Perustetaanko kommuuni Helsinkiin?

kommuuniin?

Ajatuksena olisi kerätä isompi porukka, 5-10 ihmistä ja etsiä yhdessä kiva asunto jostain päin Helsinkiä. Onko kiinnostuneita?

Olen 24-vuotias, työssä käyvä nuori nainen. Mulla ei ole kokemusta yhteisössä asumisesta, mutta kämppiselämästä sitten sitäkin enemmän. Tälläkin hetkellä asun kahden kämppiksen kanssa. Osaan siis pitää yhteiset tilat siistinä, en häiritse muita ja muutkin yhdessä asumisen säännöt on kyllä hallussa :) Mitään säännöllisiä harrastuksia mulla ei ole, mutta hengelliset (= paranormaalit, rajatieto, yms) asiat kiinnostavat ja musiikki on mulle henki ja elämä - eli sitä tulee kuunneltua 24/7. Tosin kyllä mä osaan kääntää sitä volume-nappia myös hiljemmalle tarpeen vaatiessa.

Mulle ei oikeastaan ole väliä, ovatko tulevat kanssa-asujat hippejä, taiteilijoita vai jotain muuta, pääasia että kemiat kohtaa ja tullaan toimeen. Ainoa kriteeri on se, että kukaan ei saa tulla tuputtamaan mulle omia näkemyksiään. Tarkoitan tällä sitä, että mä en voi sietää jos joku tulee viereen kertomaan mulle lihatuotannon epäeettisyydestä samalla kun paistan itselleni pihviä. Aivan kuten en minäkään ala saarnaamaan miten karma kostaa jos teet näin tai noin :) Toivottavasti tämä ei nyt kuulostanut kamalan töykeältä, mutta you get the point. Toki musta on hurjan mielenkiintoista kuunnella ihmisten mielipiteitä ja sielunelämää, kehittää väittely jotta opin miksi joku ajattelee jostain asiasta eri tavalla kuin minä, ja kuuntelen myös mielelläni jos joku haluaa kertoa mulle miten päätyi vegaaniksi yms.

Niin ja toinen kriteeri yhdessä asumiselle on luonnollisesti se, että muutkin osaavat noudattaa yhdessä sovittuja sääntöjä. Vaikka jokaisella olisi oma huone, niin musta olisi kiva silti viettää yhdessäkin aikaa, istua iltaa tai vaikka kokkailla :)

Tästä nyt varmaan unohtui paljon asioita jotka on tärkeitä myös, mutta niistä voidaan sopia ja jutella sitten myöhemmin:)

29

2659

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Taiteilijamuori 65+v

      Kauheen mielenkiintoista muttakun olen niin vanha, niin vanha.. Ei kukaan ikäistäni vanhusta halua nurkkiinsa asumaan.. Olisihan tuo kommuunielämä niin paljon edullisempaakin! Olisiko asunto tarkoitus vuokrata vai ostaa? Mitä tarkoitat noilla paranormaaleilla aktiiviteeteillasi? Ai ai kun olisin vielä nuori enkä tämmönen muori!

      • Irkku

        Mä olen 56 v. nainen. Asun nyt miehen ja 20 v. tyttären kanssa, mutta voisin hyvin asua kommuunissa Helsingissä. Keskusta, Vallila, Kallio - miksei Töölökin. Rahaa ei ole jemmassa, joten vuokra-asuminen olis ainoa mahdollisuus.

        Mun mielestä kivan kokoinen porukka olis 3-7 henkeä ja iät vois olla hyvinkin reilu kakskymppisestä vaikka seitsemänkymppiseen. Nyt vaan kommuunia perustamaan!


      • tsibbadai

        Nykyään on mahdollista asua näissä ns. kutsutuissa mummo-/vaarikommuuneissa.

        http://yle.fi/uutiset/yhteisoasuminen__tulevaisuuden_asumismuoto/7747963
        Yhteisöasuminen on edullisempaa kuin tavallinen vuokralla asuminen. Asunnon vuokrakulut jaetaan tasan asukkaiden kesken. Tarvittavat palvelut ostetaan yhdessä ulkopuoliselta palveluntarjoajalta. Eikä tarvitse yksin kököttää vuokra-asunnossa. Kaikki ei tietenkään kommuuneissa pysty asumaan, mutta tätä kannattaa kuitenkin miettiä yhtenä vaihtoehtona.


    • henna_833

      Kommuunimuori, pitäähän jokaisessa kommuunissa olla mummo! ;) Ja ehdottomasti sekasolu, pelkkien naisten kanssa tulee vain tappeluita.

      Mä olisin myös kiinnostunut. Nämä vaan usein tyssää siihen ettei kukaan ota "johtajanroolia" eli asuntoa ei koskaan tulla löytämään. Tosin juuri katselin vuokra-asuntoja ja muutama kiva 5-8 makuuhuoneen ok-talokin löytyi!!

      Olen siis 29v nuori nainen Porvoosta ja haluaisin muuttaa pohjois-itä Helsinkiin, Vantaalle tai jotenkin lähemmäs kehä III:sta.
      Opiskeluaikoina asuin solussa, joten tuttua touhua. Pidän paikat siistinä, teen mielelläni ruokaa ja satunnaisesti iskee siivousintokin! Tosin omistan myös koiria, mutta ne on kilttejä, sosiaalisia ja koulutettuja.
      Kommuuni olis rahallisesti järkevin näin yksineläjälle ja myös seuran kannalta mukavaa. Yksin on niin kovin yksin! ;)

      Mulle voi laittaa s-postia [email protected]

    • maria_931

      Oon alottamassa töitä Helsingissä joko keskustassa tai itä-helsingissä joten niille suunnille jos mahtuis mukaan tällänen lappeenrantalainen 20- vuotias, sosiaalinen ja asiallinen nuori nainen niin ottakkee yhteyttä! :)

      [email protected]

      • Henna_833

      • Hippineito
        Henna_833 kirjoitti:

        Näin nää aina hiipuu.. http://asunnot.oikotie.fi/vuokrattavat-asunnot/7880871 Tuo sopisi kuulemma pohjaltaan kimppakämpäksi eikä vuokranantajallakaan mitään sitä vastaan. Tosin näyttö olis tänään. Kuka ehtis vielä katsomaan sitä??

        Oi kun tämä on ihana ja tilava... :)

        Pitäisiköhän nyt tehdä niin, että ensin kerätään porukka kasaan, tutustutaan toisiimme ja sitten vasta katsotaan koteja? :)

        Pitäisikö kaikkien olla mukana työelämässä, siis niin että se on ehdoton edellytys porukkaan mukaan pääsemiseen? Jaettaisiinko elämisen kulut tasan, vai tulojen mukaan, isotuloiset maksaisivat enemmän, köyhemmät niin paljon kuin pystyvät?


    • Henna_8333

      Sen kommuunin mäkin haluan nähdä, jossa köyhät maksaa niin paljon kuin pystyy!

      • Liian köyhä

        No minkälaiset vuositulot pitäisi olla, jotta Teidän Ylhäisyytenne huolii samaan kommuuniin? Miljardi euroa? Viisi miljardia? :(

        Oikeen ihana idea, mutta ei tästä mitään tule, kun heti aletaan ihmisiä tulojen perusteella arvottamaan..............


    • kommuuniin?

      Pahoittelen, että musta ei oo kuulunu mitään kun en oo taas aikoihin päässy koneelle :( mutta siis joo, toi Hennan viimesimpänä linkkaama talo vaikuttaa tosi hyvältä. Vuokrakaan ei olis mikään päätähuimaava jos sen jakais vaikka 5-6 (tai enemmänkin) ihmisen kesken :) toisaalta olis fiksumpaa ensin koota porukka kasaan, toisaalta taas tälläsiä kämppiä ei tuu joka päivä vastaan ja pitäiskö vaan tarttua tilaisuuteen nyt? Hmm.

      Jokatapauksessa, mä oon edelleen halukas perustamaan sen kommuunin :)

      -ap

    • Henna_833

      Toi viimeksi linkittämäni talo on jo mennyt.
      Pistäkää halukkaat mulle s-postia, mulla on jo muutama kiinnostunut "ringissä".. ;)

    • HalOOOOOOOOOOOOOOOOO

      NOOOOH mites edetään, tuleeko tästäkään taas mitään??

    • Hei!

      Haluaisin liittyä tähän kommuuniin!

      Olen 24 -vuotias mies, osaan siivota jälkeni ja pidän yhteisöllisyydestä. Tulen toimeen ihmisten kanssa ja uskon, että ihminen on laumaeläin.

      Laittakaa meiliä [email protected]

      • Minä vain

        Onko asia edennyt mihinkään suuntaan? :)


    • almost50

      Terve kaikki, olen 49 kolmen lapsen isä, eronnut ja kiinnostunut kommuuni casesta..tutkin maailman politiikkaa ja kenties joskus väittelenkin..Minä olen kiinnostunut..näin tutkimustyötä tekevänä rahat on aika tiukalla joten olisin vuokraamisen kannalla, jos minulta kysytään. Osaan kyllä pitää omat kulmat puhtaana ja kunnossa, olen kiinnostunut myös osallistumaan todellakin yhteisiin siivous, ruoanlaitto yms. projekteihin. Olen sosiaalinen, nuorekas ja iloinen tutkija. Hauska mies kaikin puolin..

    • pakkassuukko

      eteneeks tää suunnittelu täällä vielä?:D
      Eksyin paikalle taas vähä jälkijunassa

    • kommuuni

      eteneekö asia mitenkään vai kaatuko jo koko kommuuni juttu olisn myös kiinnostunut

    • Der Plääf
    • kiinnostunut96

      tää olis niin mun juttu mun pitäis vaan saada työpaikka niin voisin muuttaa. tuun vielä kyllä kattoo tätä keskustelua kun työpaikan saan.

    • lalle2

      minämyösminämyös!

      Täällä 20-v tyttö Turusta ja muutan helsinkiin nyt loppukesästä.

      tyttökommuuni haussa, tehdään kiinnostuneiden rinki pystyyn!! Kaikki avoimet, siivot ja rennot typyt laittakaa meiliä. 3-5 riittää mainiosti.

      [email protected]

    • olen myös kiinostunut kommuunissa asumiseesta taikka ns perheen perustamista joko helsinkiin taikka lappiin
      [email protected]

    • jos löydätte paikan, ja yksi tyyppi puuttuu niin ottakaa yhteyttä.
      Minä kaipaan yksityisyyttä siinä, että haluan luottaa siihen että minulla on oikeus omaan tilaan (eli huoneeseeni ei tulla tai sieltä ei haeta tavaroita kysymättä... ja kaikki tämän ymmärtää... mutta esim keittökamoja saa käyttää kunhan huolehtii kuin omistaan ja pesee heti käytön jälkeen, ja kun huoneen ovi on auki niin tervetuloa vaan :))

    • Anttimiessss

      Samaa mieltä kun edellinen eli jos yksi ihminen uupuu niin ottakaa ihmeessä yhteyttä! Sähköpostini: [email protected] luen sähköpostit joka päivä. Erosin juuri pitkästä suhteesta vaimoni kanssa ja tarvitsen asunnon noin puoleksi vuodeksi kunnes saan uuden asunnon ja uuden työn (meillä oli kaiken lisäksi sama työpaikka, ei ollu loppuun ajateltu). Olen savuton, huumeeton, alkoholiton 23 vuotias mies joka etsii kuumeisesti halpaa asumisvaihtoehtoa!

      • mvfkfs

        Nykyinen sähköpostini on [email protected] löysin vakityön hesburgerista joten vuokranmaksukykyä olisi max 500e kuukaudessa olen siis tuo anttimiess tästä asunnosta pitää lähteä 1.12.2014 kun vaimon kanssa erotaan. Olen siis työssäkäyvä, sosiaalinen, savuton ja alkoholiton. Otathan yhteyttä!


    • Messissä

      Täälläkin ollaan kiinnostuneita! :) Onks tää nyt edennyt mihinkään?

      Olen asiallinen ja siisti kämppis.

    • täälläkin olisi kiinostusta
      jos ei oo tilaa.. voihan uudenkin perustaa
      olisiko kellään kiinostusta

    • 64vuotta

      Aiheesta jo vuosi vierähtänyt.Saitteko kommuunin pystyyn?
      Itse ole juuri jäänyt eläkkeelle ja miettinyt eri asumismuotoja.
      Kommuuniasuminen viehättäisi eli nuorempia ja vanhempiaeläkeläisiä kasaan ja tuumasta toimeen.Helsingin kantakaupungissa on paljon isoja asuntoja,hissi olisi välttämätön.

      • Omamaaunelma

        HEI ! :)
        -katsopa jättämääni ilmoitusta 07.10.2015. Olisiko tuollainen yhteisasuminen omakotitalossa mieleesi ?


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5088
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3337
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1472
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1010
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      908
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe