2018 olympialaiset, keillä mennään?

sinnesiis

Jep, vielä ei ole 2014 olympialaisetkaan menneet, mutta aloin leikittelemään ajatuksella, että keitä siellä 2018 nähdään Leijona-paidassa? Siinä kun vähän aikaa mietin, alkoi päässäni muodostumaan jonkinlainen kokoonpano. Näen 2018 olympialaiset eräänlaisina siirtymäkisoina; isot nimet kuten Mikko Koivu, Tuomo Ruutu, Filppula, Pitkänen, aina kivenkovat Rinne/Niemi/Lehtonen ovat jo siinä iässä, että luultavasti jäävät viimeisiksi kisoiksi. Nämä olympialaiset ovat ne, joissa uusi sukupolvi saa astella esiin. Tässä hieman alustavia ketjuja, tein parhaani mukaan.

Granlund-Koivu-Ruutu/Korpikoski

Pitkänen-Vatanen

1. kenttä näyttäisi suunnilleen tältä. Tässä vaiheessa Granlund on jo varmasti vakiinnuttanut paikkansa NHL:än tähtenä tai tullut maitojunalla kotiin. Keskellä on Koivu, luotettu ykkössentterimme. Halusin välttämättä Granlundin Koivun laidalle, koska näiden kahden yhteispeli voi olla jotakin maagista. Ruutu taas on Koivun kanssa tuttu tutkapari, mutta pelikunnosta ei oikein tiedä loukkaantumisten johdosta. Toinen mahdollisuus on työsulun aikana Koivun kanssa pelannut Korpikoski.

Pitkänen on Timosen lopetettua Suomen ykköspakki, ja Vatanen, puolustuspelin kehityttyä NHL-tasolle, on myös todella kovaa valuuttaa.

Filppula-Barkov-Armia

Niskala/Jalasvaara/?-Määttä

Tähän ketjuun Filppula tuo sitä kuuluisaa veteraanin kokemustaan, ja keskellä taas kivenkova Barkov. Tähän mieheen minulla on kivenkova luotto, on tässä vaiheessa pelannut jo useamman kauden NHL:ssä. Armia sen sijaan on jonkinlainen villi veikkaus, jos peli kulkee, on hänellä mahdollisuus nousta suureen rooliin, ja hän tuo tähän ketjuun paljon maalintekotaitoa. Nyt kun hän on omassa päässäänkin huomattavasti luotettavampi kuin ennen, oli valinta helpompi. On luultavasti myös NHL:ssä.

Määttä on juuri sellainen peruspakki, johon voi luottaa kaikissa tilanteissa. Nuoresta iästään huolimatta äärimmäisen luotettava. Pakkiparikseen valitsin Niskalan tuomaan arvokisa kokemusta. Ristolainen olisi muuten hyvä kandinaatti, mutta kahden tulokkaan ketju ei kuulosta mielekkäältä.

Komarov-J. Jokinen-Hartikainen/Korpikoski/Ruutu

Melart-Ristolainen

Komarov on täysin ehdoton kolmosketjun mies. Suomen joukkueen tärkeimpiä pelaajia. Keskellä Jussi Jokinen, jonka koin sopivan tähän rooliin kuin nenä päähän. Pystyy niin puolustamaan kuin hyökkäämään, kunhan siltä tuntuu. Luonnollinen jatkumo oli Hartikainen, Edmontonin laiturijyrä. Menee maalille ja pystyy Jokisen ja Komarovin kanssa luultavasti myös muutamaan maaliin.

Melart on noussut viime aikoina otsikoihin, ja häntä ollaan viemässä jopa NHL:län suunnalle. On parantanut kiekollista peliään huomattavasti, ja yhdessä Ristolaisen kanssa pelottavan kokoinen pakkipari. Ristolainen on äärimmäisen lupaava, jopa lupaavin viime vuosien pakki. Vertauksia löytyy mm. Prongeriin. Kokemattomuus hieman epäilyttää, mutta jostakinhan sekin pitää saada.

Petrell-Nokelainen?-Joensuu/Hartikainen

Jalasvaara/Hakanpää/Jokipakka/?

Petrell on melko sopiva nelosketjun mies. Taklaa, karvaa, tekee rumat maalit. Nokelaisesta en oikein tiedä, mutten keksinyt parempaakaan tähän hätään. Pystyy luultavasti hoitamaan nelosketjun sentterin hommia. Joensuu sen sijaan on todella isokokoinen voimahyökkääjä, joka pystyy ajamaan maalille lujaa.

Pakkiparia en oikein osannut tähän hätään kehitellä, mutta kaipa niitä löytyy riittävästi vaikka sitten KHL:stä.

