Pakastettavien tattien esikäsittely

Miten esikäsittelette pakastettavat tatit? Niistä ei oikein tahdo neste irrota paistinpannulla kuumennettaessa, ja tarttuvat kiinni jopa teflonpannuun.
Ilmianna
Jaa

5 Vastausta



Herkkutatit itse pilkon käyttökokoon ja pakastan suorilta.

Käytettäessä kipatan jäisinä pannuun jotta eivät muhjaannu.

Italialaiset toimivat samoin.

Muista tateista en tiedä.

T:M
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Kiitos tiedosta, että onnistuu ilman esikäsittelyäkin. Poimin vain herkku- ja punikkitatteja, varmaankin myös punikkitatit voisi pakastaa sellaisenaan. Nesteen haihduttaminen vaan vähentäisi tilantarvetta, mutta tosiaan en ole saanut sitä onnistumaan tateilla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Rouva Dostojevski kirjoitti:
Kiitos tiedosta, että onnistuu ilman esikäsittelyäkin. Poimin vain herkku- ja punikkitatteja, varmaankin myös punikkitatit voisi pakastaa sellaisenaan. Nesteen haihduttaminen vaan vähentäisi tilantarvetta, mutta tosiaan en ole saanut sitä onnistumaan tateilla.
Jos haluat säästää tilaa herkku- ja punikkitatteja säilöttäessä, niin paras tapa lienee kuivattaminen. Pilko muutaman millin viipaleiksi, ainakin lattialämmityksen päällä kuivuvat 1-2 vuorokaudessa.

Luin jostain sienikirjasta, että ruuaksi valmistettaessa punikkitatit pitää muistaa liotuksen jälkeen kypsentää hyvin, koska voivat aiheuttaa muuten vatsavaivoja.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Kokeileppa laittaa pannun pohjalle tilkka vettä ja/tai lämmitä pannua hitaammin niin onnistuu, tateista rupeaa pian irtoamaan nestettä.
Totta on että tällä tavoin käsiteltynä vievät huomattavasti vähemmän tilaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Tattien kasittelyssä parasta on niiden paisto omassa nesteessään niin kauan kuin vettä riittää. Miksi pakastaa vettä, kun sen voi poistaa paistamalla. Maku on voimakkaampi ja vie vähemmän tilaa. Jos tatit meinaa tarttua paistinpannuun niin niitä pitää vain liikutella hiljakseen ja hyvää tulee. Pakasteesta otettaessa ei muuta kuin voita pannuun sienet, sipulia, suolaa ja pippuria ja nauttimaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Pakastettavien tattien esikäsittely

Miten esikäsittelette pakastettavat tatit? Niistä ei oikein tahdo neste irrota paistinpannulla kuumennettaessa, ja tarttuvat kiinni jopa teflonpannuun.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta