opiskelu Tallinnassa?

kannattaako?

https://www.lakimiesliitto.fi/edunvalvonta/uutiset/12/0/18_4_2013_palveleeko_korkeakoulutusbisnes_opiskelijaa

23

2134

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jo OTM

      Kaksi kaveriani opiskelivat oikista Tallinnassa. He saivat heti eka kysymällä töitä Helsingistä. Itse vaikkapa opiskelen Helsingissä ja olen ehtinyt pitemmälle kun he, en ole vielä tähän asti saanut töitä juridiikan puolelle.

      • ulkomailta kotoisin?

        Saattaa johtua siitä, ettet osaa kovin hyvin kirjoittaa suomen kieltä. Kummallisia sanavalintoja ja lauserakenteita.


      • jo OTM
        ulkomailta kotoisin? kirjoitti:

        Saattaa johtua siitä, ettet osaa kovin hyvin kirjoittaa suomen kieltä. Kummallisia sanavalintoja ja lauserakenteita.

        En kyllä ole. Ihan täältä Hesasta kotoisin. Mistä tuollaista luulet? Entäs sun oma teksti? Tuon Lakimiesliiton teksti ei ole mun kirjoittama ja sielläkin niitä kirjoittavat suomalaiset.

        Fuksi ovat näköjään vielä kauas siitä mihin ovat pyrkimässä...


      • ulkomailta kotoisin?
        jo OTM kirjoitti:

        En kyllä ole. Ihan täältä Hesasta kotoisin. Mistä tuollaista luulet? Entäs sun oma teksti? Tuon Lakimiesliiton teksti ei ole mun kirjoittama ja sielläkin niitä kirjoittavat suomalaiset.

        Fuksi ovat näköjään vielä kauas siitä mihin ovat pyrkimässä...

        Olen pahoillani, mutta tämän vastauksesi kieliasu on ihan yhtä heikko kuin alkuperäisen viestisikin :) Jos todella olet suomenkielinen ja Helsingistä kotoisin, niin et ole tainnut kovin ahkerasti istua äidinkielen tunneilla. Millaisia kielivirheitä löysit minun tekstistäni?


    • kesalla_BA_in_law

      haha,, "jo OTM" pieni trolli.

      Mutta se mikä tässä tallinnan tutkinnoissa (BA in law, MA in law) on hyvä, että saa ammattipätevyyden sekä oikeusnotaari ja oikeustieteen maisterin tutkinnon vaatimiin tehtäviin. Oikeudenkäymiskaaren mukaan tarvitaan OTM/vastaava esiintymiseen oikeussalissa edustajana. EU:n ammattipätevyysdirektiivi rokkaa!!!

      Paljon vierailevia luennoitsijoita ja professoreita. Tärkeää huomioida, että Virossa erilainen korkeakoulukulttuuri kuin Suomessa, jossain määrin. Virossa ei tarvitse osata oikeustiedettä ennen korkeakoulua, vaan sen takia käydään koulussa. Suomessa puolestaan täytyy kurssittautua esim valmennuskurssilla tai riittävällä oppimisella, että voi edes päästä sisään.

      Sen takia käydään koulua, että opitaan! Kyllä tuoltakin tippuu pois jos ei ole valmis tekemään töitä.

      Rock rock. Viro Rokkaa

    • 01010101010

      Tutkintoshoppailijoiden kannattaa kyllä tiedostaa, että Tallinan oikeustieteellinen (tai tarkemmin teknillinen yliopisto, jolla on oikeustieteellinen tiedekunta entisen Akadeemia Nordin peruja) on melko tuore instanssi eikä sillä ole vielä täysin vakiintunutta asemaa.

      Tartton yliopisto puolestaan on vakiintunut jo aikaa sitten. Tämä näkyy aika voimakkaasti kahden kerroksen väkenä; he joiden papereissa lukee Tartto ovat vahvoilla.

      Ihan esimerkkinä kannattaa tutustua Viron yhden suurimman asianajotoimiston ihmisiin; montako Tallinnasta valmistunutta bongaat?

      http://www.sorainen.com/en

      • hhuomauttaja

        Hassua vaan niin kyllä näyttää olevan listoilla niin Nordista (tallinn uni. nyk) , kuin Concordiasta (tallinn tech uni. nyk.).

        Valehtelija olet.


    • 048jdl78

      Samalla oppii uuden kielen!! Suosittelen!

    • repikääSiitä

      Olkoon vaan minkä peruja niin Tallinnan yliopisto on julkinen yliopisto nykyään ja toimii Viron opetusministeriön alaisuudessa; ja jos vaikkapa katsotaan kansainvälisiä rankingeja niin yliopistollahan on paljon paremmat sijoitukset kuin esim Lapin yliopistolla. Hakea sopii, löytyy ihan googlesta hakusanoilla: Tallinn University Ranking vs. University of Lapland Ranking. Ja jos nyt vaikkapa verrataan niin samat ihmiset opettaa Helsingin, Lapin ja Itä-Suomen yliopistossa oikeustiedettä kuin Tallinnan yliopistossa, vierailevina luennoitsijoina; Katri Havu, Toomas Kotkas, Jussi Sallila, Markku Kiikeri. Toki yliopistolla on omaakin opetus- ja tutkimushenkilökuntaa ja niihin voi tutustua yliopiston sivuilta. Sopii hakea internetistä heidän CV:nsä ja arvioida sen jälkeen heidän kompetenssiään. Lisäksi muitakin suomalaisia (myös proffia) tulossa opettamaan.

      Voi olla että Soraisen listoilla ei ole vielä Tallinnassa opiskelleita niin paljoa, mutta tämä johtuu myöskin osittain siitä että ensimmäiset vasta alkavat pikkuhiljaa valmistumaan maisteritasolle. Eiköhän niitä muutaman vuoden kuluttua sieltä löydy.

      Tärkein elementti tossa tutkinnossa on sen tarjoama ammattipätevyys tiettyihin tehtäviin; mm. oikeudenkäymiskaaren mukainen mahdollisuus esiintyä oikeussalissa kun otm-vastaavuus hommattu ja tietty kokemusvaatimus että pääsee hyväksytyksi oikeudenkäyntiavustajaksi.

      Ehkä ei kannata kokoajan hakea niitä huonoja puolia vaan miettiä synergiaetuja mitä Suomessa opiskelleet ja Tallinnassa opiskelleet voivat tuoda Suomen ja EU:n hyväksi? How does that sound like?

    • sariata

      ei hitsi! kuka oikeesti hakee tonne! mieluummin opiskelen täällä suomessa kun ei maksa ees mitään!!!!

      T: sosiaalipolitiikan toisen vuoden opiskelija, oikeustiede pohdinnan alla!!

      • Do the Math

        '' ei maksa ees mitään!!!!'' ootko laskenu paljon rahaa sulla menee vuodessa opiskeluun ja asumiseen Suomessa. Vaikka Tallinnassa onkin lukukausimaksu opiskelija selvii reilusti paremmin ja voi rauhassa keskittyä opiskeluun Suomesta saadulla opintotuella ja lainalla, kuin opiskelija, joka opiskelee ja asuu Suomessa.


    • Talliinnaan?

      Minkälaisilla yo-papereilla tuonne tallinnaan pääsee? Onko pääsykokeita? Paljonko opiskelu maksaa? Kiinnostaa kovasti kuulla kokemuksia .

    • ilmainenneuvoja

      Haastattelu, käytännössä vähintään keskim. M-paperit, n.4000e/vuosi.

      Lue se aiempi topicci loppuvuodelta tältä samalta palstalta tuolta aiempaa.

      • prosessia

        jos ois rahaa ni hakisin myös tonne. rasittaa kyllä saakutisti tohon pääsykokeeseen lukeminen :D


      • ajatteletätä
        prosessia kirjoitti:

        jos ois rahaa ni hakisin myös tonne. rasittaa kyllä saakutisti tohon pääsykokeeseen lukeminen :D

        Tähän täytyy sanoa, että pääsykokeeseen lukeminen on pieni alkuverryttely itse opiskeluun verrattuna.


    • attentionyoulaw

      ATTENTION YOU LAW - prosessiväite

      Täällä kyllä taas pistetään tallinnan oikkareita halvalla.

      Älkää ottako tosissaan noiden poro-oikkareiden kiusantekoa ;--)

      Kaikille löytyy paikkansa tästä työelämästä

    • nytrepesinjapahasti

      ei oo todellista. porukka käy siis jotain väittelyä yliopistoista suoii24:sessa :D

      kyllä se työ sitten opettaa myös tallinnastakin valmistuneet talon tavoille. ei kyllä paskan vertaa väliä mistä on valmistunut; itsestä kiinni. voin sanoa että vähintäänkin yrityspuolelle huutava tarve osaajista, ja yrityspuolen meritoitumisen jälkeen helppo hypätä vaikka asianajajaksi, MYÖS viron papereilla.

      aika lopettaa toi turha nälviminen suuntaan tai toiseen. tosin mitä muutakaan sitä täältä voi odottaa! :D

    • TLU_on_kuollut

      Tuhat vuotta myöhässä, mutta käsittääkseni Tallinnan Yliopistossa nykyisen tokan vuoden oikisopiskelijoiden tutkinto muutetaan lennossa "Bachelor in Political Sciences" tutkinnoksi, koska ne ovat lopettamassa kansainvälisen oikislinjansa. Itse opiskelen entisessä Arcadiassa, nykyisin Tallinnan Teknillisellä siis. Ei ole mitään valitettavaa, ja tulevaisuuskin näyttää ihan valoisalta. Opetuksen laatu on ihan jees, ja ainakin tähän mennessä kaikki tutut ovat saaneet järkättyä itselleen harjottelupaikkoja ja duuneja myös Suomesta. Yksi kaveri pyörittää firmaa ( http://www.revalhem.com/ ) joka jeesaa suomalaisten muutoissa tänne. Ihmiset jatkavat tänne tulemista, koska ensimmäiset "testierä" opiskelijat ovat valmistuneet, ja kaikilla on mennyt käsittääkseni ihan hyvin, eikä kenelläkään ole ollut valitettavaa Tallinnasta, jonka lisäksi kansainvälinen tutkinto on nykyään vaan plussaa. Virolaiset opiskelee Tarton yliopistossa juuri siksi, että siellä sen voi tehdä viroksi, kun taas TUT opettaa englanniksi. Silti virolaisetkin isommat firmat on kiinnostuneita palkkaamaan myös kansainvälisen tutkinnon suorittaneita.

      • TLUbeef

        -Tallinnan yliopisto taisi todella niputtaa sosiaalitieteet yhteen pakettiin. Toisaalta Helsingin yksikkö (kv oikeus) on sen verran hyvä bisnes, ettei sitä kannata lopettaa jos tulijoita riittää.

        -Tarkoitatko Arcadialla Concordiaa?

        -Ensimmäiset "testierät" ovat valmistuneet jo vuosia sitten. Työllistyminen sillä tutkinnolla on kyseenalaista muttei mahdotonta.

        -Jos kenelläkään ei ole valitettavaa Tallinnasta, niin miksei kukaan, siis yksikään Tallinnassa kandin suorittanut jää vapaaehtoisesti tekemään maisteria Viroon vaan kaikilla on kova kiire päästä pois? Ainoa oikea vastaus on se, että Tallinnaan jäävät suorittamaan maisteria ainoastaan ne, jotka eivät pääse muualle.

        -Virolaiset opiskelevat Tartossa siksi, että se on maan paras ja työllistyminen valmistumisen jälkeen on todennäköisempää. Myös TUT:ssa ja TLU:ssa on aina voinut opiskella oikeustiedettä viroksi, vironkielisillä linjoilla. Englanninkieliset linjat on perustettu ja niitä ylläpidetään siksi, että A) niille riittää maksavia asiakkaita ulkomailta B) vironkielisiltä linjoilta ei saa enää periä lukukausimaksuja.


    • OTMHesa2015

      Lisäksi nykyään pitää olla luvan saanut lakimies että voi edustaa oikeudessa, vaatii käsittääkseni suomalainen OTM asianajotutkinto. Suomessa ei ole virolaisella juristilla lakimiehen pätevyyttä ilman ETA kokeita, jotka ovat hidas ja vittumainen tapa pätevöityä. Pitää lisäksi olla maisteri, oikeusnotaari on ihan turha titteli millä ei kelpoisuusedellytyksiä täytetä.

    • paitsi

      HEI! Tietääkö joku nyt kuinka jatkossa tuo tunnustaminen menee?? Valmistun nyt Tallinnan Helsingin ylliopistosta. Opiskelupaikka tiedossa Lundissa - mutta haluaisin kovasti Helsinkiin. Jos pääsen sinne, saanko OTM:n??

      • Herpertin-kamu-Tomu

        En tiedä tuosta sanoa mutta minulla onkin oma tarina kerrottavana.

        Herpertti, alias Jonatan, tarkistaa ETA-kokeita. Hän myös tarkistaa aineopintotenttejä suomalaisessa oikeustieteellisessä. Hän on pitkään ihmetellyt miksi tiedekunnassa jotkut kansainvälisessä maisteriohjelmassa opiskelevat ovat saaneet kansainvälisen julkisoikeuden tenteistä nelosia ja vitosia. On opiskelijaa mm. briteistä, ruotsista ja virosta. Siellä on opiskeltu kansainvälistä oikeutta. Oppiaineelle on tyypillistä haarukkamainen tie: voit lähteä argumentoimaan melkeinpä mihin tahansa suuntaan. Takaisinkin päin eli haarukanvarteen voivat kriittisimmät suunnata. Tämä ei toki ole lainkaan huono asia. Se osoittaa think-outside-the-box asennetta. Lisäksi, se auttaa saamaan kokonaiskuvan paremmin. Yleisistä periaatteista ja säännöistä voi johtaa normistoa.

        No mitä ollakaan, mihin Herpertti jäikään ETA-kokeiden kanssa? "Täältä tullaan, lähetin pari sähköpostia", kuittaa Herpertti iloisen oloisesti. Hienoa Herpertti. ETA-kokeet ja kansallinen lainsäädäntö on kuormittavan teknistä. Sen lukeminen ja ymmärtäminen vaatii istumalihaksia. Onhan sitä hieroneet ja kirjoittaneet monet oikeustieteilijät Suomessakin. Eli siis luoneet jotakin lakia oman mielensä mukaan? Eivät toki.

        Herpertti kysyy minulta että miksi kansainvälisen oikeuden opiskelijalle on toisinaan vaikeuksia läpäistä ETA-koe? Mieleni tekee vastata, että vika piilee kansallisen lain teknisyydessä, mutta enpä kompastukaan tähän ansaan, vaan vastaan ettei vastaus ole yksi- eikä kaksiselitteinen. Yliassistentti Herpertti kääntyy minuun ja kysyy: olemmeko menneet liiallisuuksiin kansallisen lainsäädännön luonnissa, pitäisikö normistoa purkaa ja tehdä tulkintaystävällisempää? Nyt naamani muuttuu punaisesta violetiksi. Herpertti katsoo minua ja kysyy olenko kunnossa. Vastaan että kyllä olen - reaktioni johtuu vain kaulaani pistäneestä ampiaisesta.

        Hyvää kevättä ja onnea pyrkimyksiinne!


    • höpöhöpöä

      "--kaikki tutut ovat saaneet järkättyä itselleen harjottelupaikkoja ja duuneja myös Suomesta--" "--kaikilla on mennyt käsittääkseni ihan hyvin, eikä kenelläkään ole ollut valitettavaa Tallinnasta, jonka lisäksi kansainvälinen tutkinto on nykyään vaan plussaa--". Tutut ja käsitykset on kaukana faktasta. Faktahan on se, että Virosta saatava tutkinto ei ole kansainvälisten sopimusten mukaisesti lakimiestutkinto, eikä opetushallitus anna enää notaarin pätevyyden antavaa tutkintoa, toisin sanoen tuolla tutkinnolla ei pääse enää edes maisteria tekemään Suomessa. Opetus on todella huonoa ja ympäripyöreää, oikeustieteistä todella suurpiirteisesti ja yleisesti kertovaa jota ylläpidetään vain sen takia, että Suomesta löytyy niin paljon maksavia asiakkaita. Olisi äärimmäisen mielenkiintoista saada tietää, mikä on Virosta "oikeustieteiden tutkinnon" saaneiden työllisyysprosentti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6123
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3886
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      253
      2254
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1880
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1333
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1286
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1020
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      959
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      36
      901
    Aihe