Sitten maalivahteihin. Tässä ei Suomella ole vieläkään ongelmaa. Mahdollisia ehdokkaita ovat mm. Rinne, Rask, Niemi, Lehtonen, Aittokallio, Raanta, Rämö. Näistä uskon kaikkien pelaavan NHL:ssä.

Rask on minun ykkösmaalivahtini. Tästä miehestä ei voitto jää kiinni. Aivan ehdoton voittajaluonne. Ja taitoja riittää vaikka muille jakaa, jopa parempi kuin Rinne. Rinne, joka on tuolloin jo 35 vuotias, voisi lähteä kakkosmaalivahdiksi, jos paikat kestävät. Sama tilanne on Niemellä ja Lehtosella. Kakkosmaalivahti löytynee heistä. Mukaan voisi ottaa vielä Raannan tai Rämön, tai jopa Aittokallion kokemusta hakemaan.

Rask
Rinne/Niemi/Lehtonen
Raanta/Rämö/Aittokallio

8

904

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jääkiekonasiantuntia24

      En usko että suomi lähtee olympialaisiin joukkueella jonka keskiikä on 35/36... Oot koonnu tän joukkueen käytännössä tän hetken ammattilais pelaajista ja tän hetken tähdistä... Ite katsoisin enemmän tän hetken C, B ja A junnuja jotka on tuolloin aika kovassa iässä... Kuten Waltteri Hopponen, Kasper Björkvist, Kaapo Kähkönen, Aleksi Saarela, Kasperi Kapanen, Artturi Lehkonen, Teuvo Teräväinen, Atte Mäkinen, Teemu Pulkkinen (Viimekaudella Blues B:ssä, antoi aikamoisen myrskyvaroituksen taidoistaan playoffeissa), Ville Leskinen ja monet muut... Ehkä -98 syntynyt Jesse Puljujärvi? Ken ties? iski tän kevään C-junnujen playoffeissa 24 pistettä... Tottakai myös konkareita tulee, mutta nuorennusleikkaus alkaa viimeistään niiden olympialaisten jälkeen.

      • ehkäjoskus

        Täysin tietoisesti laitoin veteraaneja mukaan. Muista kuitenkin, että aikaa kisoihin on vain 5 vuotta, jolloin mainitsemasi lupaukset ovat vasta noin 21-23 vuotiaita. Kaiken vastuun vierittäminen suoraan heille on vain täysin järjetöntä. Tämän vuoksi otin mukaan vain ne, joiden uskon jo pelanneen pari kautta NHLlää, ja heidänkin rinnalleen laitoin kokeneita konkareita sopivissa määrin. Kysymys on kuitenkin miesten turnauksesta, ei junnutähtien keskinäisestä kohtaamisesta. Kun katsot muiden (poislukien ehkä Kanada) kokoonpanoja, huomaat että joukkue koostuu hyvin paljon veteraaneista. Laitappa kasaan oma joukkueesi, ja kuvittele se pelaamaan huippumaita vastaan. Otit esille Aleksi Saarelan, mutta mielestäni tämä ei ole paikka kokeilla pelaajia. Joka rooliin pitää ottaa roolin hoitamiseen kykenevä pelaaja. Mainitsemasi pelaajat pääsevät varmasti MM-karkeiloihin kokeilemaan, mutta he eivät ole roolissaan vielä olympialaistasoa. Ensi olympialaisissa sitten.


      • vielä

        Ja tuosta iän keskiarvosta vielä, niin se on kyllä lähempänä 28. Näitä ikämiehiä on mukana kuitenkin mukana vain 7-10 (en jaksa näin yhtäkkiä laskea tarkemmin) maalivahdit mukaanlukien. Mielestäni tämä on melko optimaalinen keski-ikä.


    • ehtleft

      Pitkänen ei uskalla pelataan urallaan yhtään maaottelua.

      Saa nähdä saako E-korea mestispelaajilla joukkuettaan kisoihin. 5 vuotta maan tason nostoon on todennäköisesti liian lyhyt aika.

      • ähläm

        Skoda-cup ei ehkä kiinnosta, mutta eiköhän se olympialaisiin lähde.


    • Jeess

      Oma veikkaukseni...:

      Mi. Granlund-Barkov-Pulkkinen
      Ma. Granlund-Lehterä-Kapanen
      Korpikoski-Koivu-J. Jokinen
      Komarov-Haula-Armia
      Puljujärvi

      Määttä-Vatanen
      Lindbohm-Ristolainen
      Jokipakka-Honka
      Lindell-Pokka

      Rask
      Rinne
      Lehtonen

      • Jeess

        Ainiin..! Filppulahan tuosta unohtui kokonaan, hänkin toki mukaan. :)


      • Pampampaulin

        Ja teräväinen. Muuten näyttää hyvältä. Tosin Lehtosen en usko olevan tuolloin enää mukana. Rinnekin siinä ja siinä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe