenien matkalaisten kuullen, josta tarkka erittely reklamaatiossa ja korvausvaatimuksessa. Kihloihin menneet Timo ja Riitta.

        Onnea Riitta ja Timo! Matkallamme ei voi puhua oppaista. Pikkulikkahan ilmoitti heti ensimmäisenä päivänä, että kerro mitään kun ei tiedä mitään. Mustafa yritti antaa selvityksen luonnosta kertomalla kasvavan kolmenlaisia mäntyjä: punaisia, mustia ja niitä kolmansia. Samaten Bolognan yliopiston olevan maailman vanhin keskiajalta ja siellä olevan jopa oppilaita, jotka oppivat. Mitä hemmetin opastoimintaa se on? Heille voi antaa nollaakin vähemmän pisteitä ja Laurakin lainasi matkalaisilta karttaa, jotta olisi osannut opastettavaan paikkaan.
        Pikkulikan hävyttömät haukkumiset vaihdevuotisesta rouvasta ja Mustin haistatukset jotain aivan törkeyden huippua. En koskaan tule lähtemään Azuron tai vastaavan matkalle ja kerron kokemukset kaikille tutuille. Kiitos matkalaisille kuitenkin loistavasta seurasta, TE pelastitte matkan!


      • Terkut Riminiltä

        Eilen Firenzessä. Perusjengi pudotettiin pois noin 5-6 km aikaisemmin kuin muut. Ei mitään checkpointtia tai maksupistettä tai muutakaan kustannuksia aiheuttavaa. Silkkaa kiusantekoa siis! Tästä olisi pitänyt kertoa selvästi matkaesittelyssä.
        Ei todellakaan riitä että asiasta mainitaan info-tilaisuudessa.

        Illaksi Chianciano Termeen hotelli Michelangeloon. Sattui pieni kämmi kun hotellissa olivat odottaneet kahta bussia ja meitä tuli kolme :) Osa porukasta jouduttiin lennosta majoittamaan toiseen hotelliin. Hetkellinen hämmeennys oli merkittävä ja pientä kuumenemistakin oli havaittavissa.


      • Terkut Riminiltä
        Terkut Riminiltä kirjoitti:

        Täytyypä tsekata vielä uudelleen, olisko mahdollista erikseen.

        Nojoo, olishan sen Italialaisen illan saanut ostaa erikseen. Perusjengille hinta pompsahti kuitenkin 55 e/hlö. Tämä taisi matkan aikana tarkentua, aluksi puhuttiin 35 egestä mutta comfortilaisten aivan oikein huomauttaessa pakettiin kuuluvasta illallisesta Azuro / Kenba ratkaisi asian niin, että ilman pakettia olevien hintaa nostettiin ja cofortilaiset saivat illan edelleen 35 egeen.

        Näin pari viikkoa paluun jälkeen voin todeta, että olimme kuitenkin matkan hinta/laatu-suhteeseen kuitenkin tyytyväisiä. Ainoa todella ärsyttävä asia oli tuo Firenzen checkpoint. Jäi hieman sellainen kuva, että kaikki oppaat / bussit eivät noudattaneet matkatoimiston ohjeita yhtä kirjaimellisesti. Lisäksi oppaiden kanssa käytyjen keskustelujen perusteella Kenban linjaorganisaatio vaikuttaa olevan vähintään mielenkiintoinen.

        Suositella vai ei - hankala kysymys. Matka ei varmaankaan ollut aivan stressitön kaikille osallistujille. Etukäteistiedon perustella matkasta saattoi saada hieman vääristyneen kuvan. Ja ainahan se suomalaista jurppii kun asiat selviävät vasta paikanpäällä kun todellisia vaihtoehtoja on hyvin rajoitetusti.


      • Pian lähdössä
        Terkut Riminiltä kirjoitti:

        Parhaillaan Riminillä Azuron matkalla. Vasta täällä selvisi, että perushintaan ei esim kuulu opastettuja retkiä vaan kuljetus linja-autolla ns check pointiin eli kaupunkimaksun rajalle. Tästä eteepäin omatoimisesti. Noh, meille ei ongelma, totuttu liikkumaan omin nokin mutta epäilemättä monelle hankala tilanne.

        Peruspaketti 399 e sisältää siis lennot, hotellit ja bussikuljetukset Venetsiaa, Firenzeen ja Roomaan. Peruspaketti ei sisällä lainkaan opastuksia. Ja kuljetuksetkin vain "kaupungin rajalle".
        Comfort-paketti sisältää Venetsian, Firenzen ja Rooman opastetut retket illalliset hotellissa.

        VIP-paketti ed lisäksi San Marinon ja ns viinikylät -retket ja italialaisen illan matkan viimeisenä iltana Riminillä. Noin :)

        Kokemusta hotelleista tähän mennessä vain Riminiltä. Tämä Marabello sijaitsee Riminin halpisalueella 5km keskustasta. Hyvät bussiyhteydet keskustaan, onneksi. Rantaan ei ole pitkästi, ehkä 200 m.

        Tänään siis comfort ja vip-ryhmät San Marinossa, perusjengi omatoimisesti kuka missäkin. Me olimme Riminin keskustassa, ihan mukavasti päiväksi nähtävää.

        Suurkiitos että matkallasi viitsit kirjoittaa meille muille vinkkejä.

        Kertoisitko vielä hotellien nimet. Ollaan lähdössä 12.11. Voihan tietysti olla ettei joka reisulla ole samat, mutta koittaisin suunnitella liikkumisia jo etukäteen.

        Azuro ei ole vastannut mihinkään mun kyselysähköposteihin, tosi oudolta firmalta kyllä vaikuttaa.

        Meillä on suunnitelmissa jäädä päiväreissulta Venetsiaan ja liittyä ryhmään Firenzessa, mutta ei olla saatu tietoa, moneltako tai missä ryhmä on Firenzessä. Jos sinulla on teidän matkanne osalta tämä tiedossa niin kertoisitko.

        Uskon nimittäin, että samalla sapluunalla siellä mennään viikosta toiseen :)


    • Ei ikinä Azurolla

      Kannatta epäillä, ko. matkan järjestäjä antaa ymmärtää enemmän kuin antaa. Hinta tosiaan on halpa, joskin ko. ajankohtaan ei löydy halukkaita lähtijöitä täyteen hintaan. Perillä totuus paljastuu kun yritetään painostaa ostamaan retkipaketteja. Oppaiden törkeä kääytös on kuitenkin se kaikkein hurjin, kielenkäyttö ja matkustajien kohtelu on ihan ala-arvoista, tietämystä, eli ammattitaitoa ei ole. Jos mitään muuta keksit niin jää vaikka kotiin tai osallistu jonkun toisen yhtiön matkalle.

      • Ripa ja Tuikku

        Olimme 18.4.--25.4. Bella Italia matkalla. Uskomattoman törkeää oli tuo oppaiden käytös asiakkaitaan kohtaan, halveksuntaa ja pilkkaamista. Olin kyllä kuullut aiemmilta näillä matkoilla mukana olleilta, että paketteja kaupitellaan, mutten uskonut, että kauppaaminen olisi näin agressiivista, uhkailevaa ja pelottelevaa. Emme kuitenkaan ostaneet kulttuuripakettia ja nauroimmekin matkan aikana, että meillä on extremepaketti, kun koskaan ei tiedä milloin bussi pysähtyy ja mihin meidät jätetään ennen seuraavaa määränpäätä. olemme tehneet useita omatoimimatkoja Italiassa, joten senkään vuoksi ei kiinnostanut ostaa mitää kohde-esittelyjä vaan kiertää kohteissa omia teitämme. Heidän puolestaan harmitti, jotka olivat ostaneet, osa jopa peloissaan, kulttuuri- tai vippaketit, kun niillä ei kuitenkaan saanut sitä "laatua" mitä luvattiin.

        Meilläoli mahdollsuus ostaa San Marinon, Maaseuturetki ja Italialainen ilta erikseen. Venetsiassa mekin pääsimme sinne parkkipaikalle, firenzessä pääsimme kaupunkiin asti kun ostimme oppailta lounaan 20,- ja Roomassa Vatikaanin parkkihalliin. Joka matkalla näyttää käytäntö olevan erilainen. Kuulin, että meitä edeltävän ryhmän paketittomat olisi jätetty Venetsiaan menessä siihen pikkukaupunkiin josta pakettimatkalaiset vietiin laivalla. Törkeää jos heidät todella jätettiin 40 km päähän!! Oliko todella näin?

        Hintaan nähden matkan sisältö oli melko ok, saimmehan kuitenkin lennot, hotellit ja bussikuljetukset, mutta edullisellakin matkalla toivoisi oppaiden olevan ammattitaitoisia ja asiallisia asiakkaitaan kohtaan. Ei niitä ainakaan esitteessä pitäsi noin kovasti kehua.

        Omituista näissä Azuron matkoissa on se, että oppaat ovat niin erilaisia. Samoilla lennoilla kanssamme lensivät myös Italia-kroatia ja Italia-Ranska retkeläiset, eikä heillä sentään koko matka mennyt pilalle agressiivisten oppaiden vuoksi, väkisinmyyntiä toki niidenkin infoissa kuului olleen, mutta vihottelu oli loppunut sitten siihen.

        Emme todellakaan tule suosittelemaan kenellekkään näitä Azuron matkoja, emmekä käytä laatukyselyyn vastaamisesta saatua alennuskoodiakaan, sillähän ei todellisuudessa ole mitään arvoakaan, koska matkan voi ostaa tuohon tarjoushintaan ilman koodejakin.

        Tosi mukava lukea myös teidän muidenkin tänä keväänä näillä samoilla matkoilla olleiden matkaajien kommentteja matkastaan.


    • vwavre

      Onko tuo nyt jotain lomaa???
      Ei hyvää päivää. Mut halvalla kun saa niin mennään.

    • Yks onneton

      Apua!
      Ollaan lähdössä Turkkiin 28.10.13 ja nyt ollaan kuultu vain negatiivista palautetta koko firmasta. Onko joku ollut jo Turkin kiertueella ja mitenkä matka meni?
      Ollaan maksettu ilmoittautumismaksu, mutta nyt arveluttaa koko lähtö.
      Yks onneton

    • Italiana

      Täällä paljon Italian matkailijoita. Kysyisin Sisiliasta ja Venetsiasta kokemuksia.
      Voiko Venetsiassa ottaa aurinkoa, siis löytyykö jokin siihen varattu ranta?Lido?
      Kertokaa näistä kohteista jotain. Myöskin mitä matkayhtiötä suosittelette ja miksi.
      Tiedoista kiitollinen tuleva Italian matkaaja.

    • Herra 47

      Ei vaikuta hyvältä tuo Italian matka lisähintoineen sitten paikan päällä. Olemme huomenna lähdössä ko Italian kiertomatkalle. Matka tuli valittua edullisuuden ja nähtävyyksien vuoksi. Raportoin myöhemmin matkakokemuksista lisää.

    • herra 47

      Kannatti käydä Azuro-matkalla Italiassa 22-29.10-13. Oppaamme oli Andrei, joka ansaitsee kiitokset huolehtivasta, asiantuntevasta ja asialliseta opastuksesta. Hän hallitsi italian kielen ("isänkieli") ja historian suvereenisesti. Asuuhan hän Roomassa nykyään. Andreillä oli ratkaiseva vaikutus siihen, että matka onnistui hyvin. Kävimme Firenzessä Venetsiassa ja Roomassa, Montepulcianossa ja San Marinossa ym. Asuimme neljän tähden hotelleissa ja ateriat, aamiainen ja illallinen olivat monipuolisia tarjoten myös uusia makuelämyksiä. Varasimme kaikki paketiti ja lisämaksua tuli 315€ per henkilö. Bussimatkat/venematkat ja siirtymiset näihin kultturikaupunkehin olivat hieman rasittavia, mutta tähän olimme varautuneetkin. Bussissa istumista oli arvioni mukaan ainakin n. 1000 km !? Asuimme Pesarossa neljä yötä ja Chianciano Termessä kolme yötä ja suunnistimme sieltä eri kohteisiin. Suosittelen matkaa täyden paketin kanssa ja neljän tähden hotellissa. Huomioi, että Italiassa hotelliluokitus poikkeaaa Suomalaisesta. Tosin Chiancianossa hotellimme Michel Angelo oli "neljä plus" siistit, väljät huoneet ja hyvät ateriat. Ainoa pieni huomautus on se, että esitteessä mainitaan Rimini kohteena. Onneksi Pesaro oli rauhallisempi ja helpompi kohde siirtymisen kannalta muihin kohteisiin.

      • herra471

        Pesarossa yövyttiin tietysti kolme yötä.


      • rouva 1
        herra471 kirjoitti:

        Pesarossa yövyttiin tietysti kolme yötä.

        Kiitos hyvästä viestistä. Kysyisin vielä säästä, oliko lämmin, kosteaa jne. Kuinka pukeutua, lähdemme samalle matkalle 12.11


    • herra472

      Säät suosivat matkaamme. Päivälämpötila oli jatkuvasti n. 22-26 astetta. Vain yhtenä aamupäivänä satoi ollessamme jo bussissa matkalla Venetsiaan. Lyhythihainen paita riitti ainakin minulle. Ehkä säät ovat marraskuussa sateisemmat ja kylmemmät. Kannatta ottaa villapaita mukaan. Hotelleissa saatta tulla yöllä kylmä. Kannattaa pyytää respasta lisäpeittoja. Italiassa sähkö on kallista ja lämmityksessä säästellään. Erittäin tiiviin ja toisten mielestä raskaan matkaohjelman takia on hyvä tutustua jo etukäteen esim yotuben ja kirjojen avulla eri kohteiden nähtävyyksiin ja historiaan, jos ei ole käynyt aiemmin esim. Roomassa ja Venetsiassa. Toivotaan, että saatte asiantuntevan oppaan (Andrein) oppaaksenne niin kaikki sujuu.

    • tese2

      HEI!
      Olemme lähdössä Turkin Antaliaan viikon matkalle ( 2.4.14 ) ja kysyisinkin puhuvatko Azuro-matkaoppaat suomea.

    • ISÄ

      Jaa¨a kun näitä matkakertomuksia lukee niin herää kyllä epäilys, että mihinkä extreme matkalle sitä ollaan lähdössä..
      Matka Turkkiin on tilattu koko perheelle jossa alaikäisiä lapsia, mutta ei 4 hengen huoneita ole, vain kahden hengen ja hotelleistakaan ei tietoa....

      Matkaan pitäisi lähteä parin viikon päästä, jo pani miettimään mitä tuli tilattua.

      • Isä

        No niin matka tehty ja tässä palautetta...
        Täytyy todeta että meillä, kun otimme vip matkan, niin ei ollut kuin posittivista sanottavaa.
        Toki pientä kommellusta oli matkalla, mutta ei mitään sellaista mistä ei keskustelemalla selvinnyt.
        Matka oppaanamme oli Turkkilainen ja pätevä miesopas kielenään turkki ja hyvä englanti, jonka nimeä en muista ja hänellä suomea puhuva nais tulkki / opas turkkilainen hänkin, oliko nimi nyt Ötzzi tai jotain sinne päin.

        Jos olettaa että halpa-matkalta saa huippu palvelut keskeiseltä paikalta,- joskaan tällä matkallakaan ei ollut valittaista-, niin on jo lähtiessä väärä asenne.
        Kun tarjotaan edullista matkaa niin se tarkoittaa että jokaisen asiaan liittyvän ja kohteen johonka mennään on oltava kilpailu kykyinen ja kulut ajettava ales..siis pientä ajatusta kun ostat edullisesti niin älä vaadi huippua .. kenties kiertomatkoja ajettaessa oli bonsori kohteitakin mukana?

        Meidän poppoo 2 aikuista ja 2 lasta olivat tyytyväisiä tähän kulttuuri /elämys matkaan joka oli ensimmäinen kosketus turkkiin.
        Meidän arvosanamme koulu numeroilla koko paketista on 8
        niin ja ruuasta ei ollut puutetta..

        Kiitos myös bussi 1 matkustajille olitte tekemässä matkastamme erittäin onnistunutta..


    • cengizhan

      Jos olet matkustamassa turkkin kierto matkalla saat paljon edullisempia tarjous www.top10matkatarjoukset.com sama ohjelma mutta halpaaa miksi pitä maksa liika... top10 hyvä matkaa....

    • huhuhuh

      Hintaan nähden matkan sisältö oli melko ok, saimmehan kuitenkin lennot, hotellit ja bussikuljetukset, mutta edullisellakin matkalla toivoisi oppaiden olevan ammattitaitoisia ja asiallisia asiakkaitaan kohtaan. Ei niitä ainakaan esitteessä pitäsi noin kovasti kehua.

      Omituista näissä Azuron matkoissa on se, että oppaat ovat niin erilaisia. Samoilla lennoilla kanssamme lensivät myös Italia-kroatia ja Italia-Ranska retkeläiset, eikä heillä sentään koko matka mennyt pilalle agressiivisten oppaiden vuoksi, väkisinmyyntiä toki niidenkin infoissa kuului olleen, mutta vihottelu oli loppunut sitten siihen.

      Emme todellakaan tule suosittelemaan kenellekkään näitä Azuron matkoja, emmekä käytä laatukyselyyn vastaamisesta saatua alennuskoodiakaan, sillähän ei todellisuudessa ole mitään arvoakaan, koska matkan voi ostaa tuohon tarjoushintaan ilman koodejakin.

      Tosi mukava lukea myös teidän muidenkin tänä keväänä näillä samoilla matkoilla olleiden matkaajien kommentteja matkastaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6143
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3906
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      253
      2274
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1890
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1343
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1286
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1020
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      976
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      37
      915
    Aihe