Voionmaan opisto?

Miia--92

Onko hyvä paikka? Työllistääkö hyvin?

Maksaa aika suolaisesti, mutta pakko päästä kun haluan tulevaisuudessa todelliseksi tähtitoimittajaksi! Se, että jotkut luuserit vinkuu täällä työttömyyttään ei minua lannista, sillä olen aidosti lahjakas alalle ja lisäksi kunnianhimoinen.

20

4808

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Näin.

      Hyväksikäyttölaitos. Se koulu teettää videoita oppilastyönä ja myy ne yrityksenä oikeina asiakastöinä.

      Pahinta tässä on se, että maksat siitä 350€/KK, että teet niitä, vaikka sinun kuuluisi saada siitä palkkaa.

      ainoastaan ne jaksaa tuota koulua jotka on halvemmalla peruslinjalla, tai ne joiden vanhemmat maksaa opiskelun ja itse ei tarvitse piitata rahan menosta.

      Jos maksaisit itse opiskelun ja teet opistolle töitä ja lisäksi sulle vittuillaan joka asiasta opettajien puolelta vähän väliä ja tehdään ylipitkiä päiviä (välillä jopa 17 tuntia),niin haluat kyllä varmana palkkaa siitä, että kestät olla sielä.

      n. 5kk kestin sielä itse ja olen ollut rankemmissakin töissä ja alalla yrittäjänäkin, eli ei johdu siitä, että olisin saamaton.

      Mene peruslinjalle Suupohjan ammatti-instituuttiin Kauppaoppilaitokseen! SAIEDU.fi 3 vuotinen ja parempi linja!

      • Ex-voizilainen

        Ei kyseinen koulu mitään uraa tähtitoimittajana takaa. Laittakaa rahat parempaan käyttöön.


      • jebu.
        Ex-voizilainen kirjoitti:

        Ei kyseinen koulu mitään uraa tähtitoimittajana takaa. Laittakaa rahat parempaan käyttöön.

        Mikään koulutus ei takaa töitä luusereille!


    • huoh789

      Eiköhän iso osa niistä "työttömistä luusereistakin" ole ihan "tähtitoimittaja" -luokkaa, metrolpolian tai lamkin käyneitä medianomeja, mutta kun töitä ei vaan ole. Voionmaan opistosta nyt ei mitään tähtitoimittajia valmistu, täytyy olla vähän korkeampaa koulutusta.

      // oho vanha viesti, mut vastataan nyt.

      • ninnix

        No daa! Luuleks että esim. Seiskan huippu toimittajat olis jotain maistereita??


      • no-more-empty-ones

        Hölöpäät. Ei kaikki (edes) Seiskassa ole näitä "mä vaan oon niin hyvä"-tyyppejä. On heillä kaikista letkautteluista huolimatta seassa mm. maistereitakin. Media-alalle pyrkii kyllä nyt paljon sekalaista wannabe-porukkaa (wanna be a star), monella ei mitään substanssia (osaamista) mutta joillakin sentään on sitä ja ehkä koulutuskin taustana. Ei kaikki lehdille töitä tekevät ole tyhjäpäitä. Menkää itse ja tehkää paremmin.

        Tyhmä tavoite olla toimittaja, jotta olisi julkkis. Hankkikaa jitain muuta höttö-unelmienne tueksi. Miksi olla "tähtitoimittaja", jos ei ole mitään järkevää/laadukkaasti hauskaa sanottavaa?


      • Haaveilua

        Enpäs tuota tiiä. Aikamoista porukkaa siellä opiskelee ja opettaa, vaihtelevaa laatua. Puolin ja toisin kiusaamista kannattaa koittaa vältellä, ei ole hyväksi opiskelulle. Osalla saattaa asenteen takia jäädä haaveeksi ura ja osalla ei. Asennetta pitäs olla, sellasta hyvää asennetta, ei kateutta niiku osalla. Kannattaa miettiä mikä oikeasti auttaa omaa uraa. Kannattaa varoa mitä siellä tekee, ottaa vähän selvää, en oo kuullu paljoa kyllä hyvää tästä viime vuodestakaan. Oppisopimuskin voisi toimia paremmin kuin opisto.


      • Terveys
        Haaveilua kirjoitti:

        Enpäs tuota tiiä. Aikamoista porukkaa siellä opiskelee ja opettaa, vaihtelevaa laatua. Puolin ja toisin kiusaamista kannattaa koittaa vältellä, ei ole hyväksi opiskelulle. Osalla saattaa asenteen takia jäädä haaveeksi ura ja osalla ei. Asennetta pitäs olla, sellasta hyvää asennetta, ei kateutta niiku osalla. Kannattaa miettiä mikä oikeasti auttaa omaa uraa. Kannattaa varoa mitä siellä tekee, ottaa vähän selvää, en oo kuullu paljoa kyllä hyvää tästä viime vuodestakaan. Oppisopimuskin voisi toimia paremmin kuin opisto.

        Samaa mieltä. Siellä kyllä on oikeesti menny hermot kai joillain ja suksia ristiin. Toivottavasti vain kaikkien mielenterveys säilyy ja siis kun siitä on jotkut kirjoitelleet niin voimia heille. Sopuisaa elämää toivon.


    • Plääh

      Jaaa tähtitoimittaja siis tarkoitti Seiskan toimittajaa.
      Eiköhän seiskaan pääse ihan muilla avuin töihin, kunhan tuntee tarpeeks BB-sitä ja Tähtönen-tätä :D Ainakin luulen niin.

      • Töttöröö

        Eli pääsemme lopputulokseen, jonka mukaan tv:n tölläyskin olis parempi vaihtoehto kun opisto-opiskelu.


    • KOLMOSTIENKOSTAJA

      ONKS TUOLLA MINKÄLAISIA KURSSEJA

    • juliaurora

      Hyväksikäyttöä. Seksuaalista ahdistelua, laitonta uhkailua, kunnianloukkauksia, homeongelma. Koko vuoden kestin, en suosittele.

    • ex-voitsilainen

      Ei kannata rahojaan ja mielenterveyttään uhrata tälle opistolle.

    • älkäämaksako

      Ei mitään järkeä maksaa niiden kursseista. Netistä löytyy kaikki tarpeellinen ilmaiseksi, jos vaan haluaa etsiä. Jos toimittajaksi haluaa, alkakaa tubettamaan ja blogittamaan ja tekemään itse sitä sisältöä. Jos teillä on lahjoja, ne kyllä huomataan.

    • MestariValokuvaaja2

      Maksaa yli 4000 euroa / 10kk ja sen lisäksi vielä jos asuu esim. yksiössä asuntolassa niin saman verran päälle.

      Juuri lukuvuoden tuolle paskalaitoksessa päättäneensä sanon että on täysin mahdotonta saada rahoille vastinetta.

      Opettajat ovat ammattitaidottomia ja laiskoja. Paljon puhetta vähän tekoja. Väitän ettette löydä ketään kuka suosittelee kyseistä paikkaa ainakaan viime vuoden opiskelijoista.
      Paska paikka, jossa tulet tuntemaan itsesi hyväksikäytetyksi.

      • HerraTeatteri

        Ehkä susta ei vaan oo alalle. Ootkos miettiny sitä? Voitsin koulutuksesta saa irti juuri niin paljon kuin itse haluaa.


    • voitsi

      Kokemuksia tästä lukuvuodesta? taas on kovia vierailijoita (mm. dome karukoski)
      Kova on lasku ammattiohjaajien luennoista.. hyi helv....

    • Ex-opiskelija

      Kuulostaa hieman katkerilta tilityksiltä, kun voitsilla ei leivottukkaan äidin mussukasta media-alan ammattilaista,jolle sataa työtarjouksia ovista ja ikkunoista ilman sen suurempia ponnisteluita.

      Ala on kova,kilpailtu eikä mitenkään varma ala työllistyä, MUTTA kyllä sieltä voitsilta on ponnistanut aikas monta tekijää, joilla on omia menestyviä tuotantofirmoja, näkyviä ja isoja rooleja tuotannoissa yms... Se on siitä halusta kiinni ja voitsi tarjoaa puitteet kyllä oppia alan taitoja. Niinkuin sanottu, voitsi opettaa juuri niin paljon kun itse haluaa oppia. Jos voitsilla käy opintoja niin että käy perus päivän koulussa hengaamassa ja kun "kello soi" niin painellaan muihin juttuihin, niin ei paljon muuta kannata odottaakkaan kun katkeraa tilitystä, kun ei itsestä tullutkaan alan huippua ja lisäks koulu oli sika kallis. Alalle pääsy ja opiskelu vaatii paljon yritteliäisyyttä,uskallusta ja motivaatiota, siellä pärjätäkseen, mutta ne joilla sitä ei ole putoaa hyvinkin nopeasti pois. Omastakin mielestä opiskeluhinta on aika kova, mutta sitä paremmalla syyllä siitä koulusta kannattaakin ottaa kaikki irti.

    • Anonyymi

      Ite menin voitsille ku halusin perustaa oman pornostudion, mutta kun otin tän mielenkiinnon kohteen esille niin mitään alakohtaista koulutusta ei järjestyny. Ei olis kannattanu maksaa maltaita jostain pilipaliohjaamisen kurssista. Ei mua vittu kiinnosta kuvata mitään lapsellisia mainosharkkoja vaan kunnon jynkkyä! Mutta onneks tutustuin muutamaan muijaan jotka sitten on tehny kuvauskeikkaa mutta eipä tässä mitään laadukasta elokuvastudioo oo päässy pyörittään.

      Netistä löytyy ILMAISEKSI ohjeet kameroihin ja valaistukseen.

    • Anonyymi

      Vanha lanka mutta kirjoitetaan kuitenkin. Minusta lehtitoimittajalinja oli ainakin aikoinaan (2015) hieman ylihintainen, mutta toisaalta sain paljon arvokasta kokemusta.

      Kirjoitin moneen lehteen, kontaktoin ammattilaisia ja sain palautetta. Toki jos odottaa jtn mediseksikkäämpää, tulee pettymään. Parhaat opettajat ovat niitä kokeneita toimittajia, kriitikoita ja uutispäälliköitä.

      Loppukeväästä järjestetty pääsykoevalmennus oli aika toimiva, kolme opiskelijaa pääsi Tampereen journalistiikkaan ja loputkin muihin oppilaitoksiin. En kokenut opistovuoden jälkeen toimittajan työtä enää omakseni, vaan suuntasin viestintään ja sillä tiellä olen pysynyt. Voionmaalta kertynyt portfolio on auttanut vielä tänäkin päivänä, mutta pitää olla itse aika aktiivinen, että sellaisen saa kerättyä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      376
      3451
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      179
      1508
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      66
      1277
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      145
      1151
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      853
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      164
      815
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      116
      794
    8. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      782
    9. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      779
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      47
      772
    Aihe