Pukeutumistyyli + ikä

Maailmaa nähnyt

http://www.avatv.fi/muoti/artikkeli.shtml/nama-tyylivinkit-jokaisen-naisen-pitaisi-tietaa/2010/07/1159157


Nyt on kyllä pakko aloittaa uusi keskustelu näistä paljonpuhutuista tyyleistä ja niiden "yläikärajoista" kun luin mm. tuon rastajutun niin jäi kyllä vähän kaivelemaan.
Mielestäni täällä Suomessa on jokin outo ilmiö tuo "ikärajapukeutuminen" tai miksi sitä voisi kutsua?
Onko Suomessa oikeasti niin ahdasmielistä sakkia että esim. 40-50-vuotiaiden pitäisi pukeutua tietyllä tavalla ja siitä poikkeavat leimataan. En ole havainnut tällaista rajoittuneisuutta tuolla "suuressa maailmassa" liikkuessani.
Toivon että tästä tulisi asiallinen keskustelu eikä alettaisi täällä "räkyttämään" toisille niinkuin täällä on ollut usein tapana.
Kysynkin siis, mikä tyyli ja perustele vastauksesi MIKSI mikäkin tyyli sopii/ ei sovi vanhemmalle naiselle. Miksi ei rastat, miksi ei nahkahousut, ihoa myötäilevät vaatteet, tiukat farkut, pinkki toppi tms.? Ja jos vanhempi nainen (täällä on ollut arvostelua mm. aiheesta nahkatakki) käyttää esim. nahkatakkia niin millainen se sinun mielestäsi tulisi olla ja miksi? Millaiset farkut ja miksi? Entä kengät jne.? Nämä vai esimerkkejä.
Täällä usein leimataan vanhemmat naiset, jotka pukeutuvat nuorekkaasti (eletään siis vuotta 2013), naisiksi jotka yrittävät näyttää nuorilta. Onko sekin vain suomalaisten ajattelutapaa koska esim. Jenkkilässä tai Keski-Euroopassa vanhemmat naiset pukeutuvat yleisesti ottaen nuorekkaasti ja vartalonmyötäisiin (jos vartalo suo). Ja jossain keskusteluissa/ väittelyissä on tullut myös naisten rypyt esiin että ei muka nähdä omia ryppyjä kun luullaan olevan niin nuoren näköisiä. Outoa ajattelua koska ON nuorekkaita naisia vaikka heillä onkin ryppyjä. Esim. jo pelkkä hiustyyli saa ihmisen nuorekkaan näköiseksi ja sitten taas muistamme kyllä kuinka mummoilta iso-äitimme näytti hääkuvassaan nuttura päässä. Tai miksi Suomessa kyllä hyväksytään vanhempien julkkisten tai pop-tähtien nuorekas pukeutuminen mutta ei "tavallisten" naisten? Miksi?
Ja miksi täällä hyvävartaloinen keski-ikäinen ei voisi pitää ihoamyötäileviä vaatteita, spagettiolkaimia tms. kun esim. ylipainoiset nuoret voivat kuitenkin esitellä avoimesti vararenkaitaan tms.? Onko hiustyylilläkin mielestäsi "yläikäraja" ja millainen se pitäisi sinun mielestäsi olla?
Mitkä seikat tekevät sinun mielestäsi pukeutumiselle ikärajat? Ja MIKSI?

19

3950

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei näytä hyvältä

      Vanhempien naisten ja miestenkin kehot on usein sen muotoisia ettei esimerkiksi tiukat vaatteet vaan näytä muulta kuin huolta. Jos on tyypillinen 50 suomalaisnainen, jolle on jo vähän ylipainoa kertynyt, niin ei tiukat nahkaleggingsit ja toppi näytä vaan hyvältä. Suurin osa naisistaakaan ei rehellisesti sanottuna ole kovin nuorekkaan näköisiä keski-ikäisinä. Sen vuoksi on vähän onnettoman näköistä jos tälläinen nainen koittaa pukeutua kuin teinityttö. Vähän tulee sellainen fiilis että yrittääköhän toi nainen olla jotain mitä ei ole.

      Ja enkä tajua mitä hienoa siinä teinityylissä on. Miksi pukeutua kuin huora? Mielummin näkisi naistenkin päällä vähän siistimpiä ja asiallisempia vaatteita. Olisi paljon tyylikkäämpää.

    • ......

      Näin.
      Kyllä joskus 45-vuotiaana alkoi tuntua siltä että tietyt vaatteet pois.
      Kireät housut ovat epämiellyttävät.
      Nellyn paitapuserot menettelevät, ovathan nekin nuorekkaita kuitenkaan eivät huomiota herättävällä tavalla
      On muustakin kyse kuin mitä joku yrittää olla, tämän ikäiset ovat tottuneet pukeutumaan tietyllä tavalla, farkkutakki sekin on ehkä liikaa.

    • Maailmaa nähnyt

      Meillä täällä Suomessa tunnutaan mieltävän trendikäs/nuorekas pukeutuminen teinimäiseksi. Tiukat vaatteethan ei myöskään näytä nuorilla ylipainoisilla hyviltä eikä ihoamyötäilevä tarkoita aina samaa kuin tiukka. Alla muutama esimerkki keski-ikäisistä jollaisia siis näkee päivittäin "taviksilla" mm. Usa:ssa ja täällä Suomessa julkkiksilla mutta entä jos meillä "tavis" keski-ikäinen pukeutuisi noin? Onko meillä se sallittua vain julkkiksille vai ajatellaanko heistäkin että mitähän he kuvittelevat olevansa? Mikä ero on julkkiksen ja taviksen nuorekkaassa pukeutumisessa? Pukeutuvatko he siis kuin '''''''? Miksi farkkutakki ei sovi keski-ikäiselle?
      Keskustellaan lisää, kommentteja, pliis!


      http://www.telvis.fi/katso/tvuutiset/_a87601/satu sai ison laskun/

      http://www.iltalehti.fi/muoti/2010081612027755_st.shtml


      http://www.lippu.fi/obj/media/FI-eventim/galery/kuenstler/p/paula-koivuniemi-002.jpg

      http://www.lempimissit.suntuubi.com/?cat=280

      Onko siis esim. tälläinen Jessica Parker (48v.) -tyyli mielestäsi teinimäistä? Jenkeissä tämä on yleistä muillakin kuin vain julkkiksilla.

      http://perezhilton.com/cocoperez/2013-01-15-sarah-jessica-parker-current-elliott-python-print-jeans-manolo-blank#.UXf0e7UW2So

      Tässä alla pari esimerkkiä jotka ainakin minä jostain syystä miellän teinivaatteiksi:

      http://nelly.com/fi/vaatteita-naisille/vaatteet/puserot/river-island-2715/numbers-jumper-dress-271500-13/

      http://nelly.com/fi/vaatteita-naisille/vaatteet/leggingsit/by-malene-birger-632/lalu-leggings-632233-2350/

      • ........

        Jotenkin ajattelen että keski-ikäisen tulisi näyttää hiukan arvokkaalta tai tavalliselta, siksi farkkutakki ei sovi.
        Ettei kukaan sanoisi yrität näyttää nuoremmalta kun en ikinä ole valehdellut minkä ikäinen oikeasti olen.
        Ikä ei ole ongelma että haluaisi olla nuorempi, ehkä ajattelee miksei voinut nuorena olla räväkämpi, aika kului töissä ja siellä aina työvaate, harvoin pääsi bilettämään ja silloinkaan ei kehdannut erota massasta.
        Kiva silti nähdä kun joku nuori on rohkea pukeutumisessaan.


      • siri1
        ........ kirjoitti:

        Jotenkin ajattelen että keski-ikäisen tulisi näyttää hiukan arvokkaalta tai tavalliselta, siksi farkkutakki ei sovi.
        Ettei kukaan sanoisi yrität näyttää nuoremmalta kun en ikinä ole valehdellut minkä ikäinen oikeasti olen.
        Ikä ei ole ongelma että haluaisi olla nuorempi, ehkä ajattelee miksei voinut nuorena olla räväkämpi, aika kului töissä ja siellä aina työvaate, harvoin pääsi bilettämään ja silloinkaan ei kehdannut erota massasta.
        Kiva silti nähdä kun joku nuori on rohkea pukeutumisessaan.

