suojelevainen karhukoira

jansku98--

olen 15 vuotias tyttö ja omistan heinäkuussa 3 vuotta täyttävän karjalankarhukoira uroksen. koira on kiltti ja tottelevainen. olen huomannut sen että kun käytän koiraa lenkillä se murisee joillekkin ihmisille niin paljon että suusta tulee vaahtoa. kiinni se ei kuitenkaan ole käymässä. sitten kun koiraa taluttaa joku toinen ihminen niin se ei edes huomaa muita ihmisiä. olen kuullut että karjalankarhukoirat ovat "yhden miehen koiria". voiko tämä suojelusvietti johtua siitä? onko kellään muulla ollut vastaavaa tilannetta?

16

2446

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 7897005489

      Entisellä naapurillani oli karjalankarhukoira uros. Asuttiin rivitaloalueella laitakaupungilla. Kyseistä koiraa oli omistajan melkein mahdoton ulkoiluttaa siihen aikaan milloin kaduilla oli liikkeellä ihmisiä. Olipa kyseessä koiranomistajan tuttu tahi vieras ihminen sai koira raivonpuuskan jos se vieras tuli alle 20 metrin päähän. Ketju tiukalla se pyrki kaikkien kimppuun. Kylään ei ollut mitään asiaa kenelläkään. Koira taisi olla noin 4 vuotias, kun se oli lopetettava räyhäämisen/ agressiivisuuden vuoksi.

      Yhdellä tutullani oli karjalankarhukoiran ja venäjänajokoiran sekoitus. Se piti puolestaan lopettaa jo 2 vuotiaana. Syynä se, ettei sitäkään voinut ulkoiluttaa kun se hyökkäsi jokaisen vastaantulevan koiran kimppuun. Koiran sukupuolellakaan ei ollut väliä. Ihmisille ko. koira ei ollut erityisen vihainen.

      Toivotaan ettei koirasi seuraa mainittuja esimerkkejä. Omakohtaisesti ei ole noista karjalankarhukoirista juuri hyviä kokemuksia. Metsälläkin ainoat omien koirien kimppuun käyneet koirat ovat olleet nimenomaan karjalankarhukoirauroksia. Yleensähän metsästyskoirat eivät metsässä tavatessaan tappele jos ei ole näkösällä kaadettua riistaa.

      • Anonyymi

        Höpö höpö


      • Anonyymi

        Lojaali omistajalleen . Pieni hajurako muihin ihmisiin ja kun kävelyttää . Vaistoaa ihmisistä helposti mielenlaadun ym
        Meillä ollut kolme . Vaativa tiukka ehdoton koulutus mutta lempeä ! kun osaa kitkeä ärhäkkyyttä pois ei ole ongelmia paljon rakkautta paljon rajoja
        Yksi ihanimmista koirista mitä meillä ollut


      • Anonyymi

        Meijän Börje on tollanen kiinanharjakoira
        Käy kiinni punttiin et jysähtää jos tulee vieras lähelle
        Toisista koirista ei tykkää yhtään


      • Anonyymi

        Koirassa oli jotain vikaa
        Tai sitten omistajassa


    • uroskarjis hullu

      Minä en ikinä hommaa karjalankarhukoiraa, koska se on niin aggressiivinen rotu. Suorastaan ylisuojeleva. Sopii pelkille erakoille lemmikiksi. Metsässäkin karjis käy helposti ulkopuolisten koirien kimppuun, jonka takia karjalankarhukoira ei mielestäni sovi vapaana pidettäväksi metsästyskoiraksi. Minunkin koirani kimppuun hyökkäsi kerran vapaana pidetty karjalankarhukoira. Hullu metsästyskoira, sopii ennemmin suojelukoiraksi, kuten joku venäläinen oli kuulemma jo kokeillut - hyvällä menestyksellä -. Ainakin uroksista on huonoja kokemuksia (kaikki tapaamani luonnevikaiset uroksia), nartut vaikuttavat suvaitsevaisemmilta ja lauhkeammilta. Isäni serkkukin siirtyi metsästämään urosten sijaan nartuilla, koska hän on omistanut melkein pelkkiä karjalankarhukoiria (ja aikoo omistaa jatkossakin), mutta ei kestänyt urosten aggressiiviuutta, jota nartuilla ei esiintynyt läheskään niin voimakkaana.

      • Anonyymi

        Nuo koirat on täysin 'pellossa kasvatettuja'
        Tai luonnevikaisia
        Tai sit on ns.narunpäässä vika


    • kkkisthebest

      No voi hellan lettas, karjalankarhukoiran luonteeseen kuuluu enempi agressivisuus erityisesti muita koiria kohtaan. Minulla on 4-vuotias karjis narttu ja kiltti on kuin mikä, muille koirille pitää pikkusen ärhennellä. Kyllä on uroksetkin mukavia, jos ne kouluttaa pennusta saakka hyvin. Karjalankarhukoira on oikeasti uskomattoman sympaattinen ja viisas koira, on niitä agressiivisia koirarotuja muitakin.

      • feffffer

        Aggressiivisen koiran kanssa ei ainakaan saa metsästää. Metsissä on muitakin koiranulkoiluttajia.


      • Et sillein
        feffffer kirjoitti:

        Aggressiivisen koiran kanssa ei ainakaan saa metsästää. Metsissä on muitakin koiranulkoiluttajia.

        No ei ole koiranulkoiluttajia metsästysmaillemme sattunut syystääkin et koiranulkoiluttajat evät viitsi metsästysmaille lähteä ja jos olisikin. Tuskin olisi haukkuva karhukoira päälle käynyt. Itsepäisiä karhukoirat toisinaan saattaa olla.


      • teffffer
        Et sillein kirjoitti:

        No ei ole koiranulkoiluttajia metsästysmaillemme sattunut syystääkin et koiranulkoiluttajat evät viitsi metsästysmaille lähteä ja jos olisikin. Tuskin olisi haukkuva karhukoira päälle käynyt. Itsepäisiä karhukoirat toisinaan saattaa olla.

        Koiranulkoiluttajat yleensä koittavat tulle lenkkeilyttelemään koiriaan metsästysmaille silloin, kun uskovat ettei metsästys ole silloin siellä käynnissä. Minä olen väliin törmänmnyt metsästyskoiriin metsissä, kerran suomenpystykorvauros kävi koirani kimppuun, mutta sen omistava metsästäjä vain huusi minulle, että miksi tulen ulkoiluttamaan koiraani kesken metsästyskauden. Kysyin, että pitäisikö ulkoiluttaa koirienkiinnipitokautena. Hän huusi minulle, että täytyy antaa metsästää rauhassa ja poistui. Mutta itse hän päästi aggressiivisen suomenpystykorvauroksensa vapaaksi, joka onkin tunteellista ja järkevää.


    • Uljasmusta

      Millaisille ihmisille koirasi sitten murisee? Jos on vaikka pentuna saanut ikäviä kokemuksia jostain ihmistyypistä? Meillä karhukoirat (kuten kaikki muutkin koirat pitäisi) on pennusta saakka totutettu olemaan erilaisten ihmisten ja toisten koirien kanssa, totutettu uusiin paikkoihin ja tilanteisiin. En koskaan ole elämäni aikana törmännyt ihmisille vihaiseen karhukoiraan ja näistä lutusista on kokemusta jo 28v ajalta! Toisille koirille voivat joskus ärähdellä, mutta tällaisia yksilöitä lie joka ikisessä rodussa. Meidän 3v karjis on varsinainen vahtikoira, hyökkää vieraiden jalkoihin selälleen rapsutettavaksi. Yhdellekkään ihmiselle tai toiselle koiralle ei koskaan ole murahtanutkaan.

      Ottakaa ihmiset selvää rodusta ja lukekaa rotumääritelmät, ennen kuin yhden rodun edustajan perusteella tuomitsette!

    • jansku98--

      koira on totutettu pentuna ihmisiin ja toisiin koiriin.muille koirille ärähtää vain jos tulee omalle kaadolle. koiralla ei tietääkseni ole mitään ikäviä kokemuksia ihmisistä. ja kuten sanoin aloituksessa niin koira vain murisee ihmisille mutta kiinni se ei käy. kun vieras ihminen menee kyykkyyn ja antaa haistaa kättä niin rähinä loppuu ja sit antaa rapsuttaa ja käyttäytyy muutenkin normaalisti. en tiedä sitten että onko vain varautun uusiin ihmisiin mutta se ihmetyttää että rähinää on vain silloin kun mie talutan. mie olen koiran kouluttanut ja muutenkin pääosaisesti hoidan koirasta huolehtimisen. koira rähisee enimmäkseen vieraille ihmisille ja miehille mutta sitten on niitäkin ihmisiä joista ei välitä yhtään. esim lapsille ei rähise yhtään ja koira antaa lapsien tehdä melkein mitä vain itselleen. olisi mukava tietää että miten tämän saisi loppumaan koska helpottaisi lenkkeilyä.

    • mika22222

      Karhukoira on todella äkäinen koira ja vaikea hallita, se usein käy ilman syytä muiden koirien päälle. Itsellä oli karhukoira ja revittyään yhden koiran sienireissulla annoin koiralleni kuulan kalloon heti. Myös ihmisille se oli arvaamaton.

    • Jakelfin

      Itselläni kokemuksia kolmesta taloudessa olleesta karhukoirasta, joiden perusteella voin sanoa että rotu on hankala kouluttaa pois toisille koirille ärhentelystä. Koirat ovat niin jästipäisiä toisille koirille, että jopa kesken hirvityöskentelyn vaihtavat hirven seuraamisen toisille koirille räyhäämiseen jos vain mahdollista... Muutenkin valta osa tapaamistani karhukoirista ovat olleet räyhänhenkiä ja arvaamattomia niin ihmisille kuin koirille... Liekkö kasvatus näissä kaikissa mennyt pieleen...

      • eikivarotu

        Empä usko,ne huutaa urkuauki pihassa,ja hihnassa.Sukupuolet ei vaikuta.Agressiivisia ovat,kurjaa jos vapaaksi pääsevät ja kimppuun ;/


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5730
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3607
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      215
      1804
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1732
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1192
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1155
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      263
      910
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      74
      867
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe