Ongelmia rakennusvalvonnan kanssa Vantaalla?

tasamaalle rinnetalo

Haluaisin kuulla kokemuksista Vantaan rakennusvalvonnan kanssa.
Lähinnä onko kellään ollut ikäviä kokemuksia erittäin huonosti käyttäytyvän rakennusvalvojan kanssa, onko ollut ns. kiusaamis- tai tahallaan viivästyttämistilanteita. Tuntuuko siltä että rakennusvalvoja tahallaan haluaa tehdä kiusaa ja haitata rakennusprojektin edistymistä.

Lähinnä etsin kohtalotovereita täältä itä-vantaan puolelta, josko vaikka löytyisi saman rakennusvalvoja "uhreiksi" joutuneita.

24

5910

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Se Avarakatseinen

      Kokemusta on, mutta hyviä. Rakennusvalvonnan suhteen..

      Rakennusvalvonta kaiken muiden tehtäviensä ohessa valvoo hyväksytyn
      asemakaavan toteutumista.

      ... mutta...

      Vaikuttaa tekstisi perusteella siltä, ettet oikeastaan ole tyytyväinen asemakaavan suunnittelijan tekemään ratkaisuun.
      Vantaa kun on köyhä kaupunki : ) niin asemakaavojen laatiminen on ulkoistettu ja arkkitehtitoimistot kilpailevat palkkioillaan.
      Olen soittanut ja kysellyt ko. arkkitehdeiltä, joitain tarkennuksia. Ihmeellistä kyllä usea on jonkinlaista ylpeyttä äänessään ilmoittanut, ettei tälle HÄNEN kaavoittamalleen alueelle SOVI minkään talotehtaan tyyppitalo!

      Ilmeisesti sitä pidetään jonkinlaisena ansiona ja "oivallisena suorituksena kaavan laatimisessa.

      Yksi, ilmeisen köyhä ja liian pienelle palkkiolle jäänyt kehtasi esittää jonkinlaista laskutusta (etukäteen) tehdyistä tarkentavista kysymyksistä ja sellaisesta kuvasta, mitä tämä luova arkkitehti (SAFA) on alueelle tarkoittanut.

      Rakentaminen on niin vanha keksintö, että joka toisen vastavalmistuneen arkkitehdin on turha kuvitella pystyvänsä luomaan jotain mullistavaa...

      Helsingissä saa kaupungilta tontin kulmapisteiden korkeusasemat ja niiden kanssa on elettävä. Muualla näkee tolkuttomia ratkaisuja ja naapurin kiusaksi tehdään tolkuttomia pengerryksiä esim. Jyväskylä, Varkaus, Joensuu.

      Kuopion rakennusvalvonta on tarkka korkeuksien suhteen ja niillä on juuri päivitetyt hyvät ohjeet pientalon rakentajalle. Tulevan naapurisovun säilymiseksi on ainakin yksi riitojen aihe näin poissuljettu, kun on päästy sopimukseen tontin raja-alueiden tasoista.

      Tiedän että Vantaalla oltiin keräämässä jo nimilistaa....mutta...

      Rakennusvalvonnan ja -tarkastajien pitää vierittää kuormaa kaavoituspuolen ja ympäristöministeriön hörhöille!

      http://www.ymparisto.fi/default.asp?contentid=69769

      Tiivistä ja matalaa .... tehokasta. Kenen ehdoilla ja kuka hyötyy.
      Täyttä puppua, mikä tullaan muutamassa vuodessa huomaamaan. Rakennetut hökkelit eivät mene kaupaksi ja alueet joudutaan pistämään maan tasalle sekä kaavoittamaan uudelleen. Kuluttaja maksaa!

      P.S. Sinulla lie hankittuna jo kokenut suunnittelija ja vastaava työnjohtaja. Mikä on heidän mielipiteensä?

      • Vantaalainen 1

        Vanhana Vantaalaisena suututtaa tuo: Vantaa on köyhä......

        Vantaa on HYVIN RIKAS KAUPUNKI.
        Meillä on velkaa koko suomen mittapuussa eniten kansalaista kohden,
        se ei meistä tee köyhiä, ei suinkaan.

        Rakastan Vantaata, minullakin on täällä pieni talo, ollut jo yli 25 vuotta, eikä se hivellyt arkkitehtoorista silmääni, nuorena, malttamattomana kun otin valmistalon,
        monet seikat pistivät silmääni joista en pitänyt.
        Nieleskelen (lin) monetkin ulkonäköseikat ja löysin elämästäni muuta kauneutta kuin talo, itsetunnonjatke. Emme sitä mukaamme saa.
        Sen voi sitten mainiosti jyrätä maan tasalle.


    • Hartiapankkin tili

      Harvoin olen viranomaisia kehunut mutta nyt pitää kehaista Vantaan rakennusvalvontaa. Ovat asialisia, neuvovat ihan oikeesti. Tule tunne että "yhessä rakennetaan".

      Tästä on hyvä jatkaa, sanoisin )

    • Rakentaja 06

      Monet nykyään kaavoitettavat alueet ovat jotain muuta kuin optimaalista rakennuspaikkaa. Eli rundsaasti korkeuseroja ja tontin koot pieniä ja tontit usein vielä muodoltaan eksoottisia (kapeita, kiiloja, kirveenvarsia jne). Ei sellaiseen useinkaan sovi "tyyppitalot" vaan torpat pitää suunnitella niiden tonttien ehtojen mukaan.

      Pahin tilanne on pöljä rakentaja joka on päättänyt talon mallin jo etukäteen ja yrittää sitten saada sen unelmansa väkisin runnottua sille sopimattomalle tontille.

      Paikalle "räätälintyönä" suunniteltu talo voi tulla jopa halvemmaksi kuin tontille huonosti soveltuva tyyppitalo.

      Toinen asia on sitten talon ulkonäön soveltuvuus alueen yleiseen ilmeeseen. Jotkut kaavoittajat tekevät tässä omaa taidettaan. Itse kannatan enemmän monimuotoista ja eläväistä kaupunkikuvaa. Tietysti joku "punainen lanka" on hyvä olla naapurien (huom, naapurien eikä kaava-arkkitehdin) suojelemiseksi.

      • Olenko tyhmä

        Tervetuloa Jousitie 11, Rajakylä

        Saatiin oikein Vantaan kukkanen Hiihtotie 5 c, eikä tuntunut mikään olevan esteenä.
        Tänne saa kuulemma rakentaa mitä haluaa, tuumi vielä näköjään nykyäänkin rakennuslupia myöntävä herra, tosin vasta sitten, kun oli valitusajat vanhentuneet ja ilmoitukset myönnetystä rakennusluvasta "postissa"
        Kikkailivat kyselyn, saako rajasta 2 metriin rakentaa talon kuistilinjan, eikä sitten muuta osattu talosta kertoa. Tämä kysely tehtiin jo kolme kuukautta ennen rakennusluvan hakemista. Olkaa tarkkoina ja vastailkaa vasta sitten, kun olette nähneet hakupaperit!!!!! Toisaalta ohjeet sanoo, että voi kysellä naapureilta vasta, kun hakupaperit ja tiedot on saatavilla rakennusvalvonnassa?
        Rakennusvalvonnasta tosin sanottiin, että heti on raja-asiaan vastattava ja päiväsivät hakemukseen vastauksen rakennuslupahaku päivälle, eli muutaman kuukauden myöhemmäksi!

        Kuistilinjaan tulee näköjään varasto ja rajalla tököttää kaksi puuvajaa!
        Naapurin raja-aita on siirtynyt toista metriä sisään päin ym.
        Supliikkimiehillä onnistuu näköjään mikä tahansa.
        Oli muuten talopaketit varattu ja toimitukset tilattu, jo ennen lupa-anomuksen jättöä. Näin ne hommat täällä Vantaalla luistaa oikeiden lupaviranomaisten kanssa toimiessa. Rakennusoikeudet meni vähän yli ja nyt umpivarasto kuistista ja pari puuvarastoa naapureiden aitoihin kiinni? No niihin ei kai tarvitse mitään kysellä?? Saattaahan se olla, että siellä jo paperit on hoidettu valmiiksi, ja ne naapurikyselyt on vielä postissa, kun naapurit ei ole hanttiinkaan panneet, kuulemma!


    • Tuusu la

      Pahimmat ongelmat ovat tosiaan pakettitalot. Ikinä on muuttaisi pakettitalohelvettiin, kamalan näköistä ja huoneet/ikkunat lähes poikkeuksetta sijoiteltu väärin.

    • juhani15

      Valitettavasti Vantaa ei ole ainoa kunta, jossa rakennusvalvonnassa esiintyy asiattomuutta ja ammatitaidon puutetta käytännön rakentamisesta. Maankäyttö- ja rakennuslain henki on monelta tarkastajalta jäänyt oivaltamatta. Oman kokemukseni mukaan Vantaan rakennusvalvonta on pääkaupunkiseudun huonomaineisin, ennen oli Espoo. Rakennusvalvonnan tehtävä on palvella ensisijassa kansalaisia valvonnan lisäksi.Yhteiskunnan tehtävä on mahdollistaa maan omistajan / haltijan tarve rakentamiseen. En minäkään tasamaalle kellaria rakentanut.

    • julli11

      Loppusyyni 5 vuotta myöhässä, kun tehtiin oli tarkastaja aivan upee, kohtelu asiallista ja homma pakettiin.

    • turhautunut3

      Meillä laaja korjausprojekti eli vanha talo. Vantaan kaupungilla kesti kahdeksan viikkoa myötää lupa ja pyysivät neljä kertaa uusia piirustuksia, kun heidän mielestä piti muuttaa sitä sun tätä.Erittäin mielenkiintoiseksi teki sen, että purkaa ei saanut ennen kuin lupa taskussa ja silti piti kuitenkin tietää miten kaikki toteutetaan...Talosta ei ollut olemassa minkäänlaisia piirrustuksia... Miten voit siis tietää mikä on mahdollista toteuttaa ja mikä ei, kun ei saa edes tutkia... Tutkimme kuitenkin ja löysimme isoja ongelmia rungossa ja muuallakin. Tämän jälkeen piti toimittaa kaikki asiakirjat uusiksi. Olisi vain ollut helpompaa viranomaisen sanoa, että tutkikaa ensin ja piirrättäkää sitten, tosin vantaan kaupungilla asia meni toisin päin... Asioista tehtiin mahdollisimman vaikeita ja teetettiin turhaa työtä suunnittelijoilla sekä asiakkaalla. Tästä pompotuksesta piti maksaa vielä 2600€.

      • itse olet

        Vaikea. Ei korjaus tarvitse mitään lupia jos julkisivu tai tilojen käyttötarkoitus ei muutu. Käytä tarkoituksen muutos tarkoittaa lähinnä tulisijallisia huoneita, sauna ja WC tiloja, jos edes niitäkään. Sisältä saa avata rakenteita ihan vapaasti jos tuleva korjaus/rakentamisen suunnittelu sitä vaatii.


      • NäinMeillä

        "Erittäin mielenkiintoiseksi teki sen, että purkaa ei saanut ennen kuin lupa taskussa"

        Tuon olette kyllä ymmärtäneet väärin. Rakenteiden avaus ei ole luvanvaraista. Vasta jos joku rakennuksen osa puretaan lopullisesti tai purkaminen muutta pysyvästi huoneiden käyttötarkoitusta, se on luvanvaraista.


      • EURAJOK

        Vantaalla rakennetaan ihan hitosti ja korjataan. Ette oo ainoot jonossa ....tosi nopeesti saitte luva.


    • vasta raksannut

      Eipä noista valvojista - jotka vaihtuivat ja joka kerralla oli eri tarkastaja - oikeastaan pahaa sanottavaa ole.. Ehkä joissain asioissa pilkunviilausta, mutta voisi sanoa, että oikeastaan ihan ok.

      Se mikä mätti, oli juttusille pääsy ja hidastelu luvan saannin kanssa. Piti päästä aloittamaan toukokuussa, mutta heinäkuun loppuun se aloitus vaan siirtyi.

      Käsittämätöntä on myös se, että koko rakennusvalvontavirasto voidaan pistää kiinni viikoksi henkilökunnan koulutuksen vuoksi. Usein siellä on myös yksittäisiä koulutus?päiviä, jolloin ei saa minkäänmoista palvelua. Ja jos puhelinyhteyden haluaa, niin eipä onnistu kuin määrättyinä päivinä, määrättyyn aikaan..
      En kyllä ymmärrä sitäkään, että heinäkuussa koko paikka pistetään kiinni. Mitenköhän joku yritys pärjäisi samalla tyylillä, kele.

      • Äiyt

        Niillä on lomat, niinkuin muillakin. Parempi että tetää koska tulee käsittelyyn tauko, niin voidaan ennakoida. Ennen ei tienny, kuka on lomalla ja milloin.


    • missävapaudenraja

      Kartelli mikä kartelli

    • konsultaattroi

      Hyvää ja huonoa. Virastossa kun kerran kävin niin eräs rouva "tokaisi mitä varten heitä tänne tulet häiritsemään." Tupakalla oli aikaa parkkipaikalla käydä ja maleksia, mutta asiakkaiden palvelu tuntui olevan "myrkkyä". Oli kuin tervaa juonut ja purki sitä asiakkaisiin. Onneksi siellä on myös erittäin hyviä ja asiallisia ihmisiä töissä ja heidän kanssaan asiointi on sujunut hyvin kaikkine lupa-asioineen.

    • aivanturhalaitos

      Ei ole mitää hyvää sanottavaa siitä paikasta toimenpidelupaan piirrustukset sun muut sisään piirustuksii korjaillaan niiden mielen mukaiseksi loppujen lopuksi ne ei kelpaa ollenkaan arkkitehtii rakennusinsinöörii vastaavaa mestarii nyt haluavat rahaa palaa toimenpidelupaan. Jos pyydäät että listaavat mitä haluavat ni senkin jälkeen haluavat sitä ja tätä 2vuotta on ny menny moiseen homaan, kyseessä vanhan korjaaminen niille on vissii ihan sama vaikka talo ois kaatunu päälle mutta ku lähettii korjaa ni se on virhe
      äly on niist kaukana.

    • Mattikalle

      On ollut ongelmia. Kaikissa tarkastuksissa on oltu lomalla tai sijaisella ei ole ollenkaan aikaa tai sijainen ei ole kuullutkaan ko. tehtävästä. Kun parin viikon kuluttua tulevat lomalta, niin ilmiottivat että tarkastusta eivät tulekaan tekemään. Leimataan lopputarkastuksessa. Rakentajat odottelivat kolmeen otteeseen yht. 2 kuukautta ja lähtivät aina muualle töihin kun eivät saaneetkaan jatkaa työtään. Oli aina vaikea saada miehet takaisin ja rakentaminen viivästyi ja maksoi lisää.
      Olen kuullut muiltakin ItäVantaan rakentajilta, että rakennusvalvonta haluaa olla "kuningas" ja jarruttaa takentamista koska voivat sen tehdä.

      • Rakennusvatvoja

        Keskeytettiinkö työmaa vai miksei töitä saanut jatkaa? Ei se, ettei rakennusvalvonta tee katselmusta estä työtä jatkamasta. Ja rakennusvalvonta ei tee tarkastuksia, vain katselmuksia.


    • Murre123

      Kun lukee näitä kommentteja Suomi24 palstalla, niin en epäile Vantaan rakennusvalvonnan pätevyyttä, vaan hakijoiden tyhmyyttä. Idiootteja kommentteja.

      3kpl taloja Vantaalle rakentaneena voin sanoa, että lupakäsittely on verkkainen, mutta asiallinen.

      Luottakaa ammattilaisiin ja talotehtaisiin ihan huoletta, jos vain valvojakin hoitaa hommansa.

      • NickNailer

        Laajemmalla kokemuksella sanoisin, että idioottia etsiessä voisit katsoa peiliin.

        Vantaalla on toki PKS alueen inhimillisin rakennusvalvonta. Ongelma vain on siinä, että PKS alueen valvonta on sairas ja päästetty valvonnan ulkopuolelle. Poliitikot eivät saa virkamiehiä pysymään ruodussa.

        V-mainen lupa-arkkitehti nostaa helposti kustannuksia 30.000 - 50.000 euroa per rakennus esittämällä lainvastaisa vaatimuksia. Ongelma on siinä, että lupa-arkkitehdiltä ei saa valituskelpoista päätöstä, kun vmäiset osaavat hidastaa prosessia eivätkä tee mitään.


        Luottamus on hyvä (ja todella kallis), valvonta on parempi.

        Jo viiden minuutin katkos omassa valvonnassa saattaa johtaa tuhansien eurojen virheisiin. Minä lukitsen rakennustyömaan, jos lähden sieltä. Korkeintaan luottomiehet ja -naiset voivat jäädä, kun käyn joskus työaikana rautakaupassa.


      • Anonyymi

        Kun kaikkien tiedossa on, että rakennusvalvonta ei Suomessa ainakaan pääkaupunkiseudulla toimi lainkaan , vaan on kumileimasin, joka maksaa , niin miksi asiaan ei puututa. Meilläkin kävi tontilla naureskelemassa yksi omakotityömaalla, joka ei kysellyt eikä käynyt edes sisällä.
        Rakennuslupa pitää sisällään mm. valvonnan, josta pitäisi olla jotakin hyötyä. Meille kertoivat rakennusmiehet, että on tapana jättää johonki nurkkaa huonosti tehty paikka. Espoossa se oli bussiaseman pylvään laatoitus. Kun kävin katsomassa, niin sieltähän löytyi piilossa oleva paikka, jossa laatat olivat miten sattuivat. Jos työntekijöillä on voimia tehdä tälläistä kiusaa oikein tavanomaisesti, niin jotakin on pahasti v inossa. Meidän naapurissa rakennettiin päiväkotia, jonka katto jätettiin vain pressun peittämäksi koko talveksi. Vuotta myöhemmin päiväkodin uudet seinät olivat mustuneet homeesta tms. Kaupungin työntekijät olivat vastuuttomia altistaessaan lapset kosteusvauriolle. Samoin Finlandia talon edessä olivat lasivilla eristeet sateen armoilla monen kuukauden ajan talvellakin. Varmistelevatko kaupunkien työntekijät ja mestarit itselleen työpaikkoja tällä tavalla. Me olemme luottaneet omakodin remontissa vain virolaisiin työntekijöihin ja hyvin ovat ikkunaremontin ja kattoremontin tehneet, viimeistä piirtoa myöten


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun kaikkien tiedossa on, että rakennusvalvonta ei Suomessa ainakaan pääkaupunkiseudulla toimi lainkaan , vaan on kumileimasin, joka maksaa , niin miksi asiaan ei puututa. Meilläkin kävi tontilla naureskelemassa yksi omakotityömaalla, joka ei kysellyt eikä käynyt edes sisällä.
        Rakennuslupa pitää sisällään mm. valvonnan, josta pitäisi olla jotakin hyötyä. Meille kertoivat rakennusmiehet, että on tapana jättää johonki nurkkaa huonosti tehty paikka. Espoossa se oli bussiaseman pylvään laatoitus. Kun kävin katsomassa, niin sieltähän löytyi piilossa oleva paikka, jossa laatat olivat miten sattuivat. Jos työntekijöillä on voimia tehdä tälläistä kiusaa oikein tavanomaisesti, niin jotakin on pahasti v inossa. Meidän naapurissa rakennettiin päiväkotia, jonka katto jätettiin vain pressun peittämäksi koko talveksi. Vuotta myöhemmin päiväkodin uudet seinät olivat mustuneet homeesta tms. Kaupungin työntekijät olivat vastuuttomia altistaessaan lapset kosteusvauriolle. Samoin Finlandia talon edessä olivat lasivilla eristeet sateen armoilla monen kuukauden ajan talvellakin. Varmistelevatko kaupunkien työntekijät ja mestarit itselleen työpaikkoja tällä tavalla. Me olemme luottaneet omakodin remontissa vain virolaisiin työntekijöihin ja hyvin ovat ikkunaremontin ja kattoremontin tehneet, viimeistä piirtoa myöten

        > Kun kaikkien tiedossa on, että rakennusvalvonta ei Suomessa ainakaan pääkaupunkiseudulla toimi lainkaan

        Pelle ei palkannut valvojaa, ryssi oman projektinsa ja vikisee nyt. Valvonnan järjestäminen on rakennuttajan vastuulla. Joten valitaan halvin mahdollinen kaveri, joka suostuu nimensä papereihin vetämään. Tässä kohtaa myös rakennusvalvonta nähdään pelkkänä kiusana. Kyllä minä osaan.

        Sitten kun paljastuu, etten osanutkaan eikä valvoja, joka oli palkattu vain vetämään nimensa paperiin, yllättäen ollutkaa työmaata ilmaiseksi/talkoohengessä valvomassa koko ajan, niin pitäähän se syyllinen löytää. Tässä kohtaa sitten ollaankin laatimassa rakennusvalvonnalle korvausvaatimuksia.

        Kannattasi palkata ammattilaiset vetämään hommaa, kun ei itse osaa. Mutku se maksaa ja nykyään kuluu oma tyhmyys maksattaa muilla. On kohtuutonta joutua kärsimään omasta nuukailustaan! Eläköön kommunismi!


    • adieu

      Naapurin pintavedet väärällä tontilla
      Kaksi aivan erityyppistä tarkastajaa. Toinen erittäin avuliaan oloinen ja myötämielinen, mutta pahoittelee, kun ei ole hänen kohde. Pyytä ottamaan yhteyttä toiseen tarkastajaan. Tehdään työtä käskettyä. Lähetetään muutamaan otteeseen sähköpostilla kuvia ja kerrotaan hyvin yhteistyöhenkisesti ongelmasta. Ei minkäänlaista vastausta. On niin Vantaata niin Vantaata.
      Eläköön kauan Espoo. Ei parempaa kuntaa tästä maasta löydy. Hyvästi Vantaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      4020
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3872
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      606
      3794
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      17
      2518
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      74
      2380
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      329
      2017
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      123
      2000
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      188
      1839
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1529
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1392
    Aihe