        Johan on naurettava väite että tietyn ikäinen nainen ei saisi enää käyttää farkkutakkia !! Voitko laittaa eduskuntaan siitä lakialoitteen, niin sen läpimennessä saisi selvät säännöt. PS. matkustahan vähän ja laajenna maailmaasi..


    • Leenan ikäinen

      Tämä on kyllä niin totta. Itse olen Leena Sarven ikäinen. Pidän mielelläni nahkatakkia ja farkkuja, myös pillilahkeisia (vartalo kyllä antaa myöten= hoikka, sporttinen) ja piikkareita. En kuitenkaan mielestäni pukeudu kuin teinit. Kävin labrassa eräänä päivänä ja voi sitä tölläämistä mitä sain osakseni eräältä ikäiseltäni tuulipukunaiselta. No, ehkä huomion herätti kenkien kopina mutta muuten olin pukeutunut vain farkkuihin ja bleiserimalliseen nahkatakkiin, mustaan jossa krokokuosi, siisti silkkihuivi ja takin alla tavallinen ihoa myötäilevä trikoopusero (ei kuitenkaan kireä). No kääk, se oli kirkkaan punainen, ehkä se nainen näki punaista! Minä huomasin että hän tuijotti minua päästä varpaisiin joten minäpä katsoin häntä suoraan silmiin, silloin hän lopetti tuijotuksen. Voin kyllä sanoa että en pukeudu kuin valtaosa keski-ikäisistä mutta pukeudun omalla tyylilläni joka minua miellyttää ja me kaikkihan emme ole leidejä joten en osaisi olla ns. leidin vaatteissa vaikka ne ovatkin tyylikkäitä. Yritän silti olla siisti, meikkaankin mutta en liikaa enkä räikeästi. Pidän erikoisista kengistä ja laukuista.
      Olen myös huomannut että suuremmissa kaupungeissa kukaan ei tuijota mutta pienemmissä kylläkin. Onko tämä nuorekkaan keski-ikäisen pukeutuminen sitten vain kulttuurishokki?

      http://www.apu.fi/sites/files/leena.jpg

      http://static.metrolive.fi/dev/images/1/9/3/6/3/19363/19363_1000x.jpg


      Ja entäpä miehet sitten, "saavatko" he olla nuorekkaita ilman että he "yrittäisivät" olla teinejä? Vai onko miehille sallittu paremmin se OMA tyyli? Kuten alla, tosin VASTA 43v. Se on ainakin varmaa että miehet hyväksyy paremmin kuin naiset eivätkä ole niin kateellisia.

      http://is11.snstatic.fi/img/468/1288332387231.jpg

    • envoikunmiettiä

      Se perimmäinen kysymys kuuluu: ketä helvettiä kiinnostaa muiden mielipiteet omasta pukeutumisesta (kun kyse on VAPAA-AJAN PUKEUTUMISESTA, viralliset työjutut erikseen luonnollisesti)?

      Ikävää jos vielä keski-ikäisillä naisilla on itsetunto-ja varmuus niin alhaalla ettei uskalleta tai pystytä pukeutumaan siihen mikä tuntuu ITSESTÄ hyvältä, vaan jätetään tiettyjä vaatteita ja tyylejä pois sosiaalisen paineen takia :/

      Ja mitä itse tulee ikärajoihin, ne ovat turhia ja rajoittavat yksilöllisyyttä eivätkä aiheuta kun lisää paineita ja rajoitteita siihen ahtaaseen muottiin mihin naiset jo nykyaikana lokeroidaan entistä enemmän. Muutos lähtee yksilötasolta, eli pidä niitä vaatteita mitä lystäät. Haters gonna hate ;)

      • siri1

        Just näin!! Paitsi tuota helvettiä...


    • Maailmaa nähnyt

      Minä aloittajana korjaan tähän että minulla itselläni ei ole ongelmia pukeutumiseni suhteen eikä todellakaan itsetunto-ongelmia. Kirjoitukseni pointti olikin siinä että aiheesta voisi keskustella koska täälläkin palstoilla on kyllä väitelty asiasta mutta sitten kuitenkin kunnon perustelut ovat unohtuneet muuttuen juupas-eipäs-keskusteluksi. Ja väitteiksi että NUOREKAS pukeutuminen on TEINIMÄISTÄ kuten taas tuolla ylempänä:

      Ja enkä tajua mitä hienoa siinä teinityylissä on. Miksi pukeutua kuin *****?

