Ruotsi on vaikeaa

wehagasbhraewbnhj

Onko täällä muita joiden mielestä ruotsi on todella vaikea kieli? Tällä hetkellä käyn kakkoskurssia ja hommasta ei tunnu oikein tulevan mitään, teen toistuvasti kielioppivirheitä ja kotiaineiden kirjoittaminenkin on työlästä koska lauseiden tekeminen on minulle hankalaa ja saan tarkistella niitä moneen kertaan(silti niitä virheitä löytyy).

Englannin numeroni on 9, mutta ruotsin vain 6. Onko ruotsi oikeasti vaan niin vaikea kieli?

54

4829

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • qweqweqweerrerer

      Minusta kieliä oppii parhaiten jos niille löytyy jotain käytännön tarvetta, ja englannillehan löytyy kun siihen nykymaailmassa törmää kaikkialla.

      Ruotsin käytölle minulla ei taas ole koskaan ollut minkäänlaista tarvetta vaikka asun melko lähellä ruotsinkielisiä alueita, eipä sitä näin ole tullut juuri opittuakaan, Englanti 9, Ruotsi 7.

      Tuon 7 saamista kursseista en ole kyllä kokenut vaikeaksi, kun vähän vain luen kunnolla sanoja ennen koetta pystyn pitkälti päättelemälläkin luetunymmärtämisissä saamaan hyvät pisteet, voi olla että kokeetkin ovat täällä tasoltaan aika helpohkoja.

      Koulun ulkopuolellahan ei näillä ruotsintaidoilla kyllä pärjäisi missään.

      • Anonyymi

        Koulun ulkopuolella pakkoruotsia ei tarvita juuri missään, siinä se ongelma on.

        Pakkoruotsi on Suomessa täysin turha ja tarpeeton kieli!

        Ruotsi olisi muutettavat pikimmiten valinnaiskieleksi.

        Pakkoruotsista on päästävä eroon!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koulun ulkopuolella pakkoruotsia ei tarvita juuri missään, siinä se ongelma on.

        Pakkoruotsi on Suomessa täysin turha ja tarpeeton kieli!

        Ruotsi olisi muutettavat pikimmiten valinnaiskieleksi.

        Pakkoruotsista on päästävä eroon!

        Tinta, tinter, tant, tåntit. Sen mä opin jo päiväkodissa kasperiltajesperiltäjajoonatanilta sekä virolaiselta. Mitä enemmän vetää, sen parempi. Ja jälkimmäisellä suhteet politiikkaan hyvät. Arvostan korkealle <3


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koulun ulkopuolella pakkoruotsia ei tarvita juuri missään, siinä se ongelma on.

        Pakkoruotsi on Suomessa täysin turha ja tarpeeton kieli!

        Ruotsi olisi muutettavat pikimmiten valinnaiskieleksi.

        Pakkoruotsista on päästävä eroon!

        Wikipedian mukaan joku 2/3 ei kannata pakkoruotsia, mutta valitsemistamme edustajista kuitenkin suuri enemmistö, ja perkeleenä on persut,, tosin voi katsoa edustajan muustakin puolueesta, mikäli saavat vapaasti äänestää vastaan.


    • opit kyllä

      Ruotsi on rakenteeltaan monimutkaisempi kuin englanti. Mutta ajattele, kaikki ruotsalaisetkin ovat sen oppineet, niin kyllä sinäkin opit.

      • psykiatri

        On täysin eri asia oppia kieli aivan pienenä lapsena omana äidinkielenään kuin alkaa opetella joskus seiskaluokalla.

        Ja lisäksi haluaisin myös mainita, että väite "kaikki ruotsalaisetkin ovat sen oppineet niin kyllä sinäkin opit", vihjaa sitä että aloitusviestin postaaja olisi ruotsalainen.


      • tadaaa

        Kukaan ei saa syyllistää itseään jos pakkoruotsi ei maistu. Vika on pakkoruotsissa. Pakkoruotsia vaivaa sen tarpeettomuus ja pakollisuus.

        Suomessa yritetään osoittaa että pakkoruotsin opiskelijaa vaivaisi motivaation puute tai motivaation puute olisi oma yksilön vika. Näin ei kuitenkaan ole. Vika on ruotsinkielessä ja sen haitallisuudessa, turhudessa ja pakollisuudessa.

        Ruotsin pakollisuus on hyödyttömyyden seurausta. Jos ruotsin kieli olisi rikkaus Suomessa, se kantaisi itse itsensä, eikä sitä tarvitsisi pakottaa koko kansalle. Jos ruotsin kieli kuuluisi suomalaiseen identiteettiin, suomalaiset osaisivat tai sitten he opiskelisivat sitä vapaaehtoisesti, eikä sitä tarvitsisi pakottaa koko kansalle.

        Ruotsin pakottaminen koko kansalle alleviivaa ruotsin tarpeettomuuden ja valheellisen mantran ruotsin kielen rikkaudesta Suomelle. Tarpeettomuuteen panostaminen ei millään voi olla rikkaus vaan rasite. Suomessa tämä pakkorasite on tehty koko väestöä koskevaksi rasitteeksi, eikä sen haitallisia vaikutuksia saa aliarvioida.

        Koska poliittisin keinoin ei voida eikä onnistuta päättämään ruotsin hyödyllisyydestä, ollaan päädytty muodostamaan esteitä yksikieliselle suomenkieliselle toiminalle Suomessa, ruotsin kielen tukemiseksi. (virkamiesruotsi, pakkoruotsi) Siitä on syntynyt järjetön tilanne, jossa estetään suomenkielisen enemmistön kaikenlainen menestyminen ja sivistyksen kehitys, vähemmistön identiteetin tekohengittämisellä. Tämä ilmenee mm. siten, että Suomessa helpotetaan pääsyä opiskelemaan ruotsin kielellä huomattavasti vähäisemmillä tiedoilla ja taidoilla.

        Pakkoruotsin "rikkaus" on tehty keinotekoisesti aiheuttamalla haittaa niille, jotka eivät sitä osaa, käytä tai opiskele sillä kielellä. Tämä on aiheuttaa sen, että ruotsin kielentutkinto ja -taito vaaditaan työtilanteissa, joissa asia pystyttäisiin hoitamaan ja käsittelemään todellisesti yksikielisessä Suomessa pelkästään suomenkielellä. Näin on esimerkiksi Itä-Suomessa, jossa venäjän kieli ruotsin kielen sijasta, olisi paljon tärkeämpi hallita nyt ja varsinkin tulevaisuudessa.


    • 9087afs

      ihan paskaa se on. kuhan saat läpi neljä niistä viidestä kurssista nii ettei lakin saaminen jää siitä kiinni nii hiton hyvä, itse ainaki tällä taktiikalla menny ja nätisti on lakki ihan kohta piässä :)

    • riuttala76

      Tottakai se on hankalaa oppia sellaista asiaa mistä ei kertakaikkiaan tunnu olevan mitään hyötyä. Oon tosi tyytyväinen et nykyään voin lukea englantia lähes täydellisesti vaikka en varmasti osaakaan sitä täydellisesti ääntää. Venäjän kielikin tulee elämässä koko ajan vastaan. Mut kukaan ei oo kyllä mulle elämäni aikana puhunut sanaakaan ruotsia missään lukion oppituntien jälkeen. Ruotsi ei maanakaan kiinnosta mua pätkääkään, Saksassa sen sijaan voisin kuvitella käyvänikin, lähinnä kuitenkin mua on kiinnostaneet Hollannin Amsterdam ja Thaimaan Bangkok. Damissa ainakin Englannilla pärjäsi hienosti ja kai ne Ruotsalaisetkin koulussa ja tietokonetta näpertäessään Englantia on oppinut puhumaan.

    • elizee

      ruotsi on juurikin siksi vaikeaa, että sitä ei kuule täällä suomessa juuri missään, mikä on kyllä hassua, sillä toinen virallinen kielemme on ruotsi. mutta joka tapauksessa, englantia tulvii joka tuutista, venäjääkin kuulee jo suht paljon etenkin loma-aikoina, mutta ruotsia ei muualla kuin jollet itse menee kuuntelemaan ruotsin kielistä musaa netistä tai radiosta tai katso ylefem:aa.

      • nythuijaat

        Voi sitä muutenki kuulla ku vaa sun mainitsemillas tavoilla. Tänäänki kuulin ku kaupungilla kävellessäni perässä tuli ruotsia puhuvia nuoria.


    • helppoa

      Onko ruotsi vaikeaa? No, kaikkihan on suhteellista.

      Jotkut opiskelevat latinaakin ja oppivat hyvin, vaikka sitä kuuluu tasan viisi minuuttia viikossa radiosta. Siihen verrattuna ruotsia kuulee paljon ja monesta tuutista.

      Ei ruotsi ole vaikeaa ollenkaan! On vain kovapäisiä opiskelijoita, jotka eivät halua oppia.

      Itselläni oli koulussa ruotsista aina 10. Ja käyttöä kielelle on löytynyt.

      • nasuunnaa

        Ruotsi ei ole sivistyskieli. Sivistyskielta opiskelevat myos muut ulkomaalaiset suomalaisten lisaksi.

        Ruotsi on käyttäjävihamielinen kieli koska se ei toimi englannin tai muiden suurten kielien tavoin. Se ei yhdistä kahta EI äidinkieleltään ruotsinkielistä, vaan toimii vain suomen- ja ruotsinkielisen välillä.

        Englanti on käyttäjäystävällinen kieli koska sitä voi käyttää melkein kaikkien kanssa. Ruotsi ei ole käyttäjäystävällinen vaan oikeammin käyttäjävihamielinen kieli.

        Ruotsi on käyttäjävihamielinen kieli suomenkieliselle koska ruotsin kieli ei toimi koskaan kahden ulkomaalaisen välillä kommunikaatiokielenä. Suomalaiset ovat ainoita ulkomaalaisia jotka opiskelevat ruotsia. Suomalaiset pyritään asettamaan alempaan asemaan ruotsin kielen avulla, kun suomalainen joutuu ojentamaan äidinkielenedun ruotsalaiselle puhuessaan.

        Ruotsi on käyttäjävihamielinen kieli suomenkieliselle koska se on pakotettu suomenkieliselle eikä suomalainen saa siten valita edes muita kieliä sen tilalle.


      • Anonyymi

        Mitä sinäkin siinä arvosteluet, jos itsellesi kielet ovat helppoja, olet kielellisesti lahjakas? Vähä-älyisyyttähän tuo on verrata toisiinsa kahta ihmistä, joilla tässä suhteessa on aivan erilaiset edellytykset oppia kieliä. Hölmö kommentti.


      • Anonyymi

        "Kovapäisiä opiskelijoita"?


    • ghfngnfd

      Ruotsi ei ole hankalaa, kielioppi on melko selkeää. Sanoja vain ei kuule arkipäiväisessä elämässä kuten englantia, joten kirjoittaminen ja sanojen muistaminen on erittäin työlästä. Lukiossa varsinkin, uutta sanastoa tulee koko ajan.
      Yläasteella ruotsi 9, nyt 6-7. Käyn ruotsia vain virkamiesruotsin takia.

    • blääf

      Kyllä musta ruotsi on vaikeaa ei meinaa jäädä millään sanat päähän vaikka yrittää

    • ruotsivitsiin

      Ruotsi on vaikeaa ja epäkäytännöllistä. Kieltä ei tarvitse mihinkään, siksi huono motivaatio oppia.

      Englannin kielen olen hyvin oppinut, kun naperona tuli pelattua vaikkapa pokemonia ja katsottua simpsoneita. Ruotsia en missään kuule, numerotkin sen mukaisia (peruskoulussa 7, lukiossa 5).

      Ja ainahan ne kiinnostavat aineet menee hyvin kun niitä jaksaa paremmin opetella, ruotsi ei ole yksi niistä aineista :)

    • PastoriMaldonado

      Sekä englantia että ruotsia opiskelleena sanoisin, että ruotsi on kielenä helpompi ja etenkin loogisempi kuin englanti. Ruotsi on puhtaasti germaaninen kieli, kun taas englanti on germaaninen kieli, johon on lainattu MASSIIVINEN määrä sanastoa latinasta suoraan ja latinasta ranskan kautta. Tästä syystä sanasto on varsin muhkea ja synonyymeja kullekin sanalle on usein useita. Latinalaisperäisen sanaston opiskelu oli itselleni ainakin melko hankalaa, koska sanojen rakennetta on vaikea päätellä, koska niitä palikoita joista se sana on muodostettu latinassa ei ole englannissa. Otetaan vaikkapa sana "convince". Mistä tuo sana koostuu. Pelkän englannin avulla tuota varsin vaikea ymmärtää. Engalnti on kielenä karmea sekametelisoppa!

      Sen sijaan englantia on tosiaan helpompi oppia juuri siksi, koska sitä kuulee niin paljon enemmän. Ruotsi taas on selkeydestään huolimatta lähes turha.

    • TÅÅR

      Mulla on myös ollut hankaluuksia ruotsin kanssa... Mut monilla on se asenneongelma siihen kieleen mikä vaikeuttaa aika paljon oppimista; mullakin oli yläasteella asenne vähän sellanen että ihan tyhmä ja ruma kieli jne. Nyt haluisin oikeesti oppiakin sitä mut ei se ihan helppoa ole. Kai se siitä kun vaan näkee vaivaa...

      • Anonyymi

        Mikä "asenneongelma"? Jokaisella ihmisellä on tämä yksi elämä, ei siinä tarvitse olla mitään asenneongelmaa jos jokin asia ei kiinnosta eikä koe siitä olevan mitään hyötyä ja haluaa itse päättää mihin aikansa täällä käyttää. Typerä tapa alistaa ihmisiä väittämällä aina että vika on ihmisessä itsessään jos jokin asia ei nappaa.


    • det är inte för mig

      Mullakin on ruotsin kanssa ongelmii, vaikka enkun koen tosi helpoksi. Oon miettiny, että tää johtuis vaan siitä, kun en käytä ruotsia missään ja opi sitä lisää koko ajan "itsestään" kuten eglantia. Kaikki asiat on vieraita. Aloin vasta lukiossa tajuta, miten rankkaa oikeesti on opetella jotain täysin itelle vierasta kieltä panostaen siihen oikeesti, kun aloin lukee espanjaa. Numerot on täl hetkel ollu vähän samaa luokkaa kuin ruotsissa - seiskaa ja seiskapuolta. Englannissa sitten oon saanu jotain kasia ja ysiä (ja siihen kieleen mä en panostanu, ku oli aina kovempi huoli muista aineista, jotka menee huonommin, mut pitäis kai yrittää organisoida koko kokeisiinluku paremmin.)

      • Anonyymi

        Ruotsi on lähinnä kuten kirjoitetaan ja norja sitäkin enemmän ja jää päähänmkuin itsestään. Enkussa on helppo kielioppi ja lauserakenne, mutta kirjoitetaan väärin, joka lausumisen keskivaikeuden lisäksi tekee enkusta melko sikamaisen kielen, ja on rinnastettavissa typeryyteen ja kidutukseen. Mitä vikaa ihmiskunnassa on?


    • Abiturientti

      Kaikille,jotka valittaa et yleinen koulumenestys kärsii ruotsin takia,nii miettikää uudestaan,kannattaako sinne lukioon sit mennä ? Menkää amikseen,missä näiden peruskouluaineiden opetuksen taso vastaa yläasteen opetusta,jos kerta nii ahistaa kun ruotsia ei jaksais opiskella.

    • asjks

      Ruotsi ei ole sinänsä mikään hankala kieli verrattuna vaikka venäjään tai saksaan, mutta se on se kielen tarpeettomuus, mikä syö motivaatiota oppia sitä. Ja toisaalta englanti on kuitenkin monelle jo melkein pikkulapsesta saakka tuttu kieli, toisin kuin ruotsi.

      Pärjäsin itse koulussa keskinkertaisesti ruotsin kielessä ihan sen takia, että ajattelin, ettei huonon ruotsin yo-tuloksen takia kannata pilata omia jatko-opiskelumahdollisuuksiaan. (Tämä siis 90-luvun puolivälissä, kun ruotsi oli vielä pakollinen kirjoituksissa). Koita siis sinnitellä ruotsin kanssa sen verran, ettei lukion käyntisi kaadu siihen. Ei se ruotsi sen arvoinen murhe ole, että sen takia kannattaisi jättää lakki hankkimatta, jos kerran kuitenkin pystyt saamaan kurssit läpi.

    • !!!!!

      Oon aina ollut huono koulussa, enkä mennyt lukioon, englanti 5, ruotsi 8. Minusta ruotsi on helpompaa, en tiedä miten on lukiossa, nyt uudelleen kiinnostunut ruotsista, koska työssäni katsotaan eduksi ja itse käyn myös ruotsissa aika useasti niin omasta mielestä kiva osata, aion mennä aikuislukioon vain noille ruotsin tunneille, saa nähdä miten pärjään :)

    • Arttu R2-D2

      Ruotsin kieli oli mustakin vaikeaa, kun sitä opettiin tylsällä tavalla. Parenmin sitä oppisi jos tutustuisi johonkin, joka puhuisi sitä äidinkielenään. Mutta kyllä ensiksi alkeet pitää olla hallussa, jotta on vahva poha sitten oppimaan lisää tätä niin sanottua toista kotimaista. Esim. veljeni ei osannut juuri ollenkaan ruotsia ylä-aste ajoilla. Mutta nyt hän viihtyy jopa ruotsinkielisten kanssa, kun harrasti urheilua ja ruotsinkieliset yleensäkin tekevät asioita yhdessä meitä suomalaisia enempi. Itse en osaa oikein Englantiakaan, mutta yritän ymmärtää puhetta ja kirjoitettua tekstiä niin hyvin kuin on vain mahdollista. Ruotsia en ymmärrä oikeastaa ollenkaan olen huulipyöreänä jos joku kysyykin jotain ihan arkista ruotsiksi multa. Kaiken huipuksi mulla on suvussa näitä joilla se on äidinkielenä, mutta osaavat onneksi myös suomea huh mikä helpotus tosiaan. Tosiaan en ole viittynyt edes oman sukulaisten takiakaan opiskella edes sen vertaa jotta voisi kysyä heiltä jotain, sekä ymmärtäisin mitä he sanoivat mulle.

    • ällät

      ruotsi on yksi helpimmista kielistä pahvi

      • RuotsistaÄllänSaanut

        Millasia ovat pahvikielet? Kuumaperuna-kielen olen kuullut.. .D


    • onseon

      Ruotsia pitäisi olla koulussa paljon enemmän. Olisi helpompi oppia, kun ruotsia olisi yläkoulussa kolme kertaa viikossa ja lukiossa 10 kurssia. Ruotsi on oikein mielenkiintoista ja sille on aina käyttöä, kunhan sitä vain osaa.

      Englanti on pakkokieli, koska sitä tarvitsee paljon. Melkein jokainen luulee oppivansa englantia helposti ja osaavansa sitä hyvin. Mutta useiden englanti on aivan kauheaa, hirveä ääntäminen ja kielioppia ei juuri ollenkaan, sanasto suppea, mutta osaavinaan ollaan ja mielellään sitä sönkötetään joka välissä.

      • RuotsistaÄllänSaanut

        No hyvin perustelit tarpeesi

        oikein tyhjä kappale välissä.

        Miksi en voi tilata ruotsiksi tavaraa Kiinasta?täysi vääryys.


    • noeisekylole

      Onko ruotsi vaikea kieli? Ei.

      • RuotsistaÄllänSaanut

        Miksi ruotsi ei ole mielestäsi kieli?


    • Muitakin.mimmejä

      "Onko täällä muita joiden mielestä ruotsi on todella vaikea kieli?"

      Ei ole. Kaikki germaaniset kielet ovat naurettavan helppoja. Onneksi ei tarvitse opetella suomea:
      Keväällä sää on lämmin. Kesäkuussa sää on lämpiMÄMPI. Heinäkuussa sää on lämpiMIMMILLÄÄN.

      • RuotsistaÄllänSaanut

        Älä opepeppeepe pepe telekkeakakaakn.


    • RuotsistaÄllänSaanut

      Ruotsi on oikeesti tosi helppoa! Aluksi saattaa tuntua vaikealta, mutta kun lukee sanoja kolme neljä iltaa ja kokeeseen kaks viikkoa ennen nii kyllä alkaa luonnistumaan!

      • RuotsistaÄllänSaanut

        Alulla tarkoitan ekat 12 vuotta. Toisaalta taas vanhempani ja siskoni auttoivat!
        niiku lel helppoa on.


      • onseon

        Ruotsi on mielenkiintoista, mutta sinä et ole. Olet suomalainen RALLIENKLANTI HÖÖLMÖ


    • EemeliLehtonen

      Mun englanti on 10 ja ruotsi 6

      • Anonyymi

        Mun ruotti on 4 ja enkku 9, ja nekin käytännössä, koulujen jälkeen. Koulunumeroilla ei ole merkitystä.


    • Sama täällä, olen jo 9 luokalla ja vittu ku se on niin vaikeeta, tuntuu että en saa ikinä mitään aikaseksi ruotsin tunneilla kun en ymmärrä siitä paskaakaan.

    • Anonyymi

      periaatteessa suomalaisten on helppoa oppia kieliä joissa sanat perustuvat samanlaiseen tavujen ääntämiseen. Saksan, ruotsin ja japanin kielten opiskelu ei pitäisi tuottaa isoja ongelmia suomea äidinkielenä puhuville.
      Sitä mikä tuntuu itselle täysin hyödyttömälle sitä ei tietenkään opi vaikka olisi helppoa kuin heinänteko

      • Anonyymi

        Japanin kuviot on helpompia kuin kiinan, tosin niitä on japanissakin.


    • Anonyymi

      Minun enkun arviointi on 10 mutta ruotsi on 6 se on vain hirvittävä kieli jota oppia

      • Anonyymi

        Asenteella käänteinen vaikutus.


    • Anonyymi

      ruotsin kieli on suomenkieliselle periatteessa helpompia kieliä opetella. Ääntäminen ja tavutussysteemi ja kirjoittaminen melko suoraviivaista puuhaa. Sekä ruotsi noudattavat samantapaista tavupohjaista ääntiöiden muodostamista. Englanninkielessä ääntäminen ja kirjoitusasu poikkevat kuin yö ja päivä. Englanninkielisellä sanalla voi olla kymmeniä eri sisältöjä riippuen asiayhteydestä. Suurella osalla englantia natiivisti puhuvilla on isoja ongelmia osata kirjoittaa puhutut sanat oikein. Jos asian pelkistäisi suomenkieltä puhuvalle helpoimpia opittavia kieliä ovat : Ruotsi, saksa ja japani. Sen sijaan englanti, ranska ja venäjä ovat haastavia.

