Pakkomielle exästä?

Ymmällään

Seurustelin erään miehen kanssa etäsuhteessa noin puolisen vuotta. Pidimme tiiviisti yhteyttä päivittäin. Hän sanoi rakastavansa ja kutsui minua vaimokseen. Olin erittäin syvästi rakastunut ja kyllä mielessä oli toiveita yhteisestä tulevaisuudesta jollain aikavälillä.

Sitten erään mitättömän riidan päätteeksi, hän yllättäen jättikin minut. Olihan meillä toki ollut erimielisyyksiä, sillä olemme molemmat aika vahvoja mielipiteissämme. Lopullinen selitys oli kuitenkin, että hän oli muuttanut mieltänsä minun suhteen. Olin musertunut enkä voinut uskoa sitä. Olin ihan maassa ja todella sekaisin. Tunteet vaihtelivat sietämättömästä surusta vihaan.

Olen sinnitellyt parisen kuukautta sekavin mielentiloin. Exä on päivittäin mielessä, välillä kivuliaanakin. Yritän jotenkin selittää tätä itselleni. Katkaisin välit kokonaan exääni, sillä se tuntui helpommalta ratkaisulta eron jälkeen. En tiedä oliko se oikein, mutta sillä hetkellä se tuntui oikealta.

Koen exän pyörimisen mielessä jotenkin ahdistavalta edelleen. Yritän suunnata ajatukset tietoisesti muualle, tehdä kivoja asioita ja suunnitella tulevaisuutta. En haluaisi ajatella häntä, vaan päästä eteenpäin, mutta olen jotenkin jumittunut tähän olotilaani. Exä on päivittäin mielessä ja mietin sanottuja sanoja. Välillä on parempia päiviä ja jopa nautin elämästä. Välillä on surkea olo. Itkeminen helpottaa hetkeksi. En halua olla exän kanssa toistaiseksi ainakaan missään tekemisissä.

Olen toipunut aiemmin pitkästä suhteesta ja se oli pelkkää surua. Tämä on jotenkin erilaista ja paljon rankempaa. Osittain tuon vihankin takia. Olen hyvin pettynyt ja loukattu. Onko nämä normaaleja eroon liittyviä tunteita? Voiko näin lyhyt suhde vaatia näin pitkän ja vaikean toipumisen? Miten tästä selviää?

15

5015

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aurinkoa elämääsi

      Mutta eikö ollut parempi että jätti nyt kuin myöhemmin vielä pidempään kestäneen suhteen jälkeen? Kyllä aika parantaa surusi ja eikun uus kumppani hakuun.

      • Ymmällään

        Kiitos. Olet kyllä oikeassa. Olisi ollut varmasti vielä rankempaa myöhemmin. Ja jos miehen tunteet hiipuu heti ensihuuman jälkeen, ei kai sellaisen kanssa olisi voinutkaan tulevaisuutta suunnitella? Ja onhan se totta, että aika parantaa. Tiedän tuon kokemuksesta. Haluaisi vaan, että aika kuluisi nopeasti ja haavat olisivat jo parantuneet eikä exä pyörisi mielessä pakkomielteisesti.