      Omalla kirjoituksellani yritin myös tuoda esiin tuon (myös ylhäällä esitetyn hyvän sanan) : KULTTUURISHOKKI jonka myös minä olen huomannut kohdallani. Onko siis suomalainen nainen opetettu vai mistä tulee tuo asenne (taas tuolta ylhäältä) että keski-ikäisen tulisi näyttää TAVALLISELTA! MIKSI? Miksi nuoren ei tarvitse näyttää tavalliselta jos he eivät sitä halua? Minä en näytä "tavalliselta" keski-ikäiseltä (olen sitä kuitenkin siinä mielessä että en yritä olla mitään muuta kuin oma itseni) ja pukeudun kyllä arvokkaasti sitä vaativiin tilaisuuksiin. Suomessa pukeudutaan liiankin "tavallisesti" esim. konserteissa näkee naisia (ja miehiä) samanlaisissa vaatteissa kuin lähikaupassa, jopa gollegehousuissa tms. Minulle on joskus sanottu pikkujouluissa (ent. työkaveri, nainen) että olenkohan vähän liian ylipukeutunut kun päälläni oli ihoamyötäilevä aika upea juhlamekko. Pikkujoulut!!! En muista mitä tällä kommentoijalla itsellään oli päällä mutta pitääkö siis pikkujouluihinkin pukeutua "tavallisesti"? No, ehkä se riippuu tietysti siitä onko ne jotkut piparkakkukestit taloyhtiön kerhotiloissa...
      No, minua se ei haittaa miten kukakin pukeutuu mutta yleisesti ottaen suomalaisilla tuntuu olevan jokin outo ikärajoitus pukeutumisen osalta.

    • Leenan ikäinen

      Tässä vielä muutama kuva keski-ikäisistä julkkiksista eikä todellakaan minun mielestäni näytä huonolta ja "teinimäiseltä", päinvastoin. Mielestäni farkkutakki ei ole "liikaa" ja ainakin minä käytän sellaista joskus vaikkakin nahkatakki on lempparini. Satu Silvo kun nähdään tuolla kadulla niin ihmiset katsovat häntä koska tunnistavat hänet SATU SILVOKSI mutta eivät välttämättä arvostele hänen pukeutumistaan mutta kun "tavis" hänenikäinen kävelee samantyylisissä vaatteissa nin häntä varmaan monet ehtivä arvostella ja ajatella että mikähän tuokin luulee olevansa.
      Minäkään en itse siitä piittaa koska tiedän että tyyliäni arvostelevat lähinnä ne jotka eivät uskalla pukeutua erilailla tai ne jotka ovat kateellisia tai muuten vain jotenkin mustavalkoisesti ajattelevat ihmiset.
      http://www.iltalehti.fi/viihde/2012021215193776_vi.shtml
      http://www.iltalehti.fi/viihde/200809118242757_vi.shtml
      http://img.mtv3.fi/mn_kuvat/mtv3/viihde/isoja_kuvia_2007/484847.jpg
      http://www.telvis.fi/c/60466/8586_ihanpiha_.jpg

      Tässä löysin idolini, Anneli Sauli, 80v.! Mahtava nainen!

      http://1.bp.blogspot.com/-1zjCBzlt1CE/UCi1S4KnNAI/AAAAAAAAC5k/Pux74Oaes0s/s760/553116_10151061869476773_643438509_n.jpg

      http://is11.snstatic.fi/img/468/1288351472382.jpg

    • Hatuton nostaja

      Toi on mahtava toi Anneli Sauli!!!
      Hattua nostan vaikken hattuja käytäkkään mutta jo hänen ikänsä puolesta!
      Voikohan tietty nuorekas elämäntapa ja asenne vaikuttaa myös ihmisen kokonaisuuteen eli myös terveyteen ja ikävuosiin? Wau!

