Kun työ ei kiinnosta

hohhoijaababylon

Mitä jos ihminen ei yksinkertaisesti halua töihin?
On hassua että yhteiskunnassamme leimataan sairaaksi jos ilmoittaa työkkärissä tms. ettei yksinkertaisesti aio mennä töihin, koska ei jaksa käydä siellä.
Töissäkäynti on ihmisen orjuuttamista ja mielestäni ihminen on terve vasta tajutessaan tämän.
Olen päättänyt irtautua työelämästä ihan vain tästä syystä. En aio pomojen pelinappulaksi naurettavilla palkoilla. Olen sitten kai sairas ihminen.

Hyvästi aamuheräämiset ja työmatkat, tämä poika on nyt työkyvytön!

36

3669

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuntyöeikiinnosta

      Työkyvyttömyyseläke ei varsinaisesti ole ratkaisu sille, kun mikään ei kiinnosta.
      Mutta mikä olisi?

      Monella nuorella on tämä motivaatio-ongelma. Lukio ohitse ja näyttää siltä, että tulevaisuudessa ei ole kuin siwan kassalla istumista pienellä palkalla.
      Kela ja sossu reagoivat tähän pienentämällä tuet lähes olemattomaksi, jolloin motivaatiokyvytön nuori elää satasella kuussa. Tämäkö sitten lisää motivaatiota mennä töihin? No ei varsinaisesti, se lyttää entisestään ja ajaa jopa rikoksiin.

      • Taparikollinen

        Eihän nuo rikokset nyt niin kovin vakavia ole. Niistä saa sakkoja ja ehdonalaista. Mutta jos sinulla ei ole omaisuutta tai tuloja, niin ei sakoista ole mitään haittaa, päinvastoin, pikku lystiä vain.

        Ja turha pelotella että noita joutuisi joskus istumaan. Vankienhoito on viety niin huippuunsa, että ei valtiolla ole siellä varaa ketään istuttaa, ei ainakaan pitkään. Yksi hoidokki maksaa 70.000€ vuodessa. Jos rötöstelen vain 60.000€ edestä vuodessa, niin minut jätetään rauhaan, kas business is business, osaan minäkin sen veran laskea, vaikka olenkin vain kirjoittanut lyhyen matikan.


    • sairas duunari

      Kyllähän sitä voi yritää mutta tuolla syyllä ei eläkkeelle et tule koskaan pääsemään. Olet vaan työtön ja kun sä et töihin suostu menemään- saat karenssia ja ehkä elät toimeentulotuella. Jos masennut ja saat eläkkeen-tulot on yhtä pienet. Kannattaa miettiä mikä olis paras vaihtoehto.Perusta oma yritys niin teet työtä itsellesi ja olet toimitusjohtaja ja saat tehdä omaan tahtiisi. Jos yritysidea on loistva-voit jopa elää sillä.

      • nimierkki45

        Karenssilla tuskin kukaan haluaa jatkuvasti elää. -40% karenssi koko ajan päällä, ei siinä syö edes makaroonia. Koettu juttu. Ihminen josta ei ole menemään töihin, mutta joka ei saa eläkeläisen papereita, on vähän kuin umpikujassa.

        Yrityksen pyörittäminen kyllä motivoi ihmistä eri tavalla kuin normityö. Mutta luulisin, että nyky-Suomessa se on enemmänkin kuin riskialtista hommaa. Elämme lamassa eikä kauppa käy oikein millään alalla.


      • Monenlaista3
        nimierkki45 kirjoitti:

        Karenssilla tuskin kukaan haluaa jatkuvasti elää. -40% karenssi koko ajan päällä, ei siinä syö edes makaroonia. Koettu juttu. Ihminen josta ei ole menemään töihin, mutta joka ei saa eläkeläisen papereita, on vähän kuin umpikujassa.

        Yrityksen pyörittäminen kyllä motivoi ihmistä eri tavalla kuin normityö. Mutta luulisin, että nyky-Suomessa se on enemmänkin kuin riskialtista hommaa. Elämme lamassa eikä kauppa käy oikein millään alalla.

        Jos rehellisiä ollaan, yrittäminenkin on riskien hallintaa parhaimmillaan. Toisaalta se on rikoksien, rikkeiden, mokien ja onnistumisen sekoittuminen työntekoon.
        Se on kuin ruoan valmistus erilaisten maustepurkkien maailmassa. On huonoja mausteita ja hyviä.On verokarhua, työlainsäädäntöä, kannusteita ja velkoja.Rahapulia ja liikaa työvoimaa. Laiskoja ja liian ahkeria.
        Hallitse sitä kaikkea. Pistä itsesi likoon usein läpi vuorokauden.
        Onnistumiset auttaa, epäonni johtaa vararikkoon.
        Rehellinen yrittäjä rikastuu harvoin, kepuli ja nuorallatanssija selviää yhä useammin.
        Nopea rikastuminen luo oikoteitä.


    • pohtii hän

      Eläkkeelle ei niin vaan pääse.Silti jotkut pääsee ja on jo 20v eläkeläisiä. Tähän joukkoon en laske syvästi kehitysvammaisia,vakavasti sairaita nuoria.(fyysinen sairaus) Ilmeisesti nuo milenterveys ja päihdeongelmat vie nuoria ihmisiä eläkkeelle.

      • Älä eristy

        Kevyt työ paras parantaja ja sosiaalisuuden varoventtiili.


    • mihinmenossa

      Yleensä syy somaattiset oireet joista ei päästä diagnoosiin. Lääketiede ei kaikkea pysty ratkaisemaan ja näin ihminen joutuu psykiatrianpolille kun ei kestä oireita eikä saa hoitoa/diagnoosia.

      Monesti on kysymys ettei potilas pääse edes ammattitaitoisen lääkärin luo ja luokitellaan ns. lulosairaaksi...

      Ja näitä tapauksia riittää muka kuulin psykologilta että osasto täynnä tälläisiä!

      Lääkäri pulaan saatava ratkaisu ja perusterveydenhuolto aivan uusiksi pitäisi laittaa.

    • Näkökulmia

      Tuskin sinua sairaaksi leimataan, korkeintaan työhaluttomaksi. Itsellä on pitkä ura (kohta) takana. Välillä motivaatio on ollut pahastikin hukassa mm. työpaikkakiusaamisen takia, mutta pikku hiljaa sieltä pohjamudistakin on päästy takaisin työhön kiinni. Tähän auttoi se, että mietin, mitä oikeasti haluan saada työlläni aikaiseksi. Kun sen oman "missioni" sain päätettyä, työn tekeminen oli huomattavasti helpompaa. Missioni on minulle kuin majakka, joka näyttää tietä eteenpäin.

      Jos työ ei kiinnosta, niin ehkä voisit löytää harrastusten kautta jotain mielekästä tekemästä, mikä puolestaan jossain vaiheessa voisi johtaa ihan mielekkääseen työhön joko yrittäjänä tai toisen palveluksessa.

      Onnea matkaan :)

    • mielenkiintoinen ...

      aloitus siitä mielessä, että kysynpä aloittajalta, luuletko ihan oikeasti muiden kirmaavan innosta kirkuen sinne töihin? Missä pimennossa oikein elät? Varmaankin kaikki vähänkään alykkäämmät ihmiset tietävät tuon, että niin, yhteiskunnan orjiahan me täällä olemme, pitäisi tehdä töitä, jotta tienaa jonkinlaisen elannon itselleen.

      Toinen vaihtoehto on se, että satut siihen kouralliseen ihmisiä, jotka ovat huippulahjakkaita alalla tai toisella ja kykenet elättämään itsesi suht mukavasti tekemällä sitä, mistä pidät. Toisaalta taiteilijatkin joutuvat tekemään kovasti töitä markkinoidakseen tuotteitaan ja pitääkseen yllä suhteita, joiden avulla em. toiminta onnistuu. Tai sitten olet sattumalta luonnostaan oikein hyvä supliikkimies (tai nainen) ja omaat poikkeuksellisen komean ja kauniin ulkomuodon. Näiden yhdistelmällä toki voit päästä hyviin naimisiin ja toinen tienaa sinun puolestasi elannon perheellenne. Että tsemppiä matkaan!

    • Omasta selkänahasta

      Sitä minäkin nuoruudessa mietin, ruveta erakoksi. Lopettaa yhteiskunnan pönkiminen ja mennä korpeen. Jäi kuitenkin tekemättä, kun olisi pitänyt oravannahkoilla vaihtaa suolaa ja ostaas pyssy salakaatoja varten.
      Korsukin olisi pitänyt ja perustyökalut, joten ei ollut varaa.
      Päätin alkaa duunata jotain ja rupesin puutarhuriksi. Osaa tehdä eväänsä ja pysyy reippaana.
      Suosittelen hohhohhoijaababylle.

    • reppo2

      Eihän ketään töihin pakoteta. Mielestäni on aivan täysin ihmisen omalla vastuulla meneekö töihin vai ei. Mutta eipä siitä mitään tukia, edes toimeentulotukea mielestäni pitäisi maksaa jos syy on vain "työhaluttomuus". Sairaudet tms. erikseen.Työhaluttomat saisivat sitten tehdä mitä lystäävät. Mieluiten jossain muualla kuin Suomessa.

      • nvvbuhybhry

        Minä teenkin mitä haluan ja muualla kuin Suomessa , mutta tietenkin Suomesta maksettavalla työkyvyttömyyseläkkeellä nautin kylmistä drinkeistä uima-altaan reunalla. Eläke ei ole iso vain 1200 käteen kuukaudessa mutta monessa maassa se on iso raha. muistakaa herätä aamulla töihin , että eläke kassassa riittää verovaroja nautittavakseni , kattokaas kun olen vasta 36 v. ja aioin nauttia eläkkeestä vielä 50 v ainakin !


    • muutoskojonyt

      Reppolle2 tiedoksi että tuet ovat nykyään vastikkeellisia. Onko sinusta oikein että vajaakuntoinen pakotetaan ilmaistyöhön ja jos kieltätyy niin rahaa tippuu kuussa käteen 270e?

      Käykää hyvät ihmiset kirjoittamassa kansalaisaloite perustulosta että autatte meitä vajaakuntoisia ihmisiä!

      • sairas työtön

        No onhan se tuki silloin vastikkeetonta kun sitä kuitenkin saat tekemättä mitään?


      • kuvottaa
        sairas työtön kirjoitti:

        No onhan se tuki silloin vastikkeetonta kun sitä kuitenkin saat tekemättä mitään?

        et kyllä tiedä yhtään mitä on elää tuolla 270ekk sairaana. Olet kyllä kamala ihminen jos ajattelet että 270ekk on hyvä raha sairaalle ihmiselle loppuelämäksi!


      • sairas työtön
        kuvottaa kirjoitti:

        et kyllä tiedä yhtään mitä on elää tuolla 270ekk sairaana. Olet kyllä kamala ihminen jos ajattelet että 270ekk on hyvä raha sairaalle ihmiselle loppuelämäksi!

        Olenkos kirjoittanut tuollaista?
        Opettele hyvä ihminen ymmärtämään lukemasi.
        Kyse oli tukien vastikkeettomuudesta ei muusta.


    • kiinnostaa ei kiinnosta

      Hyvä on. Sinua ei kiinnosta työnteko. Kun sinä et töitä viitsi tehdä, minä en sinua elätä eikä minua kiinnosta, miten tulet toimeen. Amen.

      • luonnonlaki

        Olen aivan samaa mieltä. Ei mikään muukaan eläinlaji ihmistä lukuun ottamatta elätä yhdyskunnan kannalta hyödyttömiä yksilöitä.


      • hitlerixx
        luonnonlaki kirjoitti:

        Olen aivan samaa mieltä. Ei mikään muukaan eläinlaji ihmistä lukuun ottamatta elätä yhdyskunnan kannalta hyödyttömiä yksilöitä.

        ei olla eläimiä ei...


    • onneksientunne

      Oletpa kauhea ja kehittymätön ihminen.

      • onneksientunne

        Siis tuo aloittaja.


    • ✄✄✄

      Eikö edes pisnes kiinnosta jota näkee Leijonan luola -sarjoissa. Eikö kiinnostaisi huutokaupan metsästäjät -tyyppinen liiketoiminta?

    • köyhät

      kannattaa ottaa vaikka -40% sossusta ja olla sitten sillä kun ottaa paskaduunia minimipalkalla josta jää max 200/kk enemmän kätösee...
      kun ite maksaa sähköt/vuokrat sun muun...
      jos ei kunnon palkkoja Junttilassa saa teen lopunikääni pimeesti hommia ja oon sossunpummi ja 3x vuosi lämmitän persettä etelässä....ahhaha

    • Itsetunto kyseessä

      Jos terveellä ihmisellä ei ole mielenkiintoa omillaan päärjäämiseen, eikä näe nuorempana asioita pitkällä tähtäimellä hakeamalla työtä, koulutusta tai vastaavaa, olisin huolissani hänen mielentilastaan.

      Onko työttömyys ahdistanut, vai häpeäksi koettu juttu, jota ei kehtaa tunnustaa muille, ja ei ehkä lopulta itselleenkään, sillä viehän se helposti itsetunnon nollille.

    • Hyvä meininki

      Kyllähän sekin työstä käy kun yrittää elää tekemättä mitään. Siinäpä vasta alipalkattu paskaduuni. Onneksi olkoon, olet löytänyt paikkasi.

      • Palkkapäivän iloa

        Joutua työttömäksi, tai ei onnistu saamaan yrityksistä huolimatta työtä, tai laiskuus estää työn haun, niin yhtä kaikki ne ajaa ihmisen vaikean masennuksen partaalle.

        Ei ole maailman helpoin tie keinotella ja yrittää välttää työtä, sillä sekin on kuluttavaa ja ressaavaa. Kun lähtee ja syrjäytyy tuolle raskaalle tielle, joutunee kuitenkin johonkin orjatyö kierteeseen, jossa ottaa päähän ja hermot on riekaleina.

        Työstä saa parhaimmillaan myös nautinnon ja onnistumisen tunteita ja palkkapäivät vasta onkin mukavia


    • ei tajua

      On se syrjäytyneen työtävieroksuvan elämäkin yhtä p***aa. Joka päivä mietittävä, mistä syötävää, asunto ja lämpöä/sähköä. Puhumattakaan muista ns. tavalliseen elämään kuuluvista asioista.

      Ja mitä sillä hirveällä määrällä vapaa-aikaa sitten tekisi? Kun ikätoverit perjantaina hehkuttavat työviikon jälkeen ihanan viikonlopun alkua, sulle on kaikki vaan tylsää harmaata, ei mitään vaihtelua elämässä. Ei mitään tavoitteita ja pyrkimyksiä.

      Säälittävää sellainen elämä.

      • geoooooorkss

        bahahahahahaahahahahhaa.....ihanaaaaaaaaa tämä on!!!!


    • reesu1

      Ei ihminen, joka ei yksinkertaisesti halua töihin, ole työkyvytön:
      sellainen on työhaluton.

    • tätismiin_kypsynyt_täti

      Jos ihminen ei yksinkertaisesti halua töihin, se on oma valinta. Siinä ei sitten ole sen enempää sanomista, vapaa maa. Yritä pärjätä, voisin sanoa.

      Jos sitten ei pääse töihin, on esimerkiksi jokin lievä sairaus, joka ratkaisee rekryvaiheessa, on tilanne aika kauhea. Itsetunto murenee jne., ei tarvinne avata! Sitähän meillä juuri pilviin pimein tapahtuu ja seuraukset näkyvät voimakkaammin ja voimakkaammin.

      Jos taas ei haluaisi mennä töihin, vaikka on jo töissä, jos jokainen aamu on tuskaa ja vatsan väänteitä, pitäisi etsiä uusi työpaikka. Useissa työpaikoissa on kiusaajia, huonoja johtajia ja esim. yt-kierre, vaikka olisi esim. konsernin tuottavin yksikkö. Kaikki ei kestä yhtä hyvin näitä vastoinkäymisiä. - Tähän olisikin syytä valmentaa koulussa sen sijaan, että opetetaan esim. uskontoa tai jotain muuta yhtä turhaa. Jos on uskovainen, kirkko voi hoitaa tuon opetuksen, vai mitä? Voi mennä pyhäkouluun tai johonkin kerhoon jne. ja siitä jatkaa eteenpäin vaikka teologiseen. Koulu voisi enemmänkin panostaa siihen, että kasvattaa tätä yhteiskuntaa sietäviä ja kestäviä kansalaisia. Sen sijaan siellä tehdään erilaisia pseudojuttuja ja kypsytetään pojat täteilyllä ja vanhanaikaisilla opetusmetodeilla sekä yritetään kestää, kun tämän typeryyden johdosta porukat metelöi, eikä opettajilla ole mitään kykyä tai halua tätä asiaa muuttaa. Sitten yritetään jollain "valitsenpisatestiinparhaatoppilaat" -jutulla peittää Suomen opetuksen tason surkeus.

    • enkaipaasitäaik

      Kiusaajat kuriin työpaikoilla, usein ne on kaksi naista yhdessä ja yhtä kiusataan.
      Kyllä oli kauheaa mennä töihin, kun koin joka aamu väheksyntää, ei puhuttu ja pilkattiin.
      Sitten olis pitäny jaksaa töitäkin tehdä.

    • TyöVapauttaa

      Mamu haluu uuden iPhonen, joten kyllä sun on nyt sinne töihin mentävä.

      • röhkittäväon

        Kyllä näin on, se on mamulle hankittava uusi lelu ja ruokittava pari hyödytöntä virkaloista siinä sivussa. Kyllä se on röitä tehtävä! Päivät pitkät röhkittävä, jotta saa monenlaiset vittumaiset loiset elätettyä!


    • gkfjfkl

      Ns sossupummit jotka eivät käy töissä, koska se vaikuttaisi heidän tukiin.ratkaisu tähän olisi että siitä työnteosta ei rangaistaisi heitä.mutta jos tämä käytäntö tulisi ajaisiko se työtätekevät samanlaiseen sossulla elämiseen?ei ehkä jos se palkka olisi sossupummille pieni.

      • gkfjfkl

        Monet sossupummit varmaan tekisivät mielellään töitä pienelläkin palkalla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      17
      1455
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1202
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1082
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe