Kerrostalon lattialämmitys

Uuteen taloon

Uusi kerrostalo kyseessä, vesikiertoinen lattialämmitys, miten tämä toimii? Eli onko kokemusta, miten lämpö nousee ja onko lämmintä asunnossa?
Edullinenhan tuo on asua, kun ei tarvitse sähköllä lämmitttä kylpyhuoneen lattiaa ja kun ei pattereita, niin välipohjassa ei läpivetoja ja eristeet lisänä, joten hyvä äänieristys.
Onko kokemuksia kerrostalon lattialämmityksestä?

21

8096

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 14+17

      Edullinenhan tuollainen lämmitys tosiaan on kun lämmitys maksetaan taloyhtiön rahoista. Ja kun ei ole huoneistokohtaista mittausta, niin mitäpä energiaakaan säästämään.

      • ja kalliiksi tulee

        Ja kun kaikki ajattelee noin, niin lämmitys maksaa ihan hitosti.


      • 14+17
        ja kalliiksi tulee kirjoitti:

        Ja kun kaikki ajattelee noin, niin lämmitys maksaa ihan hitosti.

        that´s my point

        Kerrostalon lämmittämistä pidetään jostain syystä edullisena touhuna. Kuitenkin taloissa on hirvittävästi turhaan lämmitettyjä tiloja .... porraskäytäviä, kerhohuoneita, pyörävarastoja. Sitten kun kommuunissa kukaan ei yritäkään säästää energiaa...

        Muutimme kohtuullisen kokoisesta kerrostalohuoneistosta 30% suurempaan sähkölämmitteiseen asuntoon ja asumiskulut laskivat.


    • Uuteen taloon

      On siinä huoneistokohtainen vesimittari, mutta kiinnostaa miten lämmitys toimii, äänieristys lienee hyvä, koska kipsimassasta kelluva laatta äänieristeenä välipohjassa betonin päällä.

    • Ihme hommoo

      Mitenkä tommonen lattialämmistys toimii? Meinaan kun patterit hohkaa lämpöä, niin miten lämpö pääsee lattian läpi. onko asunnossa kylmä?

    • klsssssss

      Kaikista mukavin lämmitysmuotohan tuo on.

    • no jaa

      Onhan se mukava. Mutta on siinä ongelmansakin. Pahimmillaan lattian pintamateriaalit kupruilee.

    • toimii kuten mikä va

      Miten toimii? No lämmin lattia lämmittää huoneen...

      Hyvinhän se lämpöä irtoaa lattiasta. Tuohan on ollu omakotitaloissa jo parikymmentä vuotta yleisin lämmönjakosysteemi ja hyvin toimii.

      No ei se sähkön ja kaukolämmön hintaero välttämättä niin järin merkittävä ole, varsinkaan kun kerrostaloissa tuppaa kulumaan niitä halvempia megawattitunteja paljon enemmän kuin sellaisissa kohteissa missä maksetaan lämmitys suoraan itse.

      Ei ole kokemusta kerrostalon vesikeirtoisesta lattialämmöstä, mutta ihan samaan tapaan se toimii kuin sähköinenkin kerrostalossa tai vesikiertoinen rivitalossa,

      Kolhoosissa on aina sellainen ongelma että joku keksii mennä ruuvailemaan omin päin lämmitysten säätöjä omasta asunnostaan ja siitä seuraa se että jossain toisessa asunnossa ei riitäkkään lämpö.

    • $$$$$$

      Olin remontoimassa eräässä jo vuosikymmeniä vanhassa kerrostalossa, jossa oli lattialämmitys. Asukas mainitsi siinä sellaisen ongelman, että syksyllä kun kylmät alkavat ja lämmitys pistetään päälle, niin kestää pari viikkoa, ennenkuin talo lämpiää. Talvella kyllä lämmintä riittää. Ehkä tätä ongelmaa ei ole uudessa talossa.

      • Et sillai

        Kiertopiirin lämpötilaa säädetään yleensä pelkän ulkolämpötilan mukaan ja se on aina päällä.
        Jos on pitkään pilvistä ja muutaman plus-asteen keliä, niin silloin olisi lämmitykselle tarvetta, mutta säätö ei yleensä vielä siinä vaiheessa paljoa lämpöä anna ja kämpässä alkaa tuntua viileälle...


      • Lival.

        Onkohan näin? Tietääkseni ensimmäiset vesikiertoisella lattialämmityksellä varustetut kerrostalot tehtiin vasta 90 luvulla koerakentamisena(en tarkoita kylppärin lattialämmistystä vaan koko asunnon)
        Uudet ovat nyt melko kehittyneet, on erillinen piiri kylppärille, turvasysteemi vesivuodoille ym. Aika vähän niitä nytkin tehdää ja syy se, että rakentajalle tulee halvemmaksi tehdä patterilämmitys, asukkaallehan on edullisempi asua vesikierto lattialämmitystalossa ja myöskin askeläänieristyson parempi.


      • oikeus omaan käteen
        Et sillai kirjoitti:

        Kiertopiirin lämpötilaa säädetään yleensä pelkän ulkolämpötilan mukaan ja se on aina päällä.
        Jos on pitkään pilvistä ja muutaman plus-asteen keliä, niin silloin olisi lämmitykselle tarvetta, mutta säätö ei yleensä vielä siinä vaiheessa paljoa lämpöä anna ja kämpässä alkaa tuntua viileälle...

        voihan sitä säätöä ruuvata isommalle nin ei palella!


      • 50-luvulla käyttöön
        Lival. kirjoitti:

        Onkohan näin? Tietääkseni ensimmäiset vesikiertoisella lattialämmityksellä varustetut kerrostalot tehtiin vasta 90 luvulla koerakentamisena(en tarkoita kylppärin lattialämmistystä vaan koko asunnon)
        Uudet ovat nyt melko kehittyneet, on erillinen piiri kylppärille, turvasysteemi vesivuodoille ym. Aika vähän niitä nytkin tehdää ja syy se, että rakentajalle tulee halvemmaksi tehdä patterilämmitys, asukkaallehan on edullisempi asua vesikierto lattialämmitystalossa ja myöskin askeläänieristyson parempi.

        Vesikiertoista lattialämmitystä on tehty jo 50-luvun lopulla. Vastaan on tullut mm. -59 rakennettu kerrostalo, jossa moinen oli.

        Tuo meni kyllä aika nopeasti pois muodista. Kait niissä oli vuoto-ongelmia jos talon lämmöneristys on heikko, lattia pitää lämmittää epämiellyttävän kuumaksi. Eikä lattialämmitys poista huonojen ikkunoiden vetohaittaa eikä jaksa tapella korvausilmaventtiileistä valuvaa kylmää ilmaakaan vastaan (no mutta yllätus, kun pintalämpötila on alle 30 °C vs. ikkunan alla oleva patteri, jonka lämpötila voi olla liki 70 °C).

        Sitten välillä tehtiin pelkkää pesutilojen lattialämmitystä, yleensä käyttövesikierrolla. Näitä on paljon 70-luvun kerrostalojen saunatiloissa ja näissä sitä vasta onkin ongelmana, että lattialla voisi melkein munia paistaa.

        Uuden tulemisen lattialämmitys teki tosiaan muoviputkien myötä pientaloissa.

        Tosin vanhemman rakennuskannan peruina jengille on syntynyt virheellinen käsitys, että lattialämmityksellä saisi lattian pidettyä mukavan lämpimänä. No saahan sen, mutta 28 asteeseen lämmitetty lattia tarkoittaa uudessa = hyvin eristetyssä talossa, että huoneilman lämpötila on vähintään 26...

        Moni on sortunut siihen mokaan, että on kiveä (tai laatta) melkein koko talon lattia ja sitten siihen lattiaan laitetaan vähän mukavuuslämpöä (vesikiertoisella lämmityksellä tai on näitä mukavuuslämmityksiä tehty sähkölläkin, mm. kerrostaloihin) -> tarkenee.


    • Tuo on tulossa

      Mutta onko tuollaisessa lattailämmitystalossa mukavan lämmin(siis talvella)? Kyse on kerrostalon ylimmästä kerroksesta ja talossa siis koneellinen tulo ja poisto ilmanvaihto lämmöntalteenotolla ja parkettilattiat ja pesutilat laatoitettu..
      Mielenkiintoista kuulla, että tuommoisia ollut joskus ennenkin, en ole koskaan nähnyt vanhassa talossa.

    • Miten se pelaa

      Onko kenelläkään kokemusta kerrostalon vesikiertoisesta lattilämmityksestä? Entä rivi ja omakotitaloissa miten tomii? Nouseeko lämpö ylös lattiasta eli tarkeneeko asunnossa oikeasti, kun ei ole pattereita.

      • uudessa ei hätää

        Jaskat se lämpö mihinkään nousee. Puolet lämmönluovutuksesta tulee joka tapauksessa säteilynä & uudessa talossa lämmöntarve on niin pieni, ettei lattia pintalämpötilaa tarvitse pakkasillakaan pitää kuin aste tai kaksi huoneilman lämpötilaa korkeampana.

        Lattialämmitys, kuten muutkin "modernit" lämmitysmuodot sopivat parhaiten hyvin eristettyyn & koneellisella ilmanvaihdolla varustettuun taloon = varmasti tarkenee uudessa ... jos siis ei ole munattu laittamalla kaikkiin lattioihin jotain keraamista laattaa, joka voi tuntua jalkapohjaan kylmältä, vaikka lattian pintalämpötila olisikin 22 °C

        Pahinta myrkkyä lattialämmitykselle ovat huonosti eristetyt ikkunat, ilmavuodot (etenkin lattian ja seinän liitoksista) ja se perinteinen grynderimallin ilmanvaihto = koneellinen poisto karmiventtiilit, joista korvausilma tulee sisään "raakana". Näissä tapauksissa tuppaa lattian päälle muodostumaan n. 10 cm vahvuinen viileämmän ilman patja - just sopivasti nilkan korkeudelle. Eli olo voi olla varsin epämukava, vaikka lattia olisi lämpimäksi paahdettu .... tällaisesta on hlökohtaista kokemustakin.


    • vilukissa2

      Kertokaa oletteko tyytyväisiä lattialämmitykseen, onko ollut ongelmia ja pärjääkö jos on vilukissa.

    • azsdfghj

      Olen ollut tyytyvåinen. 8 vuotta asunut lattialämmitys ok talossa.
      Huonekohtaiset termarit seinillä ja on tasainen lämpö.

    • Aika jännää

      Oon muuttamassa kerrostalo ylin kerros, aivan uusi talo ja vesikiertoinen lattialämmitys koko huoneistossa, jännityksellä odotan miten toimii, vaikka ei nyt kesällä tietenkään tarvi, paitsi kylpyhuone/sauna on eri piirillä ja siellä aina pieni lämpö päällä

    • Anonyymi

      Asun upouudessa kerrostalossa jossa lattialämmitys ja asunnossa palelee, makuuhuone 19 astetta ja olohuone nippa nappa 20 ja tuloilma viilentää lisää.
      Rakentajat tekvät nykyään niin että vaikka asunnossa lattialämmitsy vedellä niin kylppäriin pistetään sähköllä ja asukas maksaa.
      hevon paska systeemi aiempi asunto oli myös uusi talo mutta patterilla ja lämpoä sai asuntoon 23 astetta.
      palelee tanasti ja korona päällä vielä en luota kyllä systeemiin, huoltomies sanoi vain että ei voi lämpökäyrää nostaa kun näin uusi talo ja rakentaja tekee vielä säädöt, paska luulen että talvipakkasilla täällä 16 astetta asua.

      • Anonyymi

        Paska systeemi,patterilämmitys antaa lämpöä mutta lattialämmitys kämpässä kylmä ja ei pysty itse ilmaamaan.
        Pakkasilla 18 astetta lämpöä ja huolto sanoo ihan normaali lämpö,myöskin askeläänet kuuluvat kun on huonosti tehty eli rakentaja laittanut lattian seinään kiinni kun välissä pitäisi olla reunanauha tai sitten se nauha on rikottu ja ääni kulkee.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5066
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3327
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1472
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      908
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe