Voiko hometalossa kuitenkin asua?

kysyn vain

Onko kukaan onnistunut korjaamaan hometalon siihen pisteeseen, että talossa voi asua? Nyt ei ole kyse mistään asunnosta, jossa on kylppärissä vähän kosteutta ja muutamat yläpohjan laudat vähän pehmenneet vaan talosta, jossa on vakavia terveydelle haitallisia homevaurioita. Mitä hometalossa asuminen vaatii asukeiltaan? Onko homeeseen mahdollista siedättyä?

18

8948

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei tottavie ole

      mahdollista "siedättyä" jos vakavia oireita ja sairasteluja sisällä.
      Googlaa homekoulut ja homepäiväkodit ja vastaavat epäonnistuneet korjausyritykset.

    • AAMU7

      Minä asuin sädesienitalossa 12v.pientä oireilua,kakistelua,silmäoireita,yskää,kunnes sain sairaskohtauksen,löytyi sydämestä laaja-alaiset seinämävauriot.Kysyttiinkin heti että olenko asunut hometalossa?En vain silloin sitä vielä tiennyt että asuin...asiat alkoivat selvitä seuraavina vuosina.Jouduin jättämään pitkäaikaisen työni ja jäämään eläkkeelle,minulla on elinikäinen tahdistin,sillä seinämä vaurio aiheuttaa minulle sellaisia kohtauksia,että sydän menee kammiovärinään,ja ne alkavat ennalta arvaamatta nopeina rytmihäiriöinä,jotka tahdistin huomaa jo ennen minua.Eli en suosittele kenellekkään hometaloasumista,jokainen reagoi omalla tavallaan,harva selviytyy oireiluitta.Lääkärit hoitavat vain oireita,eivät pyrikkään selvittämään syytä.

    • sekavaatouhua

      Meidän perheessä ainakin lapset sairastuivat. Esim. silmänvalkuaiset turposivat ja tuli kamalia ihottumia sekä astmaa, verta nenästä yms. Pääsivät eroon uudessa asunnossa pikku hiljaa. Taipumus näihin on kova. Jos käyvät kosteassa tai homeisessa rakennuksessa haistavat sen heti ja ilta menee tukkoisena ym.

      Toisaaltahan näistä ollaan täysin päinvastaista mieltä. Esim. oikeudessa nämä tekijät kyseenalaistettaisiin, eikä niillä olisi mitään vaikutuksellista merkitystä vastuisiin.

    • järkeä koko hommaan

      Tämä putsaa ilmasta homeet.Jos on nimittäin paha tilanne.
      Laittaisin silloin noita muutamia ympäri taloa.
      '
      http://www.allergiakauppa.fi/tuotteet/ilmanpuhdistimet/elixair-ilmanpuhdistimet/2006/

      Meillä on piipun juuri homeessa kylmän kellarin takia,hormi aiheuttaa kylmäsillan.Pidetään kellarissa ikkunat auki kesät talvet.Kun kellarista tehdään lämmin,ongelma poistuu.Nyt taistellaan ongelmaa vastaan lähinnä pesemällä kloriitilla.
      Vessan lattian viemäri on myös vuotanut.
      Korjataan kun ehditään ja on enemmän rahaa.
      Lattiat pitäisi käyttää auki.Kylmäsiltoja riittää ja esim rappuset vinnille vuotavat suoraa kellarikosteutta sisäilmaan.Portaat on altapäin ruskolahossa.
      Omaanihan korjailen.Talossa ei haise,eikä meillä ole ongelmia.Jos talon vuokraisi,niin vuokralaisilta tulisi lähinnä murhanyrityksestä syyte perään.
      Omassa asujalla ja vuokralaisella on erillaiset standardit.Homehysteriaa pitävät yllä juuri nämä toimeentulotukivuokralaiset ja hyvätuoiset talonomistajat joilla on varaa laittaa hifistelyyn kymppitonnikaupalla rahaa.

      Kannattaisi kaikkien miettiä noita hysteerisiä kuvauksia sydänrappeumista jne.
      Sekin on perinnöllinen sairaus,aiheutuu geenivirheestä.Ei ole suoraa homeyhteyttä.

      Jos itse saan tästä runsaasta auringonotosta melanooman ja menen asiasta lääkäriin.Ja lääkäri avaa silmäterät appoiselleen ihmetellen asunko hometalossa,niin taatusti vaihdan lääkäriä tässä vaiheessa.

      Periaatteessa kaikki sairaudet voi laittaa homeen piikkiin jos sitä yhtenä osasyynä ruvetaan ehdottelemaan.

      Ei pidä ostaa käytettyä tavaraa jos haluaa että se on virheetön.
      Rakentakaa itsellenne se huomisen taattu hometalo-passiivienergiatalo.
      Veikkaisin että vanhassa talossa korjaukset ovat -65% halvempia ja muovittomassa rakenteessa kukkivat vain luonnon omat lahottaja ja homesienet.Istutkan termarisi kanssa luonnossakin kääpäkannolla nautt
      en luonnon tuoksuista.Mitähän myrkkyjä mahtaa kasvaa muovissa ja synteettisissä rakennusmateriaaleissa?Hirvittää.

      Homebisnes on multimiljoonabisnestä.Se on erityisen lobattua ja halutaan sen edelleen kehittyvän.Hometalkoot jne prokkisten myötä.
      Halutaan että kaikki sisäilmaongelmista kärsivät purkaisivat talonsa atomeiksi ja korjaisivat kaiken kalliilla.Se on kusetus.

    • AAMU7

      Kuules sinä.Ensinnäkin,en ole hysteerinen,ja lääkäri tätä kysyi minulta,ei tullut itselläni ensimmäisenä mieleen.Sairaalassa kun olin verisuonikuvauksessa,kuulin kuinka lääkärit jahkailivat sydäntäni tutkiessa kuvista,että onpas pahan näköistä jälkeä,onkohan tämä nyt sarkoidoosia vai myökardiittia...ottivat oikeasta kammiosta 4 kookasta koeapalaakin,joista ei löytynyt mitään poikkeavaa,koska vaurioläikät olivat vasemmassa kammiossa,mutta sieltä on hengenvaarallista ottaa koepaloja.Kului vuosi,ennenkuin diagnoosi varmennettiin oireiden perusteella.Ja tämä oli harvinainen vielä muutama vuosi sitten,kun sitä alettiin tutkia,nyt sitä on jo paljon enemmän.Yleensä se löydetään ruumiinavauksessa äkkikuolemaa tutkittaessa.Ja jatka sinä sitä kellarisi pesua,se home tykkää kloritista,tuli ja puskutraktori ovat varmimpia apuja hometalojen hävityksessä!

    • Miks jätit tuon pois

      "Ja jatka sinä sitä kellarisi pesua,se home tykkää kloritista, tuli ja puskutraktori ovat varmimpia apuja hometalojen hävityksessä!

      Myrkyllisten Homedesinfiointien jälkeenkin. Mikrobit kehittelevät kasvustoja jotka ei
      paljoa myrkyistä hätkähdä ja tilanteesta tulee aina vaan vaarallisempi mitä useammin myrkkyjä myrkyillä myrkytetään.

    • joo.o..

      Jos home ei saa riittävästi kosteutta se kuolee, mutta homeasiat on niin tapauskohtaisia ettei niitä voi yleistää.

      Kyllä se tilanne voi mennä siihen, että metalliset esineetkin haisevat oudolle ja talo on parempi purkaa kokonaan pois. Melkoisia homepommeja Suomessa kyllä yritetään vielä elvyttää asuttavaksi ja usein vielä minimaalisella korjaamisella ja ymmärtämättä täysin mikä johti alunperin tilanteeseen.

      Käsittääkseni homeen suhteen ei tapahdu mitään siedätystä vaan päin vastoin herkistyy vuosi vuodelta enemmän kunnes voi pahoin jo kaupan kassalla jos edessä seisoo joku hometalon asukki.

      • joensuussahaisee

        "jo kaupan kassalla jos edessä seisoo joku hometalon asukki."

        Ihan totta

        Niin on joensuussa poikeuksetta on paljon noita,kassalla haisee niin moni asuu hometaloissa joensuussa.

        Pitäs hävittää kaikki vaatteetkin noiden homeläävässä asuvien,haisevat hirveän kaus.


    • Joo totta maar 1+1

      "Kyllä se tilanne voi mennä siihen, että metalliset esineetkin haisevat oudolle".
      Pitää paikkansa, turhan ja petollisen otsonoinnin jälkeen kävi juuri noin. Nyt tässä ollaan mietitty pitäisikö heittää kirveskin kaivoon.

      • fiskarsko

        Älä ihmeessä heitä kirvestä kaivoon. Kaivo on sen jälkeen käyttökelvoton.


    • Ihminen on turhake

      Huonosta sisäilmasta kärsiville tai kosteus ja homevaaroihin altistuville ei ole lain turvaamaa suojaa.
      Näissä tapauksissa ihminen on vain "rikki" mennyt ja tarpeeton turhake.
      Räikeimpiä osoituksia ovat vaarojen vähättelyssä: lastentarhat, koulut, opinahjot ja julkiset laitokset.

      Sisäilma-, kosteus- ja homevauriokorjaukset epäonnistuvat usein siitä syystä että alalta puuttuu yhtenäinen koulutus.

    • MaijaPertti1234

      Jossain Italiassa ym. kostean merellisessä ilmastossa on normi, et kylppärissä on hometta. Home estään vaan tasaisin väliajoin pois pinnoilta?

      • vitmalogista

        Joo, tämä ihmetyttää. Joku tositv-siivousohjelma oli, jossa britit pesi kellariasunnosta sitruunalla(!) näkyvät homekasvustot veks ja oli sitä mieltä, että hyvä tuli! Asukas oli oikeen tyytyväinen ja eleli siinä kämpässä edelleen niin ku ei mitään. Outoo...
        Meillä oli lattian alla laatan pinnassa hometta ja haju melkonen, oireita ei onneksi, kun oli vain "vähempi vaarallinen" aspergillus-sortti. Revittiin kaikki veks lattia, seinät ja katot eiku kaatikselle. Boorattiin, otsonoitiin kahteen kertaan ja eri materiaalit tilalle. Haju hävis, mut häviskö home, ni sitä ei voi tietää. Home voi olla lepotilassa kymmeniä vuosia, kunnes olosuhteet jostain syystä muuttuu otollisiksi ja kasvu räjähtää uudelleen käyntiin. Sitä ootellessa:)
        Ite tässä voi asua ihan hyvin, mut riskibisnes ois myydä ja ostasko kukaan, kun kertos historian rehellisesti? Toiset on herkempiä ja ostaja vois oirehtia vaikka me ei, siinäpä sitte kauppoja purettas....


    • kaasukammiossa

      "Homeet sairastuttavat ihmisen. Altistuminen tapahtuu leijaileville itiöille, kuolleille itiöille ja kasvustojen tuottamille aineenvaihdunta tuotteille eli kaasuille.

      Nämä kaasut ovat biologisesta sodankäynnistä tunnettujen sinappikaasujen kaltaisia tuotteita. Toisin sanoen, jos olet homeisessa asunnossa ikkunat kiinni, on sama kuin istuisit Hitlerin kaasukammiossa.

      Tyypillinen homeen haju maakellarimainen / mullan haju. Mutta kaikki homeet eivät haise. Tämän hetken tiedon mukaan muutamat häijyt homeet eivät haise ollenkaan.

      Homeen kasvukäynnistyy kun itiö saa kerran 70% suhteellisen kosteuden. Ensin tulevat kiltit homeet, jonka jälkeen homelajit aloittavat elinkamppaillun vahvempien / myrkyllisempien, kuivuutta paremmin sietävien homeiden kanssa. Asunto muuttuu siis vuosi vuodelta myrkyllisemmäksi kosteusvaurion jälkeen.

      Valkoinen home vaatii eniten kosteutta. Vihreä,sininen ja punainen tulevat seuraavaksi. Musta home kestää parhaiten kuivuutta. Pelätty Stachybotrys kasvaa tyypillisesti harmaana tai mustana mattona kipsilevyjen pahvissa, tapeteissa ja muissa paperipitoisissa materiaaleissa sekä kuituja lastulevyissä. Stachybotrys chartarumin esiintymiseen liittyy lähes aina ihmisten terveyshaittoja.

      Kosteusmittari ei kerro mitään asunnon terveellisyydestä. Toki jos kosteusmittari näyttää kosteutta, siellä varmasti on aktiivista toimintaa. Homeet ovat vaarallisia myös kuivana, jolloin emä lähettää itiölapsensa ilmaan jatkamaan sukua, kun se itse pelkää kuolevansa kuivuuteen.

      Homelajit vaikuttavat kaasujen myrkyllisyyteen, mutta yllätykseksi homeen kasvualusta vaikuttaa siihen enemmän. Pääsääntö on, mitä jalostetumpi materiaali, sitä myrkyllisempää homeen aineenvaihduntatuotetta. Kaikkein myrkyllisin materiaali on kipsilevy. Puussa taas viihtyvät kiltitkin homeet.

      Homeet voivat alkaa kasvamaan mm. ihmisen iholla, suolistossa tai keuhkoissa."

      http://homeasunto.suntuubi.com/?cat=11

      • Ilikiät-homhet

        Sumhautteleppa tuonne sekhaan vielä MCF PHMG tai vastaavia litkukauppiaithen vaarallisia kaasuja ja höyryjä, niin kylläpä lähtee muutaki ko se sumhauttaja parkista joutuun.
        Tai vaikkapa otsonoimalla yrität voittajaksi selvitä, niin erehys. Ei tarvis uskoa jollei taho... Ethän van mene kokheileen?


    • 2ja2

      Keskieuroopassa monta tulvan kastelemia kaupunkeja enkä ole niissä havainnut ihmisten sairastumisia. Itsekkin asuin vuoden verran siellä ja oli todella kosteita tiloja ja varmasti homettakin.

    • HOMEJUUSTO.ON.HYVÄÄ

      Eipä uskalla enää mennä ulos ja lenkille, kun ilma ja maa ovat täynnä itiöitä ja hometta ???
      Home on luonnontuote, voiko se olla aina vaarallinen.
      Valtavaa BISNESTÄ TEHDÄÄN NYT homeen kustannuksella.

      • hometalomaa

        Se on vaarallinen,itiöt meinaan.

        Asutko sinä itiötalossa?

        Hometaloista on nyt vaijettu kovin paljon,niisähän nämä hölmöt jotka päämärkinä ostivat 2000 luvulla asuvat ja kärvistelevät.

        Suomi on hometönöjen maa ,joensuussa hyvin paljon alueita jotka pitäs purkaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1625
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      29
      1319
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      64
      1224
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1122
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      28
      1066
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1036
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    Aihe