"Ennustaminen" ja kristinusko

.......tyttö......

Heippa vaan kaikille. Ajattelin kysyä, onko tosiaankin niin, että raamatussa kielletään ennustaminen, henkien kanssa tekemisissä oleminen yms. aktiviteetti?

Olen ihan aina nähnyt "henkiä" (en tiedä varman päälle mitä ovat, mutta eivät koskaan ole minua vahingoittaneet) ja kykenen ennustamaan. Näen hyvin usein enneunia ja myös auroja ihmisten ympärillä, Moni kristitty on sanonut minulle, että joudun siksi helvettiin. Mutta enhän minä sille mitään mahda, että näen henkiä, auroja, enneunia jne. Olen aina ollut sellainen. Jos jumala on olemassa (olen agnostikko jumalan olemassaolon suhteen) niin hän on ilmeisesti minut tällaiseksi luonut. Pitäisikö minun siis rukoilla, että menettäisin "kykyni" ja voisin elää ns. normaalia elämää?

Kun en vaan yhtään tiedä, että mihin tulisi uskoa. Yksi sanoo yhtä ja toinen toista. Trolli en ole, ja voitte pitää minua "hulluna" jos mielenne tekee. Olen jo tottunut siihen, että minua pidetään hörhönä/hulluna. Ikää mulla on 19 vuotta.

18

1008

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • totuus kirvelee

      p*askanmarjat.

      Ihan sama mitä raamatussa sanotaan, se on vain satukirja.

      Henkiä ei ole olemassa.

      Sinä et kykene ennustamaan.

      Et ole hullu, sinulla on vain väärää tietoa siitä millainen on ympärilläsi oleva todellisuus. Suosittelen lääkkeeksi helppolukuisia luonnontieteen kirjoja. Kysy neuvoa kirjastosta tai kirjakaupasta.

      • kielletään

        Kyllä, moinen toiminta kielletään.

        Henkimaailma kuten noituus ja riivaajahenget ovat totisinta totta. Näin myös Pyhän Raamatun mukaan. Ymmärtääkseni kyse on langenneista enkeleistä. Yksi meidän seurakuntalainen todisti äitinsä harjoittaneen ennustamista ja omakohtaisista keskusteluistaan riivaajien kanssa. Tapasivat kertoa kaverille ettei Jeesus muka rakastanut häntä. Vastaanotettuaan Jeesuksen vapahtajakseen sai kaveri riivaajilta rauhan. Ymmärrän toki kyvyn nähdä ja keskustella henkien kanssa koukuttavan ainakin aluksi. Hän kenen on todellinen valta niin maan päällä kuin taivaissakin lienee kuitenkin parempi Isäntä kuin Saatana enkeleineen. Jumala siunatkoon sinua.


    • ......tyttö.......

      Mutta mitä mun tulisi tehdä? En saanut vielä vastausta siihen, että miten mun tulisi toimia kykyjeni kanssa. En voi sille mitään, että olen syntynyt tällaiseksi. Näen enneunia tahtomattani.

      • +++

        Rukoile Jumalaa, että pääsisit eroon noista "kyvyistäsi".


      • 9+5

        Valekristittyjen sekä muiden Jumalattomien ihmisten yritykset saada henkiä aisoihin jäävät tuloksettomiksi (Mark. 5:4; Ap. t. 19:13-16). Voidaksemme tehdä vastarintaa taistelussa taivaan avaruuden pahoja henkiolentoja vastaan meitä kehotetaan (vertauskuvallisesti) ottamaan yllemme Jumalan koko taisteluvarustus kuten pelastuksen vastaanottaminen, usko ja rukous (Ef. 6:11-13). Kiinnitä tältä istumalta katseesi Jeesukseen Kristukseen, Häneen kenen on kaikki valta niin taivaassa kuin maankin päällä, Häneen joka oli, joka on ja joka on tuleva. Esitä Hänelle pyyntösi. Hän huomaa huokauksesi, kuulee avunhuutosi ja kumartuu puoleesi.

        Pahat henget ovat pelkkiä Jumalan ohjaksissaan pitämiä kahlekoiria, jotka kykenevät hätistelemään ohikulkijoita vain siltä matkalta, jolle lieka antaa mahdollisuuden. Henkiä voi koetella – Jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristukseksi, lihaan tulleeksi, on Jumalasta. Yksikään henki, joka ei tunnusta Jeesusta, ei ole Jumalasta (1. Joh. 4:1-3). Jeesus antoi ja antaa edelleen tänäkin päivänä seuraajilleen vallan käskeä vaikenemaan, ajaa ulos ja kieltää saastaisia pahoja henkiä palaamasta. Tilalle Kristuksen omat saavat lapseuden Hengen – Jumalan Henki on asuva heissä (Room. 8:9).

        Jokainen uskoon tullut on hengellinen lapsi, uudestisyntynyt ja tarvitsee apua ensimmäisissä askeleissaan elämän tiellä. Hakeudu paikallisseurakuntaan, jossa Raamattua kunnioitetaan Jumalan sanana, eikä seurakunnan kaitsija ole vikatekele, vaan täyttää Raamatun asettamat kelpoisuusvaatimukset: 1. Tim. 3:1...12; Tit. 1:5...9; 2. Tim. 2:24...25. Älä anna kenenkään pettää itseäsi. Raamattu varoittaa petollisista työntekijöistä, jotka väittävät tuntevansa Jumalan, mutta eivät pidä Hänen käskyjään. Vaikka totuuden valheeseen vaihtaneet opettavat sitä mitä ei pitäisi, maailma kuuntelee heitä ja ihmiset puhuvat heistä hyvää. Tutki siis itse Raamatusta mikä on Jumalalle mieleistä ja pyri toteuttamaan Hänen tahtonsa.


      • Jumala on voimalline

        Anna elämäsi Jeesuksen Kirsuksen kautta Jumalalle. Pyydä uskovaisa rukoilemaan puolestais ja pyydä Jeesusta vapauttamaan kaikesta pimeyden voimista.
        Kun tulee sukoon niin voi Jumala puhua ja ilmoittaa asioita uinien kautta. Älä pelkää Jumala rakastaa sinua ja tahtoo vapauttaa kaikesta pahan voimista. Onkohan suvussasi ollut noituutta? Jos on niin nämä voimat ovat voineet tulla sukuperintönä sinulle.


      • joopajoota
        Jumala on voimalline kirjoitti:

        Anna elämäsi Jeesuksen Kirsuksen kautta Jumalalle. Pyydä uskovaisa rukoilemaan puolestais ja pyydä Jeesusta vapauttamaan kaikesta pimeyden voimista.
        Kun tulee sukoon niin voi Jumala puhua ja ilmoittaa asioita uinien kautta. Älä pelkää Jumala rakastaa sinua ja tahtoo vapauttaa kaikesta pahan voimista. Onkohan suvussasi ollut noituutta? Jos on niin nämä voimat ovat voineet tulla sukuperintönä sinulle.

        ..ja mistä löydän raamatun kohdan joka kertoo tästä henkien näkemisen ja ennustelun periytymisestä,kiitos?


      • Kiitos vilpittömästä kysymyksestäsi.
        Olet se mikä olet. Jos näet enneunia ym, niin näet. Sinun ei tarvitse niiden suhteen tehdä yhtään mitään.
        Ainoa riski, mikä asiaan liittyy, on se, että alat ohjailla omaa tai toisten elämää näiden yliluonnollisten seikkojen avulla. Itse asiassa tämä on hyvin varteenotettava riski sen tähden, että kaikki ihmiset haluavat hallita ainakin omaa (ja monesti toistenkin) elämää. Elämänhallinta tulisi kuitenkin tapahtua tämänpuoleisilla keinoilla, sillä henkimaailma on petollinen. Siellä vaikuttavat niin hyvät kuin pahatkin voimat ja eikä ihminen voi omin voimin ottaa selvää kumpi puoli on kyseessä. Hyvältä näyttävät viestit voivat viedä pimeyteen. Ainoa turvallinen tie niiden suhteen on etsiä Jumalan tahtoa tutustumalla ja sitoutumalla Jeesukseen. Hyvää matkaa.


    • totuus kirvelee

      Et näe enneunia. Sinä vain uskot niin. Mielesi sitten sovittelee uniesi muistikuvia tukemaan uskomuksiasi.

      Jos noista uskomuksistasi alkaa olla niin paljon harmia että ne häiritsevät normaalia elämää niin mene keskustelemaan niistä vaikkapa terveyskeskukseen.

      • 4+2

        -- ihmiset herjaavat sitä mitä eivät tunne (kuten kirkkauden henkiolentoja) -- ja näin tuottavat itselleen turmion. Voi heitä! -- He tuhoutuvat kapinointiinsa. (Juud. 1:8-11)

        Nimimerkki "..tyttö..", kertomasi toi mieleeni appostolien tekojen 16. luvun 16. jakeen, jossa kerrotaan orjatytöstä, jossa oli tietäjähenki ja joka ennustamisellaan hankki isännälleen runsaasti tuloja.


    • Nimeltä kutsuttu

      Jospa sinulla on profeetan kutsu. Tiedän muutamia joiden tarina ennen uskoontuloa muistuttaa omaasi. Vihollinen yrittää turmella astian ja antaa omia juttujaan katseltavaksi kun näkee että olet herkkä. Vihollinen ei kysy lupaa eikä kunnioita rajoja.
      Jumala sen sijaan ei tule pyytämättä. Hän antoi vapaan tahdon, ja kunnioittaa meissä sitä loppuun saakka.
      Helvettiin ei mennä tekojen tähden, vaan se on ikuinen ero Jumalasta. Joka ei tahdo Jumalaa elämäänsä täällä ajassa, ei Jumala väkisin vie taivaaseenkaan. Niin ei ole kyse paremmuudesta, vaan omistajuudesta. Sillä me emme ole missään vaiheessa itsemme omat, vaan jomman kumman. Ja sen mukainen on myös määränpää.

      Kehoittaisin siis tekemään tahdon ratkaisun. Ei todiste-, eikä tunneratkaisua, vaan ratkaisun. Jeesuksen veri puhdistaa kaikesta synnistä, ja niin astiasi tulee puhtaaksi, eikä vihollinen voi sitä käyttää. Vihollinen on kavala, eikä niihin henkiin ole mitään luottamista. Se käyttää ihmistä omaksi hyödykseen niin kauan kuin on hyödyksi, eikä tunne mitään sääliä eikä totuutta. Ennustaminen ei tapahdu ihmisen parhaaksi, vaan eksyttämiseksi, ja ennustajalle se antaa valheellisen voiman tunnon.
      Jumalan käytössä on voittajan käytössä.
      Niin ei tarvitse olla minkään riepoteltavissa, vaan henget ovat uskovalle alamaiset. Silloin ne paljastavat todellisen luonteensa, mutta ne on Jeesuksen nimessä sidottavissa ja pois karkotettavissa.
      Jumalan Pyhä Henki ei tuo viekoittelevaa voiman ja hallinnan tunnetta, vaan suuren ilon ja rauhan. Tieto ei ole omaa tietoa, vaan sitä mikä tulee Ylhäältä, rakkaudessa ja totuudessa. Välillä on niin täynnä rakkautta että on aivan poksahtaa:)

      Valitse tänä päivänä ketä tahdot palvella. Astia on Jumalan tekemä, ja Hän rakastaa sinua!

      • +++

        Nimimerkillä "Nimeltä kutsuttu" oli erittäin valaiseva ja hyvä selostus ja kuvaus henkien erottelemisesta.

        Jeesus sanoi jäähyväispuheessaan opetuslapsille: .." sillä tämän maailman ruhtinas on jo tulossa. Mitään valtaa ei hänellä minuun ole,."(Joh. 14:30).


    • wahrheit

      Epäusko on se, mikä vie helvettiin, joten jos et edes usko Raamatun Jumalaan, niin miksi mietit moisia? Jos taas tahdot uskoa, niin siihen sait edellä jo ohjeita. Silloin Pyhä Henki johdattaa sinut kaikkeen totuuteen. Raamattu kieltää ennustelun:

      3. Moos.19:31 Älkää kääntykö vainaja-ja tietäjähenkien puoleen; älkää etsikö heitä, ettette tulisi heistä saastutetuiksi. Minä olen Herra, teidän Jumalanne.

      Profetoiminen Pyhässä Hengessä on asia erikseen.

    • Lue Raamatusta

      "Heippa vaan kaikille. Ajattelin kysyä, onko tosiaankin niin, että raamatussa kielletään ennustaminen, henkien kanssa tekemisissä oleminen yms. aktiviteetti?"

      Sen sijaan, että kyselee täällä älyttömiä, voisi tarkistaa asian suoraan Raamatusta.

      Eli onhan se henkivaltojen kanssa sutinointi tietysti Raamatussa kiellettyä. Pimeyden henkivallat pyrkivät mahdollisuuksien mukaan yhteyksiin ihmisten kanssa, saadakseen ihmiset toimimaan tarkoitustensa mukaan. Henkivalloillahan ei ole itsellä muuta voimaa kuin se valhe, jonka ihminen heiltä uskoo. Valitettavan moni ei silti tyydy Jumalan ilmoitukseen ja varoituksiin, vaan kuvittelee, että se on jotenkin mitätön virhe tai synti, jos kutsuu henkiolentoja. Raamattu käsittelee aihetta perusteellisesti. Esimerkiksi voi ottaa vaikka kuningas Saulin tapauksen. Ja taustoitukseksi tietysti Mooseksen lain.

      Henkiolentojen kanssa pelehtivän ihmisen kohtalona ei välttämättä ole välitön ja havaittavissa olevan Jumalan tuomio. Tyypillisempää on, että Jumala antaa ihmisen tehdä valintansa. Jumala vetää suojansa ja ehkä johdatuksensakin pois ja ihminen jää henkiolentojen vaikutuspiiriin. Ja lopulta niiden uhriksi. Koska mitään hyvää ei niillä ole ihmistä varten tarjolla.

      Jotkut ovat katuneet ja päässeet palaamaan mm. noituuden harjoittamisesta elävään uskoon ja sovintoon Jumalan kanssa (...monet eivät). Mutta joka tapauksessa elämä on sitä ennen jo tärveltynyt. Olisiko helpompi suosilla hyväksyä Jumalan tahto. Ja tutkia pimeyden töitä Raamatun ja muiden ihmisten kokemusten kautta, jos tutkia täytyy. Vaikka muiden kokemuksia on kirjoiksi asti, valitettavan monet eivät osaa olla kompastelematta itse niille samoille poluille.

    • Harmi,että raamatussa jostain syystä kielletään ennustaminen: Uskon ennustamiseen,että JOTKUT pystyvät ennustamaan ja haluan,että minulle ennustetaan. Olen kiinnostunut raamatusta, raamatun jumalasta ja Jeesuksesta,mutta jos pitää valita Ennustelu vai Raamattu,niin joudun valitettavasti hylkäämään raamatun,kun minulla on tiettyjä asioita joista en halua luopua...

      Kuoleman jälkeisen elämän mahdollisuudesta ajattelen RISTIRIITAISESTI:Toisaalta ajattelen,että tietoisuus loppuu kuolemaan ja asia on niin kuin raamattu sanoo"Kuolleet eivät tiedä yhtään mitään" ja toisaalta uskon,että kuoleman jälkeistä elämää on mahdollisesti monenlaista osa syntyy uudestaan,osa jatkaa elämäänsä jossain toisessa paikassa jne... Uskon jälleensyntymiseen aika vahvasti... Olen perehtynyt ns" jälleensyntymis tapauksiin..."

      Raamattu kieltää myös Astrologian,jossa en näe mitään pahaa! Uskon myös Astrologiaan ja olen saanut siitä todisteita:Että ei se IHAN tuulesta temmattua ole vaan ON siinä JOTAIN PERÄÄ!!

      Ihmettelen vain miksi raamattu kieltää asiat joissa ei välttämättä ole mitään pahaa?

      En usko,että minusta voi tulla koskaan uskovaista koska vaadin todisteita ja toisekseen raamattu kieltää minulle tärkeitä asioita...

      En ole ateisti. Olen taipuvainen ajattelemaan,että jumala/jumalat on olemassa.

      • oikaisen.hieman

        Ihmettelen vain miksi raamattu kieltää asiat joissa ei välttämättä ole mitään pahaa?

        Raamattu antaa ohjeensa niille ihmisille, jotka ovat valmiina kuuntelemaan omaatuntoa ja ottamaan ne vastaan.


    • sit.kun.tulet.uskoon

      Miksi sinun pitäisi luopua sellaisista asioista jos sinä et usko Jumalaan? Jos haluat pelastaa sielusi, silloin kannattaa pyytää Jumalalta uskoa, joka annetaan ihmiselle lahjaksi, se ei tule ihmisen sisästä vaan ulkopuolelta. Miksi me elämme tämän alle sata vuotta kestävän elämän, ja mihin se johtaa? Kun kuolet, mihin olet menossa?

    • PasiToivonen

      >>Näen hyvin usein enneunia ja myös auroja ihmisten ympärillä, Moni kristitty on sanonut minulle, että joudun siksi helvettiin. >>

      Joo, enneunet vievät helvettiin, mutta pieleen menneet raamatulliset ennustukset (esim. Jeesus tulee vuonna 2016, Hillary on seuraava presidentti) vievät taivaaseen.

      BIBLE CODE- HILLARY - PRESIDENT- 2016

      http://www.satansrapture.com/hillary2016.htm

      Hillary Clinton Will Be The Next President ► Prophet Brian Carn 2016 Prophecy

      https://www.youtube.com/watch?v=ojwOgBms1L4

      Cross section of Nigerian social media users, Wednesday, flooded the micro-blogging site, Twitter, reacting to the deleting of Prophet TB Joshua’s last Sunday’s prophesy that Democrat candidate, Hillary Clinton, will win the 2016 United State’s Presidential polls.

      http://www.vanguardngr.com/2016/11/us-presidential-polls-reactions-as-tb-joshua-deletes-prophesy-saying-hillary-clinton-will-win/

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1382
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1265
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1170
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1052
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1006
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      993
    8. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      979
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      971
    Aihe