HÖMPPÄ MIKÄ HÖMPPÄ

TURHAA AJANKULUA

Onko muilla samoja mielipiteitä että tv ohjelmat ovat täyttä hömppää ei niitä täydellä järjellä katsele.

36

279

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aikoihin on eletty

      Viihdeohjelmat ovat,tekisi mieli heittää iso pa...kasa päin pläsiä.Muutama hyvä documentti tulee ja uutisetkin vaihtui aivan hölmölän hommaksi,enää ei nekään kiinnosta.

    • Uutisia ja ajankohtasia ohjelmia, politiikkaa, eläinfilmejä kun on aikaa katson lähinnä. Myös säätiedotukset ja lotto. Siinä nuo lähinnä on.

    • miinussata

      Teeveellä ei tee pennin vertaa !

      suomalaiset eivät osaa tehdä mitään ohjelmaa joka olisi edes ihmisarvoista, laadusta puhumattakaan.

      koko systeemi on täysin nollan veroinen, ei, paaaaaljonpakkasella.

    • Olen samaa mieltä siitä, että suurin osa tv-ohjelmista on täyttä hömppää. Jos niiden parissa joku kuitenkin viihtyy, niin ei se kuitenkaan ole minulta pois. Tv-hömppää suurempaa hömppää on tuomita niitä, jotka tuosta hömpästä sattuvat tykkäämään. Suurinta hömppää ja älyttömyyttä ovat sitten uskonnolliset hömppä-tuomiot hömpästä.

      • p.sk....... ja paljo

        ei täällä ole uskonnollisia hömppätuomioita,jokainen itse omasta kohdastaan puhuu,Seuraapa vähän äläkä ossoita syitä uskonnollisuuteen.


    • Evluttilainen..

      Yleisesti näin ja varsinkin viihde ohjelmat, joissa pitää yrittää väkisinkeksiä mitä räävitöntä juttua että huomattaisiiin - monet täyttä saastaa,

      Luonto -ohjlemat ja Teemalta tulee muttama katsottava - niin ja joku jalkapallo juttu on OK.

    • Korkea ammattitaso!

      Olen samaa mieltä. Kun korkeatasoista journalismia halajan, luen tietenkin Päivämiestä!

      • Ihanaa uskoa!

        Varsinkin kiiltokuvaperhereportaasit ovat niin ihania ja journalistisesti korkeatasoisia. Uskoakin ja omaa huonouttani ne kovasti vahvistavat. Harmi vaan, että useasti kaikki kiiltokuvaperheiden 14 lasta eivät ole samaan aikaan kuvattavissa:(


    • .................

      Viihdeohjelmat ovat täyttä sontaa ja suunsoittoa ei niitä selvin päin pysty seuraamaan.
      Vielä tuosta p....sta veron perivät.Elokuvatkin on sitä sun tätä.Voi.................

    • Visiointia

      Kommenteista päätellen tyytyväisiä tv:n katselijoita ei juuri ole. Ilmeisesti viihdeohjelmia vaivaa juuri epäaitous. Ne ovat tekemällä tehtyjä, väkisin väännettyjä ja malliksi/valmiiksi naurettuja. Tavoitteena esitellä paljasta pintaa härskien sketsien saattelemina; ts. esitellä ihmisen alhaisuutta ja vapaana vellovia haluja, joiden katselemisesta jää vain henkisesti tyhjä ja huono olo. Urheilua on sitten liiankin kanssa -jopa Puheradiossa. Elämä kokonaisuudessaan on niin rikasta ja monipuolista, että aiheista ei luulisi olevan puutetta, kun kuitenkin saadaan elää nykyisen kaltaisessa hyvinvointivaltiossa - vielä ainakin. Parempaa viihdettä ihmisille saattaisi olla, jos esimerkiksi Ylen tv-kamerat vietäisiin kansan pariin ja kuvattaisiin todellista elämää livenä.

      Toimittajat menisivät sinne, missä oikeaa aitoa elämää eletään: kaupunkilaisten harrastuspaikoille, maahanmuuttajien keskuuteen, nuorten futismatseihin, vähemmän tunnettujen harrastusten pariin, erilaisten järjestöjen toiminnan pariin, Viron matkoille, saamelaisten pariin, ratsastustalleille, maatilamatkailun tiloille, kalastajien mukana merelle, saaristoon, luonto- ja linturetkille, Lapin patikkaretkille, metsästysretkille, hirvenkaatoon. karjatiloille, erilaisiin tuotantolaitoksiin, tehtaisiin (tyyliin 'Mistä leipä tulee? Mistä maito tulee?), koulutuspaikkoihin, yliopiston luennoille jne. Tai esiteltäisiin eri ammattiryhmien työtä, muurarista maalarin kautta poliisiin.Aiheista ei luulisi olevan puutetta.Tai vaikka Yle-tv ryhtyisi toteuttamaan Eve Mannun ym. ideoimia hyvän ihmisen tekoja lähimmäisille, joista ideoista heillä ei ole puutetta. Niihinhän voisivat katselijatkin osallistua halunsa mukaan, jos ohjelman nähtyään tuntisivat siihen kutsumusta.

    • kaik riippuu kaikist

      Admada toteaa muun muassa: "... suurin osa tv-ohjelmista on täyttä hömppää. Jos niiden parissa joku kuitenkin viihtyy, niin ei se kuitenkaan ole minulta pois."

      On se meiltä kaikilta pois, kun tulevista sukupolvista kastavetenaan TV- viihteen avulla itsekeskeisiä narsisteja, joilla ei ole pienintäkään kiinnostusta muuhun kuin pelaamiseen rahan ahnehtimiseen ja väkivaltaan. Lähimmäisistään ja heikommista huolehtiminen kun on aivan välttämätön avu onnellisen ja tasapainoisen elämän jatkumiselle maapallolla.

      • Evluttilainen..

        Kauheaa on se väkivallalla mässäily mikä on tv:ssä ja muutamissa peleissä.

        Kun 4-vuotiaasta asti hakataan piirrosfilmeistä lähtien toista päähän niin sama malli näkyy kadulla (pienet matkii mailalla samalla tavalla päähän - omin silmin nähtynä).


      • >> On se meiltä kaikilta pois, kun tulevista sukupolvista kastavetenaan TV- viihteen avulla itsekeskeisiä narsisteja, joilla ei ole pienintäkään kiinnostusta muuhun kuin pelaamiseen rahan ahnehtimiseen ja väkivaltaan. > Lähimmäisistään ja heikommista huolehtiminen kun on aivan välttämätön avu onnellisen ja tasapainoisen elämän jatkumiselle maapallolla.


      • pompompompom
        admata kirjoitti:

        >> On se meiltä kaikilta pois, kun tulevista sukupolvista kastavetenaan TV- viihteen avulla itsekeskeisiä narsisteja, joilla ei ole pienintäkään kiinnostusta muuhun kuin pelaamiseen rahan ahnehtimiseen ja väkivaltaan. > Lähimmäisistään ja heikommista huolehtiminen kun on aivan välttämätön avu onnellisen ja tasapainoisen elämän jatkumiselle maapallolla.

        Olen eri mieltä admadan kanssa,kyllä tv väkivalta ja väkivaltaiset tietokonepelit lisäävät väkivaltaa,sehän on tutkittukin,Lapsi joka on väkivallan kasvatti niin hän käyttää näkemäänsä elävässä elämässä.Monesta tulee levottomia ja reuhtovia jo lapsena eikä mikään tavallinen elämä kiinnosta.Tunnen tälläisiä,aina vaan kovemmat pomput pitää olla silmien edessä.


    • eenokki6

      Aivan tuollaisia pompottajia niistä koneiden kasvateista tulee,ei muu kiinnosta kuin pelit ja mitä raaempi hakkaaminen peleissä.Miten vanhuksia ryöstetään ja hakataan.Tavallinen elämä on liian pliisua kun katsellaan kaikkea väkivaltaa telkkareista,tottakai se vaikuttaa lapseen ja nuoreen.On onneksi ihmisiä jotka ovat tajunneet tämän ja varjelleet lapsiaan tuolta väkivaltaviihteeltä vaikka heitä on mollattu näilläkin sivuilla.Itse nostan heille hattua ja kunnioita heidän mielipiteitään.

    • Valita voi!

      Tunnen perheen, jossa vanhemmat hävittivät television, kun huomasivat lastensa suuren riippuvuuden ohjelmista, mutta ennen kaikkea sen, että lapset heräilivät yöllä nähtyään kauhua herättäviä unia, jolloin lapsen itku ei meinannut lakata millään. Lasta oli vaikea saada rauhoittumaan ja nukahtamaan uudelleen. Hieman kasvettuaan lapset kyllä kapinoivat kovasti, että televisiota ei ollut kotona, "kun kaikilla muillakin on". Vanhempien työ oli sellainen, että heidän oli mahdotonta koko ajan valvoa lasten television katselua, joten tämä oli ainoa ratkaisu. - Mutta miten ollakaan, aikuisena juuri tämä eniten säikkynyt lapsi sanoi, että se oli oikeastaan hyvä, ettei meillä ollut lapsena televisiota, oppi tekemään niin paljon muuta...

    • 19+04

      Pääsoin ovat ihan hömppää.

      On siellä luonto, -historiallisia ja asiaohjelmiakin uutiset mukaan lukien.

      TV:nkin saa kiinni. Kaikessa on hyvä ja paha läsnä - niin meidän omassa pässämmekin.

      Haho taisi suviseuroissa valitella, että hän ei saisi tv:tä suljettua ja siksi ei halua kapistusta.

    • elämä on parasta

      Kyllä siinä ei mitään manetä vaikka tv ei ole kotinurkassa.Lapset huomioonottaen,mitä uutisetkin on paljon muuta kuin väkivaltaa.Kyllä aikuinen osaa p....n kohdalla tv,n sulkea mutta ei lapset osaa erotella katselemaansa.Itse en omista tv.tä,netistä katson muutaman luonto-ja historia ohjelman.Mitä varten tv töröttäisi tilaa viemässä jos sitä ei katsele.Mielestäni VL.llillä on aivan terve suhtautuminen roskaviihteeseen.Tuon viihteen tuloksen näkee nuorisossa yhä enenevässä määrin.(onneksi ei kaikissa)

    • vihainen7

      Vielä suurin surkeus kun tuosta roskasta vielä pitää maksaakin vaikka tv olisi viikkokaupalla kiinni.

    • HYi ja yäk

      Ooteks te antaneet jo telkkarille periksi. Kuka sitä hömpää pistää katsomaan ei voi tietää että on hömppää ellei katsele. Onko hömppää hilpata kersoja.
      Ei lapset osaa erotella mutta vanhempien pitää erotella lapsille, Näin normaalit lapsistaa normaalilla tavalla rakastavat vanhemmat tekevät. Tällä lahkolla ei ole mikään asia täysin luonnollisella tasolla. Hyi hitto,

      • aivan niin

        Ei kai kukaan voi pussissa elää ettei tiedä mitä telkkarista tulee.Sinulla hyi ja yäk ei taida olla asiat luonnollisella tasolla,luuletko että kaikki tv.n viihderoskaa inhoavat ovat vl.lliä.Ei totta tosiaan.Otapa vähän enmmän selvää ennenkuin mollaat ihmisiä.


      • elämän elokuvia

        Sinusta itsestäsi paistaa luonnottomuus nimimerkki HYi ja yäök kun puolustat väkivaltaa ja kaikkea hömppää.Tottakai lapselle täytyy asettaa rajoja muuten heistä kasvaa mummojen potkijoita,bussipysäkkien särkijöitä kuten olen nähnyt omin silmin.Sano se miten nykyaikana vanhemmat ehtivät seuraamaan mitä lapset katsovat.On sen tuhannen menoa ,kokouksisia,tapaamisia,harrastuksia ja on vanhempia jotka ei välitä pätkääkään mitä kersot puuhaa.Lapsi joka on katsellut väkivaltaa jo lapsena niin ei hän nuorena ainakaan muuta tapojaan.Väkivalta vain raaistuu vuosi vuodelta.


    • 14-2

      Katselkaa TV 7:aa!! Todella hyvää ohjelmaa näin vanhoillislestadiolaisellekin!

    • elämäonelokuvaa

      Aika moni on hömppää mut meitä on moneen makuun! Teitä vl.lestoja kun ei erota toisitaan kaikilla sama maku... ;) joten yks ja sama saarna va siionin viisu kelpaa aina.
      Hyvää hömppää on mm. tv.sarja sopranos löytyy dvd,tallenteena eikös se ollu teille synnitön tapa... kun voipi katsoo tietokoneella.. heh teidän säännöt.. hauskoja tapoja ihan kun manne kansalla ei samoja mut hassuja tapoja no menkää niillä sinne minne niillä pääsette! kipuilijat :D

    • siis näin on marjat

      Sinulle elämän elokuvaa,ei noiden kirjoitusten takana ole VL.llät vaan yleinen mielipide tv.hömpästä.Miksi alat haukkumaan siitä vl.lliä.Tunnen heitä ja he ovat kunnollisia ihmisiä.Tiedän ateistejakin jotka inhoavat tv,väkivaltaa ja hömppä viihdettä.Mielestäni kun lukee tämän sivun tekstejä ei ole kysymys hyvistä ohjelmista kuten luonto-kulttuuri ajankohtais yms.Eiköhän jokaisella ihmisella ole säännöt omassa sydämessään mieten elää ja mikä elämä sopii ja mihin arvoihin huomionsa kiinnittää.Niin on ei uskonnollisellakin ihmisellä.Tuo vaan näyttää olevan niin että meidän kulttrimme hyväksyy yleisenä mielipiteenä senkin mikä tuhoaa siis väkivallan.Joka poikkeaa siitä niin tulee vastaava kirjoitus kuin sinulta elämän elokuvaa.

    • 15+19

      Toimittaja Hermusen kolumni aiheesta Kotimaa-lehdessä 26.2.2009:

      ”Ajelen kevättä ounastavassa sinisen hämärässä illassa pitkin kiemurtelevaa kylätietä. Oli sitten torppa tai talo, jokaisessa ikkunassa hohtaa sinertävä valo. Televisio on päällä. Ei tarvitse ajatella eikä puhua. Perhe tapaa toisensa television edessä. Se on kuin muinainen leirituli, jonka ääressä suojauduttiin pahoilta hengiltä ja mieltä mustaavalta maailmalta. Se oli ihmisyhteisön ensimmäinen kokoontumisen muoto. Ihminen oppi näkemään valon pimeydessä. Ihminen oppi mikä on mitä. Hyvän ja pahan eroa myös selviteltiin. Palaan niiden lukuisten sinistä valoa hohtavien televisioiden ääreen. Mitä me näemme ja mitä me koemme nykyisten leirituliemme ääressä? Tuo sinisenä hohtava valo ei suojaakaan pahoilta hengiltä. Nyt tuo pahuus valuu suoraan ruudusta. Lähes neljäkymmentä vuotta radiossa ja televisiossa ovat opettaneet minut näkemään milloin katsojia huijataan. Pahuus on kääritty rakkauden apostolien hahmoon. Lauantaisin illalla ruudusta löytyy hahmo, joka tulee suoraan sieltä, missä on todella pimeää. Silti hän puhuu makeilevasti rakkaudesta. Harvoin tulee mieleen, kuinka suuri manipuloinnin valta televisioruudulla on. Väkivallan ja tappamisen määrä on pelkästään yhtenä iltana mieletön. Kukaan ei puhu julkisuudessa siitä sonnan määrästä, joka valuu sinisenä hohtavasta ruudusta. Jos asian ottaa puheeksi, kommentoijaa pidetään tiukkapipoisena, elämänsä jo nähneenä vanhuksena. Jos pahuus, keinotekoisuus, väkivalta ja itsekäs sairas seksuaalisuus kuuluu päivittäiseen elämän annokseemme, olemme vähitellen sielumme kanssa hukassa.”

    • hajanaisia ajatuksia

      Yksin asuvana eläkeläisenä olisi aika yksinäistä jos ei olisi tv:tä. En suinkaan katso kaikkea, uutiset, ajankohtaisohjelmat, joku elokuva silloin tällöin, luontodokumentit ja muutkin dokumenttiohjelmat. Ehkä joku musiikkiohjelmakin menee. Eikä piru ole vielä minua vienyt. Osaan painaa on-off-nappia silloin kun luen, kirkoitan ja teen muita töitä.

      Kysymys on siitä, että osaa vastustaa kiusauksia. Että siivoa ympäristöäni niin.,ettei kiusauksia ole näkyvillä eikä mahdollisuutta toteuttaa niitä. Kun elää ympäristössä jossa ei ole lainkaan kiusauksia, ne kiusaukset alkavat nousta ihmisen sisältä, ja niitä ei monesti voi vastustaa. Näiden sisäisten kiusausten vastustaminen vaatii korkeata moraalia. Sitä puuttuu aika monelta. Ihmisyys on jotenkin hukassa ja suojakuori täytyy rakentaa ulkonaisilla kielloilla ja säännöksillä.

      • hajanaisia ajatuksia

        korjaus edelliseen: kirjoitan, ei kirkoitan.


    • väkivalta "pannaan"

      Olipa valaiseva kolumni toimittaja Hermuselta,eikä hän suinkaan ole VL joita jotkut syyttävät kun he eivät hyväksy tv väkivaltaa.Ehkäpä tuo kolahtaa väkivallan puolustelijoihin koska itse täyttävät elämänsä sellaisella.Lapset ei osaa erotella katsottaviaan jos ei vanhemmat ole ohjaamassa.Onko nyky-ajan kiireisillä vanhemmilla aikaa paneutua kun on vuorotyöt ja aina meno päällä.Toinen asia on väkivaltavideopelit.Miksi niitä tehdään jo aivan pienille lapsillekin.Sen näkee että rahahan siinä vain haisee ja kun lapset kasvaa niin pelitkin raaistuu.Tuloksen näemme katukuvassa,paikkakunnalla jossa asun on tapahtunut paljon nuorison tekemiä pahoinpitelyjä jotka kohdistuvat vanhuksiin ja jopa heidän omaan ikäpolveensakin.Ei vanhemmat pysty rajaamaan pelejä ja videoita,vaikka kotona ei rahaa niihin saa,aina on joku ystävä joka lainaa tälläisiä.

    • Kiminäiti.

      Tästä lienee aiemminkin puhuttu. Kun se töllö on siellä olohuoneennurkassa.
      niin vanhemmatkin voivat silmäillä mikä ohjelma on meneillään vaan kun se tietokone on siellä nuoren ihmisen huoneessa sieltä katsotaan mitä tahansa. Ihan omaa kokemusta asiasta. 23v kaveri katsoi sellaista pornoa ette oma isänsäkään pystynyt katsomaan. Linkit saatiin kavereilta. Kärähti kun oli kuumeessa ja nuhkahti tietokone oli auki laitoin se kiinni. Pojalla ei ole enää konetta.

      • "#23 hah

        Tarkoitan tietysti 12-13 v kun oli suurin piirtein 12,ja puoli vuotta,


    • sinisorsa

      Monella lapsellahan on okin tv joka ei ole vanhempien näkyvissä,tunnen sellaisia perheitä.Mitä lapset yötä myöten katsovat.
      Ei kiireiset vanhemmat ehdi eikä jaksa päivätyön jälkeen ja useat ovat vuorotöissäkin.vartioi siinä sitten mitä lapset katselevat.
      Ei ole ihme jos väkivaltaa on lastenkin keskuudessa kun tv syöttää tuutin täydeltä kaikkea roskaa kieroutunutta elämää joka ei ole todellista elämää ollenkaan.
      Toimittaja Hermusen kolumni on aivan paikallaan Kotimaa lehti 26.2.2009

    • ei väkivallalle

      Kyllä toimittaja Hermuselta on kirjoitus joka pitää paikkansa ,hän sanoo "väkivalta ja tappamisen määrä on yhtenä iltana aivan mieletön,sonta joka valuu sinisenä hohtavasta ruudusta kukaan ei puhu julkisuudessa." On ihmisiä jotka puhuvat mutta heitä herjataan vnhanaikaiseksi ja tiukkapipoiksi
      Mitä tälläiset tappoja suosivat sanoisi jos oma lapsi ottaakin oppia tv.n tappofilmeistä ja käyttääkin sitä käytänössä.

    • hjamari

      Tänään kotimaamme suuressa päivälehdessä oli kirjoitus väkivallasta mm."levottomuus ja väkivalta on lisääntynyt päiväkodeissa ja koululaisten keskuudessa."Eiköhän olisi aika rajoittaa väkivaltaista mediaviihdettä ja asettaa lapsille rajoja.

      • tulipa vuodatus

        Ei koululuokkaan tarvita kuin 1-2 levotonta häirikköoppilasta niin opettajan työpäivä menee heidän ohjaamisessaan . Luokkakoot ovat liian suuria, samoin päiväkotiryhmien koot. Vanhemmilla on vaativat työt. Lapsilla on liikaa harrastuksia. Tai lapset työnnetään tv:n eteen. Varsinaista kiireetöntä yhdessäoloa, ilman että tehtäis yhtään mitään, on liian vähän.

        Toisaalta moni vanhempi ei osaa olla oikeasti läsnä lapselleen. Puhumattakaan niistä vanhemmista, jotka eivät hallitse edes omaa elämäänsä. On eriasteisia sosiaalisia ongelmia, päihteiden käyttöä, syrjäytymistä jo kolmannessa sukupolvessa. Kuntien rahavirtoja kiristetään jopa välittömän ensiavun eli toimeentulotuen kohdalla. Monet ovat olleet ttt:n asiakkaina vuosia.

        Tv:llä tässä yhtälössä on hyvin vähän merkitystä. Ihmiset eivät oikeasti välitä toisistaan, jotkut eivät välitä edes itsestään. Tämän päivän hesarissa on artikkeli koskien Alain de Bottonin kirjaa:Uskontoa ateisteille. Lainaan seuraavasti: Kapitalismin oppilapsen, individualismin ylikorostaminsen seurauksena yhteisöllisen hyvän on korvannat yksilön itsekkyys. Itsekkyys on taloudellista, moraalista ja henkistä laatua. Yksilö on jättäytynyt, jätetty, selviytymään ominensa.


    • eienääkatsoja

      Samaa mieltä, meille syötetään tv:stä pelkkää p.....kaa! Nämä kotimaiset ohjelmat ovat alapuolella kaiken arvostelun. Varsinkin MTV alkaa olla jo naurettava. Mutta ehkä siellä ollaan päädytty tekemään junteille junttiohjelmia. Mitään muuta ne eivät ole. Kuinka kauan ihmiset kestävät ja antavat tämän jatkua. Ja miten kukaan itseään kunnioittava yritys viitsii mainostaa näissä ohjelmissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2486
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      38
      1399
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      61
      1372
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1156
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1133
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1101
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1073
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1032
    Aihe