    • feel ur pain

      Olet siinä mielessä onnelisessa tilanteessa että suhde ei kestänyt lopulta pidempään. Mieti mitä tuntisit jos tämä olisi tapahtunut vaikka kahden vuoden kuluttua ? itsellänikin kariutui 10kk suhde oikeastaan ilman mitään kunnon syytä. "jokin vain puuttui" mutta ei hän tiennyt mikä ja ei hän ollut varma siitä oliko päätös nyt oikea vai väärä. Seurustelin ennen tätä lyhkästä suhdetta 4 vuotta ja ero tuntuu niin paljon erilaiselta. Tämä lyhkänen suhde tuntui niin voimakkaalta ja en olisi ikinä voinut kuvitella löytävin niin kaunista ja ihanaa ihmistä rinnalleni. En pysty kuvittelemaan että ikinä löytäisin saman tasoisen naisen kuin hän. Olen puhunut aiasta monelle ystävälleni ja osa osaa hyvin tukea minua. Kliseiseltä "aika parantaa" ei voi välttyä. mutta näin se vain on. 4vuotisen suhteen päättyminen oli elämäni kamalin ja vaikein asia. Nyt tuntuuu etttä olen pääässyt yli kun tämä uudenpi suhde loppui. Pitäsikö tässä heti hankkia laastarisuhde jotta saisi surra taas toisen ihmisen takia ? vaikeita kysymyksiä ja nyt en tiedä mitä teen itseni kanssa. Tällä hetkellä ei kannata olla toisen kanssa missään tekemisissä. se on helpompaa sinulle kun et tiedä hänen elämästään mitään. Pitää vain keskittyä positiivisiin asioihin vaikka välillä se niin vaikeata on. Huomasin eilen krapuloissani että alkoholin käyttöä täytyy vähentää huomattavasti. parempi että rupeaa määräaikasesti absolutistiksi. Elämä on paljon mukavempaa selvin päin ja sitä aamua kun olet yksin sängyssä helkkarin masentuneena ja yksin. Murheet osaa uida. Tarkoitus ei edes ollut juoda omaan oloon vaan nauttia jääkiekosta mutta aamulla huomasin että olisi tarkoitus mikä tahansa kun juo niin paska mieli on varmasti aamulla. niin se on aina ollut erojen jälkeen. Sinä selviät niin selviän minäkin. Ei ole itsekästä keskittyä nyt vain ja ainoastaan itseensä. Niin aion tehdä

    • Ymmällään

      Täyttä asiaa ja koskettavasti kirjoitat feel ur pain. Ei tuo suhteen pituus näköjään aina korreloi tuohon loppumisen tuskaan. Itselläkin tosi pitkä aiempi suhde, yli 15 v, josta selvisin helpommalla kuin tästä lyhkäisestä. Mutta on tuokin paha olo jotenkin aaltoilevaa. Hetkittäin sen unohtaa ja hetkittäin se taas vyöryy päälle. Se pitää vaan kestää ja antaa ajan tehdä tehtävänsä. Jokainen löytää omat tavat käsitellä asia. Alkoholi ei kyllä varmasti auta asiassa muuten kuin hetkellisen unohduksen muodossa... Itsellä onneksi on asioita, joihin keskittyä.

      Minusta mitään laastarisuhteita ei kannata aloittaa omaa tuskaansa helpottaakseen. Miltä tuntuisi itsestä olla toiselle laastari? Ei hyvä. Ei se ole ihmisarvoista toimintaa. Kyllä me tästä selvitään muutenkin!

      • Feel your paik.

        Kyllä näistä kaikesta vaikeuksista selviää vaikka välillä se niin mahdottomalta tuntuukin. Erosin 3viikkoa sitten ja tämä tunne ei ota laantuakseen. Tunnen sisälläni tyhjyyttä kun olen yksin. Kotini on todella hyvässä kunnossa ja työssä on ihan mulava olla kun on työkavereita kenen kanssa saa muuta ajateltavaa. Haluaisin kumminkin hyvän olon sisälleni yksin ollessani. Kai se vain on taas se aika millä sen oman onne löytää. Olen 15vuotiaasta lähtien aina seurustellut tai murehtinut loppunutta suhdetta kerran jopa vuoden verran. Nyt en tiedä olisiko aika vain pysähtyä ja keskittyä vain omiin asioihin ja katsoo sitten pitkällä tulevaisuudessa itselleen kumppanin. Tuntuu etten ole kykenevä juuro nyt minkäänlaiseen seurusteluun tai yleiseen säätämiseen. En vain halua tuntea tätä tyhjyyden tunnetta. Se masentaa todella paljon. Minulla on paljon harrastuksia lenkkeily,punttisali,pyöräily,rullaluistelu,valokuvaus ja musiikki. Ehkä vain näihin asioihin ja kotona tehtäviin askareisiin voisin kiinnittää kaiken huomioni. Vai onko tämä yhtään järkeen kuuluvalta ? Onko järkeä miettiä omaa itseä vai vain mennä tuulen mukana ja jos vastaan tulee joku ihana otanko taas uuden riskin itseni kanssa ?


    • minttulinen

      Komppaan teitä muita,

      Itselläni päättyi yli kymmenen vuoden suhde, mutta paljon vaikeampi oli luopua vajaan 5kk suhteesta (ensimmäinen ns. laastarisuhteen jälkeen), koska rakastuin ihan täysillä heti alusta ja sovimme niin hyvin yhteen. Noissa pitkissä suhteissa on kuitenkin ehditty jo kohdata arki ja tavallaan leipiintyä siihen toiseen ihmiseen - ja usein eroa tehdään pidempäänkin, eli surutyötä tehdään jo suhteen aikana. Näissä lyhyemmissä voi jätetyllä olla vielä täysi rakastumisvaihe ensihuumaa päällä ja siksi ero tavallaan järkyttää enemmän.

      Kaikki tunteet ja ajatukset ovat luvallisia, hyvä aloittaja. Jos vituttaa, niin antaa vituttaa. Kun itkettää, niin ulvo keuhkojesi pohjasta. Kun käsittelet kaikki tunteet, ajatukset ja pettymykset, olet seuraavan tärkeän ihmisen kanssa heti paremmalta pohjalta liikkeellä. Mikään ajatus tai tunne ei ole väärä, ei etenkään viha.

      Ja jos tulee paikka uudelle suhteelle, niin miksi turhaan pyristellä virtaa vastaan? Koskaan ei tiedä mitä tulee vastaan.. ja ihmisellä on uskomaton kyky selvitä hengissä, myös surusta.

      Rohkeutta.

    • nixnixnix
    • lifemocker

      kuulostaa ihan normaalilta suruajalta.

      "Katkaisin välit kokonaan exääni, sillä se tuntui helpommalta ratkaisulta eron jälkeen. En tiedä oliko se oikein, mutta sillä hetkellä se tuntui oikealta. "

      mielestäni ainut oikea ratkaisu. roikkuminen toisessa ja yhteyden pito vain pidentää suruaikaa ja toisesta irtautumista

    • Lizziel

      Kirjoitat kuin minusta...vaimo...onkohan meillä sama mies kierroksessa..minulla 1/2v taukoa ja palasimme seurustelemaan vakavamman suhteen ensin koettuamme keskenämme..ero oli helvettiä ja erossa oleminen nytkin on helvettiä..en mielestäni ole roikkunt,täysillä tunteineni mukana ja tuo "vaimona" esittely lataa meissä naisissa voimakkaita pariutumisen ja sitoutumisen tunteita,kuten äitiyskin.. Jaksellaanhan eteenpäin,itketään jos itkettää...paluu entisen kanssa ei ole helppoaa...

    • 357 mag

      Täyttä asiaa puhuvat edelliset kirjoittajat. Lohduttaa tietää etten ole ainoa. Itsellä takana pari useamman vuoden suhdetta ja jokaisessa eri tunne skaala, eron syy päällimmäisenä vaikuttimena. Ensimmäisessä tunsin lähinnä surua ja ystävyyttä naista kohtaan, kahdessa jälkimmäisessä vihaa ja katkeruutta myös koska niihin on liittynyt kolmansia pyöriä jotka ovat vaikuttaneet eri tavalla tuntemuksiin. Ennen viimeisintä noin puolivuotta kestävää suhdetta olin ollut useamman vuoden yksin ja suht onnellinen, en oikeastaan edes etsinyt ketään. Kuin puoli vahingossa tutustuin kivan oloiseen iloiseen naiseen ja mietin onko tällaista olemassakaan. Alku meni hyvin ja tuntui jopa liian täydelliseltä, kunnes pilvilinnat alkoi sortua. Sain kiukuttelua osakseni, ei tiennyt aina mistä, pahalla päällä koko ajan (ei kuulema johtunut minusta vaan hänestä) yritin toki kysellä että mikä vaivasi ja että saa puhua jos siltä tuntuu että yhdessä löydetään ratkaisu ongelmiin.



      Käytännön ongelmiin löydettiinkin pikkuhiljaa mutta pahansuopaa minua kohtaan se ei lopettanut. Ei tietenkään koska eksän kaipuuta en pystynyt lopettamaan koska en ollut hän ja pahaa oloa purettiin sitten minuun täysin rinnoin eikä silti sanottu mikä vaivaa joitain ympäri pyöreitä vastauksia vaikeista ajoista ja blaa blaa. Huomasin saman kuin minttulinen että lyhkäsen suhteen eroahdistus on siinä että on täysi huuma päällä ja ei ole kerinnyt tympääntyä siihen toiseen niinkuin pitemmissä suhteissa. Itse kiinnyn varsin nopeasti uusiin ihmisiin jos he vaikuttavat mukavilta ei siihen vuositolkulla tarvita.


      Eli itselläni irtipyristely/unohtaminen on kestänyt kauemmin kuin itse suhde, ei 1/3 kuten monesti sanotaan. Toki on huomattavasti helpompaa kuin ekana kuukautena mutta vaikeitakin päiviä tulee edelleeen enkä halua nähdä kyseistä paluumuuttajaa kylillä, kierrokset nousee kun kelaan niitä juttuja tai ajattelen kohtaamista eli katson paremmaksi vältellä häntä ennenkuin olen siihen itse valmis. Itseen keskittyminen varmaan auttaa, jos vaihtais vaikka moottoripyörää;)


      Tulee lähinnä mieleen lausahdus yksin parisuhteessa,sitähän se on jos itse yrität että suhde toimisi ja toinen ei laita rikkaa ristiin(ei halua) suhteen hyväksi, ei edes halua olla toiselle mielyttävä ja mukava vaan mahdollisimman hankala ehkä odottaen että toinen tekisi ratkaisun ja lähtisi menemään tiedä häntä.
      En tiedä kumpi on todellinen hän, tämä ihana iloinen ihminen vai tämä äkkipikainen toista kiduttava pirttihirmu, oli kumpi vaan mahtava näyttely suoritus, molemmat erittäin uskottavia esityksiä,ehdotan emma patsasta.

    • Sekasinko

      Onkohan tää ihan normaalia..Erosin yli puoli vuotta sitten puolen vuoden kestäneestä suhteesta enkä pysty vieläkään päästämään irti..Välit on menny kokonaan roikkumiseni takia kuulema..Mies jätti viestillä eikä suostunut näkemään. Ei mitään syytä sanonut mutta toivoi että ollaan kavereita. En osannut jättää rauhaan vaan viestiteltiin monta kuukautta kunnes huoritteli ja haukkui kiitettävästi. Katuu kuulema että ollaan koskaan tutustuttu. Rakastan häntä yli kaiken..Tuntuu ylitsepääsemättömältä koko tilanne enkä osaa antaa vaan olla. :( tiedän että asiaa pahentaa kun yritän väkisin sopia ja oon nolannu itseni täysin. En vaan tiedä enää mitä tehdä tai miten olla. Ahistaa nii paljo että tullu paniikkikohtauksiaki nykyään. En oo koskaan tälläistä eroa/riitoja kokenut vaikka tätä ennen ollut 8 vuoden suhteessakin. Neuvoja?

    • Tuttuaon

      Itselläni on viime vuosien aikana kokemusta siitä, että ihastun heti ja antaudun suhteelle täysin heti alussa. Jotenkin en ole yhtään osannut suojella itseäni, vaan rakastumisen huuma on vienyt mukanaan. Jos toinen on lähtenyt mukaan samanlaisin tuntemuksin, ei ole yhtään osannut "painaa jarrua" sillä asenteella, että katsotaan mitä, tästä tulee. Olen melko varma, että stoppi tulee aika pian, mikäli toinen on huomattavasti hitaampi liikkeissään kuin itse. Toisen innokkuus ja alitajuinen tarvitsevuus puskee läpi ja tuntuu jopa ahdistavalta. On todella monesta tällaisesta tilanteesta kokemuksia. Saatan jäädä murehtimaan pitkäksi aikaa loppununutta juttua. Minulle on ainakin ollut itsetutkistelun paikka selvittää, miksi nämät jutut eivät vaan ota onnistuakseen. Jatkuvat pettumykset kypsyttävät. Sitä tavallaan pettyy itseensä ja omiin mielikuviin toisesta. Eihän muutaman kuukauden perusteella toista voi vielä tuntea. Omat haaveet ja toiveet tulevat vaan niin voimalla esille, ettei suostu näkemään mitään muuta. Tsemppiä kaikille:)

    • Rainerkulli

      Kyllä sitä joskus suhteen päätymisen jälkeen haikaili exän perään nimenomaan perää. Kun exällä oli sopivan iso perse että takaapäin kun panin näkymät olivat mahtavat ja vieläkun antoi avokämmentä perseelle muuttuen punertavaksi. Nykyään välillä katson videoita exästäni kun harrastetaan seksiä

      Suositukseni on ota laastari suhde, joko vanhempi herrasmies tai nuori "toyboy" joka pitää sua kuin kukkaan kämmenellä ja panee kunnolla. Itse olin 35v kun erosin exästä ja siitä meni pari viikkoa kun sattumien kautta työkaverin tyttären kanssa alettiin pyörimään. Hän oli juuri täyttänyt 19v
      Vein häntä syömään, viikonloppureissuille ja hemmottelin häntä. Hän halusi vanhempaa miestä ja mulle kyllä kelpaa semmoinen 19v jalkapalloa harrastava nainen jonka kanssa peuhataan erittäin säännöllisesti ilman sitoumuksia. Ei tullut exä-mieleen todellakaan niissä tilanteissa. Nyt välillä dvd:tä katselen mitä kuvattu exän ja tyttösen kanssa.

    • Rainerkulli

      Kyllä sitä joskus suhteen päätymisen jälkeen haikaili exän perään nimenomaan perää. Kun exällä oli sopivan iso perse että takaapäin kun panin näkymät olivat mahtavat ja vieläkun antoi avokämmentä perseelle muuttuen punertavaksi. Nykyään välillä katson videoita exästäni kun harrastetaan seksiä

      Suositukseni on ota laastari suhde, joko vanhempi herrasmies tai nuori "toyboy" joka pitää sua kuin kukkaan kämmenellä ja panee kunnolla. Itse olin 35v kun erosin exästä ja siitä meni pari viikkoa kun sattumien kautta työkaverin tyttären kanssa alettiin pyörimään. Hän oli juuri täyttänyt 19v
      Vein häntä syömään, viikonloppureissuille ja hemmottelin häntä. Hän halusi vanhempaa miestä ja mulle kyllä kelpaa semmoinen 19v jalkapalloa harrastava nainen jonka kanssa peuhataan erittäin säännöllisesti ilman sitoumuksia. Ei tullut exä-mieleen todellakaan niissä tilanteissa. Nyt välillä dvd:tä katselen mitä kuvattu exän ja tyttösen kanssa.

    • exemäntänroX

      Onkohan aloittajalla ja jollakulla toisella kommentoijalla ollut sama iljetys kierteessä? Kutsuu tosiaan vaimoksi, "morsiameksi" jos tarkkoja olaan.pohjoisessa kasvanut. Varoitus nyt kuitenkin kaikille,jotka saattavat tunnistaa:tyyppi puhuu paskaa silmät suut täyteen,pettää(minä olin toinen nainen kauan,ennenkuin sain tiedon pettämisestä,raskauden aikana petti ja sen jalkeen lukuisia kertoja-ja ei,en oitis synnytysvuoteella jättänyt,sillä oli oma ja lapsen selviytyminen tärkeintä silloin,onneksi se kesti vain aikansa se kidutus,yli päästiin) ja pahoinpitelee. Nosturi-peran nimellä kulkeva kusiainen. Terkut vaan sinne,että pian sun tapas sontasäkki suomessa tunnetaan oikein hyvin,huolehdin siitä kyllä-voit karkuri palata sinne ranskan legioonaan lopettelemaan palvelusaikaasi nyt,tervemonoa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      391
      3981
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      217
      1972
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1480
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      154
      1330
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      991
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      60
      970
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      122
      920
    8. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      913
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      878
    10. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      869
    Aihe