Vilske 1100 HK sorakauha

hake-henkka

Ostin Ford 3000 vm 1975 ja on ihan ok kunnossa mutta sorakauha puuttuu. En löydä googlettamalla - antakaa vinkki mistä saisi tällaisen.
Niin ja traktorimiehet kertokaa onko Ford 3000 ok peli ? Tässä on noin 3000 tuntia ja ollut lumitraktorina.

10

2568

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • timppa118

      Googlaa yleiskauha niin alkaa monen kokoista kauhaa löytymään.

    • hake-henkka

      Nyt pitää kysyä paljonko sillä vilske 1100 nostaa, nouseeko tonni? ja mistähän saa edulliset isot renkaat?

      • vilske,

        Käsittääkseni se 1100 tarkoittaa laitteen nimellistä nostovoimaa kilogrammoina, eli kyllä sillä tommi pitäisi nousta.


    • Kullervo Kovakanki

      Kannattaas miettiä sitäkin vaihtoehtoa, josko teet tai teetät sepällä tuohon kuormaimeen Euro-8:n sovitteen. Koska tuo merkintä HK tarkoittaa, että siinä on kuitenkin hydraulinen kauhankääntö. Tai miksei myös Trima/MP-lift- sovite. Silloin alkaa olla käytettyjäkin kauhoja, joista valita taikka voi lainata sellaista naapurista. Toisekseen on helpompi vaihdella kauhoja, kun saat samalla pikakiinnityksen. Nuo tuon aikaiset kauhankiinnitykset oli kauhan poskesta, ja siten hankalia vaihdettavia. --Hommasin joskus ensikuormaimeksi Trima-800:n purkaamolta, joka on mulla vieläkin vanhassa takapotkussa. Sitten kuitenkin myöhemmin hommasin nelikkoihin Quicken Euro-8:n kauhansovitteilla varustetut kuormaimet. Silloin myös tuohon Trimaan seppä teki tuollaisen kauhansovitemuutoksen Euro-8:ksi , että kaikki työvälineet/kauhat sopii jokaiseen.

    • mv vvvvvvvvvvvvv

      Kerkesit muo ennen ostaa sen fordin.
      Se on hyvä ja kelpo peli kaikinpuolin. Olisi pitänyt silloin maksaa pyynnin päälle tonnin, niin olisi kannattanut.

      En ole kade, mutta onnea hyvästä valinnasta.

      • foortin tallissa

        Sanoisin, että et kummoisia hävinnyt, kun et ehtinyt ostamaan tuota 3000 foortia. Ja vielä etukuormaajalla, niin sanoisin, että eipä ole kummoinen peli. Itsellä kokemusta 3000 foortista ihan riittävästi.
        Tässä listaa: -Nostolaite ihan "ryssä", moottorin kyljessä oleva hydrauliikkapumppu cavitoi suositusten mukaisilla öljyillä, varsinkin talvella eniten ongelmia. Toimii kyllä, kun vaihtaa "agro-oil 10-30 öljyt". Kiinto-/automaattisäätö vivun kanssa ongelmia, vivusto katkeaa herkästi (liian terävä työstökulma) ja ongelman voi toki korjata hitsaamalla, taikka ostamalla uusi vipu. Hydrauliikkapumppua ei saa tarvikkeena halvalla, ainoastaan korjaussarja löytyy.
        -Jarrut aikansa eläneet rumpujarrut, yleensä vain yhdessä pyörässä on kunnolisesti toimiva jarru. Jos stefat vuotaneet, ei jarruja löydy. Stefojen vaihto toki onnistuu, mutta vaatii pientä askartelua.
        -Jäähdytin yleensä vuotaa taikka menee rikki yläsäiliöstään, tarvikkeena toki jäähdyttimiä löytyy.
        -Tasavirtalaturi yleensä rikki taikka jo vaihdettu. Vanhemmissä 3000 foorteissa johtosarja aiheutti traktorin palamisen osuessaan kuumaan pakoputkeen ja aiheutti oikosulun (tosin sama vika isommissakin foorteissa).
        -Ohjaussimpukka kuluu ja aika hankala korjata, paljon erilaisia osia ja osat maksaa tarvikkeenakin.
        -Vaihdekeppien pallot kuluvat ja varsinkin pääkeppi alkaa "pyörimään" ja pomppaa helposti pois siirtäjistään. Purkaamolta voi etsiä parempaa ja kulumattomampaa kantta keppeineen, taikka täytehitsata niitä kuppeja. Voi myös vaihtaa purkaamolta ostetusta väljästä kannesta kertojapuolelta osat pääkeppiin.
        -Vanhemmissa 3000 foorteissa oli iso öljynsuodatin moottorissa, maksaa turhan paljon ja hankala vaihtaa.
        -Sähkölaitteet aika ala-arvoisia, virtalukko harvoin alkuperäinen taikka pitää vaihtaa. Valokatkaisin samoin.
        -Sammutinvaijeria ei löydy kunnollista, pitää sovitella ahtaaseen paikkaan tarvike, saa toki kääntelemäälä vähän peltiä asennettua tarvikevaijerin.

        Ostaisin isomman foortin!


    • hake-henkka

      No olipa lista mutta nyt kun olen koneella töitä tehnyt niin ainoa asia tuosta listasta joka minusta on tässä traktorissa vikana on stefan vuotaminen ja jarrujen surkeus. viikolla laitetaan uudet stefat ja huolletaan jarrut - muuten todella hyvä peli, näin ekaksi raktoriksi.

    • hake-hekka

      haluaisin vielä kiittää tuosta vinkistä jossa euro-8 sovitteesta kullervo kovakanki luetteli - keväällä ajateltiin tehdä tällainen viritys (tosi tekiämiestä siihen ei kyllä vielä ole löytynyt) mutta on ideana hyvä.

    • hake-henkka

      Noniin sain ostettua kauhan ja kone on ollut erinomainen kokonaisuus, en kyllä yhdy tuohon että on vikaa ja että nostolaitteessa olisi ongelmia - tämä kone kyllä toimii todella hyvin joten en kadu että tuli hankittua ford.

      • foortintallissa

        Täytyy olla sitten erityisen vähän käytetty yksilö ja hyvää tuuriakin vielä. Harvassa Ford 3000 nostolaite toimii kunnolla, kun se ei toiminut edes uutenakaan kunnolla. Maakunnissa on myös paljon Ford 4000 traktoreita, joissa samainen nostolaite ei ole koskaan toiminut kunnolla (nostolaite vain nostaa ja laskee, mutta ei toimi täsmällisesti vivun mukaan), kun automaatti-/kiintosäätö ei toimi. Ford 3000 samainen vika, lisäksi tuo moottorin kyljessä oleva hydrauliikkapumppu aiheuttaa ongelmia. Varhaisissa Ford 4000 oli myös tuo samainen moottorin kyljessä olevat hydrauliikkapumppu, mutta onneksi niitä ei tuotu paljoa meille maahantuojan toimesta ja Ford 4000 oli hyvin suosittu. Ford 3000 ei noussut myyntiluvuiltaan juuri noiden nostolaiteongelmien vuoksi mitenkään suosituksi traktoriksi.
        Joidenkin työkoneiden kanssa näissä Ford 3000 traktoreissa tuli erityisesti ongelmia; mm. niittokone ja niittosilppuri olivat käytännössä mahdottomia pitää perässä. Jotkut isännät rakentelivat erillisiä työntövarren korvakkeita, jotta työsyvyyden tunnustelu ei toiminut niittokoneiden kanssa.
        Fordin maahantuojalla oli erilaisia "lääkkeitä" noihin nostolaiteongelmiin, oli tarjolla peräöljyihin erilaisia lisäaineita, koska alkuperäis suositusten mukaiset öljyt eivät toimineet kylmissä lämpötiloissa. Muistakseni työntövarrenkorvakkeisiinkin oli tarjolla joku lisäsarja ongelmien poistamiseksi.
        Kytkimissä oli myös paljon sanomista ja kaikkiin vaihdettiin uudet kytkinlevyt takuuseen.

        Muutenhan Ford 3000 oli varsin näppärä traktori ja jos vielä sattui olemaan sellainen jälleenmyyjäliike täällä Suomessa, joka varusti myytävät traktorit omilla varusteillaan mm. pohjapanssarilla ja toimivalla hydraulisella vetokoukulla, saattoi sillä selvitä melko hyvin maatilan töistä. Niittokone ja niittosilppuri koettelivat isäntien hermoja eniten.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1635
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1479
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1378
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      32
      1350
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      49
      1304
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1238
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1136
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1092
    Aihe