Tekniikan alan pääsykoe.

trollari

Onko helppo päästä tekniikan ja liikenteen alan pääsykokeesta läpi ammattikoulu pohjalla? Itsellä kouluun pääseminen riippuu käytännössä vain pääsykokeen läpäisystä mikäli pisterajat ei muutu merkittävästi. Paljonko kokeesta tarvii saada pisteitä että siitä pääsee läpi? Onko ehdotuksia mitä kannattaa kerrata fysiikasta ja kemiasta ennen kokeita? Olen kerrännut vanhojen pääsykokeiden perusteellaa matikkaa fysikkaa ja kemiaa.

22

7253

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaikeutuu nyt

      Ei se helppoa ole mutta mahdollista. Ei vielä voi tietää paljonko pisteitä tarvitaan, yleensä on riittänyt alle 30 pistettä jossain paikoissa ja tämä on koulukohtaista.
      Olen saanut vihiä että tänä vuonna tekniikan alalla olisi paljon enemmän hakijoita kuin aiemmin ja koe on haastavampi.

    • 2 vuotta kokeesta

      Kannattaa opiskella matematiikasta perusjutut mitä vahoissa pääsykokeissakin esiintyy. Lainaa vaikka kirjastosta joku lukion lyhyen matematiikan kirja missä on samoja asioita käsitelty mitä edellisissäkin kokeissa. Lisäksi suosittelen että valitset joko fysiikan tai kemian opiskeltavaksi. Molempia tehtäviähän ei tarvitse tehdä, näin ainakin aiempiana vuosina...
      Kokeen läpäisee suht helposti, mutta siihen pitää kyllä valmistautua! Jos et matematiikkaa osaa, fysiikan kaavoja muista tai kemiastakaan mitään tiedä, niin huonolta näyttää.
      Kokeesta pitää saada min. 10 pistettä.

    • tietotekn. pääsee

      10 pistettä ei silti riitä useimmilla aloilla sisäänpääsyyn

      • mistä vedit tietos?

        Mitä hittoo sä horiset? Nyt puhutaan tekniikan alasta ja todellakin riittää jos pisteitä tulee tarpeeksi koulumenestyksestä ja työkokemuksesta. Jos saat vaikkapa 55p kokeen 10p=65p joka tarkoittaa sitä että nuo pisteet riittää Jamk, Tamk ja Metropoliaan heittämällä alalle kun alalalle.


    • juuri kuten sanoin

      Niin mitäköhän mahdoin sanoa? Sitä että jos on yhteensä pisteitä kasassa 10 niin ei pääse minnekään. Harvalla tietysti on asiat niin huonosti.

    • pääsykokeita

      > Olen kerrännut vanhojen pääsykokeiden perusteellaa matikkaa fysikkaa ja kemiaa.

      Missä niitä vanhoja pääsykokeita on nähtävillä?
      Linkkiä kiitos.

    • Ohi on korkeakoulu

      Naurettavan helppo on tekniikan valintakoe. Autoamis heittämällä sisään. Vanhoja kokeita kattelet ja opettelet niiden asiat.

    • Odottava_sote

      Tekun pääsykokeet ovat helpot, mikäli ymmärtää yhtään matikasta, kemiasta ja fysiikasta. Mutta jos ne eivät suju, niin sitten onkin hankalampi juttu. Itse pääsin heittämällä sisään (öh, taisin saada yht 87/100 pist), mutta nyt alanvaihdos edessä kuitenkin.

    • runosuoni sykkii

      Fysiikasta ja kemiasta ei tänä keväänä tarvinnut kokeessa tietää oikein mitään. Sensijaan kyllä täytyi perustella motivaatio opiskeluun omalla esseen tyyppisellä kirjoitelmalla.

    • tämäntyyppistä

      En vaan millään tajua miten 5 ja 12 litran astioilla voisi mitata tasan yhden litran.

      Miten vettä astiasta toiseen pläträämällä voisi päätyä esim. tilanteeseen jossa 5 litran astiassa on 3 litraa ja 12 litran astiassa on 10 litraa. Siitähän kyllä jäisi tasan 1 litra 5 litran astiaan kun kaataa 12 litran astian täyteen.

      • vesipläträystä

        Tuon ratkaisusta olisi saanut kolme pistettä.

        Kaksi pistettä sai jo siitä että osasi mitata 2 litraa, joka on äärimmäisen helppoa. Otetaan 12 litran mitta täyteen vettä ja kaadetaan siitä 5 litran mitta täyteen kaksi kertaa. Tämän jälkeen isompaan kannuun jää se vaadittu 2 litraa.


      • vesipläträystä
        vesipläträystä kirjoitti:

        Tuon ratkaisusta olisi saanut kolme pistettä.

        Kaksi pistettä sai jo siitä että osasi mitata 2 litraa, joka on äärimmäisen helppoa. Otetaan 12 litran mitta täyteen vettä ja kaadetaan siitä 5 litran mitta täyteen kaksi kertaa. Tämän jälkeen isompaan kannuun jää se vaadittu 2 litraa.

        No itse asiassa nyt jo snaiijaankin asian kun ymmärrän että 3 5 = 8 eikä 7 kuten tuolloin suuren hermopaineen alla erheellisesti laskeskelin.


      • amk inssi

        Kaks kertaa vitoset 12l --> sitten 12 täyteen 5 sesta--> vitosee jää 3 litraa--> 12 tyhjäksi ja se 3l sinne--> 12l kaadetaan 5 litraa --> 12 on nyt 8 litraa ja sitten 5 litran astialla täyteen, menee 4 litraa ja 5 litran astiaan jää 1 litra.

        Meniskö vaikka noin?


      • Työtön2
        amk inssi kirjoitti:

        Kaks kertaa vitoset 12l --> sitten 12 täyteen 5 sesta--> vitosee jää 3 litraa--> 12 tyhjäksi ja se 3l sinne--> 12l kaadetaan 5 litraa --> 12 on nyt 8 litraa ja sitten 5 litran astialla täyteen, menee 4 litraa ja 5 litran astiaan jää 1 litra.

        Meniskö vaikka noin?

        Kauheaa saikkaamista. 12 Litranen puolillee ja kaadat 5 litran astian täytee


    • 12+1

      1) 12 -> 5 x 2 ja jäjelle jäänyt 2 litraa säilöön toiseeen vitosen astiaan
      2) sama uudestaan, jolloin vitosen astiassa on 4 litraa
      3) taas 12 litrasta kaadetaan kahdesti pois 5 litraa, jonka jälkeen jäljellä olevasta kahdesta litrasta kaadetaan 4/5 täytettyyn astiaan, jolloin 12 litran astiaan jää jäljelle yksi litra

      • 12+1

        En tosin ole lukenut "oikeaa" virallista kysymystä, joten jos käytössä on vain yksi viiden litran astia, joutuu pläräämään enemmän.


    • takaisin puutöihin

      "Kaksi pistettä sai jo siitä että osasi mitata 2 litraa, joka on äärimmäisen helppoa. Otetaan 12 litran mitta täyteen vettä ja kaadetaan siitä 5 litran mitta täyteen kaksi kertaa. Tämän jälkeen isompaan kannuun jää se vaadittu 2 litraa."

      Kyllä tuo oli liian vaativa tehtävä, koulupaikka jää tällä kertaa saamatta.

    • libtufg

      Varmaan kokeet menny jo,mut jos joku myöhemmin lukee niin helpoin tapa valmistautua on hommata kirjakaupasta tammertekniikan pääsyopas insinöörikoulutukseen.(Mäkelä-Öistämö)
      Siinä on paljon vanhoja kokeita vastauksineen, sekä kaikkien aihealueiden keskeisimmät asiat käsitelty lähes rautalangasta vääntäen.Esimerkkilaskut lähes identtisiä mitä sitten kokeessakin on. Sen luin huolella läpi ja laskin kaikki esimerkit, kokeessa tuli pari pistettä vajaa täydet. Eli hukkaat aikaa ja luet turhaan jos alat käymään esim. lukion matikan ja fyssan kirjoja läpi. Itse taisin vähän ylivalmistautua kun luulin kokeen olevan vaikeampi..

      • reality­

        Eikä mitään oppaita kannata ostaa. AMK-inssiksi pääsee apinakin, eriasia on että valmistuuko se koskaan.


      • kokovartalopuuseppä

        Se vaan että pääsykokeessa ei nyt sitten näköjään ollut laisinkaan fysiikan ja kemia tehtäviä, pelkkiä "loogisia temppuiluja".

        Vanhat kokeet vastauksineen näkee netistäkin.

        Ja pääsykoekirjoja löytynee myös kirjastosta, ei tarvitse ostaa omaksi.


    • kallekuu1

      Etteikö muka tänä vuonna kysyttäisi ollenkaan fysiikka ja kemiaa??

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1595
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1147
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1076
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1047
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      585
      1023
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      940
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      922
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      806
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      721
    Aihe