    • i.k.j.j.

      oma tyyli ,se missä viihtyy, on kaikkein paras, muotiakin tulee seurattua jonkin verran, se näkyy vanhoista valokuvista, ja tyyliä voi vaihtaa mielensä mukaan, me kaikkihan ollaan oman elämämme päätähtiä, mieluisa vaate tuo myös iloa ja itseluottamusta

    • Lulu-Lei

      Olen 62 vuotias ja kiinostunut vaateista ja muodista .En pukeudu pillifarkuihin enka minihameisiin .Viimeeksi pukeuduin häihin pitsileninkiin ja nahkajakkuun,jaloissani minulla mustat puutsit joiden varressa ruskeita kukkia.Monen mielestä olin varmaan oudosti pukeutunut mutta aijon jatkaa samaan tyyliin .Rohkeutta ja persoonaa pukeutumiseen siskot.

    • siinä kaikille

      Siis en tiedä toimiiko tää linkki nyt, kun mulla on noita turvallisuusasetuksia aikas paljon. Kokeilkaa jos kiinnostaa. HALUAN PUKEUTUA NUOREKKAASTI!!!! Ja ilman, että kellään on siitä nokan koputtamista. en YRITÄ OLLA NUORI. Sen ikäinen olen, että todellisuuden tajua kyllä löytyy. siis tein tähän pienen otoksen itsestäni ja en todellakaan ole mielestäni mikään 60-kymppinen MUMMO, jonka pitäis pukeutua hartiahuiviin ja kalosseihin tai TUULIPUKUUN. Viihdyn todella hyvin pillifarkuissa, nahkarotsissa yms. Tässä linkki http://youtu.be/eE99XQkn6RA jossain vaiheessa poistan tuon diasarjan. Ja olen siis 57 vuosiltani.

      • dbsgh

        Vanha sulla on korvien välissä. Kuusikymppinenkin on nykyään nuori, joten ole hyvä ja lopeta se morkkaaminen.


    • VanhaPieru

      Pukeudun just niin kuin itse haluan enkä kysele keltään.

    • ölkåpi

      Tämä 50-vuotias osti just pillit koko 36. Näyttää hyvältä päällä kun harrastus on urheilu. Monet teinit on huomattavasti löysempiä, jos tämä nyt jokin kriteeri pillien käyttämiselle on.
      Toivon räväkkää pukeutumista kaikilta, rajoja ylittävää. Se piristää! Älkää alistuko huonekaluiksi ja muiden miellyttäjiksi!

    • Toivottavastine

      Yritin etsiä tuon tyylikonsultin ikää hänen vanhan elokuvansa nähtyäni, eikä sitä nopeasti googlettamalla löytynyt. Keski-ikään mennessä pitäisi kyetä edes oma ikä häpeilemättä myöntämään ja tämä liittyy pukeutumiseenkin. Kritisoin siis naistenlehtiä, joiden linkkejä google on täynnä enkä itse henkilöä.

      Ilmeisesti naisena hän on henkisesti niin hento, ettei edes hänen ikäänsä voi missään lehden haastattelussa kertoa. Tämä on oletuksena todella heikkoa ja naisten pitäisi kapinoida sitä vastaan. Arvokas keski-ikä kuuluu kaikille.

    • Nahkatakki

      Teininä pukeuduin keski-ikäisen vaatteisiin - siis ihan oikeasti: käytin isäni vanhoja paitoja ja hänen housuistaan tehtyjä shortseja/pohjepituisia housuja (ja kyllä, olen nainen, tuolloin siis tyttö). Käytin myös äitini vanhoja puseroita ja sain naapurin naisilta heidän vanhoja vaatteitaan.

      Nyt olen aikuinen ja pidän juuri sellaisia vaatteita kuin itse haluan, olivat ne "suunnattu" minkä ikäisille tahansa. Pukeutumisvalintojani määrittää yleensäkin enimmäkseen se, mikä tuntuu iholla hyvältä ja näyttää omasta mielestäni kivalta itseni päällä. Jos se ei jonkun muun mielestä ole hyvännäköinen, tämän jonkun muun mielipide ei kiinnosta eikä rajoita minua vaatteideni kanssa. Pääasiahan on itse viihtyä siinä, mitä päällään pitää. En minäkään pidä suurimman osan ihmisten rumista räteistä, mutta eivätpä ne sen kummemmin minua haittaa - eihän minun niissä tarvitse kulkea.

      Biker-nahkatakki kuuluu vakioasustukseeni, samoin maiharit ja pillihousut. Luovun takistani vasta kun se lakkaa mahtumasta päälleni tai alan muutoin inhota sitä.
      N30v.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      860
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe