Maine Coon

MaineCoonfani

Moikka!
Olen nuori tyttö, jonka perhe on hankkimassa kissaa.
Ollaan harkittu Maine Coonia, ja kysyny että onko kellään kokemuksia, vinkkejä tai muita asioita liittyen tähän kissarotuun?

Onko Maine Coon mahdollista hankkia kerrostaloon, ja sopiiko se lapsiperheelle?
Ehkä hölmöjä kysymyksiä, mutta haluan niihin vastauksia.

Kiitos hirveästi kaikille auttajille!
T: MaineCoonfani :)

15

12535

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Meillä on 1,5v maine coon tyttö ja on kyllä niin ihana kissa kuin olla ja voi! Coonit ovat hyvin sopeutuvaisia ja ihmisläheisiä ja ne ovat mukana kaikessa mitä talossa tapahtuu. Joskus ihan riesaksi asti. Ne sopeutuvat hienosti myös muihin mahdollisiin lemmikkieläimiin, kuten meillä koiraan, ja sopivat oivallisesti myös lapsiperheisiin. Coonit ovat vahvoja kissoja ja tarvitsevat sellaista tekemistä, missä ne voivat käyttää lihasvoimaansa tosissaan. Meillä esimerkiksi isot kiipeilypuut ovat suuressa suosiossa, samoin kaikenlaiset tasot joihin joutuu kunnolla hyppäämään, eli noin metrin korkeuseroilla. Jos coonilla ei ole tarpeeksi virikkeitä, ne alkavat keksiä niitä itse, joten sohvakoristeiksi ne eivät välttämättä oikein sopeudu.

      Jos coonin vie valjaissa ulos, kuten kerrostalossa asuvan kannattaa, on syytä hankkia todella tukevat valjaat, koska jos ne laittaa normaalin kotikissan valjaisiin, ne pystyvät katkaisemaan valjaiden soljet ja jopa sen lenksun johon hihna tulee kiinni. Meidän kissamme kasvattajalta oli kahdesti katkennut (tai vääntynyt auki) kyseinen lenkki kun kissa oli pelästynyt ja kiskaissut täydellä voimallaan valjaita vasten, ja meillä meni soljet rikki kertanykäisyllä kun kissa päätti muuten vain ottaa pikku spurtin. Ja kissa oli silloin noin puolivuotias.

      Coonit pyrkivät myös kokeilemaan rajojaan kurin suhteen, joten niille kannattaa tehdä jo alkuunsa selväksi mitä on luvallista tehdä ja mitä ei. Jos kerrankin antaa periksi jossain asiassa, ne eivät hevillä usko ettei sitä saa tehdä enää myöhemmin.

      Useimmat maine coonit eivät välitä vedestä, vaan ainakin joillekin on tyypillistä mm "pestä" käpäliään vesikupissa. Meillä tuo työntää käpälänsä veteen ja ravistaa sitten kunnolla, ja kun pahimmat vedet tassukarvoista ovat levinneet lähiympäristöön, se kastelee käpälänsä uudestaan ja ravistaa taas. Joten vesikuppia saa täytellä keskimääräistä useammin. Mutta ainakin lattia pysyy puhtaana... Kaikki eivät tee niin, mutta meillä kyllä tekee. Kissa upottaa koipensa huoletta veteen olkapäätään myöten, mutta inhoaa jos sen mahakarvat kastuvat. Jotkut ovat joutuneet laittamaan cooniensa vesikupin isoon vatiin estääkseen lattioita lainehtimasta kissojen vesileikkien takia.

      Coonit ovat "juttelevat" mielellään. Hyvin usein ne ilmoittavat tulostaan erilaisilla äänimerkeillä, kuka vienolla äänellä, kuka täyttä kurkkua naukaisemalla.

      Turkki on enemmän tai vähemmän pitkää, hyvin pehmeää ja silkkistä, ja sitä saa kampailla kerran pari viikossa jotta takut pysyvät poissa. Pennulle on pehmeä harja vielä hyvä, mutta kun pentukarva on varissut pois, pehmeä harja ei enää uppoa turkin läpi, joten harjasta huolimatta takkuja voi tulla. Ja pintakarva on sellaista, että vaikka kissaa silittää, käden alle jäävää takkua ei välttämättä tunne, joten kannattaa käydä turkki läpi kamman kanssa vaikka se tuntuisikin sileältä.

      Varmaankin parempi mainita myös, että kannattaa pitää talo melko siistinä jos paikalla on cooneja. Ne nimittäin käpälöivät kaikkea mihin pääsevät käsiksi, ja ne tunkevat käpälänsä joka ikiseen koloon ja rakoon mitä suinkin onnistuvat löytämään. Ne ovat loputtoman uteliaita ja haluavat aina tietää, minkälainen joku pölyhiukkanen tai pieni roska jossain lattian raossa tai sängyn patjan välissä on.

      Maine coon kehittyy hitaasti, ne ovat täysikasvuisia noin 3-vuotiaina, ja siihen asti niille voi antaa ruokaa suunnilleen niin paljon kuin ne jaksavat syödä. Meillä on 1,5-vuotias tällä hetkellä, ja se painaa nyt n. 7kg eikä ole mitenkään ylipainoinen kokoonsa nähden. Ja koska se on vielä kehittyvä, painoa tulee vielä lisää. Kalkkia kannattaa antaa ruuan mukana siihen asti että kissa on täysikasvuinen. Isosta koosta johtuen ruuan sisältämä kalkki ei riitä maine coonin tarpeisiin.

      Tässä lienee pääkohdat... Kysele lisää jos jotain jäi kertomatta. :)

      Varmaankin haluatte mieluummin pennun, mutta siltä varalta että aikuinenkin kissa kävisi, niin mainitsen, että meidän kissan kasvattaja sanoi juuri eilen, että hänellä olisi 4v tyttökissa joka etsii kotia. On siis juuri tullut täysikasvuiseksi. Todella kiltti ja läheisyydenhakuinen, mutta kasvattajalla on joukko muitakin kissoja, ja niiden joukossa on pari joiden kanssa tämä tyttö ei tule toimeen. Se etsii siis kotia jossa ei olisi muita kissoja.

      • Tan4a

        Hei! Onko teidän kissatyttö leikattu vai ei? Etsimme meidän punatikerille vaimon.=)


      • Tan4a kirjoitti:

        Hei! Onko teidän kissatyttö leikattu vai ei? Etsimme meidän punatikerille vaimon.=)

        On leikattu, valitan. Olisimme halunneet odottaa että kissa ehtii kehittyä kunnolla ennen leikkausta, mutta sille tuli 9-kuisena kiima jonka melutaso oli sitä luokkaa että elämä talossa meni mahdottomaksi. Ei siinä jäänyt vaihtoehtoja.


    • pehmoturkki

      Maine Coon on isokokoinen, ystävällinen ja seurallinen kissa.
      Karvaa lähtee ja turkin hoitoon pitää panostaa, kammata ja harjata, jottei tulisi takkuja ja pestä säännöllisesti koska kissan selkä ja varsinkin häntä rasvoittuvat. Rotukissoilla leikataan kynsiäkin.
      Kissa kannattaa ostaa luotettavalta kasvattajalta, eli katsot
      Maine Coon yhdistyksen sivuja ja siellähän heitä on ja pentuja.
      Mietitte myös haluatteko näyttelyyn, koska näyttelytason kissa on kalliimpi. Myös aikuisena kissan voi ostaa.
      Kissani ovat rohkeita, pärjäävät koiran kanssa ja asuvat ihan sisällä. Halutessanne voitte viedä kisun kerrostalostakin ulos valjaissa. Vapaaksi tätä rotua ei mielestäni tule päästää, metsästysvietti on vahva. Parvekkeen voi verkottaa tai lasittaa, jotta kissat pääsee sinne. Omani ovat sisällä ja siellä paljon virikettä, kiipeilypuita, leluja ja kaverit tietty. Leikin huisketta
      aikuisillakin kissoilla. Vaikka kissoillani on raapimispuut,
      tulee varautua huonekalujen raapimiseen. Tämä rotu kyllä
      oppiikin kun suihkutetaan karkoitetta ja suihkepullosta vettä.

      Uskon kissan pärjäävän lasten kanssa, ystävällinen ja seurallinen rotu. Lapset jos he hyvin pieniä täytyy opettaa kissan kanssa toimiseen ja kissan huomioimiseen, ettei kissaan satu ja silloin tule raapaisuja.

      Eli jos kerrostaloon mahtuu perhe, sinne mahtuu kissakin.
      Mutta yksi varoituksen sana on esitettävä, hyvin vakava varoitus.
      Kun taloon on tullut yksi Maine Coon kissa, sinne tulee pian toinenkin. Omaani on tullut jo 4 kappaletta.
      Ihana valinta, hyvä rotu

    • Hei!
      Me ollaan myöskin mietitty maine coonin hankkimista pesueen jatkoksi. Tällähetkellä meillä on pienikokoinen maatiais tyttö ja parivuotias ragdoll poika. Tämä maine coon ajatus tuli minulta sillä vietin viikon verran aikaa sakassa tuttavan luona jolla oli kyseisiä kissoja kaksi. Yllättäen rakastuin rotuun ihan päätä pahkaa!

      Olemme kyllä valmiita tuosta kissasta maksamaan, mutta ei kumpikaan varsinaisesti olla näyttely ihmisiä. Mietinkin mistä kannattaisi lähteä pentua kyselemään, kun sitä ihan vaan lemmikiksi ollaan ottamassa eikä tarvita menestyneitä vanhempia tai täydellistä väritystä.

      Sitten luin myös tuosta kissojen kiipeilyvietisä. Onkohan turhan riskialtista ottaa kyseinen rotu kotiin jossa on korkea suht hutera tv-taso/vitriini, vai luuletteko, että kissan pystyisi heti pentuna opettamaan siihen, että se ei suinkaan ole kiipeilyä varten. Toki siinä vaiheessa hankittaisiin myös isompi parempi ja korkeampi kiipeily/raapimispuu.

      • suosittelen...

        Kasvattajilla on välillä myynnissä aikuisia, uutta kotia etsiviä kissoja tai vanhempia pentuja - palautunut takaisin, jäänyt myymättä jne. Voit näitä kysellä tai katsoa yhdistyksen listoilta mitä on tarjolla. Puskakasvattajilta ei kannata ostaa, siinä on aina riskinsä, ettei asioita ole hoidettu kunnolla. Varsinkin HCM tulee olla tutkittuna vanhemmilta ja mielellään myös pennuilta ja puskakasvattajat ei sitä tutkituta. Ei kannata uskoa, ettei paperittomilla sitä olisi, sitä on ihan tavan kotikissoillakin, joilla ei ole tekemistä minkään rodun kanssa. Näyttelyissä menestyneet vanhemmat ei suinkaan takaa, että pennuista kaikki on näyttelytasoisia, vaan lemmikkejä syntyy jokaiseen pesueeseen. Eikä kasvattaja voi vaatia näyttelyihin menemään jos sinne et halua mennä.

        Suosittelen hankkimaan sellaisen kiipeilypuun, joka tulee tiukasti katon ja lattian väliin. Ne on tukevia ja riittävät hyvin kissan kuin kissan touhuamiseen. Isokokoiset kissat vaativat todella tukevan telineen, eikä siinä kannata säästellä.


      • suosittelen... kirjoitti:

        Kasvattajilla on välillä myynnissä aikuisia, uutta kotia etsiviä kissoja tai vanhempia pentuja - palautunut takaisin, jäänyt myymättä jne. Voit näitä kysellä tai katsoa yhdistyksen listoilta mitä on tarjolla. Puskakasvattajilta ei kannata ostaa, siinä on aina riskinsä, ettei asioita ole hoidettu kunnolla. Varsinkin HCM tulee olla tutkittuna vanhemmilta ja mielellään myös pennuilta ja puskakasvattajat ei sitä tutkituta. Ei kannata uskoa, ettei paperittomilla sitä olisi, sitä on ihan tavan kotikissoillakin, joilla ei ole tekemistä minkään rodun kanssa. Näyttelyissä menestyneet vanhemmat ei suinkaan takaa, että pennuista kaikki on näyttelytasoisia, vaan lemmikkejä syntyy jokaiseen pesueeseen. Eikä kasvattaja voi vaatia näyttelyihin menemään jos sinne et halua mennä.

        Suosittelen hankkimaan sellaisen kiipeilypuun, joka tulee tiukasti katon ja lattian väliin. Ne on tukevia ja riittävät hyvin kissan kuin kissan touhuamiseen. Isokokoiset kissat vaativat todella tukevan telineen, eikä siinä kannata säästellä.

        Joo olen sen verran noita yhdistyksien sivuja lueskellutkin, että en mitään puskakasvattajaa harkitsisikaan :) Täytyy tosiaan pitää silmät auki ja tutkia noita oikeiden kasvattajien sivuja aktiivisesti!

        Ja noita kiipeilypuita olen tosiaan netistä katsellut ja haen aina nimenomaan niitä, joissa on maininta soveltuvuudesta juurikin isoille kissoille.Muutenkin olen yrittänyt katsoa mahdollisimman monipuolisia puita, että riittää tilaa ja mielenkiintoa kaikille kolmelle mikäli tuo pesue sillä yhdellä katilla vielä kasvaa :)

        Kiitos paljon vinkeistä!


      • Tan4a

        Kyllä maine coonia löytyy myös vaan kotikissaksi se myydään silloin pet nimikellä.
        Myös on olemassa mahdollisuus osamaksuostoksena.
        Kiipeilyista: se on todella yksillöllistä. Meidän uros ei kiipeilee kapiin vaikka tykkä olemaan kiipeilypuussa ikkunan lähellä. Toiset maine coon omistajat kertoivat että vesileikki on heidän kissoilla mieluisat, meidän Jan ei tykkä niistä ollenkaan. ;-)


      • Tan4a
        suosittelen... kirjoitti:

        Kasvattajilla on välillä myynnissä aikuisia, uutta kotia etsiviä kissoja tai vanhempia pentuja - palautunut takaisin, jäänyt myymättä jne. Voit näitä kysellä tai katsoa yhdistyksen listoilta mitä on tarjolla. Puskakasvattajilta ei kannata ostaa, siinä on aina riskinsä, ettei asioita ole hoidettu kunnolla. Varsinkin HCM tulee olla tutkittuna vanhemmilta ja mielellään myös pennuilta ja puskakasvattajat ei sitä tutkituta. Ei kannata uskoa, ettei paperittomilla sitä olisi, sitä on ihan tavan kotikissoillakin, joilla ei ole tekemistä minkään rodun kanssa. Näyttelyissä menestyneet vanhemmat ei suinkaan takaa, että pennuista kaikki on näyttelytasoisia, vaan lemmikkejä syntyy jokaiseen pesueeseen. Eikä kasvattaja voi vaatia näyttelyihin menemään jos sinne et halua mennä.

        Suosittelen hankkimaan sellaisen kiipeilypuun, joka tulee tiukasti katon ja lattian väliin. Ne on tukevia ja riittävät hyvin kissan kuin kissan touhuamiseen. Isokokoiset kissat vaativat todella tukevan telineen, eikä siinä kannata säästellä.

        Olen sama mieltä.. Ja lisäyksenä että pennut on aina arvopeli.. Joskus tulee hyviä keskitasoisilla vanhemmilla ja joskus toisinpäin. Kasvattaja osaa luokitella pennut kokemuksella ja pet pennuille tulee olemaan oma hintakin.


    • Tan4a

      Hei! Minulla on ollut koko elämäni kissoja ja nyt upea maine coon uros, kuka on äsken tullut isäksi. Kissan emon kasvattaja sai ihanat 5 karvapalloa: 3 valkoista, 1 punertava tabby ja ruskea mikä on alustavasti jo varattu. =)) Voitte tutustua pentuihin ottamalla yhteyttä minuun [email protected]
      Maine coonin luonnosta en voin sanoa muuta kuin - PARAS KISSA ELÄMÄSSÄNI! ))) Se on kaunis, fiksu, ystävällinen AINA, rakastava ja perheeseen sopeutuva. Siitä tulee ihan varmasti osa perhettä. Me asumme kerrostalossa ja kyllä ihan hyvin sinne mahtui myös coonimmekin. Ulkoilutan sitä usein hihnassa. Maine coonin luonne on todella rauhallinen ja ihmisrakastava.

    • Huolestunu

      Maine voin kissojen varhais sterisaatiot ja leikkaukset,pentujen leikkaukset kissaloiden ja muutamien kasvattajien pasma puheita .omia pentutehtailuja .kissojen rääkkäystä. T.huolestunut

    • Anonyymi

      Mitä mahdat tarkoittaa ja mitä kasvattajia??

    • Anonyymi

      Hankittiin 2 naaras mainecoon mixiä. Isä on puhdasrotuinen mainecoon. Eroa on silti tavalliseen kotikissaan

      Ovat erityisen pelottomia ja uteliaita. Meillä on ennen ollut vaan kotikissoja ja kaikki ovat olleet kun taloon ekaan kertaan astuneet niin piilossa ja peloissaan kunnes tottuvat. Nämä mainecoon mixit eivät itkeneet autossa vaikka eka kerta oli autossa olla ja yrittivät leikkiä tassulla kopin oven raosta vaihdekepin kanssa. Kotona kopista tulivat ulos ja olivat kuin olisivat aina asuneet. Tutkivat ja yön nukkuivat meidän kanssa. Yrittävät nykyään myös kun töistä tulee niin juosta rappukäytävään mitä muut kissat ei koskaan uskaltanut edes ajatella.

      Rohkeudesta on myös haittaa siinä mielessä että keittiöpöydälle ja hellan päälle yrittää jatkuvasti mennä vaikka olen yrittänyt opettaa aina ettei saa. Vesisprayta olen myös käyttänyt koska siitä on mitätön haitta siihen nähden kuin joskus että hyppäävätkin kuuman hellan päälle. Eivät pelkää sprayta oikein eikä mikään tunnu tehoavan. Hyppäävät pois kyllä mutta tuntuu että pian yrittävät heti uudestaan.

      Muuten kivoja kissoja, välillä omaa rauhaa ei saa mutta ovat huvittavia otuksia ja kissanmintusta sekosivat enemmän kun kotikissat :) Kilttejä, terveitä, energisiä

    • Anonyymi

      Moi! Meillä ollut Maine cooneja useita!!!
      Lempeä, ihmisrakas ihan "rasittavuuteen saakka"😁😁 Kiintyy perheeseen täysin.
      Vieraita ei siedä, Perhekeskeinen, leikkisä ja osallistuva!! Suosittelen😸😸😸

      • Anonyymi

        Ap on jo aikuinen ja kissa 10v.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      59
      3087
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      545
      2942
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2135
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1962
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1805
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1771
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1522
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      99
      1257
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1208
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1162
    Aihe