      • Anonyymi

        Toi on täysin väärin.


    • Anonyymi

      Perusteluni:
      Ruotsinkielessä ääntäminen ja kirjoitusasu poikkevat kuin nakki ja T3E2 tank with Christie suspension . åägkgvgdklövöxzvöxzvöjlxz -. sanalla voi olla kymmeniä eri sisältöjä riippuen siitä miksi se sanotaa tai jätetään sanomatta.

      Jos et erota nakkia panssarivaunusta, älä liity palkkasotilaaksi

      Kerrankin eräs Tuhkolmalainen puhui minulle kovaa . En tajunnut mitä se sanoi Sitten huomasin että olin laskenut alasimen sen jalalle. Kuulemma pitää olla tukevasti varustautunut ulkomaanmatkaa varten. Siksi julen kaina alasimen kanssa tukevan oppaan kera siis. Kakkonen kiinnostaa lounnolisesti

    • Anonyymi

      ei ruotsin kieli suinkaan ole vaikeata. Se on helppoa oppia jos on motivaatiota.
      Paras kieli suomen kielen jälkeen.

      • Anonyymi

        Norja on parempi,, ei ole ä ja e ongelma ym. samalla tasolla ja äänistäkin niellään osa, ja tanskassa vielä suurempi osa ja sekavuutta lisätty. Norja on vahva ehdokas parhaaksi kieleksi, ja muutenkin parempi maa kuin Suomi ja Ruotsi. Paremman perässä on päästävä Kanadaan tai Australiaan, joka on paljon vaikeampaa. Suomalaiselle luonnolliset valinnat on siinä, johon voi valikoiden harkita jenkkejäkin.


    • Anonyymi

      Paljon helpompaa ruotsi on kuin englanti. Motivaatiota saa kummasti lisää, kun menee vaikka kesäksi kierteleen Ruotsin maakuntia. eli lähtee oikeesti siitä tukholmasta vähän pitemmälle. Ruotsin valtiossa on monia positiivisia piirteitä mm työpaikkojen keskustelukulttuuri sekä yrittäjien ja lapsien arvostus sekä historiallisesti kerrostuneempi kaupunkikuva. Oisin itekin aikonaan Ruotsiin muuttanu, mutta kun kuvittelin että mieluummin sitä kehittäisi kotimaataan. Mutta eipä täällä kukaan ollut valmis helpompaan elämään. Mutta tosiaan, joka kesä ruotsissa käyny jo 15 vuoden ajan ja aina löytyy uutta.

      • Anonyymi

        Pakkoruotsi yksinään on riittävä peruste muuttaa Suomesta, vaikka sitten Ruotsiin, jonnekin ei etelään siellä, koska kaikki ongelmat on siellä.


    • Anonyymi

      Ruotsia oppisi,jos kuulisi ja matkisi,mutta ruotsinkieliset vaikenevat tyystin ja puhuvat suomea.Kääytännön kielitaitoa ei opeteta kieli-oppi tulisi muutenkin mukaan eihän suomeakaan opeteta kieli-opillisesti ensin vain käyttäen.

    • Anonyymi

      Ruotsilla kannattaa aloittaa, koska helpompi, ja enkun opiskelu menisi hukkaan, joka helpompi oppia ruotsinpohjalla. Pitäisi olla muutenkin itsestäänselvyys Suomessa kaksikielisessä. Ruotsi pakkona tosin on eettinen rikos, mutta elämme apinoiden planeetalla. Käytännössä ei tarvii opiskella ruotsia ollenkaan, jos vanhemmat kattavat tien.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      373
      3305
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      151
      1320
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      62
      1198
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      142
      1045
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      843
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      159
      764
    7. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      762
    8. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      23
      737
    9. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      113
      727
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      40
      709
    Aihe