RCI points jäsenet eivät saa samalla varaus maksulla useampia vi

eija20

Olen pettynyt . aiemmin sai yhdellä varausmaksulla useamman viikon varattua. Nyt ilmoitettiinn että kaikki viikot ovat viikkopuolelta , vaikka listassa olivat points puolelta.
Ainoastaan yhdessä 4 viikon jaksossa oli points viikkoja , mutta RCI oli ne luokitellut 300e 4 viikkoa eli pidempi aika. Aika kalliikksi tulee kun joka viikosta joutuu maksamaan 151e eli 10 viikkoa 1510e . pisteet tietysti päälle.
Booking varaus listalta saa melkein samalla hinnalla rahalla huoneiston ilman pisteitä ja hotellin sähkö-vesimaksua , mm sama hotelii,josta varasin RCI pisteillä loman. LIsäksi olemme sijoittaneet rahaa Holiday Clubin ja maksamme yhtiövastikkeeen .Tuntuu että kohta ei kannata , vaan on myytävä pois ostetut osakkeet.

11

2702

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kovat maksut nykyään

      Osakkeen myyminen ei välttämättä ole kauhean helppoa, kannattaa varautua siihen että sen joutuu käytännössä ilmaiseksi pois antamaan (jos ei ole oikein sesonkiviikko jota joku oikeasti haluaa), pisteethän eivät siirry uudelle omistajalle jolle viikon myyt, ja sekin osaltaan laskee jälleenmyyntiarvoa.

      RCI on todennäköisesti hinnoitellut maksunsa sen perusteella että suurin osa heidän jäsenistään tekee yhden viikon varauksia (hinta pistejäsenelle 153€) ja useamman viikon pistevarausmaksu on nostettu samaksi kuin kahden yksittäisen viikon varausmaksu (306€).

      Nykyään myös kuten mainitsit, ei samalla 306€ maksulla saa helposti pitkiä pätkiä, varausmaksu menee sen mukaan että onko huoneisto piste- vai viikkojäsenen järjestelmään antama, ennen se (kuten viittasit) riippui oliko lomakeskus viikko vai pistejärjestelmässä. RCI:ä on huomattavasti enemmän viikko kuin pistejäseniä, joten tuo koko talven viettäminen kanarialla harvemmin on saman hintaista kuin jokunen vuosi sitten, silloin varausmaksulla 99€ sen pystyi helposti tekemään ja kohteissakin oli valinnan varaa todella hyvin.

      RCI tietysti on voittoa tavoitteleva yhtiö jonka tehtävänä on tuottaa mahdollisimman paljon voittoa osakkeenomistajilleen, hinnoittelussa on tultu siihen tulokseen että näin sitä rahaa parhaiten tulee vaikka muutama hassu pitkään pointslomaan yhdellä maksulla tottunut järjestelmästä eroaisikin, ei siitä 10 viikon varauksesta yhdellä maksulla firmalle paljon rahaa kassaan kertynyt.

      Pistejärjestelmässä oleville on vähän pakkorako vain maksaa nykyisiä maksuja tai sitten luopua koko järjestelmästä jolloin usein hyvinkin kalliilla hinnalla hankitun osakkeen hakintakustannukset voi kirjata tappioksi, tai voihan sillä omalla viikolla käydä vastikkeen hinnalla, mutta suurin osa suomalaisista jotka pistejärjestelmään ovat liittynee, ovat viikkonsa ihan vaihtokäyttöön hankkineet.

    • syrt16

      mie olen käsittänyt,että pistejärjestelmästä on vaikea erota.itse olen ollut kuutisen vuotta pistejäsen.en voi valittaa,nyt on hyvää se jos varaa viikon joka sisältää paljon pisteitä,niin ottaa sille 35 euron vakuutuksen,niin saa ainaskin pisteet kokonaisena pois,jos päivää ennen ei voikkaa matkustaa,ennen pisteet meni kokonaan,jos peru lähempänä lähtöä.minä käytän vain viikonmatkoja,kun ei vielä ole varaa kahdenviikon matkoihin ja mahdollistakan,sitten eläkkeellä menen pitkälle lomalle espanjaan.

    • pettynyt myös

      Minäkin selvittelin asiaa ja RCI vastasi sähköposti kyselyyni näin:
      Yli 8 päivän pistevarausten varausmaksua on nostettu, jotta se olisi paremmin linjassa Weeks –järjestelmän maksujen kanssa. Weeks – ja Points –järjestelmien tapahtumamaksut ovat perinteisesti olleet melko erilaisia, ja tämä pitää edelleen paikkaansa. Weeks-järjestelmässä varausmaksu on 153.00€ per viikko, jonka vuoksi yli 8 vuorokauden Points-varaus on tuotu samalle linjalle; 306.00€. Points-jäsenenä teillä on kuitenkin suuri etu jos vaikka varaisitte kaksi tai esimerkiksi kuusi peräkkäistä viikkoa pistejärjestelmästä, maksatte silti saman maksun. Weeks –jäsenten on edelleen maksettava varausmaksu jokaisesta viikosta erikseen.

      Kyllä v****taa! Ostimme osakkeen vain ja ainoastaan RCI lomailua varten tarkoituksena käydä parin viikon pätkissä ulkomailla ja säästää valmismatkoihin verrattuna.
      Naurattaa tuo RCI:n vastaus; kenellä on mahdollista käydä 6 viikkoa kestävillä etelänmatoilla? Ensinnäkään pisteet ei moiseen riitä ja eläkkeeseenkin on vielä vaivaiset 25 vuotta matkaa että se muutoinkaan järjestyisi.

      Mitä tapahtuu jos eroaa RCI:n jäsenyydestä? Jäsenmaksua ei tietenkään tarvitse maksaa, mutta palautuuko lomaosake omaan käyttöön samantien. Juurikaan ei kiinnosta kotimaan matkat eikä Vuokatti muutenkaan, joten ainoa vaihtoehto on varmaan sitten osakkeenvuokraus tai myynti...

      • Eija 20

        Vuokraus on hyvä jos oma viikko on ns sesonki aikaa.Mutta kun viikko on ei haluttu niin ei se mene kaupaksi.
        Pisteitä kun on tarpeeksi niin saa vuokrattua talvellakin halvalla kun on eläkeläinen ja on aikaa olla esim lämpöisessä. Mutta varaus maksu siinä menee melkein aina / 153 e viikko.tosin ei sillä kovin hyvää yksityiseltä saa vuokrattua. Lisäksi ette voi saada varaus rahaa takaisin jos peruuttaa,vaikka olisi vakuutuskin.Tämä on tosi väärin ja tuntuu rahastukselta Rci ltä.


    • Tyytyväiset

      Me on oltu pointti järjestelmässä n 10 vuotta ja käyty espanjassa 6 viikkoa joka toinen vuosi aina yhdellä vaihtomaksulla.

    • kenkutus

      RCI:llä tuntuu tulevan ylimääräisiä maksuja useahkosti. Olen miettinyt jo pidempään eroamista Holiday Clubista. Ja puhelinpelvelu on yleensä ihan perseestä, todella epäyställinen virkailija/virkailijoita sattunut useasti. On muutaman kerran hihat palanut iseltäkin. Ja todella, eipä matkat ole kohta yhtään edullisia, tarjouksia saa suht edullisesti.

    • pakkoliitto

      Ei sitä niinvain erota Holiday Clubista. Yleensä pistesysteemiin liitytään jonku todella onnettoman käyttöviikon kautta, meinaan viikolla kohteesta joka on hiljaisinta aikaa...eli pysyt yhdessä vielä pitkään hcr:n kanssa.

    • Reissunainen

      Viikon varausmaksu on 2018 160€ ja sen maksat jokaiselta 3 ensimmäiseltä viikolta. Jos matkustat vaikka 4kk ja olet samassa asunnossa, niin maksat koko tältä ajalta 338€. Mistä saa saman tasoisen asunnon tuolla hinnalla. Huoneistossa voi olla 4-6 henkilöä ja hinta ei muutu miksikään. Ihmettelen näitä valittelijoita. Itse käytämme säännöllisesti viikkoja Canarialla ja olemme tosi tyytyväisiä. Opetelkaa käyttämään systeemiä.

      • Jepan_vanhemmat

        Nyt kaipaisin FIKSUJA ja ASIALLISIA kommentteja siihe, kumpi on parempi; viikko vai pistejärjestelmä. Meillä on viikko-osake ollut vuosikymmeniä, hyvin käytetty vaihtoviikot. Nyt olisi mahdollisuus siirtää se point puolelle. Kannattaako?


    • Pieru

      Ei kannata

    • markkuhu

      viikko jäseenyys ok ja pistejäsenuus ei ok, 25 vuoden kokemuksella

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      4042
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2348
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2056
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      96
      1719
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1327
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1307
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1262
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe